Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Curry
  2015-11-16 19:13:21, hétfő
 
 
A curry elnevezést eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből “ honosították " a britek. curry
A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény (Murraya koenigii, régebbi nevén Chalcas koenigii), a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, amelynek levelét használják fűszerezésre, Indiában főleg vegetáriánus ételekhez. A karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. A curry a tamil kari szónak egy túlságosan leegyszerűsített változata, melynek “szósz", “mártás" a jelentése. A curry az angolok révén vált általános kifejezéssé, amit mindenféle indiai étel fűszerezéseként értelmeztek.

A nálunk erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik. Ma már azonban a curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével.

A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet; karilevelet nagyon ritkán tartalmaz. Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika.

Az indiaiak körülbelül 25-30 fűszerből produkálják a különböző karis-aromákat, egy-egy ételbe általában hat-nyolcféle fűszert tesznek. A fűszereket frissen, közvetlen a fogyasztás előtt őrlik és a megadott mennyiségben adagolják az ételekbe.

A különféle fűszerkeverékeket maszalának nevezik, az illatos, aromás fűszer-keveréket pedig garam maszalának hívják, amit a már majdnem kész ételekbe tesznek.

Felhasználják: Mártások, húsok, halak, tojásos, paradicsomos, rizses ételek készítéséhez.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Csombor vagy borsikafű
  2015-11-16 19:09:46, hétfő
 
 
Borsos aromája miatt diétás konyhában bors helyettesítésére használják.A borsos ízű levelekkel húsokat,csombor füszernövény kolbászt, hurkát, mártásokat ízesítenek. Kiemeli a babból készült ételek ízét, valamint csökkenti a felfúvódást.

Középkötött, trágyázás utáni friss talajt szereti. Virágzás idején sarlóval vagy kaszával az alsó elágazásnál vágjuk - esetleg kétszer is - , majd szárítás után a növényt lemorzsoljuk és rostáljuk. Bableves, babfőzelék, burgonyaételek, káposztafélék, saláták, húsételek, gombás ételek, vadpácok, majonéz és különféle mártások fűszere.

Ne főzzük az étellel együtt, csak a főzés befejezése előtt pár perccel kell az ételhez adni. Diétás konyhák étrendjében igen használatos, mivel a feketeborsot lehet vele pótolni és egyben gyógyhatása is van.

Gyomorerősítő, felfúvódást gátló, étvágygerjesztő és görcsoldó hatása miatt is értékes fűszernövény.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Csicseriborsó
  2015-11-16 19:08:22, hétfő
 
 

A hüvelyesek közül a babfélék fogyasztása igencsak elterjedt hazánkban, ám acsicseriborso szintén ehhez a családhoz tartozó csicseriborsóról ugyanez már nem mondható el. Íme, néhány fontos szempont, miért is érdemes enni belőle!



Honnan is jött?

A csicseriborsó származási helye nagy valószínűséggel a Közel-Kelet vagy a mediterrán régió. Ezeken a területeken, továbbá Indiában étkezési célra és abraknak termesztett, közkedvelt növény. Az arab világban, és főként Marokkóban, a csicseriborsó szinte mindennapos élelemnek minősül. Rendkívül sokoldalúan és finom fűszerezéssel készítik el, így, ha nem lenne ötletünk a csicseriborsó ízletes felhasználásához, nyugodtan lessünk el egy-két egyszerű trükköt tőlük.

Európában az olaszok, spanyolok, portugálok, franciák és a törökök termesztik. Hazánk kiskerteiben ma csupán szórványosan fordul elő. Bokrán fityegő felfújt kicsiny hüvelyei érdekes látványt nyújtanak. Magjai kosfej, bagolyfej alakúak. A mostoha vidékek kedvelt növénye, mivel jól bírja a szárazságot és az erős napsütést.



Sokrétű használat

A csicseriborsó felhasználási területe megegyezik a borsóéval. Antinutritív anyagokat nem tartalmaz, hőkezelés nélkül is felhasználható. Elhúzódó virágzása miatt akár egy hónapig is frissen szedhető. Szárazborsóként viszont hosszú áztatásra van szüksége, hogy megpuhuljon. Rendkívül fontos tulajdonsága, hogy a zsizsik nem támadja meg, ezért alkalmas biotermesztésre.

A csicseriborsó íze édeskés, kissé a dióra hasonlít, így változatosan felhasználható: az arab világban tálalják köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve, vagy saláta formájában, és a híres marokkói tagine (egytálétel) fontos alapanyagaként is. Emellett készíthetünk belőle levest, ragut, salátát, vagdaltat (falafel) vagy pástétomot (humusz) is. Előszeretettel adnak hozzá római köményt, fahéjat, koriandert, gyömbért, a zöldfűszerek közül pedig mentát. Ellenállhatatlan ízkombinációt lehet mindezek keverékéből kihozni.



Segíti az emésztést

A különleges kulináris élvezeteken túl a csicseriborsónak persze kedvező élettani hatásai is vannak. csicseriborso1Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Emészthetősége jó, 76-78%-os. Gyógyászati szempontból is értékes növény: diabetikus hatású, emésztési zavarok, hurut kezelésére használható, ugyanakkor a koleszterinszint szabályozására is alkalmazzák.

Mint a rostban gazdag alapanyagoknak, így a csicseriborsónak is a rendszeres fogyasztásával normalizálhatjuk vérnyomásunkat, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódása miatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását, az emésztés serkentésével pedig megszünteti a székrekedés okozta nehézségeket.



Depresszióra, kimerülésre is ajánlott

A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt a kismamáknak, míg magas triptofántartalma miatt a szülés utáni depresszióban szenvedőknek vagy éppen a fáradt, kimerült felnőtteknek és gyerekeknek nyújthat segítséget.

A csicseriborsóból lisztet is szoktak készíteni, mely a gluténérzékenyek diétájának fontos alapanyaga lehet.

Levesnek, főzeléknek, pürének is elkészítő. A gömbölyű fehér fajta pörkölt magja különleges csemege, földimogyoró helyett fogyasztják, valamint pótkávénak is alkalmas.

Forrás: www.mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Chili
  2015-11-16 19:06:22, hétfő
 
 

A chili paprikaként emlegetett csípős paprikákat Ázsia szerte szószok, krémek és chilikevergetve sütött, párolt ételek ízesítésére használják. A chilipaprika nem borsféle, hanem nagyon csípős, hegyes, piros, a trópusokon termő paprikafajta. Mártásokhoz, salátákhoz, sertés-, marha- és birkasültekhez, tojásos, sajtos ételekhez, valamint grillezett húsokhoz használjuk.

A chili paprika rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést és megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, illetve az acetil-szalicilsav (egyes fájdalomcsillapítók hatóanyaga) okozta károsodásoktól. Ha száraz csilivel főzünk, ízét és színét is jól kihozza, ha olajban pirítjuk. Az egész vagy durvára tört csilipaprikákat hosszabb ideig is lehet pirítani, ha azonban finomra van őrölve, csak néhány másodpercig szabad, különben megég. A chili teszi erőssé az indiai ételeket. Az erős ételek felélesztik az emésztés tüzét.

Tévhit, miszerint az egészséges gyomornak ártalmas. Az erős ételek felélesztik az emésztés tüzét. A statisztikák azt mutatják, hogy Mexikó és India lakosai közt kevesebb a rákbeteg. Száraz, hűvös helyen tartandó.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Borókabogyó
  2015-11-16 19:05:08, hétfő
 
 

Észak-Amerika és Európa nagy részén általánosan borokabogyoelterjedt növény. Megtalálható a skandináv országokban éppúgy, mint a Földközi-tenger környékén.

A juniperus nemzetségből ez az egyetlen faj, amely hazánkban vadon is előfordul. Hegyeinken kívül nagyobb kiterjedésű ősborókás található a Kiskunságban és Barcs környékén.

Az érett toboztermések illóolaj-tartalma 0,5-2%, egyes esetekben a 4%-ot is eléri. Az illóolajban főleg monoterpén szénhidrogének (alfa-, béta-pinén, kámfén stb.) vannak, de terpineol és borneol is kimutatható belőle. Kóstolással is meggyőződhetünk arról, hogy jelentős (30% körüli) az invertcukortartalma. A flavonglükozidok mellett előfordul még benne katechin cserzőanyag, mintegy 10% gyanta és a friss bogyókban C-vitamin, amelynek nagy része a szárítás alatt lebomlik.

A népi gyógyászatban vizelethajtó és emésztést elősegítő hatását régóta felhasználják a különböző eredetű vese- és epemegbetegedéseknél. Illóolaja nagyon jó görcsoldó és szélhajtó, de izzasztónak és nyálkaoldónak is megfelel. Egyes pálinkafélék (borovicska, gin) jellegzetes illatukat tőle kapják, de felhasználják likőr és bor alapanyagaként is. A belőle készített szósz és lekvár a vadételek nélkülözhetetlen kelléke. Pácolásra is kiválóan alkalmas.

Tél végi, tavaszi influenzás időszakban a hurutos megbetegedések kezelésében is használatos, sőt az asztmára inhalálószerként jön számításba. Külsőleg bedörzsölve enyhíti a reumás panaszokat. A kozmetikai és illatszeripar is nagy mennyiséget használ belőle. Fájából készítik a gyógyászatban ma már ritkábban használt borókakátrányt, bár erre más fajt is felhasználtak, pl. aj. oxycedrust. A középkorban a pestisjárványok megfékezésére a máglyákon mindig füstöltek borókaágakat is.

Egyes fajai külföldön igen népszerűek, így Afrikában a ,,ceruzacédrus" néven ismert J. procera fontos bútor- és ceruza alapanyag. Amerikában a vöröscédrus (J. virginiana) igen fontos alapanyaga a ceruzagyártásnak.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Bazsalikom
  2015-11-16 19:04:17, hétfő
 
 

A bazsalikom (Ocimum basilicum L.) dísz-, fűszer-, és gyógynövény. bazsalikomNépies elnevezései: bazsalikusfű, buszujok, kerti bazsalikum, királyfű, német bors.

Eredetileg Dél-Ázsiából, Perzsiából, Afrikából került Európába, és itt is kedvelt, egynyáriként termesztett kerti, cserép- és fűszernövény lett. Jellegzetes illatú és dús aromájú, színe zöld, virága pedig fehér színű.



Származása, elterjedése

Az ajakosak családjába tartozó Ocimum nemzetség 50-60 faja Afrika, Ázsia, Amerika trópusi tájain honos. A Dél-Ázsiából származó O. basilicum a legjobban elterjedt és termesztett faj, amely a mérsékelt égövi klímát is elviseli. Ismerete és termesztése hazánkban több száz éves.

Származás, illetve levélnagyság alapján hazánkban két nagyobb típushoz tartoznak a termesztett változatok: a nagy levelű dél-európai típus és a kisebb levelű afrikai, amely utóbbi illóolajában a linalool helyett kámfor van.



Jellemzői

Egyéves növény. Karószerű főgyökere számos oldalgyökérre ágazik. Nem hatol mélyre, de dús elágazódásával viszonylag nagy talajréteget sző át. Mereven felálló. 40-60 cm hosszú szára a gyökérnyaktól sok oldalhajtásra ágazik el.

Szára az ajakosok családjára jellemzően négyszögletes. A szár hossza, a levél alakja és színe alapján számos változatát különböztetik meg - a legtöbb helyen a kis, zöld levelű változatát termesztik. A száron és a levélfonákon az erek körül igen gyéren szőrök nőnek. A tojásdad levelek széle csipkés vagy bevagdalt, levélnyelük rövid, válluk lekerekített. A csupasz, vékony levéllemezen gyengén kivehető az erek mintázata.

Szárvégi, laza álfüzér virágzatának egy-egy örvében 6-8 virág nő, az örvök száma 10-18. Csészéje zöld, széle a sziromlevelekkel együtt gyéren szőrös. A csésze felső ajka ép, széles kerekded, míg az alsó ajak négyfogú. A sárgásfehér vagy pirosló párta felső ajka négykaréjú, az alsó enyhén, homorúan hullámos. A párta rövid csöve általában fehér. A porzók a fehér párta alsó ajkához simulnak, annál valamivel hosszabbak. A két termőlevél összenövéséből keletkezett felső állású termőből 4 fekete makkocskatermés jön létre.



Hatóanyagai

Kellemes, a szegfűszegre emlékeztető, fanyar illatú, pikáns ízű fűszernövény, ami illóolajat, cseranyagot, szaponint és keserű anyagot tartalmaz. A zöld növényi részekben sok a C-vitamin.



Felhasználása

Igen sokoldalúan használható: levesek, (különösen fehér babból készült) főzelékek, saláták, szószok, pácok, sültek, mártások, darált húsok, halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez, gyógytea készítésére.

Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.

Sokféle hatást tulajdonítanak neki. Nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja.

A népi gyógyászatban étvágygerjesztőnek, vizelet- és szélhajtónak, köhögéscsillapítónak használják. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.

A kerti bazsalikom leveléből készült forrázatot gyomorrontás és étvágytalanság esetén alkalmazzák. A felfúvódás és a bélgázképződés kiegészítő kezeléseként szélhajtónak használják. Összehúzó hatása enyhíti a garatgyulladás tüneteit. Külsőleg alkalmazott alkoholos kivonata a sebgyógyulást elősegítő kenőcsök egyik alapanyaga; sebekre, sérülésekre ajánlott; a bazsalikomot gyakran más növényekkel (menta, fűszerkömény) együtt használják.

A kereskedelemben morzsolva forgalmazzák. Légmentesen lezárt fűszertartóban, fénytől védve, lefagyasztva vagy kevés só-ecet-olívaolaj keverékben eltéve tárolandó.



Életmódja, termesztése

Meleg, félárnyékos helyen érzi jól magát. Általában barna homoktalajokon, magról március-áprilisban langyos ágyba vetik, majd május elején 20-30 cm-es távolságra palántázzák. A virágzó növényt vágják, szárítják, majd a leveles hajtásokat lemorzsolják.

Cserépben, balkonládában, akár a konyhaablakban is nevelhetjük.

Hosszú, álörvös virágzata alulról felfelé folyamatosan nyílik. Júniustól szeptemberig virágzik, a nyár második felétől nyíló virágok mellett már érett mag is található.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Babérlevél
  2015-11-16 19:02:23, hétfő
 
 

A babér a legrégebben ismert és igen elterjedt babérfűszernövények közé tartozik. A világ minden, mediterrán éghajlatú részén ültetik. A Törökországban és Kaliforniában termett levelek a legkeresettebbek.

Lehetőleg a jellegzetesen aromás, szármentes, zöldes színű leveleket használjuk. Ízesíthető vele a levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételek, paradicsomos étkek, főzelékek, szószok, mártások, kolbászáruk, sültek, aszpik és kocsonya készítéséhez, uborka, tök, zöldparadicsom és káposzta eltevésénél, halhúsok marinálásánál, sertés és marhahúsok párolásánál, savanyú ételeknél, vadhúspácokhoz és vadételekhez.

Mivel a levél erősen aromás, túladagolva kesernyés íze el is ronthatja ételeinket.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Ánizs
  2015-11-16 19:01:08, hétfő
 
 

Az ánizsmagot általában egészben használjuk. Ha kell, össze is törhetjük, de mindig ánizscsak a szükséges mennyiséget, mert gyorsan elveszíti jellegzetes aromáját. Fűszerként az egész világon sokoldalúan használják, illóolajat, fehérjét, cukrot tartalmaz.

Felhasználható főzelékek (vörös káposzta-, sárgarépa-, tök-, cékla- stb.), vadas ételek, mártások ízesítésére; ezeket egy kevés ánizs előnyösen érdekessé teheti.

Gyakran teszik édességekbe, gyümölcskompótokba, édes rizsbe, köhögés elleni cukorkákba, pudingokba, tésztákba, süteményekbe, egyes vidékeken még a kenyérbe és a sós süteményekbe is. Sokféle italhoz adják, így puncsokhoz, szirupokhoz, likőrökhöz, édesborokhoz és teákhoz, de leginkább a likőrgyártásban jelentős.



Ánizslikőrök

Az ánizs adja a görög nemzeti italnak számító ouzo (ejtsd: úzó) jellegzetes aromáját. Ugyanez az ital Macedóniában és Bulgáriában is ismert, ott masztika a neve. Házilag főként törkölypálinkából (ritkábban szőlőből) készítik, ami pedig kereskedelmi forgalomba került, azt általában gabonaszeszből. Az ánizs (a fehér üröm és az édeskömény mellett) a hasonlóképp karakteres francia abszint és pastis egyik fő alkotóeleme is.

Ha ezeket a likőröket vízzel keverjük, érdekes hatást figyelhetünk meg. Az ánizsolaj ugyanis nagyon rosszul oldódik a vízben, ezért, ha vizet öntünk hozzá, az ouzo és az abszint is opálos fehér, illetve fehér-zöld színt vesz fel, ahogy az illóolajok kicsapódnak az oldatból. Ez a színváltozás (a Louche-hatás) lehet az egyik oka annak, hogy ezeket az italokat már-már rituálisan isszák.



Gyógyhatása

Az ánizst étvágyjavító, emésztést serkentő, vértisztító, hurutoldó, idegerősítő, felfúvódást szüntető, gyomor-, bél- és epebántalmak elleni szerként is használják. A gyermekgyógyászatban mint szélhajtó szinte nélkülözhetetlen. Gyógyszerekhez ízjavítónak adják.

Magvaiból vízgőzzel illóolajat párolnak le. Származási helyétől függően az ánizsmagból 6-9% ánizsolaj vonható ki.

Használják illatosításra, gyenge hashajtónak, és a belső elválasztású secretumok (tej, köpet) gyorsabb kiválasztására. A tetveket gyorsan elpusztítja, ezért kenőcsként vagy borszeszes oldatban fejtetvek ellen is alkalmazzák.

A bőrt érzékenyítő és/vagy enyhén irritáló tulajdonságai miatt tartós, több hetes használata nem ajánlott.A háziállatok féregűző szereinek egyik alkotója.

Forrás: www.wikipedia.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Erőteljes - ébredés utáni és lefekvés előtti - imák
  2015-11-16 18:58:42, hétfő
 
  Ébredés utáni ima


Hálát adok Neked, én Istenem, ha széttekintek magam körül, s látom, hogy míg sokakat elszólítottál mellőlem, engemet fölvirrasztottál e mai napra, s ha tán bánattal sújtottál is olykor-olykor, életem megtartásával alkalmat adtál nekem, hogy kipihenvén az elmúlt napot, jóságodért hálaadással magasztalhassam szent Nevedet, s erőt merítsek jövendő küzdelmeimre, és továbbra is tanulmányozhassam csodálatos törvényeidet.
Hálát adok Neked, én Istenem, föltekintve mennyei trónod felé; hiszen onnan szállt alá reám az elmúlt nap folyamán minden áldás és gazdag ajándék. Ezt a napomat is boldogítsad, én Istenem, Irgalmasságodból!
Adj lelki s testi boldogságot, belső csendességet, szelídséget és jámborságot és jó egészséget, s gyógyítsd meg minden betegségem! Elfolyt életem bűneit, óh, Istenem, engedjed el, és kérlek, felejtsd el! Én Istenem, add nekem Szentlelkednek megújító kegyelmét!
Óh, milyen áldásos lesz ez a nap reám nézve, ha Neked Atyám, kegyelmedben maradhatok, s ha a Te gyermeked törekszem lenni. Milyen boldog lesz egész életem, ha Jézusom, Veled való közösségben tölthetem el napjaimat. Mennyire boldog lesz napom, ha Te, áldott Szentlélek, bennem lakozol, s Te igazgatod utamat, és fényt adsz nekem, ami által megvilágosulnak bennem szent titkaid.
Uram és Istenem, áldd meg minden munkámat, ki-és bemenetelemet, s adj meg nekem mindent, amit áldó kezed jónak lát megadni-lelkemnek javára!
Uram és Istenem, ajándékozz meg Jézus Krisztus tudományának szent erejével, hogy leküzdhessem a gonoszt, hogy alázatosságban kereshessem, ami fölemel, s hogy lélekben közeledhessem Tehozzád, mint minden tökéletességnek kiapaszthatatlan forrásához, Jó Istenemhez és Édes Atyámhoz! Ámen!
Óh, Uram, Istenem, Jézusom, áldott Szentlélek, áldott legyen és szenteltessék meg a Te Neved, mindörökké! Ámen!
Az Atyának, Fiúnak, Szentléleknek nevében Ámen!
Laudétur Jesus Cristus! Per omnia secula seculorum! Amen!



Lefekvés előtti ima

Elfáradtam, s karjaidban hajtom le fejemet, nagy Isten! Légy áldva, hogy velem voltál ezen az egész napon, s mint szerető jó Atya őrködtél fölöttem. Küldd el mellém angyalaidat, hogy ezen éjszaka vigyázzanak énreám! Te pedig drága Istenem, légy őriző Pásztorom, most és mindörökké!
Ámen!

Forrás: https://www.facebook.com/angyaliimakeskeztartasok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pio atya kilenced
  2015-11-16 07:49:49, hétfő
 
  7 Nap
Kilenced: 1 Számú

1. Jézusom, Te mondád: ,,Kérjétek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak néktek."
Íme, most zörgetek, keresek és kérem a kegyelmet, hogy:...
Miatyánk...
Üdvözlégy...
Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned.
Amen.

2. Jézusom, Te mondád: ,,Amit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek."
Íme, most a Te nevedben kérem az Atyától a kegyelmet, hogy:...
Miatyánk...
Üdvözlégy...
Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned.

Amen.
3. Jézusom, Te mondád: ,,Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak."
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet, hogy:...
Miatyánk...
Üdvözlégy...
Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned.
Amen.

Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlen iránt. Légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is! Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyöngéden szerető Édesanyádnak a közbenjárására a kért kegyelmet!
Szent József, Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!
(mi hozzátehetjük: Szent Pio atya, kérünk, imádkozd te is velünk kedves imádat!)

2 számú kilenced :

7. Nap
Pió Atya, te olyannyira akartál segíteni Isten tervének véghezvitelében, hogy szenvedéseidet ajánlottad fel, csakhogy a bűnösök a sátán szorításától megszabadulhassanak. Könyörögj érettünk az Atyánál, hogy a hitetlenek megtérhessenek, hogy a bűnösök megbánhassák bűneiket, hogy a langyos lelkűeket eltöltse az igaz kereszténység szenvedélye, és hogy az igazhitűek kitarthassanak a megváltás útján.
,,Hogyha ez a szegény világ láthatná, egy kegyelem állapotában lévő lélek szépségét, akkor minden hitetlen és minden bűnös rögtön megtérne." (Pió Atya) Pió Atya imája Jézus Szent Szívéhez. (lásd a végén)
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 434
  • e Hét: 986
  • e Hónap: 12373
  • e Év: 50121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.