Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Márai Sándor: Térfogat
  2015-11-14 16:56:15, szombat
 
 

Nem csak a színpadnak, a regénynek is külön térfogata van. Ami az ,,élet"-ben egy méter, az a regényben nem egészen pontosan egy méter: talán csak nyolcvan centiméter. Ami az életben cím és rang, a regényben nem föltétlenül megbarnul, mélység és magasság szerepet cserélnek, az élet mellékességei döntő jelentőséggel lépnek föl a regényben, egy zsebóra ketyegni kezd és időt mutat a regény térfogatában, holott az életben soha nem mutatott egyetlen percet sem, melyre érdemes lett volna odafigyelni. A világi térfogat, mértékegységek a regényben oly különösen átalakulnak, mint ahogy a kontinentális mérték Angliában nem pontosan ugyanaz; ami ideát kilométer, odaát mérföld, ami itt liter, ott pint, ami itt deka, ott lat, ami itt érzés és dráma, az a regényben hazug és nevetséges átérzés, s ai a regényben végzet, az életben néha elsikkad és átalakul unalommá. Aki az életből az irodalom térfogatába lép át, tagadja meg a nehézkedés törvényeit. Mint a földi ember a Mars légterében és vonzási sugarában, itt is másképp kell élni, látni, lélegezni. Vegyünk lélegzetet.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: O'Neill
  2015-11-14 16:54:53, szombat
 
 

Hősei polgárháborúból, a házasságtörésből, az Antillákról, vagy a szomszéd parókiáról érkeznek, utcai ruhában, zsebükben a végzettel, melyet rögtön, első szavukkal és mozdulatokkal, oly természetesen csomagolnak ki és nyújtanak ajándékba. Rögtön, első pillanattól egész sorsukkal lépnek a színpadra, tehát nemcsak mindazzal, ami a színdarab történetéhez tartozik, hanem azzal is, amit gyermekkorukban szerettek, vagy gyűlöltek, a fiatalság bánatának és türelmetlenségének emlékeivel, egy gonosz indulat, vagy egy megbékült negyedóra emlékének törmelékeivel. Így jelennek meg, s rögtön ezt mondják: ,,Öld meg." Vagy: ,,Szeress." Vagy: ,,Gyűlöllek, te büdös ringyó." Vagy, egészen szelíden: ,,Mégis szeress." Úgy hordják a végzetet magukkal, mint más a töltőtollat, vagy a zsebkendőt. De ő, az író, egyetlen pillanatra sem jelenik meg a színen, nem szól közbe; mintha mindent tudna alakjairól, minden emberi alakról és helyzetről, s kissé félne is attól, amit tud.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Jelenlegi izmusok, vallások és igazságok
  2015-11-14 14:01:33, szombat
 
  A jelenlegi izmusok, vallások és igazságok

A magyarnak mondott írók és költők, festőművészek, zenészek lírai karámjait jelentik a világ apokalipszisnek százharminc esztendeje.
Ezer éve tart a reformátusok állandó apokalipszise, amelyet most az Illés együttes kezdett el, s dalaik alapján hozták az újabb szereplőket, a dalok alapján születtek meg, mint ahogyan a miskolci világ-könyvtárhoz berendezték az egész országot.
Az előző romániai apokalipszist 1945-ben fejezték be Benkő Lajoson Olaszliszkán, anyámnak az apján, de anyámon folyamatos volt a Rákóczi tér büntetése a szőkéi helyett kezdetben, akik összepisilték a lepedővel elmeosztály által letakart Európát. Ilyen volt Gábor Zsazsa és Staller Ilona, vagy a megmentett Kovács Erzsi, mint féltékenység. A Benkő olaszliszkai magyarok elleni apokalipszist az Omegával kezdtél elölről, mint ahogyan az ortodox-zsidót kislányáldozással a Metroval. A média hallgat, bár húsz éve fertelmeseivel ismételte az emberek megáldozását, páran lepleztek névtelenül.

A Magyar irodalom története egyetlenegy könyvét jelentette az embereken végrehajtott apokalipszisnek, melyben Weöres Szörnyeteg koporsója, Mária mennybemenete, Istár Vénusz pokoljáratása, Innin pokoljáratása, Ízisz-Jézus, Ízisz áldozása, a pók-pusztító Keresztöltése is szerepelt, melyekre sokan felkiáltottak, hogy ezt a XX. században itt nem lehet végrehajtani.
A miskolci világ-könyvtár alapján rendezték be a városokat, országokat, a neveken való végighaladással kezdődtek a világban mindenütt a háborúk.
A két apokaliptikus utca: Révész és Bertalan, mindig elköltöző és kimentett, ember áldozással megmentett szereplőkkel. Valamennyien árnyékok, hiszen ez nemcsak a Vaskapu, a Szentpéteri kapu, a Győri kapu, az Avasi vastrágya, a sötétkapu központi helye valamennyi láthatatlan világbeli kíséretükkel, hanem a Rákóczi tér teljes lakosságát jelenti, mint Árnyékoskertet.
A Bestia ezeknek vezette be régen az ájtatosságot, a Jézus vallást. Valamennyi kereszten rózsás Jézusuk helyett az egyházaknak engem tettek keresztre.

A vastrágya vallásait Vörös Oroszlánban szereplő rendekkel és reformátusokkal kezdték születésemkor három kísérővel, Anna nevekkel, mint Adam Cadmon főszereplőjéről Adam-is Annával. Ezek valamennyien okkultista, karmikus szülöttek, beleéertve a pécsi torony gnózisát, a szabadköműveseket, rózsakereszteseket, antikrisztusokat (melyekhez a római egyház is tartozik), avatárokat, Eperjest a farizeusokkal, szadduceusokkal, a nemesekkel, melyeknek könyve Nagy Karola Tünemény suhant el Erdély felett volt a mimózával, vagyis itt velem és méhgörcseimmel, halak megváltójukkal, Medveczky Ilonával, aki, mint nem meglepő szőkesége miatt ember áldozással megváltásra került. Cigánysággal rendezték be az afrikai termékenységi vas-törzseket...

A new yorki ikertorony is eszerint került berendezésre a tatárdombi összenőtt ikerházáról a Talmudnak, a Rákóczi térnek, az Időjelek testenyészeteinek és a római egyház ufós elmeosztályának, ami a New York lakosságát jelenti. Ha elmondták volna az igazságot, hogy az embereket áldozták meg ezek a vallási fanatikusok maguk helyett, el lehetett volna kerülni a terror támadást.
A mohamedánok szintén könyvből kerültek berendezésre, ezért a római egyház Hunnia elmeosztálya, amelyik a börtönnel az élen újabb világ-könyvtárral, ezek fordításával készült '56-ban az újabb apokalipszisre az ellensége, ahogyan ez régen is volt még keresztes lovagok idejében.
A világjátékok része a futball, amit Orbán romániai elmeosztályával naggyá tesz, a domino, amit Szűcs névhez érve kezdtek el, ezért tették bele későbbi leplezés miatt a filmbe a magyar mondatot, hogy ,,Mit sütsz, kis szűcs...", tudjuk, hogy vietnami és amerikai kávés rózsakeresztes elme háborúját jelentette. A zenészek sakk-kártyáját is rajtam hajtották végre, megmentve a szereplőiket, a franciákat is. 1971-ben jártak a Napóleon kártyájánál a régi időben. A Táncdalfesztivállal elölről kezdték a világ történelmet a vasfüggönyösök Varga-Varsányi nevekkel, már ismétlésben, mert már Varsányi karmikus sántasága miatt a bölcsődében megrántották a csípőcsontomat, mára kimentették a megyéből. A filmek szembesítés miatt készültek, lezárásához a játéknak, melyet az Időjelek hintás kislányával, magyar kislányként velem kezdtek el valamennyi egyházzal óvodás koromban G. Maczó Ágnes helyett, valamint a Pszichografológiába tett Weöres távol-keleti áldozásait Baratta Ági helyett a cigányság és kelet emberré nemesítésével.

A biblia egyetlen könyvet jelent a világ-könyvtárból, a benne lévő holt tengeri tekercsekkel, azokból létrehozott egyházakkal, szereplőkkel, csapásokkal, amelyen az elmeosztálya a médiának ment végig, s valamennyiüket ember áldozással kimentette Borsodból.
Miskolci nevével kezdték el a hatvanas években a miskolci világ-könyvtárat azzal, hogy felakasztotta magát Miskolci a járványtemetőben a legmagasabb fára. Folytatták a miskolci könyvekkel berendezetteket Szegedi névvel a Szegedről történő emelésükkel, majd jött Szolnok, Győr, az avatar központ és valamennyi városa, faluja a bementek a városba falvak lakosainak urbanizálásával.
A Biblia szereplő gárdája a legnagyobb, külön kiadva a debreceni,a jehova egykori Johanna, farkaskutya kezdetével és egy öreg házaspárral az általam megírt régi mesék alapján. Miskolc régi és új hírnökökkel folytatta már az újabb kitermeléseket.
Húsz éve kitörtek innen az egyházi szereplők, a debreceniek maradtak a könyvből odatett Kósával az élen. Húsz éve történt szintén, hogy a gitárom, ami körbement a világon átkerült a cigányság kezébe, a két apokaliptikus utca neveit 1985. óta cigányság betelepülésével ismételték, mint a Farkas nevűeket, mint romániai börtön honfoglalókét.

Húsz éve kezdték el megreformálni az egészségügyet az elmével az élen amerikai mintára, s ezt kreatív munkával, valamint zenei vasfüggönyösök dalainak terápiájával oldották meg. Elkezdték az emberek áldozását valamennyi egyházi szülött, füves, alkoholista helyett folytatásban, ekkor az alkoholistáknak tartottak már terápiákat. Az öcsém szörnyet halt, miután többször megverték Marozsánék, mint egykori hivatalsegéd kezdetével a könyveknek, mikor leöntötték pálinkával és valamennyi alkoholista és füves helyett megáldozták a menhelyével Müller Péter Sziáminak.

Magyarország ma reggel a civilizációról beszélt az iszlám terrortámadásra utalva. Magukat az emberek megáldozói civilizáltnak tartják, mint romániai szereplők. Nem tartozott volna emberekre az elmeosztályok apokalipszise, de mint írtam, ezt magyarokon hajtják végre és embereken már kilencven esztendeje, az elmeosztály mindenért az embereket támadja, ami a csapásait éri, vagy amiért hiányosságuk van valamiben, vagy furcsa szokásaik. Hegyi Barbarától tudtam meg, hogy a lányomat a törökök helyett forrázták le, vagyis Törökország, ugyanúgy, mint Franciaország, Anglia az angol Cates kommunizmus itteni végrehajtásáért, a svédek a Lila kocsmai miskolci berendezéssel, Oroszország valamennyi könyvével rajtunk hajtotta végre, de beszélhetünk az optimista Mexikóról is, melynek az épületeit, melyek Passuth könyvei alapján voltak berendezve, most számolt fel a város, mint a Stadion éttermet. Nincs országa a világnak, amely a miskolci világ-könyvtárban nem szerepelt volna. Még az olasz csőtészták helyett - ez maffiát jelent - is az embereket áldozták meg. Valamennyi régi történelmi kor, egykori izmus szereplőit megmentették.
Németország és Magyarország kezdte a kislány áldozást a zsidóival, de már az elmeosztálya a média-Miskolcnak ott volt.

Ne mondja magát civilizáltnak az olyan romániai Magyarország, amelyik felszámolta az emberiséget, ugyanis az emberek jelentették, nem a börtön elmeszülöttjei, árnyékai,karmikusai, testenyészetei, csapásai.
Nem civilizált szokás a kislány áldozás, valamennyi szereplő helyetti megáldozás, az ember gyalázás, csonkítás, deformáció, ember kínzás, sőt bizonyítása mindannak,ami történt elvett gondolkozással a skizopren refrenek helyett. Nem civilizált a szándékos nyomorba döntés, a koldultatás a sziklai nép helyett. Nem civilizált valamennyi elmebetegségen történő végighaladása a menhely által Romániának.
Nem különbek a fanatikus térítőivel az iszlám fanatikusoknál, csak titokban működnek és gyilkolnak. Az igazságot kell elbeszélni. A Hunnia elme áll szemben az ezer éves református karmikusokkal most az iszlámmal, nem tisztességes, ha ezt is az elmeosztály emberek áldozásával akarja megoldani.

Ennyit a játékokról, de szerintem végtelen, feltérképezhetetlen minden jelecskéhez rendelt elmélete a lírai karámnak. Én is olyan voltam két évvel ezelőttig, hogy csak azt néztem, ki milyen ember, attól függetlenül, hová tartozik, milyen a szexuális beállítottsága, de velem iszonyatok történtek és történnek, mint kiderült, születésem óta a lakosok belőlem nemesedtek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Neurológusok mondják, hogyan legyünk boldogok
  2015-11-14 13:03:46, szombat
 
  Neurológusok mondják, hogyan legyünk boldogok.
2015.11.14.
Hogyan legyünk boldogabbak? - A neurológusok megmondják. Számtalan tanácsot kaphatunk a boldogsággal kapcsolatban, könyvekben, internetes blogokban, újságcikkekben, ám ezek sokszor megfoghatatlanok, sőt zavarosak. Az idegrendszerrel foglalkozó tudósok azonban sokkal pontosabbak: következzen néhány egyszerű, de annál hatékonyabb szokás.
Az agyunkban nagyon hasonló idegrendszeri pályák aktiválódnak akkor, ha büszkék vagyunk, mint ha szégyent vagy bűntudatot érzünk. Éppen ezért szeretünk "tocsogni" az önsajnálatban és az önvádban, hiszen az az agyunk jutalomközpontját is aktiválja.

Az aggodalmaskodás is kellemes érzésekkel tölthet el, ráadásul ez idegrendszert is megnyugtatja. Ellentmondásosnak tűnik, de az aggodalmaskodás valahol jó érzés, hiszen legalább teszünk valamit a problémánkkal kapcsolatban. Hosszú távon azonban rendkívül káros lehet, ám egy egyszerű kérdéssel visszájára fordíthatjuk a negatív érzelmeket. Egyszerűen kérdezzük meg magunktól, hogy miért vagyunk hálásak. A hála az agynak azon részét aktiválja, ahol a dopamin nevű hormon is termelődik, de a hála érzése a szerotoninra is jó hatással van. A hála arra készteti az agyat, hogy a pozitív dolgokra koncentráljon, ez pedig a boldogság (biokémiailag is alátámasztható) növekedésével jár együtt. A boldogság sötét oldalaMindenki boldog (vagy legalábbis boldogabb) szeretne lenni, sokan ezt tartják az élet céljának és értelmének. Azonban a boldogságra nem szabad tökéletesen jó dologként gondolni, lehetnek ugyanis árnyoldalai is - állítják amerikai pszichológusok. Kiderül az is, miért.

Időnként mindenkinek lehet rossz kedve, ám ezen is könnyen segíthetünk: próbáljuk meg minél pontosabban megnevezni ezt a negatív érzést. Egy kísérletben MRI-készülékkel vizsgálták önkéntesek agyát, akik különböző érzelmeket mutató arcokat figyeltek. Az érzelmek látványának hatására az amigdala aktiválódott, ám amikor arra kérték őket, hogy nevezzék is meg az érzelmeket, más agyterületek is aktivitást mutattak, ugyanakkor az amigdala aktivitása csökkent. Vagyis az érzelmek tudatos megnevezése enyhítette azok hatását. Ez a módszer ráadásul a lehető legegyszerűbb szavakkal is működik, és akkor is hatásos, ha nem magunknál, hanem másoknál alkalmazzuk (tehát igyekszünk megfogalmazni, hogy mások hogyan érezhetik magukat).

Szintén jótékonyan hat az agyunkra, így a boldogságunkra az is, ha döntést hozunk egy problémával kapcsolatban - ez ráadásul a problémamegoldást is segíti. A döntéshozatal ugyanis önmagában képest csökkenteni a szorongást és az aggodalmaskodást, mert aktivizálja a prefrontális kortexnek nevezett agyterületet, emellett pedig a striatumnak nevezett rész aktivitását csökkenti (ezt a területet a negatív impulzusokkal és rossz szokásokkal is összefüggésbe hozták már).

A döntéseknek ráadásul nem kell tökéletesnek lenniük, a szakemberek szerint az is megfelelő, ha az "elég jó" megoldást választjuk. Az "elég jó" választások az úgynevezett dorsolaterális prefrontális részeket aktivizálják, ez pedig az erő és az ellenőrzés érzését adja. Vagyis, ha képesek vagyunk dönteni, akkor az agyunk úgy érzékeli, hogy uraljuk a helyzetet, ez pedig csökkenti a stresszt, sőt kellemes érzésekkel is eltölt minket. A döntés, választás ugyanis a dopamintermelődést is serkenti. A szakemberek szerint ez tulajdonképpen azt is jelenti, hogy sokkal boldogabbak leszünk, ha eldöntünk valamit, kitűzünk egy célt, és azt végig is visszük, mint ha a jó dolgok csak úgy véletlenül megtörténnek velünk.

Végül, az utolsó tipp a neurológusoktól: az emberi érintésnek, egy simogatásnak, ölelésnek rendkívül nagy hatása van a hangulatunkra és a boldogságra, hiszen a szeretettség és elfogadás megnyugtató érzését adja. Szintén MRI-felvételek alapján kiderítették, hogy a kirekesztettség és a visszautasítás ugyanazokat az idegpályákat aktivizálja, mint a fizikai fájdalom. Az érintés növeli az oxitocin hormon termelődését - ez a felelős a szerelmesek felhőtlenül boldog lelkiállapotáért, vagy azért a mindent elsöprő szeretetért, amelyet az anyák éreznek a gyermekük iránt. Ha tehát szeretnénk kellemesebben érezni magunkat, érintsük meg valakit, még egy egyszerű kézfogás vagy vállveregetés is jótékony hatású lehet!

Összefoglalva: ha boldogabbak és elégedettebbek szeretnénk lenni, a következő egyszerű szokásokat érdemes gyakorolni: kérdezzük meg magunktól, miért vagyunk hálásak, nevezzük meg pontosan a negatív érzelmeinket, döntsünk többször, és öleljük, érintsünk meg minél többször a hozzánk közel állókat.

Forrás: Optimista klub
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 1299
  • e Hónap: 7540
  • e Év: 59806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.