2015-10-02 20:39:11, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
5 egész tojás
5 evőkanál hideg víz
10 evőkanál kristálycukor
9 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
a krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 dl erős kávé
1 evőkanál kakaópor
a tetejére:
3 dl tejszín
ízlés szerint porcukor
tortabevonó
Elkészítés:
Az öt egész tojást a hideg vízzel és a kristálycukorral jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Közepes méretű, vajjal kikent, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük.
A krémhez a vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jó habosra keverjük. 1 csomag vaníliás pudingport a kakaóval elverve a tej és a kávé keverékében megfőzünk, ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.
Megkenjük a tészta tetejét a krémmel, majd a porcukorral keményre vert tejszínhabbal. Végül olvasztott tortabevonóval leöntjük.
Hűtőbe tesszük, majd amikor megdermed a tetején, kockára vágva tálaljuk.
(Két réteg tészta közé is tölthetjük a finom krémet és tejszínhabot, ahogy a fotón is van.) |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|