2015-11-18 20:01:42, szerda
|
|
|
Nézzük, miért is érdemes beilleszteni a csicseriborsót a táplálkozásunkba:
1.) Nagyon egészséges. C, A, B1-B2-B6 Vitaminokat tartalmaz, emellett jelentős magnézium, kálium, foszfor, kalcium, és nátrium forrás is egyben.
2.) Magas a rosttartalma, ezért rendszeres fogyasztásával kezelhető a székrekedés is.
3). A benne lévő pektinnek köszönhetően csökkenti a vér koleszterin szintjét, ezáltal csökkentheti a szív-, és érrendszeri megbetegedéseket.
4.) Alacsony a zsírtartalma, így diétás étrendbe illeszthető.
5.) Magas proteintartalmának köszönhetően beilleszthető a vegetáriánus étrendbe is.
6.) Alacsony a glikémiás indexe, így sokáig telítettség érzést ad.
7.) Viszonylag semleges ízű, ezért sokféle fűszerrel ízesítve, nagyon változatos módon készíthető el.
8.) Nagyon sokáig eláll szárított formában. Ha már kong a hűtő, és a kamra, a csicseriborsóból akkor is készíthetünk akár fasírtot, pástétomot, levest is.
9.) Viszonylag olcsó, ezért a rendszeres fogyasztásával még spórolhatunk is a kosztpénzen.
10.) Jól mutat. Használatával szebbé, érdekesebbé tehetjük az ételeket.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|