Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ha meg akarod változtatni a világot, kezdd magaddal!
  2015-11-26 23:59:16, csütörtök
 
  Ha meg akarod változtatni a világot, kezdd magaddal!





Amikor békét és nyugalmat találsz a lárma közepén, a városok hegyi erdővé válnak, a szenvedések megvilágosodássá. Ez az igazi ébredés. Addig az út a cél. Az út vége benne van a kezdetben. Minden lépés az útért van, ahogy az út a lépésekért. Mindegyik pillanat teljes, amit az úton töltesz.

A lelki egyensúlyt a szenvedélymentes mély összpontosítás, a béke és a szeretet teremti meg. Élvezd mások örömét, ez másokat is boldoggá tesz!

Keresd a bölcsességet! Nálad van a hatalom! Ha meg akarod változtatni a világot, kezdd magaddal! Tanuld meg a jelenlegi sorsod leckéjét, mielőtt váltasz, mielőtt megpróbálod megváltoztatni azt.
A gyógyulás és fejlődés vágya megakadályozza a gyógyulást és a növekedést. A stratégiáink rosszabbá teszik a dolgokat.

Tapasztald meg annak az igazságnak a teljességét, ami elől menekülsz, és változni fogsz! Hagyd abba azt a taktikát, hogy minden elől elfutsz! Nézz szembe a betegséggel úgy, hogy kerüld el az önrombolást és a szenvedést! Tanulj tőle!

Ha irányítani akarod az életed, irányítsd a hozzáállásodat! Ha meg akarsz változtatni valamit, változtasd meg az elmédet!

Alázatosság, fogékonyság, nyitottság, hit visz előre a gondolkodás új útján. Járj rajta, és gyógyulj meg, válj teljessé!

Forrás: http://joportal.hu/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A tökéletes kenyérlángos receptje
  2015-11-26 23:54:10, csütörtök
 
  A tökéletes kenyérlángos receptje

Az egyik legjobb dolog a világon, főleg télen, alig várjuk már a karácsonyi vásárokat, hiszen itt készítik a legfinomabb forralt borokat és persze a legjobb kenyérlángosokat, de mi lenne, ha mindezt otthon is elkészítenéd? Bármikor kortyolgatnád a forralt bort és ennéd mellé a világ legfinomabb kenyérlángosát! Segítek, megmutatom a legjobb receptet!





Röviden a kenyérlángosról

A kenyérlángos 22-25 cm átmérőjű, kissé egyenlőtlen vastagságú (1-1,5 cm), többé­kevésbé kerek formájú, 250-300 g tömegű, sárgásbarna színűre sütött termék illata, íze a friss kenyéré. Állománya kívül ropogós, belse­je puha. Csak frissen, melegen fogyasztva finom, később megszíjasodik: Esetenként sütés előtt sós, tejfeles, kapros túrót simítanak rá, vagy kockára vágott szalonnával dúsítják. A pékségekben ma készített kenyérlángosok sütőlemez méretűek, a megsült terméket közel négyzet alakúra vágva értékesítik.

Más elnevezések: kemencelángos (Alföld), langali, langló (Nyugat-Dunántúl) Változatok: különböző ízesítésű kenyérlán­gosok.

A lángos a kenyérsütések kedvelt reggeli ele­dele volt üresen vagy zsírral (disznó-, kacsa-, libazsír) megkenve, de munkába is szívesen elvitték. A nyugat-dunántúli és dél-alföldi régióban a kisült lángost előbb fokhagymával jól bedörzsölték, majd megzsírozták, megtej­felezték. A szalonnás dúsítás is erre a vidékre jellemző. Az észak-alföldi részen a sütés után zsírral megkent lángos mellett a sós, kapros-túrós vál­tozatot kedvelték. Napjainkban már nem sütnek házilag kenyeret. Néhány kis pékség felelevenítette ezt a hagyo­mányos terméket. Rendszerint lemezen sütik a fokhagymás, szalonnás vagy a kapros-túrós változatot, melyet téglalap alakúra, kb. l5 x 18 cm (pékségenként változó) méretűre vágva árulnak.

Néhány falusi vendéglátóhelyen is készítenek előzetes rendelés alapján, hagyományos módon, kemencekövön sütött lángost. Most pedig jöjjön a recept






A legjobb kenyérlángos recept

Hozzávalók 4 főre:

A tésztához:

30 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl víz
1 púpozott ek (kacsa) zsír
fél tk só
fél mk cukor

Feltétnek:

2 dl tejföl
1 nagy gerezd fokhagyma
pár tekerésnyi bors
1 nagy hagyma
25 dkg húsos szalonna

Elkészítés

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felolvasztott (de nem forró) zsírt és az élesztős vizet. Megdagasztjuk, míg minden eltűnik az edény oldaláról, pár percre félretesszük pihenni. Egy 20×30-as tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, vagy kikenjük zsírral és megszórjuk liszttel. Lisztezett deszkán tepsiméretűre nyújtjuk a tésztát, belefektetjük. Fél órát kelesztjük, addig elkészítjük a feltéteket. A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, megborsozzuk. A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben félkészre sütjük. A hagymát nem túl vékonyan felszeleteljük. Megkenjük a tésztát a tejföllel, elosztjuk rajta szalonnát és a hagymát, 200 fokos sütőben készre sütjük.

Forrás: http://www.agraroldal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes receptek  
A szeretet
  2015-11-26 23:36:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérszegénység kipipálva. Ezeket fogyasszuk!
  2015-11-26 23:19:05, csütörtök
 
  Vérszegénység kipipálva. Ezeket fogyasszuk!





A vérszegénység miatt a sejtek nem jutnak elegendő oxigénhez, és ennek számos, kellemetlen és súlyos tünete lehet. Hogyan táplálkozzunk?

A vérszegénység meglehetősen gyakori betegség, mely legtöbbször a nőket érinti, és a vörösvérsejtek számának csökkenése vagy a hemoglobin felszívódásának zavarai állhatnak a hátterében.

A vérszegénységnek sok oka lehet ezek egy része genetikai eredetű, sokkal gyakoribb azonban, hogy valamilyen hiánybetegség áll a háttérben: általában a vas-, illetve a B-vitaminok hiánya okozza a vérszegénységet. A szükséges mikrotápanyagokat étrend-kiegészítők segítségével is pótolhatjuk, de még jobb, ha az étrendünket állítjuk össze olyan ételekből, melyek a vérképzéshez szükséges tápanyagokban gazdagok.

Az egyik legfontosabb ilyen zöldség a spenót, mely nagyszerű forrása a vasnak, az A-, C-, E-vitaminnak, a B9-vitaminnak, az élelmi rostnak és a kalciumnak. Naponta legalább fél csészényit érdemes belőle elfogyasztani, hogy a szükséges vasmennyiség egyötödét biztosítani tudjuk.

A vörös húsok, illetve a tengeri herkentyűk is nagy mennyiségben tartalmaznak vasat, ráadásul olyan formában, melyet a szervezetünk nagyon hatékonyan tud felvenni. Egy szelet marhahús a szükséges vasmennyiség sokszorosát biztosíthatja - azonban ahhoz, hogy valóban megfelelően hasznosulhasson, vitaminokra vitaminokra is szükség van , ezért a sült mellé köretnek érdemes salátát fogyasztani. A zabkása igazi szuperétel, nemcsak nagy mennyiségben található benne élelmi rost, de a vasnak és a B-vitaminoknak is nagyszerű forrása. Könnyen emészthető (a székletproblémákat is segít rendezni, sokféleképpen ízesíthető, és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak, ezért érdemes naponta fogyasztani.

A paradicsomot, az almát és a gránátalmát nem elsősorban a vastartalma miatt ajánlott szedni, hanem azért, mert olyan magas a vitamintartalmuk, hogy a segítségükkel az egyéb ételekből bevitt vas hatékonyabban szívódik fel a szervezetünkbe és jobban képes hasznosulni.

Hüvelyesek segítségével is hozzájárulhatunk a vasraktáraink feltöltéséhez: a bab és a lencse egyaránt nagyszerű vasforrás, azonban nagyon fontos, hogy alaposan megfőzzük őket fogyasztás előtt. Olyan vegyületeket tartalmaznak ugyanis, melyek éppenhogy gátolják a vas megfelelő hasznosulását! A babot, lencsét mindenképpen áztassuk be főzés előtt! A cékla nemcsak piros színe miatt kiváló társ a vérszegénység elleni küzdelemben: hozzájárul a szevezetünk méregtelenítéséhez, vitaminkban és ásványi anyagkban (így vasban is) gazdag, a kalóriatartalma alacsony és sokféleképpen elkészíthető. A vitaminhiányos téli időszakban az egyik legfontosabb táplálékunk lehet.

Forrás: Házipatika és http://joportal.hu

Fotó: Femina.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A birsalma jótékony hatásai
  2015-11-26 23:16:10, csütörtök
 
  A birsalma jótékony hatásai





A birsalma kigyógyít a köhögésből, a hasnyálmirigy-gyulladásból és erősíti az immunrendszert!

A birsalmának remek összehúzó hatása van, így például remekül kezelhető vele a bélnyálkahártya gyulladás, az aranyér vagy a hasmenés is. Ez a különleges gyümölcs javítja az emésztést, és védi a bélrendszert a vírusos fertőzésektől is.

A májnak és a hasnyálmirigynek is rendkívül jó a birsalma, hiszen számos antioxidáns van a gyümölcsben, amely serkenti a máj méregtelenítési munkáját, és erősíti az immunrendszert is. Japánban végzett kutatások szerint a birsalma a hepatitisz vírussal való küzdelemben is nagy segítséget nyújt.

A legjobb, ha lé formájában fogyasztjuk a birsalmát. Amennyiben egy hónapig, mindennap egy litert megiszunk, a májunkat annyira tisztára mossa, mint amilyen korábban sosem volt.






A friss birsalma lé a hasnyálmirigyre is jó hatással van. Naponta háromszor kell meginni egy fél pohárral, amelyet sima almalével vegyítsünk össze. A kúrát három héten keresztül alkalmazzuk.

Az influenzaszezon előtt is érdemes birsalmalét inni, hiszen a felerősített immunrendszerrel közösen képes megvédeni az agresszív vírusoktól is. Ha netán megbetegedtünk, mindennap igyunk 3 alkalommal egy fél pohár gyümölcslét, ami enyhíti a köhögést, a felső légúti panaszokat, légzési nehézségeket.

A birsalma héjából is remek megfázás elleni tea készíthető, amit gargalizálásra is használhatunk torokfájás, mandulagyulladás esetén.

A birsalmának nyugtató hatása van, így az álmatlanságban szenvedőknek is jót tesz, mintahogyan azoknak is, akik feszültek, ingerlékenyek, idegesek. A depresszív tünetekre hajlamosak mindennap egy fél birsalmára tegyenek rá mézet és azt fogyasszák el.

Forrás: http://filantropikum.com/a-birsalma-kigyogyit-a-kohogesbol-a-hasnyalmirigy-gyulla dasbol-es-erositi-az-immunrendszert/
és
http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tégy egy Vörös Fonalat a bal csuklódra, úgy működik, mint a
  2015-11-26 22:55:03, csütörtök
 
  Tégy egy Vörös Fonalat a bal csuklódra, úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái!

A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik, ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg.






A lelket is hasonló technikával tudjuk immunissá tenni. A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negatívitástól - ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része.

A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz a‘kapás' fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás' erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. Ha a Vörös Fonalat a bal csuklónkon viseljük, a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.

Forrás: http://www.tudasfaja.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
C-vitamin, de hogyan?
  2015-11-26 22:27:44, csütörtök
 
  C-vitamin, de hogyan?







A C-vitamin vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vitamin, amely szerepet játszik a kollagén szintézisben, immunvédelemben, a krónikus betegségek kezelésében. A legtöbb állati szervezet (a tengerimalacon és néhány más fajon kívül) képes C-vitamint szintetizálni. Az ember azonban képtelen rá, ezért folyamatos pótlásra van szükség.

A C-vitamin készítményeknek szinte se szeri se száma. Létezik tablettában, kapszulában, folyékony extraktum formájában. Beszélhetünk standard, retard, liposzómás és flavonoidos C-vitaminokról. Mi jellemző rájuk, melyiket válasszuk?

Standard C-vitamin

A standardizált C-vitamin kivonatban a hatóanyag mennyisége állandó. Ezáltal a szükséges adagolás pontosan megállapítható és kivitelezhető.

Retard C-vitamin

A retard készítményekre jellemző a lassúbb, folyamatos hatóanyag felszívódás. Ennek következtében a hatóanyag egyenletesebb mennyiségben jelenik meg a vérben.

Liposzómás C-vitamin

A liposzómás vitaminkészítmények az utóbbi években kerültek köztudatba, annak ellenére, hogy alkalmazásuk több évtizedes múltra tekint vissza. A készítmények lényege, hogy a C-vitamin vegyületeket egy sejtmembrán szerkezetével megegyező foszfolipid réteggel burkolják be, amelynek hatására az értékes vitamin nem bomlik le idő előtt, ellenáll az emésztőnedveknek és ezáltal nagyobb hatékonysággal jut el a sejtekhez.

Flavonoidos C-vitamin

A flavonoidok a növények egyik alapvegyület-csoportja, a polifenolok legnagyobb osztálya. A flavonoidokak hat alcsoportja különböztethető meg: flavonok (pl. apigenin, luteolin), flavonolok (pl. quercetin, myricetin), flavanonok (pl. maringenin, hesperidin), flavanolok, más néven katechinek (pl. epicatechin, gallocatechin), izoflavonok (pl. genistein, diadzein), anthocianidinek (pl. cyanidin, pelargonidin). Számos élelmiszerben, gyümölcsben, zöldségben, borban fellelhetők. Például a tea és a vöröshagyma a flavonok és flavonolok legfontosabb forrásai. A flavonoidok egyik fontos tulajdonsága a szabadgyökökkel szembeni védelem biztosítása. Képesek az antioxidáns enzimek aktiválására, valamint az oxidázok gátlására.

Mivel a C-vitamin is antioxidáns tulajdonságokkal jellemezhető, ezért flavonoidokkal kombinálva a sejtprotektív hatás felerősíthető.

Különösen évszakváltás időszakában és az őszi, téli hónapokban a hűvös, szeles, csapadékos időjárás, lehűlés miatt szükség lehet sejtjeink védelmének javítására, immunrendszerünk működésének stabilizálására. Ehhez járulhat hozzá a C-vitamin megfelelő alkalmazása, melynek előnyös hatása flavonoiddal felerősíthető.

Szerző: Dr. Boros Szilvia

Forrás: http://www.interherb.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Gyümölcskosár
  2015-11-26 22:06:25, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Spenótos-ricottás lasagne
  2015-11-26 16:16:03, csütörtök
 
  Spenótos-ricottás lasagne

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g mirelit spenót
300 ml főzőtejszín

250 g ricotta
100 g vaj
4 ek liszt
600 ml tej
bors
őrölt szerecsendió
300 g lasagnetészta
400 g reszelt sajt


Elkészítés

Pirítsuk meg az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot. Főzzük 10-15 percig, közben adjuk hozzá a tejszínt, és sózzuk is meg, majd húzzuk le a tűzről, és várjunk, amíg langyos lesz. Ekkor adjuk hozzá a ricottát.

Közben egy másik lábasban készítsünk híg besamelmártást. Ehhez olvasszuk meg a vajat, majd szórjuk bele a lisztet, kevergetve pirítsuk fehéredésig, majd öntsük hozzá a hideg tejet, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, és habverővel kevergetve forraljuk, amíg besűrűsödik.

Kenjünk szét a hőálló tálban egy vékony réteg spenótot, és helyezzünk rá egy réteg lasagnetésztát. Megint spenót következzen, erre jöhet a besamel, a reszelt sajt, majd megint tészta. Folytassuk a rétegezést, amíg van a hozzávalókból, de az utolsó réteg sajt legyen. Süssük a fogást a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig.





Megjegyzés

A legfelső rész ne tészta legyen, mert akkor nem fog megpuhulni!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bögrés csokis kocka
  2015-11-26 16:11:18, csütörtök
 
  Bögrés csokis kocka

Hozzávalók:
17 dkg szobahőmérsékletű vaj
1,5 bögre cukor (1 bögre= 250 ml)
3 teáskanál vanília-aroma
3 db tojás
3 bögre finomliszt
1,5 teáskanál sütőpor
1/2 bögre kakaópor
1,25 bögre tej
A bevonathoz:
20 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés: A vajat, a cukrot és a vanília-aromát krémes állagúvá keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukros vajhoz a tojásokat, majd a lisztes keveréket és a tejet.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 190 fokon megsütjük.
Tűpróba! Kb. 55 perc a sütési ideje.

Az apróra tördelt csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd a kihűlt tésztát a csokoládéval bevonjuk. Nagyon finom jó kis házi baracklekvárba mártogatva, de anélkül is nagyon finom.





Megjegyzés

Dupla adagban készítettem 23×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben. A csokis sütiket imádó unokáimnak sütöttem.

Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 675
  • e Hét: 5256
  • e Hónap: 19161
  • e Év: 148868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.