Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-11-16 23:54:43, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A savanyú káposzta méregteleníti a májat,...
  2015-11-16 23:25:15, hétfő
 
  A savanyú káposzta méregteleníti a májat,
segít a fogyásban és még a rákot is megelőzheti!

Magas rost- és fehérjetartalma miatt a savanyú káposzta igencsak fontos szerepet játszik az emésztés megfelelő működésében. Annak érdekében, hogy teljes mértékben érezzük hatását, ajánlott nyersen fogyasztani.






Az alábbi recept szerint elkészített káposzta-saláta igazi vitaminbomba, és tökéletes mértékben serkenti az anyagcserét is.

Hozzávalók: savanyú káposzta, sárgarépa, csombor, olívaolaj.

Elkészítés: hogy részben megszabaduljunk a káposzta sótartalmától, tegyük egy tál hideg vízbe fél órára. Ezután szedjük le róla a külső, sérültebb leveleket, és vágjuk apróra. Rózsadamentes acélkést használjunk a felszeletelésre, különben oxidálódik, és veszít értékes vitamin és ásványi anyag tartamából. Ezután keverjük el a finomra reszelt sáragarépával, az apróra vágott csomborral, és egy-két csepp olívaolajjal. Elkészítés után azonnal fogyaszthatjuk.

Ahhoz, hogy érzékeljük jótékony hatását, naponta minimálisan 300 grammal el kell fogyasztani belőle, legalább három napon, de inkább egy héten keresztül ajánlott.

1. Csökkenti a vércukorszintet

Magas rosttartalma miatt a savanyú káposzta valósággal magába szívja a fölösleges cukrot, így elkerülhető, hogy a hasnyálmirigy megterhelődjön.

2. Méregteleníti a májat

Szabályozza a máj működését, és képes olyan káros anyagokat is semlegesíteni, mint például a nikkel, kobalt vagy réz. A nyers káposzta levének ivásával könnyedén megtisztíthatjuk a beleket, így megszabadulhatunk a máj túlterheltségét jelző pattanásoktól, és bőrkiütésektől is.

3. Megakadályozza a székrekedést, segít a fogyásban

Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti a bélműködést, és normalizálja az emésztést. A savanyú káposzta egy nagyon jó természetes hashajtó.

4. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Nyersen fogyasztva, vagy párolva csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát. Statisztikai adatok szerint segítségével elkerülhetjük a mell-, méhnyak-, prosztata-, gyomor- vagy bőrrák kialakulását. Naponta szükséges legalább 200 gramm nyers vagy savanyú káposzta elfogyasztása.

5. Fizikai és szellemi fáradtság ellen

Mivel magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, egy igazi gyógymód az idegrendszer számára. Ha depresszióval, idegi kimerültséggel, krónikus fáradtsággal küzdünk, fogyasszunk legalább három héten keresztül ebédre és vacsorára napi 125 gramm káposztát.

6. A légúti fertőzések legyőzésére

Sok benne az antioxidáns, a kálium, kalcium, magnézium, és több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Erősíti az immunrendszert, de segítségével könnyebben felvehető a harc a légúti megbetegedésekkel szemben. A téli időszakban ajánlott naponta 300-400 gramm káposztát nyersen elfogyasztani.

Forrás: http://twice.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Almaecetes sült fokhagymával elkerülhetjük a gyulladásokat..
  2015-11-16 23:15:50, hétfő
 
  Almaecetes sült fokhagymával elkerülhetjük a gyulladásokat
és az immunrendszerünket is erősíthetjük!

A főétkezések között, ha egy kis nassolnivalóra vágyunk, válasszunk valami egészségeset. Mellőzzük, a chipszet, popcornt, csokit, édes kekszeket. Mutatunk egy nagyon finom és egészséges nasit.






Egy kis ropogós zabkeksz vagy pirítós társaságában a világ legegészségesebb gyulladásgátló és immunerősítő ételét fogyaszthatjuk.

Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 1 mogyoróhagyma, ½ csésze olívaolaj, 1 ½ csésze tahini (szezámpaszta), 1 evőkanál apóra vágott rozmaring, 2 evőkanál apróra vágott kakukkfű, ½ csésze friss petrezselyem, 2 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál almaecet.

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, majd szeleteljük vékonyra.

2. Tegyük oda egy serpenyőben, majd olívaolajon süssük 5-6 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük el a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd tegyük félre hűlni.

3. Egy közepes tálban keverjük el a tahinit a többi hozzávalóval, majd a fokhagymával, és az olajos keverékkel. Tálaljuk zöldségekkel és zabkeksszel.

4. 2 evőkanál keverék: 250 kalóriát, 7,7 gramm rostot, 6,4 gramm fehérjét, és 55 mg nátriumot tartalmaz.

Forrás: http://twice.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A citromhéj csökkenti a koleszterinszintet, méregtelenít...
  2015-11-16 23:12:24, hétfő
 
  A citromhéj csökkenti a koleszterinszintet, méregtelenít
és még 8 különböző egészségügyi hatása van!

Valószínű, mindenki tudja, hogy a friss vízbe facsart citrom leve beindítja az emésztést, segít a fogyásban, és méregteleníti a szervezetet. Azonban a citrom héjának jótékony hatásáról már sokkal kevesebbet tudunk. Nézzük, mire jó a sütemények ízesítésén túl.






1. Csökkenti a rossz koleszterinszintet

Nem minden koleszterin káros, valójában van olyan is, mely segít megőrizni a szívünk egészségét. Ha magas a rossz koleszterin szintünk, a citrom segíti ennek csökkentését. Ez a tulajdonsága magas flavonoid tartalmának köszönhető.

2. Növeli a csontok egészségét

Mivel nagy mennyiségű kalciumot és C-vitamint tartalmaz, segíti a csontok regenerálódását, és azok egészségének megőrzését.

3. Segít megszabadulni a méreganyagoktól

A szervezetben felhalmozódott méreganyagok egy idő után nagyon legyengítik az immunrendszert. Ez a veszély például a sok alkoholt fogyasztó személyeket is fenyegeti. A citromhéj bioflavonoid tartalmának köszönhetően kiürülnek a szervezetből a toxinok.

4. Csökkenti a stresszt

A citromhéj vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően képes csökkenteni a stressz hatásait.

5. Rák ellen

A citrom héja két olyan vegyületet tartalmaz, melyek, kutatások által bizonyítottan segítenek a rákos betegségek leküzdésében.

6. Fenntartja és javítja a száj higiéniáját

A citromsav és D-vitamin tartalmának köszönhetően fehérebbek lesznek a fogaink, és megelőzhetjük vagy legyőzhetjük a kellemetlen szájszagot.

7. Segíti a fogyást

Pektin tartalmának köszönhetően segíti a fogyási folyamat beindítását.

8. Megőrzi a szív egészségét

Mivel magas a kálium tartalma, szabályozza a vérnyomást, és segít megelőzni a különböző szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulását.

9. Az egészséges bőrért

Alkalmazzuk az arcbőrre, így megakadályozhatjuk az aknék kialakulását, és egészséges, élettel teli lesz a bőrünk is.

10. Tisztítja a májat

A citromhéj segítségével megszabadulhatunk a májban lerakódó zsíroktól.

Forrás: http://twice.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Együnk meg 5 szem diót, és várjunk 4 órát!
  2015-11-16 23:04:47, hétfő
 
  Együnk meg 5 szem diót, és várjunk 4 órát!
Nem gondoltuk volna, de ez történik!

Egy új kutatás alapján kimutatták, hogy napi egy marék dió elfogyasztása védelmet nyújt a különböző szívbetegségek ellen. Ha rendszeresen fogyasztjuk, számos problémát megelőzhetünk.






Ezenkívül védi a erek rugalmasságát, csökkenti a koleszterinszintet, és segíti a megfelelő véráramlást. Együnk meg naponta egy marék diót, és pozitív hatását már négy óra múlva érezni fogjuk.

“Ajánlatos négy héten keresztül naponta, megszakítás nélkül diót vagy dió olajat fogyasztani, így elkerülhetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását" - hívja fel a figyelmet Dr. Penny Kris Eteron táplálkozási szakértő, a pennsylvaniai egyetem munkatársa.

A kutatás alapján kimutatták, hogy fontos betartani az adagot, vagyis pontosan három evőkanál (51 gramm) dióolaj elfogyasztása javíthat az érrendszer egészségügyi állapotán.

A dióolaj megőrzi az endothel sejtek jó egészségi állapotát. Ezek a sejtek fontos szerepet játszanak az erek rugalmasságának megőrzésében.

Forrás: http://twice.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ezért egyél mézet és diót minden nap!
  2015-11-16 22:49:43, hétfő
 
  Ezért egyél mézet és diót minden nap!
Meg fogsz lepődni, mit tesz a testeddel!

A már magában is egészséges dió mézzel kombinálva olyan erős természetes orvosság, mely a legtöbb napi szinten szedett gyógyszert helyettesítheti.

Azt már tudjuk, milyen csodás dolog történik a testünkkel, ha minden nap elfogyasztunk egy marék diót. Ez a hatás mézzel tovább fokozható.


Ez a páros biztosítja szervezeted számára az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat. Nézzük, mi mindenre jó ez a két szuperegészséges élelmiszer.

Kiváló kombináció a vérszegénység kezelésére. Keverj össze 50 dkg mézet és 50 dkg apróra vágott vagy darált dióval, és add hozzá egy citrom levét. Tedd üvegbe és naponta 3-szor fogyass el belőle 1 teáskanálnyit.

Ha magas a vérnyomásod, fogyaszd el 100 g dió és 100 g méz keverékét minden nap egy hónapon keresztül.

Gyakran fáj a fejed? A dió és méz keveréke megszünteti a panaszaidat. Gyógyszere helyett 1:1 arányban keverj össze mézet és diót, és naponta 1-2 evőkanállal fogyassz el belőle. (Álmatlanság esetén is hatásos.)






A gyomorfekélyt is hatékonyan gyógyítja. 20 g darált, vagy apróra vágott diót keverd bele egy bögrényi forró vízbe. Kicsit hagyd állni, majd alaposan keverd el, és szűrd le. Egyfajta ,,tej" lesz belőle, amihez keverj 2 evőkanál mézet. Étkezés előtt 2-3 evőkanálnyit fogyassz el belőle.

Forrás: http://www.kiskegyed.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Babos palacsinta sajtmártásban
  2015-11-16 19:58:18, hétfő
 
  Babos palacsinta sajtmártásban

Hozzávalók:
1 teáskanál mustár
2 dl olaj
15 dkg főtt vörösbab
1 dl joghurt
15 dkg gouda sajt
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 db tojás
2 teáskanál só
5 dl tej (kb 4,5-5 dl)
6 dkg vaj
1 g kurkuma

Elkészítés: A palacsintához valókat (30 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dl tej, 1 teáskanál só, sütőpor, 1 dl joghurt, 5 dkg vaj) összeturmixoljuk. A babot beletesszük a tésztába, majd olajban 1-1 evőkanálnyi mennyiséget megsütünk. A másik verzió kissé időigényesebb, de szebb lesz a végeredmény: a babot lecsepegtetjük, majd miután belekanalaztuk a tésztát serpenyőbe, tetszőleges mintázatban elhelyezzük a babszemeket.

A sajtmártáshoz besamelt készítünk: egy serpenyőben 1 dkg vajat olvasztunk és hozzáadunk 1 dkg lisztet, világosra pirítjuk, majd hozzáadunk kb. 2 dl tejet. Simára keverjük a szószt, majd teszünk bele sót, mustárt és sajtot. Ha túl sűrű lenne a mártás, tejjel hígítjuk. Csipet kurkumától szép sárga lesz a mártás.





A kisült palacsintakorongokat a mártással tálaljuk.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Káposztás-sajtos pogácsa
  2015-11-16 19:55:35, hétfő
 
  Káposztás-sajtos pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás sárgája
3 dkg élesztő kis tejben felfuttatva

bors
tejföl ízlés szerint
reszelt sajt a tetejére
50 dkg káposzta
kevés olaj
pici cukor
citromlé


Elkészítés: A lisztet a margarinnal, pici sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejben felfuttatott élesztőt, és a tejföllel összegyúrjuk. Gyenge, puha tésztát kapunk, majd fél óráig pihentetjük.

Az 50 dkg reszelt káposztát kevés olajban pici vízzel, cukorral, citromlével lassú tűzön megpirítjuk.

A pihent, kelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és a káposzta felével megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Néhányszor áthajtogatjuk. Fél órát ismét pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és a maradék káposztával megkenjük, picit borsozzuk.

Fél órai pihentetés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével a tetejét megkenjük, sajttal megszórjuk.

A tepsiben még egy keveset pihentetjük, és forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük.





Megjegyzés:

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szilvás savanyúkáposzta-leves
  2015-11-16 19:52:47, hétfő
 
  Szilvás savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg húsos szalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg szálas savanyú káposzta
15 dkg parasztkolbász
10 dkg magozott aszalt szilva
2 babérlevél
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl


Előkészítés:
A húsos szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk és átvagdaljuk.

Elkészítés:
1. A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát, végül belekeverjük a fokhagymát.
2. Felöntjük 1-1,5 l vízzel, és amikor forr, beletesszük a káposztát. Sózzuk, enyhén és kíméletesen főzzük.
3. A kolbászt felkarikázzuk, a szilvákat kettévágjuk. Amikor a káposzta majdnem puha, beletesszük a babérlevelet, a kolbászt és szilvákat. Összefőzzük. Könnyebben emészthető lesz a leves, ha 1-2 csipet őrölt köménnyel is ízesítjük!
4. A lisztet kikeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, ha kell, pótoljuk a vizet, és kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejére tehetünk még tejfölt.





Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Káposztaleves füstölt kolbásszal
  2015-11-16 19:50:03, hétfő
 
  Káposztaleves füstölt kolbásszal

Hozzávalók:
1 kis fej sima káposzta
3-4 szem burgonya
1 csokor kapor
pici fűszerpaprika
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg füstölt kolbász
ecet
olaj
pici liszt

Elkészítés: A szálasra vágott káposztát a felkockázott burgonyával, a kaporral, pici paprikával, az apróra vágott vöröshagymával és a kolbásszal, felrakjuk főni. Amikor megfőtt, vékonyan berántjuk, és pici ecettel ízesítjük.





Ádám Sándor Árpád

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2711
  • e Hét: 7292
  • e Hónap: 21197
  • e Év: 150904
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.