Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Tandari Éva: Mindenki fohásza (a vad Holnapok fényében)
  2015-10-09 17:49:15, péntek
 
 





Tandari Éva

Mindenki fohásza
(a vad Holnapok fényében)



Segíts át Uram a perceken:
Szíved legyen a fekhelyem
Szavad ételem, s italom,
mosolyod felfénylő Csillagom...

Ha lázadok; csitítsd el hangom...
Ha könnyezem; töröld le arcom...
Ha fáradok: nyújtsd segítő jobbod,
hogy viselhetővé szelídüljenek a harcok

Emelj fel, ha mélységben állok...
Takarj be, ha tél-éjen fázok...
Rejts el, ha vad vihar kerget:
tedd élhetővé, Uram a percet...






 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Egyszer elérkezel arra a pontra...
  2015-10-09 12:17:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Gulyáskrém elkészítés házilag:
  2015-10-09 11:17:01, péntek
 
 





Gulyáskrém elkészítés házilag:


Hozzávalók 2 liter házi gulyáskrémhez:

- 1.5 kg befőző paradicsom
- 1.5 kg kápia paprika
- 2 db hegyes erős paprika (opcionális)
- 0.5 kg vöröshagyma
- 1 közepes zeller
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál morzsolt zeller levél
- 0.5 mokkáskanál morzsolt petrezselyem levél
- 3 mokkáskanál fűszerpaprika
- 3 babérlevél
- 3 evőkanál konyhasó


Gulyáskrém elkészítés házilag:

A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével) zöldségaprítón pépesítsük, majd mehet egy lábasba a vegyes pép. A paradicsomot paradicsom paszírozón nyomjuk át, így megszabadulhatunk a héjtől és a magoktól. Akinek nincs ilyenje, az forró vízben meghámozhatja a paradicsomokat a lecsónál leírtak szerint. Ez esetben a paradicsomot is pépesítsük a zöldségaprítóban, majd hozzákeverhetjük a többi péphez. Lassú tűzön főzzük össze az egészet. Minél több levet elfőzünk róla, annál sűrűbb lesz. Mi nagyjából másfél órát főztük. Ezt követően halásszuk ki belőle a babérleveleket, és már tölthetjük is forrón az előzőleg tisztára mosott üvegekbe. Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Amikor kivesszük a száraz dunsztból, ellenőrizzük, hogy minden kupak homorú-e. Ha nem, akkor ugyanis nem alakult ki az üvegben a tartóssághoz elengedhetetlenül fontos vákuum. Ez azt jelentheti, hogy a kupak nem zár rendesen. Az ilyen üvegekről vegyük le a kupakot, majd mikróban, vagy aki azt nem szereti, lábasban forralja újra a gulyákrémet, majd töltse vissza az üvegbe és egy másik kupakkal lezárva újra tegye száraz dunsztba. Ha minden kupak szépen be van horpadva, akkor mehetnek a kamra polcára.

Mivel nincsen benne tartósítószer, felbontás után tartsuk hűtőben, ahol egy-két hónapot ki kell bírnia, de ha megfelelő méretű üvegekbe töltöttük, akkor nem kell ennyi ideig felbontva állnia. Ami az erős paprikát illeti: mi kihagytuk, mert nem mindenki bírja a családban. De természetesen ha hozzáadjuk, akkor még közelebb fog állni az igazi gulyás ízhez. Ha mégis tartósítószerrel szeretnénk eltenni, akkor nátrium benzoátot tegyünk hozzá a tasakon megjelölt adagolás szerint. Mi nem tettünk bele tartósítószert. Nekünk ezekből a hozzávalókból kicsit több, mint két liter házi gulyáskrémünk lett, amit 4 db 500 ml-es üvegbe tettünk el.


Megjegyzés a paprikához: mi kápia paprikát tettünk bele, így elég édes lett. A bolti gulyáskrém tubusára az van írva, hogy fűszerpaprika van benne. Azonban ennek köszönhetően a bolti gulyáskrémen két íz érezhető: a só, és a kesernyés fűszerpaprika. Mi úgy gondoljuk, ezzel a recepttel sokkal finomabb gulyáskrém készíthető. Akinek pedig több fűszerpaprika íz kell bele, az adagolhat hozzá többet. Kóstolgassa mindenki főzés közben és pótolja, ami neki hiányzik belőle. De cukrot, ha nem muszáj, ne tegyünk bele. Így is nagyon sok a cukor az élelmiszerekben...

Mindenkinek kellemes gulyáskrém eltevést kívánunk. :-)


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Finom tojássaláta
  2015-10-09 11:06:11, péntek
 
 





Finom tojássaláta


Egyszerű és olcsó recept, a hétvégi reggeliken is megállja a helyét! :)

Hozzávalók:

5 főtt tojás
1 lila hagyma
1 kígyóuborka
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
só, bors


Elkészítése:

A keményre főzött tojásokat feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Az uborkát és a hagymát is felszeleteljük, hozzákeverjük. A majonézt, a citromlét, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük, a salátára öntjük. Lehűtve fogyasztjuk.




 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Látványos üvegpadlós függőhidat adtak át Kínában
  2015-10-09 10:29:27, péntek
 
 




Látványos üvegpadlós függőhidat adtak át Kínában 2 Videó a hídról: Link


A kínai Hunan tartományban található Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Park legújabb látványossága egy 274 méter hosszú üvegpadlós függőhíd, mely a beszédes “Haohan Qiao" vagyis a ,,Bátor ember hídja" nevet viseli. A híd egy 180 méter mély szakadék felett húzódik. A park régi fahídját újították fel és az építéséhez 24 mm vastagságú üvegtáblákat használtak, amik huszonötször erősebbek, mint a hagyományos üveg. A híd átépítésén 11 mérnök dolgozott. A félelmetes látványosságot imádják a helyiek és a turisták, de termesztésen nem mindenkinek megy könnyen az átkelés.

Hunan tartományban egy másik, egészen elképesztő üvegpadlós híd is készül a Shiniuzhai-tól 300 km-re található, gyönyörű Zhangjiajie Nemzeti Parkban. Miután elkészül, ez lesz a világ leghosszabb és legmagasabb üvegpadlós hídja, mely 430 méter hosszú lesz, és 300 méteres mélység felett ível majd át két sziklafal között.



































Azóta:
1080 méteres magasságban repedt meg az üveghíd a turisták alatt.

Pánik tört ki a turisták között, amikor a Kínában található üveg függőhíd egy része megrepedt. A szakemberek szerint a látogatók nem voltak veszélyben, de a látványosság azóta zárva tart.

Lee Dong Hai épp a kilátásban gyönyörködött a Henan tartománybeli Yuntai hegységben, amikor egy csattanást hallott - írja a Telegraph.

"Remegett a lábam. Lenéztem és láttam, hogy megrepedt az üvegpadló" - számolt be Hai a Weibo nevű közösségi oldalon. " Sokan sikoltozni kezdtek. Elkiáltottam magam, hogy 'Megrepedt! Tényleg megrepedt!' és meglöktem az előttem állókat, hogy együtt fussunk le a hídról."







A jégvirágszerű törést az okozta, hogy az egyik látogató ráejtett egy rozsdamentes acél bögrét az üvegre. A híd padlóját alkotó háromrétegnyi üvegből mindössze a legfelső sérült meg, így a hídon tartózkodók nem voltak veszélyben - nyilatkozta a Yuntai hegység turisztikai központjának szóvivője a People's Daily Online-nak.

Az U alakú szikla körül futó híd 68 méter hosszan kanyarog és nyújt különleges kilátást a környező hegyekre és az alatta elterülő 1080 méteres mélységre. Az építményt alkotó üvegpanelek mindegyike 24 milliméter vastag és huszonötször erősebb, mint a normál üveg. Négyzetméterenként 800 kilogrammnyi súlyt bírnak el, így elvileg az sem árthatna nekik, ha egy turista ugrál rajtuk. A különleges gyalogutat alig pár hete, szeptember 20-án adták át.

A turisztikai hivatalt valószínűleg különösen érzékenyen érinti a kényszerű szünet. Kínában épp egész héten át tartó nemzeti ünnep van, amit milliók használnak ki, hogy kiránduljanak.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Köhögés elleni házi szirup
  2015-10-09 09:18:06, péntek
 
 





Köhögés elleni házi szirup, ami eltávolítja a váladékot a tüdőből

Miután kigyógyulunk a köhögésből, a váladék felszakadozása még napokat vehet igénybe, ami egyrészt kellemetlen, fullasztó köhögéshez vezet. Ha szeretnél ettől megszabadulni, akkor az alábbi recept a segítségedre lehet ebben!

A hagyma az egyik fő összetevője a receptnek, amelyet erős vegyületnek találtak és számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Fertőtlenít és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A hagymát már őseink is használták a tünetek enyhítésére, beleértve a köhögést és az influenzát. A receptünk nem csak a köhögéssel járó váladékra jelent gyógyírt, a megfázás és influenza kezdeti időszakában is alkalmazhatjuk .
Jó tudni!

A köhögés az egyik legcsúnyább betegség, amely mellkas szorító mellékhatással rendelkezik, sípoló hangot vált ki a tüdőből és váladékot halmoz fel a mellkasban, a légutakban. A nyálka színe változó lehet (sárga, zöld, fehér), amelyek mindegyike a kiürülés eredménye.
Lássuk melyik szín mit takar:

Sárga váladék: Az immunrendszer "válasza", amely a gyulladást jelzi a légutakban.

Zöld váladék: Súlyos bakteriális fertőzés, mint például a hörghurut.

Tiszta váladék: Normál típusú váladék.

Rózsaszín váladék: Asztma előjele.

Barna váladék: A légszennyezés és a szmog mellékhatása.

Szürke váladék: Cigarettafüst az okozója.
Lássuk a receptet, ami eltávolítja a váladékot a tüdőből!

Hozzávalók:
1 csésze víz
1 csésze barna cukor
1 citrom szeletekre vágva
egy kanál zsálya
1 tk. fehérmályva gyökér
1 tk. Lenmag

Elkészítés:

Keverjük össze a vizet és a cukrot, melegítsük fel a keveréket, amíg a cukor el nem olvad. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót is, jól keverjük össze és vegyük le a tüzről. Hagyjuk állni körülbelül 15 percig, majd szűrjük le a szirupot. Tároljuk üvegedényben és rögzítsük le egy fedővel.

Használata:

3 evőkanállal fogyasszunk el a szirupból napi háromszor. Egészen addig alkalmazzuk, amíg nem érzünk enyhülést, gyógyulást.
Egyéb népi gyógymódok, amelyek gyógyítják a köhögést:
hagyma
fokhagyma
gőzölögtetés
gyömbér
méz
bors

Eredet: Link


 
 
0 komment , kategória:  Gyógynövények  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 171 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 13019 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2823
  • e Hét: 8299
  • e Hónap: 25682
  • e Év: 142928
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.