Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Fegyelmit kapott a Corvinus oktatója, mert az átalakításról
  2015-11-12 22:20:10, csütörtök
 
 
Fegyelmit kapott a Corvinus oktatója, mert az átalakításról kérdezett
Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

Zsidai Péter

- 2015. november 12. 17:56


A kollégái kérdéseit gyűjtötte össze a budai karok leválásáról, és azokat az illetékeseknek továbbította. A Corvinus szerint ezzel öncélúan szervezkedett, az egyetem nevében kommunikált engedély nélkül. Az oktató munkaügyi bírósághoz fordult.

Hatáskör-túllépés,
méltatlan magatartás tanúsítása,
öncélú szervezkezdés,
magatartásával és a megfogalmazása stílusával az integrációs folyamatba való beavatkozás.

Ezekben a vádpontokban találta vétkesnek a BCE vezetése az egyetem egyik oktatóját még október elején, miután ő összegyűjtötte és továbbította a kollégáitól beérkező száz kérdést a budai campus gödöllői integrációjáról.

Mindezek miatt írásbeli figyelmeztetést kapott, mert
“

nehezítette az együttműködést az integrációs partnerrel.

Erről több, egymástól független corvinusos forrásból értesült a VS.hu.
Fotó: VS.hu / Hirling Bálint
Nem adjuk a Campust, tüntetés, Corvinus
Ki is rúghatják

Úgy tudjuk, a BCE egyetem vezetése előrevetítette, hogy munkaviszonyát is megszüntethetik, ha nem hagy fel ezzel a tevékenységgel.

A BCE kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti és településtervezési karait januártól a gödöllői Szent István Egyetem veszi át, erről szeptember első napjaiban döntött a kormány. Balogh Zoltán miniszter november 15-ig kérte a két egyetemtől a beolvadásról szóló megállapodás szövegét.
Nem kommunikálhatott volna

A folyamatot a BCE részéről az egyetem képviselőiből álló integrációs bizottság intézi. Ahogy korábban megírtuk, a testület tagjainak titoktartási fogadalmat kellett tenniük. Rektori utasítás kötötte ki, hogy az előzetes rektori, illetve kancellári engedély nélkül az integrációs adatokat bármilyen formában tilos nyilvánosságra hozni, kommunikálni.

A fegyelmiben részesített oktató ugyanakkor információink szerint nem volt tagja a bizottságnak, azért gyűjtötte össze ő a dolgozók és hallgatók kérdéseit, hogy a kérdezők névtelenek maradhassanak. A kérdéssorozatot eljuttatta a BCE integrációs bizottságának, a SZIE vezetésének és a SZIE-Hallgatói Önkormányzatának is.

Pavlik Lívia, a BCE kancellárja a VS.hu-nak azzal indokolta az írásbeli figyelmeztetést, hogy a továbbított kérdések sértő, személyeskedő, helyenként nyomdafestéket nem tűrő megjegyzéseket is tartalmaztak, ami eleve méltatlan a Corvinus bármelyik dolgozójához. Az oktató továbbá megsértette az intézmény kommunikációra vonatkozó belső szabályzatát, mert a kifogásolt tartalmú kérdéseket egy másik intézmény teljes vezetésének tudomására hozta, ezzel a Corvinus nevében kommunikált, amihez nem rendelkezett engedéllyel.

A kancellár kérdésünkre nem tudta felidézni, az írásbeli figyelmeztetésben meglebegtették-e elbocsátását. Azt hozzátette, sorozatos szabályszegés esetén erre természetesen joga van a munkáltatónak. Úgy emlékezett, az írásbeli előtt figyelmeztették arra, hagyjon fel ezzel a tevékenységgel.

Úgy tudjuk, az ügy nem maradt ennyiben: az oktató munkaügyi bírósághoz fordult.

http://vs.hu/kozelet/osszes/fegyelmit-kapott-a-corvinus-oktatoja-mert-az-atalakit asrol-kerdezett-1112#!s0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korrupciógyanús ügyek Vácon: Habony Árpád új szerelmének apj
  2015-11-12 21:25:03, csütörtök
 
  2015. november 11. szerda
Korrupciógyanús ügyek Vácon: Habony Árpád új szerelmének apja feljelentést tett


Több, százmilliós értékűre becsült, Vácon történt visszaélésgyanús ügyben tett tavaly feljelentést Nagy Péter, helyi vállalkozó. A férfi úgy érzi, az elmúlt közel másfél évben érdemi fejlemény a városvezetéshez köthető ügyek kivizsgálásában nem történt. Van olyan ügy, amelyik már másfél éve van a nyomozó hatóságnál, de eddig még senkit sem gyanúsítottak meg. Ez utóbbi tényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette az Átlátszó megkeresésére, egyúttal közölték, hogy környezetkárosítás és hűtlen kezelés gyanúja miatt folynak az eljárások. A vállalkozó szerint nem kizárt, hogy magas beosztású kormányzati politikus közbenjárása lassítja a nyomozást, de erre nincs bizonyítéka. Ha ez igaz, akkor nem kizárt, hogy a háttérben komoly erők ütközhetnek, a feljelentő Nagy Péter lányának ugyanis Habony Árpád udvarol.

,,Az Önkormányzat vagyona a három év alatt 3097,3 millió Ft-tal (12,7%-kal) csökkent (...) Kiemelten kockázatos volt az Önkormányzat vagyonváltozást - ezen belül a tartós részesedések értékesítését - érintő döntéseinek szabályszerűsége, a gazdálkodásra vonatkozó szabályzatok hiányosságai és a törvényi előírások megsértése miatt. (..) Az Önkormányzat gazdálkodása során nem biztosította maradéktalanul az átláthatóság és az integritás érvényesülését."

Mindezt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) idén október 21-én közzétett jelentése mondja ki Vác 2011 és 2013 közötti pénzügyi és vagyongazdálkodásával kapcsolatban.

Nagy Péter szerint a jelentés többek között azt a kérdést is felveti, hogy miért csökkent a városi vagyon a vizsgált három évben. Az építési vállalkozó, aki 2014-ben független polgármester-jelöltként indult az önkormányzati választáson, összefüggést vél felfedezni az ÁSZ megállapításai és az általa másfél éve feltárt visszaélésgyanús ügyek között - ezek egy részében Nagy szerint a város egyik alpolgármestere is érintett lehet.

Ahogy erre fel is hívta Pintér Sándor belügyminiszter, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Polt Péter legfőbb ügyész és Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének figyelmét a hozzájuk eljuttatott beadványában.

Nagy első feljelentéseit a tudomására jutott ügyekben 2014 júniusában tette. ,,Az akkori feljelentések százmilliós nagyságrendű TAO-s visszaélésekről szóltak, egy százmilliós tételű uszoda-sátortető beszerzésről és egy tízmilliósra becsült, lopott alkatrész fiktív számlával történő visszavásárlásáról"- mondja. Beadványában leírja, hogy a másfél évvel ezelőtti feljelentést a Váci Rendőrkapitányságon rövid idő alatt kivizsgálták: az ügyeket csupán kis értékű sikkasztásnak minősítették, de ezt is alaptalannak találták, így a nyomozást megszüntették.

A Váci Ügyészség azonban elrendelte a nyomozás folytatását, és ennek lefolytatására a Dunakeszi Rendőrkapitányságot jelölte ki. Nagy az itteni tanúmeghallgatásán azzal szembesült, hogy a feljelentéséhez csatolt mellékletek éppen azt igazolják, hogy az ügyben nincs bűncselekmény gyanúját megalapozó mozzanat.

Csakhogy - mint ezt meghallgatásán azonnal jelezte is - ő semmilyen dokumentumot nem mellékelt a feljelentéshez, mert a bizonyítékait személyesen akarta a nyomozónak átadni. Hogy mi történt, ki adta be az anyagot Nagy Péter helyett, illetve, hogy miután mindez kiderült, az iratokat elkülönítették-e a nyomozás aktájában, máig nem tudni.

Sportpénzek mozgásban

Nagy feljelentése szerint a Vác Város Labdarúgó Sportegyesülettel (VVLSE) kapcsolatban például az merült fel, hogy fiktív számlák alapján fizethettek ki összegeket. Ezt azzal támasztotta alá, hogy egy tervezett, de elmaradt kecskeméti edzőtáborra például nyolcmillió forintot fizettek ki. Nagy az Átlátszónak elmondta, úgy tudja, hogy a nyomozó hatóság előtt azzal magyarázkodtak az egyesület vezetői, hogy a tábort később meg akarják tartani, ezért nem adták vissza a befizetett összegeket.

Nagy beadványában azt írja, ,,magánnyomozása" során szembesült azzal, hogy a város egyik Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, Pető Tibor okirat-hamisítás gyanúját felvető módon lett egyesületi elnök, hogy aztán a Budapest Környéki Törvényszékről kikért hivatalos kivonattal önmagát elnökként igazolva az említett sportegyesület gazdasági életét, TAO-s pénzeit, százmilliós pályázatait kezelni tudja.

Az okirat-hamisítás és a százmilliós csalás gyanúját a gödöllői rendőrök kezdték vizsgálni, de mivel ötven millió forintot meghaladó elkövetési érték felett a megyei főkapitányságok jogosultak nyomozni, az ügy átkerült a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra (PMRFK). És ide került át a Dunakeszin folytatott nyomozás is, hogy az ügyeket összevonva, egy eljárásban vizsgálják ki.

Illegális hulladéklerakás

A másik jelentős ügyről Nagy akkor értesült, mikor tavaly indult a polgármesteri székért. Egy váci lakos hívta fel a figyelmét, hogy a város északi részén, egy Natura 2000-es természetvédelmi területen több ezer köbméter vasúti bontásból származó veszélyes hulladékot raktak le, és ugyanez történt a városi ivóvíz kutak külső védterületén.

A váci bejelentő mind Nagynak, mind tanúmeghallgatásán a nyomozóknak pontosan elmondta, kik szállították a bontási hulladékot az északi területre - a rendőrség ennek dacára megszüntette a nyomozást, mondván, a szakértői vélemény szerint nem veszélyes hulladékról van szó, és az eljárás folytatásától nem várható eredmény.

Nagy Péter nem hagyta annyiban a dolgot, és saját pénzen készíttetett egy másik szakértői anyagot. Ez megállapította, hogy a nyomozást elutasító határozat téves jogszabályi hivatkozást és jogértelmezést tartalmaz, ráadásul a helyszínen lerakott törmelékben ,,veszélyes hulladéknak minősülő hullámpala, olajjal szennyezett térkő, illetve olajjal és olajsárral szennyezett ágyazati zúzott kő" is volt. A szakértő megjegyezte azt is, hogy mivel az illegális lerakás Natura 2000-es terület is érintett, a környezetkárosításon túlmenően természetkárosítás bűncselekményének gyanúja is felmerül.

A szakértői vélemény alapján az ügyészség elrendelte a nyomozás folytatását. Ehhez kapcsolódóan beadványban Nagy felvetette, érdemes lenne megvizsgálni, hogy a város műfüves focipályája alatti területet nem szintén a vasúti bontásból származó veszélyes hulladékkal töltötték-e fel.

Harrach Péter városa

A szóbanforgó pályát egyébként tavaly szeptemberben, két héttel az önkormányzati választás előtt adta át a megyében komoly befolyással rendelkező Harrach Péter. Az eseményen természetesen jelen volt a város később újraválasztott polgármestere, Fördős Attila és a Nagy Péter feljelentésében név szerint is emlegetett Pető Tibor alpolgármester, aki szintén újrázni tudott.

A KDNP frakcióvezetője helyben is erős embernek számít, a váci választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltjeként jutott az Országgyűlésbe.

De nemcsak az építési vállalkozó emelt szót ezekben az ügyekben a nyilvánosság előtt. A szeptemberi testületi ülésen Bóth János szocialista képviselő a Váci Városfejlesztő Kft-vel, a helyiek által csak ,,holding"-nak nevezett társasággal kapcsolatban kérdezte, hogy az uszoda kazánjában valóban egy lopott gázégőfej működik-e, mint azt Nagy Péter a hatóságok előtt állította. Értékes ipari eszközről van szó, értéke hétszázezer forint.

A válasz szerint azért szerelték le a berendezést, és azért nem adták vissza a banknak, amikor az önkormányzat úgy döntött, hogy nem kívánja a lízingelt eszközöket maradványértéken megvásárolni, mert az nem szerepelt külön leltárban, illetve nem képezte részét a Merkantil Bankkal kötött lízingszerződésnek.

Bóth János az Átlátszó érdeklődésére megjegyezte, Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitánynál is járt, tájékoztatást kérve arról, hol tartanak a feljelentések ügyében a nyomozások.

,,Reményeim szerint nemsokára megkapom a választ, és az derül majd ki, hogy bármennyire is szeretné a városvezetés elmismásolni az ügyeket, nem sikerül. Azért is tartom felháborítónak ezeket a dolgokat, mert én nyolc évig voltam polgármester, és 2010 óta, mióta a Fidesz-KDNP emberei irányítják Vácot, a gazdasági züllés jeleit tapasztalom. Ezt nem elfogultságból mondom, hanem a tények miatt, és ezt támasztja alá az ÁSZ ellenőrzése is, amely jelzi a problémákat, így az integritás és az átláthatóság hiányát."

Bóth megemlítette azt is, hogy a botrányok nagy része a TAO-s pénzhez kapcsolódik.

Lassan őrölnek az igazságszolgáltatás malmai

Nagy Péter azt mondja, a beadványt elkeseredésében nyújtotta be a nyomozóhatóságok első számú vezetőinek, mivel semmi haladást nem lát az általa bepanaszolt ügyekben. Tudja, hogy mivel nem sértett, nem kaphat tájékoztatást a hatóságtól az ügy részleteiről, és a nyomozás irataiba sem tud betekinteni, de azt fölöttébb furcsának tartja, hogy egy ismeretlen személy által beadott, az ő terhelő állításait negligáló dokumentumot csatoltak a feljelentéséhez.

Azt is különösnek találja, hogy Pető Tibor alpolgármester mindössze néhány nappal az első feljelentések beadása után már jelezte neki, hogy tud az ügyekről, és ,,hiába jelentgeti föl, úgysem lesz belőle semmi."

Nagy Péter az elhúzódó rendőrségi nyomozás miatt azt gyanítja, igazak lehetnek azok a városi pletykák, melyek szerint a városvezetés érdekében egy magas beosztású kormánypárti képviselő keze elérhetett a megfelelő helyekre. Ha ez így van, akkor még érdekesebbé válhat a váci történet, a feljelentő legidősebb lányának ugyanis néhány hónapja az Orbán Viktor személyes tanácsadójaként számon tartott Habony Árpád csapja a szelet.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az Átlátszó megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy környezetkárosítás, illetve hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódnak. Ez utóbbival kapcsolatban azonban nem árulták el, hogy melyik ügyben vagy ügyekben valósulhatott meg a bűncselekmény, csak annyit tettek hozzá, hogy gyanúsított még egyik eljárásban sincs.

Az alpolgármester szerint lejárató kampány zajlik

Mivel a feljelentésben nevesítették Pető Tibor alpolgármestert, az Átlátszó őt is megkérdezte az ügyekről. Pető szerint lejárató kampány folyik ellene, a vádak minden alapot nélkülöznek.

,,Az önkormányzati választás idején már mindegyik téma felmerült a sajtóban, és hogy nem sok sikerrel, jelzi az is, hogy az emberek bizalmat szavaztak nekem. Állok a sajtó és a rendőrség rendelkezésére mindegyik ügyben, ha meg akarnak hallgatni."

Az alpolgármester a hulladéklerakással kapcsolatban azt közölte, hogy az állandó problémát jelent Vácon, csakúgy, mint más településeken. Megterheli a város költségvetését, de soron van, hogy elszállíttassák a szemetet - tette hozzá.

,,A labdarúgó sportegyesületnek jogszerűen, az alapszabályban írtak szerint lettem az elnöke. Az erről szóló dokumentumokat megküldtem az erről kérdéseket feltevő ellenzéki képviselőnek is. A sikereket egyébként bizonyítja, hogy kiemelt utánpótlás bajnokság első osztályában több mint 300 gyerekkel foglalkozunk."

A kampány idején Nagy Pétert sem kímélték az ellenfelei: azt hozták fel vele szemben tavaly nyáron, hogy miközben a korrupció ellen, a közélet tisztaságáért hirdetett harcot, szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 180 napon túli legnagyobb adótartozók listáján. Nagy Péter minderre azzal reagált a helyi internetes lapnak, hogy álláspontja szerint az adóhivatal megállapítása téves volt.

Az Átlátszónak azt mondta, kérte a korrekciót, és jogi útra vitte a dolgot. Abban bízik, hogy ezt az eljárást is megnyeri, ahogy korábban már két alkalommal is sikerrel járt el az adóhivatal nála tartozást kimutató határozatával szemben.

Csikász Brigitta

http://atlatszo.hu/2015/11/11/korrupciogyanus-ugyek-vacon-habony-arpad-uj-szerelm enek-apja-feljelentest-tett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán meghátrált, beszél a milliókról
  2015-11-12 20:55:37, csütörtök
 
  Rogán meghátrált, beszél a milliókról

Lengyel Tibor 2015.11.10. Origo (origo.hu)

Nem hiába háborodott fel Mesterházy Attila azon, hogy Rogán Antal eltitkolta, mennyit keresnek a tárcájánál a politikai tanácsadók, és emiatt még meg is fenyegette az ellenzéki politikust. Ennek hatására a miniszter mégis elárulta, hogy csaknem havi 4,5 milliót költenek a hét emberre.

Havi bruttó 350 és 888 ezer forint között keresnek a politikai tanácsadók és főtanácsadók a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodán - hozta nyilvánosságra mégis a Kormányzati Tájékoztatási központ azokat az adatokat, amelyeket Mesterházy Attila írásbeli kérdésére Rogán nem akart kiadni.

A miniszteri és államtitkári kabinetekben dolgozó 7 (fő)tanácsadó havi bruttó illetménye:
politikai főtanácsadó 888 300 Ft
politikai főtanácsadó 713 900 Ft
politikai főtanácsadó 427 500 Ft
politikai tanácsadó 800 000 Ft
politikai tanácsadó 650 000 Ft
politikai tanácsadó 350 000 Ft
politikai tanácsadó 600 000 Ft

A közlemény előzménye, hogy Mesterházy Attila az Origónak nyilatkozva tűrhetetlennek nevezte, hogy írásbeli kérdésére minden minisztérium beszámolt arról, hány politikai tanácsadót foglalkoztatnak, és ők mennyibe kerülnek az adófizetőknek, egyedül az új, Rogán Antal vezette tárca nem volt hajlandó összeget közölni.

Ne fenyegesse őt Rogán

Egy miniszter nem fenyegethet egy képviselőt, főleg nem a tájékoztatási minisztériumot vezető Rogán Antal, és főleg nem egy ellenzéki képviselőt, amikor az a közpénzek elköltését érintő tájékoztatásért fordul hozzá - reagált Mesterházy arra a válaszlevélre, amelyet Rogántól kapott.


Mint arról az Origo beszámolt, az MSZP-s Mesterházy Attila körkérdéssel fordult minden minisztériumhoz, azt tudakolva, hogy hány tanácsadó dolgozik a tárcájuknál, kik ők, és mennyit keresnek.

Rogán azt válaszolta, hét politikai (fő)tanácsadó dolgozik náluk, de nem közölte, hogy kik ők, és mennyit keresnek. Azt írta, megmutatja Mesterházynak az adatokat, de ha a képviselő ezeket nyilvánosságra hozza, "az ebből adódó jogi és nem jogi természetű következmények" már őt terhelik.

159-en havi 100 millióért

Mesterházy Attila az Origónak azt mondta, miután már eddig is kétszáznál több államtitkár és helyettes államtitkár dolgozik a kormányzatban, egyáltalán nem mellékes, hogy a válaszok összesítéséből kiderült: további összesen 159 politikai (fő)tanácsadót fizetnek közpénzből.

Rogán Antal mégis nyilvánosságra hozta a tanácsadók fizetését, de a nevüket nem. A 159 ember havonta bruttó mintegy százmillió forintba kerül az adófizetőknek - számolta össze az ellenzéki politikus, aki a Rogán-tárca újabb közlésére most úgy reagált: örül, hogy a miniszter belátta, hogy nem titkolhatja el a közpénzből fizetett illetményeket, de ő ettől még kíváncsi mind a 159 névre is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tónikám, gülüszemű rózsá[k] két mennyei bokra!
  2015-11-12 20:41:36, csütörtök
 
  "- Tónikám, gülüszemű rózsá[k] két mennyei bokra!
- Mondjad, Cilikém, életem csicsókás harcsapaprikása!
- Hallottad, hogy a Szijjártóék kidobták a zakót?
- Nem hallottam. Fontos?
- Bizony! Mindenki erről beszél ám! Ez az új sikk! Vajna Timi azt mondta, kidobja az Andy egyik színarany protézisét... Orbán Rasi pedig a legszebb báli cipőjét... mondjuk az elég ciki lesz...
- Miért lenne ciki?
- Tónikám, ha azt lefotózzák... tudod te, mekkora lábon él a Rasi?
- Ha jól értem, sómentes reformmenzácskám, azt szeretnéd, hogy mi is kidobjunk valamit.
- Bizony. Mindenki annyit ér, amennyit ki tud dobni.
- Jól van, Cilikém, megmutatjuk ezeknek a kivagyi urizálóknak! Kitesszük a ház elé az egyik komplett emeleti gardróbszobát!"

www.facebook.com/peter.konok/posts/999465600109548
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A borosgazda vesszőfutása
  2015-11-12 20:07:23, csütörtök
 
  A borosgazda vesszőfutása

Most a taknyádi, magyartalan hazugságszolgáltatás, a gügye, idétlen hülyegyerek szerű örömét tombolta ki ezzel az ítélettel.
Alig várták, hogy egy tisztességes,. munkájából élő magyar embert egy dögevő, mocskos tolvaj miatt bevághassanak a börtönbe.
Ha volna Magyarországnak egy talpraesett politikai vezetése, államfője, most odavágna az asztalra: VÉGE. Ki azzal a mocskos bíróval az ítélőszékből. Szarházi senkik ítélkeznek tisztességes emberek fölött, olyanok, akiknek semmi közük a tisztességhez, becsülethez. Életükben két fát nem tettek egymás mellé alkotó munkában.
Miféle államhatalom van üzemben?
Hát miért megy el ebből az országból már mindenki?
Mert itthon a kormány csak a pofáját fényezi, nem védi a dolgozó, becsületest, hanem a tolvaj disznót.
A kormányfő csak külföld felé dülleszti a mellét, sütkérezik a nagy határvédelemben, aztán épp most jelölték ki a visszafogadandó majmoknak az állatkerti helyszíneket.
Belföld? A föld már eladandó, annak ellenére, hogy valaha azt hazudta nagy mellénnyel, hogy amíg ő lesz kormányfő, itt idegen földet nem vásárol.
A magyar gazda meg mehet a levesbe.
Ki a jó édesanyja küldte azt a rohadt alakot oda bort lopni?
A kormány! A "két hét alatt rend lesz" bődületes hazugsága. Az agyondédelgetéssel bátorította a kedves "rejtett erőforrásokat". Csak nyugodtan, a hazugságszolgáltatás titeket véd, szemünk behunyva.

Egy Facés társunk írása Székelyudvarhelyről
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor már nem annyira népszerű, ezért töröltek egy e
  2015-11-12 14:21:09, csütörtök
 
 
Orbán Viktor már nem annyira népszerű, ezért töröltek egy egész cikket az újságból.
2015.11.12. 07:19

Nyíregyházára vitt a nemzet valaha volt legnagyobb tolvaja sok sok üres ígéretet. Mikor azonban Orbán Viktor kilépett a város főterére az őt ott ünnepelni jött tömeg közé annak létszámával nem volt elégedett. Így gyorsan utasította a hős cenzorokat, kicsit hamisítsanak már a népszerűségén:

orbán fotó

De ez nem volt elég a számára, az egész megjelent cikket elérhetetlenné tette:

http://www.szon.hu/tomegek-koszontottek-orban-viktort-nyiregyhazan-vagy-megsem/29 52349

Helyette az őt szolgáló médiakutyák ezt hozták össze:

Gazdasági központ lesz Nyíregyháza

Vajon az eredeti fotókat készítő riportert azóta baleset érte? Vagy csak a munkáját veszítette el, és nem a szakmai hitelét? A legrosszabb időket idézi fel a nemzetinek mondott kormány az eset kapcsán, mikor kommunistákat megszégyenítő módon hamisítja meg a hiteles tájékoztatást a kedves vezető kedvéért.

És most mondja azt valaki Orbán Viktor igazat mond! Mondja azt valaki, ebben az országban működik a sajtószabadság! Ez az eset nem egy túlbuzgó pártkatona egyéni akciója, ez egy központilag irányított cenzúra, ami nap mint nap megtörténik az országban. Elég csak a köztévé színvonal alatti műsoraira gondolni, ahol naponta nyalják fényesre az ország vezetőjének a politikai hátsóját.

Normális országban ez nem történhet meg. Normális országban nem lehetne már a hatalomban olyan ember, aki naponta bizonyítottan az ország tönkretételén dolgozik miközben a saját vagyona szemmel láthatóan növekszik. Normális országban a hatalom nem kevesek kiváltsága, hanem a többség érdekének a szolgálata. Normális országban a többség már felemelte volna a seggét az ilyen hatalom ellen. De nekünk ezzel kell beérni.

Kár is tovább koptatni az embernek a nyomdafestéket.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/11/12/orban_viktor_mar_nem_annyira_nepszeru_e zert_toroltek_egy_egesz_cikket_az_ujsagbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Repülő szőnyeggé változik talpunk alatt a föld
  2015-11-12 13:48:23, csütörtök
 
  Repülő szőnyeggé változik talpunk alatt a föld

2015. november 12. 13:10
Kincses Albin - Hunhír.info

Uniós nyomásra kellett megváltoztatni az állami földek eladását szabályozó jogszabály szövegét - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az mno.hu-t. A változás értelmében külföldi is licitálhat a magyar állami földekre. Azonnal ki kell lépnünk ebből a multikulti posványból, ameddig nem vásárolják föl földünket az idegenek.


A kormányzati szándékkal szemben kicserélték a ,,magyar földműves" kifejezést ,,földműves"-re abban a jogszabályban mely a földvásárlási jogosítványokat határozza meg. Így aki helyben lakik, és jelenleg is gazdálkodik - legyen az külföldi, vagy magyar - az vásárolhat állami földet, részt vehet az állami földek megszerzéséért folyó licitálásban is.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=88347
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fekete trikós, bakancsos fiatal nácik, hanem érdeklődő é
  2015-11-12 13:46:24, csütörtök
 
  Nem fekete trikós, bakancsos fiatal nácik, hanem érdeklődő értelmiségiek veszik a Mein Kampfot

2015. november 12. 09:42
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, mennyire érdemes figyelni, éspedig rendszeresen, a média fősodrát. A Néphazugság egyik publicistája, Tanács István, mai számában például ugyebár gyomorforgató, bicskanyitogató tényről számol be: bizony nem fekete trikós, bakancsos fiatal nácik, hanem érdeklődő értelmiségiek veszik a Mein Kampfot. Erre mondják telivér liberálisaink, hogy azért ez ,,ciki".
Magyar Menedék - Háttérhatalom

A néphazugságos publicista a kecskeméti piacon járt a minap, ahol nyilván lemerevedett. Mert lemerevedni nemcsak a részegségtől lehet, hanem a Mein Kampftól is, amit - nem tévedés - Göncz Árpádról szóló könyvek mellé téve látott az egyik könyvárusnál, aki elmondta, hogy azokat a kiadványokat rakja feltűnő helyre, amelyek iránt ,,nagyobb az érdeklődés". A publicista oda is ment hozzá, s az alábbi párbeszéd alakult ki közöttük:

,,Szokatlan ez a párosítás - mondom a könyveket áruló hölgynek, aki azt kéri, ne írjuk le a nevét.
- Véletlenül alakult így, de itt jól megférnek egymás mellett. - Szóvá tették már, hogy miért árulja Mein Kampfot?
- Sokszor. De a kiadás teljesen legális, a Mein Kampfot is engedélyezték. Abból is volt vita, hogy némelyik könyv borítóján náci jelkép az illusztráció. Olyan jelvényt, vagy érdemrendet nem árulhatnék - de ha egy történelmi tárgyú könyv borítóját azzal illusztrálják, az legális. Kénytelen voltam tisztába jönni a szabályokkal. Amit törvényesen kiadnak, azt árusítani is lehet. Németek is vásároltak már, sőt, német nyelvű kiadást kerestek.
- Provokációnak tűnik, hogy egymás közelébe tette Hitlert és Göncz Árpádot.
- Pedig nem az. Azt szoktam előre tenni, ami új, vagy valamiért aktuális, és van rá igény. Szerintem Göncz úr, akinek személyes ismerőse voltam, megértéssel fogadná ezt. Nézze, itt van legelöl Frei Tamás új könyve az agrárbárókról. Vagy Jennifer Lopez, Dolák-Saly Róbert, Polgár Judit könyve. Van könyv a kézilabdáról, mesekönyvek karácsonyra. De ha magát zavarja, hogy Göncz meg Hitler olyan közel van egymáshoz, átrakhatom valamelyiket ide, az arab költők mellé.
- Aki a könyvesek közül Göncz Árpádot árul, nem szokott Hitlert árulni.
- Más is kérdezte már, hogy miért nem egységes a kínálat. Mert a piacra heterogén közönség jár. Eljön valaki káposztáért vagy krumpliért, itt megy el előttem. Ha felkelti valami az érdeklődését, megáll, belelapoz, ha telik rá, megveszi.
- Ki veszi a Mein Kampfot?
- Nehogy azt higgye, hogy a fekete trikós, bakancsos fiatal nácik. Ők nem olvasnak, még Hitlert sem. Érdeklődő értelmiségiek. Középiskolai, főiskolai tanár, történelemből diplomamunkát író egyetemista."

Már most jelzem: kordokumentumként feltétlenül megőrzendő a fentebbi dialógus, különös tekintettel az alábbi mondatára: ,,Szerintem Göncz úr, akinek személyes ismerőse voltam, megértéssel fogadná ezt." Arról, hogy tényleg azzal-e, ne nyissunk vitát, miután elment. De tényleg gyönyörű mondat. Hja, liberalizmus, másság, tolerancia! A ,,Mein Kampf"-ot pedig arab költők mellé téve is megtalálják a szemfüles olvasók, akik pedig nem mások, mint érdeklődő értelmiségiek, akik eleddig csak hallottak a műről, de nem olvasták, és amit hallottak róla, nyilván nem elégítette ki őket.

Sokan, sokszor, sokfelé leírták már: a liberalizmus legnagyobb ellensége maga a liberalizmus. A liberalizmus hívei azt mondják, nem kellenek dogmák. Az eszmék szabadon áramolhatnak, büntetlenül ütköztethetők egymással. Ez a hőn áhított liberális demokrácia krédója. Csakhogy amíg ezt hirdetik, maguk is dogmákat állítanak fel. Leginkább olyanokat, melyek bizonyos vélemények, tanítások, állítások tagadásának drákói megtorlásáról szólnak. Az ,,eszmék szabad áramlása" csak az általuk elfogadott eszmékre vonatkozik. Ha más, helyesebben azoknak ellentmondó eszmékről van szó, mindjárt ,,provokáció"-ról ordítanak, és anatémát, kiközösítést követelnek képviselőikre.

Csakhogy ebből a receptúrából éppen az értelmiségiek kérnek legkevésbé. Nyilván kimondhatatlanul fáj ez a néphazugságos publicistának és holdudvarának. No de van riportjának egy másik gyöngyszeme is:

,,A Petőfi Népében megkérdeztem Zombor Gábortól, az előző polgármestertől, mit szól hozzá, hogy Hitler-könyvet árulnak a piacon. Azt felelte: nem tudja megakadályozni, de személy szerint nem ért egyet vele - mondja az a felháborodott olvasónk, aki felhívta figyelmünket a kecskeméti könyvárusra. - Már láttam, hogy az itt dolgozó németek nézik, és beszélnek róla. Előfordulhat, hogy még a Mercedes igazgatója is meglátja, és nehezményezi.
- Az ő véleménye fontosabb, mint más piacra járóké.
- Ismerjük Angela Merkelt, meg a hivatalos német politikát. Hitler egy szörnyű korszak jelképe, akit én nem szívesen látok mindennap. Gyurcsányt lehet utálni, de nem lehet egy lapon említeni Hitlerrel. Értelmiséginek tartom magam, de nem vágyom arra, hogy a Mein Kampf tartalmával részletesebben megismerkedjek. A kezembe sem veszem. Szerintem ahhoz ,,olyan" orientáltság kell. A várost is minősíti meg a kormányt is, hogy ezt megengedik. Jó, a könyvárus meg akar élni, de akkor árulhatná Hitlert diszkrétebben, nem az élére állítva, hogy mindenki lássa. Én ezt nem tudom elfogadni."

E dialógust pedig leginkább a belőle általam kiemelt mondatok miatt tartom szintén megőrzendőnek, mint a butaság Ráth-Végh István könyvébe illő kordokumentumát. Tipikus mentalitást tükröz: ugyan nem ismeri urasága a szóban forgó művet, sőt nem is akarja megismerni, de azért elítéli a tartalmát! Nem, nem cserélnék vele helyet, miként egyre több értelmiségi sem, akik, Istennek hála, tényleg hisznek az eszmék szabad áramlásában.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=88345
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötszörös bér csábítja a magyarokat
  2015-11-12 13:39:11, csütörtök
 
  Ötszörös bér csábítja a magyarokat

Markotay Csaba, 2015. november 11.


Egy cukrász, egy óvónő vagy egy buszsofőr is az itthoni bruttó 500-600 euró helyett könnyen 1500-2000 eurót kereshet, ha Nyugat-Európában vállal munkát. Az elvándorlás egyes ágazatokban már aggasztó méreteket öltött, pedig szakértők szerint a nettó átlagbér 15-20 százalékos növelése egyáltalán nem veszélyeztetné a versenyképességet.

A hazai bérek négy-ötszörösét, vagy akár még többet is könnyen megkereshetnek a külföldön munkát vállaló magyarok, és szinte bármilyen szakmában hasonlóan nagyok a különbségek az itthoni és a külföldi keresetek között - ez derül ki a lapunk által készített összehasonlításból. A különböző szakmák esetén külföldön is sokat számít, hogy valaki az adott ország melyik részén, hány évesen, milyen gyakorlattal végez munkát, de még az is befolyásolja a fizetéseket, hogy nőről vagy férfiról van szó (a férfiak Európa-szerte többet keresnek), illetve hogy a magánszférában vagy egy állami intézménynél kap munkát valaki.

Az adatokból kiderül, hogy miközben például egy 30 éves, 5 év gyakorlattal rendelkező mérnök Nagy-Britanniában átlagosan több mint 3500 eurónak megfelelő fontot kap havonta, és még Németországban, a keleti országrészben is 2800 euró felett lenne a havi bruttó jövedelme, itthon átlagban alig éri el az 1000 eurót. Az orvosok esetében még nagyobb a különbség, de például egy cukrász is megkereshet Londonban 2400 eurónyit, szemben az itthoni 674 eurós bruttó átlaggal. Nem panaszkodhatnak a német vagy az osztrák utcaseprők sem, a magyar viszonyokhoz képest egészen kiváló a havi jövedelmük. Az ápolók esetében akár 7-8-szoros különbségek is lehetnek, bár itt is sokat számít, hogy melyik tartományban, és pontosan milyen munkakörben alkalmaznak valakit. Németország keleti felében például ,,csak" alig több mint háromszor nagyobbak az ápolói fizetések átlagban, mint Magyarországon. Sokat elárul a különbségekről, hogy egy osztrák vagy német köztisztasági dolgozó többet visz haza egy hónapban, mint egy Magyarországon dolgozó mérnök, orvos vagy tanár.
,,A magyarok nem nagyravágyók"

Az osztrák és a német bérek között, legalábbis a keleti tartományok esetében, nincs érdemi eltérés, viszont a kiemelkedően jól fizető Angliában a megélhetési költségek és a szállás jelent nagy kiadást. A jelek szerint azonban az ott dolgozó magyaroknak még így is megéri inkább kint munkát vállalni. - Az iskola befejezése után azt láttam a környezetemben, hogy senki sem tud előre tervezni. Ha albérletbe akartam volna menni, akkor a megélhetés minden pénzemet elviszi, semmit sem tudtam volna félrerakni - mondta a Magyar Nemzetnek egy jelenleg Skóciában dolgozó fiatalember, András. Ő 2012-ben ment el Magyarországról, és két éven át Londonban takarítóként dolgozott, 6,5 fontos órabérért. Ez egy hónapban több mint ezerfontos (csaknem 450 ezer forintos) fizetés. Egy közvetítő cég segítségével ment ki, de - sok hasonló esettől eltérően - már itthon felmérte az angliai társaság, hogy pontosan kire van szüksége. Akkor válogatták be Andrást is, aki úgy utazott ki, hogy már megvolt a szerződése. Most Glasgow-ban él a barátnőjével, egy étteremben dolgozik, és bár szereti Magyarországot, nem jönne haza, mert kint megtalálta a számítását, jól érzi magát, és most már jelentősebb összeget is félre tud rakni.

- A magyarok általában nem nagyravágyók, sokan már azzal is elégedettek, hogy a mindennapi életükhöz elegendő pénzt tudnak keresni, és még szórakozni is eljutnak úgy, hogy hónap végén sem kell éhezniük - mondta egy másik, szintén Angliában dolgozó magyar, Bernadett. Ő gyerekfelügyeletet vállalt, és azért ment ki három éve, hogy összegyűjtsön némi pénzt arra, hogy majd hazatérve egy kisebb lakást vásároljon. Most viszont nincs a rövid távú tervei között, hogy hazatérjen, mert elégedett a helyzetével. Azt mondta, sokan a karrierjüket építik külföldön.
Nyelvtudással szinte korlátlan a lehetőségek száma

Az alacsony szintű nyelvtudással érkezőket inkább konyhai, kávézói munka várja, de sok diplomás is ezt a megoldást választja. A nagyobb városokban szinte korlátlan a lehetőségek száma a jól képzett és nyelveket beszélő munkavállalóknak. A havi négy-ötszörös bér pedig még a kevésbé kalandvágyóknak is vonzó lehet. Pontos adatok hiányában legfeljebb becslések vannak arra nézve, hány magyar dolgozhat külföldön. A tartósan Nyugat-Európában élő és dolgozó magyarok száma valahol 350 és 500 ezer között lehet.

http://mno.hu/data/cikk/1/31/34/20/cikk_1313420/brutto_atlagber_orszagokban_onlin e.jpg


Fotó: MN-grafika
Valahogy pótolni kéne

Viszonylag nagy csoportot jelentenek a határ mentén ingázók is, akik csak átjárnak dolgozni, jellemzően Ausztriába. Magyarországon eközben a munkaadók egyre többet panaszkodnak arra, hogy nincs elég szakképzett munkaerő. A hazai hiányszakmák listája hónapról hónapra bővül, ami nem csoda, ha a Berbarometer.hu adatai szerint egy ápoló bruttó átlagfizetése 140 ezer körüli, egy buszsofőr 170, míg egy tanár 185 ezer forint körül keres. Már a nyáron gondot okozott a Balaton környékén, hogy nem találtak elegendő pincért, de szinte folyamatosan vándorolnak ki az orvosok, az informatikusok, a mérnökök, újabban pedig egyes térségekben nincs elég hentes, pénztáros, sőt még cukrász se.

A legsúlyosabb helyzet - az egészségügyi dolgozók lelépésén kívül - a mérnököknél és a szakmunkásoknál figyelhető meg. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke egy nyilatkozatában kiemelte: a munkaerőhiányt valahogy pótolni kellene, amit jellemzően betanított munkásokkal, diákokkal, esetleg közmunkásokkal oldatnak meg.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: egyre nagyobb divat a külföldi cégek körében, hogy itthon alapítanak valamilyen gazdasági társaságot, oda jelentik be a munkavállalót, viszont a munkavégzés helyeként valamilyen nyugat-európai várost jelölnek meg. Így itthon minimálbérre jelentik be a dolgozót, és a hazai, illetve a külföldi minimálbér közötti különbséget valamilyen napidíjban, tehát nem bérjellegű kifizetésben térítik meg számukra.
Alkupozíció?
Nem fizetik meg megfelelően a hazai munkavállalókat, pedig a nettó átlagbér 15-20 százalékos növelése makroszinten sem a versenyképességet, sem a vállalatok helyzetét nem veszélyeztetné. Erről Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője beszélt a Napi.hu-nak. A munkaerőpiacon a munkanélküliség és munkaerőhiány egyszerre van jelen. Sok helyen az utóbbi időben már alkupozícióba is kerültek a munkavállalók, akiknek a nyugat-európaitól jelentősen elmaradó szinttől kell indítaniuk a bérharcot. (M. Cs.)


http://mno.hu/tarsadalom/otszoros-ber-csabitja-a-magyarokat-1313420
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Művészek tömegei tiltakoznak Fekete György egyeduralma ellen
  2015-11-12 13:18:46, csütörtök
 
  Művészek tömegei tiltakoznak Fekete György egyeduralma ellen

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. nov. 11., 14:49


Az új Narancsban elmondjuk, mit lehet tenni az MMA ellen. És hogy miket üzletelt a díszes köztestület Pintér Sándorhoz és L. Simon Lászlóhoz köthető cégekkel. Ízelítő és egy jó hír.

Pintér Sándor volt cége, L. Simon holdudvara és a kormánynál jól fekvő egyéb vállalkozások is jelentős megbízásokat kapnak a Magyar Művészeti Akadémiától - derül ki a friss Narancs cikkéből, amely részletesen bemutatja a szerencsés cégeket. Az ügy azért is pikáns, mert L. Simon Lászlóra mint Fekete György párton belüli ellenfelére szokás hivatkozni, aki eddig próbálta távol tartani a nagy étvágyú belsőépítészt az NKA-tól.

"Az új szabályozással nem szűnik meg a független és minőségi művészet Magyarországon. Csak az MMA támogatása kell hozzá. - írja publicisztikájában Urfi Péter, aki sorra veszi a most függetlenként ünnepelt NKA számos hibáját is, de főleg azt próbálja megfejteni, mit lehet tenni a lassan mindent bekebelező MMA ellen.

Levelét megírta

Kezdetnek nem rossz az a friss hír, hogy 18 művészeti szervezet aggodalmát fejezte ki a Nemzeti Kulturális Alap tervezett átalakítása miatt. Ezekről az aggodalmakról igen udvarias, az MMA nevét meg sem említő levelet írtak Orbán Viktornak és más fontos kormánypárti politikusoknak. Levelüket roppant tapintatos módon titokban kívánták tartani, de a Magyar Nemzet megszerezte. Az aláírók névsorából kiderül, hogy a kulturális életben nem túl népszerű az ötlet, hogy Fekete György az NKA-ban is döntő befolyást szerezzen. Az aggódók között van például a szinte a teljes könyves szakmát képviselő MKKE, a szinte a teljes színházi szakmát képviselő Magyar Színházi Társaság, a komolyzenei ernyőszervezet, a Magyar Zenei Tanács, vagy éppen mind a négy nagy írószervezet - köztük az Írószövetség, amely korábban az MMA-val közös közleményben állt ki a kormány mellett.

"Meggyőződésünk, hogy az NKA működésének, a szakmai alapokon nyugvó döntéshozatalnak mindenkor nemzeti kultúránk egészét kell kiegyensúlyozottan megjelenítenie. Úgy látjuk, a Nemzeti Kulturális Alapot, különösen a kuratóriumi delegálási rendszert érintő változások éppen az intézmény eddigi függetlenségét veszélyeztethetik, miközben az nem szorul ilyen jellegű reformokra" - írják a levélben.


http://magyarnarancs.hu/belpol/muveszek-tomegei-tiltakoznak-fekete-gyorgy-egyedur alma-ellen-97185
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.