Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Negyedik történet Szent Pio atyáról
  2015-11-17 18:41:12, kedd
 
  " Hányszor hívtál tegnap éjjel! "
Pio atya a távolból is meghallgatta lelki gyermekeit. Valentino kapucinus szerzetes Pio atya lelki gyermeke volt, aki rajongott lelkiatyjáért. A második világháborúban a német hadseregnek az Appenninekben állomásozó szárnya kettéosztotta a térséget, elválasztva Valentino atyát délen élő családjától. Sokáig nem hallott róluk, mígnem elhatározta, hogy átvág a fronton és hazamegy. Rendkívül kockázatos vállalkozás volt, különösen télen. Néhány hasonló helyzetben lévő társával együtt vágtak neki az útnak, Isten segítségéért és Pio atya közbenjárásáért fohászkodva. Egy meredek lejtőn Valentino rosszul lépett a szűk úton, és a hóban csúszni kezdett lefelé, Pio atyához kiáltozott segítségért, és egyszer csak egy bokor állította meg. A többiek visszasegítették az útra, és végül sikerült észrevétlenül átjutniuk a fronton. San Marco in Lamisba érve Valentino testvér megpihent, és a közeli San Giovanni Rotondóban meglátogatta Pio atyát. Lelkiatyja, amint meglátta, így szólt: "Hányszor hívtál tegnap éjjel, de hányszor!" Aztán megölelte, és azt mondta: "Köszönjük meg együtt az Úrnak!"
(S. Marco in Lamis-i Valenttino atya vallomása, San Severo, 1992. április 8.)
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Koriander
  2015-11-17 18:38:59, kedd
 
  Ko

A koriander latin neve Coriandrum sativum, magyar népies nevei: beléndfű, cigánypetrezselyem, kínai petrezselyem, koriandrom, koriandromfa, pakilintsfű, temondádfű, zergefű.

Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. A barnás-sárga, kemény, 3-5 mm-es mag (coriandri fructus) illóolajat, cukrot, fehérjét, C-vitamint tartalmaz.

Levele könnyen összetéveszthető a petrezselyemmel, de íze jellegzetesen aromás.

Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok, marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök, készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve használhatjuk. Süteményeket, likőröket, gint, sört is ízesítenek vele (a cukrozott magokkal az ánizs helyettesíthető.)

A korianderlevél közel-keleti, ázsiai konyha kedvelt fűszere; ma már hazánkban is többfelé termesztik. Levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz mindig frissen használjuk, de ne főzzük bele az ételbe, hanem csak a főzés végén szórjuk rá. Vizes papírba göngyölve a hűtőben néhány napig friss marad.

Felfúvódást szüntető, szélhajtó, emésztést javító, vértisztító teakeverékek alkotórésze.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Kerti zsálya
  2015-11-17 18:35:56, kedd
 
 

A zsálya Földközi-tenger mentén, de különösen a dalmát tengerpart karsztos vidékéről származó és nálunk kertekben ültetett, jellemző illatú, kesernyésen aromás ízű növény.

Már a középkorban is kedvelt és nagyon becsült fűszer és gyógynövény volt zöld színű levele. A kereskedelemben a levelek (Salviae folium) használatra készen, felvágva kerülnek forgalomba. Egyes országokban és családoknál közkedvelt ételízesítő. Óvatosan használva vagy más fűszernövénnyel (különösen rozmaringlevéllel) párosítva meglepő, érdekes ízt ad az ételnek.

A zsályáról úgy tartják, hogy meghosszabbítja az életet. ,,Hogy öregedhetne meg az, akinek zsálya van a kertjében?" szól a régi mondás. Hírnevét tükrözi neve is: ,,salvia", amely a salvere, meggyógyít igéből.

Zsályával fűszerezhetjük a zsíros húsételeket és azok körítéseit (kacsa, liba, pulyka, vadhúsok, hústöltelékek), de máj, főtt és sült halak, pástétomok, lágy sajtok és főtt tészták ízesítésére is kiválóan alkalmas. A zsályalevelek egyben hasznos gyógynövényt is jelentenek házpatikánk részére, mivel forrázata illóolaj-, cseranyag-tartalmánál fogva torokgyulladásnál, szájbetegségeknél öblögetésre, belsőleg pedig izzadás; bélhurut ellen nagyon jó hatású.

Erős íze van, elősegíti a zsíros ételek emésztését; ezért főzzük együtt zsíros húsokkal, kacsával, sertéshússal, vagy tegyük hurkába. A levél nagyon jó vöröshagymával együtt tölteléknek csirkéhez.

A zsálya leveleit közvetlenül a virág megjelenése előtt kell leszedni és szárítással tartósítani. Jól zárható edényben tartandó!
A zsálya szárított levele ruhák közé rakva elűzi a rovarokat.
Illatos virágkompozíciók részeként is használhatjuk a leveleket. A zsálya leve segít halványítani a bőrön lévő foltokat.
A zsálya levele serkenti az emésztést, fertőtlenítő, gombaölő hatású. Képes csökkenteni a hasmenés kellemetlen tüneteit. A levelek forrázata étkezés után fogyasztva elősegíti az emésztést.

A növény virágját salátákba használhatjuk fel, forrázata enyhe, illatos tea.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Kapribogyó
  2015-11-17 18:33:05, kedd
 
 

A tövises kapri vagy egyszerűen kapri (Capparis spinosa) a káposztavirágúak rendjébe, a kaprifélék családjába tartozó Capparis nemzetség legismertebb képviselője. Elő-Indiából és a Kaukázus területéről származó cserje; Görögországban már az ókorban is termesztették.

A rómaiak terjesztették el a Földközi-tenger vidékén, ahol sziklás helyeken, omladozó várfalak réseibe kapaszkodik.



Jellemzői

Lecsüngő ágrendszerű cserje, levelei átellenesek, kissé húsosak, fényesek, alakjuk kerek vagy ovális, alapjuknál két horgas tövissel. A virágok kétivarúak, édes illatúak, látványosak, négy csészelevéllel és négytagú, fehéres-rózsaszínes pártával. Az 5-7 cm széles virágban számos kékes színű porzószál nő, az egyetlen bibe pedig általában jóval túlnyúlik a porzószálakon.

A természetben a Capparis spinosa általában a közeli rokon C. sicula, C. orientalis és C. aegyptia fajokkal együtt fordul elő. Az egyes fajok előfordulási arányából meg lehet határozni a kereskedelemben kapható kapribogyó származási helyét.



Kapribogyó

A kapribogyó a kapricserje ecetben, sóban, olajban tartósított, még ki nem nyílott, fonnyasztott bimbója.

A sötétzöld, borsó nagyságú virágbimbót begyűjtik, mielőtt felnyílna, majd sós ecettel és gyakran olívaolajjal tartósítják. A zöld, nem túlságosan puha, zárt bimbó kellemesen kesernyés és csípős, jellegzetesen fanyar fűszer.

Gyakran hamisítják más növények, leginkább a mocsári gólyahír bimbójával. Mexikóban a nyílmérget adó kreozotcserje ártalmatlan, ecetben elrakott bimbóival helyettesítik.



Felhasználása

Húsételek, mártások, körözöttek, vadas ételek, hidegtálak, halételekhez, húskocsonyák, körözöttek és a szoljánka leves egyes változatainak ízesítésére használható fel.



Hatása

Étvágygerjesztő és vérnyomáscsökkentő. Hatóanyaga, a sárga rutinglikozid egy természetes flavonoid, ami a C-vitaminnal karöltve erősíti az immunrendszert.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kakukkfű
  2015-11-17 18:30:42, kedd
 
 

Az ókorban a kakukkfüvet húsok tartósítására és az áldozati állatok illatosítására használták, hogy az istenek kakukkfu-fuszerszívesebben fogadják azokat. A görögök számára a hősiességet jelképezte. A középkorban levesbe tették, hogy így űzzék el a félénkséget.

Angliában a hölgyek lovagjaik vállszalagjára kakukkfű ágacska fölött lebegő méhet hímeztek bátorításképpen. Azt tartották, a kakukkfű meghosszabbítja az életet. Ezt azóta a kutatások is igazolták: a kakukkfű valóban késlelteti az öregedési folyamatot.

Jóízű teát készíthetünk belőle, ami segít a torokfájás és a köhögés megszüntetésében. Emésztési zavarok esetén is jó szolgálatot tesz, gyulladásgátló és vizelethajtó, csökkenti a menstruációs fájdalmakat.

Teához áztassunk 10 percre két teáskanál szárított kakukkfüvet egy csésze forró vízbe. Fölösleges több füvet használni, mert akkor a tea keserű lesz.



Illóolaj

Illóolaja erősítő, nyugtató hatású. A betegszoba levegőjét fertőtleníti, jót tesz influenza vagy megfázás eseén. Erotikus késztetést serkentő. Az olajból maximum két cseppet párologtassunk egyszerre.



Amire vigyázni kell

Terhes, szoptatós anyák, és aki pajzsmirigy-elégtelenségben szenved, ne használjon kakukkfüvet gyógyszermennyiségben.



Finom fűszer!

A konyhában leggyakrabban húsok, gombák, paradicsomos ételek, fűszeres túrók ízesítője, a mediterrán konyha elengedhetetlen fűszere.

Bátran használhatjuk tésztaszószokhoz, főleg a paradicsomos alapúakhoz, de a tejszínes-gombás ragukhoz is nagyon jól illik a kakukkfű. Ha grillcsirkét sütünk, bátran dugjunk a hasüregbe egy almát és néhány ág kakukkfüvet, de más natúr húsok mellé is dobhatunk belőle.

A lazac és különféle tengeri halak is kedvelik a társaságát némi citrommal, de a legegyszerűbb gombák, például a csiperke is megbolondítható egy csipet kakukkfűvel.

A semlegesebb ízű zöldségeknek is nagyon jó karaktert ad, jól illik a cukkinihez vagy a krumplihoz, akár tepsiben sütjük, akár pürének vagy tejszínnel összeforralva készítjük. Sőt salátákat is különlegesebbé tehetünk, ha az öntetbe kevés kakukkfüvet morzsolunk.

 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Gyömbér ( recept is )
  2015-11-17 18:29:01, kedd
 
 

Ha gyömbért fogyasztunk, rendben tartjuk emésztésünket, és nagyban támogatjuk immunrendszerünk megfelelő működését is. Ha a hűvös időben szeretnénk elkerülni a megfázásokat, betegségeket, támogassuk szervezetünket gyömbér fogyasztásával.

Egy mondás szerint, ha mindennap eszünk gyömbért, messze elkerüljük az orvost. A gyömbér gyógyhatása ugyanis igen szerteágazó, házi gyógyszerként való használata legalább olyan régre nyúlik vissza, mint a gasztronómiában.

Gyógynövény és fűszer

A gyömbér egy trópusi évelő növény, a kurkumához hasonlóan a gyömbérfélék családjába tartozik. Valódi eredetét nem ismerni, vélhetően Délkelet-Ázsiából származik. Eleinte elsősorban gyógynövényként, és nem fűszerként használták, majd amikor Európába is eljutott, legalább olyan fontos alapanyaggá vált, mint a fekete bors. Szinte minden ételbe tettek belőle, hiszen ismerték antibakteriális hatásait. Népszerűsége napjainkban ismét növekedni kezdett.

Segíti emésztőrendszerünket

A gyömbérnek igen sokféle gyógyhatása ismert, de az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony tulajdonságai kiemelkedőek. Aki gyomorproblémákkal, savtúltengéssel küzd, minden nap fogyasszon belőle, hatása szinte azonnal érezhető. Kismamáknak is ajánlott émelygés ellen a terhesség első hónapjaiban, de operáció utáni rosszullét és émelygés, tengeribetegség, hányinger, hasfájás, hasmenés, bélgyulladás, bélproblémák esetén is jól alkalmazható. Mindezek következtében nagyban hozzájárul immunrendszerünket védelméhez is, hiszen ha emésztőrendszerünk rendben van, immunitásunk is kevésbé sérülékeny.

A gyömbér kivonata rendben tartja a vér koleszterinszintjét, megnöveli az alacsony vérnyomást, és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is csökkenti. A hűvösebb időszakban használhatjuk köhögés és megfázás ellen, de a migrénes fejfájást is képes csillapítani. A benne található gingerol vegyületnek köszönhetően, mely csípős ízét adja, segít a fájdalom- és lázcsillapításban is.



Tegyük rendszeressé használatát!

A gyömbért szárítva, őrölt formában és frissen is fogyaszthatjuk. Kissé csípős, citromos íze igen kellemes. Szinte bármilyen ételhez hozzáadhatjuk, friss ízt ad neki, és közben segíti emésztésünket is. Az ázsiai konyha előszeretettel használja ételeihez, de hozzáadhatjuk levesekhez, főzelékekhez, sült ételekhez, pácokhoz, öntetekhez, italokhoz is, de savanyúságként is kapható.

Édességekben is megtalálható, a gyömbéres keksz messze földön kedvelt finomság, de kandírozott formában is megvásárolhatjuk.
Immunrendszerünkre gyakorolt kedvező hatásai miatt tegyük rendszeressé ételeinkben, főként a hűvösebb időszakban. Kedvcsinálóként lássunk néhány receptet!



Gyömbéres zöldségleves

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 l csirke alaplé (bio levesporból is készíthetjük)
1 közepes fej vöröshagyma cikkekre vágva
60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
10 dkg csiperkegomba cikkekre vágva
1 cm friss gyömbér
só, bors
30 dkg finommetélt puhára főzve
1-2 chilipaprika
1 kis csomag petrezselyemzöld apróra vágva

A csirke alaplében megfőzzük a zöldségeket, majd csiperkegombával gazdagítjuk, gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor a tálba tesszük a tésztát és a zöldségféléket, felöntjük a levessel, majd ízlés szerint chilipaprikával, petrezselyemmel díszítjük.

Vegetáriánusok készítsék bio zöldség alaplével és tojásmentes tönköly finommetélttel.





Sült csirke gyömbérrel

Elkészítési idő: 85 perc pácolással

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy szelet csirkemellfilé
5 evőkanál dióolaj
2 evőkanál hámozott reszelt gyömbér
1 evőkanál reszelt citromhéj
3 gerezd áttört fokhagyma
2 kisebb lilahagyma, apróra vágva
1,5 evőkanál citromlé
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 csapott teáskanál só
1 evőkanál nyers nádcukor
1 evőkanál kókuszzsír

A csirkemellszeleteket hosszában csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olajat a reszelt gyömbérrel, a citromhéjjal, a fokhagymával, a hagymával, a citromlével, a kurkumával, a sóval és a cukorral. Majd bekenjük vele a csirkét, a legjobb kézzel belemasszírozni. Egy tálba tesszük, lefóliázzuk, és hűtőszekrényben minimum 1 órát érleljük. Ezután egy nagy wokot felhevítünk, és amikor már forró, beledobjuk a kókuszzsírt, majd a csirkét, és folyamatosan kevergetve megsütjük. Ha egyszerre túl soknak ítéljük a csirke mennyiségét, akkor két részletben süssük meg.





Forrás: Házipatika
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Feketebors
  2015-11-17 18:22:49, kedd
 
 
A feketebors (Piper nigrum) egy trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza meg csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A feketebors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket.

A középkori konyhában elsősorban az alapanyagok minőségi hibáit fedték el vele, de még mindig olyan drága fűszer volt, hogy pénzként is funkcionált - innen ered a “borsos ár" kifejezés is. Később annyi bors került Európába, hogy elveszítette értékét, bárki számára elérhetővé vált, azonban ma is él a kifejezés, hogy a bors a fűszerek királya.

A feketebors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A feketebors a legcsípősebb borsfajta. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk.

Csípősségének köszönhetően alkalmas gulyások, pácok, húsok ízesítésére, a húsleves nélkülözhetetlen fűszere. Használható gyümölcsök, édességek ízesítésére is. Ételek ízesítésére lehetőleg frissen őrölve használjuk, mert aromája gyorsan elillan.



Gyógyhatás

Mint a legtöbb keleti fűszert, a történelem során a borsot is használták gyógyhatása miatt. Sokáig úgy tartották, olyan betegségeket lehet vele gyógyítani, mint a hasmenés, fülfájás, máj- és tüdőbetegségek, álmatlanság, de szemproblémák kezelésére is használták kenőcsként, közvetlenül a szembe. A hagyományos indiai orvoslásban őrölve vagy főzetként használják torokgyulladás, orrdugulás, köhögés kezelésére.

A bors egyik hatóanyaga a piperin, amely segíti a szelén, B-vitamin és a béta-karotin felszívódását, emellett segít a fogyásban: kimutatták, hogy a zsírlerakódást szabályozó gének aktivitását gátolja a szervezetben, és ezzel megakadályozza új zsírsejtek kialakulását, stimulálja a bőr pigmentsejtjeit, valamint kiválóan lehet tüsszögni tőle. A bors ezenkívül izzasztó és vizetelhajtó hatású, segíti az emésztőrendszer működését, és bár enyhíti a gyomorégést, hasi betegségeknél (pl. gyomorfekély, epekő) az erős fűszerekhez hasonlóan nem javasolják a fogyasztását.

Torokfájásra mézzel keverve, külsőleg pedig illóolaj formájában, reuma és csalánkiütés esetén a bőrbe dörzsölve használhatják.
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Fahéj
  2015-11-17 18:21:39, kedd
 
 

A jóízű, finom illatú fahéj Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusifahej fa héja adja magát a fűszert.

Ceylon (Srí Lanka) szigetén és a Szunda szigeteken, valamint Kínában vadon előforduló, és termesztett fák ágairól lefejtett sötétbarna színű fűszer (Cinnamomi cortex). Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű fűszer.

Vágott darabokban, vagy őrölt állapotban kerül forgalomba. Illóolajat, csersavat, nyálkát, gyantát, cukrot, keményítőt és fahéjaldehidet tartalmaz.

A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai (kasszia) fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni (zeylanicum) fajta enyhébb, finomabb ízű. Őrletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető, a ceyloni fahéj vékonyabb (papírszerű), a kínai kb. 1 mm vastag és fás.

Ceylon (Srí Lanka) szigetén és a Szunda szigeteken, valamint Kínában vadon előforduló, és termesztett fák ágairól lefejtett sötétbarna színű fűszer (Cinnamomi cortex). Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű fűszer.

Vágott darabokban, vagy őrölt állapotban kerül forgalomba. Illóolajat, csersavat, nyálkát, gyantát, cukrot, keményítőt és fahéjaldehidet tartalmaz.

A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai (kasszia) fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni (zeylanicum) fajta enyhébb, finomabb ízű. Őrletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető, a ceyloni fahéj vékonyabb (papírszerű), a kínai kb. 1 mm vastag és fás.



A fahéj története

Mintegy 300 éven át harcoltak egymással portugálok, franciák és angolok a fahéj kereskedelmi monopóliumának megszerzéséért. Valóságos fűszerháború dúlt, amely emberáldozatokat is követelt. A Fűszer-szigetekről 1522-ben Magellán hajóiból csak egy tért vissza, ám több száz mázsa fűszerrel megrakodva. A hajó kapitánya jutalmul magas rangot és címerhasználati engedélyt kapott. Címerét két fahéjrúd, három szerecsendió és tizenkét szegfűszeg díszítette.

A fahéjat a 18. század végén hatalmas mennyiségben hozták be Európába. A hollandok valóságos fahéjhegyeket égettek el, hogy megakadályozzák az árának zuhanását, ám az így is hamarosan annyira mérséklődött, hogy már mindenki asztalára jutott belőle.

Mára a fahéj egyáltalán nem drága fűszer - még akkor sem, ha a régi magyar konyhához hűen nemcsak az édes alapú recepteknél, hanem a levesekhez és a sültekhez kínált mártásoknál is használunk belőle egy-egy csipetnyit. Hazánkba a 15. században érkezett el.



Felhasználása

Őrölt állapotban mézeskalács, almás lepény, rétes, zsírban sült fánk, rizsételek, tejes ételek, míg egész állapotban kompótok, befőttek, gyümölcslevesek, forralt borok és egyéb italok készítésénél.

A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. A fahéj serkenti az emésztést, és hurutok ellen is kiváló, legalábbis a régi korok orvosai szerint. Talán ezért szerepelt régen a nehezen emészthető ételek sora végén az illatozó fahéjas sütemény.



Tárolása

A fahéjat őrölt és egész állapotában is fénytől, idegen szagoktól védett, száraz, sötét helyen, jól zárható edényben kell tárolni.

 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
7 jel, hogy az utadon vagy!
  2015-11-17 18:17:34, kedd
 
  Mielőtt leszületünk, megtervezzük az életünket. Nem azt, hogy mit kell megtanulnunk, mert mint az Univerzum része, mindent tudunk. De akkor miért születünk le? Miért élünk itt a Földön?

A tapasztalás miatt. Pont úgy, mint amikor az egyetemen megtanítják az orvosoknak, hogyan kell műteni, majd a kórházban meg is tapasztalja. Milyen a műtét, milyen érzés, melyik mozdulat mit hoz. Ezt tapasztalja meg az orvos a műtősben, és mi, amikor leszületünk ugyanígy kell tapasztalnunk az elméleti tudásunkat. Milyen érzéseink keletkeznek itt a Földön, hogyan kell egy-egy helyzethez viszonyulni, milyen gondolataink támadnak, azokat hogyan tudjuk kordában tartani. Ez a tapasztalás.

Tehát mielőtt leszületünk, megtervezzük az életünket, megtervezzük a megtapasztalandó érzéseket, gondolatokat. Ez az út maga. Ezt kell bejárnunk. Ahogy ez megtörténik, átléphetünk ebből az életből a köztes létbe, majd mehetünk tovább utunkon.

Akkor honnan tudhatjuk, hogy az utunkat járjuk be, és teljesítjük a feladatunkat, amit erre az életre vállaltunk?





Erre vannak nagyon egyértelmű jelek:

1. Boldognak és megelégedettnek, békésnek érezzük magunkat.



2. Azt csináljuk, amiben jól érezzük magunkat, amit szinte nem is kell tanulnunk, magától megy, és szívvel-lélekkel végezzük.



3. Ha vannak is nehézségek, azokat könnyen megoldjuk, nem is érezzük problémának, gondnak, és úgy érezzük, az élet szinte elénk tesz minden lehetőséget, mellyel bármit megoldhatunk.



4. Minden szinten kielégítőnek érezzük az életünket, mind lelki, mind szellemi, mind fizikai szinten. Vagyis olyan munkát végzünk, amit nem is érzünk munkának, elegendő fizetséget kapunk érte, érzésileg, vagyis a lelkünknek jó, és a szellemünket is kielégíti.



5. Párkapcsolatunkban jól érezzük magunkat, minden szinten, boldogok vagyunk, még ha apró nézeteltérések is vannak, de nem kell megalkudnunk saját magunkkal a kapcsolatért.



6. Gyermekünkkel, szüleinkkel megoldott a kapcsolatunk, nincsenek őszintétlenségek, feszültségek.



7. Szellemünk kielégül, spirituális fejlődésünket nem akadályozza semmi. Pl.: ha szeretnénk valamit tanulni, szinte azonnal elénk kerül egy tanfolyam, vagy egy mester, aki tanít, vagy egy könyv.



Ha ezek a kritériumok nagyjából megvannak, akkor tudhatjuk, hogy benne vagyunk a flowban, tudjuk, hogy az utunkon vagyunk.



Samu-Erdélyi Erzsébet

Forrás: http://lelekmagazin.hu/7-jel-hogy-az-utamon-vagyok-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pio atyától
  2015-11-17 08:32:22, kedd
 
  "Ha lehetséges lenne
számomra, el szeretnék nyerni az Úrtól egy dolgot; azt szeretném, hogy ha majd azt mondja nekem: "Lépj be a Mennyek Országába" én elnyerjem a következő ajándékot, hogy "Uram, ne enged, hogy addig belépjek Országodba amíg utolsó lelki gyermekem, az utolsó is azok közül akiket az én papi szolgálatomra bíztál,be nem lépet oda előttem". (Szent Pio)
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 2603
  • e Hónap: 8975
  • e Év: 59766
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.