Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Angyali figyelem
  2015-11-21 20:50:36, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Szerelmesek világában
  2015-11-21 20:49:26, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Meditáció 2015.11.21
  2015-11-21 20:46:29, szombat
 
 


Link

Videón: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
A női kézitáskát mióta viselik?
  2015-11-21 14:01:43, szombat
 
 


Link

A kérdést Albert Dauzat: A francia nyelv etimológiai szótárának segítségével oldottuk meg. A "réticule" főnév után azt olvassuk, hogy a latin reticulumból származik.

A latin reticulum szó azt jelenti: "kis háló". Ebből következik, hogy az antik Róma hölgyeinek kézitáskája, retículumja hálószemekből szőtt kis zsákocska volt. Szintén ebből következik, hogy a ridikül helyes magyar kiejtése retikül, mert hiszen a latin reticulum húzódik meg a szó mélyén. Le kell szögeznünk azonban, hogy az sem téved túl nagyot, aki ridikült mond, mert a franciák is használják ezt az alakot a kézitáska jelölésére, legalábbis 1801 -óta. Az élő s nem okoskodó nyelvgyakorlat az idegen reticulum főnevet a francia ridicule - nevetséges jelentésű melléknév alakjára torzította. A francia nyelvben a ridicule szónak két jelentése is van: nevetséges és kézitáska.

Az őstípus a római nők hálója, reticulumja. Ez a középkorban övbe kapcsolható kis zacskóvá alakult. A mai értelemben vett praktikus retikül az 1860-as években jelent meg, az angol kosztümmel egyidőben. Ekkor mutatta be ugyanis a híres Worth mester Eugénia császárnénak az első szövetből készült trottőrkosztümöt. A kosztümhöz hamarosan bőrtáskát készítettek. Ennek akkora sikere lett, hogy többé el sem hagyták a nők. Csak az alakja változott, de sűrűn. 1912-ben például hosszú zsinóron lógott le a földig, 1914-ben doboz alakot öltött, majd miniatűr aktatáskává finomult. S ma már minden elképzelhető formában találkozhatunk vele.

A cikk forrása: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Mióta használunk gombolást?
  2015-11-21 13:59:44, szombat
 
 


Link

Az őskori ember még nem ismerte a gombot. A barlangi ős csonttűvel fogta össze bőrruháját. A bronzkorban spirális díszű bronztűk voltak "divatosak". A rómaiak nemes fémből drágaköves fibulákat viseltek. Egyébként ezek a fibulák a mai biztosítótűk ősei.

Lényeg az, hogy például Horatius még nem gombolta be a tunikáját.

Az ásatások tanúsága szerint a honfoglaló magyarok nem használták a fibulát, hanem félgömb alakú, füles pitykegombok sorával zárták a ruhájukat. Bizáncban a 10-11. században még tűvel kapcsolták a ruhákat, a rómaiakhoz hasonló módon, így feltehető, hogy a gomb Keletről, a lovas népek viseletével került Nyugat felé.

Merészebben fogalmazva: az ámuló Európát a gombbal, mint olyannal a magyarok ajándékozták meg.

Jogos nemzeti büszkeséggel állapíthatjuk meg, hogy hazánkban a gombolt férfiruha első ábrázolása a Nagy Lajos király idejében írott és illusztrált Képes krónikában található. A képen IV. Béla megkoronázza V. Istvánt. István zekéje elöl gombolt, mégpedig balról jobbra. És ez a gombolási gyakorlat él tovább a 17. és 18. század során is a férfiak esetében.

No és a nők? Ők miért jobbról bal felé gombolnak?

A 19. század második harmadáig a női ruhák elejének szabása teljesen részarányos, és rendszerint hátul kapcsolódik. Tehát ekkor még egyáltalán nem beszélhetünk gombolásról. A 19. század második felében az emancipáció kezdetével egy időben a női viselet férfias vonásokat ölt. 1836-ban egy pesti divatlap lovaglóruhás hölgyet mutat be, mellette posztókaputos gavallérját. Ruhájuk majdnem egyforma szabású, s mindkettőjük ruhája balról jobbra gombolódik!

Az 50-es években az elöl gombolt ruha általánosabbá kezd válni. A divatrajzolók a szimmetria kedvéért a női ruhát, ellentétben a férfiruha gombolásával jobbról balra kezdik rajzolni.

A múlt század romantikája szívesen látta az egymás mellett andalgó párokat, akiknek egymáshoz való tartozását ruhájuk egymás felé gombolása is kifejezte.

Így vált ma már megmásíthatatlannak érzett szabállyá ez az érzelmes divatrajzolói ötlet.

A cikk forrása: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Budapestről információ...
  2015-11-21 13:55:28, szombat
 
 


Link

Világ a város alatt - Budapest Link (nagyképernyőre váltást javaslok) Budapestről információ...




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
A legnagyobb hollywood-i botoxkatasztrófák
  2015-11-21 13:51:20, szombat
 
  A legnagyobb hollywood-i botoxkatasztrófák

Igen, tudom, ez egy számtalanszor elővett és csontig lerágott téma. Ám a napokban a kezem ügyébe került Kim Basinger legfrissebb, 2015-ös fotója. Már ő is az áldozatok közé sorolható. Azon áldozatok közé, akik elestek a legnagyobb, hollywood-i botoxkatasztrófákban.

Meg Ryan



Link




Link

Azt hiszem az összes közül ő a legfájóbb pont. Minden bájt eltűntetett magáról. Semmi nem maradt az Angyalok városának édes színésznőjéből. Gyakorlatilag kiírta magát a filmtörténelemből is.




Link




Link

Mindez mégis hogy történhetett? Annyira érdekelne, hogy miként látják magukat a tükörben. Szeretnék belelátni a fejükbe, és az ő szemükkel vizslatni azt az arcot, amivel ezt tették. Nyílván ilyesmi nem fog megtörténni, de én mégis szeretném megérteni, hogy mi vagy ki veszi rá őket erre a rémtettre. Gyakorlatilag ők a világ legünnepeltebb színésznői, és rossz vásári bohócot faragtatnak magukból. Az pedig nem lehet, hogy kizárólag a divatipar által rájuk gyakorolt nyomás alatt hajtják a fejüket a botoxinjekció alá. Itt is az aranyközéputat illene megtalálni, ha már egyszer nem tudják méltósággal viselni az öregséget. De a soron következő hat sztár nem érzi, merre van az arany út. Lapozzatok tovább, horror sztoriba illő képdokumentáció következik!

Nicole Kidman



Link




Link

A két fotó között tíz év a különbség. És nem, az alsó képen nem a Madame Tussaud beli szobor látható. Nicole Kidman gyakorlatilag viaszbábut farigcsáltatott magából és lefagyasztatta a mimikáját. Nicole Kidman nem mosolyog már soha többé.

Renée Zellweger



Link

A nő, aki annyira meggyűlölte, hogy a mai naig Bridget Jones-szal azonosítják, hogy vett magának egy tökéletesen új fizimiskát. Valószínű nem kap több szerepet...

Uma Thurman



Link




Link

Pedig milyen jól álltak neki a nevetőráncok és az édes kis szarkalábak...

Melanie Griffith



Link

Az alkoholista botoxkirálynő ex Banderasné mondjuk önmagában a két lábon járó botrány. Nem kell hozzá injekció se.

Audrey Hepburn



Link




Link

Ő a legjobb példa arra, hogy méltósággal is meg lehet öregedni. Legalábbis így kellene mindenkinek.

A cikk forrása. Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Bemutatótánc
  2015-11-21 13:03:54, szombat
 
 


Link

Tánc: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Ime egy régi japán technika.....
  2015-11-21 13:02:18, szombat
 
  Ime egy régi japán technika.....egészségügyi probléma megoldásásra
Ez az ősi japán alternatív gyógymód a Jin Shin Jyutsu, amely az ujjak nyomkodásával állítja vissza a szervezet megfelelő energiaszintjét, de a lelki egyensúlyt is visszaadja.




Link

A gyakorlatsor alatt próbáljunk minél jobban ellazulni, és koncentrálni a megoldandó problémákra. Közben lélegezzünk lassan és mélyen.

Ennek az ősi technikának elsősorban fájdalomcsillapító hatása van, de ellazítja a testet, szabályozza az alvást, serkenti a vérkeringést és növeli a koncentrációképességet is. Ugyanakkor erősíti az immunrendszert, egészségesebbé teszi a bőrt, de még a káros anyagoktól is megtisztítja a szervezetet.

Minden ujj egy szervhez kötődik, amelynek egy bizonyos ponton való megnyomása egyensúlyállapotot teremt. Fogd meg az újjad a másik kezeddel és szorítsd ökölbe.Maradj ebben a helyzetben legalább 2 percig. Egy idő után lüktetést érzel az ujjadban.

1. Hüvelykujj

Ide az emésztésben szerepet játszó szervek tartoznak, az érzelmeket tekintve pedig depressziót és a nyugtalanságot lehet kezelni vele. Enyhíthető a gyomorfájdalom, a bőrproblémák, a fejfájás és az idegesség.




Link

2. Mutatóujj

Az ide tartozó szervek: vesék és a húgyhólyag. Érzelmi állapot: frusztráció, félelem, mentális terheltség.

Az ízületi-, izom- és fogfájást lehet megszüntetni. A fogínygyulladást is lehet kezelni. Javítja az emésztést, és a függőségektől is megszabadulhatunk.




Link

3. Középsőujj

Az ide tartozó szervek: máj és epe. Érzelmi állapot: döntésképtelenség, érzékenység, ingerlékenység. Segít megoldani a keringési problémákat, a menstruációs panaszok tüneteit is enyhíti, mint ahogyan elmulasztja a szembetegségeket, a levertség érzését, a migrént, és a fejfájást.




Link

4. Gyűrűsujj

Ide tartozó szervek: tüdő, vastagbél. Érzelmi állapot: negatívizmus, szomorúság, a visszautasítástól való félelem. Azok alkalmazzák a nyomást a gyűrűsujjukon, aki gyakran zavartak, sokszor cseng a fülük, légzési nehézségeik vannak, így megszüntethető az asztma, és a bőr színének elváltozása is.




Link

5. Kisujj

Ide tartozó szervek: szív és vékonybél. Érzelmi állapot: bizonytalanság, nyugtalanság, feszült állapot, ha valaki fölöslegesnek, értéktelennek érzi magát. A vérnyomásproblémákat és a szívbetegségeket lehet kezelni. Akinek fáj a torka, bajok vannak a csontjaival, az idegrendszerével és a gyakran kínozza a kellemetlen puffadás, az is alkalmazza ezt a technikát a kisujján.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Az Antarktisz alatt egy idegen faj bázisa van?
  2015-11-21 12:57:16, szombat
 
  Elképzelhető, hogy az Antarktisz alatt egy idegen faj bázisa van. A különféle műholdas alakzatok egyeseket arra következtetnek, hogy esetleg Atlantisz városának romjai vannak jelen a déli kontinensen.

Földünk legcsodálatosabb lakatlan kontinense maga az Antarktisz. A vidék egyben nagyon veszélyes is, hiszen itt állítólag semmi féle élettel összeegyeztethető dolog sincs. Úgy tűnik, hogy ez az állítás nem egészen így van.




Link

Az összeesküvés elméletekben hívők hisznek abban, hogy az Antarktiszon élők rejtőzködnek mások elől. A mélyben pedig olyan ősi civilizációk maradványai vannak, amelyeknek köze lehetett a földönkívüli idegenekhez.

Ezeket az elméleteket dédelgetők egyöntetűen elfogadják azt, hogy az Antarktisz jege alatt egy óriási világméretű katasztrófa által elpusztított értelmes faj maradványait lehet megtalálni.

Az Antarktisszal kapcsolatosan léteznek nyugtalanító részletek is. Ilyen például 1938-ban a harmadik birodalom által szervezett legszerteágazóbb kutatás az Antarktiszon. A németek a kutatásnak a legszélsőbb körökben is fontos jelentőséget tulajdonítottak.

Később a petrodollár megalkotója Nixon elnök is felfigyelt a jeges kontinensre. Ezt követően megalapította a Jason Társaságot. Ezt azért tette, hogy a Titkos Földnév program keretén belül kutassanak rejtélyes dolgok után a hatalmas kontinensen.




Link

Az Antarktisszal kapcsolatos elméleteket még Einstein is lehetségesnek tartotta. Ő azt állította, hogy még talán bizonyítékokat is lehetne találni az elméletekre. A földkéreg legutolsó elmozdulása nagy valószínűséggel i. e. 15 000 és 10 000 történt. Ebben az időintervallumban az északi-kontinens jelentős részét jég borította. Amikor elmúlt a jégkorszak, akkor több millió tonnányi jég olvadt el, amely a tengerszint emelkedését és okozta. Ennél fogva a földkéreg megszabadult a jég súlyától és jelentős mozgást idézett elő.

Ezek azt idézték elő, hogy az Antarktisz olyan mértékben mozdult el, hogy éppen elég volt ahhoz, hogy a jég teljesen elborítsa.

A konteókat dédelgetők úgy gondolják, hogy az Antarktiszról menekülő civilizáció vitte át a tudást Egyiptomba, hogy a tudást tovább adják a generációknak!




Link

Az esetleges, elképzelhető bizonyítékok

Feltehetjük a kérdést. Ősi civilizáció romjai lennének az Antarktisz jégtakarója alatt?

A műholdfelvételek az Antarktisz nyugati részén elég érdekes és szokatlan köralakzatot mutatnak. Ezek lehetnek vulkán kráterek is. Az elemzések szerint a térségben rendkívül magas a vas koncentrációja. Ez azért fontos és érdekes, mert Platón szerint a várost védő falak fémből készültek.




Link

Létezik egy másik esetleges döbbenetes bizonyíték, amely szerint az Antarktisz összeesküvés-elméletnek igenis lehet ésszerű alapja. Ugyanis létezik egy 1513-as dokumentum, méghozzá a Konstantinápolyban készült Piri-Reis térkép.

Korábban azt a térképet egy tengerészeti térkép alapján készítették el. Azonban van a térképpel kapcsolatos rejtélyes válasz nélküli kérdés, méghozzá az, hogy miként lett az ábrázolva, ami a térképen szerepel?

A Piri Reis térképen kívül létezik néhány más hasonló térkép is, amelyek alapján alá lehetne támasztani a konspirációkban gondolkodók elképzeléseit. Méghozzá azt, hogy az Antarktisz adott otthont egykor annak a civilizációnak, amelyről azt gondoltuk, hogy elveszett. Magának az Atlantisznak.

Cikkünk végén fel szeretnénk hívni a figyelmet egy régebbi szinkronizált dokumentumfilmre, amelynek egy szakaszában az áll, hogy a harmadik birodalom előszeretettel látogatta az Antarktiszt. Ezzel így volt Nixon elnök is.

Vajon milyen fantáziát láttak az örök fagy birodalmában?

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 359
  • e Hét: 5423
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 116305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.