Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Májtisztító
  2015-10-03 22:20:46, szombat
 
 



Kurkumás májtisztító gyógyital, amivel az egész szervezet egészségét megőrizhetjük

A máj a legnagyobb mirigy a szervezetünkben, és kétségtelenül az egyik legfontosabb feladatot ellátó szerv, amelynek védelme rendkívül fontos. A máj az összes mérgező anyagot kiszűri, amellyel naponta ,,ellátjuk" a testünket, így ha nem akarunk megbetegedni, figyeljünk oda májunk egészségére, hogy megfelelően tudja végezni a dolgát.

A legegészségesebb májvédő gyógyszerek a zöldségekből, gyümölcsökből, gyógynövényekből készített keverékek. Ha smoothie-t készítünk, akkor ne felejtsünk el citromlevet, gyömbért és kurkumát tenni bele, mert az ezekben rejlő hatóanyagok megvédik a májat a károsító tényezőktől.

Trópusi zöld smothie recept, kurkumával

Nézzük, mi kell ehhez az egészséges italhoz:

Szükségünk lesz:
- 2 bögrényi ananászra
- 2 bögrényi káposztára
- 2 bögre kókusztejre
- 1 bögrényi mangóra
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbérre
- fél citrom levére

Egy robotgépbe tegyük bele a káposztát és a kókusztejet, majd dolgozzuk össze. Ez lesz a smoothie alapja, ha ez kész, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól turmixoljuk össze. Ha túl sűrű, akkor adhatunk hozzá még egy kevés kókusztejet. Kész is, jégkockákat is tehetünk bele, ha hidegen szeretnénk elfogyasztani az italt. Az említett recept 2 személyre elegendő, de ha nagyobb a család, akkor meg lehet duplázni az adagokat.

A citromlé segít kimosni a májban, szervezetben lerakódó salakanyagokat, a gyömbér erős antioxidáns anyagokat tartalmaz, gyulladáscsökkentő és emésztésserkentő.

A kurkuma is csodás antioxidáns, ugyanakkor véd a vírusoktól, baktériumoktól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Orion köd gif
  2015-10-03 19:54:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Csakrák
  2015-10-03 19:51:32, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Vérnyomás csökkentés 5 perc alatt
  2015-10-03 16:47:42, szombat
 
 



Így húzd le a magas vérnyomásodat 5 perc alatt, gyógyszer nélkül!

Egy kínai orvos, Lu, felfedi annak a titkát, hogy hogyan lehet a magas vérnyomást csökkenteni úgy, hogy nem használunk sem gyógyszert, sem pedig természetes dolgokat. 5 perc alatt megszabadulhatunk a magas vérnyomástól, ezáltal pedig megvédhetjük magunkat a szívrohamtól, az agyvérzéstől és egyéb betegségtől.

A magas vérnyomás egy modern kori betegség, amelynek számos kiváltó oka lehet,mint a stressz, az alváshiány, az elhízás, a sós ételek, a dohányzás és a megnövekedett alkohol fogyasztás. Minden embernek magas a vérnyomása időnként. A stressz vagy a túlzott fizikai aktivitás hatására az izmok és az erek összehúzódnak, és a nyomás növekszik a vérkeringésben. Mit kell tenni, hogy ismét normális legyen a vérnyomásunk? Az orvos a gyógyszert ajánlaná, egy természet gyógyász pedig valamilyen növényt. Ez utóbbi a legjobb a választás lenne, de egy Lu nevű kínai orvos egy titkos orvoslás titkát használja, amivel az izmok ellazítására fókuszál.

Íme ennek a használata!

1. pont
A fülcimpa mögött haladó sor. Nem szabad nyomni, sem masszírozni, de nagyon lassan végig kell simogatni fentről lefelé haladva, alig érintve az ujjheggyel. Meg kell ismételni ezt a folyamatot 10-szer az egyik oldalon, majd a másikon is.

2. pont
Ez a pont a kulcscsont. Ezen a ponton masszázst kell végezni körülbelül 1 percig, majd meg kell ismételni a másik oldalon is. Erősen kell nyomni, de nem fájdalmasan. Nincs pontos irány, hogy hogyan kell masszírozni, a lényeg az, hogy érezzük a nyomást.

Miután megcsináljuk ezt a kezelést, a vérnyomás visszatér a normális kerékvágásba. Lu szerint is az a fontos, hogy a szervezet véráramlása megfelelő legyen. Ez a technika azért olyan hatékony, mert az izmokra és a szövetekre fejti ki hatását, ami a vér normális áramlásának 2 legfontosabb alap pillére. Mindemellett, ha tudjuk kontrollálni a véráramlásunkat, a szervezetünk képes lesz meggyógyítani önmagát bizonyos betegségekkel szemben.

Forrás: http://www.tudasfaja illeteve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lehúzó dolgoktól való megszabadulás lehetőségei
  2015-10-03 16:35:39, szombat
 
 



10 dolog, amit ki kell iktatnod az életedből -MOST

1. Fordíts hátat az ,,igenis jogom van hozzá" gondolkodásmódnak!
Valójában semmi sem jön természetesen és magától ezen a világon, csak azért mert ,,jogunk van" hozzá. Mi mindannyian a ranglétra legaljáról kezdjük, és onnan építkezünk fölfelé. Dolgozz keményen, hogy el tudd érni a céljaid! Ehhez igenis van jogod...

2. Iktasd ki a stresszt!
Sosem elég ezt ismételni... De ne stresszeld magad olyan dolgokon, amiket nem tudsz megváltoztatni! Csökkentsd a stresszt azáltal, hogy a tested, lelked és az elméd aktívan, és karban tartod!
Sportolj, olvass, vezess naplót, egyszerűen csak kapcsolj ki! Mindannyian megbirkózunk életünk folyamán a stresszel, a kérdés a ,,hogyan"-on van. Mert ez a nem mindegy... Tanuld meg, hogyan tudod figyelmen kívül hagyni azokat a dolgokat, amelyek romboló hatással vannak rád!

3. Felejtsd el a negatív hozzáállást!
Összpontosíts a pozitívumokra és szó szerint ,,dobd ki" a régi, negatív gondolatokat. A negativitás elhagyása egyúttal távol tart a negatív emberektől és hatásoktól is. Mellőzd azokat az embereket, akik nem törődnek az álmaiddal, figyelmen kívül hagyják a törekvéseidet. Tanuld meg a lehúzó önmonológjaid pozitív megerősítésekké változtatni!

4. Hagyj fel a folytonos összehasonlítgatásokkal!
,,Ha egyszerűen megelégszel önmagaddal, és nem versenyzel vagy hasonlítod magad össze másokkal, akkor lesz képes más is elfogadni téged!" - Lao Tzu
Ne hasonlítsd folyton magad másokhoz, csakis kizárólag a saját életeddel foglalkozz! Éld meg azt! Az összehasonlítgatás másokkal csupán iriggyé és féltékennyé tesz!

5. Mellőzd az időbeosztásoddal kapcsolatos problémáid!
,, Ne nézd folyton az órád, csak tedd a dolgod! Menj tovább, ne állj meg!" - Sam Levenson
A legtöbb ember nap, mint nap harcol a helyes időbeosztással, éppen a lelkesedésük hiányára hivatkozva. Hagyj föl ezzel a harccal, egyszerűen tanuld meg, hogyan tudod az időd hasznosabban beosztani.

6. Száműzd a türelmetlenséget!
A türelmetlen emberek szinte sosem tudják véghezvinni a kitűzött céljaikat. Ne válj hát ilyenné!
Megérteni és véghezvinni bármit is, időbe telik, erőfeszítést igényel és nem kevés energiát. De mindvégig lebegjen előtted a cél és a siker, így tudod a motivációd is fenntartani!

7. Mellőzd a lustaságot!
,,Az előrejutás titka az, ha el is kezdjük azt" - Mark Twain
Hagyj fel hát a lusta, semmittevő hozzáállással és összpontosíts a munkamorálodra. Nyújtsd a 100%-ot nap, mint nap! Válj olyan emberré, akivel mások igenis körül szeretnék venni magukat, akinek a társaságában élmény lenni! Emlékezz arra, egy nagyszerű életre vagy elrendelve! Kelj föl reggel korábban, és kezd a nehezebb feladatok megoldásával a napod!

8.Szabadulj meg a hálátlan gondolkodásmódtól!
,,A hálátlan ember olyan, mint az éhes disznó a tölgyfa alatt, aki a makkot eszi, de soha nem néz fel, honnan is kapja azt." - Timothy Decker
Hagyj fel hát a hálátlansággal, és mondj köszönetet azért, mert élsz! Légy hálás azért ahol vagy és ahol a jövőben leszel!

9. Hagyd el a túl szigorú és komoly gondolkodásmódot!
Mosolyogj! Nevess sokat! Tudom, annyi mindennel kellett már foglalkoznod az életed során, de tedd félre a komoly és szigorú hozzáállást mindenhez és kezd el tényleg ,,élni" az életed! Élvezd mások társaságát és jelenlétét az életedben! Tölts több időt a családoddal. Haladj bátran a hatalmas céljaid felé, de lépésről lépésre, először az apróbbak megvalósítása által.

10. Mellőzd a kifogásokat!
Hagyd el a kifogásokat. Senki sem kíváncsi rá, hidd el nekem. Kerüld a fölösleges hibáztatásokat, semmi értelme. Fejezd be a másokra való ujjal mutogatást, helyette mutogass bátran magadra! Nézz szembe magaddal a tükörben és kezdd el fejtegetni, mi tart vissza!
Fordította: Lázár Judit / Forrás: http://www.lifehack.org/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Bölcs tippek az élethez
  2015-10-03 13:30:28, szombat
 
 



Ha nem tudsz változtatni a helyzeten, változtass hozzáállásodon! - 5 tipp, hogyan csináld

Néha egyszerűen lehetetlen változtatni a fizikai körülményeken, vagy legalábbis nem belátható időn belül, esetleg drasztikus fordulat nélkül - mégis boldogtalannak érzed magad. Nem találod a megfelelő állást, folyton belebotlasz egy rosszakaróba. Mit tehetnél ilyenkor?
áltoztass felfogásodon, vagy véleményeden a helyzettel kapcsolatban - ez pedig segít változtatni hozzáállásodon is.

Több mint 2000 évvel ezelőtt Epiktétosz, a görög filozófus így fogalmazott: ,,Az embereket nem a velük történő dolgok zavarják, hanem az azokkal kapcsolatos véleményeik és elveik. Mikor akadályoznak, zavarnak vagy bántanak minket, hadd ne mások hibáinak tulajdonítsuk ezeket, hanem önmagunkénak; vagyis saját elveinknek és véleményeinknek."

A modern viselkedéstudomány pedig egyetért ezzel. Albert Ellis, aki a racionális érzelmi viselkedésterápia kifejlesztéséért lett híres, elmondta: az, ahogyan az emberek bizonyos dolgokra reagálnak, leginkább az események látásmódjától, és nem pedig maguktól az eseményektől függ.

Lássunk 5 tanácsot, hogyan lehet változtatni felfogásunkon és a dolgokhoz való hozzáállásunkon:

Valld be magadnak, hogy nem vagy boldog.
Semmin sem változtathatsz addig, amíg nem tudatosítod, hogy változtatni kell rajta. Ne szajkózd tovább, hogy bárcsak másképp alakultak volna a dolgok. Inkább irányítsd tudatosan az események és emberek által kiváltott gondolataidat és reakcióidat.

Tudd, hogy az optimizmus mindig egy lehetőség.
Senki sem született alapból jó vagy rossz hozzáállással. Ez olyasmi, amit személyes tapasztalataid alapján alakítasz ki. Nagyon kevés a reménytelenül menthetetlen helyzet - mindig próbálj valami pozitívumot találni a kihívó helyzetekben, és írd is le ezeket, hogy később is emlékezz rájuk.

Használj pozitív szavakat.
Egész nap használj olyan kijelentéseket, hogy ,,bizakodó vagyok", vagy ,,majd találok rá megoldást". A kimondott szavaknak óriási hatása van viselkedésedre és érzelmi állapotodra.

Lazíts pozitív kisugárzású emberek társaságában.
Próbáld körülvenni magad olyan barátokkal, akikből pozitív energiák áradnak. Figyeld meg, milyen szavakat használnak ők, miközben veled beszélnek. Meglátod, mennyire egyszerű rájönnöd arra, hogy pozitív vagy negatív hatással vannak-e rád.

Mondj egy napi bölcsességet.
Találj egy idézetet, egy aforizmát, ami sokat jelent számodra, és ismételd ezt minden reggel. A ,,valami jó fog ma velem történni" például pozitív irányú energiákkal tölt fel. Lehet, hogy kicsit ,,zenül" hangzik, de ez igazán egyszerű és hatásos módja a tudatalattid átalakításának - amit egyébként ősi és tudományos tanok egyaránt javasolnak.

Ha tehát legközelebb feszült helyzetben találod magad, próbáld inkább moderálni hozzáállásodat. Lehet, hogy a helyzeten nem fogsz tudni változtatni, de egészen biztosan megválaszthatod a mentális és fizikai válaszodat. Ahogy pedig telik az idő, te magad is változásokat tapasztalhatsz magatartásodon.
Egyed Zsuzsanna Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A pozitív gondolkodás 12 pontja
  2015-10-03 13:19:25, szombat
 
 



A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Boldoggá, mert úgy nézhetsz majd magadra mindig, ahogy csodára nézni illik. A pozitív gondolkodás a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded. Ha gondolataid szépek, akkor szép dolgokat vonzol, míg ha pesszimistán látod a világot, akkor a tragédia lesz maga az életed. Változtasd meg, és boldog leszel!

Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: Két lehetőséged van. Választhatsz, hogy jó- vagy rosszkedvű akarsz-e lenni. Minden alkalommal, ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedője legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belőle. Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod." - az ismert internetes körlevél pozitív gondolkodó főhősének mondatai nagyon sok ember gondolkodását változtatták meg. A pozitív gondolkodás nagyszerű példája igen jó hatással van ránk.

Aki önbizalmát növelné, pozitívabban szeretne gondolkodni, annak csupán néhány alapvető dologra kell figyelnie:
Kevesebb NEM, kevesebb NE, kevesebb DE!

Figyelj arra mit mondasz, hogy fogalmazol! Idővel ki lehet takarítani szavaid közül azokat a mondatokat, melyek negatívan programozzák az életedet.
-Ha a gyerekedre nem szólsz rá többé így: Ne mássz fel, mert leesel! (persze hogy leesik, hisz ezt várod tőle!) hanem azt mondod ehelyett: Ügyes vagy, kapaszkodj erősen, két kézzel! - pozitív gondolkodó vagy!
-Ha ahelyett a mondat helyett, hogy Én ezt nem tudom, azt gondolod végig, hogy tudnád megoldani, megcsinálni, pozitív gondolkodó vagy.
-Ha ahelyett a mondat helyett: Igen de.. azt mondod inkább. Igen, és ... - pozitív gondolkodó vagy!
-Ha ebben magadra ismertél, az alábbi 12 pont Neked csak önismeretre, önmegerősítésre fog szolgálni.

A pozitív gondolkodás 12 pontja

1.Úgy nézek magamra mindig, ahogy csodára nézni illik - mert minden ember megismételhetetlen és egyedi. (Szécsi Margit verse nyomán)
2.Egyenrangúak vagyunk! - Nem helyezem magam alád, de föléd sem!
3.Én én vagyok, Te pedig te! Azért vagyok a világon, hogy beteljesítsem küldetésem, nem pedig hogy megfeleljek elvárásaidnak!
4.Képes vagyok elérni, amit akarok!
5.Problémáim kihívások, melyeknek megoldására képes vagyok magam, vagy szeretteim segítségével
6.Elérem, amit igazán akarok - olyasmit akarok, ami előnyömre válik és előre visz.
7.Meg akarom változtatni ami változtatásra szorul, elfogadom ami megváltoztathatatlan - képes vagyok különbséget tenni a kettő között.
8.Hibáimmal és gyengeségeimmel együtt szeretem magam - mert tisztában vagyok tökéletességeimmel és erősségeimmel. Ugyanígy tekintek másokra is! Erényem a megbocsátás.
9.Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak véleményemen, mert a fejődésem során gyakorlásra, tapasztalásra és belátásra van szükségem.
10.A negatív gondolkodók, elviselhetetlen emberek, szélsőséges kritizálók számára ajándékom egy mosoly, s a magam számára ajándékom a lehetőség, hogy bármikor otthagyhatom őket.
11.Szeretem magam, jól kijövök magammal, képes vagyok csendben egyedül lenni, s úgy bánok másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is bánjanak.
12.Testem, lelkem, értelmem egységet képez.


Ha ezt a 12 pontot élni akarod, a könyvjelzőid közé teszed, (felül kis narancssárga csillag) kinyomtatod, vagy minden nap elolvasod, akkor életed boldogabbá, teljesebbé és harmonikusabbá válik. Mondd el véleményed a pozitív gondolatokról, fogalmazd meg, mit jelent számodra a pozitív gondolkodás! Véleményed megosztásával segíthetsz magadon és másokon!
Forrás: http://www.harmonet.hu/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Román plakát migránsoknak :-)
  2015-10-03 10:09:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Longmen barlangok Kínában
  2015-10-03 09:51:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Részlet : Longmen barlangok Kinában
  2015-10-03 09:50:30, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 614 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.