Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Hejjakkurrvajéletbe!
  2015-10-31 21:54:46, szombat
 
  Hejjakkurrvajéletbe!

Posted on 2015-10-31 by Admin

Nagy a baj: óriási béremelés kell Magyarországon

Alacsonyak a bérek


A visegrádi országok bérszínvonalával összevetve 15-20 százalékkal alacsonyabbak a magyar bérek - állapítják meg elemzésükben a Raiffeisen Bank közgazdászai. Rámutatnak, hogy a gazdasági növekedés egyik akadálya egyre inkább a növekvő munkaerőhiány - leginkább az iparilag fejlett terülteteken, vagyis az Észak-, és a Nyugat-Dunántúlon, Közép-, és Észak-Magyarországon.
A legfrissebb bérstatisztikai adatok szerint a nemzetgazdaság egészében 5,4 százalékkal voltak magasabb a bruttó bérek 2015 augusztusában az egy évvel korábbinál. Az adatok gyorsuló ütemű bérkiáramlásról szólnak, és a versenyszférában 253 ezer forint a bruttó átlagkereset Magyarországon.
Markáns béremelés kell
A Raiffeisen Bank azonban rámutat, hogy ennek ellenére a bérelemelésekkel egyelőre inkább csak egymástól tudnak elszipkázni munkaerőt a vállalatok. ,,Ahhoz, hogy az országon belüli mobilitással vagy a külföldön munkát vállaló magyarok hazaköltözésével oldódjanak meg a munkaerő-problémák, sokkal markánsabb béremelésre lenne szükség" - hangsúlyozzák a szakértők.
Az alacsony bérek elvándorláshoz vezettek, emiatt a beruházási ráta idén ismét visszaeshet a korábbi pár évben tapasztalható emelkedő trendet követően. Több helyen a feldolgozóipari kapacitásbővítések ugyanis éppen a megfelelő munkaerő hiánya miatt nem valósulnak meg. ,,Ez a jövőben is probléma lehet, hacsak ez a jelenség nem vezet a bérszínvonal - nem is feltétlenül a vállalatok nyereségességét veszélyeztető mértékű, azonban - fokozatos emelkedéséhez" - vélik.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Nagyon “bevált" a döbrögisták rabszolgamodellje, amivel versenyképessé tették Magyarországot! Jöttek rá a multik összeszeldéi, mint darazsak a döghúsra!
De jaj! Aki tehette elmenekült a rabszolgaság elől, és már hat ökörrel se lehet hazahúzni!
Ha pedig az összeszereldékben növelik a béreket, már nem biztos hogy vonzó lesz működtetni a a bótot a magyar gyarmaton. CSAK HA AZ EDDIGIEKNÉL TÖBB KEDVEZMÉNYT NYÚJT a mindennél és mindenkinél “jobban teljesítő Magyarország"! De akkor meg a büdzsében marad kevesebb ellopható pénz! Ha pedig még az Unió is szűkmarkúbb lesz!-itt a vég! NEM LESZ MIT ELLOPNI!
EGY RENDSZER OMLIK ÖSSZE!
CSAKHOGY TEMÉRDEK KÁR ÉS SZENVEDÉS OKOZÁSA UTÁN!


http://www.balrad.com/2015/10/31/hejjakkurrvajeletbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valamit mondani kell…
  2015-10-31 21:50:49, szombat
 
  Valamit mondani kell...

Posted on 2015-10-31 by Admin

Az Alapjogokért Központ úgy véli, hogy Colleen Bell bizonyos kijelentései tévesek voltak
Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szerdai beszédében, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen a magyar-amerikai kapcsolatokról tartott, több olyan kijelentés is szerepelt, amely a jogszabályok téves, de legalábbis nem teljes körű ismeretén alapulhatott - olvasható az Alapjogokért Központ MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

co
A központ szerint a nagykövet kijelentése, miszerint az Alkotmánybíróság bíráit korlátozták abban, hogy az Alaptörvény módosításainak érdemeiről döntsenek azért nem igaz, mert az Alkotmánybíróság sosem dönthetett az alkotmánymódosítások érdeméről.
Ez 1990 óta így van, és maga az Alkotmánybíróság is többször rögzítette, az Alaptörvény pedig “pusztán" ezt a gyakorlatot kodifikálta 2011-ben - tették hozzá.
Rámutattak továbbá, hogy Colleen Bell abban is tévedett, hogy az Alkotmánybíróság bíráinak kijelöléséhez (az angol eredetiben “appointing" szerepel, ami inkább kinevezést jelent) szükség volt a politikai pártok beleegyezésére, ám most már nem így van.
A központ indoklása szerint az alkotmánybírákat mindig is kétharmaddal
választották 1990 óta, ez a szabály nem változott. Igaz, a jelölőbizottság összetétele változott, de az érdemi döntés nem ezen testületé, hanem az Országgyűlésé - mutattak rá.
Szintén kifogásolta a központ Colleen Bellnek a médiatanácsra vonatkozó kijelentését, miszerint a testület tagjai egyetlen pártból érkeztek, közölve, a tanács tagjainak 2010-es jelölése és választása során az ellenzék két főt delegálhatott volna a testületbe, a három akkori ellenzéki párt azonban nem tudott megállapodni a két személyről.
Így került sor ellenzéki jelöltek nélkül a szavazásra, a megválasztott tagok azonban nem “pártból érkezők", hanem a törvény meglehetősen szigorú feltételeinek megfelelő médiajogászok - tudatta az Alapjogokért Központ. Hozzátették, a Közszolgálati Közalapítvány három, az ellenzék számára “fenntartott" kurátori helyére a három ellenzéki párt delegált tagokat.
A nagykövet arról is beszélt, hogy “megváltoztatná a felállást az energiaszektorban, ha a nyilvánosság láthatná a Paks II. nukleáris megállapodás részleteit". Az Alapjogokért Központ rámutatott, az Orosz Föderáció Kormányával Magyarország a paksi bővítés ügyében két fontos nemzetközi kétoldalú szerződést kötött, egyiket magáról az együttműködésről, a másikat annak finanszírozásáról.
Mindkét szerződést beterjesztették az Országgyűlésnek, amely szavazott arról, a szerződéseket pedig a közlönyben is kihirdették - fűzték hozzá.
Colleen Bell előadásában úgy fogalmazott, magánszemélyek arra használták (az angol eredetiben: “take advantage" szerepel, mely inkább “kihasznál" vagy “visszaél") a rendkívül alacsony törvényi küszöböket, hogy polgári és büntető pereket indítsanak rágalmazási és becsületsértési ügyekben, ami további anyagi károkat tud okozni olyan sajtótermékeknek, amelyeket kormánykritikusnak tartanak - írták.
Az elemzésben erre vonatkozóan Magyarország Alaptörvényét idézik, amely szerint “a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek - törvényben meghatározottak szerint - jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni".
Hozzáteszik, ezen új alkotmányos rendelkezést törvényi szinten a Ptk. és a Pp. vezeti át. A személyiségi jogok érvényesítésére vonatkozó szabályok egyebekben lényegében változatlanok maradtak az új Ptk-ban is, és a rágalmazásra, becsületsértése vagy közösség elleni uszításra vonatkozó büntetőjogi szabályok sem változtak lényegesen - zárul a közlemény.
(stop)
Bal-Rad komm: Kezd ocsúdozni a döbrögista horda a szerdai taglózásból. A holdudvar és a fényes porta potentátjai kezdik magyarázgatni azokat a dolgokat, AMIK EGYÉBKÉNT AZ EGYSZERŰ EMBEREKET NEM ÉRDEKLIK! Közjogi és hatalomtechnikai szempontokból lényeges dolgok ezek, de az egyszerű emberek számára fölfoghatatlan témák.
ÁM A DÖBRÖGISTA HORDA KIZÁRÓLAG EZEK KAPCSÁN HAJLANDÓ MAGYARÁZNI A DOLGOKAT, és azt a LÁTSZATOT KELTENI, hogy igenis!-mi megválaszoljuk Obamaki tarhálóasszonyának vádjait. A hívek nagy megelégedettségére, és a kevésbé vájtfülűek megnyugvására!
A döbrögista udvartartás papagájkommandója a köz számára nehezen emészthető, ám harciaskodó rikácsolásba kezdett! Lássák a népek, hogy ők bizony visszavágnak az aljas vádakra! NEM HAGYJÁK MAGUKAT! De ez már csak kétségbeesett kapálódzás!
Igyekeznek arra, hogy a közbeszédet a saját szájuk-íze szerinti mederbe tereljék, UGYANAKKOR A LEGKÍNOSABB-ÉS A KÖZEMBEREKET LEGINKÁBB IZGATÓ KÉRDÉST ÚGY KERÜLIK ELLENTÁMADÁSUK SORÁN, MINT ÖRDÖG A TÖMJÉNFÜSTÖT!
A KORRUPCIÓS VÁDAKAT!
A “szeretnénk bíróság előtt látni a korrupciós ügyek résztvevőit" - amerikai óhaj eddig egyetlen megnyilvánuló hordatag fantáziáját sem mozgatta meg olyan szinten, hogy azt még akár érintőlegesen is megemlítették volna! MINT TAGADANDÓ TÉNYT!
Pedig igencsak kíváncsi lenne a köznép arra, hogy a korrupcióval kapcsolatos amerikai vádakat MIÉRT NEM CÁFOLJA A DÖBRÖGISTA HORDA?!
Van egy alapos gyanúnk ezzel kapcsolatban! EBBE NAGYON BELETENYERELT A HELYTARTÓASSZONYSÁG!
És nagy valószínűséggel merjük kijelenteni, hogy VANNAK IS BIZONYÍTÉKAIK!
Mivelhogy Amerika “támadott" ezzel, valószínűleg nem is fognak leállni a támadással! Idő kérdése, hogy mikor fognak előállni a bizonyítékokkal! Merthogy ilyenek biztosan vannak nekik!
Persze a cél világos: DÖBRÖGI MEGBUKTATÁSA!
El is fogják érni! Amikor-SZERINTÜK-eljön/eljött az idő!
Persze NEKÜNK teljesen mindegy hogy kivel fogják leváltani! AZ UGYANIS NEM A MI DÖNTÉSÜNK LESZ!
Mindössze harci kutyájukat cserélik le a póráz végén! A GAZDA iránt lojálisabb ebre! Ami CSAK BELÉNK hajlandó marni!


http://www.balrad.com/2015/10/31/valamit-mondani-kell/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romokban az egészségügy: fertőzésveszély a kórházakban
  2015-10-31 21:44:03, szombat
 
  Romokban az egészségügy: fertőzésveszély a kórházakban
Ma | 14:58

Nem létezik megfelelőbb helyzetfelmérő szempont az egészségügy állapotáról, minthogy az alapvető feltételek, mint például a higiénia - és ez alatt értsük a kézmosást - teljesülnek-e vagy sem. Úgy tűnik, hogy hazánkban már ez is gondot okoz, és a kórházakban olyan fertőzések történnek, amelyek bizonyos esetekben halállal végződnek.

Összesen 889 millió forint többletkiadása volt tavaly a magyar kórházaknak az egyik leggyakoribb kórházi fertőzés, a Clostridium difficile nevű baktérium okozta megbetegedések (CDI) miatt - derült ki az IME egészségügyi szaklap nemrégiben megtartott IV. Infekciókontroll Konferenciáján, amelyről a Medicalonline.hu közölt beszámolót. A rendezvényen az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) 2014-es évre vonatkozó, kórházi fertőzésekkel kapcsolatos jelentését is ismertették, amelyből kiderült, hogy a hasmenéssel és súlyos vastagbélgyulladással járó CDI komoly kihívást jelent a hazai kórházakban, ez a fertőzéstípus a leggyakoribb és az egyik legveszélyesebb is, hiszen egy legyengült immunrendszerű betegnél halálos is lehet.
Szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy 2015-ben megtörténhet ilyesmi, ráadásul olyan mértékben, hogy közel egymilliárd forintos többletkiadással járjon. Nemcsak orvosból, hanem kézfertőtlenítőből is kevés van az egészségügyi intézményeinkben, ezért a dolgozók gyakorta kénytelenek kispórolni a kézmosásokat.

Bár a kórházaknak kötelességük jelenteni a különböző multirezisztens, vagyis a gyógyszeres kezelések többségének ellenálló kórokozók okozta fertőzéseket, ha ezt mégsem teszik meg, az semmiféle szankcióval nem jár - így a bejelentett esetszámok valószínűleg nem a valós helyzetet tükrözik. Elképzelhető, hogy ennél jóval több eset történik, amiről a kórház hírneve miatt nem számolnak be.
A CDI okozta megbetegedésekről tavaly 90 intézmény adott hírt, összesen 6551 esetet jelentettek (2013-ban 85 kórház 6182 esetet jelzett, 2012-ben 82 intézmény 4465-öt). Még ha a jelentő kórházak száma kis arányban növekszik is, az nem arányos a fertőzések számnak növekedésével, az adatokból is jól látszik, hogy a CDI sajnos egyre gyakoribb. Annak ellenére, hogy még augusztusban arról szóltak a hírek, hogy tavaly összesen 18-an haltak meg valamilyen kórházi fertőzés miatt, az OEK jelentéséből kiderül: csak a CDI 228 beteg halálában közrejátszott vagy annak oka lehetett.

Egyre kisebb a kórházi személyzet, nincs megfelelő takarítás, nincs elég egyszer használatos eszköz, kézfertőtlenítő gél, sok esetben a minimumfeltételek sincsenek biztosítva - sorolja a fertőzések terjedéséért felelős problémákat Falus Ferenc a Népszavának. A volt országos tisztifőorvos szerint a fertőtlenítés, de még az alapvető kézmosás hiánya miatt is a kórokozókat a kórházi személyzet is szabadon terjeszti, ráadásul a betegek megfelelő elkülönítését sem tudják szakszerűen biztosítani még az intenzív osztályokon sem.

Az OEK szerint tudományosan igazolt, hogy a kórházi fertőzések megelőzése akkor a leghatékonyabb, ha az intézményekben 250 ágyanként legalább egy főállású infekciókontroll nővért foglalkoztatnak. Falus tapasztalatai szerint ez sok helyen nincs meg, s ha egy kórházban összesen van egy ilyen személy, már az jónak mondható. Az ECDC 2012-es vizsgálata rávilágított: Magyarországon 477 ágy mellé jutott egy ilyen szakember. Hazánkban azonban sem az uniós szervezet, de a hazai szakértők sürgetése nyomán sem született hatékony stratégia a kórházi fertőzések visszaszorítására. Falus Ferenc szerint aggályos, hogy az adatokat sem gyűjtik megfelelően - úgy véli, erre még a szándék sincs meg.

Felmerül a kérdés, hogy mi más fontosabb ennél, és hogy miféle pénzszórás folyik az országban, ha emberek halnak meg kórházi fertőzésekben. Ezek az adatok a kormány számára is nyilvánosak, ők mégsem tesznek semmi érdemlegeset, pedig átcsoportosítással futna rá az adónkból...



http://stop.hu/belfold/romokban-az-egeszsegugy-fertozesveszely-a-korhazakban/1373 879/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pánikban a döbrögista horda! Közel a vég!
  2015-10-31 21:40:47, szombat
 
  Pánikban a döbrögista horda! Közel a vég!


Posted on 2015-10-31 by Admin

Tuzson: Százezrek jöhetnek Magyarországra, ha nyélbe ütik a kvótarendszert
Uniós csatlakozásakor Magyarország nem tett olyan vállalást, amellyel “hozzájárulna ahhoz, hogy befogadjon nagy számban embereket, és hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarország esetleg emiatt megváltozzon" - mondta a Rogán-minisztérium államtitkára.

tuz


Akár százezrek is érkezhetnének Magyarországra, ha bevezetnék a folyamatosan érkező migránsok EU-országok közötti szétosztásának állandósuló befogadási kvótáját - mondta az M1-en péntek este Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára.
“Mi ezt nem akarjuk, hiába akarják egyesek felgyorsítani ezt a folyamatot, ezért minden nemzetközi, minden uniós fórumon tiltakozunk ez ellen, akár bírósági úton is" - jelentette ki.
Hangsúlyozta: uniós csatlakozásakor Magyarország nem tett olyan vállalást, amellyel “hozzájárulna ahhoz, hogy befogadjon nagy számban embereket, és hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarország esetleg emiatt megváltozzon".
A befogadást szuverenitási kérdésnek nevezve kiemelte: Magyarország nem szól bele más államok döntésébe, és ugyanezt várja el.
A menekülteket be nem fogadó országok uniós forrásainak esetleges kurtításával kapcsolatos kérdésre azt mondta: ezek az összegek járnak, “azért, mert Magyarország annak idején megnyitotta a piacait, és ezért a felzárkózását támogatják".
Ezt a pénzt semmilyen más feltételhez nem lehet kötni, különösen egy olyan feltételhez, amelyre semmilyen uniós szabály nem kötelezi Magyarországot - hangsúlyozta Tuzson Bence.
(HVG)
Bal-Rad komm: Tuzson és főnökei NAGY-NAGY TÉVEDÉSBEN (!?) VANNAK, ÉS HATALMAS MEGTÉVESZTŐ HADJÁRATOT FOLYTATNAK!
Akár úgy is mondhatnánk, hogy a tűzzel játszanak!
Az uniós csatlakozásunk egy ködös semmitmondás volt, amellyel a “MAGYAR POLITIKAI ELIT" egy biankocsekként átadta Magyarországot az Európai Uniónak! Tuzson és főnökei nagyon is jól tudják, hogy Magyarország a csatlakozással SZERZŐDÉSBEN MONDOTT LE NEMZETI SZUVERENITÁSA EGÉSZÉRŐL!
A “magyar politikai elitnek" nevezett SZERVEZETT BŰNBANDÁK annyira tisztában voltak az uniós (és egyéb) csatlakozásaink lényegével, hogy alkotmányaikba és tákolmányukba BELEFOGLALTÁK A NÉPSZAVAZÁS TILALMÁT MAGYARORSZÁG SZÖVETSÉGI RENDSZEREIRŐL!
Bizony-bizony! A “gránitszilárdságú húsvéti tákolmányba" is!
Egy nemzeti önrendelkezését feladó, saját nemzeti érdekeit mindenben az Európai Unió érdekei alá rendelő GYARMAT-MAGYARORSZÁG az uniós csatlakozási szerződéssel minden jogáról lemondott!
NEM CSAK A GAZDASÁGÁRÓL ÉS PIACAIRÓL, HANEM A JÖVŐJE SAJÁT ALAKÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉRŐL IS!
A csatlakozási szerződéssel a “magyar" politikai elit-így a jelenlegi “magyar" qrmány is-JÓVÁHAGYÓLAG TUDOMÁSUL VETTE, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ A MAGA ÉRTÉKÍTÉLETE MENTÉN FOG JUTTATNI ALAMIZSNÁT MAGYARORSZÁGNAK, AMELYNEK AZ EU-KÉNYE-KEDVE SZERINTI KURTÍTÁSA AZ EU JOGA!
Most-a migránsválság kapcsán-kiderült a “magyar politikai elit" árulása! Saját csapdájukba zuhanva kapálóznak egyre kétségbe esettebben, és a döbrögista horda a saját-önérdekű- hatalma mentése érdekében az amerikai nagykövet szerdai fenyegetőzéseitől pánikba esve, ISMÉT A NEMZETRE HIVATKOZVA FÚJ HARCI RIADÓT!
Nagyon-nagy a baj magyar nemzettársak! A legtöbben még föl sem fogták, hogy milyen nagy!
A DÖBRÖGISTA HORDA BUKÁSA VAN ÉPPEN NAPIRENDEN! HOGY UTÁNUK EGY MÁSIK BŰNBANDA LÉPJEN A VÉGREHAJTÓI SZEREPKÖRBE!
Döbrögiék már tudják-de nem merik kimondani az ország közvéleménye felé: az EU NEM FOG PÉNZT FOLYÓSÍTANI MAGYARORSZÁGNAK, HA NEM VÁLLALJÁK BE MAGYARORSZÁG ELMUZULMÁNOSÍTÁSÁT, AZ USA-EU BŰNSZÖVETSÉG AKARATA SZERINT!
Magyarország NATO-megszállása befejeződött! A bűnszövetség akarata kivitelezésére a gazdasági és katonai garanciák megteremtve! Az ultimátum átadva!
NAGYON-NAGY A BAJ HONFITÁRSAINK! NAGYOBB, MINT AZT A LEGTÖBBEN GONDOLNÁK!
Most igazolja az élet a Bal-Rad által már régóta hangoztatott LEGNAGYOBB DÖBRÖGI BŰNT!
A 2/3-os parlamenti többség CSALÁDI SZOLGÁLATBA ÁLLÍTÁSÁT, AZ ORSZÁG ÉRDEKEI HELYETT!
Azt a 2/3-ot a NATO-ból való azonnali kilépésre kellett volna felhasználni! Döbrögi inkább pávatáncot járt a kétharmados ütemre! Szerdán elgáncsolták a pávatáncost! És most érzi, hogy már közel a vég!
DÖBRÖGI BÁRMIT VÁLASZT!-BELE FOG BUKNI!
Ha a NATO-EU utasításokat hajtja végre, akkor a néppel kerül szembe!
Ha szembeszegül a parancsok végrehajtásával, a kitartói távolítják el!
A magyar népnek EGYIK ALTERNATÍVA SEM MEGFELELŐ!
A KIALAKULT HELYZET FELOLDÁSÁRA CSAK EGYETLEN MÓD KÍNÁLKOZIK!
ÜGYDÖNTŐ NÉPSZAVAZÁS KIÍRÁSA RÖVID IDŐN BELÜL MAGYARORSZÁG SZÖVETSÉGI RENDSZERKBEN VALÓ TAGSÁGÁRÓL!
Így kerülhet tiszta víz a pohárba! Ha a magyarok úgy döntenek, hogy maradjunk itt ahol vagyunk, akkor NÉPAKARAT HATÁROZ A RABSZOLGASORSUNKRÓL!
Az egyetlen lehetőség a dolgok tisztázására, a NÉPSZAVAZÁS!

http://www.balrad.com/2015/10/31/panikban-a-dobrogista-horda-kozel-a-veg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez lesz a veszte a magyar nyugdíjasoknak: 10 évük sincs hátr
  2015-10-31 21:28:37, szombat
 
  Ez lesz a veszte a magyar nyugdíjasoknak: 10 évük sincs hátra

Ráski Péter 2015. október 31. szombat 07:07

Sokszor hallhatunk arról, hogy nem lesz nyugdíjunk, vagy annyira kevés juttatást kapunk az államtól, hogy nem lesz elegendő az lakhatásunk kifizetésére sem. Nem is gondolnánk, hogy még Magyarország Alaptörvénye is nyújt megoldást a kérdésre, persze nem ez a legjobb megoldás nyugdíjas éveink bebiztosítására.


A nyugdíjtakarékosság indításának három indoka van. Farkas András, a Consequit értékesítési vezérigazgatója a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferenciáján adott előadáson ezeket emelte ki, mint a nyugdíj elő-takarékosság indításának fő okait:
Észszerűség törvénye
Erkölcsi törvény
Magyarország Alaptörvénye és a Polgári törvénykönyv
Az észszerűség törvénye szerint azért kell nyugdíjra félretennünk, mert a "demográfiai cunami" a nyakunkon van, és hamarosan sokkal kevesebb dolgozónak kell eltartania az időseket, mint most, vagy akár néhány évtizeddel korábban. Mit is jelent ez?

Amikor a mostani 30-asok nyugdíjba mennek már sokkal kevesebb eltartó és sokkal több eltartandó lesz, mint most, 15 éven belül nyugdíjba fog vonulni 2,1 millió magyar és a munkaerőpiacra csupán 1,6 millió gyerek fog belépni. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi helyzet fenntartásához is legalább félmillió plusz adófizetőre lenne szükség. Ha csökken a járulékfizetők száma és a versenyképesség miatt a járulék mértékét csökkentik, akkor több nyugdíjassal számolva csak akkor tartható a rendszer, ha csökkennek a nyugdíjak.

Az erkölcsi törvény alapja, hogy a gyermekeinknek jobb lehessen, mint a jelenlegi generációnak és ne a gyermekeknek kelljen eltartania az időseket. Ahhoz, hogy ezt megelőzhessük, érdemes gondolni a nyugdíj célú megtakarításra is, amivel nem ragadunk gyerekeink nyakán.

Az Alaptörvény kimondja az alábbi két tartási kötelezettséget:

"A szülők kötelesek kiskorú gyermekükről gondoskodni"
"A nagykorú gyerekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni"
Az első pont teljesen logikus, hiszen a saját gyerekéről mindenki akar és szikott is gondoskodni, más a helyzet viszont a szülők eltartásával. A szülői tartási kötelezettségre ráadásul a Ptk. konkrét szabályokat mond ki (Ptk. 4:200 §): ha nincs gyermek, akkor távolabbi rokonnak kell gondoskodnia az idősről. Ez százezreket érinthet majd, ráadásul a (már felnőtt) gyermek jövedelmének felét is elérheti a kötelező tartás - tette hozzá Farkas. Ez elsősorban azért lehet problémás, mert a szülő eltartásán felül a saját magát, sőt gyermekeit is el kell tartani, ami jelentősen megnöveli a dolgozó terheit.

A magyar nyugdíjasok mindössze 5 százaléka kap most 200 ezer forint feletti nyugdíjat, ennek egyik oka az, hogy a nettó jövedelem negyedét titkolják el a magyarok, amellyel a járulékfizetés jelentősen alacsonyabb, így a nyugdíjra fordítható összeg is ennyivel alacsonyabb lesz.

A nyugdíjba menő magyarok átlagosan a korábbi fizetésük 80 százalékát kapják meg nyugdíjként, ami rendkívül magas nemzetközi összehasonlításban. Sok esetben az is előfordul, hogy a korábbi bérrel megegyező nyugdíjat kapják az idősek, ez hosszú távon a rendszer fenntarthatatlanságát eredményezi.

A magyarok 90 százaléka kizárólag a társadalombiztosításból kap nyugdíjat, így elsősorban az a feladat, hogy ezt a rendszert fenntartsuk
- tette hozzá Matits Ágnes, nyugdíjszakértő a konferencián. A jelenleg nem ellátottak azért nem kapnak (elég) nyugdíjat, mert nem jár nekik nyugdíj, hiszen korábban nem fizettek (elegendő) járulékot.

Az világosan látszik, hogy nem a bérekből levont járulékokból kaphatunk majd nyugdíjat 10-20 év múlva, hanem valamilyen más forrásból, az viszont egyelőre kérdéses, hogy miből.

Nemcsak a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferencia résztvevői szerint kérdéses, hogy miből élünk majd meg nyugdíjas éveinkben. Az OTP pénzeken ismertette a rendszeren végzett Öngondoskodás index felméréstét, amelyből kiderült: kevesebb, mint fele annyi nyugdíjat kapunk majd az államtól nyugdíjba vonuláskor, mint amennyi a korhatár elérése előtti életszínvonalunk fenntartásához szükséges.

Mit tehetünk a nyugdíjunkért?
Ha nem szeretnénk, hogy felkopjon az állunk nyugdíjasként és a gyermekeinkre sem akarunk támaszkodni, akkor érdemes minél előbb, akár már a 20-as éveinkben elkezdeni félretenni nyugdíjra. Ezt három termékkel is megtehetjük, amelyek után 20 százalékos adójóváírást érvényesíthetünk, ráadásul a nyugdíjként felvett pénzünk kamatadó és egészségügyi hozzájárulás mentes lesz. Ezeket a nyugdíjcélú megtakarításokat indíthatjuk el:


http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ez_lesz_a_veszte_a_magyar_nyugdijasoknak_10_evu k_sincs_hatra.1046942.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_cam paign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz-KDNP egyik képviselője sem szavazott igennel a Snow
  2015-10-31 20:49:18, szombat
 
  A Fidesz-KDNP az Amerika-bérenc atlantista csahos kutya, Orbánt Soros-pénzen képezték ki külföldön, most bevédi az embermilliókat megfigyelő, lehallgató imperialistákat. Ezért is börtönbe kerülnek a Jobbik-kormány idején. A Colleen Bell konspiratív beszédje csak azért volt, hogy a Fidesz és a Jobbik között hezitáló szavazók azt higgyék hogy Amerika támadja a Fideszt ezért inkább a Fideszhez húzzanak, miközben a Fidesz a háttérben támogatja a TTIP-egyezményt.
Amikor az Orbán Soros-pénzen tanult külföldön, akkor CIA-ügynöknek képezték ki, az lett a feladata, hogy megakadályozza egy olyan Magyarországi jobboldal létrejöttét, amely nem Izrael-párti, tehát a nagyszájú kommunistázás az mehet, de Izraelt kritizálnia neki is és az általa vezetett pártnak is tilos.

A Bilderberg-csoport ülésén egymást váltotta a jobbcionista Martonyi és a balcionista Bajnai, a kétoldali cionisták a valóságban egy politikai erő, csak megtévesztésül kettő.

**************


A Fidesz-KDNP egyik képviselője sem szavazott igennel a Snowdent védő határozatra

sarkadizs
POLITIKA
ma 13:30


Az Európai Parlament október 29-én szavazott arról a határozattervezetről, ami politikai védelmet garantált az EU-ban Edward Snowdennek, mint az emberi jogok védőjének. Snowden az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség korábbi szerződéses munkatársa, aki 2013-ban hatalmas botrányt robbantott ki azzal, hogy az amerikai lehallgatásokról szóló dokumentumokat szivárogtatott ki. A botrány nyomán derült ki az is, hogy az USA és Nagy-Britannia még a saját szövetségeseik ellen is kémkedtek, lehallgatták még Angela Merkel telefonját is.

A határozat Snowden védelmén túl kifejezte azt is, hogy a parlamentet számos EU-s ország tömeges lehallgatásai is aggasztják, és a képviselők felhatalmazták az Európai Bizottságot, hogy gondoskodjon az európai állampolgárok adatainak Amerikai Egyesült Államoktól való védelméről.

A határozattervezetet a parlament 342 (53%) - 274 (42%) elfogadta, 29 képviselő nem szavazott.

Az Európai Néppárt (az a pártcsalád, aminek a Fidesz és KDNP is a tagja) a határozat ellen szavazott. A többséget az parlament baloldali pártcsaládjai biztosították.

Jó néppártosként a fideszesek sem mertek igent nyomni. A nem szavazó Hölvényi György és Kósa Ádám kivételével mindenki leszavazta a tervezetet. A magyar ellenzékiek a nem szavazó LMP-s Meszerics Tamás kivételével igent nyomtak, tehát összezárt az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd Magyarországért is. (Votewatch, EP)

http://444.hu/2015/10/31/a-fidesz-kdnp-egyik-kepviseloje-sem-szavazott-igennel-a- snowdent-vedo-hatarozatra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országháza
  2015-10-31 20:21:50, szombat
 
  Országháza

A hazának nincsen háza,
Mert fiainak nem hazája;
Büszke fajnak küzdő pálya,
Melyen az magát rongálja,
Kincsnek, vérnek rossz gazdája.
És oh szégyen! rosszra, jóra
Még szavazni jár dobszóra.
Ura s rabja millióknak
Kik gyűlölnek és dacolnak;
Zsarnok, szolga egy személyben
Ki magával sincs békében.
S vaseszével
Jégszívével
Fölmerül a külfaj árja,
A meleg vért általjárja,
És a nemzet áll fagyottan
Tompa, zsibbadt fájdalomban.
Nincsen egy szó
Összehangzó
Honfiaknak ajakáról,
Nincsen egy tett
Az eggyé lett
Nemzet élete fájáról.
A hazának nincsen háza. Mért?
Volt idő, midőn nevére
Fölkelének, s amit kére
Nem keresvén cifra szóban,
Ami a szív legmélyén van,
Adtak drága bért,
Adtak érte vért.
Most midőn leszállt a béke
S a vérontó harcnak vége,
S a hazának,
Mint anyának,
Aki gyermekei körében
Áll ragyogva örömében,
Földerülne boldog napja:
Most fejét szenny s gyász takarja.
Földön futva,
Bujdokolva,
Mint hívatlan vendég száll be
A szegény s kaján telekbe,
Hol nevét rút ferdítésben
Ismerik csak átokképen.
Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok.


Vörösmarty Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Migránstrükkök a maradásért - mintha ismerős lenne valahonna
  2015-10-31 19:46:22, szombat
 
  Migránstrükkök a maradásért - mintha ismerős lenne valahonnan
2015. október 31. 16:28
Hunhír.info

A menekültügyi törvények szigorítása után Németország felgyorsítja a menekültstátuszra nem jogosultak - többnyire a Balkánról érkezettek - visszatoloncolását. Az eddigi tapasztalatok szerint előfordul, hogy a menekültek ellenállnak, elbújnak, a rendőrökre támadnak vagy magukban tesznek kárt. Egy visszatoloncolásra ítélt férfi a rendőröket kezdte el fényképezni a mobiljával, és közben azt kiabálta: a bíróságon majd ezzel tudja bizonyítani, hogy várandós felesége a rendőrök miatt veszítette el a babáját.


Egyszer kimentünk egy emberhez, de ő elbarikádozta magát a lakásban. Amikor rátörtük az ajtót, a fürdőkádban találtuk meg, ahol éppen megpróbálta fölvágni az ereit" - mesélte a német Focus magazinnak a menekültek visszatoloncolásával megbízott berlini rendőri egység egyik tagja. Korábban az is előfordult, hogy egy embert már kivittek a repülőtérre, de ott összetörte a mobilját, és egy szilánkkal vágta fel az ereit. Egy másik esetben egy férfi egy üveget tört össze az asztal sarkán, és azzal sebesítette meg magát a nyakán.

Egy visszatoloncolásra ítélt férfi a rendőröket kezdte el fényképezni a mobiljával, és közben azt kiabálta: a bíróságon majd ezzel tudja bizonyítani, hogy várandós felesége a rendőrök miatt veszítette el a babáját. A rendőrök tapasztalata szerint viszonylag gyakori eset, hogy a visszatoloncolásokat azzal próbálják meg elkerülni, hogy betegséget vagy rosszullétet színlelnek.

Hunhír. info - Focus - index


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=88018
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmondást ígérnek a kéményseprők
  2015-10-31 19:12:14, szombat
 
  Felmondást ígérnek a kéményseprők

Illés József, 2015. október 31., szombat 16:20

Fogalmuk sincs a vállalkozóknak, hogy meddig folytathatják a tevékenységüket (képünk illusztráció)

Fotó: Végh László / Magyar Nemzet

Decemberben egyszerre mond fel háromszáz kéményseprő, ha a jogalkotók addig nem hoznak döntést az ágazat sorsáról. Vagyis arról, hogy az eredeti terveknek megfelelően államosítják-e a szektort, vagy tovább működhetnek a kéménytisztítással foglalkozó vállalkozások. A kormányzat korábban azt ígérte, hogy november elejétől ingyenes lesz a kéményseprés, ez azonban már bizonyosan nem teljesül.

Egyszerre háromszáz kéményseprő felmondását helyezi ügyvédi letétbe a Liga Szakszervezetekhez tartozó Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) jövő kedden, mert a szervezet szerint a kormányzat lehetetlen helyzetbe hozta a szakágat. Vámos Csaba, a KOSZ elnöke lapunknak elmondta: a kormányzat már tavasz óta lebegteti az új úgynevezett kéményseprőtörvény elfogadását, s ezzel az egész ágazatot létbizonytalanságban tartja. A kéményseprő vállalkozások ugyanis nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk, folytathatják-e a tevékenységüket, vagy a kormányzat államosítja az iparágat. A szakszervezeti vezető szerint valamiképpen rövid időn belül pontot kell tenni az ügy végére, mert a szakág helyzete már tarthatatlan. A szektor ellehetetlenülése miatt a szakemberek fele már elhagyta a pályát. Ha a döntéshozók nem cselekszenek még karácsony előtt, a kéményseprők felmondása az év utolsó hónapjában egy időben lép majd életbe.
Azok is fizetnék a seprési költségeket, akiknek nincs kéményük

Az eredeti tervek szerint még tavasszal megszületett volna az új jogszabály, amely ősztől a katasztrófavédelemhez ,,csoportosította" volna át a kéménytisztítási feladatokat a kéményseprőktől. A parlament előtt fekvő törvénytervezet elfogadását azonban - amely már márciusban túljutott az általános vitán - elhalasztották. A végszavazást szeptemberre ígérte a nagyobbik kormánypárt, de ez máig sem történt meg. A módosított változatban már az szerepel, hogy január elejétől kapja meg új feladatát a katasztrófavédelem. Ez azonban szintén lehetetlen, mivel a kéményseprőknek az önkormányzatokkal kötött, jobbára öt-tíz éves futamidejű megállapodások szerint legalább féléves felmondási idő jár. Így ha most elfogadná a parlament a törvénytervezet, és az önkormányzatok szerződésbontásra kényszerülnének, akkor is csak jövő tavasszal járna le a féléves felmondási idő.

A törvénytervezet eredeti változata novembertől ingyenessé tette volna a háztartások kéményeinek tisztítását. Így a költségeket a jövőben az ügyfelek helyett az adózók állták volna. Vagyis azok is fizetnék a seprési költségeket, akiknek nincs kéményük. A kéményseprés beígért ingyenessé tétele, amely egyelőre mégsem történik meg, évente az átlagfogyasztóknak mindössze 1500-2000 forint megtakarítást hozna. Ugyanakkor vannak olyan háztartások - állítják a szakértők -, amelyek a 2013-as első rezsicsökkentési hullám óta a seprési díjon összesen csupán 260 forint körüli összeget spóroltak meg. Vagyis a lakosság számára minimális kiadásmérséklődéssel járna az összesen 1500 főt foglalkoztató kéményseprési ágazat átalakítása, miközben az átállás költsége a szakmai becslések szerint elérheti a nyolc-kilenc milliárd forintot. Jelenleg a kéményseprőszakmában azért teljes a bizonytalanság, mert a vállalkozók nem tudják, hogy meddig folytathatják a tevékenységüket a lakossági piacon, az önkormányzatok mikor mondják fel a velük kötött szerződéseket, és az ügyfeleiket milyen szervezet vagy cég veszi majd át. Egyelőre a vállalkozók arra számítanak, hogy januártól is folytathatják a munkájukat.
Füstölögnek a kéményseprők
Van egy egyenruha, amely korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit mosolyra derít, aki látja. Kevésbé kedélyes az a pillanat, amikor a sajátos öltözéket viselő kéményseprők tartják a markukat az éves ellenőrzés után. Amióta sok cégnél érdekeltté tették a füstfaragókat abban, hogy minél több bevételt produkáljanak, zuhanásszerűen romlik a szakma presztízse, amelynek visszaállítását most a kötelező közszolgáltatás állami felügyelet alá vételétől remélik az illetékesek.


http://mno.hu/gazdasag/felmondast-igernek-a-kemenyseprok-1311656
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Drezdaiak minden épületet felgyújtanak, amiről kiderül, ho
  2015-10-31 19:09:27, szombat
 
 
HELYES!

Feltételezem Coleen Bell fejvesztve rohan most Németországba, hogy kioktassa Angela Merkellt arról mi is az a demokrácia.

******************************



A Drezdaiak minden épületet felgyújtanak, amiről kiderül, hogy menekültszállót akarnak benne létrehozni.



Drezdában tegnap délután bejelentették, hogy egy üresen álló hotelből menekültszállót kívánnak létrehozni. Éjjel 0:15 perckor riasztották a tűzoltókat, hogy a hotel lángokban áll. Drezdában az utóbbi három hétben 14 épületről derült ki, hogy befogadóállomást hoznak létre benne, az összes üresen állót felgyújtották, csak azokat az iskolákat kímélték meg, amik tornatermében hozták létre a menekültszállókat.


http://adatlistazo.hu/a-drezdaiak-minden-epuletet-felgyujtanak-amirol-kiderul-hog y-menekultszallot-akarnak-benne-letrehozni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.