Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Óriásit nyert Lengyelországban a jobboldali kormány még jobb
  2015-10-25 21:43:34, vasárnap
 
 
Óriásit nyert Lengyelországban a jobboldali kormány még jobboldalibb ellenzéke

kasnyikm
külföld
ma 21:08

Az exit poll szerint a PiS (Jog és Igazságosság) 39 százalékkal nyerte a lengyel választásokat a mérsékeltebb jobboldali PO (Polgári Platform) előtt - hozták nyilvánosságra rögtön az este 9-es urnazárás után. Az eredmény szerint Ewa Kopaczot Beata Szydło váltja a miniszterelnöki székben.

Az eddigi miniszterelnök, Ewa Kopacz máris elismerte vereségét.

Ezzel a 460 tagú alsóházban 242 mandátumra, tehát kényelmes többségre számíthat a konzervatív, euroszkeptikus PiS. A nyolc éve kormányzó PO mindössze 133 helyet szerzett. Nem ment túl sokra Pawel Kukiz ex-rocksztár sem, 9 százalékot kapott a pártja.

Kopacz azóta vezette Lengyelországot, hogy párttársa és elődje Donald Tusk tavaly szeptemberben átült volna az Európai Tanács elnöki posztjára. A pártjuk bukását lehetett sejteni, hiszen volt több nagyobb botrányuk is (köztük egy lehallgatási ügy, ami miatt a kabinet jelentős része lemondott), idén tavasszal pedig a PiS jelöltje, Andrzej Duda legyőzte a PO jelöltjét az elnökválasztáson. A PiS-t egyébként változatlanul Jaroslaw Kaczyński vezeti.

http://444.hu/2015/10/25/oriasit-nyert-lengyelorszagban-a-jobboldali-kormany-meg- jobboldalibb-ellenzeke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor beszólt Angela Merkelnek
  2015-10-25 21:11:24, vasárnap
 
 

Ezeket a beszólásokat jól megtervezik, közösen, média hatástanulmányokat készítenek, hogy milyen reakciók várhatók a birkák részéről, akik azért nagyon sokan vannak. Orbán, Merkel, EU, USA, illuminatik egy nagy képlékeny és sz@rszagú massza, amelyik a médiájában csokikrémként kínálja magát a megvezetett, birka népeknek.




*********************



Orbán Viktor beszólt Angela Merkelnek


Ha az Európai Unió nem tudja megvédeni a határait a Balkán keleti kapujának számító
Görögországnál, akkor a térség nyugati kapujánál kell azt megtenni, Magyarországnál és Szlovéniánál - jelentette ki Orbán Viktor az Európai Néppárt madridi kongresszusán csütörtökön.

A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy Európa jelenleg gazdag és gyenge, ez pedig a lehető legveszélyesebb kombináció. Orbán Viktor kiemelte, hogy Törökország fontos stratégiai partner, azonban ha másoktól várjuk a megoldást, akkor kiszolgáltatottá válunk.

Ha ezt nem akarjuk, akkor meg kell védenünk a határainkat - hangsúlyozta.
A migrációs válság képes destabilizálni kormányokat, országokat és az egész európai kontinenst - emelte ki a miniszterelnök, aki szerint a probléma megoldásához ezért nyílt és őszinte beszédre van szükség, el kell dobni a politikai korrektséget, és vitát kell kezdeni álszentség és képmutatás nélkül. Ezzel szakértők szerint a német kancellárnak is üzent, Angela Merkel ugyanis többször hangsúlyozta már a nyilvánosság előtt, hogy nem ért egyet a magyar miniszterelnökkel.

Mit gondolunk a civilizációs örökségünkről? Kívülről kikényszeríthető-e a kulturális minták megváltozása? Elfogadjuk-e a párhuzamos társadalmakat? Vagy megvédjük a jogállamiságon nyugvó, toleráns életmódot, amelyet eddig éltünk? - tette fel a kérdést Orbán.
A kormányfő szerint mindenképp tisztázni kell, hogy amivel Európa szembenéz, az nem menekültválság.

Ez népvándorlás, amely gazdasági bevándorlókból, menekültekből és külföldi fegyveresekből is áll. Ellenőrizetlen és szabályozatlan folyamat - mondta a miniszterelnök, aki szerint korlátlan a folyamatban részt vevő emberek utánpótlása.
Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az európai kereszténydemokrata felfogás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát.

A muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért - fogalmazott.
A magyar miniszterelnök kijelentette, hogy itt az idej tisztázni az erkölcsi felelősségünk természetét. érzünk azok iránt, akik elhagyták az otthonukat. országaik rossz kormányzásának, az elhibázott nemzetközi politikai döntéseknek, a teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánknak és nyilvánvalóan áldozatai az embercsempészeknek - közölte.

Azonban az, hogy áldozatnak tekintjük őket, nem jelentheti azt, hogy magunkat is áldozattá tesszük (...) Erkölcsi
felelősségünk visszaadni ezen emberek számára otthonukat és országukat. Nem lehet az a célunk, hogy új európai életet nyújtsunk számukra - emelte ki a kormányfő, szintén Merkel korábbi álláspontjával szembe helyezkedve, a német kancellár többször tett olyan nyilatkozatot, miszerint Németország tárt karokkal várja a bevándorlókat.

Orbán Viktor emellett megismételte korábbi kijelentését, amely szerint mindenkit megillet az emberi méltósághoz és a biztonsághoz fűződő jog, de egy német élet vagy egy magyar élet nem jár mindenkinek, csak azoknak, akik megdolgoztak érte.

A madridi tanácskozásra 32 országból érkeztek résztvevők, köztük 14 állam- és kormányfő, 11 uniós biztos és 750 küldött. A kongresszus egyik kiemelt témája az európai migrációs válság.



http://www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=1360
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Jött a büdös hús, amit elcsomagoltattak és lefagyaszt
  2015-10-25 21:01:03, vasárnap
 
  ,,Jött a büdös hús, amit elcsomagoltattak és lefagyasztattak velünk" - NER az óvodásoknak

szerző
Matkovich Ilona
publikálva
2015. okt. 25., 16:43


,,Nagyon bántott, hogy nem tudtam repetát adni vajas kenyérből" - Komáromban felmondott a Csillag Óvodában működő központi konyha 12 dolgozója. Minden a gyerekeken csattan.

Szeptember kilencedikén Komáromban felmondott a Csillag Óvodában működő központi konyha 12 dolgozója. A konyhát szeptember 1-től már nem a városi tulajdonban lévő Városgazda Nonprofit Kft. működteti, hanem - a képviselő-testület döntését követően - a tatabányai székhelyű Kölyök Vendéglátó és Gyermekélelmezési Kft. A Kölyök Kft. 2012-ben sikerrel pályázott a komáromi általános iskolák közétkeztetéséért, most pedig elnyerte a komáromi óvodákra és a szociális intézményekre kiírt pályázatot is. A Csillag Óvodában működő, közel ezer gyermekre főző központi konyha dolgozói szeptember 7-től a Kölyök Kft. alkalmazottaiként látták el a feladatukat, a pályázatnak ugyanis feltétele volt, hogy a nyertes helyben, az óvoda konyhájában főzet ezentúl is.

Mennyit számít 12 konyhás szava?

A dolgozók szerint már az első napon fejetlenség volt. Mesterházi Józsefné, aki konyhalányként dolgozott, a magyarnarancs.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a reggelinél azzal szembesült, kevesebb a nyersanyag, mint korábban. ,,A felügyelő asszony kiszámolta, mennyi sajtkrémet porciózzak az óvodáknak, de így az utolsó óvodánál másfél kiló hiányzott. Azt sem értettem, miért nekem kell kiszámolni az adagokat, eddig ez az élelmezésvezető feladata volt. Délben aztán kiderült, hogy kevés a sült hús, azt mondta a felügyelő asszony, hogy tanuljunk meg 7,36 dkg-os húsokat szeletelni, mert akkor az elkészítés után marad belőle az előírt 6 dkg. Szerintem ez csirkéből lehetetlen, mert az többet veszt a súlyából sütéskor, de szerencsére az ovisoknak felcsíkozzák a húst, úgy tették rá a vadasra, így nem látszott, hogy hány szelet volt. Az is nagyon bántott, hogy nem tudtam repetát adni vajas kenyérből, pedig csak két gyerek kért, ilyen korábban nem fordulhatott elő. Eddig mindenki meg volt elégedve, az ember örömmel adta ki az ételt. Aztán jött a büdös hús, amit elcsomagoltattak és lefagyasztattak velünk, és akkor azt mondtuk, hogy itt a vége - eleveníti fel az asszony, mi vezetett oda, hogy a teljes konyhai személyzet felmondott már a második napon.

- Amikor megérkezett a szállítmány, és a 15 kg húst két kilós adagokban el kellett csomagolni, olyan szag csapta meg az orrunkat, hogy komolyan mondom, hányingerem lett. Szóltunk a Kölyök Kft. felügyelő asszonyának, hogy a hús büdös, ő azt mondta, hogy biztos a hűtő rossz, erre se tudtunk válaszolni, régen egy szállító hozta, most nem tudtuk, honnan érkezett. Az volt az utasítás, hogy mossam át ecetes vízzel. Vagy tizenötször átmostam, szűrőn átengedtem, aztán elcsomagoltam az utasítás szerint, de ez volt az utolsó csepp. Csodálkozom, hogy a szeptemberi testületi ülésen fel sem merült ez a téma, pedig a szülők háborognak. Azt hallottam, hogy egyre több szülő veszi ki a gyereket a menzáról, aznap három szülő jelezte, hogy az iskolás gyereke nem kér étkezést, de az óvodások egész nap bent vannak, nekik azt kell megenni, amit ott kapnak" - mondja a volt konyhalány, aki arra a kérdésre, hogy a szűkös munkalehetőség ellenére miért mondtak föl mind a tizenketten, azt válaszolta: ,,Nem szórakozásból mondtunk fel. Van olyan kolléganő, akinek négy hónapja van a nyugdíjig, fél lábon is kibírhatta volna. Én is egyedül nevelem a gyerekem, 54 éves vagyok, nem könnyű elhelyezkednem. Mi mindig lelkiismeretesen végeztük a munkánkat, bízom benne, hogy Komáromban találok munkát. Többen Győrbe járnak majd át dolgozni, van, aki az ipari parkban helyezkedett el, és van, aki egyelőre semmit nem talált. Sajnálom, hogy nem szóltunk az óvodavezetőnek, hogy hívja ki az ÁNTSZ-t, mert úgy tűnik, hogy a tizenkettőnk állítását semmilyen hatóság nem veszi komolyan." Állításuk szerint a büdös hús a Csillag óvodában lévő központi konyha hűtőszekrényébe került, további sorsát csak a Kölyök Kft. illetékese ismeri, hiszen a dolgozók aznap este felmondtak. A Narancs megkérdezte az ÁNTSZ komáromi kirendeltségét, ahol azt a szűkre szabott választ kaptuk, hogy az eset után egy héttel volt ellenőrzés a helyszínen, és mindent rendben találtak.

Eszi, nem eszi

A Kölyök Kft. nem ismeretlen Komáromban, hiszen az általános iskoláknak 2012 óta ők szállítják az ételt. Mivel a cég megkeresésünkre mindenfajta nyilatkozattételtől elzárkózott, így csak a másodlagos információkra hagyatkozva foglalhatjuk össze az amúgy számos más településen is szolgáltató cég komáromi térnyerésének történetét. Annyit sikerült kideríteni, hogy a tatabányai telephelyű Kölyök Kft. a komáromi iskolák számára nem helyben főz, feltehetőleg Tatabányáról szállítja az ételt, amit a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola tálaló konyhájában osztanak szét. Korábban itt is önkormányzati főzőkonyha működött, de a 2010-es választások után a konyhát leszerelték, majd később sikeres pályáztatás után a Kölyök Kft.-re bízták az iskolai étkeztetés ellátását. Több megkérdezett szülő szerint óriási minőségi különbség volt a város által működtetett óvodai és az iskolákat ellátó Kölyök Kft. szolgáltatásának színvonala között. Különösen így van ez a szeptember elsejei közétkeztetési reform bevezetése óta, mivel a gyerekek számára teljesen idegen ízvilág az, ha egy krumplifőzelék vagy gulyásleves só nélkül készül - ámbár ez nem a Kölyöknek róható föl, hiszen a szigorú előírások minden közétkeztetést végző cég számára kötelezőek.

A Kölyök Kft. ételeinek színvonalával kapcsolatban természetesen vannak ellenvélemények is. Egy városházi dolgozó azt nyilatkozta név nélkül lapunknak, hogy Komáromban senkit nem érdekel a ,,büdös hús" téma, és ő mint szülő elégedett a Kölyök főztjével, hiszen mindkét gyermeke igénybe veszi az iskolai étkeztetést. Lapunknak az óvodavezetők nem nyilatkoztak, de egy több óvodába is bejáratos helyi informátorunk szerint egy óvodavezető sem mondta, hogy baj lenne az étkeztetéssel, pedig már három hete a Kölyök Kft. főztjét eszik. Az egyik kormánypárti képviselő, a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság vezetője pedig azt nyilatkozta, hogy csak ,,hazugsággal megtévesztett embereket, gyerekeket és idős embereket próbál felhasználni rövidtávú politikai haszonszerzés reményében" az ügyet a nyilvánosság elé táró DK komáromi csoportja; ugyanis Nemes Andrea, aki a DK színeiben jutott be a testületbe, volt az egyetlen, aki nem támogatta a Kölyök Kft. pályázatát, majd a konyhások felmondása után az eset kivizsgálást követelte.

A 30 méteren múlt

Azt, hogy miért kellett augusztusban sebbel-lobbal közétkeztető céget keresnie a komáromi önkormányzatnak, nem sikerült kideríteni. Annyi tudható, hogy az addig a városi óvodáknak és szociális intézményeknek főző Városgazda Nonprofit Kft. tevékenységi köréből kivették a közétkeztetést. Az önkormányzat ezt követően írt ki pályázatot, és az augusztusi rendkívüli testületi ülésen a három induló, a budapesti Junior Zrt., a tatabányai Kölyök Kft. és a győri Ördögkonyha Kft. közül a Kölyöknek adta a komáromi óvodások és szociális intézményekben ellátottak étkeztetésének jogát, öt évre. A Kölyök Kft. nem azért nyert, mert ő adta be a legkedvezőbb ajánlatot, sőt az öt év alatt 175 millió forinttal kerül többe a városnak, hogy velük főzetnek. A második helyen végző Junior Zrt. ugyanis 188 milliós éves ajánlatot tett, míg a Kölyök Kft. 234 millió forintért vállalta a feladatot. A Kölyök Kft. azzal nyert, hogy a váratlan esetekre ez a cég tudta a legközelebbi konyha használatának jogát felmutatni annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a gyerekek étkeztetése. Mint írtuk, a pályázati kiírás szerint, a nyertes mindenképp a komáromi Csillag óvodában főzet, de meg kellett jelölni minden pályázónak egy úgynevezett vis major konyhát szükséghelyzet esetére. A vis major konyha közelségének 30 százalékos súlyozása felülírta a pályázók árajánlatát is. A komáromi önkormányzat lapzártánkig nem válaszolt érdemben ezzel kapcsolatos kérdéseinkre. Ami tény, hogy a komáromi Közbeszerzési Bizottság kizárólag azért, mert a Junior egy a komáromi Csillag óvodától 42 km-re lévő helyszínt jelölt meg vis major konyhaként, a Kölyök pedig egy alig 30 m távolságra lévőt, annyival több pontot adott az utóbbi pályázatára, hogy az többet számított a 35 milliós árkülönbözetnél is. A pályázati kiírás szerint ugyanis a Junior erre a vis maior vállalására 1 pontot kapott, a Kölyök pedig 100 pontot.

A Fidesz-KDNP helyi szervezete az alábbi nyilatkozatot küldte lapunknak: ,,Elítéljük és szégyenletesnek tartjuk, hogy a Demokratikus Koalíció hazugságokkal megtévesztett embereket. A párt gyerekeket és időseket próbál felhasználni rövid távú politikai haszonszerzés reményében.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a szeptember 1-től bevezetett közétkeztetési reform végrehajtása mellett, amely a szív-, érrendszeri és daganatos megbetegedések megelőzésének egyik alappillére. Támogatjuk az ingyenes közétkeztetés kiterjesztését a lehető legszélesebb mértékben.

Döbbenetesnek tartjuk, hogy a Gyurcsány-párt az emberek egészségét megőrizni szándékozó egészségügyi programot alaptalan vádaskodásokkal akarja politikai hisztériakeltésre felhasználni."
















Konczer Erik, a helyi DK választókerületi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy nem látja értelmét ilyen súllyal szerepeltetni a vis maior konyhát, mert ha szükség is lenne rá, nagyobb a valószínűsége, hogy csőtörés esetén a központi főzőkonyhától 30 m-re lévő helyszín sem lesz alkalmas főzésre, tehát ilyenkor előnyösebb lehet egy 40 km-re lévő vis major konyha. ,,Komáromban a Kölyök Kft. főzött eddig is az iskoláknak, de párhuzamosan főzött az önkormányzat cége is az óvodáknak és a szociális intézményeknek, mondhatom, mindenki megelégedésére. A Kölyök Kft. tudomásom szerint, Tatabányáról hozta az iskolának az ételt, hatalmas különbség volt minőségileg a kettő között. Erre a fideszes többségű testület odaadta az óvodai étkeztetést is a Kölyök Kft.-nek" - nyilatkozta Konczer.

A szeptemberi testületi ülésen a történtek ellenére nem vették napirendre a közétkeztetéssel kapcsolatos anomáliákat, az októberi testületi ülés előtt viszont a képviselők írásos tájékoztatást kaptak a közétkeztetés aktuális helyzetéről, a menzareform tapasztalatairól. A Kölyök Kft. ügye azonban ismét csak nem került napirendre.

A 12 konyhás kollektív felmondása és állításai nyomán az önkormányzat nem indított vizsgálatot. A helyi DK vizsgálja annak lehetőségét, hogy a Közbeszerzési Hatósághoz fordul, amiért a komáromi önkormányzat a legdrágább közétkeztető pályázatot fogadta el, miután Molnár Attila polgármester az év elején a 2015.évi költségvetés egyensúlyban tartásához a kiadások jelentős mértékű csökkentését rendelte el.


http://magyarnarancs.hu/belpol/jott-a-budos-hus-amit-elcsomagoltattak-es-lefagyas ztattak-velunk-ner-az-ovodasoknak-96962
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ami késik-nem múlik…
  2015-10-25 20:51:42, vasárnap
 
  Ami késik-nem múlik...


Posted on 2015-10-25 by Admin

Ujhelyi: Csak ezért nem gyújtották Orbánékra az országot

Ha a több százezer magyar fiatal nem ment volna külföldre, már rég rágyújtották volna a kormányra az országot, állítja a szocialista politikus.

ujh
A Fidesz-kormány legnagyobb bűne az, hogy elmélyítette a szegénységet és a kilátástalanságot Magyarországon, írja közleményében Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, EP-képviselő.
,,Egy ötven éves szociális munkás alig keres többet havi nyolcvanezer forintnál, a bölcsődei dolgozók háromnegyedének fizetése pedig nem éri el még a létminimumot sem. Közel negyvenezer gyermek éhezik ma rendszeresen az országban, négy és félmillió ember a létminimum alatt, másfélmillió honfitársunk pedig a szegénységi küszöb alatt él" - állapítja meg a politikus.
Újhelyi szeint ha az európai vívmányoknak köszönhetően nem lennének szabadok a határok és többszázezer magyar fiatal nem tudta volna a jobb élet reményében elhagyni szülőhazáját, akkor a feszítő szociális válság miatt már rég rágyújtották volna a kormányra az országot. Kitörne a feszültség, mint kuktából a gőz. A Fidesz valójában ezért nézi és hazudja el a kivándorlást; nekik ugyanis addig jó, míg a kilátástalanság elől nem a Kossuth térre, hanem a Trafalgarig mennek az emberek.
(atv)
Bal-Rad komm: Nem szívesen adunk igazat egy maszopos politikusnak, de hát be kell látnunk ha igaza van! Ezúttal igaza van Újhelyinek. A döbrögista horda VALÓBAN ELMÉLYÍTETTE A SZEGÉNYSÉGET!
Aminek azért szépen előkészített ám a a Maszop! És egyéb rablóhordák! Ha ők oly buzgón nem ásnak, a magyarok sem adnak 2/3-ot a döbrögistáknak! Úgyhogy van itt azért előzmény!
De lesz itt még “országrágyújtás"! A külföldre távozottak nélkül is! Ami késik-nem múlik! De abban nem csak a döbrögista horda fog ám “elfüstölni"!

http://www.balrad.com/2015/10/25/ami-kesik-nem-mulik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy házaspár utazik a vonaton.
  2015-10-25 20:38:43, vasárnap
 
  Egy házaspár utazik a vonaton.
A hálófülkében csak emeletes ágy van. A férj alszik fent, az asszony lent. A csöndet egyszer csak nyikorgás töri meg.
- Mi volt ez? - kérdezi a feleség.
- Lecsavartam a fakezemet. - hangzik a válasz.
1 perc múlva újabb nyikorgás.
- Ez mi volt?
- Lecsavartam a falábamat.
Pár perc csönd után megszólal a férj:
- Lemenjek édesem?
Mire a feleség:
- Az is elég, ha leadod!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Die Presse: A magyarok a mai napig szegények
  2015-10-25 20:37:47, vasárnap
 
 
Die Presse: A magyarok a mai napig szegények

Kiemelt Magyarország

4 órával ezelőtt
osztrakhataratkelo-d0002238D377a6836bc6f

A rendszerváltás után özönlöttek a vásárlók Bécsbe. A magyarok azonban a demokrácia és a piacgazdaság ellenére a mai napig szegények. Sokan közülük a korlátlan lehetőségek országának tekintik Ausztriát, hogy elérjék anyagi céljaikat - írta a Die Presse.

A lap úgy véli, hogy a történelmi közelség és a mindennapi pragmatizmus, vagyis a fogyasztás- és pénzügyi központú materializmus határozza meg, miként vélekednek a magyarok Ausztriáról.

Kiderül ez már csak abból is, hogy sógoroknak nevezik az osztrákokat, habár a magyar fél számára a kétoldalú kapcsolat nem mindig volt szívmelengető, gondoljunk az 1849-es szabadságharc leverésére.

Viszont magyar részről még ma is sokan hálát éreznek
az 56-os menekültek fogadtatásáért. A rendszerváltás után özönlöttek a vásárlók Bécsbe. A magyarok azonban a demokrácia és a piacgazdaság ellenére a mai napig szegények.

Sokan közülük a korlátlan lehetőségek országának tekintik Ausztriát, hogy elérjék anyagi céljaikat. A magyar vendéglátásban pl. akut a munkaerőhiány, mivel rengetegen áttették székhelyüket a határon túlra, hiszen ott sokkal többet keresnek.

A nagypolitika színpadán a magyarok közül sokan a csodált németek kisebb fivéreiként tartják az osztrákokat. És amit a nagy testvér csinál, azt többé-kevésbé utánozzák Ausztriában, ami mindenekelőtt a kiszámíthatóságban jelenik meg.

Hírhatár


http://hirhatar.com/die-presse-a-magyarok-a-mai-napig-szegenyek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajna nem adózik a kaszinómilliárdok után!!!!!
  2015-10-25 20:28:07, vasárnap
 
  A gombát, csigát, gyógynövényeket gyűjtögetőket is megadóztatná a kormány

2015. október 25., vasárnap, 17:49 Utolsó frissítés: 2 órája

Szerző: hvg.hu

Oda az önfeledt erdő- és mezőjárásnak, gomba-, csiga-, gyógynövénygyüjtögetésnek. Igen, mert az Orbán-kormány bennük találtak meg azt, akiket meg akar adóztatni.

A jövő évi tervezett adótörvény-módosítási csomag kitér a gyűjtögetőkre is, vagyis a vadon gyűjtött gyógy- és fűszernövények, gyümölcsök és gombák, vagy például éti csiga - nem egyéni vállalkozóként vagy mezőgazdasági őstermelőként való - értékesítése után ezentúl a bevétel 25 százaléka után adózni kellene - írja az Adózóna.

Az indoklásban az szerepel, hogy jelenleg nincsenek egyértelmű előírások az egyéni vállalkozói igazolvánnyal vagy mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal nem rendelkező magánszemélyek által gyűjtött termékekből származó jövedelmek adózására. A javasolt új szabály a fémhulladék-felvásárláshoz hasonló megoldást vezetne be elsősorban azokra a magánszemélyekre vonatkozóan, akik jelenleg jellemzően nem fizetnek adót, mert - bár rendszeres jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet folytatnak - az önadózás szabályainak nem tudnak, vagy nem akarnak megfelelni.

A javaslat elfogadásával nem lesz megkerülhető az adózás a gyűjtött javak felvásárlónak történő eladása esetén, mert a felvásárlónak kötelező lesz minden kifizetett forint 25 százaléka után 16 százalék, vagyis 0,25x0,16=4 százalék személyi jövedelemadót levonnia, bevallania és forrásadóként befizetnie. Ha a gyűjtött termékek eladása nem felvásárlónak (például piacon) történik, továbbra is a jelenleg hatályos szabályok maradnának érvényben.

Aki tehát egyéni vállalkozóként gyűjtöget, továbbra is az egyéni vállalkozóra vonatkozó adó- és járulékszabályokat kell alkalmaznia, akinek pedig van olyan őstermelői igazolványa, amely jogosít a gyűjtögető tevékenység folytatására, és ahhoz van az adóévre érvényesített betétlapja, annak bemutatásával, illetve, ha családi gazdálkodó, az e jogállását igazoló okirata bemutatásával továbbra is elkerülheti, hogy a felvásárló az új szabályt alkalmazza.


http://hvg.hu/enesacegem/20151025_Gyujtogetunk_gyujtogetunk_Hat_adozni_ki_f
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az a cél, hogy a magyarok Paks ügyében meghátráljanak
  2015-10-25 20:22:46, vasárnap
 
  Az a cél, hogy a magyarok Paks ügyében meghátráljanak

2015. október 21., szerda, 20:20
Szerző: Szabó M. István

Alaposan leizzadt a Paks II. projektet védő magyar delegáció egy németországi közmeghallgatáson. Az atomerőmű-építés egyik legvehemensebb ellenzője, Oda Becker szerint elképesztő és felelőtlen, ahogy a magyar kormány hozzááll több biztonsági kérdéshez, például hogy azzal negligálják azt, hogy terrortámadás érheti az atomerőművet, hogy ilyenre nem volt még példa. A nukleáris téma szakértője szerint a magyar kormánybiztos pökhendi és kioktató volt a kérdezőkkel szemben, sokszor érdemi válasz helyett másra terelte a szót, máskor meg összevissza beszélt a magyar fél, de van ennél nagyobb baj is. Interjú Oda Beckerrel.

Kedden-szerdán Németországban izzasztották a Paks II. atomerőmű projektjét védeni hivatott magyar delegációt, élén Aszódi Attila kormánybiztossal. A pulpituson 19 magyar szakember foglalt helyet, érkeztek az MVM-től, a Miniszterelnökségtől és a Paks II. projekttől egyaránt. A müncheni Gasteig kulturális központban tartott közmeghallgatás arról marad igazán emlékezetes, hogy ránézésre laikusnak tűnő aktivisták képesek voltak a pökhendi magyarokat komolyan is zavarba hozni. Közülük kérdeztük meg az első nap végén Oda Becker nukleáris biztonsági szakembert.

A paksi atomerőmű (és voltaképpen bármilyen erőmű) építését csak úgy lehet elkezdeni, ha a jogszabályoknak megfelelően nemzetközi közmeghallgatásokat tartanak. Az engedélyezésbe a szomszédos országokat, illetve más uniós tagországokat is be kell vonni, de külföldről nem lehet megvétózni a projektet. A közmeghallgatások rendszerét szabályozó Espooi Egyezményt egyébként korábban már Magyarországot érintő kérdésekben is előhúzták: Ausztriában a heiligenkreuzi hulladékégető ügyében, illetve a Szlovákiában, a Tőketerebesre tervezett szénerőmű kapcsán. Az, hogy végül egyik sem valósult meg, részben a magyar tiltakozásnak köszönhető.

hvg.hu: Mi a legnagyobb problémája a Paks II. projekttel?

Oda Becker: A ma megismert tényezők és a hivatalosan korábban kiadott, több mint 2000 oldalas környezeti hatástanulmány alapján az a legnagyobb problémám a magyarországi elképzeléssel, hogy az építendő reaktortípussal kapcsolatban nem zárható ki a nagy mennyiségű radioaktív anyag kibocsátásával járó súlyos baleset. Az csak tetézi a bajt, hogy ennek tényét a magyar kormánydelegáció ma itt letagadta.

Szemben Oda Becker

Fotó: hvg.hu
Oda Becker
Fizikus, a Hannoveri Egyetem volt professzora, aki 20 évig független kutatóként dolgozott nukleáris létesítmények biztonsága és kockázatai témakörben. Munkáját igénybe vette korábban az osztrák kormány is, de megrendelői közt zömmel német önkormányzatok, környezetvédelmi és civil szervezetek, valamint a Greenpeace szerepelt. Specialitása a nukleáris erőművek és átmeneti tároló létesítmények feltételezett terrortámadási lehetőségeinek, illetve ilyen irányú fejlesztéseinek a kutatása. Részese volt az európai stressztesztek németországi szakvéleményezésének, vizsgálta a brit Hinkley Point C és a szlovák mohi atomerőművi beruházás mellett a Paks II. projektet is.

Aszódi Attila kormánybiztos a meglátásom szerint annyira atomenergia-párti, hogy e kockázatok létét is tagadja. Azt mondja, hogy a magyar szabályozás gondoskodik a súlyos balesetek megelőzhetőségéről, de ez a szabályozás nincs összhangban a nyugati sztenderekkel, nincs összhangban például a finnországi szabályozással vagy a WENRA (Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szervezete) ajánlásaival sem.

Az atomerőművekben különböző, egymásra épülő biztonsági szintek vannak, a mélységi védelem elve alapján; ennek megfelelően ha az egyik gátszint sérül, akkor még mindig beléptethetők továbbiak, amelyek helytállnak. Ezek a gátak a bemutatottak alapján nem tűnnek megnyugtatónak, mert miközben ezeknek egymástól teljesen függetlennek kellene lenniük, e biztonsági szintek és eszközök Paks II. esetében láthatóan nem függetlenek, nem különülnek el egymástól. És ez óriási probléma.

hvg.hu: Az első hozzászólásakor jelezte, hogy van vagy száz kérdése. Valóban van ennyi?

O. B.: Több is van.

hvg.hu: Csak biztonsági jellegű kérdések ezek, vagy más területekről is szólnak?

O. B.: Én főként biztonsági kérdésekkel foglakozom. Az egyik legfontosabb kérdéskör, hogy a reaktor gyengeségeire, a reaktorépület, a biztonsági épületek gyengeségeire rámutassunk. Arra például, hogy a biztonsági rendszerek a ma látható tervben egymás mellett, egy épületben vannak elhelyezve, amit így ugyan olcsóbb megépíteni, de biztonsági szempontból rizikósabb, mintha szeparált építési módot választanának, ami nagyobb védelmet ad.

A ma ismert információk alapján a terv nem szól arról, hogy minden indokolt épület - beleértve a nukleáris hulladéktárolót vagy a régi és az új reaktor közötti területre tervezett pihentető medencét is - védve legyen például egy nagy utasszállító repülőgép rázuhanása vagy terrortámadás esetén is. Ez azt jelenti számomra, hogy egyszerre kiiktathatók biztonsági szempontból alapvetően fontos részegységek, ami nagyon veszélyes.

A gondot nem a kérdések jelentik számomra ebben a történetben, hanem az, hogy a kapott reakciókból az a kép rajzolódik ki, hogy a magyarok elhiszik, hogy ha valami eléggé valószínűtlen, akkor arra nem is kell paraméterezni egy új nukleáris létesítményt, mert az ,,nem történhet meg". Ez nem egy modern és nem egy felelősségteljes gondolkodásra vall.

Oda Becker előtt a magyar delegáció

Fotó: hvg.hu

hvg.hu: Miért, mi lenne olyan?

O. B.: Ha fizikailag kizárhatnánk az összes olyan baleseti lehetőséget, ami sértheti a normálisnak tekinthető kibocsátási szinteket.

Szakmailag azt nem tekintem érvnek és elfogadható magyarázatnak, hogy egy nukleáris létesítmény elleni terrortámadás az nem valószínű csak azért, mert ilyen még nem történt. Azt sem, hogy erről azért nem érdemes nyilvánosan értekezni, mert az ilyen próbálkozásokat majd a titkosszolgálatok úgyis elintézik. Ez szakmailag nem korrekt. Azért nem az, mert egy efféle akció már egyáltalán nem olyan valószínűtlen, mint 20-30 éve volt, miközben annak az építménynek, amit önöknél építeni készülnek, az elkövetkező 60 évben e téren is helyt kellene állnia. Tehát az, hogy erre méretezni kell-e egy új atomerőművet vagy sem, az nem politikai vagy gazdaságossági kérdés, mert ez az összes biztonsági kérdéssel összefügg.

Ma az atomerőművek legnagyobb problémája az - és ez az a végső ok is, amiért ma Európában nem épül valójában egyetlen atomerőmű sem -, hogy a biztonsági faktor drasztikus növelése elképesztő anyagi beruházásokat igényel, de eközben a beruházást gazdaságossá, megtéríthetővé kellene tenni. Ez mára a teljes ellentmondásig jutott el, mert az olcsóbbá tétel és a biztonság egymást kizáró tényezők.

Az a kormány, amelyik támogatja az atomot, így nem bújhat el a mögé, hogy olyasmi nem történhet meg, hogy az erőmű olyan sérülést szenvedjen, hogy bizonyos mennyiségű radioaktív anyag ne szabadulhatna ki belőle, mert ez nem a kockázat feloldása, hanem felelőtlenség - erre utalnak a kérdéseim.

Arra, hogy a környezeti hatástanulmányukban a hulladékelhelyezésről szólva igazán azt sem lehet ma tudni, hogy önök mit akarnak, mert a hivatalos dokumentációban is, meg itt a teremben is összevissza beszélnek; egyszer azt, hogy lesz vele majd valami, másszor meg azt, hogy majd az oroszok elviszik, vagy esetleg majd önök mégis inkább eltemetik. És amikor rákérdezek, hogy ezt akkor hogy is képzelik megoldani, akkor először Aszódi úr kioktat, hogy ez nem a hatástanulmány témakörébe tartozó tétel, majd amikor rámutatok, hogy pontosan hol is szerepel ez az általuk írt anyagban, akkor pedig percekig lefagy az egész szervezet, mert nem is tudja ez a sok ember, hogy mit válaszoljanak. Ez így nem helyes.

hvg.hu: Önnek nem ez az első ütközete az atompártiakkal. Elárulná, hogy mit várt a meghallgatástól? Illetve azt, hogy valóban bízik-e abban, hogy a kérdéseire, akár csak néhányra is kap majd az ön számára is elfogadható választ?

O. B.: Reggel úgy érkeztem ide, hogy azt gondoltam: semmin nem tudok majd meglepődni. Aztán Aszódi professzor előadásából kiderült, hogy a magyar kormány már kész tervekkel rendelkezik az építendő reaktortípusról is, amiről minket senki nem értesített, és az nem is szerepelt a mai közmeghallgatás tárgyát képező tanulmányban. Ez kicsit meglepett, de az még jobban, hogy a V491-es altípusú reaktorról tényszerűen igaz, hogy ma még egyetlen működő példánya sincs, ezt a delegáció vezetője többször is megpróbálta elmaszatolni azzal, hogy higgyük el, minden rendben lesz.

Ez a ,,higgyék el" aztán sok valódi bizonyítás helyett felbukkant, amit nem csak én, de a teremben lévő többi kérdező sem fogad el. Erre mondta azt Wolfgang Miller, aki egy gyógyfürdő vezetője, hogy cserébe kérné elfogadni tényként azt az állítását, hogy meg tudja adni a 2076-ban kihúzandó nyertes lottószámokat.

Aszódi Attila, a Paks II. kormánybiztosa Moszkvában 2015. júniusban

Fotó: MTI / EPA / Szergej Ilnyickij

Nem elfogadhatók azok a válaszok sem - amit én csak politikai szemétkedésnek tekintek -, hogy válasz helyett Aszódi professzor arról értekezik, hogy Németországban milyen lesz a villamosenergia-ellátás, vagy hogy Németország a francia atomerőművektől függ, vagy hogy az szinte jót is tett a gyógyfürdők forgalmának, hogy a csernobili sugárzás hatással volt az érintett területre is.

hvg.hu: Ezek szerint meglepte az a stratégia, amivel a magyarok kiültek a színpadra? Azt várta, hogy feltett kézzel megadják majd magukat?

O. B. : Az a taktika, hogy válaszok helyett szétbeszélik a rendelkezésre álló időt, számomra nem ismeretlen, és készültem is erre. Eleve bekalkuláltuk, hogy ez a közmeghallgatás nem fejeződik majd be egyetlen nap alatt. Bevallom, arra viszont nem voltam felkészülve, hogy a fórumra válaszolni, világossá tenni és a bizalmat erősíteni érkezők majd a kérdezők felkészültségét kérdőjelezik meg, kioktatják, megvezetik és megpróbálják meghazudtolni őket.

Aszódi professzor olyan játékot játszik, mintha mindannyian egy nagy rulettasztal köré gyűltünk volna össze, de minden pörgetés végén, bárhol is álljon meg a golyó, ő előhúzhatna egy joker kártyát azzal a felkiáltással, hogy övé a bank.

Az a vehemencia, ahogyan a magyar delegáció vezetője a megoldások helyett kioktatott mindenkit; ezt a viselkedést őrülten udvariatlannak tartom, és hihetetlen, hogy azt gondolja, viselkedhet így. Politikai állásfoglalásokat tenni alapvetően joga ugyan, de nem itt, nem most, nem ebben a teremben, és nem velünk szemben. Teljesen mindegy, hogy mit gondol ő a kérdésről, mivel neki itt és most az a dolga, hogy válaszoljon, nem pedig az, hogy minősítse a kérdezőt, vagy hogy más dolgokról beszéljen, vagy szisztematikusan arra utazzon, hogy minden fordulóban az övé legyen az utolsó szó.

Aszódi Attila magyar kormánybiztos a kép bal oldalán prezentál a németországi közmeghallgatáson

Fotó: hvg.hu

hvg.hu: Meglepődtem, hogy itt a Calr Orff Saalban meghirdetett közmeghallgatáson csak német, illetve osztrák civilek és zöld szervezetek képviselői jelentek meg, tettek fel kérdéseket, s hogy nincs a témához hozzászóló, kérdező szereplő a tartományi vezetésből, ahogyan nincs állami részről sem. Mi ennek az oka abban a Németországban, ahol a politika évekkel ezelőtt eldöntötte: felhagy az atomenergia használatával, és a megújuló energiákra támaszkodik? Miért nincsenek itt ők is?

O. B.: Ezt a kérdést nem nekem kellene feltennie. A bajorországi tartományi képviseletet egyébként a levezető elnök, Hans Heierth jelenti, aki a Német Környezetvédelmi Minisztérium szakembere, és aki a nap folyamán szintén többször jelezte már Aszódi professzornak, hogy hagyja abba a mellébeszélést, és a kérdésekre válaszoljon.

Hogy nem töltöttük meg a termet, hanem csak két-három tucatnyian jöttünk el, az azért is lehet, mert a legtöbben azt gondolják, hogy Paks II. mégsem a közvetlen szomszédban épülne meg, hanem 500 kilométer távolságban. Nem dolgom a tisztviselőket védeni, de a szakértők többsége jelenleg sokkal inkább azzal a németországi nukleáris problémával van elfoglalva, hogy mi lesz az erőműveink leállítása után a visszamaradó hulladékkal. De sok szakmai energiát köt le a finnországi atomerőmű-építési kérdéskör is, ami sokkal előrébb tart, mint a magyar, utóbbit pedig talán sokan nem is akarják még egy újabb teherként a nyakukba venni.

hvg.hu: Mit gondol arról, hogy a németek antinukleáris politikájának hangoztatása árnyékában az a Siemens, mely az atomenergia-iparból jött ugyan, de az utóbbi években a megújuló energiatermelés, az energiahatékonyság és a zöldenergia terjesztésének egyik zászlóshajójaként mutatja magát, megjelent a potenciális paksi építő cégek között?

O. B.: Nagyon meg vagyok lepve. Akkor is, ha a Siemens sajnos bizonyította már, hogy képes ilyen lépésekre. Meglep akkor is, ha ,,nem nukleáris beszállító" címkét ragaszt magára, mert ez a cég deklaráltan kiszállt a nukleáris iparból. Azt elég nehezen tudom elképzelni, hogyan tudná az új önképébe beilleszteni például a Paks II. turbinák szállítását anélkül, hogy ennek idehaza ne lennének visszás következményei. Azt gondolom, hogy ha ez tényleg ebbe az irányba megy tovább, akkor egy célzott kampánnyal idehaza majd rá kell vennünk a Siemenst arra, hogy meggondolja magát ezzel kapcsolatban.

hvg.hu: Ha a közmeghallgatáson minden kérdésére kielégítő, elfogadható választ kapna, rábólintana arra, hogy Magyarország mégiscsak megépítse az új atomerőművét?

O. B.: Nem. Az én kérdéseim összességében retorikai célzatúak is; arról szólnak, hogy rámutassanak: mi mindenre nem tudnak ma a magyar szakemberek sem válaszolni. Hogy miközben azt állítják, hogy minden rendben lesz, és semmilyen veszély nem leselkedik ránk Paks II. miatt, valójában az a helyzet, hogy ez nincs így sem Magyarországon, sem Finnországban, sem az Egyesült Királyságban. Az a cél, hogy ezt belássák, elismerjék, és meghátráljanak.


http://hvg.hu/gazdasag/20151021_Paks_II_Az_epites_mellett_az_nem_eppen_ko
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nincsenek muzulmánok Japánban?
  2015-10-25 20:15:48, vasárnap
 
 
Miért nincsenek muzulmánok Japánban?

Kiemelt Világ

October 18, 2015


Kérdés: valaha olvastad az újságban, hogy vezető egyén, politikus vagy miniszter, miniszterelnök, bármely muzulmán országból látogatást tett Japánban? Valaha értesültél olyasmiről, hogy iráni politikus, szaudi herceg vagy bármiféle muzulmán vezér, esetleg diktátor ellátogatott Japánba? Ugye, hogy nem? Mert ez nem fordulhat elő a mai napig sem.

Japán az egyetlen állam, amely védi magát az iszlámtól! Japánban szigorú iszlám ellenes törvények és szokások léteznek!

Az okok, amiért nem érkeznek muszlimok Japánba:

1.) Japán az egyetlen ország, mely nem ad állampolgárságot muzulmánnak.
2.) Állandó letelepedési engedélyt sem kaphat muzulmán. Mindegy, hogy melyik ország szülötte.
3.) Szigorú tilalom van az iszlám vallás hirdetésére Japánban.
4.) Japán egyetemeken vagy iskolákban, de még privát is arab vagy bármely iszlámhoz tartozó nyelv tanítása tilos.
5.) Tilos az arabul írott Korán bevitele Japánba.
6.) A japán kormány hivatalos értesítője szerint ideiglenes letelepedés adható, de kizárólag olyan muzulmánoknak, akik a.) beszélnek japánul, b.) vallási szertartásaikat kizárólag saját lakásukban gyakorolják.
7.) Japán az egyetlen ország a világon, melynek elhanyagolható mennyiségben van kirendeltsége muzulmán országban.
8.) A japán nép semmiféle érdeklődést nem tanusít az iszlám valláshoz.
9.) Japánban lakó muzulmánok idegen nagyvállalatok alkalmazottaiként ideiglenesen tartózkodnak ott.
10.) Nem engedélyezik orvosok, mérnökök, vagy akár idegen cégek vezetőinek foglalkoztatását sem.
11.) A legtöbb nagyvállalat alaptörvényében foglaltatik, hogy muzulmán nem kérelmezheti alkalmazását.
12.) A japán kormány meggyőződése, hogy az iszlám egy fundamentalista vallás, melyet nem hajlandók megváltoztatni a globalizáció ellenére sem.
13.) Muzulmánok nem is gondolhatnak lakás bérbevételére Japánban.
14.) Ha mégis kitudódik, hogy valamelyik szomszéd muzulmán, az egész lakónegyed készenlétbe helyezkedik.
15.) Senki nem működtethet muzulmán vallási sejtet, vagy arab"Madrast"Japánban.
16.) Japánban tiltott a sarija törvényeinek alkalmazása. (még magánúton is)
17.) Ha Japán nő muzulmánhoz megy férjhez, örökre ki van tagadva a Japán társadalomból.
18.) Mr.Komiko Jági (a tokiói egyetem docense) szerint: Japánban az általános nézet, hogy az iszlám egy nagyon nem a mai világba illő vallás, tehát teljesen ki kell közösíteni a japán társadalomból.
19.) Egy arab újságíró, Mohammed Juber ellátogatott néhány arab országba és Japánba is a 9/11 után. Úgy nyilatkozott, hogy a japánok teljes biztonságban élnek és sebezhetetlenek mindenféle terrortámadással szemben.

Hírhatár

Ille István



http://hirhatar.com/miert-nincsenek-muzulmanok-japanban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkorára nőtt a migrációs trágyakupac Németországban, hogy r
  2015-10-25 18:41:48, vasárnap
 
  2015-10-21
Akkorára nőtt a migrációs trágyakupac Németországban, hogy rájöttek: azért mert náluk esik a hó, Afrikában még lehet jó az idő

A német baloldalnál, illetve az általuk irányított tartományokban idén télen nem lesz kitoloncolási moratórium. Eddig novembertől februárig azért nem deportáltak egyetlen egy illegális bevándorlót sem haza a biztonságos, ámde nyilvánvalóan szegényebb kibocsájtó országába, mert (Most vegyenek nagy levegőt!) - télen Németországban hideg van. Idén eljutottak oda - wir schaffen das -, hogy vagy:

a, ez a hideg nem az, ami tavaly volt

b, a sok migráns melegíti egymás

c, Afrikában és a Közel-Keleten melegebb van, mint Németországban

De ide is controllvézem a vonatkozó MTI hírt, hátha tisztelt olvasóink megfejtik, melyikre ébredhettek rá szeretett germán pajtásaink.

Az elutasított menedékkérők kitoloncolására vonatkozó szabályok további szigorítását tervezi a német kormány a Bild című lap szerdai jelentése szerint. A kormány egyebek között szűkíteni akarja a kitoloncolás elleni jogorvoslat lehetőségét, és megvizsgálja, hogy miként lehet csökkenteni az eredetileg elutasított, de valamilyen - például egészségi - ok miatt mégis befogadott menedékkérők számát.

A kitoloncolások hatékonyabb végrehajtásához tárgyalásokat kezdenek a származási országokkal, és az elutasított menedékkérők hazaszállításához polgári repülőgépek mellett a német hadsereg (Bundeswehr) Transall típusú szállító repülőgépeit is igénybe vehetik a berlini vezetés tervei szerint, amelyekről egy telefonkonferencián tájékoztatták a kitoloncolások végrehajtásáért felelős tartományi kormányokat.

A tartományok novembertől áprilisig az időjárásra tekintettel kitoloncolási moratóriumot vezethetnek be, “erről azonban már szó sincs" - idézte a Bild a szövetségi belügyminisztérium egy magas beosztású tisztségviselőjét.

Erre utal Bodo Ramelow türingiai miniszterelnök egy szerdai interjúja is, amelyben a Baloldal politikusa elmondta, hogy a menedékkérők nagy száma miatt az idén télen nem lesz kitoloncolási moratórium. Ramelow a Thüringer Allgemeine című lapban megjelent interjúban hozzátette, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) a következő hetekben várhatóan ezres nagyságrendben hoz elutasító határozatot Türingiában elhelyezett menedékkérők ügyeiben, és ezeket a határozatok végre is hajtják majd. Türingia az egyetlen tartomány, amelyben a szociáldemokrata párttól (SPD) balra álló Baloldal adja a miniszterelnököt. Eddig télen humanitárius okokból kitoloncolási moratórium volt érvényben a tartományban.

A november 1-jén életbe lépő menekültügyi reformcsomag egy sor szigorítást tartalmaz a kitoloncolásokkal kapcsolatban: 6-ról 3 hónapra korlátozzák az ország elhagyására kötelező hatósági határozat felfüggesztésének maximális idejét, és aki nem távozik önként, attól a szállást és az élelmet leszámítva minden juttatást megvonnak, és eltűnését megakadályozandó nem közlik előre, hogy mikor toloncolják ki.

A Bild szerdai beszámolója szerint továbbra is napirenden van a tranzitzónák ügye. A határnál kialakítandó övezetekben néhány nap alatt döntetnének arról, hogy a belépésre jelentkező emberek benyújthatnak-e menedékjog iránti kérelmet az országban. Ezzel a megoldással ki lehetne szűrni mindazokat, akik nyilvánvalóan nem szorulnak a német állam védelmére. A konzervatív CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó SPD eddig elutasította az elképzelést.

A Bild arról írt, hogy szeptember 30-ai állás szerint 193 500 embert köteleztek Németország elhagyására, ami jelentős növekedés a 2014 végén feljegyzett 154 191-hez képest. Augusztus végéig mindössze 11 522 elutasított menedékkérőt toloncoltak vissza hazájába, további 21 ezren pedig önként teljesítették az ország elhagyására kötelező BAMF-határozatot.

http://tutiblog.com/akkorara-nott-a-migracios-tragyakupac-nemetorszagban-hogy-raj ottek-azert-mert-naluk-esik-a-ho-afrikaban-meg-lehet-jo-az-ido/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.