Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Magyarországon rosszabb a fiatalok helyzete, mint Romániában
  2015-11-22 21:22:33, vasárnap
 
  Magyarországon rosszabb a fiatalok helyzete, mint Romániában

Az, hogy Szlovákia már réges-rég elhagyta Magyarországot nem újdonság. Sőt, a jó tót atyafiak fővárosi régiója, Pozsony Bécset is maga mögé utasítja a statisztikában. Vagy a Csehország fővárosi régiója jobban prosperál, mint Stockholm. Közben Budapest és Magyarország a rangsorok végére kezd lecsúszni.

Egyes elemzők folyamatosan jelzik, hogy már-már Románia is kezd minket lehagyni. Románia. Jó. Az hagyján. De, hogy szegénységi mutatóban?? Érted, szegénységi mutatóba lenyom minket Románia. Az szép.

Mindenki nyugodjon meg, a magyar reformok működnek, és csak és kizárólag a fiatalok szegénységi mutatójában előztek be minket. Romániában könnyebb fiatalnak lenni.

dolgozoi_szegenyseg_fiatalok.jpg

Az EUROStat adatai alapján a NOL készítette a fenti infografikát. Melyről leolvasható, hogy a teljes lakosság tekintetében még nem előzött meg minket Románia, de közel járunk. Amiben jobban állunk az, az időskori szegénység. Bár ha az EU átlaghoz viszonyítunk és nem Romániához, akkor ott is egy közel 10 százalékpont a lemaradás. De, bezzeg Szlovákiában jobb idősnek lenni, mint Magyarországon, mert még az EU átlagot (!!) is verik.

Ami viszont hiper gáz, az a pályaválasztók, a 18 éven aluliak szegénységi rátája. Itt előz be minket Románia. Magyarország az EU átlagtól 30 százalékponttal van elmaradva. Nagyon nagy probléma ez.

Oké, de miért is nagy gond ez?

Hát nem azért, mert nincs pénzük a skacoknak fesztiválra járni vagy bulizni. Jó, az se jó, de nyilván nem ez a fő indok. Röviden és tömören: mert ez konzerválja a társadalmi és regionális különbségeket és versenyhátrányt eredményez a generációk között. Na most akkor ezt magyarul.

Ha tetszik, ha nem, ahhoz, hogy valaki tovább tudjon tanulni nem csak tehetség kell, hanem pénz is. Az ifjúsági kutatások alátámasztják ezt az állítást. Egy szegényebb család gyermeke rosszabb eséllyel kerül be egyetemre. De ahol a legdurvább továbbtanulási esélyhátrányt jelenti a szegénység, az a kisvárosi és falusias környezetben élő fiatalok köre. Logikus ez, hiszen falun és a kisvárosok zömében nincsen egyetem. Így az onnan továbbtanulni vágyóknak meg kell oldani a koleszt (ha jut, ha nem az albérletet) és a kajálást is pluszban. Az ingázás is nyilván plusz pénzbe kerül, de a magyar tömegközlekedési viszonyokat ismerve ez sok esetben megoldhatatlan. Becslések szerint ez alsó hangon egy havi 50-es plusz költség.

De ne csak, az egyetemi világra gondoljunk. A falvakban nem csak egyetem nincsen, hanem középiskola sem... Ha valaki OKJ-t szeretne tanulni, annak is irány a város. Az iskolai végzettség hiánya, milyen versenyhátrányt eredményez, azt gondolom nem kell ecsetelnem?

Persze, más mutatókra is kihat ez. Nyilván nem véletlen, hogy olyan sok középiskolás gondolja, azt hogy külföldön fog élni. Az is logikus, hogy későbbre tolódhat a munkába állás, de ami biztos tolódik az az első gyermek vállalás.

Az EU átlag érti ezt, hogy a jövő a versenyképes fiatalok és rájuk kell építeni. Legalább is a statisztikák ezt mutatják.

A problémát kezelni kell. De nyilván nem lehet csak a szociális hálón keresztül ezt megtenni. A családok feltőkésítésével, magyarul az MSZP által javasolt fizetésemelés is javíthatná ezt a helyzetet.

De az biztos, hogy olyan megoldás nincsen, amit a Fidesz tesz, hogy szűkíti a szociális kiadásokat, de a fizetések nem emelkednek, sőt bizonyos szempontból még el is inflálódnak...


http://societas.blog.hu/2015/11/22/magyarorszagon_rosszabb_a_fiatalok_helyzete_mi nt_romaniaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tonyó tanácsadói: futballedző, szépike, vágtakommunikátor
  2015-11-22 21:18:17, vasárnap
 
  Tonyó tanácsadói: futballedző, szépike, vágtakommunikátor...

Posted on 2015-11-21 by Admin

Orbán személyi edzője Rogán egyik tanácsadója

Rogán Antal sokáig próbálta titkolni, hogy kik adnak neki tanácsot havi 4,5 millió forintért. Az MSZP-s Mesterházy Attila végül megnézhette a névsort, de Rogán jelezte, hogy ha nyilvánosságra hozza, annak következményei lesznek.
Mesterházy mégis nyilvánosságra, hogy ki az a hét ember, aki politikai tanácsadóként dolgozik a Rogán vezette új tárcánál, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál.
“Nem sértek semmilyen közérdeket, nincs a nevekben titkolnivaló, ha mégis megbüntetnek emiatt, akkor közmunkában ledolgozom az esetleges pénzbírságot"- mondta. Így derült ki, hogy többek között a Puskás Akadémia főigazgatója, a milánói magyar pavilon igazgatója, egy trafikpályázat-bíráló és a Nemzeti Vágta volt kommunikációs vezetője is politikai tanácsadó Rogán mellett - írja az Origo.
Rogán nehezen árulta el, hogy hét ember ad neki tanácsokat összesen havi 4,5 millió forintért. Végül Mesterházy Attila mégis láthatta a névsort,
bár a miniszterelnöki kabinetfőnök előre figyelmeztette, hogy ha ezt megteszi, akkor ,,az ebből adódó jogi és nem jogi természetű következmények" őt terhelik.
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodán a miniszterelnöki kabinetben és az államtitkári kabinetekben három politikai főtanácsadó és négy politikai tanácsadó dolgozik, akiket jogutódlással vettek át a Miniszterelnökségtől.
A hét tanácsadó bruttó bére:
politikai főtanácsadó 888 300 Ft
politikai főtanácsadó 713 900 Ft
politikai főtanácsadó 427 500 Ft
politikai tanácsadó 800 000 Ft
politikai tanácsadó 650 000 Ft
politikai tanácsadó 350 000 Ft
politikai tanácsadó 600 000 Ft
Mesterházy bejelentése óta pedig azt is tudjuk, hogy kik ezek a tanácsadók: Vörös Tímea, Papp Csenge, Beyer-Dóczy Péter, Takács Mihály, Hernádi Ádám, Rahói Zsuzsanna és Meszéna Balázs. Az Origo megnézte, hogy a tanácsadók miről lehetnek ismertek.
Takács Mihály a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója, és egyben Orbán Viktor miniszterelnök személyi edzője is, aki régebben együtt focizott a kormányfővel Felcsúton. Takács 2010-ben került a Miniszterelnökségre, ahol először főtanácsos, 2012-től pedig politikai tanácsadó volt. Már 2013-ban havi bruttó 650 ezer forintot keresett.
takács mihályTakács Mihály
Hernádi Ádám, aki eddig a Miniszterelnökségen Nagy Jánosnak, a kormányfő kabinetfőnökének volt a helyettese. Neve akkor vált ismertté, amikor tavaly kiderült, hogy a Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárságának munkatársaként részt vett a botrányt kavart trafikügyben mint a dohánykoncessziós pályázatokat értékelő bizottság tagja.
Beyer-Dóczy Péter 2010-ben még a Nemzeti Vágta kommunikációs igazgatója volt, majd a Miniszterelnökségre került, ahonnan most Rogán minisztériumához vették át tanácsadónak. Beyer-Dóczy 2011-ben még Szőcs Géza, a kultúráért felelős akkori államtitkár főtanácsadója volt, egy évvel későbbi hivatalos fizetési lista szerint havi 650 ezer forintos illetményt kapott.
beyer-dóczy péterBeyer-Dóczy Péter
A tanácsadói csapat tagja Papp Csenge is, aki az idei milánói expó hűtlen kezelés gyanújával az ellenzéki Együtt által feljelentett magyar pavilon igazgatója volt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerződéslistája szerint Papp Csenge egyébként havi 800 ezer forintos megbízási díjért látta el a pavilon igazgatási feladatait. Szerepel a neve a magyar pavilon nettó 800 milliós vállalkozási keretszerződésében is.

papp csengePapp Csenge

A tanácsadók közt van a jogász és igazgatásszervező Meszéna Balázs is, aki a Miniszterelnökség előtt dolgozott már a Belügyminisztériumban, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál és az Országgyűlés Hivatalánál is, sőt az egri városüzemeltetési cég vezetőségében is.
Rahói Zsuzsanna már 2012-ben is a miniszterelnök nemzetközi stábjában dolgozott - akkori adatok szerint havi bruttó 883 ezer forintért. A kormányfő politikai főtanácsadójaként pedig idén júliusban ott volt a magyar-szerb csúcson is.
Ennyi tanácsadó ennyi pénzért dolgozik a Miniszterelnökség alatt
18 politikai tanácsadó a miniszter alá tartozó egységekben és a Miniszteri Kabinetben, összesen havi 7,9 millió forintos összegért.
2 politikai főtanácsadó a Miniszteri Kabinetben, összesen havi 2,5 millió forintért.
1 politikai főtanácsadó a Miniszterelnök-helyettesi Kabinetben, havi 750 ezer forintért.
18 politikai tanácsadó az államtitkárságokon, összesen havi 9 millió forintért.
6 politikai főtanácsadó az államtitkárságokon, összesen havi 5,7 millió forintért.
(atv)


Bal-Rad komm: Mit lehet ezen kommentelni? Legfeljebb tán a Papp Csenge személyét. Amilyen kinézete van, talán nem véletlen, hogy Tonyó dugdosta. (Rejtegette no!)

http://www.balrad.com/2015/11/21/tonyo-tanacsadoi-futballedzo-szepike-vagtakommun ikator/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ne azt nézzétek, amit mondok": konténervárossal várná a bev
  2015-11-22 21:09:58, vasárnap
 
  "Ne azt nézzétek, amit mondok": konténervárossal várná a bevándorlókat a Fidesz Szentgotthárdon
2015. november 17. Kuruc.info


Miért gyűjt a Fidesz aláírásokat a kvóta ellen, és hangoztatja, hogy Magyarország nem akar bevándorlókat befogadni, ha közben Szentgotthárdon egy komplett várost akarnak felépíteni nekik konténerekből? - tette fel a kérdést mai sajtótájékoztatóján Lábodi Gábor jobbikos önkormányzati képviselő.


Igazolást nyert a régi mondás: ha nem állsz ki magadért, akkor bármit megtehetnek veled. Meggyőződésünk, hogy amennyiben Szentgotthárd és polgármestere szeptemberben érdemi tiltakozást fejtett volna ki a sátortábor ellen, akkor nem állna fenn a jelenlegi helyzet, amit a Belügyminisztérium és a BÁH akar ránk kényszeríteni. A két nevezett intézmény ugyanis egy 250 konténerből álló, utakkal, közvilágítással és közművekkel rendelkező, akár városnak is nevezhető komplexumot akar Szentgotthárd határába építeni a bevándorlók téli elszállásolása címén - közölte a politikus.



A leendő sátorváros vázrajza

A BÁH erről az eszement tervről mindösszesen egyoldalas, minden konkrét információt mellőző levélben tájékoztatta a várost. Hétfő délelőtt egy rendkívüli testületi ülés keretében született volna erről döntés, azonban ez érdemben nem történt meg. Huszár Gábor polgármester az elmúlt héten egyesével beszélt minden képviselővel, akik az én kivételemmel úgy mondtak igent erre a javaslatra, hogy nem voltak birtokában minden információnak, azaz mondhatni meg lettek vezetve. Hétfőn szinte kivétel nélkül minden képviselő megdöbbenésének és tiltakozásának adott hangot, a konkrét adatok birtokában. Huszár Gábor - mint kiderült - már az elmúlt héten tájékoztatta a BÁH-ot arról, hogy a testület támogatni fogja a javaslatot. Csakhogy ez nem így történt. A testület nem akar tábort Szentgotthárdra, ahogy a szentgotthárdi emberek sem! A polgármester által hangoztatott érv, miszerint valamit valamiért alapon majd a kormány így fog pénzügyi támogatást nyújtani a városnak, egész egyszerűen g usztustalan zsarolás. Ilyen kormányra Magyarországnak nincs szüksége - szögezte le Lábodi Gábor, az ő gondolatai olvashatók a továbbiakban is.

A Jobbik szeptember 12-e óta tiltakozott a sátortábor ellen, folyamatosan hangot adtunk aggályainknak a jövőt illetően. Elmondtuk sok fórumon, hogy nem tudjuk, mi fog történni Nyugat-Európában, nem tudjuk, mikor zárja le esetleg határait a sok befogadó ország, vagy éppen mikor indulnak meg a visszatoloncolások. Most, a párizsi tragédia után meggyőződésünk, hogy fel fog gyorsulni a menedékkérelmek elbírálása és az arra nem jogosultak visszaküldése. Nem akarunk Szentgotthárdon bevándorlókat, ezzel a város lakosainak egyértelmű véleményét tolmácsolom. Nem akarjuk, hogy városunkból Párizs legyen, nem akarjuk veszélynek kitenni városunk lakóit! A sátrak ittléte alatt a városunkba látogató osztrák vendégek száma jelentősen lecsökkent, a legtöbb vállalkozó közel 50%-os forgalom-visszaesésről számolt be az első hetekben. Milyen irányba fogja befolyásolni városunk idegenforgalmát egy ilyen létesítmény? Nem nehéz megjósolni az eredményt. Hosszú évek után a bezárt szállodának is van végre gazdája, de ha ez a tábor megépül, az teljesen tönkre fogja tenni Szentgotthárdot!

Felmerül bennünk a jogos kérdés, hogy Huszár Gábor miért akarja ennyire keresztülvinni a tábor tervét a testületen? Vajon mi lett számára beígérve a siker esetére? Talán így akarja elérni, hogy a többi kitüntetett polgármester mellett ő is megkapja plecsnijét? Sajnos erre a kérdésre nem tudjuk a választ, az mindenesetre teljesen világos, hogy Huszár Gábor ismét a Fidesz képviseletét választotta Szentgotthárd helyett. Az is elgondolkodtató, hogy térségünk fideszes országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt miért nem próbál segíteni most sem Szentgotthárdnak.

Amennyiben ez a tábor fel fog épülni, úgy felszólítom Huszár Gábor polgármestert a lemondásra. Méltatlanná válik Szentgotthárd képviseletére, hiszen nem elég egy város vezetéséhez a pártja és kormánya iránti szolgalelkűség. Adja vissza mandátumát minden egyes képviselő is, aki támogatja ezt a javaslatot, hiszen ezzel teljesen szembemegy a város lakóinak érdekével és akaratával; valamint követeljük ügydöntő népszavazás kiírását a kérdésben!


Tipikus kor- és kórkép a magyar "rendszerváltásról" a parádsasvári üveggyár története. És a nagykanizsaié, ahol többek között világszínvonalú ampullagyártás folyt, de már az épületeit is felrobbantották és a többié és a cukorgyárak és az étolajgyárak és a csokoládégyárak, a textilgyárak, bányák és Magyarország szinte összes termelőüzeme, amiket "privatizáltak", vagyis leraboltak, bezártak. Munkanélkülivé téve egy (legalább) fél országot, a "fejlett nyugati demokráciák" többnyire alsó kategóriás termékeinek piacává téve az országot, kiszolgáltatva a legkisebb fuvallatnak is. Az Európai Unióba történő belépésünk pedig megadta a kegyelemdöfést is, hiszen immár kvóták is szabályozzák, hogy ne termelhessünk magunknak. Leépült a hajdan világszínvonalú mezőgazdaságunk, az iparunk, az egész ország, mi pedig lassan szellemileg is, köszönhetően a lebutított oktatásnak és a lerablók kezében lévő irányított médiának. Miközben a mindenkori kormányok adókedvezményekkel és sok milliárdo s "stratégiai partnerséggel" támogatják (vagyis kvázi kifizetik a minimálbért) az idetelepülő multinacionális cégeket és a maradék, még itthon lévő bérrabszolgák adóiból kiszolgáltatott közmunkásokat gyártanak. Mi pedig hagyjuk Meddig? (Facebook)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó sem mondja meg, hogy Vajna közpénzből vette-e meg
  2015-11-22 20:44:49, vasárnap
 
  Egy vastagon veszteséges vállalkozás megvásárlására kap közpénzből egy kormánybiztos.

Mászóval megerősítette, hogy az Exim adja a hitelt. Nehéz ezt máshogy értelmezni

Vajna eleve az adócsalás vádja elől menekült Magyarországra, mert itt nem jár lófasz sem érte, ott meg ha elmeszelik, nagyon sokáig ült volna börtönben. Aztán nem ő dugta volna Timcsikét viagrával, hanem őt dugták volna.


********************

Szijjártó sem mondja meg, hogy Vajna közpénzből vette-e meg a TV2-t

Rényi Pál Dániel
PÉNZ
ma 11:41


A médiapiacon tartja magát a hír, hogy Andy Vajna az állami Eximbankon keresztül közpénzt is felhasznált a TV2 üzemeltető cégeinek felvásárlásához. A csomag piaci értékét, hitelekkel és minden eszközzel együtt, az üzlet ismerői 20 milliárd forintra teszik. (Erről korábban itt írtunk.) A 444.hu adatigénylését az Eximbank banktitokra hivatkozva visszautasította.
Az Eximbank épülete a Nagymező utcában.

Az Együtt párt képviseletében Szabó Szabolcs a héten írásbeli kérdést intézett Szijjártó Péter külügyminiszterhez, az ő minisztériuma gyakorolja ugyanis a bank tulajdonosi jogait, és ő felel a tavaly 627 milliárd forint mérlegfőösszeget felmutató állami bank kihelyezéseiért.

A külügyminiszter azonban ugyanazzal a hivatkozással nem adott választ a kérdésre, mint a 444 adatigénylésére. A miniszter válasza szerint ,,a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló 1994 . évi XLII. törvény, a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény, valamint a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény vonatkozó rendelkezései értelmében, a képviselői kérdés banktitkot és biztosítási titkot érint, amelyek tekintetében titoktartási kötelezettség áll".

Közleménye szerint a párt most a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul, mert az alapítói határozatok ilyen ügyekben nem számítanak banktitoknak, amit mutat, hogy korábban a Magyar Fejlesztési Bank is adott információt ilyen kérdésekre válaszul. Az Együtt szerint ők nem a kölcsönszerződést vagy annak részeit kérték nyilvánosságra hozni, hanem a tulajdonosként eljáró minisztérium alapító döntéseit a nagy összegű hitelekről, ami nyilvános információnak kellene minősüljön.



http://444.hu/2015/11/22/szijjarto-peter-is-titkolja-hogy-vajna-kozpenzbol-vette- e-meg-a-tv2-t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szokásos muszlim seggnyalás
  2015-11-22 20:42:15, vasárnap
 
  A Frankfurter Allgemeine Zeitung ajánlója a megjelenő Merkel-interjúról. szokásos muszlim seggnyalás a nyanya részéről, ebben nincs új.

http://www.faz.net/.../angela-merkel-im-f-a-z-gespraech-mosch...

ami fura: a kommentek le vannak tiltva! ez jól mutatja, hogy a német kormány és a német társadalom mennyire végletesen és visszafordíthatatlanul eltávolodott már egymástól. ugyanis a FAZ egy polgári-liberális értékeken nyugvó lap, azaz olvasóközönsége nem azonos a Rudolf Hess születésnapján az utcán karlengetve masírozókkal....a FAZ olvasói konzervatív-liberális gondolkodású, jól képzett, középosztálybeli emberek....ők a "nácik" akiknek nem lehet megadni a kommentelés lehetőségét, mert még iszlamofóbiába fordulna (egyébként tényleg).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tálibvilág Magyarországon
  2015-11-22 19:52:35, vasárnap
 
 
Tálibvilág Magyarországon

fsp|2015. nov. 22. 9:55


Magyarországot megszállták a tálibok. A vártnál gyorsabban és könnyebben foglalták el az ország nagy részét, alig volt ellenállás. Mára szinte minden az ő uralmuk alatt áll.

Elfoglalták a középületeket, az országgyűlést, a minisztériumokat, a parlamentet, bekebelezték a rendőrséget, az ügyészséget, megfegyelmezték a kezdetben még renitens alkotmánybíróságot.

Övék a törvény, akire rámutatnak, azt máglyára küldik, mert bűnös.


Övék a kultúra, a tájékoztatás, a hatalom.

A még kialakulóban lévő, gyenge demokrácia jóra, rosszra egyaránt kapható polgárai gyanútlanok voltak, a szükségesnél kevésbé éberek. Elhitték, hogy a XXI. században, az Európai Unió egyik tagországában ez nem történhet meg.

Aztán nem kellett hozzá sok idő, hogy a saját bőrükön tapasztalják: ami megtörténhet, az többnyire meg is történik.

Még 2010 elején is voltak olyan, a tálibokkal amúgy távolról sem rokonszenvező politikai elemzők és más értelmiségiek, akik okos dolgozataikban arról értekeztek, hogy nem is baj, ha a tálibok kétharmadot kapnak. Legalább lesz végre egy erő, amelyik zavartalanul végrehajthatja a programját.

Csakhogy, a táliboknak nem volt programjuk. Lehetett volna, mert volt rá ,,elmúlt nyolc évük", hogy kitalálják, mit is akarnak kezdeni a gazdasággal, az oktatással, az egészségüggyel, a sporttal, a kultúrával.

Röviden: Magyarországgal.

Ám ők, ehelyett ,,mindössze" azon agyaltak, miként lehet a hatalmat megszerezni, majd megtartani - az idők végezetéig, s ha lehet, még azon is túl.

Mára övék lett az ország. Ők mondják meg, mi a jó, és mi az, ami nem. Hogy mikor szabad vásárolni, és mikor kezdődik egy ember élete.

Újabban már a szavainkat is kisajátítják: megmondják, hogy mely kifejezések használhatók a kommunikációban, és mi az, amit kerülni kell. Szegénység nincs, csak rászorultság, a stadion helyett pedig fedett sportlétesítmény írandó.

A magyar tálibok szótárában a félretájékoztatás a hír, az elhallgatás az információ, a csúsztatást pedig kommunikációnak nevezik.

Hazudni nem szégyen, hanem érdem, mert az ő világukban a hazugság az igazság.

Megmásították a múltat, elhazudták a jelent, lenyúlták a jövőt.

A magyar tálibok azért lehetnek ennyire sikeresek, mert ismernek bennünket. Tudják, hogy milyenek vagyunk, belelátnak a lelkünkbe. Kihasználják, hogy szeretjük magunkat jobbnak látni, mint amilyenek valójában vagyunk. Okosabbnak, tisztességesebbnek.

A mi kis hétköznapi hazugságainkra építik a saját hazugságaikat. Befogadónak hazudjuk magunkat, miközben feljelentünk, ha idegent látunk a vonaton. Szabadságot szerető népnek, miközben a lojalitás szabadságát szeretjük.

Azt szeretjük, ha egy nagy, gondoskodó állam van a fejünk fölött. Olyan hatalom, amelyik nem csak gondoskodik rólunk, de gondolkodik is helyettünk. Megmondja, hogy mikor vagyunk jók, és mi az, amiért szégyellnünk kell magunkat. Mikor vagyunk szerető szülők, jó apák és anyák. Egyáltalán: mikor vagyunk család.

Mikor vagyunk jó polgárai a honnak, és mikor hazaárulók.

A magyar tálibok az egyszínűséget szeretik: a szürke számtalan árnyalatát.

Csak a saját vicceiket értik, a másokét nem szeretik.

Jaj annak, aki nem a saját lábán áll.

Aki nincs velük, az nincs.


http://fsp.nolblog.hu/archives/2015/11/22/Talibvilag_Magyarorszagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tenyészállatokat akartak a zsidókért
  2015-11-22 19:41:08, vasárnap
 
 
Tenyészállatokat akartak a zsidókért


Az írás a Népszabadság 2015. 06. 13. számában jelent meg.



Szőcs Levente
Népszabadság

,,Számunkra a zsidók, a németek és a kőolaj a legjövedelmezőbb exporttermék." Az 1978-ban ,,kiugrott" egykori román kémfőnök, Ion Mihai Pacepa által Nicolae Ceausescunak tulajdonított kijelentés talán nem pontosan így hangzott el, de a valóságtartalmában nincs oka kételkedni annak, aki fellapozza Radu Ioanid legújabb kötetét.
hirdetés

A Securitate és a zsidók kiárusítása címmel, a Polirom kiadónál megjelent kötetben a washingtoni holokauszt-múzeum nemzetközi levéltárak programjának igazgatója minden korábbinál világosabb képet fest a közelmúlt történelmének egyik legszégyenteljesebb fejezetéről. A 342 dokumentumból kiderül: a románok éveken át gépekre, luxusautókra, exkluzív fegyverekre, sőt tenyészállatokra cserélték az Izraelbe emigrálni, alijázni akaró állampolgáraikat.


A zsidók (és az erdélyi szászok) kiárusításának a feltárásában és a jelenség dokumentálásában új lehetőségek nyíltak, amikor a román Legfelsőbb Védelmi Tanács feloldotta a Dunarea Külkereskedelmi Vállalat (ICE Dunarea) irattárának titkosítását, így 2014 márciusa végétől kutathatóvá váltak a különleges valutaügyletek dokumentumai. Az ICE Dunarea valójában AVS 0107 jelzéssel katonai egységként működött, és küldetése a rendszer működéséhez elengedhetetlen kemény valuta megszerzése volt.



Radu Ioanid más hivatalos és kevésbé hivatalos forrás - diplomáciai levélváltások, az ügyletekben érintett egykori tisztségviselőkkel készített interjúk - alapján vázolja fel a zsidók kiárusításának mechanizmusait. Mint a könyv bemutatóján is kiemelte:

egyes források 25 évvel a Securitate feloszlatása után még mindig nem mernek a nyilvánosság elé állni.

A zsidókkal való üzletelés már Ion Antonescu diktatúrája idején, 1942-ben felmerült. A marsall helyettesei és küldöttei az Ira Hirschmannel, az American War Refugee Board képviselőjével folytatott tárgyalásokon - a szövetségesek győzelmére gondolva - hajlandónak mutatkoztak elengedni a román fennhatóság alatt működő haláltáborokba elhurcolt zsidók egy részét, ha ezzel megvásárolhatják a saját szabadságukat. Néhány ezer zsidó hajóra is szállhatott a britek által igazgatott Palesztina felé.

Az Antonescu elleni 1944-es puccs és a II. világháború befejeződése után rövid időre javult a zsidók helyzete, de az 1946-47-es éhínség idején ismét lábra kapott az antiszemitizmus. A következő években pedig fokozatosan eltávolították őket a befolyásos állami tisztségekből, sőt, bizonyos szakmákból is.
hirdetés

A románok attitűdjét jól szemléltetik Petru Groza miniszterelnök Emil Bodnaras védelmi miniszterhez intézett szavai: ,,Az amerikaiak most a zsidókártyát játsszák ki, és egy olyan országban, ahol van 400 ezer zsidó, és több tízezren közülük beépültek az állami, gazdasági, politikai és kulturális struktúrákba, nem nehéz ezt a kártyát kijátszani.

Tele vagyunk zsidóval, mindenfelé csak zsidók!

Hogy képzeled, hogy a tervezésnél (az Állami Tervezési Hivatal) alkalmazott zsidók tisztességesen és korrektül dolgoznak, amikor azokkal a gyárakkal és kereskedelmi vállalatokkal kell tervezniük, amelyeket éppen tőlük koboztunk el?"

A háború után Romániának pótolnia kellett a szovjetek által hadizsákmánynak tekintett és elhurcolt kőolajipari berendezéseket, amelyek mellesleg amerikai és brit cégek tulajdonát képezték. A kommunista diktatúra felállása után Washington megszakította a berendezések pótlásáról folytatott tárgyalásokat. Ezek végül izraeli ügynökök útján jutottak el Romániába - gyakorlatilag csempészáruként, az embargó megsértésével.

Ez utóbbi körülménnyel magyarázható, miért titkolta hosszú ideig Izrael, hogy pénzzel vásárolta meg zsidók szabadságát. Az olajfúró tornyokért cserébe két év alatt Romániát 100 ezer zsidó hagyhatta el.

Az üzlet simának ígérkezett, hiszen az izraelieknek voltak már tapasztalataik a jugoszlávokkal. 1949-ben az alijázásban kulcsszerepet játszó izraeli ügynök, Shai ke Dan létrehozott egy izraeli-jugoszláv közös vállalkozást, amelynek révén olyan nyugati technológiát vitt be Jugoszláviába, amelyet a belgrádi hatóságok közvetlenül nem vásárolhattak meg. Egy komplett acélkohó mellett 12 olajfúró berendezés és 8 nyugati luxusautó is szerepelt a ,,bevásárlólistán". Dan később kulcsszerepet játszott a román hatóságokkal való egyezkedésekben is.
hirdetés

1952 márciusában a Constanta és Haifa között ingázó Transilvaniát sürgős javításokra hivatkozva egy dokkba vontatták, s a kivándorlás gyakorlatilag leállt. A következő öt évben mindössze 1657 zsidó hagyhatta el Romániát. 1958 azonban változást hozott. Gheorghe Gheorghiu Dej függetleníteni akarta Romániát a Szovjetuniótól, ennek érdekében pedig a Nyugattal folytatott kereskedelmet próbálta fellendíteni. Ha ennek fejében engedélyezni kellett a zsidók emigrálását, kész volt ezt az árat megfizetni.

Arra viszont nem volt felkészülve a rezsim, hogy a rendőrséget elárasztják a kérelmezők.

Október-decemberben százezernél is többen jelezték kitelepedési szándékukat, amit a kommunisták pofonként, árulásként értékeltek. Iszonyú megtorlási hullám következett: az ,,árulókat" eltávolították a munkahelyükről, iskolából, egyetemről, egész ágazatokat ,,zsidótlanítottak", százával tartóztatták le a ,,cionista kémeket".

Az alija viszont folytatódott, az arab országok nyomásgyakorlása ellenére is, azzal a feltétellel, hogy az izraeli újságok diszkréten kezelik a kérdést. A Haaretz kivételével a média el is fogadta az önkéntes cenzúrát. Később a Kneszet törvényt fogadott el, amely megtiltotta információk nyilvánosságra hozatalát az alijázásról.

Az alku része volt az is, hogy Izrael közbenjár Washingtonnál Románia érdekében. Románia 1958-ban elérte a szovjet hadsereg kivonását, az 1960-as évektől kezdve pedig egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a Moszkvától független kül- és gazdaságpolitikára. De ahogy romlottak Románia kapcsolatai Moszkvával, úgy nőtt a valutaigénye. Az emberkereskedelmet az 1956-ban alapjaiban átszervezett Securitate kémszolgálata (DGIE) intézte, az ötvenes évek végén Henry Jakober londoni üzletember közvetítésével.

A munkácsi születésű magyar zsidó 4-6 ezer dollárt fizetett egy-egy vízumért, de nagyon sok esetben a törlesztés természetben történt. Olyan tenyészállatokat, tenyészanyagot és technológiát szállított, amelyhez az embargó alatt lévő Románia nem férhetett hozzá. A DGIE londoni kirendeltsége 1958. május 10-én jelentette a központnak, hogy lehetőség nyílt Landrace fajtájú sertések beszerzésére. Ezzel veszi kezdetét Jakober és a Securitate üzleti kapcsolata, amely rövidesen emberekre is kiterjed.


A Securitate Tereza fedőnevű ügynöke alig egy évvel később, 1959. augusztus 10-én jelenti először, hogy legutóbbi romániai látogatása során Jakober felajánlotta Dániából kicsempészett sertés- vagy marhatenyészanyag leszállítását 10 ezer dollár értékben, ha megtesznek neki egy szívességet: Franciaországban élő barátja idős és beteg apjának, bizonyos doktor Frighernek megadják a kilépési vízumot.

A Securitate dokumentumai Jakober-kombinációként emlegetik az állatért embert típusú csereügyleteket. 1959. április 6-án Alexandru Draghici belügyminiszter jóváhagyja dr. Preminger O., felesége és 19 éves leánya, Marcu Eugenia nevű sógornője, valamint a valutaüzérkedésért elítélt Bery Marcu és felesége kiutazását. Cserébe Jakobertől 100 darab ausztrál merinó juhot, 25 jersey tehenet és két bikát kérnek. Az átirat szerint Jakober állja az állatok szállítását Ausztráliából.

A tiszta haszon 35 100 dollár.

A következő hónapokban és években egymást érik a hasonló ügyletek, a tét pedig folyamatosan nő. A procedúra mindig ugyanaz. Az emigrálni óhajtó román állampolgár rokonai vagy barátai felkeresik Londonban Jakobert, aki a román kémszolgálattal megállapodik az árban. A pénzt Jakober svájci, a Credit Suisse-nél nyitott bankszámlájára fizetik be. 1961 októberében Jakober Bécsből táviratozik Bukarestbe: ,,Aláírtam a megállapodást Münchennel 500 személyről, ahogy Bukarestben ígértem. Stop. Szükségem van az útlevélszámokra, a többségre október 15. előtt, különben nem tudok utalni, ahogy ígértem. Stop. Indulok Londonba. Stop. Sürgönyözzenek! Jakober".

Komplett vágóhidak, precíziós műszerek, egyéb gépek kerültek Romániába Henry Jakober révén, több millió dollár értékben. Egy 1967. augusztus 22-i keltezésű DGIE-jelentés szerint a ,,Jakober-kombinációk" révén 23 566 zsidó kapott kitelepedési engedélyt, Románia pedig 9,02 millió dollár készpénzre és 3,4 millió dollár értékű nyugati gyártmányú berendezésre tett szert.

1964 végére Románia belügyminisztériuma az ország legnagyobb hústermelőjévé vált.

Dej 1965-ös halála után hatalomra került Nicolae Ceausescu állítólag hisztérikus rohamot kapott, amikor tudomást szerzett a ,,kombinációkról", és kirúgta a DGIE-től a Jakoberrel tárgyaló Gheorghe Marcu tábornokot. Az alijázás drasztikusan csökkent, részben a hatnapos háborúként ismert izraeli-arab konfliktus hatására is. Két évvel később azonban Ceausescu már aziránt érdeklődött, hogy él-e még Jakober. Röviddel később Marcut visszahelyezik tisztségébe.

A rezsimnek valutára volt szüksége. A diktátor elrendeli, hogy

a régi csereügyletekről át kell térni a ,,modern külkereskedelemre": megállapodást kell kötni, amely szerint Bukarest minden egyes zsidó emigránsért cserébe adott összegű készpénzt kap az illető kora, iskolázottsága, foglalkozása, munkahelye és családi állapota függvényében.

Ceausescu utasítására Marcu közvetlenül a Moszaddal veszi fel a kapcsolatot. A Bécsben havonta rendezett találkozókra a jóváhagyott vízumok listáját, a Jakober kizárása után ismét előtérbe kerülő Shaike Dan pedig bőröndnyi pénzt visz magával.

Az utolsó ilyen megállapodás 1988 decemberében járt le, de nem egészen két hónappal később már elkészült az új, öt évre szóló egyezség, amely az alijázásra ugyancsak a családegyesítés körülírást használta. Az emberkereskedelem gyakorlatilag a diktatúra utolsó napjáig, a Ceausescu házaspár 1989. december 25-i kivégzéséig tartott. Ioanid számításai szerint 1968 és 1989 között Ceausescu 112,5 millió dollár bevételre tett szert a zsidók eladásából készpénzben, összességében viszont a rezsim haszna több százmillióra tehető.


Izrael kedvezményes hitelekkel, megrendelésekkel, diplomáciai támogatással is segítette Romániát, miközben gyakran eleget tett a kommunista vezetők nem egyszer furcsa kívánságainak is.

A kívánságlistán luxus autó, öleb és nagy értékű vadászfegyver egyaránt szerepelt.

A szokatlan ajándékok közé sorolható egy Centurion típusú orosz gyártású tank is, amelyet Izrael a ,,hatnapos háború" idején zsákmányolt Egyiptomban - ahogy azt a kelet-európai zsidók repatriálásával megbízott Liaison Bureau egyik tagja megerősítette.

1997-ben Adrian Severin akkori külügyminiszter elismerte, hogy a román állam eladta állampolgárait a Német Szövetségi Köztársaságnak, és ezért megkövette az erdélyi szászokat. A zsidók kiárusításáért ellenben a mai napig nem kért bocsánatot Románia.

http://nol.hu/kulfold/tenyeszallatot-zsidokert-1539735

--------------------------------------------------------------------------------- ------------


Ami a bocsánatkérést illeti: az ügylet kétoldalú volt.

Ha Románia határai nyitva lettek volna (persze az akkor egy másik Románia lett volna), a zsidók egy része nyilván elhagyta volna az országot. DE EGYÁLTALÁN NEM BIZTOS, HOGY IZRAEL FELÉ.

Ebben a formában viszont nem kivándorlás, hanem embervásár volt. Amihez kettő kell: egy eladó és egy vevő. Románia embereket adott el, Izrael embereket vásárolt. Ahhoz ugyanis, hogy tovább erősödhessen, emberanyagra volt szüksége. Senki ne higgye, hogy Izraelt - a Moszadot! - valamiféle emberbaráti idealizmus motiválta. A szabad nyugati államok felől nem érkezett már érdemi mennyiségű bevándorló, Izrael tehát ott keresett utánpótlást, ahol tudott. Romániában talált zsidókat, megvásárolta őket. Így Izraelnek jutottak olyan zsidók is, akik esetleg - ha szabadon választhatnak - szívesebben vándoroltak volna ki máshova. Pl. az Egyesült Államokba, Argentínába, Franciaországba vagy Svédországba vagy bárhova.
Persze sokan maguktól is Izraelt választották volna. Nyilván az arányok ma már rekonstruálhatatlanok.

Viszont nyilván nem véletlen, hogy az ügyletet MINDKÉT FÉL részéről hallgatás övezte és övezi a mai napig is. Izrael nem véletlenül nem kampányolt soha azért, hogy a kommunista országokban élő zsidókat engedjék oda menni, ahova akarnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokan karácsonyoznak idén hitelből
  2015-11-22 19:22:14, vasárnap
 
  2015. november 22. vasárnap

Sokan karácsonyoznak idén hitelből


A karácsony előtti időszak hagyományosan erős a fogyasztási hitelezés szempontjából, legtöbben az áru- és folyószámlahiteleket keresik ekkor, de a hitelkártyákat is november-decemberben használja leggyakrabban a lakosság - derült ki az MTI által megkérdezett bankok válaszaiból. Többen kiemelték a fogyasztók növekvő tudatosságát is a hitelfelvétel során.

Az OTP Banknál az áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsönöknél egyértelműen az év végi két hónap a legerősebb időszak, amikor a fogyasztók meghatározott termék vagy szolgáltatás megvásárlásához keresnek pénzügyi megoldást. A banknál arra számítanak, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is egyre többen fizetnek vásárlásaik során hitelkártyájukkal a karácsonyi szezonban.

A Magyar Cetelem Banknál 118 000 forint áruhitel esetén az átlagos felvett hitelösszeg; az éves áruhitel-forgalom közel negyede a karácsonyt megelőző két hónapban valósul meg. A hitelkártyáknál az átlagos kosárérték hatezer forint, decemberben megközelítőleg 25 százalékkal magasabb forgalom bonyolódik Cetelem hitelkártyákkal, mint az év más hónapjaiban - írták.

Júniustól a bank szerint határozott élénkülés tapasztalható a személyi kölcsön piacon, a magyar bankok által havonta folyósított hitelösszeg 10-15 százalékkal meghaladja a tavalyi év azonos időszakának az adatait. Míg 2014-ben az év utolsó két hónapjában 20 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel a magyar családok, idén - a június óta tartó lendület miatt - ennél magasabb kihelyezésre számítanak.

Hozzátették: a növekvő hitelfelvétel ugyanakkor növekvő tudatossággal és átgondolt döntéssel is jár, már minden ötödik ügyfelük hiteleket összehasonlító internetes oldalakat tanulmányozott.

Hagyományosan nagy a kereslet a karácsonyi szezonban a szórakoztató elektronikai cikkek, ezek közül is kiemelten a TV-készülékek iránt. Tavaly a táblagép volt a slágertermék, idén ezek mellé várhatóan a különböző "okos" eszközök - vezeték nélküli, bluetooth hangfalak - is felzárkóznak.

A Budapest Banknál a hitelfelvétel átlagos összege a karácsonyi ünnepek előtt átlagosan 80 000-150 000 forint között mozog. A tavalyi ünnepi időszakban a műszaki cikkek, szórakoztató elektronikai termékek voltak a legnépszerűbbek, a bank idén is hasonló fogyasztói preferenciára számít.

Az UniCredit Banknál az év végi szezonban a személyi kölcsönök és főleg a folyószámlahitelek voltak a legnépszerűbbek az elmúlt években. A folyószámlahitelek iránti keresletben ugrásszerű növekedés történt a tavaly év végi szezonban: az igénybe vett folyószámlahitelek száma több mint 80, összege mintegy 120 százalékkal növekedett az előző évihez képest, és idén is erre számítanak.

A bank szerint az ügyfelek hitelválasztásában a válság nehéz éveiben szerzett tapasztalatokból eredő óvatosság és a korábbihoz képest nagyobb tudatosság egyaránt szerepet játszik.

MTI


http://m.mfor.hu/cikkek/makro/Sokan_karacsonyoznak_iden_hitelbol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélyponton az NB I. nézőszáma
  2015-11-22 19:11:54, vasárnap
 
  168 Óra Online írása - Forrás: Index

NA UGYE, TE FELCSÚTI MINIDUCE!

**


2015. november 22.

Mélyponton az NB I. nézőszáma

A magyar labdarúgó bajnokság 16. fordulójában negatív nézőcsúcsot regisztráltak - írja az Index.


Kilencezren sem voltak kíváncsiak élőben a hat szombati bajnokira, ami azt jelenti, hogy 1500 fős átlagos nézőszámot sem sikerült elérni.

Az eddigi fordulókban 13500 volt a legalacsonyabb összes nézőszám, most ezt sikerült lényegesen alulmúlni.

(Index)


http://www.168ora.hu/itthon/melyponton-nb-i-nezoszama-140804.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány húszfilléres áruló lapul még a baloldalon?
  2015-11-22 18:59:55, vasárnap
 
  EZ MIND EGY AKOLBÓL VALÓ, CSAK KÜLÖNBÖZŐ SZÍNEKBEN, KÜLÖNBÖZŐ ÁLARCCAL SZEREPELNEK! MINDEN PÁRT EGY TENYÉRBŐL ESZIK!

--------------------------------------------------------------------------------- -------------

Hány húszfilléres áruló lapul még a baloldalon?


2015. november 22. 16:09 - Első Kézből

A Fideszhez dörgölőznek az MSZP árulói. Az agresszorral való azonosulás régóta ismert jelensége a pszichológiának (lásd: Stockholm-szindróma). A jellemgyenge emberek hajlamosak az ellenfélhez csapódni, ha ott erőt tapasztalnak, a maguk harcát pedig fárasztónak és reménytelennek érzik velük szemben.

Magyarországon 2010 után felbomlott a politikának az a kétosztatú struktúrája, amelyben két, nagyjából azonos méretű blokk állt egymással szemben, és az ő vetélkedésükből került ki a győztes.

A Fidesz nyomasztó túlsúlyra tett szert, a semmiből középpárttá hízott a Jobbik, a baloldal pedig képtelennek bizonyult kilábalni saját válságából és tartósan alul maradt a lelkekért folytatott küzdelemben.

Ellenállás nélkül tarol tehát a fideszes gőzhenger. A kormánypárt diktálja a tempót, a témákat, ő adja az értelmezési kereteket és a valóságmagyarázatokat.

Bár a politikában fél év alatt is megfordulhat a világ, egyelőre úgy tűnik: a Fidesz magabiztosan őrzi a pozícióját és még sokáig a felkapaszkodott kollégista fiúbrancson fog múlni minden pénz és pozíció ebben az országban.

Valóban útelágazódáshoz érkeztünk. Most derül ki, hányan gondolják komolyan, hogy csak a fideszes maffiatempó legyőzésével lehet itt egy jobb országot teremteni, és hányan vannak, akik megtörnek a feladat súlya alatt és átsunnyognak az ellenfél soraiba.

arulok3.png

Gerinctelen megélhetési politikusok egész sora igazolt át az ,,erős fiú" Fideszhez, és továbbra is folyamatos a tolongás a damaszkuszi úton. Orbán Viktor ülepe körül szorgoskodik már Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre, a fideszes propagandamédiát tolja Csintalan Sándor, havi egymillióért Orbánnak dolgozik Szili Katalin és legújabban Medgyessy Péter gazsulált az őt hivatali ideje alatt ordenáré módon gyalázó Szijjártó Péterrel.

Szánalmas az is, ahogy a fideszesek lelkendeznek minden egyes megnyert baloldali áruló miatt. Átigazolják a leghitványabb embereket, majd rögtön univerzális tekintélyként hivatkoznak rájuk, minden meg van bocsátva. Az embernek az az érzése, ha Sztálin elvtárs feltámadna a sírjából, és mondana két rossz mondatot Gyurcsányra, a Fidesz őt is rögtön a keblére ölelné.

Az erős Fideszhez való szoci dörgölőzés rövid távon vonzó lehet: elvégre a nagy narancsos testvér rendelkezik minden pénz, megbízás, műsoridő, és kiosztható felügyelőbizottsági tagság fölött.

Ellenállni az uralkodó széljárásnak, nem megalkudni az ötödik percben: komoly szellemi és lelki erőfeszítés. Bátorság kell hozzá, emellett vízió, belső hit, és persze gerinc. És hát szocialistáink finoman szólva sosem voltak azok a tipikus jellembajnokok.

Behódolni a Fidesz-maffiának azonban hosszútávon végzetes károkkal jár: szétrohasztja az országot, perverz módon megerősíti a tolvajokat abban, hogy mindent jól csinálnak és folytathatják a végtelenségig, emellett ellopja az emberek hitét abban, hogy bármi megváltoztatható ebben az országban.

Vajon hány medgyessy és szilikatalin lapul még az MSZP soraiban?


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/11/22/hany_huszfilleres_arulo_lapul_meg_az_mszp-b en
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.