Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Taung Kalat Monastery, Burma
  2015-11-24 17:43:08, kedd
 
  A Taung Kalat kolostor Burma középső részén egy 737 méter magas vulkanikus hegycsúcson található, közelében található a már nem működő vulkán, a Mount Popa. A kolostor pontosan 777 lépéssel érhető el, akik felérnek a kolostorig csodás kilátásban gyönyörködhetnek. Megcsodálhatjuk a távoli Bagan templomait, és az erdővel borított Taung Ma-gyi csúcsát. A Taung Kalat területén nagyon sok Macaque majom él, ez mára a terület egyik turistalátványosságává vált.




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Kurczina Terézia - Szaporán
  2015-11-24 17:40:21, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Aranyosi Ervin: Télapóra várva
  2015-11-24 17:39:28, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
Gazdag Erzsi - itt van már
  2015-11-24 17:38:04, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Péterfai János: Őszapó
  2015-11-24 17:36:54, kedd
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Péterfai János  
Cseppely Zsuzsanna: Melenget a szívem
  2015-11-24 17:35:47, kedd
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Cseppely Zsuzsanna  
József Frank: Ne akkor hozz nekem virágot
  2015-11-24 17:34:28, kedd
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Egy csipetnyi régi Európa Kínában
  2015-11-24 17:30:18, kedd
 
 


Link

Shamian sziget Kínában, Kanton városában van. A Gyöngy-folyó öleli körül. Furcsa sziget, mintha a folyópartból tépték volna ki. Kanton Hongkongtól mintegy 120 km-re északra fekszik. Kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyón. Guangdong tartomány központja és Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője.




Link

Shamian apró sziget, harmad akkora, mint a Margit-sziget. Területe 0,3 négyzetkilométer, 900 m keletről-nyugatra, 300 m-re észak-déli irányban. A sziget ma a múlt egy meghatározó emléke. A különleges épületek között, és a csodás parkban egyaránt látni turistákat és helyieket. Különös szobrok népesítik be az utcákat és tereket.




Link

A sziget furcsa a története a második ópiumháború után kezdődött. A győztes angolok és franciák kisajátították maguknak a szigetet, kínai hosszú ideig a szigetre sem léphetett. Egy kis zárt, nyugati világ született.




Link

A sziget négyötöde angol, egyötöde francia terület lett. Az ide települt európaiak az otthoni stílusnak megfelelő palotákat, villákat, középületeket, színházat, templomokat és parkot építettek.




Link

A sziget a történelem viharai ellenére is megőrizte ezt a különleges világot, és Kanton igazi ékköve lett.




Link

A sziget igazi különlegessége a rengeteg szobor, amelyek finoman szólva is nem szokványosnak nevezhetőek. Nem emlékművek, hanem a mindennapi élet része.




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link

Azt hittem, hogy a végén még a "hösök tere" szobrai is itt lesznek, ugyanis azt is megépitették már maguknak, fotózgatnak, itt is, ott is...
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
A TÖKÉLETES TAFELSPITZ - A táfelspicc (tányérhús) receptje
  2015-11-24 17:18:47, kedd
 
 


Link

TAFELSPITZ (ejtsd: táfelspicc; magyar megfelelője: tányérhús) - A Tafelspitz ugyan egyszerű étel, ennek ellenére meglepően kevés helyen készül valóban jól, ami már azért sem meglepő, mert jó marhahúslevessel is csak kevés helyen találkozhatunk. Hogy ne így legyen, egy klasszikus bécsi Tafelspitz receptjével nyújtunk segítséget a tányérhúsok tökéletességre törekvő kedvelőinek. A Tafelspitz számos megjelenési formában ismert, ahogy a hazánkban elterjedt főtt marhahús paradicsommártással, sóskával, spenóttal, főtt burgonyával, esetleg meggyszósszal, már ugyancsak táfelspiccnek minősíthető. Mindezek után az sem meglepő, hogy az ételt igen sokféle körettel szolgálhatják fel. A tejes tormamártás, a frissen reszelt torma, a főtt alma, az almás-torma, a sós vízben főtt burgonya, a spenót ma is gyakori köretek, akárcsak a főtt leveszöldségek, és éppen ez az ízletes sokszínűsége tette ezt a klasszikus 19. századi ételt népszerűvé. Ez Bécs és vele a Monarchia ikonikus étele is egyben.
Tafelspitz (táfelspicc) - a tökéletes bécsi tányérhús receptje

Hozzávalók:
1 marha fartő, kb. 2 kg (enyhén zsíros)
1 kg marhacsont (porcos részekkel a legjobb)
3 sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller (ízlés szerint, a zöldjével)
1 nagy fej vöröshagyma
1 közepes póréhagyma
3 babérlevél
10 szem egész feketebors
3 szem egész szegfűbors
1 kisebb darab friss gyömbér, egészben
2 borókabogyó
csipetnyi sáfrány
jódozatlan tengeri só
metélőhagyma a tálaláshoz




Link

A táfelspicc a hozzávalókkal

Elkészítése: egy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagyja rajta. A húst és csontokat tegye hideg vízbe, majd a vizet melegítse forráspont közelébe, ezután hagyja gyöngyöve főni 2-3 percig, majd vegye le a tűzről, öntse le róluk a forróvizet, és a húst és csontokat folyóvízben alaposan mossa le.

Jó minőségű, fiatal marha húsánál ez a lépés el is hagyható, azonban, ha a főzővíz és a hab szürke lesz, ismételjük meg ezt a lépést.

Ha húst és csontokat lemosta, a babérlevéllel, borssal, szegfűborssal, gyömbérrel és borókabogyóval együtt hideg vízben tegye fel újra főni. Gyöngyözve főzze 2-2,5 órán át. A leves felszínéről a habot és zsírt rendszeresen szedje le.

Közben a hagymákat hámozás nélkül, az egészséges külső takaróleveleivel félbevágva süsse egy serpenyőben (zsiradék nélkül), amíg a vágásfelülete barna nem lesz. Aprítsa a zöldségeket nagyobb darabokra és adja a hagymával együtt a húshoz. Főzze lassú tűzön újabb 1 órán át, amíg a hús omlósan puha nem lesz (egy villával végezzünk húspróbát). Vegyük ki a húst, szűrjük le a levest, és tálalásig tegyük vissza a levesbe a húst. Kóstoljuk meg és ízlés szerint ízesítsük a levest.

Amíg a hús a levesben van, ne adjunk hozzá sót, mert könnyebben megbarnul és kiszárad. Szeleteljük fel a húst és meleg tálon tálaljuk, öntsünk rá egy kevés levest és sózzuk ízlés szerint, díszítsük metélőhagymával. Köretként ropogósra sült burgonyát, metélőhagyma-mártást és almás tormamártást kínáljunk mellé.

Főzési idő, a marha minőségétől függően, legalább 3-3,5 óra.




Link

A táfelspicc történetéről itt olvashatsz: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Brüsszeli érdekességek
  2015-11-24 17:12:37, kedd
 
 


Link

Az Európai Unio Tanácsa, az Atomium, és a Mini Europa Park Link




Link

Brüsszeli érdekességek
(Az Európai Unio Tanácsa, Az Atomium, A Mini Europa Park)

Az Európai Unio Tanácsa:

Brüsszel az Európai Unió központja. Itt működik az Európai Tanács, az Európai Bizottság és itt található az Európai Parlament egyik székhelye is.

A meglehetősen felduzzasztott apparátus, a képviselők tanácsadóinak és gyakornokainak nagy száma gyakran azt a képzetet keltik bennünk, hogy ez egy sóhivatal, egy bürokratikus vízfej, amely számolatlanul gyártja a törvényeket és rendeleteket.
Akkor még nem beszéltünk a rendszeres strasbourgi utazásokról, a kamionszámra ide-oda hurcolt papírhegyekről.

Tudjuk, hogy számos hasznos, életrevaló intézkedés született már ezeken a falakon belül, de nehéz megérteni és még nehezebb elfogadni a takarékos gazdálkodásra ösztönző direktívákat, ha nem látjuk a jó példát.

Az Atomium:

Az Atomium Brüsszel modern jelképe. Kilenc, egyenként 18 méter átmérőjű gömb alkotja, melyeket 3 méter átmérőjű ferde csövek kötnek össze. A szerkezet teljes magassága 102 méter, tömege pedig 2400 tonna.
A vaskristály molekulát 165 milliárdszoros nagyításban ábrázoló építmény az 1958-as brüsszeli világkiállításra épült André Waterkeyn tervei alapján, és a tudományos előrelépést, az atomkorszak beköszöntét és az atomenergia békés felhasználását jelképezte. (az arányokat összehasonlítva, mintha egy 0,1 mm-es porszemcsét Föld méretére növelnénk.)

Eredetileg csak a kiállítás időtartamára szánták, azonban akkora népszerűségre tett szert, hogy a város vezetése véglegesítette.
A látogatókat a középső csőben közlekedő lift egyenesen a legfelső gömbbe szállítja, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik a városra és a Mini Európa Parkra.

A Mini Europa Park:
A parkban Európa nevezetes építményeinek kicsinyített másolatai kaptak helyet, minden állam legalább egy jellegzetes épülettel képviselteti magát.
Akik közelebb vannak az építők szívéhez (vagy zsebéhez) több épületet is kaptak. Egy könnyű sétával néhány óra alatt megtekinthetjük a leghíresebb európai építmények miniatürizált, 1:25 arányban kicsinyített változatát.
A parkban 350 látványosság tekinthető meg minden, amire Európa büszke lehet. Hazánkat a Széchenyi fürdő makettja jelképezi, sajnos ezt fentről nem tudtuk beazonosítani.

A cikk az alábbi linken további képekkel illusztrálva folytatódik: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1496
  • e Hét: 4931
  • e Hónap: 9669
  • e Év: 115813
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.