Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Berágott az agrárszakember – visszaküldte életműdíját
  2015-10-19 20:24:15, hétfő
 
  Majd feltűzi magának Fazekas, hisz megalkotta életművét!
Szétvernek ezek mindent ami még érték ebben az országban !

--------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------

Berágott az agrárszakember - visszaküldte életműdíját Fazekas Sándornak
Propeller ma, 13:38

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. gazdaságának szétdarabolása miatt felháborodott Ernst József, ezért visszaküldi Fazekas Sándor agrárminiszternek az augusztus 20-i állami ünnepen tőle átvett díját - írta meg a hvg.hu.

Az Életfa Emlékplakett ezüst fokozatával díjazták a 80 éves agrárszakembert életteljesítménye elismeréseként augusztus 20-án, amit azonban hétfőn levél kíséretében postán visszaküldött.

Ebben többek közt azt írta Fazekasnak: fennállása 230 éve alatt forradalmak, államformák változásai, politikai rendszerek bukásai és újak feltűnése, a két világháború, földosztás sem rendítette meg Mezőhegyest, amely mindenkor iskolaműhelye volt a magyar gazdászgenerációk sorának, akiknek köszönhetően a magyar mezőgazdaság a világ legjobbjai közé emelkedett.


http://propeller.hu/itthon/3165109-beragott-agrarszakember-visszakuldte-eletmudij at-fazekas-sandornak?utm_source=mm-2015-10-19&utm_medium=email&utm_campai gn=Ber%C3%A1gott%20az%20agr%C3%A1rszakember%20%E2%80%93%20visszak%C3%BCldte%20%C3 %A9letm%C5%B1d%C3%ADj%C3%A1t%20Fazekas%20S%C3%A1ndornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha fideszesek kapják, az 5 milliós bér sem pofátlan
  2015-10-19 20:14:46, hétfő
 
 
168 Óra Online írása





2015. október 19.

Ha fideszesek kapják, az 5 milliós bér sem pofátlan

Az állami cégvezetők bérének emeléséről, a közmunkásként visszafoglalkoztatott emberekről is szó volt az interpellációk során, az Országgyűlés hétfői ülésén.


Lukács Zoltán (MSZP) azt kérdezte: mivel magyarázzák, hogy 5 millió forintra emelkedik az állami cégek vezetőinek bérplafonja, amelyet akár még 20 százalékos egyéb juttatás is növelhet. Terveznek-e hasonló béremelést a közszféra más területen, például az oktatásban? - firtatta.

Mint mondta, 2010 után a kormányzat ,,pofátlannak" ítélte a 2 millió forint feletti állami fizetéseket, később mégis eltörölték ezt a bérplafont.

L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára arra emlékeztetett: a kétmillió forintos plafon mostanáig működött, de többen felvetették, hogy nem érdemes fenntartani. A kormány megvizsgálta a visegrádi négyek gyakorlatát, amelyek mindegyikében magasabbak a bérek, vagyis vállalható és korrekt rendszer született - jelentette ki, hozzátéve: átláthatóvá vált a bérezés, egyértelműek a felelősségi és jövedelmi viszonyok.
A képviselő nem fogadta el a választ, azt a Ház szavazta meg 103 igen szavazattal, 48 ellenében.

Szél Bernadett (LMP) azt kérdezte, hogy hány embert kárpótoltak a 2303 közül, akiket kirúgtak az állásukból, majd törvényellenesen közmunkásként foglalkoztatták vissza őket.
Pogácsás Tibor államtitkár azt felelte, a kormányzat célja az, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar és alkalmas arra.
Ő is azt mondta, 2303 olyan ember volt a foglalkoztatási regiszterekben, akiknél valószínűsítették, hogy fennállt a visszafoglalkoztatás gyanúja. A kormányhivatalok egyenként vizsgálták meg az összes esetet és megállapították, hogy 375 főt foglalkoztattak ilyen módon vissza. A Belügyminisztérium felhívta a kormányhivatalokat, hogy ezt a gyakorlatot szüntessék meg - közölte.

A választ a képviselő nem fogadta el, a parlament viszont 103 igennel, 41 nem ellenében igen - írja az MTI.


http://www.168ora.hu/itthon/ha-fideszesek-kapjak-5-millios-ber-sem-pofatlan-13992 2.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZTÁROK a RÉPÁS-PROSTIÜGY AKTÁJÁBAN! IME A TITKOS LISTA!
  2015-10-19 20:02:21, hétfő
 
 
SZTÁROK A RÉPÁS-PROSTIÜGY AKTÁJÁBAN! IME A TITKOS LISTA!

13 október 2015


Műsorvezető, üzletember párja is szerepel a prostiügy aktáiban. Íme, a Répás-ügy listája - egy politikus azonban furamód kimaradt...

Sokan találgatnak, létezik-e egy titkos CD, amely a hírhedt prostiügyben érintett lányok fotóit tartalmazza, de ilyet még senki sem látott. Pedig akik a testükből élő hírességek nevére kíváncsiak, elég csak megszerezniük a Répás Lajos prostiügyében indult nyomozás anyagát. Ott ugyanis nemcsak névvel, hanem képpel együtt szerepelnek az örömlányok: több mint százhatvan fotó van róluk. Sőt, a megrendelők is szerepelnek az aktákban.

berki sonyak-09

- A fényképek és nevek listája a nyomozók munkáját segíti. Egyrészt ezek segítségével sikerülhet kétséget kizáróan felismerni a gyanúsítottakat és a tanúkat, másrészt az ügyben felmerülő nevek kapcsán a meghallgatott tanúk vallomásai alapján újabb gyanúsítottak és tanúk kerülhetnek a hatóságok látókörébe - mondta a Bors-nak dr. Horváth B. Gábor büntetőügy­véd, aki jól ismeri a hasonló eseteket.

Sarka-Kata-2
A Bors nyomon követi az évek óta tartó pert, melyben Répás Lajos szépséggurut kerítéssel vádolják. Sztárfocista neve is szerepelt a prostiügy aktáiban megrendelőként.

A Bors úgy tudja, Ré­pás ügye kapcsán is több kategóriába sorolták a nyomozók az érintetteket. Első körben azok nevét csatolták az iratokhoz, akik a titkos nyomozás, megfigyelések, telefonlehallgatások során kétséget kizáróan Répás alkalmazottai és megrendelői voltak.

balogh edina

Ezen listán találhatunk két szépségkirálynőt, egy volt televíziós műsorvezetőt, két pornószínésznőt, négy valóságshow-hőst, aktmodelleket, egy modell-színésznőt, sőt, egy ismert üzletember párját is. Lehet, ez utóbbi csak unalmában, jó dolgában vállalta ezt a ,,munkát"? A megrendelők között pedig olyan sármos orvos is akad, akinek a neve számos híresség doktoraként felmerült a közelmúltban.

pina jó

Az ügyben azonban találhatók egyéb nevek is, akiknek közük lehet a bűncselekmény-sorozathoz. A megrendelők fényképalbumában szintén szép számmal vannak ismert modellek, valóság­show-hősök, sőt, modellből lemezlovassá lett szépségek is. Egy ilyen album tartalmazza annak az ismert sztárfocistának a nevét és képét is, akiről a Bors írt először. A labdarúgó édesapja telefonját használva rendelt magának örömlányokat, akik közül ketten vallomást is tettek ellene.

4_o_repas_3has

Fura módon arról a politikusról szó sincs, aki a lapok hírei szerint prostituáltat rendelt egy hosszúra nyúlt parlamenti ülés idején...

Íme a lista a teljesség igénye nélkül: Horváth Éva, Dundika, Sarka Kata, Palácsik Timea, Kulcsár Edina, Bódi Sylvi, Som Balogh Edina, Baukó VV Éva, Zimány Linda, Debreczeni Zita és húga Dóra, Lévai Adrienn, VV Dóri, VV Dia, Barsi Adrienn, VV Veronika, Rácz Ildikó als VV Gigi, Brigitta Bulgari, Ripli Zsuzsi, Kapócs Zsóka, Kis Hegedűs Réka, Voksán Virág, Kustánczi Lia, Sonyák Szilvia, Hódi Pamela, Márki Zsuzsi, Mészáros Dóra, Laki Zsuzsi, Pantinchin Edina, Hargitai Bea, Kerekes Beus, Ézsiás Barbara 13 éves kora óta!

A férfiak listája akik rendszeresen igénybe veszik a prostik szolgáltatásait, a teljesség igény nélkül:

Habony Árpád, Rogán Antal, Hajdú Péter, Lázár testvérek, L Simon László, Tóbiás József, Farkas Flórián, Fónagy János, Hende Csaba, Hoppál Péter, Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Latorcai János, Aradszki András, Botka László, Mesterházy Attila , Gyöngyösi Márton, Gerencsér Csaba, Dzsudzsák Balázs, Berki Krisztián, Kabát Péter, és szinte sz összes focista!

Györik Lekvár Ferenc-Bors



http://mno24.hu/2015/10/sztarok-a-repas-prostiugy-aktajaban-ime-a-titkos-lista/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Adjátok meg a célpontokat, és mi majd megdolgozzuk őket"
  2015-10-19 19:59:18, hétfő
 
  2015. 10. 19. 16:08

"Adjátok meg a célpontokat, és mi majd megdolgozzuk őket"

Előre szóltak, hogy Szíriába fognak menni, és még azt is elfogadták volna, ha az USA jelöli ki a "megdolgozandó" célpontokat. Céljuk nem az Aszad-rezsim visszaállítása, hanem a szemben álló felek közti kompromisszum kikényszerítése - mondta el a Rosszija-1 orosz tévének Vlagyimir Putyin.
Putyin már az elején leszögezi, hogy a szíriai beavatkozás előtt tájékoztatták szándékaikról nemzetközi partnereiket és a régió országait.

Ők minket soha nem kérdeztek meg, mielőtt ilyen hadműveleteket kezdtek

- szúr oda Washingtonnak.

Az elnök emlékeztet arra is az orosz csapások kezdetéig már 11 ország vett részt valamilyen módon a szíriai polgárháborúban.

Putyin azt mondja, Moszkva "együttműködést kínált" a konfliktusban részt vevő országoknak, de azok ezt elutasították. Szerinte ezért sem Obamának, sem másoknak nincs alapjuk arra, hogy kritizálják az orosz csapásokat, mert azok nem csak a dzsihádistákat, hanem a "jó ellenzéket" is érik. Hozzátette: azt is felajánlották a nyugati hatalmaknak, hogy "ti már úgyis egy éve ott vagytok, és jobban ismeritek a helyzetet, mint mi,

adjátok meg a célpontokat, és mi majd megdolgozzuk őket!"

Az elnök szerint azonban ez a kezdeményezésük sem talált visszhangra.


A nyugati politika és média rendre azzal vádolja az oroszokat, hogy valójában csak Aszad elnök diktatúráját akarják visszaállítani. Putyin ezzel szemben most azt mondja: a beavatkozás fő célja a "törvényes hatalom" (értsd: Aszad és szövetségesei) megszilárdítása,

és egy politikai kompromisszum megteremtése.

Putyin szerint, ameddig a lázadók a fővárost ostromolják, "aligha hajlandóak tárgyalni". Ám, ha a kormány képes erőt felmutatni, akkor "a kompromisszm elérésének nagyobb az esélye".

Az interjú fontos momentuma az is, hogy az elnök többszöri visszakérdésezésre is

határozottan kizárja, hogy Oroszország szárazföldön is beavatkozzon Szíriában.

Ezt szíriai barátaink is tudják - üzeni meg világosan Damaszkuszba Putyin, hogy a harctéren Aszadéknak kell boldogulniuk.

Putyin leszögezi, hogy a fegyverkezés nem terheli meg irreálisan a költségvetést, sőt, a különféle szankciók által Oroszországra kényszerített importkiváltás még pörgeti is a gazdaságot.


http://alfahir.hu/adjatok_meg_a_celpontokat_es_mi_majd_megdolgozzuk_oket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogánnak a vádlottak padján a helye, nem pedig bársonyszékb
  2015-10-19 19:47:25, hétfő
 
  Rogánnak a vádlottak padján a helye, nem pedig bársonyszékben
2015. október 19. 17:41 - Első Kézből

Tisztességes országban egy trafikot nem vezethetne, nálunk saját minisztériumot kapott Rogán Antal, aki 43 éves kora ellenére nagy túlélőnek számít a magyar politikában. Tucatnyi olyan botrányt úszott meg ép bőrrel, ami bármely nyugati kollégájának a politikusi pályafutás végét és egy köztörvényes ,,karrier" kezdetét jelentette volna.

roganmontage.jpg

Hozzá kötődik a Magyar Vizsla-botrány éppúgy, mint a szerverbetörés, és a csúfosan elbukott 2006-os választások idején is ő volt a Fidesz kampányfelelőse. Rövid emlékeztető: a Magyar Vizsla egy 3 milliós példányban terjesztett, függetlennek és civilnek hazudott propagandaújság volt, aminek ,,kefelenyomatát", mint kiderült, egyenesen Rogán Antal irodai faxáról küldték a nyomdába. A ,,Fidesz-Gate"-ként is ismert adatlopási ügy során pedig 11 órán keresztül, 2900 dokumentumot töltöttek le az ellenfél jelszóval védett adatbázisából a Fidesz-iroda számítógépein keresztül.

A fideszes papagájkommandó harcosaként a joggal rühellt szíjjártópéteri kommunikációs vonalat vitte, annak minden jellemzőjét elsajátította: a fapofával előadott, leállíthatatlan süketeléstől kezdve a funkciótlan modoroskodáson át (megfigyelte valaki, hogy ezek a magnógyerekek ,,év" helyett mindig ,,esztendőt" mondanak?) egészen Orbán utánozhatatlannak hitt beszédhibáinak lekoppintásáig.

A "papagájkommandós" módszer lényege, hogy az adott politikus szóról szóra ugyanazokat az (ellenfelet stigmatizáló) tételmondatokat, szófordulatokat ismételgeti a parlamenti felszólalásaiban, sajtótájékoztatókon és interjúiban. Ilyen módon képtelenség vele párbeszédet folytatni, mert semmilyen kérdésre nem hajlandó érdemben válaszolni. Minden másodpercet, amit a média biztosít számára, az előre betanított panelek sulykolására használ fel.

Egy időre kiszállva a bozótharcból az V. kerület polgármesteri székébe disszidált, közben pedig számtech szakkörös gyógyegérből Armani öltönyös ,,Bulvár Tónivá" avanzsált. A korszellemhez illeszkedő elvtelen pragmatistaként bárkivel megköti a különalkuját, ha abból haszna származik. Közismerten haveri viszonyt ápol a magyar közélet olyan sötét figuráival, mint Schmuck Andor, Steiner Pál, Andy Vajna vagy Habony Árpád.

w1795677_763540283737173_6913190845531714844_n.png

Évek óta rendszeres vendége a csacsogós tévéműsoroknak, Krumpli nevű kutyájával éppúgy végighaknizta a bulvármédiát, mint felesége szülésével. (kedvenc Blikk főcímünk 2009-ből: ,,Rogán: Könnyezve vágtam el a köldökzsinórt!") Miközben élvezettel tapicskol könyékig a bulvárban, az újgazdag ízléstelenség és önmutogató kivagyiság minden szokásos kellékével (Louis Vuitton táska, Hublot karóra) felcicomázta magát.

Talán egyetlen politikust sem ért még annyi vád korrupciógyanús üzletei miatt, mint Rogánt, ő valamiért mégis ép bőrrel úszta meg a legelképesztőbb húzásait is.

A 2014-es választási kampányban kipattant ingatlanbotrányát személyesen Molnár Zsolt, az MSZP akkori kampányfőnöke igyekezett több baloldali médiumnál levenni a napirendről. Rogán többször módosítani volt kénytelen a vagyonbevallását, mert -mint kiderült - sorozatosan hamis adatokat írt bele. Ron Werber, a MSZP kampánytanácsadója másfél héttel a választás előtt szórólapot készített Rogán Antalról, amelyen felhívta volna a nyilvánosság figyelmét Rogán valós vagyoni helyzetére. A fővárosi szocialisták azonban több helyen eleve nem kértek a szórólapból vagy nem voltak hajlandóan azt teríteni.

Az általa vezetett V. kerületi önkormányzatban tucatjával kótyavetyélték el ár alatt az ingatlanokat, és első perctől arra ment ki a játék, hogy a vevőknek kedvezzenek, óriási kárt okozva az önkormányzatnak. Hűtlen kezelés, csalás, gazdasági csalás, hivatali visszaélés, és üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény-sorozat gyanúja merült fel, amelyekben már feljelentések sora született, ám a Polt Péter vezette ügyészség nem kapkodja el a nyomozást.

w10943681_760003334090868_7437834306543623589_n.png

A 15 milliárd forintos Budapest Szíve programmal kapcsolatos korrupciót már az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálja. A gyanú szerint a pályázat kiírói - a Rogán vezette V. kerület és a főváros - az erősen korlátozó feltételek miatt a pályázati árnál egy 10-15 százalékkal magasabb árajánlatot fogadtak el. Az Európai Bizottság körülbelül 900-900 millió forintos bírságot helyezett kilátásba a két önkormányzatnak.

A pénzes kínaiaknak kitalált letelepedési kötvény óriási üzletnek bizonyult, csak sajnos nem a magyar államnak, hanem pár ismeretlen hátterű offshore cégnek, akik ismeretlen helyre adják a nyereségüket. Az egészet Rogán verte át rohamtempóban a törvényhozáson, ő igazolta az üzletembereket is, akik végül brutálisan jól jártak a magyar papírok kiárusításán. Az offshore cégek 51 milliárd forintot kaszáltak szinte a semmiért, a magyar állam pedig veszített a letelepedési kötvényen.

Egy civilizált országban a felsorolt ügyek bármelyike ÖNMAGÁBAN is a politikusi pályafutás végét és egy köztörvényes ,,karrier" kezdetét jelentette volna. Nálunk viszont önálló minisztériumot ért a két évtizeden át folytatott pártszolgálat és lopássorozat.

Amíg ez a cinikus és korrupt gazember politikai tényező lehet Magyarországon, addig a Fidesz-kormánnyal szemben bármilyen keménységű kritika jogosnak számít, a kormányváltás pedig minden tisztességes ember számára erkölcsi kötelesség.


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/10/19/rogannak_a_vadlottak_padjan_a_helye_nem_ped ig_barsonyszekben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német hatóságok figyelik a Pegida mozgalmat, a kormány óva
  2015-10-19 19:28:46, hétfő
 
  A német hatóságok figyelik a Pegida mozgalmat, a kormány óva int a csatlakozástól


2015. október 19. 18:50
Hunhír.info

Németországban a belső elhárításért felelős alkotmányvédelmi hivatal (BfV) veszélyesnek tartja és ezért fokozott figyelemmel követi az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalmat - mondta a belügyminisztérium szóvivője hétfőn Berlinben. A kormány több tagja óva intette a polgárokat, hogy csatlakozzanak az egy éve indult mozgalomhoz, amely este ismét tüntetést tart Drezdában.

Joahannes Dimroth a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a BfV szövetségi és tartományi szervezetei ugyan nem vették operatív megfigyelés alá a Pegidát és különböző társmozgalmait, de "szorosan nyomon követik" tevékenységüket, mert a tüntetéseiken egyre több uszítást tapasztalnak és az "agressziós potenciál" emelkedését regisztrálják.

Heiko Maas igazságügyi miniszter hétfői nyilatkozata szerint a Pegida és társai "vetik el a gyűlölet magvát", amelyből a menedékkérők és az őket támogató emberek elleni "erőszak sarjad".

Thomas de Maiziere belügyminiszter hangsúlyozta: mindenkinek távol kell tartania magát azoktól, akik "megfertőzik országunkat a gyűlölet mérgével".

AGYATOKRA MENT A HOLOKAUSZT!!!!


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87651
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Kerítést kell építeni a német határra”
  2015-10-19 18:56:40, hétfő
 
  Nocsak,nocsak..

Veszélybe került a közrend Németországban a menekülthullám miatt, ezért meg kell húzni a vészféket, és kerítést kell építeni a határra - mondta egy német rendőr-szakszervezet elnöke a Welt am Sonntag című hetilapnak.
A szakszervezet vezetője szerint ha a döntéshozók komolyan gondolják a szeptember 13-án ideiglenesen visszaállított határ-ellenőrzést, akkor kerítést kell építeni a határon, és a tervezett tranzitzónák sem működhetnek hatékonyan, ha nyitva áll a zöldhatár. A műszaki zár kialakítása láncreakciót indítana el, végül Ausztria is kerítést húzna a szlovén határon, Németországnak pedig pontosan erre a hatásra van szüksége.


http://hirtv.hu/ahirtvhirei/keritest-kell-epiteni-a-nemet-hatarra-1309737
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Topmenedzserek szedik le a keresztvizet az Orbán-kormányról
  2015-10-19 18:54:03, hétfő
 
  Topmenedzserek szedik le a keresztvizet az Orbán-kormányról

2015. október 19., hétfő, 11:40 Utolsó frissítés: 2 órája

Szerző: Farkas Zoltán

Felettébb kínos, ha az üzletemberek nagyobb szociális érzékenységet mutatnak, mint a kormány. Márpedig ez van. A Magyar Európai Üzleti Tanács most megjelent ajánlása döbbenetesnek tartja, hogy a népesség egyharmada Magyarországon szegénységben él, és hogy a nélkülözők 43 százaléka gyermek. Ha Magyarország be akar kapcsolódni a negyedik ipari forradalomba, a gazdaságpolitikán változtatni kell - javasolja a fórum.

Miközben - a felszínt nézve - mintha minden rendben lenne a kormány gazdaságpolitikájával, a 2010-14 közötti, főként a multicégeket sújtó különadók (bank-, hipermarket-, telekom- és telefon-, energetikai extraadó) okozta felháborodás alábbmaradni látszik, a számok egészen elfogadhatónak tűnnek (2014-ben a gazdasági növekedés felpörgött, 3 százalék feletti bővülés volt a választási évben és idén is hasonló a valószínű), mégis kezdenek újra megszaporodni a kabinet teljesítményét, a gazdáságpolitika vitelét és irányát illető kritikák.

A nyár előtt Magyarország legnagyobb gazdasági partnere, Németország itt működő cégei tették világossá, totál ki vannak bukva a kiszámíthatatlanság, korrupció, a szakképzett munkaerő hiánya miatt. A hitelminősítők nemrég - bár mint egy falat kenyér, úgy kellett volna a kormányzatnak - mégsem adtak piros pontot a kabinetnek, elmaradt az ország kivétele bóvli kategóriából. A minap pedig egy neves befektetési szakember világított rá, hogy az uniós pénzeső igazából elfedi a magyar gazdaság súlyos gyengeségeit, az EU-s források 2020 tájékára várható elapadása pedig nagy bajba fogja sodorni az országot.

Most egy újabb helyről kapott komoly ébresztőt Orbán Viktor: ne ringassa magát abba a hitbe, hogy sínen van az ország megerősítése.

Át kell írni a gazdaságpolitikát, mielőtt túl késő lenne
Frissítés: az üzleti konferencián részt vevő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy kicsit kerülte a témát, a kemény bírálatokat, megígérte, hogy rövid időn belül leül majd egy tematikus megbeszélésre a vállalatvezetőkkel, a munkaerő képzésével, szakképzésével foglalkoznak majd.

Magyarországnak, veti fel a Magyar Európai Üzleti Tanács (röviden HEBC) kézzelfogható országstratégiára volna szüksége, amely hosszú távra szól, átível politikai ciklusokon, és társadalmi konszenzuson alapul. Ezt szorgalmazta már 2011-ben is, a jelek szerint hiába. Most mindenesetre a HEBC lerakta a stratégia néhány alapkövét. Kormányzati részről aligha van benne köszönet. Pedig a szervezet hangsúlyozza, hogy politikamentesen működik, és lobbitevékenységet sem folytat. Csupán aggódik Magyarország jövőjéért.

HEBC-ülés 2011-ben

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Kik ők?
A Magyar Európai Üzleti Tanács az Európai Gyáriparosok Kerekasztalának a kezdeményezésére alakult meg, 1998-ban. Az utóbbi ötven európai iparvállalat legfelső vezetői fóruma, a kerekasztalt alkotó cégek európai értékesítése meghaladja az ezermilliárd eurót, foglalkoztatottaik száma 6,6 millió. A Magyar Európai Üzleti Tanács tagjait az Európai Gyáriparosok Kerekasztala 13 vállalata (ABB, AkzoNobel, British Telecom, Ericsson, GDF SUEZ, Henkel Magyarország, Magyar Telekom, Nestlé, OMV, Philips, SAP, Shell és Volvo Group Trucks) magyarországi leányának legfelső vezetői alkotják.

Merthogy el kellene végre dönteni, hogy ,,Magyarország olcsó gyártókapacitású ország akar-e lenni, vagy részt vállal a negyedik ipari forradalom változásaiban is, magas hozzáadott értékű termelő- és szolgáltató tevékenységgel". (Az összeszerelő-üzem féle cégek ráadásul nem is igazán kapósak, ha el akarná adni a tulajdonosuk, ahhoz, hogy külföldi vevő fenje a fogát egy magyarországi vállalkozásra, több, egyedi tudás és saját termék kell hozzá.) Ha az utóbbira voksol, akkor annak megfelelő politikát kell folytatni. Például, nem elég megfelelő helyszínt, infrastruktúrát kínálni, szükség volna képzett munkaerőre is. Ebben pedig egyre nagyobb hiány mutatkozik.

Talán még ennél is fontosabb volna a kiszámíthatóság. ,,Sok esetben a vállalatok sikerét jóval nagyobb mértékben befolyásolja a szabályozói környezet, amelyben működnek, mint a saját erőfeszítéseik. Az üzleti világ számára a legnagyobb kockázatot a kormány kiszámíthatatlan intézkedései jelentik" - áll a hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésben. Ez amúgy világjelenség, a PwC nemrég publikált globális vezérigazgatói felmérése is ezt hozta ki. Az azonban hungarikum, hogy ,,a korábbi ígéretekkel ellentétben a különadók nem kerültek kivezetésre, sőt újak jöttek helyettük". A kiszámíthatóság jegyében az Országgyűlés már a nyáron elfogadta a jövő évi költségvetést, ám erre a HEBC azzal reagált: bár a következő fél év nagymértékben segíti a felkészülést a változásokra, ez ,,nem teszi jelentősen kiszámíthatóbbá sem az üzleti, sem a pénzügyi környezetet".

Inkább a jövőt építsük, mint hogy megváltoztassuk a múltat

- idézi a kötet Peter A. Hegedus, a HEBC korábbi elnöke találó megállapítását.

Üzletemberek aggódnak a szegénység mélyülése miatt

A HEBC tagjai elvárják, hogy az adópolitika mentes legyen a megkülönböztetéstől, a piac minden szereplőjének egyforma esélyeket adjon. Az ,,egészséges versenykörnyezet sokkal jobb feltételeket teremt a vállalkozások hatékonysága számára, mint a monopólium" - utal arra, hogy a magyar kormány az utóbbi években a neki nem tetsző cégeket adópolitikai eszközökkel pumpolta, magántulajdonú cégek sorát államosította és hozta monopolhelyzetbe.

A korábbi ígéretekkel ellentétben a különadók nem kerültek kivezetésre

Fotó: Túry Gergely

Érdemi megjegyzéseket fűztek a szerzők a foglalkoztatáspolitikához is. Méltányolják a kedvező fordulatot, ám megjegyzik, hogy egyre kiterjedtebb a közszféra, vagyis nem csökken a bürokrácia, nő a közmunkások tábora, és sokan külföldre távoztak. A bővülő közmunkaprogram torzítja a munkaerőpiacot, hatékonysága megkérdőjelezhető, és az erre fordított forrásokat (a GDP 0,8 százalékát) inkább képzésre és a nyílt munkaerőpiacon való aktív részvétel támogatására volna célszerű fordítani - javasolja a HEBC. Ez pontosan egybevág az Európai Bizottság ajánlásával.

Volna teendő a szociálpolitikában is. ,,Magyarországon aggasztóan magas a társadalmi kirekesztettség, a népesség egyharmada pedig szegénységben él, miközben Európában csökkenő arányok mutatkoznak. Sajnálatos, hogy a jelenlegi oktatási rendszer nem képes megfelelően ellensúlyozni az alacsony társadalmi és gazdasági státuszú tanulók oktatási és kulturális hátrányait. Döbbenetes tény, hogy a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők 43 százaléka gyermek, és az arányok az elmúlt években sem csökkentek, inkább növekedtek" - jellemzi a helyzetet.

Összeszerelő-üzemből nehéz nagyot alkotni

Ahhoz, hogy Magyarország érdemben bekapcsolódjon a most zajló, negyedik ipari forradalomra, ,,olyan feltételeket kell teremteni a fiatalok számára, hogy Magyarország vonzó alternatívaként szerepeljen a világ térképén, amikor a jövőjüket tervezik. Ebben az oktatásnak kulcsszerepe van" - hangsúlyozza Faragó Andor, a BT Global Services European ROC ügyvezető igazgatója. Az elvándorlás mérete azonban aggasztó, állapítja meg a jelentés, hozzátéve, hogy a tehetséges fiataloknak volna ugyan elképzelésük a saját jövőjükről, de ,,nem látják, hogy miképp illeszthetik az ország fejlődési irányaihoz". A HEBC nehezményezi a forráskivonást a felsőoktatásból, sőt egyenesen az oktatás költségvetési támogatások megduplázását javasolja, amibe a megfelelő, minőségi nyelvtanítás is beleférne. Egyúttal jelzi, hogy vállalatai a képzés területén készen állnak az együttműködés erősítésére az oktatási intézményekkel.

,,A digitális változás nem ismer határokat, a digitalizáció iparágtól függetlenül feltárja a hiányosságokat és új értékeket teremt" - jellemzi a negyedik ipari forradalmat a HEBC elnöke, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója, Jakab Roland. Az új munkaerő-piaci igényekre azonban jobban fel kell készíteni a fiatalokat - veti fel az elemzés, üdvözölve azt a kormányzati szándékot, hogy 2018-ra minden egyes háztartásban legyen elérhető a szélessávú internet. ,,Sajnos Magyarországon a digitális írástudás szintje rendkívül alacsony", állapítja meg, ezért célszerű lenne az informatikát a mainál magasabb óraszámban tanítani, már általános iskolában. Erősíteni kell a mérnök- és informatikusképzést is, különben nem jönnek új befektetők.

Jakab Roland

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

,,Ritkán adódik ahhoz hasonló történelmi lehetőség, mint amit az új ipari forradalom kínál. Bízunk benne, hogy a politikai döntéshozók meghallgatják ajánlásainkat és átírható lesz a gazdaságpolitika, még az előtt, hogy túl késő lenne" - hangzik a sürgető figyelmeztetés, megpendítve, hogy a negyedik ipari forradalomnak is lesznek élenjárói. Azt nem fűzi hozzá, hogy persze vesztesei is.


http://hvg.hu/gazdasag/20151019_Topmenedzserek_szedik_le_a_keresztvizet_a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
80 milliós támogatást kaszáltak L. Simon cégei - amikor korr
  2015-10-19 18:23:47, hétfő
 
  Számomra minden politikus egy kincs. Legszívesebben elásnám ezeket. De a fideszes emeszpés politikusokat előbb kitömném hashajtóval és a segglyukukhoz varrnám a szájukat. Bár lehet ez utóbbit már valakik megtették, mert akárhányszor kinyitják a pofájukat dől belőlük a szar!
Azért nehéz ma már fülöncsípni a korrupciót, és azért nehéz jogilag tettenérni, megtámadni, mert állami szintre emelték, és jogilag bebetonozták. Hogy is lehetne rásütni egy tűzközeli cégre, hogy korrupcióval nyerte el a zsíros állami közbeszerzést, amikor jogilag minden rendben volt, a pályázata makulátlan... Az hogy csak ő felelt meg, az természetesen a jog szemében ma nem számít bűnnek.

****

2015. október 19. 16:47


80 milliós támogatást kaszáltak L. Simon cégei - amikor korrupcióról hall, kovácsbélázni kezd


Az elmúlt egy évben 80 millió forint állami támogatást kaptak L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár családi érdekeltségei - számolta ki a Blikk. Zoom Mivel 80 hektárnyi földterületet birtokolnak ezek a cégek, ez azt jelenti, hogy hektáronként egymillió forint állami és uniós pénzhez jutottak hozzá egy év alatt. Ez kimagaslónak számít, mert egy gazdaság hektáronként mindent egybevéve 100-200 ezer forint támogatásra számíthat átlagosan. A politikusnak és feleségének jelenleg három agrárcég van a tulajdonában, ezek kapták a tekintélyes összeget. Közülük a Simon és Simon Kft. 21 millió közpénzt kaszált. Ebben a vállalkozásban idén augusztusig az államtitkárnak volt többségi tulajdona. Ekkor szólította fel őt és a többi államtitkárt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy szabaduljanak meg gazdasági érdekeltségeiktől, hogy az összeférhetetlenségnek még a gyanúja se merülhessen fel. A felszólítás apropója az volt, hogy L. Simon egy interjúban letagadta a saját cégét. Ezután az Agárdi Aratrum Kft. lett a többségi tulajdonos, amely L. Simon feleségéé, Vass Eszteré. Ez a vállalkozás 20 millió forintot kapott 2014-ben. A harmadik agrárcég az év elején került L. Simonék, egész pontosan az Agárdi Aratrum Kft., valamint L. Simon László házastársának tulajdonába. A Velencei-tavi Borászati Kft. idén eddig már 39 millió forint támogatást kapott borászati gépek beszerzésére. L. Simonéknak a 2010-es kormányváltás után lódult meg a szekér, addig legfeljebb 2 milliós támogatást kaptak évente. Azóta viszont kinyílt a pénzeszsák, és több mint 160 millió forintot zsebeltek be agrártámogatásokból négy év alatt. A lap megkereste L. Simon Lászlót, hogy megkérdezzék, nem tartja-e visszásnak, hogy családi cégei több tízmilliós állami és uniós támogatást kapnak évente. - Amennyiben egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartom - írta válaszában az államtitkár. - Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni. Az önök által említett cégek tisztességesen gazdálkodó, számos embernek munkát és megélhetést biztosító vállalkozások, amelyek az elnyert támogatásokat a jogszabályoknak megfelelően használták fel. A cégek támogatása nem jelenti a tulajdonos támogatását, a jogi személy és a természetes személy jól elkülönül egymástól. Különösen így van ez, ha egy tulajdonos nem tagja a cége menedzsmentjének - zárul L. Simon válasza. Vona Gábor igencsak idevágó témáról beszélt ma napirend előtt - alább tekinthető meg, akárcsak L. Simon pofátlan válasza: Frissítés: a Jobbik az L. Simonhoz köthető cégek támogatásait vizsgálja A Jobbik erkölcstelennek tartja az L. Simon László érdekeltségébe tartozó cégek agrártámogatásait, és vizsgálja az összeférhetetlenséget - közölte Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A jobbikos politikus sajtóhírekre hivatkozva beszélt arról, hogy a Miniszterelnökség államtitkárához köthető cégek 80 millió forint támogatást kaptak 80 hektár földre, ami jóval magasabb arány, mint általában. Hozzátette: a politikus vállalkozásai 2010 előtt nem voltak sikeresek, azóta viszont 160 millió forint támogatást nyertek. Magyar Zoltán azt mondta: kivizsgálják a gyanús ügyeket, és vissza kívánják szerezni a forrásokat azoktól a kormányközeli köröktől, amelyek jogtalanul szerezték meg azokat. (MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/150008/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vagy ő is zsidó, vagy egész egyszerűen áruló.
  2015-10-19 18:12:13, hétfő
 
 
AKINEK NEM TETSZIK A MIGRÁNS-ÁRADAT, ELMEHET NÉMETORSZÁGBÓL!

Kimaxolta a Willkommenskulturt a németországi Kassel tartomány CDU-s kormányzója. A politikus minden menedékkérőt befogadna, azokat a németeket viszont, akiknek ez nem tetszik, elküldené az országból.

Walter Lübcke Lohfelden városában tartott lakossági fórumot. A gyűlést azért hívták össze, hogy tájékoztassák a helyieket: a 14.000 fős településen hamarosan 800 migránst fognak elhelyezni. A kormányzó valószínűleg arra készült, hogy a helyiek a Németország-szerte megszokott (és elvárt) lojális helyesléssel fogadják majd az új jövevényeket. Ám már a gyűlés elején kiderült, hogy ez nem lesz ennyire sima menet. A rendezvényen ugyanis szép számmal képviseltették magukat a bevándorlásellenes Pegida mozgalom helyi verziójának, a Kagidának (Kasseliek a Nyugat Iszlamizációja Ellen) a szimpatizánsai, akik a politikus beszéde alatt többször is hangot adtak nemtetszésüknek.
Egy ponton aztán valami eltört Lübckében, és olyan kijelentést tett, amilyenre még a píszí élharcosainak tartott német politikusok sem ragadtatták magukat eddig. Miután elmondta, mennyire büszke azokra a helyiekre , akik segítették a migránsokat, és “azokra az alapértékekre, amelyekért érdemes ebben az országban élni", leszögezte:

Aki úgy érzi, hogy nem tud osztozni ezekben az értékekben, bármikor elhagyhatja Németországot, ehhez minden németnek joga van.

Igen, jól olvasta, a hiba nem az Ön készülékében van. A német kormánypárt egyik helyi vezető politikusa szerint, ha a németeknek nem tetszik, hogy a kormányuk nyakló nélkül engedi be az országba az idegeneket, akkor

nem ahhoz van joguk, hogy megvédjék a hazájukat, hanem ahhoz, hogy elhagyják.

Egy klasszikust idézve: kell még valamit mondanom, Ildikó?
Sokan meg is értették az üzenetet - ám nem feltétlenül úgy fogadták, ahogyan Herr Lübcke elvárta volna. Nem csomagoltak össze, és adták át a helyüket a bevándorlóknak - inkább billentyűzetet ragadtak, és

elküldték a francba a kormányzó urat.

Hivatalának e-mail fiókját szerda óta elárasztották a tiltakozó levelek, köztük több fenyegetés is, amelyeket a rendőrség vizsgál. Ha a német kormány a mostani lendülettel menetel tovább az őrület felé, elképzelhető, hogy a következő évek migrációs válságát a német politikai menekültek okozzák majd...


http://adatlistazo.hu/akinek-nem-tetszik-a-migrans-aradat-elmehet-nemetorszagbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.