Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Márai Sándor: Mennyből az angyal /részlet
  2015-10-23 23:48:59, péntek
 
  .......


Nem érti ezt az a sok ember,
Mi áradt itt meg, mint a tenger?
Miért remegtek világrendek?
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
De most sokan kérdik: mi történt?
Ki tett itt csontból, húsból törvényt?
És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik -
Ők, akik örökségbe kapták -:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?
 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Magyar vagyok......
  2015-10-23 23:43:01, péntek
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Merkel és Ciprász legkeményebb közös éjszakája
  2015-10-23 23:19:58, péntek
 
  444.hu Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
További ünnepségek
  2015-10-23 23:16:03, péntek
 
  Október 23. - A magyarok "önként feladják" a szabadságot Link

Egy T-34-es, mint ünnepi kellék október 23-ra (fotó) Link

Kósa Lajos: a mai demokráciánk 1956-ban gyökerezik Link

Október 23: Vastapssal fogadta a Jobbik Gregor Bernadett előadását Link
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Borkai: Az igazságos forradalmak mindig győznek
  2015-10-23 23:09:14, péntek
 
  Kisalföld Link

1956-ban eljött az igazság pillanata - fotók Link
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Október 23.i ünnepségek - 1956 emlékére
  2015-10-23 22:35:38, péntek
 
  Budapest - Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából ifjúsági találkozót, fáklyás felvonulást, koszorúzási ünnepségeket tartanak ma, és több minisztérium is a nap folyamán emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.
Minisztériumi ünnepségek, fáklyás felvonulás, ifjúsági találkozó a nemzeti ünnep alkalmából.
- Miskolcon közösen ünnepeltek a pártok.
Miskolcon ismét közös volt az ünnep: a város Hösök terén lévő emlékművénél egyaránt ott volt, emlékezett és koszorúzott a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők a péntek délutáni ünnepi rendezvényen.
Miskolc, 2015. október 23. Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett megemlékezésen Miskolcon, a Hősök terén 2015. október 23-án. A téren lévő emlékműnél ismét közös volt az emlékezés: ott volt a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők. - © MTI Fotó: Vajda János
.........


- Nagykanizsa
A Nagykanizsai Szakképző Centrum Műszaki Szakképző Iskolája az 1956. október 23-i forradalom alkalmából tartott ünnepséget, melyen az 1956-os történésekre és Ungor Károlyra emlékeztek.
Van úgy, hogy a hétköznapi ember, aki nem született hősnek, áldozattá válik a történelem sűrűjében és az életét adja. Így volt ez Ungor Károllyal is, aki 16 éves ipari tanuló volt - kezdte megemlékező beszédét Marosi Attila. Hozzátette, Ungor Károlyt 1956 októberében az MDP székháza, az ÁVH épülete előtti tüntetésen, az ÁVH gyilkos sortűzében halálos lövés érte. Itt a nagykanizsaiak több száz fős tömege tüntetett a kommunista diktatúra, az államszocializmus ellen a szabadságért. Ezt követően Wegroszta Zoltán, a kopjafa készítője mutatta be az alkotását. Ahogy elmondta, az Ungor Károly emlékére készült kopjafa a klasszikus szimbólumrendszert használja, de e mellett néhány új motívum is szerepel rajta. A kopjafákat felülről lefele olvassuk, így aki betér az iskolába látja, hogy kinek állították, hősi halált halt és azt is kiolvashatja, hogy mennyi idősen vesztette életét. - Az itteni ifjúságnak méltó példa lehet Ungor Károly. Ha elmentek mellette gondoljatok arra, hogy minden egyszerű emberből lehet hős, még akkor is ha nem szeretne az lenni - zárta beszédét Wegroszta Zoltán. Ungor Károly emlékoszlopa mellett az ünnepség végén koszorúkat helyeztek el.

- Győr és Sopron
Győrben Szigethy Attila emléktáblájánál helyeztek el koszorút, Sopronban a Széchenyi téri Hűségzászlónál hajtottak fejet a tisztelgők.
Sopron - Huszonhat éve ünnepelhetjük nyíltan és büntetlenül október 23-át. Éppen huszonhat éve, ezen a napon hirdette ki Szűrös Mátyás 1956 kései gyümölcsét, a köztársaságot. Ez az ünnep azóta is szent mondta a városi megemlékezésen Tellér Gyula miniszterelnöki főtanácsadó. Sopronban a Széchenyi téri Hűségzászlónál hajtottak fejet a tisztelgők a forradalom és szabadságharc emléke előtt, de korábban a botanikus kertben emlékezett az egyetem közössége is. A városi ünnepségen Tellér Gyula szent szertartásnak nevezte az '56-os hősök megidézését. Személyes visszaemlékezésével hozta közel az ötvenkilenc évvel ezelőtti eseményeket. Külön kitért Nagy Imre miniszterelnök szerepére, aki a nemzet érdekében, a függetlenség eszméjéért a halált is vállalta. - Nem feledhetjük őket, márcsak azért sem, mert mai életünkben az '56-os hősök teljesítménye is benne van - hangsúlyozta a szónok. Az ünnep - vagyis a szertartás - hangulatát a Soproni Petőfi Színház művészei szavalataikkal emelték, majd a Hűségzászló talapzatára kerültek a virágok, koszorúk. A Liszt-központban ezt követően kezdődött a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertje.
...... ......


Győr - A nagybetűs SZABADSÁG napja
Megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tartottak Győrben, a Golgota emlékműnél, ahol dr. Somogyi Tivadar alpolgármester mondott ünnepi beszédet, miután megkoszorúzták Szigethy Attila emléktábláját a Szent István úti domborműnél.
...... ......


Október 23. a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb dátuma, a nagybetűs SZABADSÁG napja, amelyet egy kis nemzet nagy tetteként emlegetnek világszerte˝ - kezdte a megemlékezést ezekkel a szavakkal az alpolgármester, majd beszélt arról is, hogy a mi felelősségünk, hogy pártállástól, világnézettől függetlenül megtartsuk azokat a közös nevezőket, amelyeket történelmünk, nyelvünk, kultúránk jelent. Ha mindezt könnyelműen elfeledjük, akkor történik meg az igazi tragédia. Kossuth szavaival élve: ,,Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás." Hiszem, sőt tudom, hogy nemzetünkre még nagy jövő vár!" - zárta szavait Somogyi Tivadar.

- Csorna - Kapuvár
Randevú volt a szabadsággal
A Soproni úti 1956-os emlékműnél tisztelegtek a csornaiak a szabadságharc hősei előtt, péntek este. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.Mint mondta, az akkoriban sokak által tunyának kikiáltott fiatalság lett a történelem formálója a forradalomban.
A gyári munkások, a fővárosban tartózkodó parasztemberek és hazafi katonák mellett elsősorban kölyökképű, csibészesen mosolygó pesti fiúk és lányok adtak randevút a szabadságnak. A szabadságnak tetszett, amit látott, így született meg az 1956-os magyar forradalom és a szabadság tragikus szerelme. A pesti srácok életükben először biztosították ki a gépkarabélyt, először tömködtek benzines rongyot az üvegekbe. És nem féltek. Az ünnepségen a járás és a város vezetői, a csornai intézmények képviselői és a civil szervezetek tagjai helyezték el koszorúikat az emlékmű lábánál. A műsorban a Bárdos Kórus közreműködött. Kapuváron a Fő téri emlékműnél rendezték az ünnepi megemlékezést pénteken. A beszédet ott is Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő mondta.
.........



- Mosonmagyaróvár
Emlékérem az '56-os események kutatójának
A mosonmagyaróvári 1956-os események kutatásában, történelmi igazságának feltárásában, a helyi forradalmi események kutatásában, rögzítésében, a fellelt dokumentumok, relikviák összegyűjtésében, őrzésében, a helyi '56-os emlékhelyek létrehozásában és hagyományok átörökítésében végzett kiemelkedő munkájáért Mosonmagyaróvárért Emlékérmet adományoztak Németh Alajosnak.
Az elismerést az október 23-i városi ünnepen a Fehér Ló Közösségi Házban vehette át Árvay István mosonmagyaróvári polgármestertől. A városvezető ünnepi beszédében kiemelte: ,,az ötvenhatosok tudták, mit veszítettek el 1945-ben, és mit kell tenni azért, hogy ezt visszaszerezzék. Ezzel példát mutattak, és ez az, amiért ma ünnepelhetünk, és van mit ünnepelnünk". Árvay István utalt a jelenlegi helyzetre is, mondván, hogy önmagunkat, identitásunkat meg kell védeni. A rendezvényen a Theatrum ad Flexum társulat ,,Pillanatképek egy család életéből 1956" című összeállítással hozta testközelbe az 59 éve zajlott véres eseményeket.
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Kigyulladt egy szlovén menekülttábor
  2015-10-23 22:28:01, péntek
 
  24.hu Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Zokog a net az idős pár házassági évfordulóján
  2015-10-23 22:22:11, péntek
 
  Forrás: cosmopolitan.hu
A 80 éves házaspár eldöntötte, hogy különleges módon ünneplik 60. házassági évfordulójukat, ezért megható videót készítettek, ami pillanatok alatt a világ kedvence lett!
Az elképesztő vállalkozásba persze unokájuk is segített nekik: a szívmelengető videó az egyik legmeghatóbb Pixar animáció, az Up alapján készült, így a nagypapa a mese főszereplőjéhez hasonlóan vastag keretes szemüveget kapott, sőt még a ruháját, a díszleteket és a házat is sikerült nagyon hűen lekoppintani. Néhány másodperc múlva az idős bácsi leül a zongora mellé és elkezdi játszatni az animáció híres betétdalát, Carl és Ellie szerelmes számát, a Married Life-ot (házas élet). Néhány pillanat, majd belép a szobába a mesebeli Ellie-t alakító idős hölgy is, aki leül férje mellé, a darabot pedig onnantól négykezesként zongorázzák. A megható zenei betét közben régi családi fotókat vágtak a videó alá, mindezt persze igazi profi módjára, a felvétel végén pedig még a nagyszülők unokája is megjelenik, szintén az eredeti mese egyik szereplőjének öltözve. A videót csak néhány napja töltötték fel, de már félmillióan látták, a kommentelőket pedig teljesen elbűvölte a cuki pár.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szlovénok is kerítés építésén gondolkoznak
  2015-10-23 22:02:52, péntek
 
  Forrás vs.hu
MÉG A VÉGÉN KERÍTÉS ÉPÜL A HORVÁT-SZLOVÉN HATÁRRA IS
Amennyiben a horvát hatóságok továbbra is ellenőrzés nélkül szállítják a migránsokat a szlovén zöldhatárra, Szlovénia nem zárja ki a kerítésépítés lehetőségét - mondta az ország miniszterelnöke.
Miro Cerar szlovén miniszterelnök a közszolgálati televíziónak (RTV) adott interjújában élesen támadta Horvátországot, és azzal vádolta meg, hogy nem kezeli ,,európai módon" a migrációs válságot.
Cerar ezért nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy kerítést épít a szlovén-horvát határon. ,,Ez is egy opció" - mondta, de a helyzetre először európai megoldást próbálnak találni. A kormányfő úgy véli: ha Németország és Ausztria lezárja határait a migránsok előtt, Szlovéniának sem lesz más választása. Bízik abban, hogy a vásárnap tartandó EU-csúcson sikerül valamilyen megállapodást találni a problémára.
Zoran Milanovic horvát kormányfő visszautasította a szlovén bírálatokat, miszerint Zágráb nem szolidáris és nem tartja be az ígéreteit. Milanovic azt üzente Szlovéniának, tegye ugyanazt, mint Horvátország, Ljubljana szállítsa az osztrák határra a migránsokat
A magyar-horvát zöldhatár múlt péntek éjféli lezárása után Zágráb életbe léptette a C-tervet, vagyis a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többet őket a magyar határra. Annak ellenére, hogy Szlovénia kijelentette, mindössze 2500 embert tud fogadni naponta, Horvátország ezt a kérését nem tartja tiszteletben. Még korábban csak a megbeszélt határátkelő helyekre szállította a migránsokat, jelen esetben az illegális bevándorlók többségét a zöldhatár felé irányítja, több ezret naponta.
A szlovén kormány helikopterről, éjjellátó kamerával készített felvételeket is nyilvánosságra hozott, hogy bebizonyítsa: Horvátország kiteszi a menekülteket annak, hogy megfagyjanak a jéghideg határfolyó vizében.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Sírva búcsúztak a nővérek az elhagyott Gerzsonkától
  2015-10-23 21:55:04, péntek
 
  Forrás: 24.hu
3-4 év körüli kisfiút találtak az utcán, tegnap óta még senki nem kereste. Október 19-én, a délutáni órákban Miskolcon, a Stadion utcában találták a gyereket, nem tudnak vele kommunikálni.
...... .....


A rendőrség az ismeretlen gyermek azonosításához segítséget kér. Miskolcon az utcán találták a kisfiút, akiről hétfőn 14 óra körül kaptak bejelentést. Azóta a rendőrség sem a gyerek személyazonosságát nem tudta kideríteni, sem a törvényes képviselőt nem találta meg.
A kisfiú 3-4 év körüli, 97 centi magas, 12.2 kilós, normál testalkatú. Haja szőkés-barna, rövidre nyírt. Szeme színe barna. Arca ovális, orra egyenes, álla szögletes. Fülei enyhén elállóak. Fogazata behatárolt korának megfelelően ép. Lábmérete 26-os. A gyermek jobb alkarján egy régebbi horzsolásból származó heg látható. Jobb szeme sarkában és jobb lapockáján apró anyajegy van.
Piros, sárga és fekete színű ,,Fashion 2002" feliratú 13-as méretű pulóver. Világoskék-szürke színű, hosszú ujjú ,,Football Athletic Champions" feliratú póló. Fehér-szürke kockás, rövid ujjú ing. Sötétkék színű, narancssárga csíkos, “mackót ábrázoló" mintás, polár anyagú, zipp-záras felső. Lila színű, fehér betéttel, oldalt fekete színnel “GABA" feliratú pamut melegítőnadrág. Fekete-szürke színű, 26-os méretű ,,Fenox" márkájú nyári gumis strandcipő. Sapkája fekete színű, kötött, elülső részére ,,Miki egér fej" van hímezve.
A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen érdemi információval rendelkezik a kisfiúról, hozzátartozójáról, jelentkezzen személyesen a Miskolci Rendőrkapitányságon (3525 Miskolc, Fábián kapu 4. szám), munkaidőben hívja a 46/514-511/26-63 vagy 46/514-511/26-68-as telefonszámot. A megyei főkapitányság 06-46/514-506-os számán és a 107-es vagy 112-es központi segélyhívókon a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13).

- Sírva búcsúztak a nővérek az elhagyott Gerzsonkától.
A 2 és fél éves Gerzsonkát ideiglenesen kijelölt nevelőszülők vitték haza a Miskolci Megyei Kórházból addig, amíg a gyámhatóság meg nem találja számára a legmegfelelőbb végleges otthont.
A nővérek az átfázott, zokogó, megszeppent, magára hagyott kisfiút azonnal a szívükbe zárták. Az első napon egy kis mackót kapott ajándékba, amit azóta el sem engedett. Az osztályon dolgozó nővérek sírva búcsúztak tőle. Több kolléga hozott Gerzsonkának otthonról ruhákat, sőt játékokat is; ezt adták neki amolyan útravalóul. Gerzsonka is nehéz szívvel, kicsit pityeregve távozott arról a helyről, ahol végre törődtek vele - írja a Blikk
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.