Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Csányi szerint elsősorban Orbánt illeti köszönet, mert a leg
  2015-11-16 22:11:51, hétfő
 
  Csányi Sanyika a édes jó anyukád!
Elsősorban nekem IS köszönheted, mert a ÉN/MI pénzünket herdálták el a szar magyar focira az ártány! Köszönd a halottaknak akiket a orbányi rendszer kitermel(t) az "egészségpolitikájával"!
És utána majd nézd meg mit hoznak össze az aranylábú gyerekek! Azt is köszönd meg!
Attól hogy kijutott a nemzeti 11 még tudom mennyit ér a magyar futball és aként is kezelem.
Csányi, te népművészeti agyagedény!
Itt Platininek lehet megköszönni mindent, mert ha nem emelik fel 24-re a mezőnyt, s így hígfos színvonalúvá nem teszik az egész EB-t, akkor megint nem vagyunk sehol.
De sebaj, majd felemelik 48-ra létszámot, akkor majd még pótselejtezni sem kell.
Csányi elvtárs, az miben mutatkozik meg hogy a csuti geci vállalta a legtöbb rizikót? Mert szerintem rizikó és kontroll nélkül öntötte a milliárdokat a fos magyar fociba és gondolom a jövőben is fogja még nagyobb mennyiségben. Ebben nincs semmi rizikó mert sajnos megteheti büntetlenül.

*************************


Csányi szerint elsősorban Orbánt illeti köszönet, mert a legtöbb rizikót ő vállalta

Herczeg Márk
futball
ma 15:51


Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint Orbán Viktor vasárnap este azt mondta neki:

,,Sándor, tudod, mire nem szeretnék ébredni? Arra, hogy norvég vagyok."

Csányi azt is elmondta a mai sajtótájékoztatóján, hogy a pótselejtezős kijutás nagyon sokat ér, és mindenkinek nagyon köszöni a munkát, de:

,,Elsősorban meg kell köszönni a miniszerelnök úrnak. A legtöbb rizikót ő vállalta."

Hogy miféle kockázatra gondolt, az az Index közvetítéséből nem derült ki.


http://444.hu/2015/11/16/csanyi-szerint-elsosorban-orbant-illeti-koszonet-mert-a- legtobb-rizikot-o-vallalta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós csalásvadászok szálltak rá a Miniszterelnökségre
  2015-11-16 22:07:35, hétfő
 
  Uniós csalásvadászok szálltak rá a Miniszterelnökségre

2015. november 16., hétfő, 16:20

Szerző: Vitéz F. Ibolya

Két ügyben is bejelentés érkezett a napokban az OLAF-hoz, az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az egyik a Lázár János vezette Miniszterelnökség 5 milliárd forintos tanácsadói pályázata miatt. Ez volt az a villámtender, amellyel lényegében kicselezte a Miniszterelnökség az új közbeszerzési törvényt. A brüsszeli auditorok a múlt héten vizsgálódtak a Miniszterelnökségen, ők is felfigyeltek a nagy kapkodásra. És más dologba is beleköthettek, az új közbeszerzési törvény néhány pontjából könnyen uniós kötelezettségszegési eljárás lehet.

Az idén kiírt közbeszerzési eljárásokat vizsgálták a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeleti főosztályán az unió auditorai a múlt héten. Arra voltak kíváncsiak, hogyan teljesít az uniós pénzköltés ellenőrzésében kulcsszerepű főosztály. A hvg.hu - kormányközeli helyről származó - értesülése szerint nem sok jó szót kapott a főosztályt felügyelő Császár Dániel Gergely (ő a veje a valaha volt legsikeresebb magyar kézilabdaedzőnek, Mocsai Lajosnak, aki - miután doktori címre válthatta olimpiai sikerét - a Testnevelési Egyetem rektora lett.)

Az ellenőrök információink szerint ,,komoly menedzsmentproblémákat" észleltek: értelmetlen levelezgetést, indokolatlan hiánypótlásokat találtak, ami akadályozza az uniós források lehívását. Az auditorok azzal is szembesültek tudomásunk szerint, hogy a főosztály a minőségbiztosítási és a szabályossági döntések kiadásával gyakorta késlekedik, a jogszabály által előírt 5-5 nap helyett 3-4 hónapot, de előfordult 10 hónapos csúszás is.

Lázár János sajtótájékoztatót tart - tiszta vizet a pohárba

Fotó: Túry Gergely

Horogra akadt a Miniszterelnökség saját közbeszerzési eljárása is, éppen ellenpéldaként. Ebben az ügyben, jóllehet 5 milliárd forintos tanácsadói megbízásról van szó, a főosztály nem vesztegette az időt tüzetes ellenőrzéssel, néhány óra alatt jóváhagyta a kiírást. Az auditorok azt sem értették, miért kellett sietősen, közvetlenül az új közbeszerzési törvény hatálybalépése előtt, a régi szabályok szerint kiírni az eljárást. Az auditorok - értesültünk - jelezték, hogy az eljárás további menetét fokozott figyelemmel fogják kísérni. A HVG értesülése szerint a Lázár-tárca közbeszerzési eljárása miatt bejelentés érkezett már az OLAF-hoz, de ez történt a másik állami tenderrel, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. ugyancsak 5 milliárd forintos, szintén nagy sebbel-lobbal kiírt tanácsadó-tenderével is.

Az már külön csavar a történetben, hogy a két, összesen 10 milliárd forintos pályázatot uniós forrásból szeretné finanszíroztatni a két állami szervezet, ám ez előtt komoly akadály tornyosul. Lázár János ugyanis tavaly bejelentette, hogy a központi intézményrendszer finanszírozását a magyar állam vállalja, így nincs szükség az úgynevezett technikai segítségnyújtási operatív programra. Ez utóbbiból fizették korábban például a közbeszerzési főosztály ellenőrző munkájához igénybe vett tanácsadókat. Az új, 2014-2020 közötti támogatási időszakra azonban ilyen programot nem kért Magyarország, vagyis azt állami büdzséből kellene kifizetni.

Más dologra is furcsán néznek az uniós ellenőrök

Az auditorokkal párhuzamosan brüsszeli szakértők az új közbeszerzési törvénynek és rendeleteinek a megfelelőségét kezdték vizsgálni. Különösen gyengének találták az építési beruházásokra vonatkozókat, és értetlenül álltak az előtt, hogy már néhány nappal a törvény hatálybalépése előtt módosítócsomag érkezett a jogszabályhoz. Végeredmény még nincs, de ,,több ponton is várható" kötelezettségszegési eljárás - vetítették előre brüsszeli források a hvg.hu-nak, ami egybevág a közbeszerzéssel foglalkozó jogászok egy részének véleményével.

Gyengének találták az építési beruházásokra vonatkozókat - Képünk illusztráció

Fotó: Fülöp Máté

Tüzetesen vizsgálják az új intézmény, a ,,felelős akkreditált közbeszerzési szakértő" bevezetését, amely a verseny szélesítése helyett éppen ellenkezőleg: szűkíti a piacot. Hasonló történik, mint a felszámolói névjegyzék összeállításakor, lényegében a piac újraosztása.

Az akkreditált szakértő nélkül az uniós forrásból megvalósuló projektet nem lehet kiírni, nélküle nem indítható közbeszerzési eljárás. A régi szabályok szerinti hivatalos közbeszerzési tanácsadói listán 1304-en szerepeltek, nekik azonban újra neki kell futniuk a regisztrációnak, mégpedig új játékszabályok szerint. Csak magánszemélyek jelentkezhetnek, ezzel egy sor cég helyzete válik bizonytalanná. Mindössze 10 munkanap alatt kell a megkövetelt dokumentumokat beadni, beleértve a megbízók által igazolt referenciamunkákat is. Olyan összeférhetetlenség-szagú helyzet is előfordul majd, hogy a referenciát igazoló és az alkalmasságot elbíráló ugyanaz lesz, jelesül a Miniszterelnökség. Mindezek alapján a piacon az esélyegyenlőség és az átláthatóság alapelveinek sérülését vélelmezik. Az idevágó rendeletből például nem derül ki, hogy a kérelem elutasítása esetén mely szervezet és milyen szabályok szerint bírálja el a jogorvoslatokat.

http://hvg.hu/gazdasag/20151116_Bejelentes_Lazarek_otmilliardos_trukkje_m#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnap, a misén jönnek a Fidesztől aláírást gyűjteni
  2015-11-16 22:06:44, hétfő
 
  - Jenőkém?
- Igen, atyám?
- Vasárnap, a misén jönnek a Fidesztől aláírást gyűjteni. Csak szólok előre, hogy ne legyen gebasz.
- Aláírást? A misén?
- Igen. Ez mégiscsak a felcsúti templom, az ország afféle szakrális központja!
- Mészáros polgármester úr mit szól hozzá?
- Hát... ha a sajtó kérdezi, majd baromira csodálkozni fog.
- És mit lehet aláírni?
- Íveket. Hogy nekünk, magyaroknak itt nem kellenek ágrólszakadt, közel-keleti idegenek, bajkeverők, erejük teljében lévő fiatalemberek, mindenféle üldözöttek... semmi szükségünk rájuk. Maga is így gondolja, Jenőkém?
- Hát... atyám a pap, én csupán a sekrestyés vagyok. Akkor csak a korpuszt szedjem le a feszületről, vagy a keresztet is kidobjuk?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MINDEN mEGY TOVÁBB...
  2015-11-16 21:23:38, hétfő
 
  2015. november 16., hétfő


MINDEN MEGY TOVÁBB...

Gyászol a világ és siratja az áldozatokat.
Mécseseket gyújtunk, összegyűlünk, hogy együtt nyilváníthassuk ki együttérzésünket a családtagoknak, a francia nemzetnek, Európának.
Közben az utca embere retteg, egy hangos dörrenésre pánikban menekül, ellenséget keres és talál, persze nem azokban, akik a helyzetet előidézték.
Így fog ez menni darabideig, megvernek majd egy-két arab öregasszonyt, aki hazafelé tart az utcán, robogó autóból lelőnek az arab negyedekben néhány suhancot, aztán egy idő után csökken a figyelem, lazul az ellenőrzés.
Valahol a Közel keleten, egy sikátor mélyén vagy egy előkelő palotában találkozik majd két ember, az egyik kimond egy városnevet és átad egy köteg pénzt, a másik pedig mélyen meghajolva kihátrál a szobából, és néhány hónap múltán lehet ismét gyertyákat gyújtani.

Az utca embere pedig azt hiszi, hogy ha bezárkózik szobájába, akkor biztonságban van, de ez a hit illúzió, a mai világban az ilyen szobák úgy tűnnek el egyik percről a másikra, mintha sohasem léteztek volna.
Mégis, sokan ezt hiszik megoldásnak, ,,zárjuk le a határokat!" - mondják és fel sem merül bennük, hogy a határok állandóan zárva vannak, kivéve a határátkelőket, meg kivéve, amikor politikai célból ráengedjük az országra a menekülteket, ellenőrizetlenül.
Szinte mindenki a felszínt kapirgálja, az embereknek pedig nincs kedvük a dolgok mélyére ásni, hiszen ki az a bolond, aki erőlködik, ha az orra elé tolnak egy egyszerű megoldást is.
Pedig lenne itt min spekulálni, hiszen a probléma meghaladja azt a szintet, melyet egy nagyonokos terrorista elő tudna idézni a világban.

Az összes nagyhatalom a pályán van, valamennyien éppen áldozati pozícióban, semmi nem mutat arra, hogy változtatni akarna valaki.
Aki bombázott, az tovább bombáz, Amerika, mint előkelő idegen szemlélgeti a helyzetet, pedig volna itt néhány kérdés, melyekre közösen kellene megkeresni a választ.
Az első mindjárt maga az Iszlám Állam, melynek létrejötte a mai napig ködbe vész.
Igen rövid idő alatt jött létre, látszólag a semmiből, és ezt nem lehet azért egyetlen kaporszakállú imám tevékenységének se tulajdonítani.
Amerika kivonult Irakból, hatalmi és katonai vákuumot hagyott maga után, ezt töltötte be előzékenyen a kalifátus.

A szervezet nem egy egyszerű terrorista sejt, hanem magát államnak nevező szervezet, saját hadsereggel, mely korszerű fegyverekkel rendelkezik.
A Közel-Keleten katonát találni egyszerű - olcsó az emberélet - de felfegyverezni őket olyan fegyverekkel, melyek az iraki és szír reguláris erőkkel folytatott harcban is megállják a helyüket már körülményesebb - kivéve ezt az esetet.
Itt ugyanis az amerikaiak otthagytak az iraki hadseregnek például kétezer háromszáz felfegyverzett harcjárművet, - Humweet - melyet aztán az iraki hadsereg előzékenyen otthagyott a sivatagban - katonás rendben - a kalifátus akkor még mezítlábas harcosainak.
Kétségkívül a fantáziámmal lehet baj, de nem tudom elképzelni, hogy az amerikaiak ezt ne vették volna észre, és ha észrevették, akkor ne tudták volna megsemmisíteni az egész kontingenst, beleértve azt a minimálisan is negyven darab M1A1 harckocsit, melyet szintén ajándékba felejtettek a terrorállamnak még azelőtt, hogy harcba vetni módja lett volna.
Ezzel aztán az ütőképesség rendben is volt, Aszad elnök meg a kurdok nézhettek ki a fejükből - lám, így jártak.

Aztán, ugye, a háborúhoz három dolog kell, mondá Clausewitz, ebből az egyik a pénz, a másik kettő pedig dollár és angol font.
A pénz nem terem a datolyapálmán, azt valahogy meg is kell szerezni.
Terroristát etetni, reguláris hadsereget fenntartani nem olcsó mulatság, de akinek olajkútjai vannak, az könnyen boldogul.
Márpedig a kalifátus által birtokolt területeken vannak olajmezők, melyek zavartalanul ontják a fekete aranyat, melynek ellenértéke akadálytalanul csurog be a terroristák kasszájába.
Emlékszem, amikor anno Irak megtámadta Kuvaitot, lángoltak az olajkutak, most meg - érdekes módon - minden olajkút zavartalanul üzemel, egy se ég, pedig egy olajkutat lebombázni nem egy nagy kunszt.
Persze, ha a mi érdekeltségünk, vagy érdekünk fűződik a kitermeléshez, akkor nehéz meghozni egy ilyen döntést, hiszen újra üzembe helyezni sokkal körülményesebb, mint üzemben tartani.


Az olajat el is kell adni, és én már megint csak csodálkozni tudok, hogy a világ fejlett pénzügyi rendszere, a nyugati országok verhetetlen titkosszolgálatai képtelenek megállapítani a vevőt, a nyersanyag célállomását.
Amennyiben el lehetne zárni az olajcsapot, elzárták a pénzcsapot is, ez esetben pedig nincs fegyver és lőszerutánpótlás, úgyhogy az államnak, amelyik csak nevében állam, befellegzett.
Apropo állam.
Az állam - szervezet.
Kivéve itt, mert itt a miniszterelnök valószínűleg maga Allah, aki személyesen adja ki az utasításokat a terrorcselekmények elkövetésére, merthogy a kalifátusnak nincs látható szervezete.
Ha lenne, fel lehetne térképezni és ki lehetne iktatni a vezetőket, persze nem lenne sétagalopp még így sem a terület pacifikálása.


A helyzetet tovább bonyolítja a siíta-szunnita ellentét, amely mögött szintén hatalmi megfontolások húzódnak meg.
A térségben igen erős a siíta Irán befolyása, ez pedig a frászt hozza Szaud-Arábiára, mely nem igazán érdekelt az Irán által támogatott szíriai elnök hatalmának fenntartásában.
Az alaviták igen erős befolyással rendelkeznek a Hezbollahban, melyet az arab világban szabadságharcos szervezetként, de a nyugati államokban terrorszervezetként tartanak nyilván, és mely már rengeteg gondot okozott Izraelnek.

Ne menjünk most abba bele, hogy az angolszászoknak milyen dicstelen szerepük van a térség politikájának ilyetén alakulásában, de ebben a helyzetben visszalapátolni a szart a lóba - meglehetősen körülményes dolog.
Lehetne folytatni, de legyen elég annyi, hogy Európa itt az amerikaiak csatlósaként került képbe, ezért meglehetősen méltánytalan, hogy Amerika most igyekszik előkelő távolságot tartani a kialakult helyzettől, és krokodilkönnyekkel áztatni a meggyilkolt áldozatok sírját.
Nincs más választás, első lépésként - szinte bármi áron - le kell verni a kalifátust katonailag, helyre kell állítani Szíria szuverenitását, majd gazdaságát, és kiegyezni az érdekelt feleknek.
Utána békefenntartó csapatokat küldeni kék sisakban, visszaadva egyúttal az ENSZ tekintélyét, mert ma már éppen olyan gittegylet, mint volt a hajdani Népszövetség a II. Világháború előtt.

Az a politikus vagy írástudó, aki a nép hergelésében látja a probléma megoldását, saját népe ellensége.
Azok az emberek, akik onnan menekülnek, az Iszlám Állam terrorja elől menekülnek.
Hogy lehetnek közöttük potenciális terroristák?
Lehet, hiszen csak idén nyolcszázezren léptek be Európába.
De Párizsban csak heten voltak a gonoszok, akik elkövették ezeket a szörnyűségeket.
Heten meg bármikor be tudnak jutni Európába, ha vannak menekültek, ha nincsenek.
Béke kell legyen, mert ha béke lesz, hazaindulnak azok, akiket a helyzet elüldözött.
És akkor Mari néninek nem kell tovább rettegnie, kieresztheti a libáit az ólból, a világ ismét biztonságos lesz - annyira-amennyire...


http://www.pupublogja.hu/2015/11/minden-megy-tovabb.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: “Nem hullhatnak az európai katonák Szíriában,
  2015-11-16 21:13:33, hétfő
 
 

november 16, 2015

Putyin: “Nem hullhatnak az európai katonák Szíriában, miközben a szírek itt nyaralnak!"

Vlagyimir Putyin az orosz hírtelevízióban szólat fel a párizsi terrorcselekmények kapcsán.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy nemzetközi összefogásra van szükség az egyre nagyobb méreteket öltő terrorizmus felszámolására. Putyin helyesnek tartja a lengyel külügyminiszter felvetését, hogy szír migránsokból kellene egy ütőképes hadsereget létrehozni, ami a nemzetközi erők támogatásával felvehetné a harcot az Iszlám Állammal szemben.

Putyin így fogalmazott: “Nem hullhatnak európai és amerikai katonák Szíriában miközben a harcedzett erős szír férfiak Európában vakációznak"


http://hirvilag.co/putyin-nem-hullhatnak-az-europai-katonak-sziriaban-mikozben-a- szirek-itt-nyaralnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A migráció kérdésben csak a V4-eknek - ez esetben lengyelekn
  2015-11-16 21:10:57, hétfő
 
  A migráció kérdésben csak a V4-eknek - ez esetben lengyeleknek - vannak épkézláb ötletei:

Witold Waszczykowski , a kinevezésre váró lengyel kormány leendő külügyminisztere:
"Az utóbbi időben szíriai százezrei érkeztek Európába. Alakíthatnának egy hadsereget. Fiatalemberek tízezrei pattannak be felfújható csónakjaikba, kezükben az iPadjükkel, s ahelyett, hogy elsőként inni vagy enni kérnének, azt kérdezik, hogy hol tölthetnék fel a mobiltelefonjukat. Harcba kéne menniük, hogy a segítségünkkel felszabadítsák a hazájukat" - tette hozzá a hivatalosan hétfőn kinevezésre kerülő új, konzervatív kormány tagja. A lengyel diplomácia új vezetője kifejtette, el kéne kerülni azt a helyzetet, amelyben "mi Szíriába küldjük harcolni a katonáinkat, miközben szíriaiak százezrei a kávéjukat iszogatják az Unter den Lindenen" (Berlin központjának egy főutcáján) vagy Európa más városaiban. (...)




A menekülteket küldenék harcba a lengyelek
ma 06:15



Varsó - A százezrével Európába érkező szíriai bevándorlók felállíthatnának egy hadsereget, amely harcba száll hazájuk szabadságáért - vélekedett Witold Waszczykowski , a kinevezésre váró lengyel kormány leendő külügyminisztere.

,,Az utóbbi időben szíriai százezrei érkeztek Európába. Alakíthatnának egy hadsereget" - jelentette ki Waszczykowski a TVP Info közszolgálati televízióban.


Leendő kollégájával, az európai uniós ügyekért felelős Konrad Szymanskival szemben Waszczykowski azt hangsúlyozta: Lengyelország be fogja tartani a távozó liberális kormány ígéretét, hogy befogadnak 9 ezer menekültet az európai elosztási mechanizmusok keretében.


http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/a-menekulteket-kuldenek-harcba-a-lengyelek/w ckjs44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár: nem jelenthet előnyt, ha valaki Fidesz-tag
  2015-11-16 20:07:05, hétfő
 
  Lázár: nem jelenthet előnyt, ha valaki Fidesz-tag

2015. 11. 16. 17:56
Mik ezek?

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról kérdezte Fazekas Sándort: miért kellett különvonattal érkeznie a Püspökladány-Szajol vasútvonal átadására. A miniszter azt válaszolta: "nekem nem volt különvonatom, csak gyerekkoromban, amikor ilyen kis makettvasutam volt" - majd elmagyarázta, hogy egy ekkora beruházás átadása megérdemel egy nagy ünnepséget, ő azonban ott csak vendégként volt jelen a helyi képviselők mellett.

A jobbikos Lukács László arról tett fel azonnali kérdést: miért a Fidesz-közeli fogorvosok nyerik el a legnagyobb pályázatokat - külön nevesítette itt Bátorfi Bélát, akit a leggyakrabban Orbán Viktor fogorvosaként emlegettek, tavaly pedig már a Magyar Triatlon Szövetség elnöke is lett. Lázár János szerint nem kéne a fogorvosok ellen politikát felépíteni, mert ők betegeket gyógyítanak, ráadásul "nem jelenthet sem versenyelőnyt, sem versenyhátrányt az, ha valaki Fidesz-tag, ahogy az sem, ha valaki az ironmant le tudja futni".

A Jobbik Lázár Jánost a kaszinók kedvezményeiről és Andy Vajna támogatásairól is kérdezte. Lázár arról beszélt: fontos, hogy a szerencsejáték kontrollált legyen, "lehetőség szerint Budapesten kell megnyitni a szerencsejáték lehetőségét azoknak, akik ezt megengedhetik maguknak és képesek felmérni a veszélyeit, illetve esetleg néhány nagyvárosban".
Szerző: Sz.I.


http://www.vg.hu/kozelet/politika/lazar-nem-jelenthet-elonyt-ha-valaki-fidesz-tag -461001
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vis
  2015-11-16 19:59:03, hétfő
 
  Menj mosd ki a szádat,mert még a torkodon ragad az a nemzeti ,nagy barna nyelved!
Tehát ha a bajnokságon, ahová kínkeservesen kijutottunk, mint a gyogyósok első körben elpicsáznak minket és gazdagabban ugyan, de hazakullognak a falábúak, akkor Dárdai majd azt nyilatkozza, hogy na, mégse volt érdemes kétezermilliárdot beletolni ebbe a szarba?

Visszaköszönt? Kinek? Kiknek?
Tessék mondani, a 2025-re bejegyzett csípőprotézis műtétet melyikben vállalják? Esetleg baleseti sebészet működik valamelyikben? Oktatnak valamelyikben? Ételosztás melyikben van? Tudod, a nyomorgóknak.
Jaaaaa, hogy a foci? Értem, annak az ötezer embernek épültek közpénzből, akik megnéznek egy bajnoki fordulót és persze a legfőbb félcédulás kéjes örömére.
Hitvány és embertelen, megalomán és esztelen hatalom ül a nyakunkon, verte láncra az országot és vonszolja magával őrült elméje kreálta zsákutcájába.

******************************

Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vissza

15:22

Az egész magyar futball számára motiváció a válogatott Európa-bajnoki kijutása az előző szövetségi kapitány, Dárdai Pál szerint.

A magyar válogatottat tavaly október és idén június között irányító Dárdai német klubcsapata, a Hertha BSC honlapján úgy fogalmazott: a Norvégia elleni pótselejtezős párharc megnyerése csodálatos dolog. Elárulta: a magyar együttes által 2-1-re megnyert vasárnapi visszavágót családja körében, berlini otthonában nézte.

"A találkozó előtti eseményeket is követtem, az egész napom a mérkőzés körül forgott. Nem ittam erre a sikerre, ha viszont lesz egy bankett, ahol megünneplik a csapatot, és meghívnak engem is, akkor biztosan pohárköszöntőt fogok mondani a tiszteletükre" - szögezte le Dárdai.

Az edző úgy fogalmazott: a norvégoknak gyakorlatilag esélyük sem volt, "a mieink uralták a meccset, védekezésben különösen jól teljesítettek. Az egész játékuk jól nézett ki. Válogatottunk, és az egész ország megérdemelte a továbbjutást" - mondta Dárdai, aki kiválónak nevezte a játékosok mentalitását, mivel a közelmúltban többször is a maguk javára fordítottak rendkívül fontos, szoros mérkőzéseket.

Az edző emlékeztetett: szövetségi kapitányként a megszerzett pontokkal és a játékstílussal kapcsolatban is betartotta, amit ígért. "Örülök, hogy Bernd Storck vette át a csapatot. Egyfajta alapot adtam neki, amit kiválóan megragadott. Remekül fejlődött az együttes, de ez nem csak az én érdemem. A játékosok remek munkát végeztek, egyáltalán nem egyszerű három edzővel együtt dolgozni."

Dárdainak még nem volt alkalma gratulálni Storcknak, mert bár a német szövetségi kapitány vasárnap éjjel felhívta elődjét, akkor ő már aludt, de elmondása szerint a napokban mindenképpen vissza fogja hívni.

A siker összetevőiről úgy vélekedett: az utóbbi időben a magyar labdarúgásba - az utánpótlásba és a stadionokba különösen - sok pénzt fektettek, ez most visszaköszönt. A csapattól nem vár Európa-bajnoki címet Franciaországban, de abban biztos, hogy a tornán való részvétel lendületet ad a játékosok további fejlődésének, ezáltal remélhetőleg a következő nagy nemzetközi esemény selejtezősorozatát is sikerrel veszik majd.

Hozzátette: a kijutás hatalmas motivációt jelent a következő generáció képviselői, az edzők, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség számára egyaránt.

A magyar csapat csütörtökön 1-0-ra, vasárnap pedig 2-1-re győzte le Norvégiát, ezzel kijutott a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. A válogatott Eb-n 1972-ben, világbajnokságon pedig 1986-ban szerepelt legutóbb.

http://propeller.hu/sport/3171723-dardai-szerint-stadionokba-fektetett-penz-most
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A terrort kibírja a gazdaság, schengen bukását nem
  2015-11-16 19:38:35, hétfő
 
  A terrort kibírja a gazdaság, schengen bukását nem


2015. 11. 15. 20:39|Utolsó módosítás: 2015. 11. 16. 06:00


Az európai gazdaság túléli a terror okozta sokkot, de az emberek és az áruk szabad mozgását lehetővé tevő schengeni rendszer megszűnése komoly probléma lenne.
Mik ezek?

Az európai gazdasági növekedés dinamikájára is hatással lehetnek a francia terrortámadás következményei, de egyelőre nem kell attól tartani, hogy emiatt eltűnne a fellendülés - vélik a Világgazdaság által megkérdezett közgazdászok.

,,Ha a schengeni rendszerrel komoly problémák lesznek, vagyis visszaállítják a határellenőrzéseket, és így veszélybe kerül a személyek és az áruk szabad áralmása, akkor az hatással lesz a fellendülésre is" - mondta lapunknak Török Zoltán , a Raiffeisen Bank vezető közgazdásza.

A termelés a legnagyobb cégeknél a ,,just in time" rendszeren alapul, nem készleteznek, így meghatározott időpontokban kell odaérniük az alkatrészeknek. ,,A termelés láncok zavara nem tenne jót a gazdaságnak" - tette hozzá Török Zoltán. Az elemző megjegyezte, hogy a szeptemberi menekültáradat miatti fokozottabb határellenőrzések azonban egyelőre nem okoztak érdemi negatív hatást.

,,Minden intézkedés növekedési veszteséggel jár, amely gátolja a termékek és a szolgáltatások szabad áramlását" - értett egyet Balatoni András. Az ING Bank vezető közgazdásza azonban hangsúlyozta, hogy a biztonsági szempontokat mindenképpen a gazdaságiak elé kell helyezni. Balatoni az esetleges fokozott ellenőrzések bevezetése ellenére nem várja, hogy visszaessen a gazdasági teljesítmény Európában. ,,Ha nem maradnak el szállítások, és nem kell leállítani a termelést, akkor nem lesz probléma" - fogalmazott az elemző. Az azonban komoly gondot jelenthet, ha az emberek a terrorveszély miatt óvatosabbak lesznek, és átalakulna a fogyasztói attitűd. ,,Ha a terrorveszély dominálná a fogyasztói és termelői döntéseket, akkor az komoly zavarokat okozna a gazdaságban" - vélekedett Balatoni.

Elemzők szerint ugyan a 2001-es amerikai terrortámadással nem szabad összehasonlítani a mostani esetet, annyiban azonban fontos tapasztalatokat adhat, hogy azt követően a gazdaság megtanult együtt élni a szigorúbb szabályokkal. Igazán komoly problémát az jelentene a gazdaság számára, ha a párizsi eseményt újabb terrortámadások követnék Európa nagyvárosaiban. Ebben a helyzetben ugyanis jelentősen visszaesne a kereskedelem, a légi szállítás, valamint a turizmus is.

Szerző: H. J.


http://www.vg.hu/gazdasag/a-terrort-kibirja-a-gazdasag-schengen-bukasat-nem-46093 4?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PlayStation 4-gyel kommunikálnak a terroristák?
  2015-11-16 19:18:38, hétfő
 
  2015. 11. 16. 18:13

PlayStation 4-gyel kommunikálnak a terroristák?

A népszerű játékkonzolt használhatták kapcsolattartásra a terroristák a párizsi támadássorozat megtervezése közben is - számol be a hvg.hu.
A portál idézi Jan Jambon belga belügyminisztert, aki korábban elmondta: a terrortámadások kitervelése közben PlayStation 4 konzolokat használnak a terroristák.

A Telegraph információi szerint a rendőrség most is lefoglalt legalább egy konzolt, melyről sokan nem tudják, hogy üzenetküldésre is alkalmas. Az ezen a csatornán küldött üzeneteket a titkosszolgálatok nehezebben tudják megfigyelni és dekódolni azok titkosítását, mint a WhatsAppon.


http://alfahir.hu/playstation_4_gyel_kommunikalnak_a_terroristak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.