Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Levél egy hülye kommentelőhöz
  2015-11-21 22:52:54, szombat
 
  2015. nov 21.
Levél egy hülye kommentelőhöz
írta: E_S

Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint Tatjána. Szerelem nem nagyon lesz benne, mert egyrészt sem, de másrészt sem.

Nade jöjjék a komment:

"Megfelelő keretek között bizonyos témákban valóban lehet (sőt, kötelező) kritikákat megfogalmazni az ellenzéknek, ha az valami értelmes gondolatból származik, van terv és cél, konkrét megoldási javaslat, de amit a bal oldal csinál, az más. Zsigerből, Orbán-fóbiából tüzelnek mindenre, ami a miniszterelnöktől származik. Kicsit sem jobbak a terroristáknál. Arról nem is beszélve, hogy létezik (kellene, hogy létezzen!!!) NEMZETI MINIMUM. De ezek annyira hülyék, hogy még egy ilyen ügyet sem képesek átlátni, mérlegelni és a saját választóik akaratával is szembemennek. Azt hiszik, elég az Orbán-gyűlölet ahhoz, hogy ... voltaképp mit is hisznek? Kinek akarnak megfelelni? ....jaaa, hogy amott, Soroséknak. . Minden egyes megnyilvánulásukkal egyre mélyebbre ássák magukat, hogy valami külföldi érdeknek megfeleljenek. Ezt hívják normális helyeken HAZAÁRULÁSNAK."

Aranyos csillagvirágom! Ezerszer, ezren elmondták már tételesen (én is, többször), mi a szar ebben az egészben és mit kellene csinálni, mit nem kellene csinálni. De mivel szombat van, ronda az idő és nincs kedvem kimozdulni, szívesen gyógypedezek. Újra.

Tehát:

Nem kellene milliárdokért stadionokat építeni. Sem fűthető gyeppel, sem nélküle.

Nem kellene aztán ezeket a stadionokat iszonyú pénzekért üzemeltetni, ugyanis csak a rezsiköltség őrületes pénzeket emészt fel minden rohadt hónapban, mivel képtelenség nyereségesen, vagy akár csak nullszaldósan működtetni a létesítményeket.

Nem kellene azt hazudni, hogy majd mennyire jó lesz nekünk, mert a gyerekeink focizhatnak ezekben, mert nem focizhatnak. Ugyanis nem mindenki gyereke focista, nézőként is kevés embert érdekel ez a sport (vagy mi), ellenben néhány év múlva elkezdenek az épületek leromlani, amennyiben újból baromira sok pénzt nem költ rájuk az ország. A semmiből.

Nem kellene kisvasutat sem építeni másik marhasok pénzért. Főleg nem kellene stadiont ÉS kisvasutat építeni a mindenkori miniszterelnök kicsiny falujában. Már csak erkölcsi okokból sem.

Nem kellene családok tízezreitől elvenni a megélhetést azért, mert a jelenlegi kormány pár ezer csókosnak óhajtja meghálálni a szolgálatait trafikok formájában.

Nem kellene szétcseszni a munkaerőpiacot közmunkával, amikor jellemzően sok munkáltató kirúgja az alkalmazottait és közmunkást foglalkoztat helyettük éhbérért. Ugyanis nem csak a szemetet szedik közmunkások, hanem könyvtárakban, közintézménykeben, archíválási munkákon és még ezer helyen dolgoznak. Olyan helyeken, ahol lenne piaci munkahely, de a rabszolgamunka kelendőbb. Az a helyzet ugyanis, hogy a közmunkát én finanszírozom és mindenki, aki ebben az országban fizet adót.

Nem kellene Orbán Viktor szomszédjának látványosan elnyerni minden zsíros megbízást.

Orbán Viktor vejének sem kellene.

Egyetlen vezető politikus egyetlen rokonának, cimborájának, sporttársának sem kellene. Egyszerűen azért, mert gusztustalan is, nem csak erkölcstelen.

Nem kellene Andy Vajnának adni a kaszinókat. Mert gusztustalan és erkölcstelen.

Nem kellene megfelelő szakmai és társadalmi vita nélkül atomerőművet építeni. Nem kellene, de nem is lenne szabad titokban tartani a szerződés nem szakmai részét. Nemhogy nem kellene, hanem tilos lenne. Ugyanis mi fizetjük.

Nem kellene a Nemzeti Banknak vásárolgatni sem festményeket, sem kastélyokat, sem nyaralót anyu falujában. Ugyanis nem ez a dolga.

Nem kellene botrányos földpályázatokon a cimboráknak átjátszani a termőföldet akár olyan áron is, hogy évtizedek óta mezőgazdaságból élő családok ezrei maradnak föld és megélhetés nélkül.

Nem kellene ugyanezeket a földeket kiárusítani ugyanezeknek a cimboráknak.

Nem kellene milliárdokért a várba költözni.

Nem kellene százasával alkalmazni az államtitkárokat és államtitkár helyetteseket.

Nem kellene havonta milliókért Hegedűs Zsuzsákat, Habony Árpádokat, Andy Vajnákat, Kerényi Imréket rászabadítani az országra.

Nem kellene 50 milliárdot a Vajdaságba vinni, hogy a szerbiai gazdaságot támogassuk a magyar adófizetők pénzéből.

Nem kellene évente sokmilliárddal konszolidálni az egészségügy adósságát.

Nem kellene finanszírozni a KLIK semmire sem jó vízfejét.

Nem kellene további milliárdokért fenntartani egy torz, közmédiának nevezett propagandagépezetet.

Nem kellene engedni a gyanús ügyleteket, az uniós pénzek és a közvagyon szétlopását.

Ugyanis a fenti tételeket (és az itt fel nem sorolt további tételeket) mi fizetjük. Egytől egyig. Mi, adófizetők. Azok is, akik nem erre a kormányra szavaztak. Fizetjük, miközben az ország segge kilóg a gatyából.

Ezzel szemben:

Biztosítani kellene minden településen a szabadidős tevékenységhez, sportolási lehetőséghez a feltételeket.

Biztosítani kellene mindenhol a megfelelő infrastruktúrát, ide értve a nagysebességű internethez való hozzáférést is.

A hit/erkölcstan helyett a számítástechnikai és idegennyelvi oktatást kellene preferálni. Ha már itt tartunk: a magyar nyelv oktatását sem ártana erősíteni.

Biztosítani kellene az idős, egyedülálló, önmagukat ellátni képtelen emberek megfelelő szintű ellátását akkor is, ha a nyugdíjuk, egyéb járandóságuk ezt nem teszi lehetővé.

A korhatár alatti rokkantak ellátását haladéktalanul és becsületesen felül kellene vizsgálni. Aki speciális körülmények között tud és akar dolgozni, annak biztosítani kellene a megfelelő munkához jutást. Akkor is, ha ez állami hozzájárulást igényel.

Az a korhatáros, vagy korhatár alatti sérült ember, aki egészségi állapota miatt nem képes dolgozni, önmagát eltartani, vagy akár ellátni sem, azt az embert a társadalomnak, nekünk, többieknek kutya kötelességünk megfelelő módon ellátni, róla gondoskodni.

Meg kellene kezdeni a lecsúszott emberek rehabilitációját. Akik olyan családban élnek, ahol akár generációk óta nincs munkalehetőség, ott a gyermekek védelme és oktatása mellett a szülők oktatását is meg kellene kezdeni.

A közmunkát minimumra szorítani, de legalább minimálbéren megfizetni.

Lehetőleg piaci munkahelyeket teremteni, azok létrehozását minden módon segíteni.

Az önfoglalkoztatást minden módon támogatni, az adminisztrációs és adóterheket csökkenteni.

Az egészségügy reformját haladéktalanul kidolgozni, szakmai és társadalmi vitára bocsátani,megkezdeni és végigvinni.

Az oktatás reformját szintén.

A nyugdíjrendszer reformját is.

Az összes pályaalkalmatlan, dilettáns, politikai és személyes kapcsolataira támaszkodva megélni akaró állami alkalmazottat kirúgni. Helyettük elhivatott, hozzáértő embereket felvenni.

Az összes mutyigyanús szerződést felülvizsgálni (trafik, föld, nyelvoktatás, tankönyvgyártás, dohánytermékek, országos és uniós pályázatok). Ahol bebizonyosodik a korrupciónak bármely formája, ott a szerződést megsemmisíteni, felelősöket a bíróság elé állítani.

Az összes politikust (volt és jelenlegi) elszámoltatni. Aki nem tud elszámolni a vagyongyarapodásával, bíróság elé állítani, rokonságot is átvilágítani.

Megfelelő adózási, infrastrukturális és adminisztratív környezetet teremtve segíteni a munkahelyek teremtését.

Az ország gazdasági teljesítményének arányában emelni a bérket.

Az ellenséggyártást, gyűlöletkeltést befejezni.

A lakosságot a mindenkori helyzetről minden esetben tájékoztatni, nem pedig ijesztgetni.

Még néhány szót fűznék hozzá, de ez már személyes kívánság:

Nem kérek a központi propaganda dumából. Nem érdekel sem Soros, sem Gyurcsány, sem Orbán. Engem az ország, az országban élő emberek mindegyikének sorsa, a magam és családom sorsa érdekel. Ez az ország a hazám, szeretem és itt akarok élni. Normálisan, emberi módon, békességben élni, dolgozni, adót fizetni.

Elvárom, hogy az általam befizetett nem kevés adót jól, az ország érdekében költse el a mindenkori kormány.

Elvárom, hogy az én pénzemből fizetett politikusok mindegyike elszámoljon a működésével is, a vagyonával is.

Kikérem magamnak, hogy ijesztgetni akarjanak, kifosszanak, hülyének nézzenek.

Lehet engem hazaárulózni, sorosbérencezni, gyurcsányimádózni.

Attól egy centivel sem leszünk előbbre és senki nem lesz boldogabb.

Bármennyire hihetetlen is: én nem gyűlölöm Orbánt.

De gyűlölök mindent, ami hazug, ami kárt okoz az országnak akár morális, akár anyagi értelemben.

Végül barátilag üzenem a kedves kommentlőnek:

A Nemzeti Minimum nem azt jelenti ám, hogy szeretni kell a kormányt. Az egy civil kezdeményezés. Nem hosszú, ide másolom. Figyi:
"Nemzeti Minimum
Néhányan - akik az előadó-művészet, a szórakoztatóipar és a média területén dolgozunk -, figyelemfelhívó kampányt szervezünk, amelyet egy nagyszabású koncerttel szeretnénk zárni. A fellépők, a szervezők és a támogatók arra kérik a mindenkori magyar kormányt, hogy törvényi szinten teremtse meg a magyarországi gyermekek mindennapos, rendszeres, minőségi étkeztetésének feltételeit, és garantálja az ehhez szükséges forrásokat.
Kérjük, hogy aláírásával Ön is támogassa ezt az ügyet!"
Még tömörebben: arról szól, hogy ne éhezzen egy gyermek sem ebben az országban.
Ezt a programot torpedózta meg Harrach Péter, a keresztényi könyörület nevében.
Ezt a programot nem vette még tárgysorozatba sem a kormány.
Ennek a programnak a tárgysorozatba vételének szavazása ELŐTT vonult ki Orbán Viktor a teremből.

Ez van.

Meg sötét.


http://orditok.blog.hu/2015/11/21/level_egy_hulye_kommentelohoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzent a Fidesz: az embereknek egyre több pénzük van, csak sz
  2015-11-21 22:40:04, szombat
 
 
Üzent a Fidesz: az embereknek egyre több pénzük van, csak szeretnek panaszkodni

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. nov. 21., 12:30


Ha nincsen mégsem, vagy így sem elég, akkor valamit nagyon elcseszhettek, tehát magukra vessenek. De semmi para, jövőre dőzsölhet már mindenki.

A Fidesz frakció tegnapi közleményével ismét szintet ugrott. Immár nemcsak arról írnak, hogy a magyar reformok működnek, úgy tűnik, a zsebünkbe is belelátnak, és velünk együtt örülnek. Ezt írják: ,,Több pénz marad a munkavállalóknál és az időseknél is. Tovább nőttek a bérek és jövőre tovább nő a nyugdíj is. A reálbérek tartós növekedése jelzi, hogy a munkavállalók egyre inkább érzik a gazdasági növekedésnek, a közszféra béremelési programjainak, az adócsökkentéseknek, és a tartósan alacsony inflációnak a pozitív hatását. 2016-ban még több pénz marad a munkavállalóknál".

Ugye, Ön is egyre inkább érzi a gazdasági pozitív hatásait, és egyre több pénz lapul tárcájában, bankszámláján? Ha nem, akkor jobb, ha magába száll és felhagy a felelőtlen költekezéssel.


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/uzent-a-fidesz-az-embereknek-egyre-tobb-pen zuk-van-csak-szeretnek-panaszkodni-97302
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktorok és diktátorok
  2015-11-21 22:30:38, szombat
 
  Viktorok és diktátorok

Néhány napot sikerült üdítően távol töltenem a magyar politikai homokozótól, így most újult erővel loccsant az arcomba kicsiny országunk sajátosan abnormálissá nyomorodott belső világa.


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Edgar | 2015. november 21.


Fotó: komloiujsag.hu

Romániában - ahol történetesen a bukott Ponta kormány helyett ottjártamkor állt fel az új kormány - egy árva politikai plakátot sem láttam. Reklámozzák a bankok szolgáltatásait, tejtermékeket, autókat, ezerféle dolgot. Politikusokat nem. Ennek ellenére az emberek képben vannak, figyelik az eseményeket, véleményt alkotnak, beszélnek, vitatkoznak. Mégpedig félelem nélkül, bárhol. Étteremben, utcán, kocsmában. Nem suttognak, nem lesnek körbe rémülten, nem tesznek féket a nyelvükre félelmükben. Nem félnek attól, hogy a polgármester, az igazgató, a feleség/férj főnökének a fülébe jut és akkor mi lesz holnap...

Ahogy nem féltek néhány héttel ezelőtt az utcára vonulva követelni Ponta távozását. Igaz, ehhez kellett néhány olyan dolog, ami ma Magyarországon elképzelhetetlen. Például működő belső elhárítás, nem(annyira) politika-vezérelt nyomozati szervek, viszonylag független ügyészség. A korrupció ott is nagy divat, ahogy nálunk is. De Romániában - ha lassan is - tesznek ellene. A román Viktornak is van monomániája, ahogy a magyar druszájának. Ameddig miviktorunk stadionokat épít orrvérzésig, Ponta az ortodox templomokkal kompenzálja gyermekkori traumáját, hogy soha nem kapott elég legót szülinapjára. Ahogy nálunk nincs létjogosultsága a putri faluban felhúzott monumentális stadionnak, úgy nincs a hatalmas templomoknak ott, ahol már amúgy is két templom jut egy hívőre. De - szemben a stadionnal - a templomokat legalább nem kell fűtött gyeppel, kisvasúttal ellátni és nincs soktízmilliós havi fenntartási költsége közpénzből.

Mégis a templomépítési mánia okozta Ponta hirtelen bukását. Igaz, már jó ideje tudható volt az ellene folyó nyomozás és az is, hogy nincs reális és erkölcsileg elfogadható magyarázat a politikusok vagyonosodására, a rokonság, barátok, ismerősök, szomszédok hirtelen zseniális üzletemberré, vagy éppen magas posztra alkalmassá válására, de azért még egy ideig húzta volna a kormány, ha nincs a bukaresti tragédia. A szórakozóhelyen pusztító tűz, a rengeteg áldozat megrázta az országot. Ebben a helyzetben látta elérkezettnek az időt az ortodox egyház arra, hogy kijelentse és a középiskolákban röpiratban terjessze: a bukaresti Colektiv klubban halálra égett fiatalok megérdemelték a sorsukat, mert rockzenét hallgattak, a sátán zenéjét.

Ezen a ponton a román társadalom feldühödött. Utcára mentek az emberek és nem csak Bukarestben, más városokban is. Fiatalok, idősek (pedig a Ponta kormány évente 5 százalékkal emelte a nyugdíjakat), középkorúak. Együtt. Mert a tűzben az ő gyerekeik haltak meg és mindegy, hogy magyar, vagy román volt az áldozat. Bizonyára van a kormány bukásának még ezernyi összetevője, de az ottani emberek így foglalták össze a történteket. A kormány percek alatt feloszlott, az új kormány napok alatt állt fel. Nem zökkenőmentesen, hiszen ameddig én ott voltam, két miniszterjelölt bukott meg a kinevezés előtt. Az egyikük - Andrei Baciu - egészségügyi miniszternek érezhette magát két napig. Már a jelölésekor komoly felzúdulást keltett a 29 éves rezidens túlságosan fiatal kora, a tapasztalatainak hiánya. Amikor kikerültek a közösségi oldalra Baciu fehérneműs fotói (egy időben modellként dolgozott), Dacian Ciolos kijelölt román miniszterelnök visszavonta a jelölést. Talán így egyszerűbb volt, mint beismerni, hogy rossz választás volt a fiatalember.

A másik miniszterjelölt az igazságügyi minisztérium élére kiszemelt Cristina Guseth a parlamenti meghallgatáson képtelen volt válaszolni a kérdésekre. Mivel a meghallgatás nyilvános (nahát!), a televízió élő adásban közvetítette (még nahátabb!), ahogy a miniszterjelölt hölgy percekig bambán bámul a kamerába, miközben a bizottság várja a választ a kérdésre. A sajtó (mivel ez a dolga) ízekre szedte a jelöltet, ahogy a közvélemény sem kímélte. Ciolos néhány órával később visszavonta Guseth jelölését.

Miközben az országban ilyen súlyos dolgok történtek, az emberek élték az életüket. Figyelték az eseményeket, véleményt is alkottak, beszéltek is róla, de nem ugrottak egymás torkának, nem plakátolták teli az utcákat, nem tömték teli a postaládákat propagandával.

A középületeken, helyenként a villanyoszlopokon is békésen megfér egymás mellett a román- és az uniós zászló, ahogy a lakótelepeken és a falvakban is békében élnek egymás mellett románok és magyarok. A piacon egymás mellett árulják a portékájukat, munkahelyen együtt dolgoznak, együtt tanulnak, utaznak, élnek. Távolról sem jelent akkora gondot, mint azt mi itt, az “anyaországban" gondoljuk. Azt hallottam egy helyi embertől - aki ismeri a statisztikai adatokat - megmaradt volna több település kétnyelvűsége is, ha az ott élő székelyek hajlandóak magyarnak vallani magukat. De sokan nem voltak hajlandóak, mert ők székelyek. Így aztán az “egyéb" nemzetiségbe kerültek. Hát így.

Mindnesetre szemmel látható módon fejlődik az ország, hihetetlen mértékű építkezések folynak, ipari telepek nőnek ki a földből Nagyvárad és Kolozsvár szélén (gondolom máshol is, de én ezt láttam), az emberek élik az életüket. A társadalom aktív, de nem a politikáról szól minden. Sok a vállalkozó, rengeteg családi gazdaság működik. A minimálbér hasonló a magyarhoz, de ott ezt meg is adják a munkavállalóknak. A tömegközlekedés jóval megfizethetőbb, a rezsi kicsit alacsonyabb, az üzemagyag hasonló, mint nálunk, a taxi kevesebb, mint fele az itthoni tarifáknak. Bárhol lehet cigarettát venni, az üzletek vasárnap is nyitva vannak, az ÁFA alacsonyabb, az élelmiszerek olcsóbbak, a választék olyan, mint bárhol Európában. A valamikori diktátor által megnyomorított országból mára egy európai, fejlődő ország lett. Nicolae Ceausescu szülőfalujában, az Olt megyei Scornicestiben épült gigastadion mára szétrohadt, mert a tízezer lakosú falu képtelen volt fenntartani a harmincezres stadiont. A helyi focicsapat pedig visszazuhant oda, ahonnan indult.

Mindezek ellenére vágytam már haza. A határon iszonyú hosszú kamionsor, személyautóval is be kell kalkulálni fél órát, ameddig átjut az ember. De amint ez sikerült, máris lehet suhanni a ki tudja mitől huplis úton.

Mire hazaértem, az óriásplakátokról tájékozódhattam, ki a fasza gyerek, ki véd meg engem, ki teljesít jól, kitől kell rettegni, kit kell gyűlölni. Románia második legnagyobb városában nem láttam, de egy magyarországi, húszezres lélekszámú kisvárosban sorra jöttek szembe gépfegyveres katonák. Nem határváros, nincs menekültszálló, sem más indok a fenyegetettségre. Én a fegyveresektől nem annyira biztonságban, mint inkább szarul éreztem magam.

Az egykori bukott diktátor és a frissiben bukott Viktor országából hazaértem. Ide, ahol Bayer Zsolt mondja meg, hogy kit kell kinyírni és hogy Angela Merkel hülye, Orbán Viktor viszont helikopter. Ide, ahol miviktorunk kertje végébe stadiont épít a közakarat, fűtött gyepet, vasutat. Ahol az ország lakossága semmit nem tudhat a paksi paktumról, csak fizetheti annak költségeit. Ide, ahol iszonyú (köz)pénzekből fenntartott közkormánymédia néz hülyének, ahol Kövér László kitünteti a szellemi honvédőket, ahol 50 milliárd forintot dobunk át a határon, hogy a vajdasági magyarok tudjanak krumplit termelni és jó áron eladni, miközben beszántottuk Kishantost, András juhászt elütötte egy arra bóklászó német nyugdíjas, az állami földeket viszik a Mészáros Lőrincek, a “Nemzeti minimum" a parlament elé sem került, a korhatár alatti rokkantakat pedig halálra ítélte a hatalom, megvonva, vagy drasztikusan csökkentve a járandóságukat. Ide, ahol a nemzetiben vehetek csak cigit, mert kellett a haveroknak a dohánybiznisz, ahol vasárnap zárva vannak az üzletek, ahol világbajnok az ÁFA és a munkát terhelő adók és egyéb elvonások, ahol félnek az emberek véleményt mondani, félnek egymástól és talán már önmaguktól is.

Pedig ez egy gyönyörű ország és én nagyon szeretem. De ami itt történik, azt nem szeretem.

Fura dolog ez. Olyan érzésem van, mintha valami különös időhurok kutyult volna bele az életembe. Valamikor a diktatúrától megnyomorított, kifosztott Romániából néztek irígykedve a hozzájuk képest jólétben, viszonylagos szabadságban élő Magyarországra.


http://gepnarancs.hu/2015/11/viktorok-es-diktatorok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indulatos vita után minden maradt a régiben
  2015-11-21 22:28:03, szombat
 
  Elvtársak!



Sajnálatos széthúzás, veszekedés, PÁRTütés a PÁRT bölcsis rebelében kebelében:
Megy a vitának nevezett ősi harc, a pénzért és a befolyásért.
Mindegy miről beszélnek úgyis a pénzről beszélnek. Mindegy mit mondanak úgysem az igazat mondják.


***************


Indulatos vita után minden maradt a régiben


2015-11-20 15:10:56



Czene Gábor

Eddig nem volt rá példa, hogy a Budapesti Zsidó Hitközség kizárjon soraiból egy közösséget: a Vasvári Pál utcai körzet esetében most kísérlet történt rá. Bár a közgyűlés nagy többsége támogatta a javaslatot, végül ez is kevésnek bizonyult. A háttérben a Mazsihisz és az EMIH csatározása áll.
hirdetés

A Mazsihisz a vallásos zsidóság jellegzetesen magyar változatát, a neológ irányzatot képviseli. Azzal a kiegészítéssel, hogy (számunkra nem teljesen világos szervezeti keretek között) a Mazsihiszhez tartozik az amúgy külön felekezetként elismert Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség is.

Ami a konkurenciát illeti: öndefiníciója szerint a Chabad Lubavics mozgalom a haszidizmusra épülő ortodox vonalat viszi, magyarországi meghonosítása Oberlander Báruch rabbi nevéhez fűződik. A Chabad Lubavics ,,inspirációjára és bábáskodása mellett" alakult meg az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség). A 2004-ben létrejött EMIH az úgynevezett status quo ante irányzatot tekinti szellemi elődjének, a szervezetet vezető Köves Slomó ugyanakkor ortodox rabbiként határozza meg magát.

A vallási forgatagban nem könnyű eligazodni. Esetünkben a lényeg az, hogy a Mazsihisz és a chabaddal szimbiózisban működő EMIH között feszült a viszony: a BZSH közgyűlésén a konfliktusok egyike tört felszínre.

hirdetés

A BZSH és az EMIH egyaránt a sajátjának tekinti a VI. kerületi Vasvári Pál utcai zsinagógai körzetet. A helyzet furcsasága, hogy miközben a körzet a BZSH-hoz tartozik, a Vasvári Pál utcában 1994 óta Oberlander Báruch a rabbi. Köves Slomót is itt avatták rabbivá.
A többség a Vasvári Pál utcai körzet kizárására szavazott, mégis minden maradt a régiban
Földi D. Attila / Népszabadság

A BZSH közgyűlésén tárgyalt előterjesztés külön is felhívta a figyelmet arra a közismert tényre, hogy Oberlander Báruch az EMIH-féle irányzatot képviseli, tehát ,,nem a neológ értékrendet, rítust követi". A körzet kizárásáról szóló - és a vagyon elszámolásáról is rendelkező - indítvány a néhány éve elfogadott új egyházi törvénnyel indokolta, hogy miért most került terítékre az ügy.

Jelesül azzal, hogy a Mazsihiszhez hasonlóan az EMIH is bekerült a ,,bevett egyházak" közé. Nyilvánvalóan nem várható el a BZSH-tól, hogy a ,,vele azonos jogállású társegyház működését saját zsinagógájában mindenben elősegítse, működési költségeit viselje".
hirdetés

A közgyűlésen folyó parázs vita - vallási, anyagi és személyi ellentéteken túl - politikai vetületet is kapott. A Vasvári Pál utcai körzet nevében ugyanis a kormánypárti Szabó György, a Mazsök (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) elnöke szólalt fel. Mélypontnak nevezte a szerinte gyűlölettől vezérelt javaslatot, de hiába kérte, az előterjesztést nem vették le a napirendről. Akadt, aki egyenesen a ,,BZSH végét" vizionálta arra az esetre, ha a közgyűlés megszavazza az indítványt.
Szabó György a Mazsök elnöke
Földi D. Attila / Népszabadság

Frölich Róbert országos főrabbi ellenben azt hangsúlyozta: nem egy közösség megszüntetéséről van szó, hanem arról, hogy a Vasvári Pál utca ,,menjen haza" - oda, ahova valójában tartozik, az EMIH-hez. Szabónál ekkor elszakadt a cérna, és

burkoltan azzal vádolta meg a főrabbit, hogy úgy beszél, ahogyan a szélsőjobbosok.

Frölich Róbert ezt visszautasította.

Rendhagyó módon Oberlander Báruch is megjelent a közgyűlésen. Ács Tamás, a BZSH elnöke jelezte, hogy kész szót adni a vendégnek, akihez Radnóti Zoltán rabbi vallási jellegű kérdéseket intézett. Oberlander Báruch azonban néma maradt. Látszólag nem is figyelt, fejét elfordítva olvasgatott valamit.
hirdetés

Eltérő véleményeket lehetett hallani a javaslat értelmezéséről és annak következményeiről. Schőner Alfréd, a zsidó egyetem rektora arra a következtetésre jutott, a közgyűlés nem készült fel arra, hogy ilyen volumenű kérdésről döntsön: úgy vélte, jobb lenne későbbi időpontban megtárgyalni az témát.

A szavazást végül megtartották. A Vasvári Pál utcai körzet ,,jogállásának megszüntetését" 30-an támogatták, 8-an ellenezték, 11-en tartózkodtak. Aztán kiderült, hogy ez kevés: nem pusztán a résztvevők, hanem az összes közgyűlési tag többségének támogatására, 38 szavazatra lett volna szükség.

Egyelőre minden marad a régiben. A Vasvári Pál utcai körzet sorsáról évekkel ezelőtt megkezdett eredménytelen egyeztetések tovább folytatódnak.



http://nol.hu/belfold/indulatos-vita-utan-minden-maradt-a-regiben-1576079
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán fénymásolt autogramját kaphatták meg a szombathelyi is
  2015-11-21 09:26:11, szombat
 
  Orbán fénymásolt autogramját kaphatták meg a szombathelyi iskolások

2015. november 20., péntek

Szerző: hvg.hu

Egy szülő attól tartott, hogy listázhatták azokat a szombathelyi iskolásokat, akik autogramot akartak volna az odalátogató kormányfőtől. Állítólag lista nem volt, az Orbán által írt üzenetet viszont sokszorosították és ezt vihették haza azok a diákok, akik akarták.

Orbán Viktor kedden járt Szombathelyen a Modern Városok program keretében, ahol a sajtótájékoztatója után az uniós pénzből épült, szeptemberben átadott új egyházi iskolakomplexumba, a Brenner János Iskolába is ellátogatott.

Fotó: Fülöp Máté

A látogatás után a nyugat.hu egyik olvasója azt kifogásolta, hogy listázhatták a gyerekeket, akik autogramot akartak a kormányfőtől és attól tartott, hogy aki nem iratkozik fel, az bajba kerülhet.

A lap szerint Orbán az iskolában jártakor benézett egy osztályterembe, ahol az éppen jelen lévő tanárnő kért tőle a gyerekek számára egy személyes üzenettel ellátott autogramot, ám több gyerek is szerett volna hazavinni saját emléket Orbántól, így az iskola lefénymásolta az üzenetet, és meghirdették, hogy aki szeretne emléket, átveheti a portán. Listát állítólag egyáltalán nem írtak és azt sem figyelik, hogy ki veszi el a fénymásolt lapot - írta a lap.


http://hvg.hu/itthon/20151120_Orban_fenymasolt_autogramjat_kaphattak_me#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RTL-klub vagyok, és garanciát vállalok
  2015-11-21 09:23:10, szombat
 
 

RTL-klub vagyok, és garanciát vállalok.

2015.11.20. 20:29

Nagyon, de nagyon szégyellem magam a csúnya viselkedésemért amit az Országházban műveltem. Szerettem volna a munkámat végezni, és ez által az embereket tájékoztatni a háborús előkészületekről, de Berci hál istennek időben leállított. Most pedig Laci bácsi teljesen jogosan kisepert a házból, ahogy az egy jó házmesterhez illik. Ne haragudj rám Laci bácsi, jó leszek megígérem. Olyan szépen fogok majd bejárni a házad tájára, ahogy neked sikerült abba büdös kommunista intézetbe bejutnod az állandó belépőddel. Ha gondot okoztam a viselkedésemmel és ezért most garanciát kell vállalnom a további rossz együttműködés érdekében, akkor szeretném most írásban rögzíteni az általam elgondolt további munka menetét.

- Nem tudósítok a közelmúltban nagy vihart kavart gyermekétkeztetés körüli pofátlan nyilatkozataitokról, és nem állítom szemben vele a valóságot a műsoraimban. Nem kérdezem meg az idióta képviselőiteket ott a kormány háza táján, mivel nem kívánják majd etetni a gyereket, akik csak baloldali kampányfogás a barom agyuk szerint. Törölni fogom az éhes gyerek életforma részt, kiveszem az egyen rezsicsökkentést adókedvezménnyel a család nevű szöszi beszólását, és Svájcban sem ellenőrzöm le az éhező gyerekek számát. Azért ti elmehettek a jó édes anyátokba.

- Nem vizsgálom a miniszterelnök vejének a sikereit. Nem fogom azt állítani, ez kizárólag Orbán Viktor nászajándékának az egyik része, és ezért áll a kis csaj a saját lábán. Nem készítek riportot a megnyert pályázatok körülményeiről, az abban szereplő túlárazásról, az önkormányzatok ezen megbízások miatti eladósodásáról. Azt sem fogom állítani, ha bebizonyosodik a nyilvánvaló mutyi, a magyar ügyészség nem fog vizsgálódni ebben az ügyben, az esetleges büntetést pedig majd az adófizetők pénzéből kell visszaadni ha az unió mégis hibát talál.

-Nem tudósítok Felcsút sikereiről a továbbiakban. Nem érdekel az adóból ellopott stadion, a drága kazánház, és kisvasút is hidegen hagy annak minden értelmetlenségével. Ha Orbán Viktor erre akarja költeni az uniós támogatást, és az adófizetők pénzét, mert neki ehhez van kedve, és meg is teheti, tőlem csinálhatja.

- Nem érdekel a továbbiakban Mészáros Lőrinc sem aki egy farok, és a seggét sem tudja kitörölni magától hiába Orbán Viktor vagyonának az őrzője. Tőlem annyi földet játszik a kezére a törvény amennyit akar, legyen az mind a több ezer hektár Orbán Viktor szemfedelén egyszer ha annyira ragaszkodik hozzá. Még az sem fog lázba hozni hogy tudom mekkora lopás van a háttérben, ami a miniszterelnök meggazdagodását szolgálja. Nem járok utána az építőipari cégeknek, a foci alapítványainak, a sok megnyert pályázatnak. Nem vizsgálom meg ki is van valójában a háttérben aki irányítja ezt az egészet, hiszen Lőrinc hülye hozzá, ez látszik is rajta.

-Nem megyek a belvárosba, és nem veszek letelepedési kötvényt sem. Rogán Tóni miniszter háza csak táguljon, a zsebre rakott haszon legyen az övé. Nem nézem meg Giró Bandi vagyonát sem mitől nő ilyen elképesztő mértékben az állami megbízásoknak köszönhetően. Nem is teszek fel nekik kérdést ezzel kapcsolatban, úgyis hazudnának csak szokásukhoz híven. Lázár Jani házait és dohányát sem vizsgálom, a gerinctelen féreg úgyis letagad mindent. Nem érdekel a bróker botrány sem, pedig nyakig sárosak vagytok benne, de legalább a befektetőket jól megszívattátok.

-Nem nézem meg a másik kereskedelmi csatorna megvásárlásához honnan volt pénze a szivarozó vén fasznak. Maradt neki elég esetleg a kaszinókból, de annak a haszna már külföldön van, hiába is próbálná bárki megtalálni. Ezért nem járok utána nem sietett-e az állam az adófizetők pénzével a segítségére, mert Orbán Viktornak kell még egy tévé csatorna, és így akarja megszerezni.

- Nem vizsgálom a gáz világpiaci árát, nem tudósítok a stadionok építéséről. Nem mutatom be mekkora a szegénység az országban, mennyire elég a megadóztatott minimálbér. Nem forgatok romos kórházban, pedig azokból bőséges a kínálat. Nem adok le olyan hírt, amelyben a kormány éppen átver egy társadalmi csoportot az életpálya modellel, pedig ebből is bőséges a kínálat. Nem bizonyítom be a kormányzati emberek folyamatos hazudozását tündérországról, a nemzeti bank is arra szórja el a közpénzt amire Matolcsy éppen akarja. Nem elemzem a nyugdíjemelés pofátlanságát, abból nektek kellene éhen halni.

Ezeket csak azért vállalom, hogy Orbán Viktor így örüljön: KATT a képre.
öröm

Na szóval ha elégségesek ezek a garanciák, akkor légyszi tetves kormánya az országnak bocsáss meg nekem. Sok minden nem érdekel még ezen kívül, mert annyi rosszat tettetek már ezzel az országgal, hogy csak a benne élő emberek butaságának köszönhetitek az életeteket. Mint függetlenségét elvesztett médiakutya a közeljövőben színvonaltalan seggnyalásomért add nekem a közmédia költségvetésének egy részét, hagy köpjem szembe én is magam a szakma megcsúfolásáért. Nem akarok olyan számotokra ismeretlen szavakkal és fogalmakkal dobálózni mint független tájékoztatás, sajtószabadság, hitelesség. Tudom ezektől irtóztok, hiszen akkora kiderülne mekkora hazug disznók vagytok akiket csak a köz pénzének a megszerzése érdekel a hatalom segítségével. Innen üdvözlöm a régi főnökünket is, akinek volt annyira korpás a haja beálljon hozzátok, és segítse a munkátokat a jövőben. Valamire való szakember erre nem lenne képes, de ti bőségesen el vagytok látva ezen a téren a gerinctelen férgek eltaposni való fajtájából. Ha nem elég ennyi garancia a részemről, akkor kérlek benneteket menjetek a büdös picsába mielőtt tényleg elkezdem be nem tartani a szabályaitokat. És figyeljétek meg, még keresni is fogok rajta, ti meg veszíteni.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/11/20/rtl-klub_vagyok_es_garanciat_vallalok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legyek táplálkozásáról
  2015-11-21 08:49:43, szombat
 
  A legyek táplálkozásáról

Dakota közmondásnak is beillene, bár gyanítom, Őexcellenciája, Nagyralátó és Nagytiszteletű Orbán orbán, Végvár kapitánya, a Hit védelmezője, a kolbásztöltés honi nagymestere ma reggeli rádióinterjújában nem a hentesszakmai továbbképzés érdekében pendítette meg, hogy ,,ahol hús van, ott légy is van"...


Szerző: Vasvári G. Pál | 2015. november 20.


Az efféle népi bölcsességek évszázadok, tán évezredek tapasztalatát tömörítik. Mármost e szavak - ha jól értem - azt voltak hivatottak illusztrálni Paks II. tendereztetés nélkül lepacsizott monstre biznisze örvén, hogy Orbán orbán szerint nem a közösség szabályainak megszegése, hanem az uniós partnerek mohósága állhat a magyar kormány ellen induló kötelezettségszegési eljárás mögött. Legalábbis ha hihetünk az MTI-nek, amely idézi gondolatmenetét: ,,...olcsó áram egyenlő Paks ...számos nyugat-európai ország részt akar venni az üzletben, az EU pedig védi az érdekeiket - fejtette ki álláspontját, megjegyezve: ,,ahol hús van, ott légy is van".

Ami a legyeket illeti, azok biz' valóban pimaszok. Nem csak a húsra repülnek rá; belepetéznek a cseresznyébe, a sajtba, beköpik a cukrot; virágnektárt szívogat némelyik fajta vagy éppenséggel vért. De még az állati trágya, az emberi ürülék sem szent nekik!

Vegyük például leggyakoribb, legelterjedtebb fajukat, a házi legyet (Musca domestica). No ez azután tényleg mindent eszik, ami néki ehető. És nem sok olyasmi van, ami ne lenne az... Lárvái is a rothadó, bomló szerves anyagban fejlődnek, pete koruktól abból is táplálkoznak - nem csoda hát, hogy annyiféle nyavalyát terjesztenek.

Az interjúban az EU legfőbb etológusa egyébiránt megosztotta hallgatóival egy másik vélekedését is. Azt fejtegette, hogy a menekültválság problémájára ,,nemzeti megoldások kellenek, és a sok tagállamiból adódik össze az európai". S még azt is mondta: ,,eljött az ideje annak is, hogy ismét feltegyék az Európai Unió alapkérdéseit. Kilátásba helyezte, hogy hozzá kell nyúlni az EU-t létrehozó alapszerződéshez.".

A már nem csupán Orbán által vélelmezett, de a kormányzati és a jobboldali körökben is nyomatékosan hangoztatott ,,menekült-terrorizmus" elleni, és nemzetvédő kerítéspárti nézet - lássuk be - a párizsi merényletsorozat óta mind népszerűbb. S ha már a növekvő idegengyűlölettől és a rettegéstől áthatva, a vén kontinensen eléggé sokan követik majd az orbáni iránymutatást, akkor megeshet, hogy éppen a lényegét, közös humanista szellemiségét, a szabadság, egyenlőség, testvériség eszményét adja fel ,,a sokaság". Történhet bizony az úgy, hogy Európa országai végül nem egy nagy, összetartó, erős család tagjai lesznek, hanem csak egy társasházéi, amelyben egymással torzsalkodó, marakodó lakók zárják magukra az ajtót.

És ez csak azon múlik: mennyien is akarják így. Amivel kapcsolatban pedig talán érdemes felidézni egy másik, szintén legyes népi bölcsességet.

Melyiket?

Írjátok csak be az internetes keresőbe: ,,egymilliárd légy nem tévedhet"...

(végépé)

http://gepnarancs.hu/2015/11/a-legyek-taplalkozasarol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést
  2015-11-21 08:28:24, szombat
 
  "Megszereztük a Minisztérium belső anyagát, amelyből kiderül, a rezsicsökkentést azokból a milliárdokból szeretnék fenntartani, amelyet a paksi blokkok leszerelésére tettünk volna félre."

a szokásos ner üzleti modell, add el az erdőt törmelék faanyag áron, tarvágás, fölperzselés. (a pillanat uralása, ugyebár)

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------


Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést


Megszereztük a Minisztérium belső anyagát, amelyből kiderül, a rezsicsökkentést azokból a milliárdokból szeretnék fenntartani, amelyet a paksi blokkok leszerelésére tettünk volna félre.


2015.10.27. 14:21


Nukleáris Társaság: Ne rezsit csökkentsenek a paksi pénzből!

A paksi atomerőmű befizet évente 20 milliárdot egy pénzügyi alapba.
A pénzt 1998 óta gyűjtik, többek közt arra, hogy ha majd lejár az erőmű üzemideje, legyen miből leszerelni és elvinni a nukleáris hulladékot.
Megszereztünk egy miniszterelnökségi vitaanyagot, ami Paks befizetéseinek leállítását javasolja.
A pénzt rezsicsökkentésre fordítanák 2017-ben.
Meg arra, hogy kicsit felhizlalják az utóbbi években koplalásra fogott energiacégeket.
Amelyek addigra már szinte mind államiak lesznek.

540 milliárd forint - ez az az összeg, amit saját számításai szerint a paksi atomerőműnek még be kellene fizetnie a következő évtizedekben a nukleáris pénzügyi alapba (KNPA). Az alapot 1998-ban azért találták ki, hogy ne az unokáink zsebére menjen a radioaktív hulladékok tárolásának, végleges elhelyezésének, illetve az egész erőmű leszerelésének jövőbeli költsége. Hanem fizessük ki már most apránként mi, akik az erőműben termelt áramot használjuk.
000 APP2003053087154
Fotó: Kisbenedek Attila
Az RHK

Korábban a radioaktív hulladékokat kezelő állami cég (RHK) az Országos Atomerőmű Hivatal alá tartozott, 2013-ban viszont az alap kezelését átvette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az RHK pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő alá került. Azt, hogy melyik évben mennyit kell az alapba fizetni, egy viszonylag bonyolult módszertannal számolják ki, és a költségvetési törvényben határozzák meg. Hogy pontosan mit tervez közép- és hosszú távon az RHK a befizetett pénzzel, illetve hogy milyen negatív következménye lenne a források megcsappanásának, arról megkérdeztük a céget is, egyelőre várunk a válaszra.

A paksi erőmű évről évre félretesz erre a célra, tavaly például 21 milliárd forintot tett az alapba. Az állam ehhez az adófizetők pénzéből még hozzácsap évente nagyjából 10 milliárdot. Az így befizetett évi 30 milliárd körüli összegnek egy kisebb részét a radioaktív hulladékokat kezelő állami szervezet (RHK Kft.) el is költi év közben felmerülő feladatokra, a többi marad a későbbi időkre. Hogy melyik évben mennyit kell fizetni, az változik, jövőre például a költségvetés csak 5 milliárdot dob hozzá, de a paksi befizetésnél évek óta ez volt a nagyságrend.
millió forintA nukleáris alap bevételei és kiadásai1998-2014, millió forintbevételekkiadások1998199920002001200220032004200520062007200820092010201120 122013201405 00010 00015 00020 00025 00030 00035 00040 000
Nagyobb méret
Paks 17 év alatt összesen 324 milliárdot fizetett be, tavaly év végén összesen 243 milliárd forint későbbi célokra összegyűjtött pénz maradt a kasszában.
Félre a malacpersellyel

Egy birtokunkba került, a Miniszterelnökségen készült belső anyag szerint nagyrészt ennek a jövőben felhalmozandó vagyonnak a megcsapolásával juthatna pénz az állami közműholding megerősítésére, esetleg még egy újabb körös rezsicsökkentésre is 2017-ben. (A megszerzett vitairat egy másik részét, amely a felvásárlási tervekről szól, múlt heti cikkünkben már ismertettük, Németh Lászlóné később elismerte, ők készítették az anyagot.)

Az elképzelés a következő: azt az évi 20 milliárd forintot, amit eddig a paksi erőmű a hulladékok kezelésére tett félre, nem kellene félretennie, így kWh-ként 1,43 forinttal olcsóbban tudja adni az áramot. Ezzel párhuzamosan még két díjtételt csípnének le az árból. A Magyar Villamos Művek kereskedőcége, az MVMP nem számítana fel Paks felé 0,27 forint/kWh eredmény- és 0,16 Ft/kWh menedzsmentszolgáltatási díjat, ami így azt jelentené, hogy
1,86 Ft/kWh-tal, 9,56 Ft/kWh-ra csökkenne a paksi áram előállítási ára a mostani 11,42 Ft/kWh forintról.
Paks, a fejőstehén

A Pakson évente megtermelt árammennyiség kicsit kevesebb mint a felét, évente kb. 7,3 TWh-t odaadnák a lakosság ellátására a 9,56 forintos önköltségi áron, erre már csak az állami szolgáltató költségeit tennék rá, és néhány egyéb tételt, a lakosság tehát olcsó paksi áramot használhatna.

És nem járna rosszul az MVMP sem. Bár a már említett két, kis összegű díjat nem szedhetnék be Pakstól, az ott megtermelt áramot önköltségi áron kapnák, évente nagyjából 8,3 TWh-t pedig eladhatnának a szabadpiacon az olcsó áramból. A minisztérium úgy számol, hogy a manőverrel összességében az állami kereskedőcégnél 1,1 milliárd forinttal nagyobb profit landolhat.
GettyImages-110760279
Fotó: Xinhua / Europress / Getty

Rendszerszinten pedig a Miniszterelnökség kalkulációja szerint összesen 16,6 milliárd forintot spórolhatnának meg. A korábbi évek áramárcsökkentéséhez képest ez nem nagy összeg, de a választások előtt kommunikációs eszköznek ez is jól jöhet, bemutatva azt, hogy az állami holding mégiscsak életképes.
Milyen áron?

Csakhogy nehezen képzelhető el, hogy a nukleáris alapból így kivett pénz ne hiányozna majd a későbbiekben. Eddig egy bonyolult módszertan alapján kalkulálva tették bele évről évre Paks 20 milliárdját és a költségvetés plusz 10 milliárdját. Hiába tűnik úgy, hogy van most bőven pénz az alapban, és hogy néhány évig biztos nem okoz gondot, ha mellőzik a befizetéseket,
idővel valamiből nyilván ki kell majd pótolni azt, amit néhány év alatt rezsicsökkentésre elégetnek.

Eddig ugyanis nem véletlenül fizetett annyit Paks, mint amennyit fizetett. Az évente esedékes összeget úgy állapították meg, hogy a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. kidolgozott egy javaslatot arról, hogy közép- és hosszú távon milyen hulladékkezeléssel kapcsolatos feladatokat kellene megvalósítani, azok mennyibe kerülnek, és ehhez mennyit kellene az alapba fizetni. Ehhez kikérték az Országos Atomenergia Hivatal előzetes szakmai értékelését, majd elküldték a minisztériumnak. A javaslatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megvizsgálta, és ha egyetértett vele, az alap szakbizottságának előzetes állásfoglalásával együtt elküldte jóváhagyásra a fejlesztési miniszternek. A miniszter jóváhagyása után pedig beírták a központi költségvetésbe.

Megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy eredetileg milyen szerepet szántak az így gyűlő összegnek, károsnak tartanák-e, ha Paks leállna a fizetéssel. (És bár az ügy szempontjából másodlagos, rákérdeztünk arra is, hogy az alapban lévő 243 milliárd fizikailag gyűlik-e, vagy a központi költségvetés részeként az állam tartozik-e ennyivel saját magának.)
A gáz árát a Mollal tartanák olcsón

A Miniszterelnökség tervei nem csak a villamos energiát érintik. A gázszektorban elsősorban a Mollal és a hazai kitermelésű gázzal számol a Miniszterelnökség anyaga, ezt önköltségi áron kellene eljuttatni a lakosságnak. Gázárcsökkentésre viszont ez valószínűleg önmagában nem lesz elég, ha le is tudják valamennyire szorítani az árakat, az legfeljebb arra jó, hogy az állami közműcég veszteségeit a gázszektorban is eltüntessék. Anélkül hogy közben árat kelljen emelni.
Úgy tűnik majd, hogy minden működik

Egyébként az, hogy a multiktól megvett áram- és gázcégeket hagyják kicsit többet keresni, nem választás kérdése, kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen, hogy ezt meglépje. Brüsszel ugyanis, miután a kormány korábban rezsicsökkentés címén présbe fogta a multik által uralt energiapiacot eljárást indított, és egyebek mellett előírta azt is, hogy a rendszer-üzemeltetők költségeit be kell építeni az árba.

A kormány pedig most megvárja, amíg a veszteségekkel küzdő külföldi energiacégek elhagyják az országot, majd 2017-től, amikor már tényleg csak az állam marad a piacon, helyreállítja a rendszert az Európai Bizottság által elvárt módon. Mivel ez önmagában megnehezíti, hogy a rezsicsökkentett fogyasztói árakat tartani tudják, mindenképpen szükségesnek látszik valamilyen beavatkozás.

Az, hogy az ehhez szükséges pénzt végül valóban a nukleáris alapból veszik-e el, arról egyelőre nem született döntés, de tervek szintjén biztosan jelen van Paks befizetéseinek legalább ideiglenes felfüggesztése. Hogy az ügyben a kormány is óvatos, mutatja, hogy egyelőre még kommunikációs szinten sem került elő, hogy újabb rezsicsökkentés jöhet, mindeddig az állami rezsiholdingot életre hívó Németh Lászlóné államtitkár is következetesen csak a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartásáról beszélt. És még a vitairat is csak érintőlegesen veti fel, hogy a választások előtt esetleg újabb körös csökkentés jöhet.

Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy valóban tervezik-e a paksi befizetések leállítását, ha pedig nem, hogyan szeretnék ,,fenntartani a rezsicsökkentés eredményeit". Tervezik-e esetleg, hogy a költségvetésből pótolják ki a lakossági árak szinten tartásához szükséges összeget? Amint válaszolnak, közzétesszük.





http://index.hu/gazdasag/2015/10/27/rezsicsokkentes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akár Bécsig is lehetne vonatozni Orbán falujából
  2015-11-21 08:22:00, szombat
 
  Akkor már menjen Grazig !
Bécsig ? Majomfalváról ? Az jó ! Remélem lesz megálló Sopronkőhidán is !


*

Akár Bécsig is lehetne vonatozni Orbán falujából

hvg.hu access_timetegnap, 21:50

Lehet, hogy mégsem lesz elszigetelt üzem a Felcsúton épülő kisvasút.

Egy elképzelés szerint összekötnék ugyanis a Bicskénél tervezett keskeny nyomtávú vasúttal, és azon keresztül a hegyeshalmi ,,nagy" vasútvonallal. Vagyis kis túlzással, Orbán Viktor falujából akár Bécsig is lehetne vonatozni. Már azt is tudják, melyik cég készítheti el ehhez a megvalósíthatósági tanulmányt.

(hvg.hu)

http://propeller.hu/itthon/3172736-akar-becsig-is-lehetne-vonatozni-orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mocskos színesek úgysem fognak beilleszkedni
  2015-11-21 08:16:19, szombat
 
  A mocskos színesek úgysem fognak beilleszkedni

2015. november 20. 19:44
Hunhír.info

Európa új lakói sajnos nehezen lesznek ténylegesen orvosok, mérnökök, informatikusok, ugyanis az iskolából kiesők 80 százaléka "bevándorló hátterű", esélyük sincs még a beilleszkedésre sem. Persze ez nem is céljuk, hiszen megvetnek és gyűlölnek mindent, ami a befogadó országhoz tartozik, ahogyan azt már korábban leszögezte az MTA volt alelnöke.
Magyar Menedék - Pogány Biblia

Ezúttal a mohamedánok és keresztények közötti együttélés lehetetlenségéről beszélt Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár.

https://youtu.be/6JwvH7mcuDk

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=88640
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.