Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Békességben Istennel
  2015-11-26 20:40:04, csütörtök
 
  Most tehát Isten elfogadott bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk vele. 2 Jézus által kaptunk szabad hozzáférést Isten kegyelméhez, amelyben élünk. Örvendezünk annak, hogy reménységünk szerint részesülni fogunk Isten dicsőségében. 3 De nemcsak ennek örülünk, hanem a megpróbáltatásoknak is, amelyeket ki kell állnunk. Miért? Mert tudjuk, hogy ezek türelmes kitartást fejlesztenek ki bennünk. 4 A kitartás eredménye a kipróbált jellem, abból pedig reménység származik, 5 ez a reménység pedig soha nem fog csalódást okozni. Hiszen Isten szeretete betöltötte szívünket a Szent Szellem által, aki Isten ajándéka a számunkra.

6 Amikor eljött a megszabott ideje, Krisztus meghalt értünk, bűnösökért. Mi akkor még tehetetlenek voltunk. 7 Nehéz lenne olyan embert találni, aki hajlandó lenne meghalni, hogy valaki mást megmentsen, még akkor is, ha az a másik igazságos. Egy jó emberért talán mégis vállalná a halált valaki, 8 Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor mi még bűneinkben éltünk.

9 Akkor most mennyivel inkább megmenekülünk Isten haragjától Krisztus által! Hiszen Isten már elfogadott bennünket Krisztus vére, vagyis a halála által. 10 Amikor még ellenségei voltunk, Isten békét kötött velünk a saját Fia halála árán. Akkor mennyivel inkább megment bennünket Krisztus élete most, miután már békességben élünk Istennel! 11 Sőt mi több, örülünk és dicsekedünk is Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által, aki békét teremtett köztünk és Isten között.

Rómaiakhoz 5
Link
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
A hálaadás napjának eredete és története
  2015-11-26 16:08:05, csütörtök
 
 

" Hálaadásnapi imák

Ezt a hagyományt sok család bevezette, és Hálaadás napjának reggelén imát mondanak. A legtöbb családban minden évben ugyanaz a tag mondja el az imát, ám vannak családok, ahol ezt minden évben másvalaki teszi. Néhány családban minden egyes tag hangosan elmondja az ő személyes imáját. "
Link
 
 
0 komment , kategória:  Édenkert - Bálint Gazda  
A Menny hirdeti, hogy igazságos bíró az Isten!
  2015-11-26 15:02:05, csütörtök
 
  ,,Figyelj rám, népem, most én beszélek! Izrael népe, most én tanúskodok ellened.

Isten vagyok, a te Istened.

Engem hívj segítségül,ha bajban vagy,én majd megszabadítalak,
te pedig dicsőítesz ezért."




Aki dicsérettel és hálaadással áldozik,az dicsőít engem igazán!

Aki ezen az úton jár,az tapasztalja meg Isten szabadító hatalmát!" Zsoltárok 50
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Miért reagáljunk kedvesen?
  2015-11-26 10:29:04, csütörtök
 
  ,,A bolond szabadjára engedi minden indulatát, ám a bölcs ember megzabolázza azokat." (Példabeszédek 29:11 GW fordítás)

Életed történései közt sok mindenre nem lehet befolyásod. Ahogy néhány nappal ezelőtt ezekben az áhítatokban már említettem, nem tehetsz róla, kik a szüleid, vagy hová születtél, ahogy számos egyéb olyan dologról sem, melyek jelentős hatással vannak az életedre.

Azt azonban megválaszthatod, miként reagálj egy helyzetre, amit az élet eléd hoz. Dühbe gurulhatsz, felhúzhatod magad, akár depresszióba is süllyedhetsz, ha bántás ér - vagy válaszolhatsz megbocsátással.

A választás mindig rajtad áll. A Biblia így szól: ,,A bolond szabadjára engedi minden indulatát, ám a bölcs ember megzabolázza azokat" (Példabeszédek 29:11, GW fordítás). Ha felelősségteljesen akarunk élni, akkor használnunk kell az eszünket, mielőtt még szóra nyitnánk a szánkat. Gondolkodnunk kell, mielőtt cselekszünk.

Amikor valaki fájdalmat okoz nekünk, válaszreakcióként gyakran megpróbálunk elégtételt venni. Paradox módon azon igyekezetünkben, hogy leszámoljunk azzal, aki ártott nekünk, épp magunkon állunk bosszút. Lealacsonyodunk az ő szintjére.

Isten egy sokkal méltóbb válaszra hív minket: a megbocsátásra.

Ha rosszul bánnak veled, a megfelelő reakció nem az, hogy megsértődsz vagy hallgatásba burkolózol. Egyik sem felelős döntés. Ehelyett Isten arra szólít minket, hogy a sérelmekre nyugalommal, szeretettel és igazsággal válaszoljunk.

Zárógondolatként: bízz Istenben, hogy kárpótol a téged ért sérelemért. Neki sokkal jobb eszközei vannak erre, mint neked.

Beszéljünk róla:

Milyen stratégiákat alkalmazhatsz, amikor nagyon megbántanak, hogy ne reagálj gondolkodás nélkül?
Miért hitkérdés megtanulni az önfegyelmet?
Miért van az, hogy az emberek kiszámíthatóbbnak tartanak, ahogy megtanulod felelősebben irányítani a válaszreakcióidat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 622
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 12377
  • e Év: 73678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.