Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Én a dolgozó nép fia!
  2015-11-18 12:10:44, szerda
 
  Én a dolgozó nép fia! A Magyar Néphadsereg Katonai Esküje

Esküszöm, hogy hazámat... minden külső és belső ellenség ellen életem feláldozásával is megvédem. Az ellenséggel soha a legkisebb egyetértésbe sem bocsátkozom, ellene mindenkor, mindenütt bátran és férfiasan harcolok

Olvasóink közül sokan ismerik ezt az esküt. Sokan le is tették, fiatal korukban:

A Magyar Néphadsereg Katonai Esküje:

Én ... ... a dolgozó magyar nép fia esküszöm, hogy a Magyar Népköztársaságnak hűséges katonája leszek.

A népköztársaság alkotmányához, törvényeihez és törvényes rendeleteihez híven, becsülettel teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsainak engedelmeskedem.

Esküszöm, hogy hazámat, a Magyar Népköztársaságot minden külső és belső ellenség ellen életem feláldozásával is megvédem. Az ellenséggel soha a legkisebb egyetértésbe sem bocsátkozom, ellene mindenkor, mindenütt bátran és férfiasan harcolok. Zászlóinkat szabadságharcos elődeink példáin lelkesülve győzelemre viszem.

Parancsnokaimat, zászlóinkat, elvtársaimat megvédem, csapatainkat, fegyvereinket és egyéb harci eszközeinket el nem hagyom. A katonai ismereteket elsajátítom. Példaadóan viselkedem és a fegyelmet minden törvényes eszközzel fenntartom. Alárendeltjeimről a legjobb tudásom szerint gondoskodom, őket öntudatos hazafiakká és a népek szabadságának harcosává nevelem.

A fegyveres erők vagyonát, és más népi vagyont megőrzöm és megőriztetem. A szolgálati és államtitkot híven megtartom.

Békében és háborúban egyaránt népünk igaz fiához méltó módon viselkedem, becsülettel élek és halok.

Ha pedig eskümet megszegem, sújtson a népköztársaság törvénye és dolgozó népünk megvetése.





Mi úgy gondoljuk, hogy ez az eskü, még mindig aktuális. - Sőt. Most vált azzá igazán.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicc
  2015-11-18 11:56:57, szerda
 
  A tűsarkú cipő átka

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vicc  
vicc
  2015-11-18 11:51:43, szerda
 
  Két ukrán koma beszélget egymással, azt követően, hogy Ukrajna csatlakozott az Európai Unióhoz:

- No, mi újság?
- Nagy marhaság ez az egész Európai Unió! Nekem nincs munkám, a feleségem Olaszországban padlót mos, a lányom prostituált Franciaországban, a FIAM pedig FÉRJHEZ MENT egy némethez...

De ezért is a ruszkik felelősek! Mindig azt mondogatták, hogy Ne lépjenek be az Unióba! Holott tudhatták volna, hogy mi csakazért is az ellenkezőjét csináljuk, amit mondanak!



 
 
0 komment , kategória:  Vicc  
Már nem élhette meg felmentését az öreg magyar
  2015-11-18 11:41:56, szerda
 
  Már nem élhette meg felmentését az öreg magyar

Önvédelemből verte agyon a betörőt a bácsi

A kisnyugdíjasra otthonában rontott rá B. Ödönné (56) és késsel hadonászva a férfi összekuporgatott pénzét követelte. Ferenc azonban piszkavasat ragadott, hogy megvédje magát és értékeit: a bácsi többször lesújtott támadójára, aki belehalt sérüléseibe. A rendőrség ezért emberölés gyanúja miatt kezdett nyomozni.

- A megyei főügyészség megszüntette ügyfelem ellen a büntetőeljárást, mert megállapították a jogos önvédelmi helyzetet - tudtuk meg Beregszászi Bélától, a nyugdíjas férfi ügyvédjétől. Az ítélet azonban későn jött: H. Ferenc képtelen volt tovább cipelni a terhet, és azt sem várta meg, hogy kiderüljön az igazság, még március elején felakasztotta magát.

2013 júliusától a jogalkotók a megtámadottak oldalára álltak. Így ha a betörő éjjel, esetleg fegyveresen vagy társaival ront ránk otthonunkban, akár ­fegyverrel is megvédhetjük magunkat.

Kivéve, ha rendőrség másképpen gondolja! És bizony az esetek nagy részében ezt teszi, ha kiderül, hogy az elkövető cigány származású. Akkor az öreg magyarnak már nincs joga megvédeni magát, - még akkor sem, ha az első ütés után a támadó asszony kezéből kirepült kés után előkerül egy másik, s feltett szándéka a támadónak, hogy megöli az öreget. - Mert bizony nem egy, hanem két kés volt a támadó nőnél. - Aki majd 20 évvel volt fiatalabb az öregnél.

Csakhogy az ilyen esetek elbírálása közben, amikor öregező cigány az elkövető, - úgy látszik a rendőrtisztviselők egy részérnél munkálni kezd a rasszizmus, - na nem a romékkal, hanem a magyarokkal szemben.

Felháborító és vérforraló, hogy a bácsi nem élhette meg a felmentését. - Összeomlott lelkileg, - melyben a támadó családjának folyamatos fenyegetőzése, és a rendőrség igaztalan eljárása is közrejátszott. - Aki még arra sem volt képes, hogy a további zaklatásoktól megvédje az öreget.









Bocsánatot kellene kérniük hivatalosan és nyíltan ezért az öreg családjától. - Ez a minimum!

Amúgy pedig végül ez ítélet arra biztat mindenkit: Ne hagyja magát az éjszaka alattomban fegyverrel érkező támadóval szemben! - Mindenkinek joga van megvédeni magát, - akár tetszik ez a rendőrségnek, - vagy néhány liberális roma fajvédőnek, akár nem.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz pör vagy nem lesz pör?
  2015-11-18 11:28:00, szerda
 
  Lesz pör vagy nem lesz pör?

BRÜSSZEL FELFÜGGESZTHETI A PAKSI BŐVÍTÉS FOLYTATÁSÁT

Az Európai Bizottság állítólag egy olyan levelet tervez küldeni, amiben leállítanák a beszerzéseket.

Az Európai Bizottság (EB) szerint a magyar hatóságok megsértették a közbeszerzés uniós szabályait, amikor pályáztatás nélkül bízták meg a Roszatomot a paksi atomerőmű bővítésére, emiatt hivatalos felszólító levelet készülnek küldeni a kormánynak - értesült a BruxInfo. A brüsszeli uniós szakportál szerint a levélben - amely az unió ezen vizsgálatának (DG GROW) első szakaszának tekinthető - a Paks II-t érintő minden folyamatban és tervezett beszerzés felfüggesztésére is fel kíván szólítani.

Aszódi Attila, a paksi bővítéssel megbízott kormánybiztos kedden reggel tartott sajtótájékoztatót, amelyben érintette a beszerzés témáját is. Mint mondta Az EU-val ebben az ügyben öt nagy mérföldkő van ebből ez, és a tiltott állami támogatás nem tisztázott még. Utóbbiról úgy tudni jövő hét elején születhet döntés az Európai Bizottság egy másik Főigazgatóságán.

A magyar kormány már eddig is védekezett, azzal érvelt, hogy mivel az oroszokkal megkötött szerződés nemzetközi, ezért nem kellett megfelelniük az EU-s közbeszerzési előírásoknak.
Az EB véleménye viszont az, hogy nemzetközi szerződéseknél is tiszteletben kell tartaniuk a tagállamoknak az EU-s szabályokat. A Bizottság másik érve pedig az, hogy Magyarország a kormányközi megállapodáson keresztül hozzáférést biztosít egy harmadik országnak, jelen esetben Oroszországnak a magyar és így az uniós közbeszerzési piachoz, miközben kizár az áruk és a szolgáltatások nyújtásának lehetőségéből más harmadik országokat és uniós tagállamokat is. Ez pedig ellentétes a hatályos szabályokkal

A levél mindenesetre még nem jelent sok mindent, az csak az EB jogi állásfoglalását tartalmazza, a kötelezettségszegési eljárás során derül majd ki, hogy a vitában melyik félnek van igaza










Nyugodjunk meg: LESZNEK BETELEPÍTETT MIGRÁNSOK ORSZÁGUNKBAN! Brüsszel kicsit megszorítja Döbrögiék nyaka körül a hurkot, és máris befogadjuk a ránk kiszabott kvótát. (Azért a pármilliárdnyi-egyesek szerint akár ötven-hatvan milliárd is lehet) elsíbolható pénzért hirtelen befogadunk pártízezer JÓL KÉPZETT, SZORGOS, ABSZOLÚT BÉKÉS-JÁMBOR MUZULMÁNT!

Nem véletlenül tervezgetik a pesti óriásmecsetet!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentségtörés esett meg Budán!
  2015-11-18 11:20:45, szerda
 
  Szentségtörés esett meg Budán!

Incidens a Fidesz-aláírásgyűjtő standnál





Szétrúgták a Fidesz-aláírásgyűjtő standját Budán.

A kormánypárt aktivistái az egyik helyi önkormányzati képviselővel a menekültkvóta ellen kampányoltak a Batthyány téren, amikor az ismeretlen férfi rájuk támadt. Őt garázdaság miatt keresi a rendőrség.

Úgy viselkedett, mint hogyha aláírását adta volna. Odajött hozzánk, de váratlanul fölkapta az aláíró íveket, részben kitöltöttet, részben kitöltetlent és összegyűrtre és széttépte. Azt hittük, hogy ezzel vége, de váratlanul visszajött és több rúgással szétrúgta a transzparensünket, amin az aláírásokat fogadtuk - mondta Vecsey András önkormányzati képviselő.






Őrület! Hol vannak már azok a régi-szép idők, amikor CSAK a döbrögista horda által fölbuzgatott bandák gyújtogattak Pesten! Mint privilegizált csorda.

Elképzelhetetlen VOLT, hogy bárki is a falkaforradalom vagy a NER ellen törjön. Hát ennek is eljött az ideje kedves döbrögisták! Vélhetőleg egyre többen fogják szétrúgni a...

Nem adatfrissítést kéne csinálni, hanem gondolkodni! (Jah! Hogy azt megteszi a talpas döbrögisták helyett a Habony-Kubatov duó? Akkor minden rendben!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: Én ott se vaútam!
  2015-11-18 11:12:36, szerda
 
  Göbrögi: Tisztelt Népbíróság! Én ott se vaútam!

Orbán kiment a teremből a gyermekéhezés felszámolásáról szóló szavazás előtt

Egyedül Balog Zoltán nemzetierőforrás-miniszter szavazta meg a kormányoldalon a Nemzeti Minimum csoport gyermekéhezés elleni javaslatának tárgysorozatba vételét a parlamentben - tudósít a Népszabadság. Orbán Viktor miniszterelnök viszont kiment az ülésteremből a szavazás előtt. A voksoláson nem vettek részt a Demokratikus Koalíció képviselői sem. A kezdeményezést végül leszavazták.

A lap emlékeztet: a Nemzeti Minimum csoport alapítói és támogatói nyílt levélben kérték hétfőn a kormányt és a képviselőket, hogy törvényi szinten teremtsék meg a rászoruló gyermekek feltétel nélküli, mindennapi minőségi étkeztetésének átlátható kereteit és költségvetési forrásait, rövid távú pártérdekeiken felülemelkedve. Azt javasolták, hogy a szükséges összeg a mindenkori költségvetés háttérszámításokkal alátámasztott, kötelező tétele legyen. Kósa Lajos fideszes frakcióvezető politikai provokációnak minősítette a javaslatot.







Döbrögi-jó szokásaihoz híven-a kellemetlen szavazások előtt távozik! Most is így tett! Nincs ebben semmi különös!

Mint ahogyan abban sem, hogy a Nemzeti Minimum kezdeményezői álságos terelést folytatnak. A gyermekéhezés ürügyén! Elhanyagolva azt a tényt, hogy a ma ingyenkaján felnövekvő gyerekek fel fognak nőni!

ÉS AKKOR IS ENNI KELLENE! RUHÁZKODNI KELLENE! FŰTENI stb. kellene. De ahhoz ÉRTELMES, ÉRTÉKTEREMTŐ MUNKA, ÉS MÉLTÁNYOS MUNKAJÖVEDELEM SZÜKSÉGELTETNE!

EMBERHEZ MÉLTÓ MÓDON KELLENE ÉLNI! AMIT VISZONT A KAPITALIZMUS NEM FOG BIZTOSÍTANI!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kevesebb lopni-valót fog adni az EU…?
  2015-11-18 11:00:50, szerda
 
  Trócsányi: az EU megbünteti azokat, akik nem fogadják el a kvótarendszert
Trócsányi László igazságügyi miniszter a Magyar Tudományos Akadémián közreadott beszédében többek között arról beszélt, hogy egy ország értékrendje belső, intim szférájához tartozik. A migránsokra vonatkozó kvótarendszerrel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: emberek kötelező szétosztásáról van szó, amely során az EU megbüntetheti azokat az embereket, államokat, akik nem engedelmeskednek.




Az Országgyűlés ma 154 igen szavazattal, 41 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a Fidesz-KDNP közös törvényjavaslatát, amely törvényben kötelezte a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a bevándorlók kötelező kvóták szerinti szétosztásáról szóló uniós jogszabály megsemmisítését. A törvény alapján az Európai Unió Tanácsa úgy döntött a kötelező kvótarendszerről, hogy figyelmen kívül hagyta az egyes nemzetek saját véleményalkotását a kérdésben. Ennek kapcsán az igazságügyi miniszter azt hangsúlyozta beszédében, hogy az egyes nemzetek alkotmányos identitása elidegeníthetetlen és a globális szabványosítás és a túlzott politikai korrektség mély vitába keveredett az egyes nemzetek önállóságával. Trócsányi Paczolay Péter korábbi alkotmánybírósági elnököt idézte, amikor kifejtette: a nemzeti alkotmányos identitás nem lehet indok a közös európai értékek megsértésére.

A miniszter szerint a napokban elkövetett, több mint száz halálos áldozatot követelő párizsi merényletek nemcsak emberéletek ellen irányultak, de az európai kultúra, életforma, értékrend ellen is. Éppen ezért jó lenne összehangolt európai, globális választ adni a támadásra az európai értékek alapján, mert ha nem így történik, a terroristák máris elérték egyik céljukat, sikerült megrendíteniük a kontinens értékrendjét.

Trócsányi László a migránsokra vonatkozó kvótarendszer alapján arra hívta fel a figyelmet: emberek kötelező szétosztásáról van szó, amely során az EU megbüntetheti azokat az embereket, államokat, akik nem engedelmeskednek.





Tudomásunk szerint az EU FÜGGETLEN ÉS SZABAD ORSZÁGOK" szövetkezése. Vannak fórumai, ahol a tagállamok vezetői kifejthetik minden témakörben országaik véleményét-álláspontját.

Az Európai Unió NEM EGY BÖRTÖN-ahová egy tagország kényszeredetten be van zárva!

AZ EURÓPAI UNIÓBÓL KI IS LEHET LÉPNI!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még nincs vége az elvándorlásnak
  2015-11-18 10:52:25, szerda
 
  Még nincs vége az elvándorlásnak: csapást mért Magyarországra az agyelszívás
Magyarországra egyre súlyosabb csapást mér az ,,agyelszívás", ugyanis a magasan iskolázottak sokkal könnyebben válnak migránssá.

Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének munkatársai megállapították, hogy a magasan képzettek és a fiatalok hagyják el elsősorban Magyarországot. Könnyebben lesznek kivándorlók azok is, akik még nem házasodtak meg. Az Egyesült Királyságba inkább a nőtlen vagy hajadon fiatalok, Németországba pedig a szakmunkások és az idősebb korosztály megy - derült ki a Demográfia című folyóiratban publikált kutatásból.

Az Egyesült Királyságban például 86 ezer ,,első generációs" magyar bevándorló vállalhat munkát tartósan Moreh Christian migrációkutató szerint. Ez a szám nem tartalmazza azokat, akik már ott születtek, nem igényeltek adó- és tb-számot, illetve nem munkavállalási céllal vannak ott. Négy évvel korábban még csak 44 ezer első generációs magyar bevándorló dolgozott a szigetországban, a válság kirobbanása előtt pedig 17 ezer.
A kivándorlási hullámnak elsősorban a munkaerő szabad vándorlása adta meg az alapját, de a kutató az interjúk alapján arra jutott, hogy a pénzügyi problémákon kívül más tényezők is hozzájárultak a folyamat felgyorsulásához. Többen a ,,politikai helyzetet" és a korrupciót említik, de a közoktatás és a felsőoktatás átalakítása is közrejátszott: a hallgatói szerződés sokakat arra sarkallt, hogy már az egyetemet is külföldön végezzék el.

Moreh Christian arra jut, hogy a magyarok elvándorlása az Egyesült Királyságba a következő években növekedni fog.

A folyamat pedig veszélyes lehet. Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén úgy véli, a külföldre költözők nem csupán azért iskolázottabbak az itthon maradottaknál, mert fiatalabbak, hanem életkortól függetlenül is nagyobb valószínűséggel vándorolnak el a magasabb végzettségűek.
Akik családjukkal hagyták el az országot, azokról a legtöbb kutató szerint már lemondhatunk. Azok közül, akiknek a családja Magyarországon maradt, határozott hazatérési terve 15 százaléknak van, míg tíz százalékról az itthon élő hozzátartozók úgy tudják, hogy nem akarnak hazatérni.

A folyamat pedig veszélyes lehet

-Már az eddig történtek is jóvátehetetlen kárt okoztak a MAGYAR NÉPNEK! Soha nem pótolható veszteséget!

Az országunkat gyarmati sorba taszítók megfosztották hazánkat az anyagi javaktól, jól képzett fiataljainkat elszívták! Olyan körülményeket teremtettek Magyarországon, ami elől menekül aki tud. Sajnos a jövőben sem lesz ez másként, hiszen a maradást ösztönző dolgok pontosan azért nem jöhetnek létre, mert egyre kevesebb a működtetésre alkalmas, felkészült fiatal.

Maradnak az öregek és a képzetlenek!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2015-11-18 10:48:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vicc  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 325
  • e Hét: 3401
  • e Hónap: 6743
  • e Év: 59451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.