Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A torontói jegyzőkönyvek
  2015-11-01 19:20:15, vasárnap
 
  A torontói jegyzőkönyvek
2012. április 30. hétfő

Serge Monast 1995-ben publikálja ,,A torontói jegyzőkönyvek" (Les Protocoles de Toronto) c. dokumentumot. A szerző szerint a jegyzőkönyvek 1967 nyarán születtek, amikor a NWO eszméjének akkori irányítói a kanadai nagyvárosban gyűltek össze azzal a céllal, hogy kidolgozzák a következő 50 évre szóló stratégiájukat. Miután elolvastátok a kivonatokat, mindenki eldöntheti, hogy az elmúlt 45 évben vajon mennyi (és hogyan) valósult meg ebből.

A jegyzőkönyvekben lefektetett alapelveket a könnyebb áttekinthetőség kedvéért 15 pontba szedtem és egy hangyányit megszerkesztettem, de mindenkit biztosítok arról, hogy semmiféle érdemi változást nem eszközöltem azokhoz a francia nyelvű eredeti(?) változatokhoz képest, amelyekből dolgoztam.

1. Erősíteni kell a ,,Szórakozás Társadalmát" (Société des Loisirs), amely már eddig is hatalmas szolgálatokat tett nekünk. Az elsődleges ösztönök által diktált egyéni elvárások minél rövidebb időn belüli kielégítése gyenge, befolyásolható és manipulálható generációkat eredményez. Ennek érdekében fel kell használnunk az audiovizuális technológia valamennyi vívmányát, s az egyéneket (kiemelten az ifjúságot) ezen keresztül individualista életszemléletre kell nevelni, mert a jövő emberének ilyennek kell lennie. Egy önző embernek nincsenek eszméi, nincsenek álmai, sem pedig belső tartása.

2. Bátorítani kell az ökológiai szemléletű anarchizmus elterjedését, kiemelten az egyetemi, főiskolai hallgatók körében, hiszen ők a nemzetállamok ellenségei. Az úgynevezett környezetvédelmi és zöld gondolkodás természetes (de csak taktikai) szövetségesünk mindaddig, amíg a fennálló nemzetállami rendet támadja.

3. Az általunk befolyásolt ifjúság lelki szegénységét egy hamis és virtuális, tudománynak tűnő technológiai masszával kell ellensúlyoznunk. Ennek a legmegfelelőbb terepe az oktatási rendszer, ahol a klasszikus humán műveltséget helyettesítenünk kell egyfajta műszaki, pragmatikus szemléletmóddal.

4. Szorgalmaznunk kell a nemzetközi szabad-kereskedelmet; le kell bontanunk a gazdasági és politikai határokat, meg kell szüntetnünk a külkereskedelmet sújtó adókat, mert ezáltal a nemzetállamok elveszítik egyik legerősebb fegyverüket. A nemzeti és hazafias érzések egyre nevetségesebbé válnak, ami elősegíti a globalizációt. A korlátok nélküli szabad-kereskedelem elősegíti a munkanélküliség növekedését, a gyengébb nemzetállamok versenyképességének elvesztését, a hagyományos nemzetgazdasági ágazatok végzetes lemerülését és piacvesztését.

5. Embereink, szimpatizánsaink által az elsők között elfoglalandó területek a nemzetállamok külügyminisztériumai, a bevándorlási hivatalok és a nemzetközi szervezetek migrációs ügynökségei. Feladatuk az, hogy minél tágabbra nyissák a fejlett államok kapuit a harmadik világból (elsősorban Afrikából és Ázsiából) érkező migránsok előtt, hiszen így jelentősen növekszik a befogadók és a bevándorlók közötti feszültség. A sajtó manipulálásával, a közvélemény általunk kívánatosnak tartott irányba történő befolyásolásával - érde- keinknek megfelelő módon - mindig olyan híreket terjesztünk, amelyek mindig a megfelelő lökést adják a tömegeknek. A harmadik világban fegyveres konfliktusokat és háborúkat gerjesztünk, mert ezek hatására az onnan kivándorolni, menekülni szándékozók hullámokban érkeznek majd a Nyugat kapuihoz.

6. A nyugati világban működő nagyvállalatok termelőegységeit lassanként át kell helyezni azokba az államokba, amelyek még hisznek a piacgazdaság mindenhatóságában s devizaéhségük elnyomja a legelemibb óvintézkedéseket is: a kelet-európai és mediterrán országok, Dél-Amerika. A multik természetesen csak addig fognak ottmaradni, amíg a munkaerőt valóban rabszolgaáron tudják nyújtani; amint szükséges (s amint a politikai változások lehetővé teszik), tovább kell vonulni még keletebbre: a Szovjetunió, Kína és a többi ázsiai országba. A befogadó államokat rá kell bírni, hogy kölcsönöket vegyenek fel a nemzetközi pénzintézetektől (elsődlegesen az IMF-től és a Világbanktól, amelyek gyakorlatilag a mi tulajdonunkban vannak). Ha húzódoznának a kölcsönfelvételtől, meg kell ingatni a gazdaságukat, válságot kell előidézni, s bele kell zavarni őket egy adósságspirálba, majd - közvetett módon - kényszeríteni kell őket, hogy válságköltségvetésből válságköltségvetésbe bukdácsoljanak.

7. Létrehozzuk a globális gazdaságot (Économie Globale), amely fölött sem a nemzetállamok, sem a szakszervezetek nem tudnak semmiféle kontrollt gyakorolni. A globális gazdaság előbb-utóbb létrehozza a saját (ugyancsak globális) politikáját, s ennek következtében szükségessé válik a politikai rendszerek globális újjászervezése, melynek bölcsőjénél mi fogunk bábáskodni.

8. A globális gazdaság másik következménye a globális tömegkultúra, melybe - óvatosan és kiegyensúlyozott módon - bele kell tenni minden vallásból, minden nemzeti kultúrából és minden hagyományból, szokásból és tudományból egy kicsit - hogy mindenki elégedett legyen. Az írott és elektronikus médiumokon keresztül sulykolni fogjuk az uniformizált (és általunk előírt) ízlést kialakító reklámokat.

9. Bátorítani kell (főként az ENSZ és a NATO égisze alatt) a békefenntartó és béketeremtő katonai műveleteket, amelyeknek - a lehetőségekhez képest - humanitárius akcióknak kell tűnniük a közvélemény előtt (lásd még a média szerepe!). Ezek a fegyveresek valójában azt a célt szolgálják, hogy a két szervezet vezetésében elhelyezett embereink mindig rajta tartsák a szemüket a világ forrongó pontjain, s befolyásolhassák az ottani eseményeket. A békeműveletek helyét pedig lassan majd átveszik a reagáló erők, később pedig már az egyszerű megelőzés is okot szolgáltathat fegyveres beavatkozásainkhoz, a világ bármelyik országában. Mindehhez szükséges az ENSZ és a többi nemzetközi katonai szervezet alapszabályainak lassú átalakítása, hogy előbb-utóbb (a már létező nemzetközi katonai erőn kívül) rendelkezésre álljanak nemzetközi rendőri és csendőri erők is.

10. Az egyént egyre kiszolgáltatottabbá kell tenni, s igaz ez a gazdasági, az ideológiai és az érzelmi összetevőre is. Emelni kell a nyugdíjkorhatárokat, egyre bizonytalanabbá kell tenni a munkahelyeket (tudatosítani kell például a munkavállalóban, hogy bármikor elbocsátható), a fizetések vásárlóerejét fokozatosan csökkenteni kell (például mesterségesen gerjesztett infláció segítségével), ugyanakkor biztosítani kell az egyéni agymosás lehetőségét (primitív tévéműsorok, manipulált oktatás, irányított sajtó, fogyasztás-centrikus társadalom, stb.). Érdemes megfontolni olyan - nagy visszhangot és felháborodást kiváltó - bűncselekmények elkövetésének elősegítését, amelyek hatására az egyén maga kiált nagyobb biztonság és erőteljesebb rendőri vagy titkosszolgálati jelenlét után.

11. A nemzetállamokat minden eszközzel meg kell akadályozni abban, hogy gazdasági területeiket önállóan korszerűsítsék; különös figyelmet érdemelnek ilyen szempontból az energia- és pénzügyi szektor, a mezőgazdaság, valamint az új technológiák. Ezek azok a neuralgikus pontok, amelyeket ki kell vonni a nemzeti felügyelet alól, és soron kívül globális ellenőrzés alá kell helyeznünk.

12. Ahol lehet, az emberi munkaerőt gépekkel, robotokkal és - lehetőség szerint, a technológiai fejlődés függvényében - számítógépekkel kell helyettesíteni.

13. Egyre több olyan adatbázist kell létrehozni, amelyek - változatos módon, a technológiai fejlődés függvényében - egyre több információt tárolnak az egyénekről. Ezeknek a nyilvántartásoknak szükség esetén összekapcsolhatóknak kell lenniük, s fenntartásuk, valamint ellenőrzésük nemzetközi szervezetek joghatósága alá kell essen. Ezek szükségességét bűnmegelőzési és bűnüldözési céllal kell magyarázni a tömegeknek. Mindezen lépésekkel párhuzamosan a lehető legjobban szigorítani kell a lőfegyverek egyének általi birtoklásának jogi feltételeit.

14. A velünk szembehelyezkedő nemzetállamokat meg kell büntetni: pénzügyi és gazdasági módszerekkel, ideológiai ellehetetlenítéssel, s végső esetben olyan extrém módszerekkel, mint az elektromágneses fegyverekkel kiváltott (és irányított) földrengések, éghajlat- és időjárás-változtatások, a férfiak és nők termékenységének csökkentése (akár teljes vagy részleges sterilizáció), stb.

15. Azokat az egyéneket, akik nem állnak be a sorba, s tetteikkel vagy szavaikkal veszélyeztetik az Új Világrend kialakítását, el kell lehetetleníteni, meg kell bélyegezni, nevetségessé kell tenni; végső esetben fizikailag is meg kell semmisíteni.

Eddig tartott a jegyzőkönyvek tartalmának kivonatos ismertetése. Serge Monast 1996 decemberében hirtelen elhunyt, s lakásából, illetve irodájából dokumentumok százai tűntek el a halálát követően. 1997 januárjában két egykori munkatársai is életét veszti: egyikük autóbalesetben, a másik pedig (egy újságíró-gyakornok) állítólag részegen kiesik egy toronyépület huszadik emeletének egyik ablakából. Serge halála előtt ('96 novemberében) egy tévéműsorban azt ígérte, hogy a jegyzőkönyvekről, valamint további exkluzivitásokról részletekkel fog szolgálni, de hirtelen halála ebben megakadályozta.

A jegyzőkönyvekhez kapcsolódó elméletekről a Konteóblogon lehet bővebben olvasni. A benne leírt dolgok azonban biztosan elindítanak néhány gondolatot minden olvasóban. Teljesen mindegy, hogy a jegyzőkönyvek milyen körülmények között keletkeztek, ki írta és miért, az hamisítvány vagy eredeti... stb. Csak meg kell nézni mi valósult meg a jegyzőkönyvben leírtakból, és elgondolkodni a jövőnkről...

Forrás: www.konteo.blogrepublik.eu



https://komlomedia.wordpress.com/2012/04/30/a-torontoi-jegyzokonyvek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság e
  2015-11-01 19:10:31, vasárnap
 
  MI IS!!


*********

,,Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság elé"






Horváth Gábor
Népszabadság

Szerdai beszédemben nem volt semmi újdonság, minden egybecseng az utóbbi években tett megjegyzéseinkkel - nyilatkozta lapunknak Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A diplomata emlékeztetett rá, hogy Európa biztonsága az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdeke. Semmilyen jelét nem tapasztalta az Orbán Viktor elmozdítását célzó szándéknak.
hirdetés

- Nem tart tőle, hogy a nyílt beszéd miatt esetleg elvesztheti a kormánytagokhoz való hozzáférés lehetőségét? Az elődei közül például Nancy Brinkert egy 2001-es beszéde után kis híján közellenséggé nyilvánította az első Orbán-kormány, April Foley és Gyurcsány Ferenc sem éppen kedvelte egymást és Eleni Tsakopoulos Kounalakis demokráciával kapcsolatos megjegyzéseinek sem örült a kormány. Hogy André Goodfriend ideiglenes ügyvivőségét már ne is említsük...
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- A magyar kormányban dolgozó kollégáimmal együtt mindannyian átérezzük a magyar-amerikai kapcsolatok javításában viselt felelősségünket. Én is mondtam, és a sajtójelentések szerint Szijjártó külügyminiszter is ugyanezt hangoztatta, hogy a beszédemben nem volt semmi újdonság, minden egybecseng az utóbbi években tett megjegyzéseinkkel, amelyek még az Orbán-kormány 2010-es beiktatása előtti időkre nyúlnak vissza.



- Melyek az Egyesült Államok prioritásai régiónkban, és változtak-e ezek az ukrajnai, illetve a szíriai események fényében?

- Nem hiszem, hogy prioritásaink megváltoztak volna az ukrajnai vagy szíriai helyzet miatt.

Támogatjuk a térség országainak európai integrációját, amióta csak kiléptek a vasfüggöny mögötti több évtizedes elszigeteltségből. Ukrajnában Magyarország hozzájárult a politikai megoldáshoz, támogatta az EU-szankciókat, és egészségügyi segítséget is nyújt. Szíria esetében pedig szilárdan elkötelezett az Iszlám Állam elleni koalíció mellett, és száz katonát küldött a kurdisztáni Erbilbe, ahol egyebek közt objektumbiztosítási feladatokat látnak el.

- Igazat állít Szijjártó Péter külügyminiszter, amikor az ön beszédére reagálva azt mondja, hogy az USA minél több bevándorlót akar az Európai Unióban?


- Európa biztonsága és sikere az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdeke. Támogatjuk az EU-nak a menekültválság átfogó, egységes és együttérző megoldására irányuló törekvését.
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Hillary Clinton külügyminiszterként 2011-ben elsorolta, mi a gond az Orbán-kormány demokráciafelfogásával, tavaly Barack Obama elnök bírálta a civil szervezetekkel való bánásmódot, látszólag mindketten hatástalanul. Most más eredményt remél?

- Az elmúlt évben történt bizonyos előrelépés a kormány és a szóban forgó civil szervezetek viszonyában.

Azt szeretnénk, ha ez a tendencia folytatódna.

- Mit gondol Lázár miniszternek a beszédéhez fűzött kommentárjáról?


- Csak befelé jövet, az ajtóban hallottam, hogy Lázár miniszter válaszolt a sajtó képviselőinek a beszédemmel kapcsolatos kérdéseire, és természetesen nem szeretnék olyasmit kommentálni, amit nem olvastam. Érdeklődéssel várom, hogy elolvassam, mit mondott. Ehelyett inkább hadd ismételjem meg, amit szerda este mondtam: az Egyesült Államok és Magyarország között erős a kapcsolat. Barátokként, partnerekként és szövetségesekként beszélünk egymással.

Abból, amit mondtam, semmi nem lehetett meglepetés.

Ezek olyasmik, amiket már többször hangoztattam nyilvánosan és magánbeszélgetésekben is. Nagyra értékeljük és örülünk katonai és rendészeti együttműködésünknek. Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság elé. Aggódunk a magyarországi sajtószabadság miatt és amiatt, ahogyan egyesek a menekültekről beszélnek. Bátorítjuk a kölcsönösen előnyös üzleti együttműködést. Kapcsolatunk nyílt és kétirányú.
Aczél Endre: A Bell-vádbeszéd

A szerkesztők úgy gondolták, hogy nem lesz hírértékű az amerikai nagykövet szerdai beszéde a Corvinus Egyetemen, ezért nem küldtek ki újságírót az eseményre. Tévedtek. Colleen Bell keményen kritizálta a kormányt, erről az első hír csütörtök reggel jelent meg a közmédiában, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter reagált a szavaira.



- Beszédében szólt a médiahelyzetről is. Meglepte, hogy az MTI, az állami tévé vagy rádió nem foglalkozott a mondandójával?

- Még nem tudtam utánanézni, hogyan dolgozta fel a magyar sajtó a beszédet.

- Arra számított, hogy a magyar közvélemény megismeri ennek a beszédnek a tartalmát?

- Amióta januárban megérkeztem Magyarországra, sok egyetemen volt módom beszélni különböző témákról. Szerdán is különféle emberek ültek a hallgatóságban, és értékeltem a lehetőséget, hogy elmondhatom a véleményemet arról a sok dologról, amit kölcsönösen jónak tartunk a kapcsolatainkban, és rávilágíthatok néhány gondolatra arról, hogy miképpen viszonyul az amerikai politika Magyarországhoz.

- Magyar kormánykörök azt remélték, hogy a két új nagykövet kinevezése javítani fogja a kétoldalú kapcsolatokat. De volt-e igazi próbálkozás a közeledésre, vagy mindez megmaradt a retorika szintjén?
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Az emberek mindkét országban jó kétoldalú kapcsolatokra vágynak. Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet és én is elkötelezettek vagyunk ennek megteremtésében. Mindketten nagyon szeretnénk haladást felmutatni.

- Kérdésekre válaszolva megemlítette, hogy a kifogások nyomán bizonyos területeken történt előrelépés. Tudna példákat említeni?

- Maradjunk annyinál, hogy az Európai Unió és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet keretében Magyarország hajlandó volt bizonyos törvénymódosításokra, amelyek választ jelentettek a megfogalmazott aggodalmakra.

Szijjártó külügyminiszter maga mondta, hogy Magyarország a saját érdekét követi, amikor odafigyel a magyar polgárok és a külföldi partnerek szavára.

- Orbán Viktor kormányfő célzott rá, hogy bizonyos idegen hatalom el akarja őt mozdítani. Látott erre utaló jelet?

- Orbán miniszterelnököt demokratikus módon választották meg, ahogy a kormányát is. Mint amerikai nagykövet, azért vagyok itt, hogy építő és gyümölcsöző módon működjek vele együtt.

Semmilyen jelét nem tapasztaltam az elmozdítását célzó szándéknak.

- Szerdán azt mondta, hogy a korrupt tisztviselők megnevezése a közbizalom helyreállításának a legjobb módja. Milyen hosszú most az amerikai utazási tilalom alatt álló magyar személyek listája?

- A beutazási feltételeknek való megfelelést folyamatosan, napi szinten vizsgálják az illetékes amerikai szervek, a vonatkozó adatokat bizalmasan kezeljük. Attól tartok, ez ugyanaz a válasz, amit korábban is tudtunk adni erre a kérdésre.
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Ha a magas szintű látogatások jelzik a kapcsolatok állapotát, akkor a helyzet nem túl rózsás. Mire volna szükség ahhoz, hogy Orbán Viktor újra meghívást kapjon a Fehér Házba?

- A kétoldalú kapcsolatok erejét sok minden más is jelzi, például a NATO-szövetségesi viszony.


http://nol.hu/belfold/kerjuk-hogy-a-korrupt-szemelyeket-allitsak-birosag-ele-1572 249
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közmédia és a menekültügy viszi a pénzt
  2015-11-01 18:23:13, vasárnap
 
  A közmédia és a menekültügy viszi a pénzt

2015. november 01., vasárnap, 13:19

Szerző: hvg.hu/MTI

Jövő héten lenyelheti az állam az MTVA 47,2 milliárdos hitelét, és 60 milliárd forintot szavazhatnak meg rendkívüli intézkedésekre

Újabb ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők részben a migrációs válsággal összefüggésben kedden, vagy az azt követő hétfőn módosíthatják az idei költségvetést, ami az előző ülésen a Költségvetési Tanács véleményének hiányában nem történhetett meg.

A parlament az első ülésnapon a kedden elfogadni tervezett javaslatokat tárgyalja utoljára, de ekkor öntheti végleges formába az idei költségvetés azon módosítását is, amely 60 milliárd forinttal megemelné a rendkívüli kormányzati intézkedések keretét. A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert az eredetileg 100 milliárd forintos keret szinte teljesen kimerült, részben a migránsválság kezelésére fordított 30 milliárd forint miatt.

A büdzsé módosítása tartalmazza továbbá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 47,2 milliárd forintos hitelének átvállalását is. Emellett a költségvetési bizottság módosító javaslatának elfogadása esetén a Modern Városok Program 25 milliárd forintos többlettámogatást kaphat.

Kedden a szavazásokat követően több más javaslat általános vitája mellett az Európai Bizottság elmarasztalására reagálva terítékre kerül az élelmiszerlánc-felügyeleti díj csökkentése is. Szerdán a Magyar Nemzeti Bank 2012-2014. közötti üzleti jelentéseit tárgyalják, csütörtökön pedig az egyes hatósági eljárások illetékeinek és szolgáltatási díjainak megszüntetéséről tartanak általános vitát.

A parlament aktuális ülése a jövő hét utáni hétfőn ér véget, amikor a képviselők kérdéseket, azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak. Az idei költségvetés módosítása is erre az ülésnapra csúszhat, amennyiben korábban nem érkezik meg a Költségvetési Tanács arról szóló véleménye.

http://hvg.hu/itthon/20151101_A_kozmedia_es_a_menekultugy_viszi_a_penzt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány stikában babrált a paksi titkosításon?
  2015-11-01 18:07:52, vasárnap
 
  Hát mert nem az erőmű biztonságát akarják igazán titokban tartani, hanem azt, hogy mennyi közpénzt fognak közben kilopni maguknak és a haveroknak.

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------


A kormány stikában babrált a paksi titkosításon?

2015. november 01., vasárnap, 16:35

Szerző: hvg.hu

Ott enyhített a titoktartáson a kormány Paks 2 ügyében, ahol a legkevésbé sem volna indokolt, ennek okaira pedig igencsak kíváncsi Jávor Benedek EP-képviselő.

Jávor Benedek EP-képviselő közleményben fordul Lázár Jánoshoz, mert az iratbetekintései során kiderült, a kormány lerövidítette a Paks 2-es beruházás megvalósítási szerződései közül az egyik titkosításának határidejét. A tervezéssel, építéssel kapcsolatos EPC-szerződés titkosítását 2044-ről 2025-ig csökkentette le, "minősítése július 21-i hatállyal Titkos-ról Korlátozott terjesztésű-re enyhült."

Jávor arra vár választ a kormánytól, hogy az egyeztetett-e a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal (NAIH) a titkosítás módosításáról? "Ha igen, megkeresése mely szerződésekre terjedt ki, és milyen javaslattal élt a Hatóság a minősítéseket illetően? Milyen szakmai indokokat említett a Hatóság, amelyek alátámasztották a minősítések felülvizsgálatát? Amennyiben a NAIH nem fordult megkereséssel a Miniszterelnökséghez, milyen egyéb fejlemény indokolta az EPC-szerződés minősítésének felülvizsgálatát és enyhítését?"

Az EP-képviselő azért sem érti a titkosítás lerövidülését, mert az EPC-szerződésben épp a legérzékenyebb adatok szerepelnek, amelyeket leginkább illetne a védelem, mint a létesülő erőmű műszaki adatai, topográfiai elrendezése, biztonsági rendszereire vonatkozó adatok, stb.)

"Meggyőződésem szerint a paksi bővítés megvalósítási szerződéseinek általános érvényű minősítése aránytalan mértékben korlátozza a közérdekű információkhoz való hozzáférés törvényben biztosított jogát, és az indokoltan (biztonsági megfontolásokból vagy üzleti érdek védelme céljából) védendő információk megfelelő kitakarásával a szerződések döntő része nyilvánosságra hozható lenne. Az, hogy az adatgazda Miniszterelnökség is alig néhány hónappal a minősítési eljárást követően indokoltnak látta annak részleges felülvizsgálatát, azt támasztja alá, hogy a minősítés megalapozottsága megkérdőjelezhető. Mindezek fényében alapvető érdekünk, hogy tisztán lássunk a szerződések titkosításának ügyében. Kérem ezért, hogy a fenti kérdéseimre részletes, pontokba szedett, mindenre kiterjedő választ adni szíveskedjen." írja Jávor.

http://hvg.hu/itthon/20151101_A_kormany_stikaban_babralt_a_paksi_titkos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon zsidó olimpiát rendeznek
  2015-11-01 11:25:01, vasárnap
 
  Magyarországon zsidó olimpiát rendeznek
2015-10-14 22:05:31, szerda

A zsidó olimpia tovább növelné Magyarország terrorfenyegetettségét

Magyarország is pályázik a 2019-es zsidó olimpiára, az Európai Makkabi Játékokra. A győztes pályázót egy hónap múlva hirdetik ki az Európai Makkabi Szövetség kongresszusán, melynek Budapest ad otthont. A zsidó olimpia a zsidó sportolók rasszista világversenye, amely faji alapon diszkriminálja a nem zsidókat. Négyévente rendezik Izraelben és - két éves eltolással - Európában. Zsidó közlés szerint a magyarországi küldöttség 2013-ban jól teljesített Izraelben, függetlenül attól, hogy a zsidó sport nem részesül külön pénzügyi támogatásban. Az első zsidó olimpiát 1932-ben rendezték meg, azóta - dacára a Holokauszt borzalmainak - a résztvevők száma folyamatosan nő. Érdekességként megjegyezzük, hogy Magyarországon az első, kifejezetten zsidó sportklubot a zsidó maffia feje, Tasnádi Péter alapította meg a kilencvenes évek elején.

Érthetetlennek tartjuk, miért szükséges Izraelen kívül kifejezetten zsidók számára fenntartott sportrendezvényt szervezni. A zsidó államban minden feltétel adott, hogy biztonságosan, mindenfajta antiszemitizmust kizárva, csak a sportra tudjanak koncentrálni a résztvevők. Azon túlmenően, hogy érthetetlen, miért rendeznek Izraelen kívül - faji alapon - zsidó sporteseményt, még nagyobb gondokkal is szembe kell néznünk.

Magyarországon zsidó olimpiát rendezni nemzetbiztonsági kockázatot jelent, egy ilyen rendezvénysorozat növeli hazánk terrorfenyegetettségét!

Szeptember 17-én figyelemreméltó interjút adott - a menekültáradat kapcsán - a Magyar Időknek Horváth József biztonságpolitikai szakértő, aki néhány évvel ezelőtt a polgári, majd a katonai elhárítás helyettes vezetője volt. Horváth olyan szakember, aki tapasztalatait nem az egyetemek falain belüli mesterkélt világból, hanem az operatív titkosszolgálati munkából szerezte. A rutinos elhárító a következőket mondta: "Európában (...) az egyik legnagyobb zsidó közösség Franciaországban él, a másik Magyarországon. Tudjuk, hogy az iszlám szélsőségesek kiemelt célpontjai között vannak a zsidó vallási szent helyek. Magyarország szerintem egyike a kiemelt célpontoknak. A kormány pedig felelősséggel tartozik az állampolgárai biztonságáért."




Horváth József, képünkön még a katonai elhárítás vezérőrnagyaként. Tisztázta, nem elfedte a veszélyt.

Nem gondoljuk, hogy Horváth Józsefet szélsőjobboldali, antiszemita, vagy - amit még előszeretettel használnak a liberálisok ilyen gondolatok megfogalmazóira - náci szimpátiával lehetne vádolni. Amiről ő beszél, hogy a zsidó közösség ebben a megváltozott biztonsági környezetben kockázati tényezőt jelent Magyarország számára. Amennyiben ehhez hozzátesszük még azt, hogy egy a zsidósághoz, a zsidó közösséghez szervesen kapcsolódó tömegrendezvény megtartásáról lenne szó, amelyre a világ közvéleménye odafigyel, tovább növekedne - az e nélkül sem csekély mértékű - terrorfenyegetettség Magyarországon.

Kevesen tudják, de hazánk viseli idén a Nemzetközi Holokausztemlékezési Szövetség (IHRA) elnöki tisztét. Rendkívül fontosnak tartjuk a magunk részéről a Holokauszt hiteles feldolgozását, éppen ezen okból kifolyólag jobbnak tartanánk, ha ebben is inkább Izrael vállalna oroszlánrészt hazánk helyett. Ez csökkentené a Magyarországon jelenlévő nemzetbiztonsági kockázatokat, ráadásul Izrael fel van készülve a zsidó közösségeket ért támadásokra, ellenben hazánknak - különböző prioritásai miatt - ettől eltérő biztonsági kérdéseket kell megválaszolnia. Csak bízni tudunk benne, hogy hogy a novemberi zsidó tanácskozáson eltekintenek a magyarországi zsidó olimpia megrendezésétől.

Egerszegi Gyula - NemzetiArcvonal.net


Link


LOVAS ISTVÁN : A kormány bejelentette, hogy Budapesten rendezik meg a 2017-es a Maccabi játékokat, más nevén a zsidó olimpiát.

A balliberális oldalon egyetlen szó bírálat nem hangzott el, ami természetes. Most nem jutottak eszükbe a fedél nélküliek, a szegények, az éhezők és az egészségügy. Sajátos, hiszen hónapok óta Sztálin-orgonával lövik azt a szándékot, hogy Magyarország adjon otthont a 2024-es nyári olimpiai játékoknak.





Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke még 2013-ban a Szombat című hetilapnak adott interjúban arról is beszámolt, hogy a Makkabi Világjátékokon zsidó sportolók részvételét várják el a szervezők. - Ha nem zsidó sportoló szeretne indulni, akkor azt a szövetségtől kell kérvényezni, ezt azonban, nagyon alapos indoklás hiányában, el szokták utasítani - magyarázta.


A jobboldali sajtó hallgatása Maccabi-ügyben sajnálatos. Azért ennyire nem kellene...

A közelmúlt rendkívül költséges, hasonló vénájú udvarlási eseményei azt bizonyítják, hogy a gigantikus pénzeken megvásárolni remélt hála rendre elmarad. Az igen költséges holokauszt-emlékév mérlege totális kudarc.

A nyugati sajtóban rendre jelentek meg jelentések arról, hogy a magyarországi zsidó szervezetek azt bojkottálják, miközben két kézzel tették zsebre a nekik juttatott állami támogatást. A mai nap (tegnap, azaz kedden - a szerk.) ,,csupán" három nyugati sajtótermék emlegette fel a magyarországi antiszemitizmust. A teljesen felesleges Szabadság téri tényemlékmű (német megszállás) olyan forró ügy lett, hogy éjjel kellett leleplezni. A rendőrség pedig nem meri eltakaríttatni a köré szórt szemetet.

Arról nem is szólva, hogy lényegesen egészségesebb lenne emlékműveket emelni dicsőséges történelmi eseményeknek. De nem a szobrokkal szúfolt Szabadság téren, ahonnan haladéktalanul el kellene takarítani a ,,dicsőséges" szovjet megszállás obeliszkjét. Amelyet felszabadítási emlékműnek csúfolnak. Ahogyan egy ilyen emlékművet az észt fővárosból is kipucoltak.

A harmadik holokauszt-múzeum (Sorsok Háza) befejezetlen épülete is a csőd mementójává vált.

Ahogyan az első (Páva utca) vagy a második (Hódmezővásárhely), ez sem hozott semmiféle engesztelést, azaz, elsősorban, kevesebb ,,antiszemita" vádat hazánk ellen. Csak viszályt. Így lesz ez a Maccabi játékokkal is, amelyeket eddig Izraelben rendeztek. Kivéve egy európai változatát, amelyet idén rendeztek a történelmének ledolgozásáért 70 éve sikertelenül igyekvő Németországban.





A budapesti Maccabi játékok egyetlen borítékolható eredménye az lesz, hogy egy illetékes majd kijelenti: ,,A magyar kormány nem antiszemita, de mindent meg kell tenni a jövőben is, hogy..." Értsd: adófizetői pénzeket adni.

A nyugati sajtóban pedig továbbra is naponta jelennek meg majd Magyarországról cikkek ilyen jelzők aláfestésével: szélsőségesekkel kacsingató kormány, populista, idegengyűlölő, antiszemita és társai. Megéri? (A kérdőjel iróniát jelez.)

(lovasistvan.hu)

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=lambert&pid=148556
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért beteg a magyar baloldal?
  2015-11-01 11:22:03, vasárnap
 
  Miért beteg a magyar baloldal?

2015.10.25. 18:56

Október 23-án a Nemzeti Múzeum előtt panaszkodó Vajda Zoltán szerint az ellenzéki pártok mind csak a túlélésre játszanak, szavakban akarják megnyerni a 2018-as választásokat, tettekkel nem. Lényegében lemondtak 2018-ról, cserbenhagyták a választókat.

Ha valaki kételkedne az idézett szónok diagnózisában, azoknak felidézem a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazás kezdeményezések történéseit. Mint cseppben a tenger, ezekből is jól meglátható, hogy miért beteg a magyar baloldal.

Ott kezdődött, hogy miután kitudódott a KDNP ötlete az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozásáról, baloldalról azon nyomban össztüzet zúdítottak ellene. Nagy volt a tiltakozás a szakma jó része, és valamennyi baloldali ellenzéki párt részéről, s már ekkor népszavazással ,,fenyegetőztek". Ennek ellenére a kereszténydemokraták javaslatát a 2014. december 16-i parlamenti ülésen jókora többséggel elfogadták. A 2014. évi CII. törvény hatályba lépésének időpontját 2015. március 15. napjára tűzték ki.




Már ekkor sokaknak feltűnt, hogy pl. Mesterházy és Gyurcsány részt sem vettek a szavazáson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján jól nyomon követhető, hogy mi is történt ez után.

A törvény elfogadása után két nap telt el úgy, hogy az az ellen egyébként teli szájjal handabandázó, és azt bevallottan népszavazással támadni kívánó MSZP, Dk, Együtt, PM, stb. bármit is lépett volna az ügyben.

Szepessy Zsolt úr viszont, mint az Összefogás Párt elnöke, 2014. december 18-án beballagott az Nemzeti Választási Irodába, és ha már ott járt mindjárt három sületlen kérdést is benyújtott e tárgyban.

A következő év 2015. január 7-én, az iroda hiánypótló felhívása után, ezek közül az egyiket ismét benyújtotta, s, hogy ha már lúd, legyen kövér, 2015. január 8-án, saját magát is überelve, beadott még egy újabb hasonló tartalmút. Ez még a korábbiaknál is bornírtabb volt. A baloldali ellenzék a karácsonyi, szilveszteri, újévi ünneplések kábulatából láthatóan csak ekkortájt kezdett ébredezni.

A DK csupán 2015. január 10-én (már majd egy hónappal a törvény elfogadása után) hozakodott elő a népszavazásra bocsátani kívánt kérdésével. Majd a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a VOSZ következett a sorban, a népszavazási kezdeményezésüket ők 2015. január 20-án tették meg.

Sem őket, sem a DK- t cseppet sem zavarta, hogy a Szepessy Zsolt által hasonló tárgyban beadott kérdésekről még jogerős érdemi döntést nem hoztak. Pedig ehhez csak a népszavazásról szóló törvényt kellett volna átolvasniuk. Még jogvégzettség sem kellett volna hozzá.

A Kúria ezután 2105. április 1. 12 óra 11 perckor tette közzé a honlapján, hogy Szepessy Zsolt beadványai jogerősen el lettek utasítva.

Ám az ellenzék ekkor sem lépett ám azonnal, helyettük viszont most a Magyar Munkáspárt kavart be sikerrel, és aznap 14 óra 55 perckor egy olyan népszavazási kezdeményezést nyújtott be, ami nyilvánvalóan Alaptörvénybe ütköző volt.

Megtehette, pedig ezúttal a DK, MSZP, stb. pártoknak, ha nem is napok, de több mint két órányi idő állt volna rendelkezésére, hogy Thürmer Gyulát beelőzve egy értelmesen megfogalmazott népszavazási kérdést végre joghatályosan benyújthassanak!

De természetesen(?) ekkor sem tették.

A következő releváns és jelentős dátum aztán 2015. június 30. volt. Ezen a napon utasították el ugyanis jogerősen a Magyar Munkáspárt kérdését. Közismert, hogy ehhez az időponthoz három beadvány is volt köthető.

Lukács Zoltán Géza és Wodicska Zoltán június 30-án nyújtottak be kérdést, Vajda Zoltán pedig ezt követő napon, július 1-jén.

Ezek közül némi furfangos jogi bűvészmutatványok után az illetékes hatóságok Wodicska Zoltán buta trollkodó kérdését hozták ki győztesnek, amit aztán persze utóbb minden fórumon gond nélkül elutasítottak, mondván, hogy az nem egyértelmű.

És itt érünk el a történetünk végére, amikor is, mint tudjuk, a Wodicskával szembeni jogerős kúriai elutasítás napjának reggel fél hat órája óta az iroda előtt dekkoló szocialista küldötteket egy falusi kofaasszony pár másodperccel beelőzte.

Mindezek ismeretében szerintem határozottan kijelenthetjük, miszerint azért, hogy a vasárnapi boltbezárás ügyében a mai napig nem kerülhetett sor népszavazásra, a baloldali ellenzék a fő felelős. Szövegelni, szónokolni tudnak, meg ,,kibaszott jó könyveket" írni, de ha már cselekedni kell, az nem megy.


http://proszektura.blog.hu/2015/10/25/miert_beteg_a_magyar_baloldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kaput nyitunk a korrupciónak
  2015-11-01 10:49:46, vasárnap
 
 
Lengyel L. László írása




2015. október 28.
Újabb kaput nyitunk a korrupciónak

Orbánék az ellenkezőjét csinálják annak, amit kellene

Még szélesebbre tárja nálunk a kaput a korrupció előtt, hogy a jövő héttől nem az alacsonyabb ajánlati ár a fő szempont a közbeszerzéseknél. A gazdasági döntéshozatal átláthatatlansága pedig a fejlődés egyik legnagyobb gátja.


Joggal hivatkozhat arra a kormány, hogy uniós szabályozási elvet iktat a gyakorlatba nálunk is azzal, hogy változtat a közbeszerzések rendjén. Számos kisebb módosítás mellett - amelyek például az uniós támogatások közbeszerzési értékhatárát érinti - a legfontosabbnak az látszik, hogy az építési projekteknél a jövőben nem a legolcsóbb ajánlat élvez elsőbbséget, és hivatalosan is nagyobb teret kap a többi, kevésbé konkretizálható szempont, mint például a várható minőség, megbízhatóság, környezeti hatás stb.

Az EU-s szándékban kétségkívül van logika, mert fékezni akarja annak lehetőségét, hogy dömpingáron nyerjenek pályázatokat, viszont nem megfelelő szintű munkát végezzenek, és arra költsék el az uniós pénzeket. A baj az, hogy nálunk ez teljesen másként működik, akárcsak vélhetően a térségünk többi országában is. A sajnálatos tapasztalatunk az, hogy szörnyű drágán is gyakran ritka rossz munkát végeznek az infrastrukturális beruházásokon, rendszeres a durva túlárazás, amely ráadásul pocsék minőséggel párosul. Erre bárki hozhat tucatnyi példát a közvetlen környezetéből, nem véletlen, hogy sereghajók vagyunk az uniós források felhasználásának hatékonyságában.
Forrás: varanus.blog.hu

A közbeszerzéseket eddig is leginkább a húsosfazékhoz közel álló kiválasztottak nyerték az építőiparban, lásd a Közgép mindent vivő szárnyalását, kegyvesztettsége óta pedig az új kedvencek sikereit. A különbség mostantól annyi lesz, hogy az olcsóbb ajánlatokat nem kell különféle rafinált trükkökkel kigolyózni, érvénytelennek nyilvánítani stb., mivel az áron már hivatalosan is túl lehet lépni. A többi szempont pedig általában szubjektív megítélés kérdése, így könnyedén az kaphatja a legtöbb pontot, akit már előre kiválasztottak, és ez zökkenőmentesen, felettébb törvényesen mehet végbe, mert a vesztesnek még kevesebb esélye van megtámadni a döntést.


A kiművelt emberfők helyett sajnos egyre inkább a munkaerőpiac változásához nehezen alkalmazkodni tudókat bocsát ki az oktatási rendszer.


A következmény előreláthatóan az lesz, hogy tovább szűkül a pályázók köre, mert ki akar esélytelenül pénzt költeni az előkészítésre? A projektárak pedig még magasabbak lesznek, mert az olcsóság igénye még kevésbé számít. Mintha az uniós irányelv kifejezetten Orbánék szándékát akarná segíteni abban, hogy minél több pénzt juttathassanak teljesen jogszerűen a gazdasági hátországuknak és golyózhassák ki a nekik nem tetszőket. Brüsszel célja nyilvánvalóan nem ez volt, de számíthattak volna rá, hogy errefelé így csak a korrupciót és átláthatatlanságot növelik.

Ehhez elég lett volna meghallgatni a nagy nemzetközi cégek tapasztalatait és véleményét. Itteni egyesületük éppen a napokban foglalta össze álláspontját a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól. Sok jót nem tudtak felhozni, viszont 17 pontban sorolták a fejlődést hátráltató problémákat, közülük is leghangsúlyosabban a gazdasági döntések átláthatatlanságát és a burjánzó korrupciót. A kritikus hangvételű anyagból kitűnik, hogy Orbánék szinte mindenben az ellenkezőjét csinálják annak, ami a hosszú távon fenntartható növekedéshez kellene.
http://www.fungie.hu/

A tudatos fejlesztési stratégia igényének gyökeresen ellentmond a döntéshozatal kiszámíthatatlansága, a politikailag motivált és gyakran visszamenőleges jogalkotás. A gazdálkodás feltételeit rontja a rövid távú hatalmi célok követése: a nagy nemzetközi cégek ide sorolják a különadók bevezetését, amelyek csak átmenetileg javítják a költségvetés egyenlegét, viszont visszafogják a vállalkozási kedvet, a beruházásokat és a növekedést. Az általános túladóztatás minden területen fékezi a befektetési hajlandóságot, nem véletlen, hogy az utóbbi években inkább megy ki a tőke, mint bejönne.

Alapvető gazdaságstratégiai probléma, hogy a magyar ipar inkább az olcsó gyártásra - lásd autó-összeszerelés - épít, semmint az innovációra és a magas hozzáadott értékre, emiatt törvényszerűen kiesünk a fejlődés fő sodrából, és egyre inkább lemaradunk. Ezen változtatni az ösztönző programok mellett elsősorban az oktatás fejlesztésével lehet: ennek sajnos éppen az ellenkezője történik, a Fidesz-kormány százmilliárdos nagyságrendben vont ki pénzt az oktatási rendszerből, csökkentette a kötelező tanulási korhatárt, lebutítja a szakképzési rendszert, harmadával lefaragta a felsőoktatásba lépők számát. Egyre kevesebb pénz jut az oktatásra, holott az egy főre jutó ilyen célú kiadásban már így is rosszul állunk az EU-ban.

A kiművelt emberfők helyett sajnos egyre inkább a munkaerőpiac változásához nehezen alkalmazkodni tudókat bocsát ki az oktatási rendszer. A közmunkaprogram is kontraproduktív, ahogy erre az említett anyag is felhívja a figyelmet: a GDP egy százalékát fordítják rá, ahelyett hogy a tényleges munkahelyteremtést támogatnák. A foglalkoztatás javulása tehát jórészt látszólagos, miközben az erősödő kivándorlás miatt számos ágazatban növekszik a szakképzett munkaerő hiánya.

A komoly gondok között említik a nemzetközi cégek, hogy az állam túlzottan beavatkozik mindenbe, mindent közvetlenül szabályozni, sőt kézbe venni akar, miközben az érintettekkel való konzultáció nélkül hoz az ország és a gazdaság jövőjét befolyásoló döntéseket, szabályozókat. Ennek eredményeit jól látjuk az előkészítetlen, kapkodó és rögtönzött jogalkotásban, a többször átírt törvények sokaságában, beleértve magát az éves költségvetést is.

A felvázolt helyzetkép aligha lep meg bárkit, aki figyelemmel követte az elmúlt évek történéseit. Ahogy az sem meglepő, hogy Orbánékról lepereg a jó szándékú kritika, minden hasonlót támadásként fognak fel. Egyelőre sajnos esély sincs arra, hogy a pillanatnyi hatalmi és birtoklási szempontok helyett az ország hosszú távú fejlődésének érdekei kerüljenek előtérbe. Így viszont ne csodálkozzunk, ha egyre nagyobb hátrányba kerülünk térségünk országaihoz képest is.


http://www.168ora.hu/buxa/gazdasagfejlesztes-fenntarthato-fejlodes-gdp-140115.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt: Tömeges választási csalásra készül a Fidesz-KDNP?
  2015-11-01 10:44:01, vasárnap
 
  Együtt: Tömeges választási csalásra készül a Fidesz-KDNP?


2015. 11. 01. 08:51

Az Együtt fölszólítja a Fidesz-KDNP kormányát, hogy haladéktalanul állíttassa le a Nemzeti Választási Iroda adatfrissítési akcióját, mert az a jelenlegi formájában - az elhibázott választási eljárási szabályok miatt - a 2018-as tömeges választási csalásokat legitimálja csak.

Az ellenzéki párt arra hívja fel a figyelmet, hogy a mai szabályok szerint a külhoni, magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok regisztrációja 10 évig él. Így pedig újraregisztrálás nélkül is szavazhatnak több tízezren 2018-ban, függetlenül attól, hogy pontosítják-e a lakcímüket.
Elfogadhatatlan hibák

A jelenlegi törvények alapján minden ilyen, regisztrált választó számára 2018-ban küldeni fognak szavazólapot tartalmazó borítékot, függetlenül attól, hogy a Nemzeti Választási Iroda tudja-e, hogy az adott címzett elköltözött-e vagy netán elhunyt. Így szavazólapok tízezreinek útja válik teljesen ellenőrizhetetlenné, egészen a szavazatgyűjtő urnákig.

Az Együtt szerint a jogszabályban elfogadhatatlan hibák vannak. Követeljük, hogy a Fidesz-KDNP kormánya köszörülje ki a csorbát! Ehhez pedig vegyék figyelembe az EBESZ ajánlásait, és kezdeményezzenek róla összpárti parlamenti egyeztetést! A választási szabályoknak ugyanis szerintünk nem a mindenkori kormány, hanem a sokszínű magyar társadalom érdekeit és a demokráciát kell szolgálniuk.
Változtatni kell!

Az Együtt egyetért a határon túli magyarok választójogának biztosításával, és semmilyen jövőbeni jogfosztást nem támogat. De újraszabályozás szükséges. Az Együtt szerint a kétféle státuszú határainkon túl élő magyar állampolgárok számára azonos szavazási eljárásban kell biztosítani a szavazat leadásának jogát, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e Magyarországon állandó lakcímmel vagy nem.

A Fidesz-KDNP rossz kormányzásának köszönhetően ugyanis százezrek kényszerülnek külföldön munkát vállalni, akik most sokkal nehezebben, nem levél útján élhetnek alkotmányos jogukkal, hogy szavazzanak. Az Együtt szerint ezen változtatni kell, és a határon túli szavazatok befolyását más, korlátozó módon kell érvényesíteni a magyar választási rendszerben.

Az Együtt fölszólítja Orbán Viktor kormányát, hogy haladéktalanul állíttassa le a Nemzeti Választási Iroda adatfrissítési akcióját, mert az a jelenlegi formájában - az elhibázott választási eljárási szabályok miatt - csakis a 2018-as tömeges választási csalások lehetőségét készíti elő. Ez pedig nem a magyar emberek, hanem kizárólag a Fidesz-KDNP érdeke.


http://24.hu/kozelet/2015/11/01/egyutt-tomeges-valasztasi-csalasra-keszul-a-fides z-kdnp/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százezerszám zúdulhatnak a nyakunkba a migránsok, ha beveze
  2015-11-01 10:43:17, vasárnap
 
  Jelenleg minimum 5000 (ötezer) kiskorú migráns van hazánkban.Hallgatnak róla mint szar a füben.Az Emberi Balfaszságok Minisztériuma ezeket a fiatalokat gyerekotthonokban üdülteti, a fótit ujranyitották ennek érdekében.
itt nem birosagi uton kell tiltakozni,hanem kiadni a tuzparancsot es a megmaradt hadseregunket kivezenyelni a hatarra !!! Ez a megoldas.
Nem értem miért kell annyira ágálni azokért az Uniós pénzekért. Amennyiben megvonják őket, csak megsarcoljuk cefetül a nyugat-európai cégeket. Ha nem tetszik, el lehet menni és nyitunk a keleti piacra. Ettől meg szarnak annyira, hogy ne zárják el a pénzcsapot. A magyar politikának nem szabad elfelejtenie, hogy Nyugat-Európának a kelet nem csak piacot ad de olcsó munkaerőt is és így előnyben vagyunk ha alkudozni kell.


********************

2015. október 31. 09:05


Százezerszám zúdulhatnak a nyakunkba a migránsok, ha bevezetik az uniós kvótarendszert


Akár százezrek is érkezhetnének Magyarországra, ha bevezetnék a folyamatosan érkező migránsok EU-országok közötti szétosztásának állandósuló befogadási kvótáját - mondta az M1-en péntek este Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda (ejtsd: Rogán-minisztérium) kommunikációért felelős államtitkára. "Mi ezt nem akarjuk, hiába akarják egyesek felgyorsítani ezt a folyamatot, ezért minden nemzetközi, minden uniós fórumon tiltakozunk ez ellen, akár bírósági úton is" - jelentette ki. Zoom Hangsúlyozta: uniós csatlakozásakor Magyarország nem tett olyan vállalást, amellyel "hozzájárulna ahhoz, hogy befogadjon nagy számban embereket, és hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarország esetleg emiatt megváltozzon". A befogadást szuverenitási kérdésnek nevezve kiemelte: Magyarország nem szól bele más államok döntésébe, és ugyanezt várja el. A "menekülteket" be nem fogadó országok uniós forrásainak esetleges kurtításával kapcsolatos kérdésre azt mondta: ezek az összegek járnak, "azért, mert Magyarország annak idején megnyitotta a piacait, és ezért a felzárkózását támogatják". (Ami egy sikertörténet, hiszen legalább az árszínvonalat már sikerült felzárkóztatni, miközben az alacsony bérekkel Orbán büszkélkedhet az arabok előtt - a szerk.) Ezt a pénzt semmilyen más feltételhez nem lehet kötni, különösen egy olyan feltételhez, amelyre semmilyen uniós szabály nem kötelezi Magyarországot - hangsúlyozta Tuzson Bence. Reméljük, ha arra kerül a sor, lesz kéznél tettekért felelős politikus is, és nem azon fognak dolgozni az újabb vesztett szabadságharc után Fideszék kommunikátorai, hogy hogyan vonják be a "nemzeti konzultációba" az új "lakótársakat".

(MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/150509/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, idefigyeljetek! Ezt csak úgy az ujjaim írták!
  2015-11-01 10:12:35, vasárnap
 
 
Na, idefigyeljetek! Ezt csak úgy az ujjaim írták!

2015. október 30. - 13:29


A düh és keserűség olyan tömegét élem meg nap, mint nap, hogy már fulladok tőle, pedig nem bánt személyesen senki. Nem vittek be a NAV-hoz, nem tört rám a TEK, csak a kétségbeesés azért az országért, amelyiknek lassan 63 évét látom a történetét.

Nehezen viselem, hogy milyen pipogya, megalkuvó, sunyi, gyáva országban kell élnem, ahol a butaság üli torát az ész felett, habár az utóbbi időben már az észt sem látom csak a tort. Azt hiszitek, ha lesunyjátok a fejeteket, becsukjátok a szemeteket, akkor az ami körül vesz benneteket megszűnik, hát nem!

Azt hiszitek, mert gyereketek külföldön dolgozik, épp' nyögve fizeti a ti hülyén felvett hiteleteket, változott valami? Hát nem!

Az ország egyik fele halálra, szó szerint a halálba dolgozza magát, a másik fele meg, vagy lehetőség, vagy képesség híján munka helyett halálba issza magát. Pusztulunk, ritkulunk, csak a hülyeség koncentrációja nem hígul.

Mindenkit gyűlöl az ország! A szegény a gazdagot, a gazdag a szegénnyel együtt a cigányt és az idegent, ezekkel együtt gyűlöljük a szomszéd országokat, velük együtt az Európai Uniót. Miközben csendes egyetértésben fosztogatjuk az unió kasszáját, hülyeségeket építünk belőle, 100 milliókért és milliárdokért, aztán nem tudjuk fenntartani.

Lassan akinek van annyi esze, hogy kitalál az állomásra, vagy a buszmegállóba, vagy megtalálja az autóját és benzint is képes bele venni, itt hagyja ezt a mosdatlan, koszosagyú országot.
Na, idefigyeljetek!

Nem veszitek észre, hogy halomra halnak meg a barátaitok, jó esetben tudjátok, hogy mitől, többet jártok temetésre, mint esküvőre meg keresztelőre, nem látjátok, mit esznek a melósok, nem látjátok, hogy az ápolónők megdöglenek a munkától, miközben a betegek szarban-koszban fekszenek az elfekvőben, ahol lassan nincs egyetlen ép lepedő, a gyógyszert meg a nyomorultak utolsó pénzükből veszik meg. Nem veszitek észre, hogy nem voltatok szabadságon, ha voltatok, akkor is dolgoztatok, mert nem elég a fizetésetek, a céged meg inkább fegyelmez és büntet, csak kordában tartson.

Nem veszitek észre, hogy az egyik leggyalázatosabb munkatörvénykönyve vonatkozik rátok, ahol kevésbé védenek benneteket, mint embert, mint az állatokat az állatvédelmi törvényekben.
Kik vagytok? Vagy csak egyszerűen kivagytok?

Nem törődtök semmivel ,csak a holnapig akartok elérni, hogy az erőtlen gyávaságot újra megélhessétek!

Miért asszisztál ehhez az ország "elitje", honnan veszik a bátorságot ehhez a tömeges gazemberséghez a politikusok?

Mitől féltek, nincs veszteni valótok, Marx a láncokról beszélt de nektek már az is csak virtuálisan van meg!


http://civilhetes.net/na-idefigyeljetek-ezt-csak-ugy-az-ujjaim-irtak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.