Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 186 
Tallóztam
  2015-11-30 21:21:36, hétfő
 
 

Csillagfényes álmaid váljanak valóra,
legyen ünnep lelkednek minden nap és óra.
Kerülje a bánat örökre el a házad,
Érjen annyi boldogság, mit ember csak kívánhat!

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-11-30 21:15:44, hétfő
 
 
Böjte Csaba: A Békás-szoros égbe nyúló sziklái az évmilliárdok alatt mennyi életet hordoztak, és hordoznak ma is alázattal! Felkerekedtem és tisztelettel meglátogattam őket bölcs tanításukat kérve. Néztem és láttam is, ahogyan itt-ott a kopár sziklákra felkapaszkodnak a zuzmók, nyomukban, mint zöld bársony kézfejek, ott vannak a mohatelepek, hogy az ellobbanó nyarak melegét önmagukban életre váltsák. Fejlődnek, növekedve bontakoznak, friss hegyi harmat itatja őket, a kopár sziklák között csendes életet élnek, lassan megöregednek, magukba roskadva földdé válnak. Halálukból egy kis maréknyi föld születik, melyből friss virágok bomlanak, szép zöld pázsit fent az ég és a föld között, ott virítanak a hatalmas sziklaormokon. Szélben lengő kis zöld pamacs, naiv remény, mely minden évben a tél markában visszahull a földbe, melyből léte vétetett, s melyet ellobbant létével gyarapít.

Álltam és némán csodáltam azt a nyugodt, türelmes jóságot, mellyel e hatalmas szikla dajkálja az életet. Megértettem, hogy itt minden kis születés türelemből és halálból fakadt. Ki tudná megmondani, hogy hány ezer év és mennyi születés, pusztulás van egy kis fenyő sziklák közé ékelt tövét ölelő, porló földben? Előttem a hatalmas sziklabérc! Mennyi türelem, kitartás, széltől, lecsorgó esővíztől megvédett humusz kell egy kis erdőfolthoz, mely üde, zöld színével, mint egy palást hálásan borítja az oltárkő lankás vállait!

Alázattal nézem a sziklán az erdőt, mint zarándok a mestert! A rohanó, kapkodó világban nyugodt helytállást szeretnék tanulni e hatalmas fával borított sziklabérctől! Megtanulni a ragyogó napsütésben, a fagyos hóesésben béketűréssel hordani az életet, befogadni a cseppnyi gyermekeket és dolgozni, hogy a szorgos évek szálfa sudár ifjakat formáljanak belőlük, hinni, hogy megtelepedve majd gyökeret eresztenek a lassan szülőfölddé nemesülő létemben.

Jó dolog nézni a sziklát és a rajta ég felé törő sokszínű életet! A lépték lehet, hogy más, de a lényeg ugyanaz, s ez engem végtelen nyugalommal tölt el, jól van ez így! Évezredek peregnek, generációk jönnek-mennek, és a kopár sziklafal otthonná válik. Nézem az Oltárkőt, és hiszem, hogy Isten országa általam, belőlem is épül! Boldog vagyok, mert itthon maradtam, és létemmel e kis világ parányit gazdagodik! Nincs miért kapkodnom, hisz egyetlen dolgom van, csendben befogadni és hordozni szelíden az életet, míg vissza nem adhatom testemet az anyaföldnek, lelkemet a Teremtőnek!

Karikó Éva: Csaba testvér füves könyve biztos kézzel vezet minket lelki utunkon. Üzeni, nem az a feladatunk, hogy érett korban is sihedert játsszunk, minden kornak a maga gyümölcsét szakítsuk le, találjuk meg a maga feladatát, örömét. A szenvedésről, a lélek koromsötét éjszakájáról - vallja ‒ csak térden állva lehet beszélni, tudja, mint malomkő a búzát, mindannyiunkat megőrölnek, ez természetesen fáj, de életadó gabonává válhatunk, ha méltósággal viseljük el a megpróbáltatásokat. Tapasztalataiból merítve szól a halállal való szembenézésről, és az oda vezető út feladatairól, a segítés lehetőségeiről. Végül mesél arról, mi várhat ránk, mikor a földi ajtó bezárul mögöttünk, a hatalmas mennyei ablakról, az égi szurkolótáborról, az ajándékba kért ötven körömről, az örökélet tevékenységeiről... Mit is értsünk ez alatt? A könyvből kiderül. Van bátorságunk belevágni?

A kötetet a szilágysomlyói református templom mennyezetkazettái (1717) díszítik. A kötetet Karikó Éva szerkesztette, a fotókat Váradi Levente készítette.

Részlet: Az igazgyöngy fájdalomból születik
Böjte Csaba

A könyvbe az alábbi linken lehet beleolvasni:Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2015-11-30 20:41:43, hétfő
 
 


Thomas de Quincey

A lélek számára nincs feledés. Ezer esemény bocsáthat fátyolt jelen öntudatunk és lelkünk titkos rovásírása közé; lehet, hogy ezt a fátyolt föllebbenthetik hasonló események. Annyi bizonyos, hogy akár le vannak fátyolozva, akár le vannak leplezve: ezek a rovások megmaradnak örökre; egészen úgy, amint a csillagok látszólag eltűnnek a napvilágnál, de mindnyájan tudjuk, hogy ez a világosság csak rájuk húzott fátyol, s csak várják, hogy ezt a fátyolt ismét föllebbentse az alkonyat.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-11-30 20:38:54, hétfő
 
 
A hálát, természetesen, nem lehet erőltetni.

,,Hálás lehetnél" - morgunk a gyerekünkre, ahogy tologatja az ételt a tányérján. ,,Tudod, hogy világszerte hány gyerek fekszik le korgó gyomorral? Repesnének az örömtől, ha ilyen vacsorát kapnának." Ettől semmivel sem lesz étvágygerjesztőbb a párolt padlizsán - legalábbis azoknak a gyerekeknek, akik nálunk ülnek az asztal körül.

Hiába vagyunk tisztában azzal, hogy nem lehet erőltetni a hálát, mégis azon kapjuk magunkat, hogy hálára akarjuk kényszeríteni gyermekeinket. És magunkat is.

Tudjuk, mi mindenért adhatunk hálát: gyermekeinkért, az ételért és ivóvízért, kényelmes és biztonságos otthonunkért. Élvezzük ezeket az ,,alapvető" dolgokat - és számtalan luxust ezeken kívül -, miközben szerte a világon nagyon sokan a túlélésért küzdenek. Csendben korholjuk magunkat: hálás lehetnél. De bárhogy igyekszünk, nem érezzük a hálát. Mi bajunk lehet?

Talán megkérgesedett a szívem? Nem is olyan nagy ajándék mindez, amiben részem van? Mitől tudnék elégedett lenni - egyáltalán elérhető ez?

Részlet Jennifer Grant Wholehearted Living (Teljes szívvel élni) c. könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tudd
  2015-11-30 20:36:26, hétfő
 
  Tudd, hogy mire vágysz, higgy benne mélyen, és ne hagyd, hogy bárki összetörje azt, amiben hiszel. Ha mégsem menne, pofozd fel magad szépen, mert az élet nem annyi, hogy elfogadod a kevesebbet. Tudd, és ha tudod belül, ha bízol benne, jönni fog. Minden ott van előtted, ott hever a lábaid előtt, de csak akkor tud jönni, ha felkészültél rá. Ha elfogadtad, hogy megérdemled. Semmire sem vágysz véletlenül. Ha érzed, hogy kell, és tudod, hogy mi, meg fogod kapni. Lehet, hogy nem rögtön, sőt, várnod kell rá, de jönni fog, hiszen semmi sem fordul meg ok nélkül az agyadban csak úgy... de ha egy percig kételkedsz, akkor ne is várd a legjobbat. Ha te magad sem hiszed el, hogy van olyan, hogyan is jöhetne?

Oravecz Nóra
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-11-29 18:07:01, vasárnap
 
 
Egyszer volt, volt egyszer négy gyertya. Olyan nagy volt a csend körülöttük, hogy tisztán lehetett érteni, amit egymással beszélgettek. Azt mondta az első :
- ÉN VAGYOK A BÉKE! De az emberek nem képesek életben tartani. Azt hiszem, el fogok aludni... Néhány pillanat múlva már csak egy vékonyan füstölgő kanóc emlékeztetett a hajdan fényesen tündöklő lángra.
A második azt mondta:
- ÉN VAGYOK A HIT! Sajnos az emberek fölöslegesnek tartanak. Nincs értelme tovább égnem... A következő pillanatban egy enyhe fuvallat kioltotta a lángot.
Szomorúan így szólt a harmadik gyertya:
- ÉN A SZERETET VAGYOK! Nincs már erőm tovább égni. Az emberek nem törődnek velem, semmibe veszik, hogy milyen nagy szükségük van rám... Ezzel ki is aludt.
Hirtelen belépett egy gyermek. Mikor meglátta a három kialudt gyertyát, felkiáltott:
- De hát mi történt? Hiszen nektek égnetek kéne mindörökké...! Elkeseredésében hirtelen sírva fakadt.
Ekkor megszólalt a negyedik gyertya:
- Ne félj! Amíg nekem van lángom, újra meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát.
- ÉN VAGYOK A REMÉNY!
A gyermek szeme felragyogott. Megragadta a még égő gyertyát, s lángjával új életre keltette a többit.
Add, Urunk, hogy soha ki ne aludjon bennünk a remény...!
Hadd legyünk eszköz a kezedben, amely segít megőrizni gyermekeink szívében a hit, a remény, a szeretet és a béke lángját!!!
Amen
 
 
1 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Jelek
  2015-11-29 10:12:51, vasárnap
 
 
Jelek, melyek azt jelzik, elhunyt szeretted (családtagod, barátod) a közeledben van és beszélne veled

Nincs tragikusabb, mint amikor egy hozzánk közelálló, szeretett embert ragad el a halál. Sokan úgy vélik, hogy halála után is tudnak kommunikálni a szeretett lénnyel.

Vannak, akik szellemként látják viszont elveszített családtagjukat, míg mások bizonyos jeleket éreztek, melyekkel az itt maradt lélek próbált velük kommunikálni.

Lehet, hogy néhány ilyen jel neked is ismerős lehet...

Érzed az illatát

Ez az az egyik legerősebb módja annak, hogy tudd, az elhunyt családtagod vagy barátod a közeledben van. Az emberekhez gyakran tartoznak saját, jellegzetes illatú parfümök, és cigarettafüst. Ha ezeket érzed, akkor elképzelhető, hogy az elhunytad melletted van.

Vele álmodsz

Sokan, sokféleképpen magyarázzák az elhunytakkal való álmodást, de aki kicsit is nyitott a spiritualitásra, állítja, hogy ezek az álmok valójában túlvilági kapcsolatok, jelek. Szeretteid így próbálják elérni a gondolataidat, így próbálnak veled kapcsolatban lépni. Megjelennek, majd hirtelen eltűnnek, ahogy felébredsz.

Tárgyak helyének megváltozása

Ha egy-egy tárgyat nem ott találsz meg, ahova leraktad őket, akkor egyértelműen azt jelzik, hogy a szeretted még ott van a közeledben.
Sokan állítják, hogy az olyan számukra különösen sokat jelentő tárgyak mozgása, mint például az ékszerek, egyértelműen szerettük jelzése feléjük.

Érzed a jelenlétét

Talán a leggyakoribb módja annak, hogy tudd, egy szeretted a közeledben van, hogy érzed a jelenlétét.

Bár ez tűnik a legkevésbé kézzelfoghatónak, valójában az egyik jele, amivel teljesen meggyőzhetők a szkeptikusok. Ez az érzékelés is egyszerű: érzed azt az energiát a szobában, amit a személy áraszt.

Zenétek megszólalása

Amikor egy kedvenc dal (kedvenc dalotok) épp a megfelelő pillanatban szólal meg a rádióban, az is annak a jele, szeretted a közeledben van.
Sok ember számolt be arról, hogy az útja során különböző helyeken ugyanazt a dalt hallotta felcsendülni - ez egyértelműen túlvilági jel.

Furcsa elektromos jelzések

Bár filmbeli jelenetnek tűnhet, de a megmagyarázhatatlan elektromos jelzések is elhunyt barátaidra, családtagod jelenlétéra utalhat.
Lehet ez egy pislákoló fény, a televízió vibrálása, hirtelen ki- és bekapcsolódása, egy elektromos eszköz hirtelen sípolása, vagy zaja.

Kedvenc számaid megjelenése

Az egyik módja, hogy elhunyt szeretteid kommunikáljanak veled, a kedvenc (hozzájuk köthető) számok megjelenése.

Ha hirtelen azon kapod magad, hogy mindenütt (karórán, számítógépen, tévén, stb.) a kedvenc számodat (számaidat) látod, egy elhunyt hozzátartozód próbál kommunikálni veled.

Úgy érzed, hogy valaki megérintett

Lehet, hogy nagyon megrendítő, de ha úgy érzed, mintha valaki megérintett volna, akkor az egyedül azt jelentheti, hogy elhunyt szeretted melletted van.
Nagyon sok módja van annak, hogy az eltávozott megpróbálhat megérinteni (csók, hajtincs megmozdulása, fuvallatnyi érintés a karodon, hátadon, stb.)
Amikor a szoba energiája megváltozik, és váratlanul úgy érzed, valaki megérintett, mindenképpen gondolkodj el azon, ki kereshetett fel téged.

Állatok iránti vonzalom

Sokan úgy vélik, hogy az elveszített szeretett hozzátartozója állat formájában jön vissza a földre.

Lehet pillangó, madár, stb. Ha azon kapod magad, hogy különös ,,vonzalmat", melegséget érzel egy állat iránt, és úgy érzed, valamilyen mágikus szál köt hozzá, valószínűleg egy szeretted tért hozzád vissza ilyen formában.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Ezt teheted ellene
  2015-11-29 00:40:51, vasárnap
 
  4 féle fertőzés, amely kikezdi a mell alatti bőrt! Ezt teheted ellene

A legtöbben eleinte talán észre sem veszik azokat a bőrelváltozásokat, melyek a mell alatti redőnél keletkeznek. Csak akkor figyelnek fel rá, amikor már súlyossá válik a probléma.

1. Kiütés és gombás fertőzések
Ezek az emlő alatti kiütések nagyon gyakran előfordulnak, különösen, ha az időjárás meleg és párás. Egyes melltartók még rásegítenek erre egy lapáttal, szinte bedunsztolódik alatta a bőr.

Hogy megszabadulhass tőle, szórj az érintett bőrfelületre reggel - és ha szükséges, a nap folyamán - babahintőport. Ha ez sem segít, mindenképpen keresd meg a bőrgyógyászt, hogy speciális krémet adjon a kezeléshez.

2. Meleg miatt irritáció
Nemcsak nyáron, hanem télen is bekövetkezhet, ha a fűtéstől meleged lesz. Ilyenkor izzad a mell alatti bőr, és irritáció, viszketés kíséri.
Hogy megszabadulhass tőle, elsősorban kerüld a túl meleg helyeket. Emellett próbáld ki a kamillás krémet vagy hintőport, ami megnyugtatja a bőrt.

3. Bőrkinövések
Ezek a jóindulat bőrkinövések elsősorban a bőrt érő súrlódás, irritáció miatt keletkeznek, és nem okoznak gondot. Ugyanakkor, itt a lehető legrosszabb helyen vannak ahhoz, hogy a melltartó kidörzsölje őket. Ha kellemetlen érzést okoznak, mindenképpen keresd fel a bőrgyógyászt, hogy távolítsa el.

4. Szemölcsök
Gyakran jelennek meg ezen a területen, a bőr bőrre való, illetve a melltartó okozta súrlódás, dörzsölés miatt.
A szemölcsök a dörzsölés hatására tovább szaporodhatnak, ne kísérletezz otthoni megoldással, mindenképpen fordulj bőrgyógyászhoz!
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Tallóztam
  2015-11-28 20:35:33, szombat
 
  Volt nálam három esélyed.: Először , utóljára , és soha többet !

Életed mottója tökéletesen tükrözi, hogy mi a fontos számodra az életedben. A mottód csakis neked szól és éppen ezért mindig ott van neked, ha a mindennapok során iránymutatásra van szükséged. Erőt és irányt ad életed ösvényén.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-11-28 13:09:24, szombat
 
 
.- Az örök fiatalság-

Az idő...az idő csodákat művel,
Sebeket gyógyít, bánatot küld el,
Új hónapot, évet, évszakot hoz,
Szomorúságot vagy örömet okoz.

Az idő múlik, de kit zavar?
Miért ne múlhatna, ha akar?
Hisz mindig ragyog majd napsugár,
S Időtől függetlenül énekel a kismadár.

Múljon az idő, engem nem zavar,
Múljon csak, múljon, ha akar.
Az idő, mint egy drágakő,
Mint a boldogság, csak eljő.

Egyformán szép minden kor,
Mert mind az életről szól,
Mindegy, hogy idős vagy fiatal,
Csendes, vagy erős a zivatar.

Hisz a fiatalság el nem múlhat,
Ez egy örök igazság, mit mindenki tudhat.
A fiatalság minden embernek megmarad lélekben,
Csak több tapasztalata lesz az életben.

A lelki fiatalság nem a gyerekeké,
Hanem csak a jó embereké,
Hiába idős a boldog ember,
Ha rendelkezik ugyanannyi életkedvvel.

Önök tényleg tudják milyen nehéz ez,
Jónak lenni, hol a gonoszság körülvesz.
Ennyi bábu között embernek maradni,
Silány tv műsor helyett könyvet ragadni.

Átéltek már sokféle rendszert, rengeteget,
Megismerték a különböző ,,embereket".
Az idő csodálatos, az idő tapasztalat,
De lelkében az ember mindig fiatal marad.

Oly csodás mikor új életet adhat,
Mikor egy kis unokát kaphat,
Mindezt az idő teszi lehetővé,
De nem tehető mindenért felelőssé.

Mindegy a kor, mi magyarok maradunk,
De elsősorban emberek vagyunk,
Gyermek, fiatal, oly mindegy ez,
Hisz előbb utóbb mind idősebb lesz.

Példaképül szolgálni az előző nemzedéknek,
Olyan embernek lenni, kire felnéznek,
Utat, célt, jövőt mutatni a gyerekeknek,
Komoly feladat ez az idős embereknek.

S hogy mekkora boldogság, idősnek lenni,
Célokat az életben megvalósítani,
Nem kell más, egy kis idő csak
Megmutatni az utat a fiataloknak.

/ tallóztam, a szerzője nem volt feltüntetve* /
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 186 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 3169 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1120
  • e Hét: 7347
  • e Hónap: 18030
  • e Év: 1540049
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.