Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Vészjelzés a magyar kórházakból - Sarlatánok kezébe jutunk
  2015-10-05 19:55:40, hétfő
 
  A legtöbb pénzt az EÜ-re szedik el.
1., egészségügyi hozzájárulás 14%
2., egészségbiztosítási járulék mértéke 7%, vállalkozó a min. bér 150%-a után fizeti
3., A szociális hozzájárulási adó mértéke 27%, a vállalkozónak az adó alapját képező jövedelem a minimálbér, ill. a garantált bérminimum összegének 112,5 %-a.
4., és a cégek is fizetik a dolgozók után.

Akkor ez a pénz hová tűnik?
A másik: van pénz, csak nem elqrni stadionokra, új hivatalokra, vagy 200 államtitkárra, új autókra, új hivatalokra, stb.
Van pénz, csak nem kell milliárdokat küldeni erdélybe.
Van pénz, mert most emelték az állami vezetők havi 2 millás fizujait 5 millára. Na, ez hogy van?

*******************************

2015. október 4., vasárnap 9:05 Szepesi Anita

Vészjelzés a magyar kórházakból - Sarlatánok kezébe jutunk


Sürgős és alapvető beavatkozásokra van szükség az egészségügyben a biztonságos és korszerű gyógyítás helyreállítása és fenntartása érdekében - figyelmeztet az újra összeült Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK). Az egyre súlyosbodó helyzet javítása érdekében, egyebek mellett 550-600 milliárd forint plusz forrás - a jelenlegi gyógyító- megelőző kassza közel 70 százaléka - bevonását, és az egészségügy alappilléreinek az alaptörvényben való rögzítését tartják szükségesnek.

A legutóbb 2012-ben ülésező NEK most a tarthatatlan helyzet miatt döntött rendkívüli nyilvános ülés és közfelkiáltás megfogalmazása mellett, amihez kőkemény szakmai evidenciákat kértek - mondta a NEK ülés után rendezett sajtótájékoztatón Éger István, Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, aki egyúttal az ülés levezető elnöke is volt. Mint kifejtette, a NEK Mit? Miért? Miből? címmel megfogalmazott, a nagypolitikának és a parlamentnek címzett közfelkiáltása abból a megközelítésből indul ki, hogy a magyar lakosság egészségi állapota nincs köszönő viszonyban a gazdaság és a társadalom fejlettsége által elvárható állapotokkal, ezért érdemi politikai döntést szorgalmaznak.

A NEK határozata szerint az ágazat stabilitása és kiszámíthatósága érdekében az egészségügy alappilléreit az alaptörvényben kell rögzíteni. Döntést sürgetnek arról, hogy az egészségügyet társadalombiztosítás útján, vagy állami ellátással kívánják biztosítani. A közfelkiáltásban szorgalmazzák az elavult, egymással inkoherens egészségügyi jogszabályok kiigazítását.

Ez az amit már nem garantálnak az egészségügyben

A grémium határozata szerint mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, biztonságos és folyamatos, teljes körű és korszerű, közfinanszírozott egészségügyi ellátást kell biztosítani, ami jelenleg már egyáltalán nem garantált. A katasztrofális szakemberhiány megoldását jelentős béremeléstől, 2016-tól prioritássá váló középtávú bérfelzárkóztató programtól, a hálapénzrendszer megszüntetésétől, valamint az átlátható és a valós költségeken történő finanszírozási rendszer kialakításától várják.

A humán erőforrás krízis és az újratermelődő adósságállomány a forráshiány bizonyítéka, ezért mindenképpen emelni kell az egészségügyi kiadásokra fordított forrásokat, minimum a GDP 6,5 százalékára, ami számszerűsítve 550-600 milliárd pluszt jelent. Ez a jelenlegi gyógyító-megelőző kassza mintegy 70 százaléka. Ezt az összeget néhány év alatt ütemezetten, törvényben garantáltan és előre kiszámíthatóan kell pótolni.

Éger István kiemelte, a biztonságos közfinanszírozott egészségügyi ellátás hiánya a lakosság egyre nagyobb részét és egyre gyakrabban tereli a magánellátásba, rosszabb esetben pedig a sarlatánok kezébe. Álláspontjuk szerint a jó magánellátásnak ugyanúgy érdeke a biztonságos és teljes körű közellátás.

Ott értek el népegészségügyi sikereket, ahol....

... az egész társadalom és így a "nagypolitika" ügyévé vált a lakosság egészsége, azaz az egészség ügye össztársadalmi ügy - mondta a NEK nyilvános ülésén tartott előadásában a modern népegészségügy paradigmáit megnevezve Vokó Zoltán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanszékvezető egyetemi tanára. A másik alapvetés, hogy mivel az egészség-egyenlőtlenségek óriásiak országokon belül is, ezért a társadalmi környezet változtatása a legfontosabb népegészségügyi intervenciók közé tartozik.

Az előadó szerint a hazai népegészségügy mintegy 40 év lemaradásban van: nincs egészségbarát kormányzás, népegészségügyi program, elavult a népegészségügyi intézményrendszer, elégtelenek a kapacitások. A rendszerváltás óta sikerült a várható élettartam mutatóin javítani, de a magyar adat még mindig jelentősen elmarad a EU15 országokéhoz - azaz a 2004-es bővítés előtti uniós tagállamokéhoz - képest.

Nem a gazdagabbak nyernek, hanem az egyenlőbbek

Gilly Gyula egészségpolitikai szakértő előadásában szintén az egyenlőtlenségek egészségre gyakorolt hatását fejtegette. Nemzetközi kutatási adatokkal bizonyította, hogy az egészség az adott országon belüli jövedelemkülönbségekkel függ össze, nem pedig a különböző országok közötti jövedelemkülönbségekkel. Minél nagyobb a különbség országon belül a leggazdagabbak és a legszegényebbek között, azaz minél nagyobb az egyenlőtlenség, annál súlyosabbak az egészségügyi és társadalmi problémák. (A kutatók epidemiológiai adatokra támaszkodva vizsgálták a várható élettartam, a csecsemőhalálozás, az elhízás és a kardiovaszkuláris, és mentális betegségek gyakorisága, a drog és alkohol függőség, valamint a matematikai és olvasási készségek, a gyilkosságok és a bebörtönzési ráta, a tinédzserkori terhesség és szülés, a társadalmi bizalom és a mobilitás összefüggéseit az országokon belüli jövedelmi egyenlőtlenségekkel összevetve.)

Mit jelent ez valójában?

Angol és amerikai, népegészségügyi súlyú betegségek adatait összehasonlítva megállapították: az alacsonyabb iskolázottságú csoportok diabéteszes, magas vérnyomásos, rákos, tüdő- és szívbetegséges mutatói számos esetben jobbak Angliában, mint a magasan kvalifikált csoporté a sokkal egyenlőtlenebb USA-ban. Az USA-n belüli halálozási rátákról kiderült, hogy minden jövedelmi csoportban rosszabbak ott, ahol nagyobb a jövedelmi egyenlőtlenség, vagyis nem a szegénységi hat a legnegatívabban az egészségre, hanem az egyenlőtlenség, ami viszont minden társadalmi csoportot rosszul érint.

Svédországban például a csecsemőhalandósági ráta a legalacsonyabb jövedelmi csoportban is alacsonyabb, mint Anglia legmagasabb jövedelmi csoportjában. Ugyanígy a legszegényebb svédek halálozási mutatói is jobbak, mint a leggazdagabb angoloké.

Az egyenlőtlenség nem természeti csapás...

... az igazságos és tisztességes szintre való mérséklése csak rajtunk múlik - ez a jó hír, mondta Gilly Gyula, aki szerint ideje mindenáron való GDP növelés kényszerpályájáról leszállni, és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására koncentrálni.

Prioritás kérdése, hogy mennyit költ az állam a polgárokra, a tőlük beszedett pénzből

Az életminőség, egészség, jóllét, a képességek kiteljesítése nem rendelhető alá a növekedési céloknak - tette hozzá Gilly Gyula. Lényegében az a kérdés, hogy az állami mennyit szán a polgárokra a tőlük beszedett pénzből. Ez ma, a gazdaság jelenlegi teljesítőképessége mellett, elsősorban tisztességes és igazságos prioritásoktól függ - hangsúlyozta az egészségügyi szakértő.

Az egészségügy pénzügyi, gazdasági helyzetéről...

... szólva Gilly Gyula elmondta, a rendszerben véghezvitt szerkezetátalakításnak nem volt pozitív hatása, a járulékcsökkentés destabilizált, közvetlenül veszélyezteti a fenntarthatóságot. A járulékfizetés alakulása nem átlátható, az egészségbiztosítási alapból csak az tűnik ki, hogy a választásokat megelőző időszakokban elszáll a hiány.

Az államháztartási kiadásokon belül az egészségügyi közkiadások aránya Magyarországon lényegesen alacsonyabb (10,5 százalék), mint a legtöbb EU taggá lett, volt szocialista országban (12 - 15 százalék). Ez nem gazdasági szükségszerűség, hanem kormányzati prioritás - erősítette meg ismét Gilly Gyula. 2014-ben, a WHO adatai szerint Magyarországnál csak Lettország (8,9 százalék) és Ciprus (6,9 százalék) költött kevesebbet költségvetés arányosan közegészségügyre. Csehország, vagy Szlovákia az állami büdzsé csaknem 15 százalékát fordítja polgárai egészségére.
Az egészségügy háttérbe szorulása az állam prioritási listáján azért is különös, mivel felmérések szerint az állampolgárok kiemelten éppen erre a területre költenének a legtöbbet,, még akár a közterhek növelése árán is - mutatott rá a feszülő ellentmondásra Gilly Gyula.

Makroszinten nem hatékony a rendszer

A rendszer alulfinanszírozottsága a szegény ember pazarlásához, 10-15 évvel ezelőtti eljárások alkalmazáshoz vezet, amelyek hosszabb távon drága késői szövődményekhez vezetnek. A kórházi számlák nemfizetése miatt a beszállítók finanszírozási költséget is kénytelenek felszámolni, ez is drágítja az ellátást. A hatékonytalanság nem rendszer, hanem makroszintű, a megoldást is ezen a szinten kell biztosítani, a helyi takarékossági intézkedések nem hoznak érdemi változást.

Az évente 100 milliárd fölé halmozódó kórházi adósság, az egészségügyi dolgozóknak meg sem állapított és így ki sem fizetett, legalább 250 milliárdot igénylő normális bér, az elmaradó beruházások, és megjelenő plusz finanszírozási költségek mintegy 200 milliárdja mind hozzáadódna az egészségügy valós költségeihez, amelyek jelentős részét ilyenformán ma a beszállítók és a dolgozók finanszírozzák az állam helyett.

A normális működéshez az egészségügyi közkiadások mértékét a GDP két százalékával kell emelni (550-600 milliárd forint), pár tízmilliárdból ez nem oldható meg. Ezt a mai gazdasági helyzet megengedi, nincs semmilyen makro- és mikrogazdasági oka annak, hogy pont az egészségügyre nem hajlandó költeni a magyar politika. Az egészség ügyét alkotmányos szinten kell rendezni, és ezen a szinten kell meghatározni a közkiadási célértéket - hangsúlyozta Gilly Gyula.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/veszjelzes_a_magyar_korhazakbol_sarlatanok_kez ebe_jutunk.603956.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két hét alatt a GDP egy százalékával nőtt az adósság
  2015-10-05 19:48:23, hétfő
 
  NA VÉGRE, BEINDULTAK A REFORMOK, JÖHET A KÖVETKEZŐ ÖNTÖMJÉNEZŐ FÜZETECSKE!


2015. október 5., hétfő 16:54 Papp Zsolt

Két hét alatt a GDP egy százalékával nőtt az adósság


Két hét alatt 357,7 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága, amely az ÁKK Zrt. számításai szerint a GDP 0,9 százalékára rúg.

Szeptember közepén még nagyot zuhant a költségvetés adóssága, egyetlen hét alatt 543,7 milliárd forinttal kisebb adatról számolt be az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt., amit a devizaárfolyamok kedvező változása mellett az Európai Fejlesztési Bank által nyújtott hitel előtörlesztése is segített. Az azóta eltelt két hétben azonban visszahízott az adósság jelentős része - derül ki az ÁKK most publikált adataiból.

Eszerint a múlt pénteken a központi költségvetés adóssága 25 167,6 milliárd forintra emelkedett, ami az idénre várható GDP 75,6 százaléka. Így az adósság két hét leforgása alatt 354,7 milliárd forinttal hízott - ami megközelíti a bruttó hazai termék 0,9-1 százalékát. Ez az emelkedés átmeneti, mivel a nettó kibocsátás egy része a későbbi lejáratokat finanszírozza, így az adósság évközi alakulása nem befolyásolja, hogy az adósságráta az év végén a tervezett szintre csökkenjen - olvasható az adósságkezelő rövid közleményében.

A cél elérését segíti, hogy több hónapos szünet után Brüsszel újra utalt uniós támogatásokat a magyar kormánynak, így ezek átmeneti finanszírozására nem vagy kevesebb állampapírt kell kibocsátani. Ezzel együtt a múlt hét végén a GDP-arányos adósságmutató 1,4 százalékponttal és 1286,5 milliárd forinttal volt magasabb, mint 2014 utolsó napján.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ket_het_alatt_a_gdp_egy_szazalekaval_nott_az_a dossag.604088.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállás nélkül bombáz az orosz légierő Szíriában - Nagy baj
  2015-10-05 19:30:20, hétfő
 
  MÉG AZ ÍRMAGJÁT IS PORRÁ!!!

Megállás nélkül bombáz az orosz légierő Szíriában - Nagy bajban van az ISIL


2015. október 05. 13:15
Hunhír.info

isil2-250.jpgAz orosz légierő gépei huszonöt bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában Szíriában, és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kilenc létesítményére mértek csapást - mondta el szokásos, a szíriai orosz légi hadjáratról szóló napi tájékoztatóján Moszkvában a védelmi minisztérium szóvivője. Igor Konasenkov szerint a légitámadások "a terroristák irányításának szétzilálása és anyagi-műszaki utánpótlási rendszerének megbontására irányultak".

Az orosz légierő hat támadást intézett a terroristák bázisa ellen Idlíb város közelében, és mintegy 30 haditechnikai eszközt, köztük a szíriai hadseregtől zsákmányolt T-55-ös (szovjet gyártmányú) harckocsikat semmisített meg.

Megsemmisített továbbá egy tüzérségi rakétaállást az Idlíb tartománybeli Dzsiszr-es-Sugúr településnél; a támadás következtében a haditechnikai eszközök lángra kaptak, és robbanás történt egy lőszerraktárban. Az orosz pilóta nélküli felderítő gépek rábukkantak a szélsőségesek egyik tüzérségi állására ugyanebben a tartományban, Dzsebel Koba környékén, Szu-25-ös csatagépek pedig lebombáztak három tüzérségi löveget és egy tábori lőszerraktárt.

Konasenkov arról is beszámolt, hogy Szu-24M vadászbombázók Homsz tartományban csapást mértek az iszlamisták híradóközpontjára, és megsemmisítették az iszlamisták egyik parancsnoki központját, illetve Hama tartományban, Er-Rasztan környékén lebombáztak egy parancsnoki központot.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bevált kormányzati recept: homályos célokat fűszerezzünk 8
  2015-10-05 19:25:39, hétfő
 
  2015. 10. 5. 16:17

Szilágyi György
Jobbik


A bevált kormányzati recept: homályos célokat fűszerezzünk 800 millióval


Vajon mi szükség van arra a rendkívüli kormányzati intézkedésre, amely során 800 millió forinttal dobják meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy az összeget - meg nem nevezett - működési célokra fordítsák? Erre volt kíváncsi Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője is.

Szilágyi György hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a napokban jelent meg az a kormányhatározat (1707/2015.), amely a sport szempontból jelentős összeg, 800 millió forint átcsoportosításáról rendelkezik - amely összeg forrása a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalék - hangsúlyozta a politikus.

Az átcsoportosítás kedvezményezettje 150 millió forint erejéig az MLSZ, illetve 650 millió forint erejéig a minisztérium, az Emmi esetében ennek az összegnek a 90 százaléka működési célú kiadásokra kerül átcsoportosításra - magyarázta a nemzeti ellenzék parlamenti képviselője.

Na, de most érkezik a már megszokott fideszes trükk, ugyanis Szilágyi György figyelmeztet: a kormányhatározat azonban arról nem rendelkezik, hogy konkrétan milyen működési célokra fordítandó ez az összeg, és arról sem, hogy pontosan milyen okok miatt nem volt elégséges az eredeti költségvetési irányzatban rögzített forrás az említett két kedvezményezett esetében.

Tekintettel arra, hogy az átcsoportosítás működési feladatokkal kapcsolatos, ezért joggal merül fel a kérdés, hogy mi indokolja az MLSZ esetében a mintegy kilenc, míg az Emmi esetében a több mint öt százalékos előirányzat-növelést? - világított rá egy újabb szemszögből erre a gyanús kifizetésre az ellenzéki képviselő. Erre a kérdésünkre is minél hamarabb választ várunk a kormányzattól - közölte.

Szilágyi György kiemelte azt is, hogy a kormányhatározat szerint az egyszeri juttatást a kedvezményezetteknek egy év alatt fel kell használniuk, máskülönben vissza kell fizetniük kötelesek a forrást. Ugyanakkor a Jobbik számára az sem egyértelmű, hogy a nem kifejezett célhoz rendelt közpénz-felhasználást hogyan lehet szigorúan nyomon követni, ellenőrizni. Hiszen, nem lehet elkülöníteni ezt a 800 milliót a többi hasonló címkével ellátott összegtől.

A jobbikos honatya mindezekből megállapította: ismét azzal találkozunk, hogy a kormányzat homályosan fogalmaz meg finanszírozási célokat, amelyeknek ellenőrzése gyakorlatilag lehetetlen.

Ráadásul furcsa, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok is szárnyra kaptak a támogatás kapcsán - ismertette Szilágyi: hiszen a kormány korábban nyilatkozatokban cáfolta, hogy az MLSZ kapna ebből az átcsoportosított összegből, miközben a fent idézett kormányhatározatban ez szerepel, ugyanakkor annak sincs semmi nyoma, hogy ezt az említett összeget kizárólagosan a kézilabda szövetség számára biztosítanák.

Sok szempontból aggályos ez a történet - foglalta össze ezt a homályos ügyletet Szilágyi György.

Egy újabb példa 800 millió forint eltüntetésere.


http://alfahir.hu/a_bevalt_kormanyzati_recept_homalyos_celokat_fuszerezzunk_800_m illioval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez lenne az armageddoni csata előestéje?
  2015-10-05 12:01:00, hétfő
 
 
Ez lenne az armageddoni csata előestéje?

2015. október 4. aranykorhajnalan.blog

Az oroszok vezette terror elleni háború, amely során elpusztítanák az Iszlám Államot egyszer és mindenkorra, igen hatékonynak bizonyul. Ez onnan látszik, hogy a Nyugat és szövetséges kormányok egyre csak szapulják Putyin közbelépését.

A Telegraph.uk oldalán olvastam, hogy Törökország Katar és Szaúd-Arábia teljesen kivannak akadva, mert most al-Asszad megbuktatásának terve csehül áll és nagy valószínűséggel ezt nem fogják hagyni és már tervezik, hogy az Asszad-ellenes erőknek még több katonai segítséget küldenek.

Riad annak sem örül, hogy az ősi ellensége Irán is belép ebbe az arénába. De igazából Londonban főleg és Washingtonban nem örülnek Putyin bombáink.

Hatalmas infó. háború folyik a médiában, hogy ki mennyire hatékony és béna. Én magam csak figyelem az eseményeket, de az a meglátásom, hogy az orosz-kínai-perzsa-iraki koalíció tényleg az, aminek mondják és tényleg felakarják számolni az ISIS-t, s nem csak azt, hanem az egész NWO rendszert ki akarják iktatni.

Az orosz közbeavatkozás valós, nem olyan, amilyet a Nyugat csinált, hogy vagy sehol nem csinált semmit vagy ha csinált, akkor Asszad erőit bombázták, vagy kórházakat és egyéb szír infrastruktúrát zúztak porig.

Nem hiszem, hogy nagyot tévednék ha azt mondanám, hogy kitört a harmadik világháború. Jó lenne ha tévednék.

Az Illuminat totál ki van akadva, azt elhiszem. A keleti tengely erősnek érzi magát. A keleti tengelyt is úgy gondolom, hogy az Illuminati irányítja, csak a másik oldalról, más színben, más jelzésben, de a cél ugyan az...

A Nato nagyon belelendült: idén számos nagy hadgyakorlatot tartott. Miért? Mi ez a mozgolódás? Nincsenek véletlenek. A Világpolitikában nincs olyan, hogy csak úgy valami történik. Nem! Itt gondosan eltervezett eseménysorozatokról van szó és amikor a színpadon a kellékek között felfedezünk egy revolvert, akkor tudhatjuk, hogy amaz egyszer elfog sülni...

Szíriai Hírek: A NATO az eddigi legnagyobb hadigyakorlatára készül. Persze nem az ISIS miatt, amit saját maga hozott létre. Értik már, hogy miért érkezett a kínai flotta is a szíriai partokra?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztrák-magyar titkos nyomozás az eltűnt gázmilliárdok után
  2015-10-05 11:47:47, hétfő
 
 
Osztrák-magyar titkos nyomozás az eltűnt gázmilliárdok után

2015.10.03. 10:59


Közös nyomozást folytatnak az osztrák és a magyar hatóságok egy csődbe ment magyar energetikai vállalat eltűnt pénzei miatt. A titkos minősítésű vizsgálatról az osztrák államügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatta a Fővárosi Bíróságot.
A bíróság a nyomozásról átadott információkat nem hozhatta nyilvánosságra, de felhasználásukkal elutasította Hernádi Zsolt és a Mol Nyrt. keresetét,

amelyben a cég és az elnök-vezérigazgató azt akarták elérni, hogy az Index vonja vissza és tegye elérhetetlenné a zavaros pénzutalásokról szóló cikksorozatát.

Hernádi Zsolt
Fotó: Illyés Tibor

A négy éve folyó ügyben Hernádi és a Mol Nyrt. ,,személyhez fűződő joguk megsértésének" értékelte, hogy az alapvetően az Emfesz gázcég és a hozzá kapcsolódó offshore hálózatról szóló sorozatban többször felbukkant a Mol neve. Hernádi Zsolt külön sérelmezte azt is, hogy az első részben megemlítettük azt a WikiLeaks által akkoriban nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai táviratot, amelybe őt, illetve Csányi Sándor OTP-elnököt nevezik meg az Emfesz lehetséges titkos tulajdonosának.

A Fővárosi Bíróság a Mol által indított két per egyesítése után hozta meg pénteken az elsőfokú ítéletet a 2011 szeptemberében publikált Olcsó gázból titkos offshore milliárdok című cikkünk ügyében.

A három részes sorozatban már akkor beszámoltunk róla, hogy egy világszerte, offshore paradicsomokban kiépített céghálózat nyelte el a fénykorában évi 200 milliárdos forgalmat bonyolító Emfesz Kft. pénzét. A gázcég egy azóta a NAV által is szabálytalannak ítélt szerződés alapján mintegy 25 milliárd forintot utalt a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Light & Power Development Inc. ausztriai számlájára, ahonnan továbbosztották a pénzt.

A cikkben az is szerepelt, hogy a feldkirchi ügyészség már akkor házkutatást tartott Light & Powert igazgató Johannes Hohenbühel, innsbrucki ügyvéd irodájában. Az ott lefoglalt több száz cégirat, banki számla alapján indulhatott meg a nyomozás a hálózat többi tagja ellen is.

Úgy tudjuk, hogy a pénzmosás gyanújával indult osztrák eljárás alapján a budapesti rendőrök jogsegély keretében számos magyar érintettet kihallgattak.

A gáz-gate sorozat cikkeit itt olvashatja:

Olcsó gázból titkos offshore milliárdok

Születésnapra is ment a gázos milliárdokból

Közép-európai csoda: gázból csináltak biodízelt


http://index.hu/belfold/2015/10/03/osztrak-magyar_titkos_nyomozas_az_eltunt_gazmi lliardok_utan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így nyúlhatott le több százmilliót Farkas Flórián
  2015-10-05 11:25:18, hétfő
 
 
Így nyúlhatott le több százmilliót Farkas Flórián

Német Tamás

2015.04.09. 15:07

Fejenként több százezer forintot számláztak ki három hónapig dolgozó közmunkások nevére benzinköltség címén Farkas Flórián elnöki keretéből. A pénzt természetesen nem a közmunkások kapták meg. Az ORÖ gyanús pénzköltéseit felfejteni próbáló képviselők megmutatták, mire mehetett el az a háromszázmillió körüli összeg, amivel Farkas több éve nem számol el.

Azután, hogy durva visszaélések gyanúja merült föl az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik, nagyrészt uniós finanszírozású programjával − Híd a munka világába − kapcsolatban, az is kiderült: miközben ORÖ-elnökként közel 300 millió forintnyi elnöki kerettel rendelkezhetett Farkas Flórián, a féléves kötelező beszámolókat egyszer sem sikerült benyújtania. Arról tehát, hogy azt a pénzt hová tette, mire költötte, senki nem tud semmit.

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, Lakatos Oszkár, az ORÖ Lungo Drom-os tagja, illetve Vajda László, a Lungo Drom alelnöke mai sajtótájékoztatójukon azt mutatták be, hogyan költhette el Farkas Flórián az elnöki keretét úgy, hogy a papíron kedvezményezettek egy fillért se láttak a pénzből.

Az ORÖ és Farkas Flórián gyanús pénzköltéseit kritizáló roma önkormányzati képviselők által felállított vizsgálóbizottság elmondásuk szerint súlyos törvénysértéseket tárt fel, melyek alapján a napokban megteszik a feljelentéseket. Lakatos Oszkár prezentációjából az derült ki, hogy több ORÖ-tisztségviselőnek mentek furcsa kiutalások: Dombóvári Ildikó hivatalvezetőnek például belföldi kiküldetés címén 2011. május elején 696 277 Ft, július közepén 734 070 Ft. De Makaiék azt is állítják, hogy 2011 és '12 között közgyűlési döntés nélkül részesültek közel 140 millió forint jutalomban az ORÖ hivatalának vezetői.

A legdurvábbnak az az adatsor tűnt, ami szerint 2012-ben és '13-ban közfoglalkoztatottak, önkéntesek számára több mint 113 millió Ft-ot fizettek ki utazási költség címén. Ebben az időszakban 360 közfoglalkoztatottról tudnak. Az adatok szerint van olyan személy, akinek a nevére a 3 hónapos közfoglalkoztatása idején több mint négymillió forintot könyveltek el. Ezeknek az embereknek egy része minderről semmit sem tudott, csak a nevüket és adataikat használták fel arra, hogy a kifizetéseket lepapírozzák, mondták Makaiék.

A listán szereplő emberek azonosítása folyamatban van, eddig több mint tíz emberről tudják biztosan, hogy nem is hallott arról, hogy a havi hatvanezer forinton túl bármit is kapott volna. A képen részlet látható két adatsorból is, a neveket adatvédelmi okokból nem szerepeltették a listán. A képviselők szerint az adatok az ORÖ könyveléséből származnak.
Fotó: Az Országos Roma Önkormányzat alternatív vizsgáló bizottság

A másik elszámolási furcsaság, hogy önkéntesek, közfoglalkoztatott, ÁROP, TÁMOP programban részt vevő személyek részére több mint százmillió forintot számoltak el költségként, amiről a listán szereplő személyek szintén egyáltalán nem tudtak: fejenként 6-7-800 ezres posta- és levélköltségtételekről van szó. A képviselők szerint azok, akiket megtaláltak, hajlandók a nyomozó hatóság felé igazolni, hogy a számukra elszámolt pénzből egy forintot sem kaptak.

Vajda László elmondta, úgy tudja: Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter arra kérte az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Hegedűs Istvánt, hogy váltsa le a Híd a munka világába foglalkoztatási program vezetését, ami azt jelentené, hogy Farkas Flóriánt is, hiszen ő a foglalkoztatási szövetkezet elnöke. Vajdáék szerint a foglalkoztatási szövetkezet vezetői egyben az ORÖ vezető tisztségviselői is, így azt szeretnék, ha a szervezet egy teljes tisztújításon esne át.

Balog Zoltán kéréséről természetesen megkérdeztük az Emberi Erőforrás Minisztériumát is. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Ahogy megkerestük az Országos Roma Önkormányzatot is, hogy valósak-e ezek az adatok, és ha igen, mi a magyarázat ezekre az összegekre: ha válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A szövevényes feljelentéseket, vizsgálatokat és nyomozásokat a Romnet.hu próbálta kibogozni ebben a cikkében. Azt írják például, hogy igazat mondott Balog Zoltán, amikor azt állította április 2-án, hogy a NAV nyomozati szervétől arról értesült, hogy költségvetési csalás ügyében nem látnak okot a nyomozás megindítására a Híd a munka világába programmal kapcsolatban. Azt viszont Balog elfelejtette hozzátenni, hogy a NAV csak hatáskör és illetékesség hiányában mondta ezt, és a feljelentés átkerült a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájához.

UPDATE: Választ kaptunk az Emberi Erőforrás Minisztériumától. Levelükben azt írják, a Balog Zoltán által elrendelt vizsgálat lezártakor a minisztérium azt is kérte Hegedűs Istvántól, hogy szakmai észrevételeiknek megfelelően alakítsa át a Híd a munka világába program szervezetét is.

Hozzátették, ,,amennyiben szabálytalansági gyanú merül fel az uniós támogatású projektek elszámolása során, a kifizetéseket a minisztérium felfüggeszti, a szabályos kifizetéseknek és a program folytatásának azonban nincsen akadálya". A levélben azt is tisztázza a minisztérium, hogy az Emmi hatásköre nem terjed ki az országos nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának átfogó vizsgálatára: azt csak az erre törvényben feljogosított szervek végezhetik.


http://index.hu/belfold/2015/04/09/farkas_florian_oro_kifizetesek_elszamolasok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá dugódíj
  2015-10-05 11:15:41, hétfő
 
 
HAJRÁ DUGÓDÍJ

emútcsocévköcsögdemszkibuzigyurcsotány
nem voltak azok se szentek, de tarlós egy igazi gumcsizmás fasz, ami történt budapesti közlekedésben mióta ő a főmester
Tarlós eddig átadta 25x a Várbazárt, és még 43x újra át fogja adni.

*****************************


Népszabadság: süllyed a 3-as metró alagútja, van ahol felülről kell megnyitni a felújításhoz

Budapest
ma 8:41


A Népszabadság úgy tudja, hogy

“át kell dolgozni a 3-as metró alagútrekonstrukciójának terveit, mert az első terv túl sokba került volna."

A Főmterv tervei szerinti felújítás 160 milliárdba kerülne, de ezt Tarlósék sokallták, így újra és újra átdolgoztatják a terveket. A lap szerint most egy 120 milliárdba kerülő van terítéken, de ez azért tud ilyen olcsó lenni, mert eszerint elmaradna a megállók belsőépítészeti arculatának megújítása és az akadálymentesítés is. A Főmterv jelentése az alagutak állapotára tavaly decemberre készült el, de a városvezetés azonnal titkosította. A Népszabadság szerint azért, mert borzalmas állapotok uralkodnak odalent:

a beszivárgó víz miatt például a most cserélt sínek alatt porlad a beton,
az újpesti szakaszon pedig egy kivitelezési hiba miatt az előírtnál jóval gyakrabban kell cserélni a sínlekötő elemeket,
a Kálvin tér és a Határ út között súlyos statikai hibák merültek fel, helyenként süllyed az alagút,
az sem kizárható, hogy az Üllői út alatt futó részt felülről kell megnyitni, hogy megerősíthessék a födémet.

A felújítási terveket a Főmtervnek az év végére kell véglegesíteni, ezután jövőre írhatják ki a kivitelezési tendert.


http://444.hu/2015/10/05/nepszabadsag-sullyed-a-3-as-metro-alagutja-van-ahol-felu lrol-kell-megnyitni-a-felujitashoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Migránsszar a Pápa téren? És a Szent István parkban?
  2015-10-05 10:08:27, hétfő
 
  Migránsszar a Pápa téren? És a Szent István parkban?

Igazi élmény lenne, ha a balliberális sajtóban egyetlenegyszer megjelenne egy írás, amelyik nem olyan irányba menetelne és nem arra csapna le, mint amire előre számítani lehet.
Ilyen nincs. Kísérletképpen sem.

Főként migránsügyben. Hiszen ott is a zsigereik vették át az uralmat az eszük fölött. Máskülönben szakítanának eddigi, rájuk nézve rémisztően szavazatvesztő retorikájukkal.

Mint ahogyan hosszú időn át ugyanúgy a zsigereikre támaszkodva éltették a bankokat a devizahitelesekkel szemben. Aki nem emlékszik rá, csak kattintson Klubrádiójuk archívumára. Ahol ,,drágabolgárúr" kaserolta a nemzetközi bankokat és hitetlenkedve fogadta még saját betelefonálói valós rémtörténeteit is arról, hogy a hatszorosát kell kifizetniük az egykor kölcsönvett svájci frankos hitelnek.

Ez persze jó a jobboldalnak, hiszen el tudjuk képzelni, mi lenne itt a migránshelyzet egy Bajnai, Gyurcsány, Bokros vagy egyéb, a lövedékleadás helyett már csak kontraproduktívan durrogó ,,nagyágyúik" uralkodása esetén. A beözönlők idevonzását növelendő, a messziről jöttek napidíját is nyilván a svéd szint fölé nyomnák.

De néha már tényleg nevetségessé válik az az igyekezet, amit táboruk egyes tagjai mutatnak. Főként a nem zsidók, akik szent kötelességüknek érzik, hogy zsidóbbnak mutatkozzanak a zsidóknál, ezzel remélve bocsánatot kapni származási elégtelenségükre.

Egyikük Megyesi Gusztáv, az Élet és Irodalom nevű judeopublikációs médium munkatársa, aki a Népszabadság nevű lap október 3-i számában Pápa tér címen megjelent e béli újabb erőfeszítése.



Megyesi Gusztáv ilyen cikkekkel remél bocsánatot származási elégtelensége miatt

A cikk arról szól, hogy a II. János Pál pápa téren darázsfelhőből mentettek ki egy hatvan éves férfit, ,,aki már négy napja ült étlen-szomjan a padon, a lábán lévő kötés alatt kukacok hemzsegtek; az orvosok szerint a mentők az utolsó pillanatban érkeztek". És ez senkinek nem tűnt fel, vagy ha igen, nem érdekelte. De pontosan ezek az emberek még pár hete igen aktívan panaszkodtak kormánypárti orgánumoknak, hogy ellehetetlenült az életük, mert ellepték terüket a ,,menekültek", akik ,,koszosak, hangosak, a bokrokba szarnak... őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak... betegséget terjesztenek..."

Mostanra változott a helyzet, jelenti tréfásan Megyesi, leírva ugyanakkor, hogy dehogy változott: ugyanúgy minden csupa ,,szar a bokor alján", de - futja meg kötelező kűrét a zsidócseléd, azt ,,immár újra a magyarok" termelték oda, ,,akik joggal büszkék az együttélési kultúrájukra, s joggal féltik keresztény értékeiket az iszlám betolakodóktól". Vagyis, szar = keresztény Magyarország.

Ebből levonja a tőle várt következtetést: ,,Elmehet büszke Magyarország a francba a menekültek nélküli napjain is..."

Majd azzal fenyegeti meg a "menekültekkel" szembeni honi magatartást, hogy biztosan lesz a ,,százezer menekült között" egy, aki ,,avatott tollal" írja meg, ami történt. ,,Ezt nem lehet megúszni". Melynek következtében - mondja ki Megyesi fatváját a magyarokra - ,,száz évre meglesz a bizonyossága a világnak, hogy Magyarország milyen ország lett a vezetői által; s nincs az a megíratott ellenregény, ami ezt feledtetné".

Most képzeljük el, ha valakinek lenne annyi bátorsága és kedve rá a majdnem tízmilliós Magyarországon, hogy angol vagy arab nyelvű prospektusokat osztogasson a fővárosba befutó migránsoknak, térképet mellékelve, amely révén könnyebben eljuthatnának az acélkerítéssel körbe vett, estére hatvan kulccsal lezárt Szent István parkba.

Vajon mennyi időbe tellene, ameddig elhurcolnák őket? Vajon hány ,,emberjogi szervezet" zsidó Soros-kurvája vinnyogna ott, hogy ne tegyék azt a rendőrök? Vajon mi lenne, ha az elszállításig eltelő öt percben hatvan menekült odafosna Lukács György tizedelő népbiztos-filozófus vagy Wallenberg szobra tövébe?

Vajon milyen cikket írna akkor Megyesi és lenne-e kukacos lábú ember a sztoriban?

Lárifári.

Helyette így kezdődne az eleinte visszafogottan felháborodó, a hangulati bevezetésnek népies stílust használó Megyesi esszécskéje, figyelmeztetve arra, ha ez még egyszer megtörténik, nem csak Lauder csap le hazánkra, de vele együtt minden zsidó átok száz évre: ,,Ne felejcsük má' el, hogy létezik olyan dolog, hogy közegészségügy. Na! Hát nem értitek ott fönn, vagy mi a lófasz?"

De mindez álom, édes álom. Ugyanis ,,odafönn" már buzdítás nélkül is rég megértették, hogy migráns mindenhová mehet, kivéve a védett Szt. István parkba. Sőt az egész Lipótvárosba.

Szalonna János - Kuruc.info

https://m.kuruc.info/r/7/149331/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "világ muzulmánjainak vezetője", az Iszlám Állam "kalifája
  2015-10-05 10:04:51, hétfő
 
  A "világ muzulmánjainak vezetője", az Iszlám Állam "kalifája" zsidó és Moszad-ügynök lehet

Egyes független hírforrások Edward Snowden információira hivatkozva arról adtak hírt (pl. itt vagy itt), hogy az iraki keresztények és síiták körében vérengzéseket végrehajtó ILIÁ vezére, Abu Bakr al-Baghdadi, zsidó származású és a Moszad ügynöke.

Az említett független hírforrások szerint al-Baghdadi zsidó szülőktől származik, eredeti neve pedig Elliot Shimon. Állítólag hasonló következtetésre jutott az iráni titkosszolgálat is. A Moszad azzal a céllal küldte volna Szíriába és Irakba, hogy ott zűrzavart szítson, és aláássa az iraki állam egységét. A Guld Daily News nevű bahreini lap nem is oly rég ugyancsak Edward Snowdenre hivatkozva ugyancsak azt közölte, hogy az ,,Iszlám Állam kalifája" egy Moszad-bázison kapott egy éves kiképzést, fegyveres szervezete pedig az izraeli, az amerikai és a brit titkosszolgálatok segítségével jött létre. Mégpedig azzal a céllal, hogy a világ legveszedelmesebb terroristáit ,,egy helyre vonzzák". Azt azonban a bahreini újság nem említette, hogy al-Baghdadi zsidó származású is lenne.




A hivatalos életrajza szerint al-Baghdadi valódi neve Abu Dua, Ibrahim bin Awad bin Ibrahim Al-Badri Al-Radawi Al-Husseini Al- Samarra'i. Eredeti foglalkozását tekintve tanár, később hitszónok, aki kiváltképpen járatos az iszlám jog területén. Ezen kívül iszlám tudományokból PhD képesítéssel rendelkezik, sőt egy (vagy több?) felesége is van.

Mondhatnánk persze, al-Baghdadi és az ILIÁ moszados kapcsolataira vonatkozó információk az összeesküvés elméletek körébe tartoznak. Van azonban néhány gyanút keltő körülmény. Ha alaposabban utánanézünk al-Baghdadi életrajzának (akár a Wikipédián), az bizony feltűnően hiányos. Azt a hivatalos életrajzok sem tagadják, hogy al-Baghdadi 2004 februárjától egy Irakban lévő amerikai börtönben, mint ,,civil internált" volt fogva tartva, ahonnan 2004. decemberében engedték szabadon. 2011. október 4-én az USA a ,,legkeresettebb terroristák" listájára helyezte, és 10 millió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére. Ennek ellenére ez a ,,rendkívül veszélyes terrorista" a világ egyik leginkább ellenőrzött térségében, az izraeli, amerikai és szaúdi titkosszolgálatok szemei előtt, megszervezett egy több tízezer főből álló, kiválóan felszerelt fegyveres erőt, mellyel háborítatlanul végigvonult Szíria keleti tartományain, átmasírozott Irakba, és hatalmas területeket vont az uralma alá. Több várost elfoglalt (többek közt Moszulba is benyomult), szörnyű mészárlásokat rendezett, és több győzelmet is aratott az amerikai fegyverekkel ellátott és amerikai kiképzésen átesett bagdadi kormányerőkkel. Barack Obama elnök ugyan az ILIÁ Irakba történő benyomulásakor tett egy olyan ígéretet, hogy légicsapásokkal állítják meg a terroristákat, az USA - valamilyen rejtélyes oknál fogva - a kisujját sem mozdította az iszlamista harcosok előrenyomulásának megakadályozása érdekében. Roppant különös.

De ami a leginkább gyanús, az nem más, minthogy amit az elmúlt hónapokban al-Baghdadi és az ILIÁ tett, az teljes mértékben Izrael és az USA céljait szolgálja: az ,,Iszlám Állam" harcosai fellépésükkel szétzilálják az Iránnal jó kapcsolatot ápoló iraki rendszert (Irak és Szíria részekre szabdalása régi cionista terv), fenyegetik Iránt, és elkövetett rémtetteikkel nyomósnak tűnő érvet szolgáltatnak a ,,muszlim veszéllyel" riogató és a nyugati népeket Izrael mögött felsorakoztatni kívánó cionista propagandagépezet számára.

Perge Ottó - Kuruc.info

https://m.kuruc.info/r/6/131360/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.