Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Van még fideszes egyáltalán? Akkor azok nagyon birkák!
  2015-11-29 22:06:38, vasárnap
 
  Amiről hallgat a kormány: régen átlépte a négymilliót a létminimum alatt élők száma

2015.10.13. 08:04 Ténytár

A legfrissebb kutatások továbbra is azt mutatják, hogy a magyar lakosság jelentős hányada súlyos anyagi problémákkal néz szembe: milliók nélkülöznek, a szegények aránya pedig nemhogy nem csökkent az elmúlt években, hanem több 100 ezer fővel emelkedett. Ezzel nem szívesen szembesül a kormány, de persze semmi összefüggés nincs ebben és a tényben, hogy a KSH tavaly pénzhiányra hivatkozva nem akarta kiadni a létminimum-adatokat, idén pedig egyszerűen nem is méri őket.

Az egyes magyarországi régiók között óriási különbség van: Az iparosodottabb, fejlettebb, széles körű szolgáltatói szektorral rendelkező régiókban (Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Budapest) nemcsak a szegények aránya alacsonyabb, hanem a munkalehetőségek is jóval diverzifikáltabbak, emiatt pedig mind a munkanélküliségi ráta alacsonyabb, mind a bérek jóval magasabbak. Ezzel szemben a többi régiónak jelentős foglalkoztatási és szegénységi problémával kell szembenéznie, így nem véletlen, hogy az alföldi és észak-magyarországi régiók jobbára mindig megtalálhatóak az Európai Unió legszegényebb régiói között.

A hazai körülmények között pedig nem könnyű a szegénység adta csapdahelyzetből kikecmeregni: azok akik szegény, tanulatlan családba születtek nehéz helyzetben lesznek, és akár generációkon keresztül megmaradhat ez a kiszolgáltatott, nagyon nehéz helyzet.

8774887_b03b59936758223e2dabec6600ae3c9a_wm.jpg

Súlyos anyagi problémák Magyarországon

Magyarországon a társadalom jelentős hányada néz szembe súlyos anyagi problémákkal, a szegények száma pedig több mint 4 millió. Az elmúlt 5 évben a helyzet egyáltalán nem javult, hiszen a kormányzati intézkedések inkább nevezhetőek szegény-ellenesnek, mint szolidárisnak: ha a különböző gazdaság és társadalompolitikai lépéseket összegezni szeretnénk, akkor nyugodt szívvel ki lehet jelenti, hogy a kormány inkább a felső 10-20 százalékot támogatta szemben a maradék 80-90 százalékkal. (Az elmúlt 5 év intézkedései közül egyedül a rezsicsökkentést lehet kiemelni, mint olyan kormányzati intézkedést, ami csekély mértékben javította a szegényebb rétegek anyagi helyzetét.)

Hogy mennyire nehéz a helyzet azt jól jellemzi, hogy a kormány próbál minél kevesebbet beszélni a témáról, és hivatalos statisztikából is egyre kevesebb van: idén a KSH például úgy döntött, hogy nem fogják tovább mérni a létminimumot.

Friss kutatások továbbra is alátámasztják, hogy a magyar háztartások jelentős hányada nélkülöz: az ország egészében a háztartások 37 százaléka számít depriváltnak (szegénynek, kevés jószághoz van hozzáférésük az anyagi helyzet miatt), egyötödük pedig súlyosan depriváltnak, azaz a mindennapi megélhetésre sincs fedezet, a családban a gyermekek pedig ki vannak téve az éhezésnek és egyéb szörnyű körülményeknek.

A depriváció pedig egyfajta csapdahelyzetet is teremt a családokban: Magyarországon kevés program és támogatás van arra, hogy a gyermekek ki tudjanak szakadni ebből a környezetből, így legtöbb esetben akár generációkon is átível családon belül ez a kilátástalan helyzet.

szegenyseg1.png

Az oktatás szerepe

Az egészségüggyel és oktatással foglalkozó elemzésünkben már kitértünk arra a tényre, hogy a magasabb végzettséggel rendelkező személyek nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon, a diplomás munkanélküliek aránya pedig elenyésző a középfokú végzettséggel sem rendelkező munkanélküliek arányához képest.

Az MTA-Tárki kutatása is hasonló eredményekre jutott: a diplomások körében nemcsak a munkanélküliségi ráta jóval alacsonyabb, hanem az átlagbérek is jóval magasabbak. A legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkező háztartásokban az egy főre jutó jövedelem alig haladja meg a 90 ezer forintot, ezzel szemben a diplomásoknál ez az összeg a 190 ezer forintot is meghaladja, tehát a különbség több mint kétszeres.

Hasonló számokra jutottak, amikor azt vizsgálták, hogy a különböző végzettséggel rendelkező apák gyermekeinek jövedelmi helyzete hogyan alakul: miközben egy diplomás apa gyermeke átlagban 180 ezer forintos jövedelemhez juthat, a 8 osztályos végzettséggel rendelkező apák gyermekeinél ez az átlag alig haladja meg a 100 ezer forintot. Az adatok továbbra is alátámasztják, hogy sokak jövője már születésük pillanatában eldől, mivel a gyenge állami struktúra és a kevés program mellett olyan csapdahelyzetbe kerülnek, hogy nem tudnak hozzáférni a magasabb szintű oktatási rendszerhez.

Természetesen ez a végzettséghez kötött deprivációs indikátorokon is látszik: elsősorban azok a háztartások néznek szembe súlyos anyagi problémákkal, ahol a végzettség alacsonyabbak, és ez az arány fokozatosan javul előrehaladva a létrán: A legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkező háztartásoknál a deprivációs arány 60 százalék felett van, felsőfokú végzettségnél ez az arány már csak 10 százalék. Bár ezek eléggé nyilvánvaló tények, az adatokból jól látható, hogy hatalmas különbség alakult ki az alapján, hogy ki, milyen végzettséggel és ebből fakadóan milyen jövedelemmel rendelkezik, az olló az elmúlt 4-5 évben csak tovább nyílt. Amennyiben lennének friss statisztikák a hazai Gini-indexről, akkor jól láthatnánk, hogy a jövedelemtranszfernek (például az adóreform, ezen belül is az egykulcsos adó) köszönhetően a társadalmi csoportok közötti jövedelmi különbségek emelkedtek.

Jelentős regionális eltérések

Egy másik súlyos probléma a hazai régiók közötti különbségek. Négy magyarországi régió szinte mindig szerepel az Európai Unió legszegényebb régióit rangsoroló listáin: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl. A felsorolt négy régió jelentős lemaradásban van Budapesthez, vagy éppen a közép-dunántúli és nyugat-dunántúli régióhoz képest, és nemcsak a fejlettségben, hanem az átlagjövedelmekben is megmutatkozik: miközben Közép-Magyarországon az átlagjövedelem több mint 160 ezer forint (Uniós összehasonlításban ez is gyér adatnak mondható), az észak-alföldi régióban még a 100 ezer forintot sem éri el. Az eltérésnek több oka is van:

- A már említett fejlettségbeli különbség: beágyazottabb, fejlettebb infrastruktúra van Nyugat- és Közép-Magyarországon (beleértve Budapestet).

- A fejlettebb régiók iparosodottabbak, a szolgáltató szektornak jelentősebb szerepe van, valamint a hálózati szerkezetek is fejlettebbek, ezzel szemben az elmaradott régiók nem tudtak kilépni a tradicionális ipar árnyékából, valamint a mezőgazdaság továbbra is jelentős szereppel bír.

- A fent említett okok miatt a képzett munkaerő nyilvánvalóan a fejlettebb régiókban talál munkát, részben annak köszönhetően is, hogy a magasabb szervezettségi is hálózati szintnek köszönhetően ezekben a régiókban jönnek létre azok a munkahelyek, amelyek felszívják a képzett szakembereket.

A felsorolt három pont miatt az elmaradott régiók közép távon sem számíthatnak sok jóra, hiszen önmagában az infrastruktúra fejlesztése még nem fogja felvirágoztatni a régiókat. Ez már régóta nem elég. Ha például nincs képzett munkaerő, akkor nem lesznek magasabb hozzáadott erőt biztosító álláshelyek, és ez oda-vissza igaz.

Ilyen körülmények között nem véletlen, hogy a deprivációs arány a szegényebb régiókban a legmagasabb, és az itt élő emberek túlnyomó többsége nem tud ebből a csapdahelyzetből kikecmeregni.

Sokaknak csak a közmunka jut

A szegényebb régiókban az egyik megoldás a közmunka. A közmunka azonban nem képes megoldani a súlyos társadalmi problémákat: egyrészt nem biztosítja a létminimumhoz elegendő jövedelmet, másrészt a közmunka és a versenyszféra között az átjárás elenyésző: gyakorlatilag ugyanúgy egyfajta csapdahelyzetként lehet jellemezni, mint a szegénységet, és összességében a közmunkaprogramot nem lehet másként értékelni, mint egy aktív szociális támogatást, ami felváltotta a korábbi passzív támogatást.

szegenyseg2.png

Ha össze szeretnénk foglalni a magyarországi szegénységgel kapcsolatos tudásunkat, akkor egy nem túl szép kép rajzolódik ki: jelenleg minimum 4 millió magyar él szegénységben, a számuk pedig fokozatosan emelkedik, mivel nincsenek meg azok a gazdaság és társadalompolitikai feltételek, amelyek az ellenkező irányba löknék el a folyamatot. A legfrissebb felmérések adatai is alátámasztják, hogy az oktatásnak például fontos szerepe van abban, hogy az egyes háztartások jövedelmi helyzete hogyan fog alakulni. A hazai oktatásban tapasztalható áldatlan állapotok és pénzkivonás viszont azt eredményezi, hogy a szegénység tovább fog mélyülni, mert egyre kevesebben fognak hozzáférni a minőségi oktatáshoz, és ezek a szegényebb háztartások gyermekei lesznek.

Ha a kormány valóban tenni akar azért, hogy csökkenjen a deprivációs arány Magyarországon, akkor számos helyen jelentős reformokra lenne szükség. Ezek egyike a már többször említett oktatási rendszer. A kormány hallgatása és a téma kerülése viszont inkább azt sugallja, hogy a Fidesz semmit sem akar tenni annak érdekében, hogy ne a 4 millió szegény országa legyünk. Jelen körülmények között pedig csak tovább fognak emelkedni mind a társadalmi különbségek, mind pedig a hazai régiók közötti különbségek.


http://tenytar.blog.hu/2015/10/13/amirol_hallgat_a_kormany_regen_atlepte_a_negymi lliot_a_letminimum_alatt_elok_szama
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TEK újabb nagy fogása.
  2015-11-29 22:04:19, vasárnap
 
  A TEK újabb nagy fogása.

Jegyzőköny (részlet)

- Neve?

- Jolán. Kühlbergerné Matics Jolán. Jajj szegény, uram, biztos forog a sírjában...

- Lakhelye?

- Budapest, Törökvész utca 11. Jajj, Istenem, ezt a szégyent idős fejemre...

- Törökvész? Érdekes...Szóval, miért akarta magát felrobbantani a közértben?

- Én ugyan nem akartam, aranyoskám. Azt mondtam csak, hogy felrobbanok, ha még egyszer valaki elém áll a sorban...

- Na jó, azt is mondták a tanúk, hogy a párizsi merényletekkel fenyegetőzött?

- Én csak 10 dkg párizsit, meg egy robbantott csirkét kértem...

- Talán azt is tagadja, hogy a bolt előtt az Iszlám Állam propagandáját terjesztette?

- A Szulejmán tegnapi epizódját beszéltük meg a Matilddal. Maga nem nézi, aranyoskám? Sokat lehet ám belőle tanulni...


https://www.facebook.com/482195615234170/photos/a.482199405233791.1073741827.4821 95615234170/879949472125447/?type=3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De a magyar reformok működnek… :?
  2015-11-29 21:59:46, vasárnap
 
  De a magyar reformok működnek... :?


... mert a tanulás egyik leghatékonyabb formája a sulykolás, mikor ezerszer elismétlik ugyanazt a baromságot és a végén mindeni elhiszi, hogy igaz

A magyar reformok működnek, hirdetik öles betűkkel mindenfelé, és senkinek nem tűnik fel, hogy a semmiről beszélnek - milyen reformok voltak itt?
Hogy ellopták a nyugdíjalapot, az reform?
Hogy lenyúltálk a Quaestor-károsultak pénzét, az reform?
Hogy Kishantost felszórták műtrágyával, az reform?
Hogy nyitnak néhány új kormányablakot, az reform?
Hogy aki belép a Fideszbe, abból vagy helyettes államtitkár vagy miniszteri biztos lesz, az reform?
Történt valami pozitív az egészségüggyel, az oktatással vagy az adórendszerrel?
Ugyan - de a reformok működnek, hirdeti horribilis pénzekért a kormány, a Századvég pedig szintúgy horribilis pénzekért visszaigazolja a semmit..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszélyes leszakadásban az ország
  2015-11-29 21:31:20, vasárnap
 
  2015.11.27. 09:06 HaFr
Veszélyes leszakadásban az ország

Számok: évi 10 milliárd euró (a GDP 10%-a) hiányzik a magyar gazdaságból, amit 7 milliárdot meghaladó értékben külföldi magyarok és idegen országok adófizetői pótolnak, és további 3 milliárdra volna szükség ahhoz, hogy legalább a gyerekeink életében beérjük az EU átlagát. Ez a hatalmas lyuk az ország összesített értékteremtési képességében nemhogy Európa motorjává nem tesz, de azzal fenyeget, hogy behozhatatlan lemaradásba kerülünk az EU-tól. Félmillióan mentek külföldre, de még így is félmilliós a belső munkanélküliség, évről évre terjed és mélyül a szegénység. Az erőforrások megújulása megállt (nincs beruházás, az oktatási rendszer versenyképtelen, ütemesen csökken a népesség). Az állam korrupt, pazarló, vezetői erkölcstelenek. Ami kormányzás címén itt folyik arra nincs jobb szó, mint a BŰN.

Orbánék a konfliktusaik és a szimbolikus politikájuk révén máris kiszakították, de legalább eléggé eltávolították az országot az európai szövetségi rendszerektől ahhoz, hogy ne jöjjünk számításba a tőkéért folyó versenyben. Mivel semmit nem értenek a kormányzáshoz, azon belül a nemzetközi gazdasági kapcsolatok építéséhez és kamatoztatásához, azt hitték, hogy szabadon pofázhatnak bármit, kellő korrupció (állami támogatás) esetén bárki hajlandó lesz idejönni. Nem, a baráti dealek egy-két céggel megtörténtek (ezek aztán alig adóznak itt), de a többség még így sem jön egy rablóállam joghatósága alá.

A magyar nép törzse természetesen semmit nem ért egy ország üzemeltetéséhez, miért értene. Ezért egy-egy hazug és ártó demagóg kampány (bankellenesség, rezsicsökkentés, folyamatos szabadságharcos gyalázkodás, liberálisozás) után még mindig örömmel szalad Orbán karjaiba, és a fickó belpolitikája ennek megfelelően olyan, mint a faék. Örüljünk, ha nem fog majd robbantani idehaza, hogy újra összeterelje az éhségtől szélnek eredő nyáját.

Az ország csaknem reménytelen pályán mozog. Visszafordítani csak 160 fokos politikai fordulattal, további lemondások, önfegyelem, és kitartó munka árán lehet. Kérdés, ki fog egy ilyen programra szavazni.


http://hafr.blog.hu/2015/11/27/veszelyes_leszakadasban_az_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PÉNZT, PARIPÁT, FEGYVERT KAPNAK a TÖRÖK mAFFIÓZÓK.
  2015-11-29 21:26:34, vasárnap
 
  PÉNZT, PARIPÁT, FEGYVERT KAPNAK A TÖRÖK MAFFIÓZÓK.

Az Európai Unió nevű bűnszövetség vezérkara ma TÁRGYALÓASZTALHOZ ÜL Törökország maffiakormányával. Megállapodni Európa MENEKÜLTEKNEK ÁLCÁZOTT MUSZLIM RABLÓHORDÁKKAL VALÓ ELÁRASZTÁSÁNAK TECHNIKAI RÉSZLETEIRŐL.

http://www.balrad.com/wp-content/uploads/kfg.jpg

Kiszivárgott mit ajánl az EU cserébe azért, hogy Törökország csináljon úgy, mintha segítene visszafogni a kontinens felé tartó migráns-terroristaegyvelegből álló áradatot. A Politico.eu szerint a maffiózók által dirigált Törökország EU-s csatlakozási tárgyalásainak újranyitása, vízummentesség az Európai Unióba, és mindemellé-első kanyarban-még 3 milliárd euró az az ajánlat, amivel az EU-vezetők igyekeznek megnyerni az ankarai bűnbanda rokonszenvét.

A csatlakozási tárgyalások újranyitása úgy hiányzik az Ahmet Davutoğlu vezényelte ankarai adminisztrációnak, mint éhezőnek egy falat kebab. Ezen belül is főleg az energiapolitikai, az igazságügyi és alapvető jogokkal foglalkozó fejezetet nyitnák meg tárgyalásra 2016 elején. Jelen helyzetben ugyanis-amikor a török energiaínség a küszöbön toporog ismert okokból-létfontosságú az ankarai bűnbandának. Törökország csatlakozási eljárása gyakorlatilag leállt az elmúlt években: a 33 összehangolandó fejezetből csak 14-et nyitottak meg, ráadásul lezárni is csak egyet sikerült. Az uniós vízummentesség pedig értelemszerűen technikai könnyítést jelent a Nagy Terv kivitelezéséhet! A vén kontinens elmuszlimosításához. Ráadásul gyorsíthatja is azt, hiszen mindössze kétórányi repülőútra redukálja a hadak vonulási idejét.

Külön is említést érdemel a hárommilliárd euros juttatás! (Ami biztosan jóval több lesz mint a felajánlott, hiszen ez alig egyhavi nyereséggel egyenlő a török maffiózók számára, ami a dzsihadistákkal folytatott bizniszelésből származott. És amely bizniszbe most Oroszország nagyon beletenyerelt. Úgyhogy ezt hosszabb távon is pótolni kell!-azaz: szépen meg fog ugrani a végösszeg!)

Az még nem tiszta, hogy ezt az EU tagországai dobják össze, vagy más “források" is fogják táplálni? Meggyőződésünk, hogy “más források" is beszállnak a Nagy Egész finanszírozásába. A Nagy Terv kivitelezésében a török maffia joggal számíthat a “filantrópok" bőkezűségére is.

A magyarországi részfeladatok kivitelezéséhez szükséges anyagiakat pedig-látszatárgálás ide-vagy oda-majd MI MAGYAROK összedobjuk!

Forrás: balrad.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb szomorú rangsor – a magyar tanárok nagyon rosszu
  2015-11-29 21:18:40, vasárnap
 
 
Nem csak őket. Így még szomorúbb a rangsor.

--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------

Újabb szomorú rangsor - a magyar tanárok nagyon rosszul keresnek

Nagyon rosszul fizetik a magyar tanárokat, a hazai bérek a lista utolsó előtti helyén állnak az OECD oktatásüggyel foglalkozó, a szervezet saját tagállamainak adatait összesítő kiadványában.

Az OECD-jelentés szerint a közoktatásban dolgozó tanárokat minden országban rosszabbul fizetik, mint az azonos végzettségű és életkorú, magánszektorban dolgozó munkavállalókat. A magyar tanári fizetés jelentősen elmarad az OECD-államok átlagától, és az utolsó előtti helyen áll, csupán Szlovákiában alacsonyabbak a tanári fizetések.

Az OECD kiadványát itt elolvashatja (pdf).



http://propeller.hu/itthon/3174672-ujabb-szomoru-rangsor-magyar-tanarok-nagyon#v1 481512
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent első vasárnapja van.
  2015-11-29 19:42:57, vasárnap
 
  Advent első vasárnapja van.

Hó sehol, süt a nap. A kis tó vize csillámlik, a nap sugarának aranya hidat ver a csárdáig.

Mézes kalács illatát keresem, meg hallanám, ahogy korcsolyák éle felszántja a jeget.

Se illat, se karcos hang.

Várakozás van. De mire?

Várakozás, az van. De mire?

Csendre? Van. Békére? Az nincs.

Jézus születésére?

Igen. De más ez már, mint akár tavaly ilyenkor volt. Máshogy szorítod a Bibliát. Már nem a Szent könyvecske. Már nem csak a Szent könyvecske.

Már a remény is. Az utolsó. Már a tulajdonod. Az értéked. A családod értéke. A könyved. A múltad. A jelened. A jövőd?

Ki Korán kel?

Nem tudod. Szorítod a Bibliád. És reménykedsz, hogy gyermekeid gyermekeiknek még ezt adják át.

Tisztelve minden más vallást - megkapva vallásuk tiszteletét.

A TETT lehetőségét a Nyugat elvette tőled.

Magad maradsz magadra számítva.

Bibliáddal, hiteddel, múltaddal, jeleneddel.

A vágyott jövőddel.

Vedd vissza a TETT esélyét!

Mert elveszel, miképpen a kontinensed, a kultúrád, a hagyományaid, a mindennapjaid.

Most már tényleg nincs hova hátrálni.

Várakozás? Igen. Elég? Nem.

Ha csak várakozol, akkor elbuksz. És onnan nincs visszaút.

Gyújtsd meg a gyertyát! Magadért és Istenért.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orosz medve kezesre idomította az anatóliai juhászkutyát
  2015-11-29 19:30:51, vasárnap
 
  2015.11.29. 09:28
Az orosz medve kezesre idomította az anatóliai juhászkutyát


VhhhrrrrMrrrrm!!!!!

-Retyip vagyok az anatóliai juhászkutya! Aki a kerítésemhez közel jön azt előbb megmorgom, megugatom és ha kell az égről leharapom bassza meg! És nem kérek bocsánatot, bibi, nincs az az Allah akinek kedvéért megtenném, mert kemény vagyok, mint a kebabos fingszag a törökfürdőben és bátor, mint az egyszeri kormánykritikus ankarai újságíró. Az ólamon ott a NATO jele, úgyhogy ha valakinek bocsánatot kell kérni egy ilyen égről leharapásért, az kurvára nem én leszek!!!! VAU!

- Akkor rábaszol, brumm. Letartóztatjuk almod üzletembereit, lesz vízumkényszer, nem lesznek orosz turisták nálad, és török munkavállalók nálunk, brumm.

- VAAUAUAUUAAUAUAUUUUUUUUUUU...... .....

putyin-erdogan1.JPG

- Ebben az esetben " bárcsak ne történt volna meg soha" ez az égről leharapás, kedves kuzin, annyira de annyira sajnálom! Ha tudtuk volna, hogy ti vagytok azok, akkor nyilván másképp cselekszünk, virággal, jó szóval fogadunk és az égre vetítjük Hürrem szultána arcképét, amit úgy szeretnek a magyar nyugdíjasok. A farkamat is csóváltam volna, esküszöm! Ja, amúgy tudtad, hogy a medve és a kutya végső soron rokonok? Ha nem lett volna az ember, a medve szolgálatába állunk, allahuccse! Ha kell nyalom a mancsod, szagolgatom a farod és készséges viselkedésemmel rendelkezésedre állok. Igen, úgy is. Ha fáj is.

Lécci, léccilécci, lécciléccilécci ne tedd ezt!


http://varanus.blog.hu/2015/11/29/az_orosz_medve_kezesre_idomitotta_az_anatoliai_ juhaszkutyat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arcátlanul szétlopták a romaprogramok pénzét - Farkas Flóri
  2015-11-29 19:28:18, vasárnap
 
  Arcátlanul szétlopták a romaprogramok pénzét - Farkas Flórián nem úszhatja meg a börtönt
2015. október 07. 19:35 - Első Kézből

Szorul a hurok az Orbán Viktor szövetségesének számító roma politikus, Farkas Flórián nyaka körül.

Elnézve az Országos Roma Önkormányzat nevű bűnszervezetet övező botránycunamit, kimondhatjuk, hogy az országos politikánál csak egy mocskosabb és korruptabb közéleti terep volt az elmúlt években, ez pedig a roma politika.

Fiktív szerződések, haveroknak osztogatott kamupozíciók, korrupciógyanús ingatlanvásárlások és autóbérlések, szétlopott pályázati pénzek, eszetlen luxuskiadások, 300 milliós ,,elnöki keret" - felsorolni is nehéz azt az (egyelőre büntetlen) pusztítást, amit az Országos Roma Önkormányzat élén végzett Farkas Flórián, aki amúgy Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasa, tavaly ősz óta miniszterelnöki megbízott.

farkascimlap.png

A most 58 éves Farkas Flórián egészen döbbenetes figurája a magyar közéletnek. A Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, 2002-től a Fidesz parlamenti képviselője. Megszámlálhatatlan mennyiségű rendőrségi és bírósági ügye van, ám a politikának valahogy mindig sikerült kimosnia őt a védhetetlenből. Már 1998-ban vádat emeltek ellene hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. Azonban a köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. Az eljárás iratait 30 évre titkosították.

Az Országos Cigány Önkormányzatot előbb 1995 és 2003 között, majd 2010 és 2014 decembere között vezette.

Az 5 milliárd forintos nagyságrendű ,,Út a munka világába" nevű program tele van durván korrupciógyanús költésekkel, elképesztő blöffökkel. Farkas Flóriánék abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellett volna felhasználniuk, többek között 300 milliós gellérthegyi irodaházat vettek maguknak. Ezt később azzal a ,,bomba" érvvel bírták megindokolni, hogy az új ingatlan közel van a minisztériumokhoz, amelyekkel tárgyalniuk kell. Továbbá: kell a reprezentatív iroda, mert mégsem fogadhatnak egy Strabagot akárhol.

Nem kevésbé korrupciószagú, hogy az ORÖ több mint 22 millió forintért bérelt tíz darab alsó kategóriás Opel Corsát, 6 hónapos időtartamra. Átlagosan havi 320 ezret fizettek az autókért, miközben maximum 100 ezer forintért bármikor találtak volna hasonló színvonalú bérautót. Arról nem beszélve, hogy használt Opel Corsákat 500 ezer forintért már vásárolni is lehet.

A frissen vett székházat egyébként rögtön 21 millióért felújíttatták, 31 millióért pedig irodabútort vettek bele.

Farkas Flórián egy 2013-as ORÖ közgyűlésen nyíltan kimondta, hogy a programhoz kapcsolódó ún. Foglalkoztatási Szövetkezet egyik nem hivatalos célja a cigány politikusok, kisebbségi képviselők álláshoz juttatása. Magyarán hogy a legszegényebbek megsegítésére szánt pénzeket szemrebbenés nélkül a megélhetési roma politikusok feltőkésítésére használják.

Egy veszprémi kft-t például nettó 24,4 millió forintért bíztak meg tagtoborzási feladatokkal, annak ellenére, hogy a toborzást ingyen is vállalták a nemzetiségi önkormányzat megyei elnökei. Ez az összeg véletlenül éppen alulról súrolja azt a 25 milliós határt, ami fölött a törvény szerint már nyílt pályázatot kellene kiírni, és így nehezebb lenne lopni.

Farkasék 24,4 millió forint értékben kértek informatikai fejlesztéseket egy bizonyos Stark Consulting Kft.-től. Ezt a céget nem sokkal korábban, 2013 decemberében alapították, hét hónappal később pedig már fel is számolták. Az Indexnek nyilatkozó informatikai szakember döbbenetesnek tartja az összeget. Mint mondta: ,,ez a feladat három embernek legfeljebb néhány heti munkáját igényli. És ez egy nagyon nagyvonalú becslés."

A Híd a Munkához projekt vezetője Winkler Gábor. Ő a megvalósíthatósági tanulmány szerint félállásban látja el a feladatát, és ezért 1,2 millió forintos havi bért kap. A dokumentum szerint az asszisztensnek is fejenként legalább 450 ezret irányoztak elő havonta, de még az adminisztrátor is 350 ezret kap.

De nincs vége: az Index derítette ki, hogy az Országos Roma Önkormányzat egy 2011-es határozatban döntött arról, hogy az ORÖ mindenkori működési támogatásainak 10 százaléka az úgynevezett elnöki keret alapját képezze. Az elnök pedig félévente köteles beszámolni a közgyűlésnek a keret felhasználásáról. Nos, Farkas Flórián a rendelet 2011 és 2014 között egyetlen egyszer sem számolt be a közgyűlésnek arról, mire költötte a pénzt. Pedig nem kis összegről van szó: az ORÖ jegyzőkönyveiből kiderül, hogy az említett időszakban az elnöki keret felhasználható összege összesen 287 354 700 Ft volt.

Farkas Flórián, a sokszorosan büntetett előéletű szélhámos cirka 287 millióval egyáltalán nem tud elszámolni, további százmilliókat pedig sokszorosan túlárazott luxuskiadásokra költött, amelyeken nyilván zsíros biznisz volt kivitelezőnek és megrendelőnek egyaránt. Mindezt abból a pénzből, amit az Európai Unió a tartósan munkanélküliek foglalkoztatásának elősegítésére adott. A hűtlen kezelés egyszerűen tagadhatatlan, a világ bármelyik tisztességes bírósága letöltendőre ítélte volna már Farkas Flóriánt.

A Nyugati Fény nagyon decens és visszafogott kérdései:

Mi a bánatos francot csinál az Állami Számvevőszék, amelynek feladata lenne ellenőrizni a közpénzből működő szervezetek könyvelését, gazdálkodását?

Mi a bánatos francot csinál a NAV, a saját belső botrányainak kezelgetését leszámítva?

Mi a bánatos francot csinál a Polt Péter vezette ügyészség hónapok óta? Mi ez a látványos teszetoszáskodás? Ha ellenzéki szereplő vagy, koholt vádakkal is meghurcolnak, de ha a brancshoz tartozol, a legnyilvánvalóbb lopásaidat is elsikálják?

Mit szól a bicskanyitogató korrupcióhoz Orbán Viktor, aki szövetségre lépett a Lungo Drommal, sőt egyenesen miniszterelnöki biztossá nevezte ki Farkas Flóriánt?

És nem utolsósorban: mit szólnak a tisztességes roma állampolgárok, hogy a nevükben ténykedő korrupt vezetők a legaljasabb módon pont az ő támogatásukra szánt pénzeket lopják el, költik eszelős luxusra? Testvéreim, mikor zavarjátok el a pokolba a nyakatokról a saját élősködőiteket?

Zuschlag János 70 millió forintért 6 év letöltendőt kapott. Ha lesz valaha demokrácia ebben az országban, Farkas Flóriánnak és bűntársainak nincs annyi éve hátra az életéből, amennyit jól őrzött magáncellák hűvösében kell majd töltenie.


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/10/07/arcatlanul_szetloptak_a_romaprogramok_penze t_farkas_florian_nem_uszhatja_meg_a_bortont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Juncker szerint: “Tiszteletet és támogatást Törökorszá
  2015-11-29 19:22:04, vasárnap
 
  Juncker szerint: “Tiszteletet és támogatást Törökországnak!" (Mert megérdemli!)

Posted on 2015-11-29 by Admin

Juncker: Törökország megérdemli a támogatásunkat

Jean-Claude Juncker-ez a luxemburgi származású alkoholista szélhámos, nem mellesleg az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió és Törökország gyorsabb közeledését szorgalmazza.

ck
"Az EU-Törökország csúcstalálkozóval elmélyítjük a partnerséget egyik legfontosabb szomszédunkkal, és nemcsak azért, mert éppen szükségünk van egymásra, hanem azért is, mert közösen többet akarunk elérni. Törökország nem csak a tiszteletünket, de a támogatásunkat is megérdemli".
Azt is mondta ez vén martalóc, hogy nem csak a menekültválságban, hanem a gazdasági kérdésekben, az energetikában, az igazságszolgáltatás területén és az emberi jogok kérdésében is támogatni kell Törökországot, hogy gyorsabban teljesítse az európai normákat.
Az Európai Unió 28 tagországának és Törökországnak a vezetői ma Brüsszelben várhatóan közös akciótervet fogadnak el a menekültválság kezeléséről és Törökország európai integrációjának felgyorsításáról.
“...Törökország nem csak a tiszteletünket, de a támogatásunkat is megérdemli..."-hablatyolta vélhetőleg jól betintázva a vén alkoholist.
Miközben az EU-nevű bűnszervezet vezére Törökország tiszteletéről és támogatásának szükségességéről károgott Brüsszelben, azért Törökországban zajlott a megszokott, mindennapi élet.
Ismeretlen támadók lőttek le egy kurd függetlenségért harcoló ismert ügyvédet, Tahir Elçit Diyarbakırban. Elçi éppen sajtótájékoztatót tartott, mikor megtámadták
Egy másik videón még látszik az ügyvéd, majd úgy tűnik, a másik oldalról is megtámadták a helyszínt

https://youtu.be/F7Qw-GrnSTI

Törökország méltán számíthat az EU-nevű bűnbanda elismerésére, tiszteletére, és támogatására. JOGGAL!


http://www.balrad.com/2015/11/29/juncker-szerint-tiszteletet-es-tamogatast-toroko rszagnak-mert-megerdemli/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.