Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut Katalin: "Fegyverek közt hallgatnak a múzsák"
  2015-11-03 21:23:57, kedd
 
  Kohut Katalin: ,,Fegyverek közt hallgatnak a múzsák"

nem vagyok őrült már kijózanodtam nézd a világ alján egy hatalmas forró lávatömeg spricceli szembe azokat akik már alig képesek vonszolni magukat az őket sújtó fekete erők tömegétől ,,forr a világ bús tengere ó magyar, ádáz" halotti tort ülő féktelen őrjöng és hosszabbítja halál életét már nekik minden mindegy náluk hatvan-nyolcvan év nem számít az időben de nekünk egyetlen életünk kötelesek lennénk megvédeni játszanak emberré nemesítést emberré válást senki sem hinné el csak aki látja a valódi formájukat és ismeri eredetüket most óriás leszek és puzzle játékot játszva szétválogatom a népeket mindenkit odahelyezek ahová való ahonnan elindult a vándornép és a honfoglalók a gonoszokat megbüntetem a sír népét visszaküldöm a külső sötétségbe abba a halál hidegségbe amit ráleheltek az élőkre amivel arat a titok jókat és ártatlanokat látod a múzsák hallgatnak az igaz lelkűeknél a tettrekészeknél míg mások végtelen lírai karámként ömlengenek a szócsatában és sikeresek elismertek rövid a kötél az embernek és hosszú annak aki frigyet kötött a sírral és a pokollal versekkel akarod megállítani a gondolat lövedékeket a titkos háborút lírával és tiszta muzsikával harcolni a gonoszság ellen kik csak nevetnek és nyálas ömlengéseknek gondolják az igaz művészetet védekezni csak támadással lehet nem lehet tollas csatát folytatni az emberiség érdekében mert csak kevesek fülébe jutnak el az igaz szavak s ez nem állítja meg a békétlenség és földgyalázat tetteseit nincs igazság talán soha nem volt több ezer év lerendezetlen számlát nyújtott át nekünk és kötelességünk elvégezni a számadást mégis őrült vagyok mert ha józan lennék csak ülnék kényelmesen elhelyezkedve a monitor előtt és diplomatikusan társalognék mindenkivel gonosszal és jóval egyaránt abban a tudatban hogy valahogyan átvészelem ezt az egy életet és nem emelném fel a szavaimat és az igazságokat a népek elé az infantilis mesélős boldog mert a mesében mindig a jó győzedelmeskedik a gonosz elnyeri büntetését de gyerekek nem győzhetnek a világ és emberiség nevében és érdekében bár az is igaz hogy a sötétség nem nyelheti el a fényt ha valahol megjelenik a jó egyedül a tömegben talán mindenki így van vele hát fogjunk egymással kezet küldjünk egymásnak életjelet adja meg a kezdő hangot az aki mindent tud

2015. november 3.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: A légkör
  2015-11-03 15:58:05, kedd
 
 

Vigyázz a szavakkal. Nem is vigyázhatsz eléggé. ,,A légkör", írod, s ,,egy ember légköre", írod - s tudod-e, hogy nincs bonyolultabb és összetettebb tünemény, mint ez a légkör, mely egyszerre jellem és ruhadarabok, sőt az is, hogy téli ruhákat az ember szekrényében naftalinnal, vagy újságpapírral, vagy globol nevű kámforos szerrel védik-e a molyok ellen, s az is, hogy angol fogpépet használ-e, vagy beéri a magyar gyártmánnyal, s az is, szája elé emeli-e egyik kezét, mikor fogai között babrál a fogpiszkálóval, s az is, érez-e megaláztatást egy moziban, mikor a nagy sikerű amerikai újdonságot kell megbámulnia, s az is, olvasta-e Rilkét - mert kell, hogy olvasta légyen! -, s az is, tudja-e igazán, egész szívével és eszméletével, hogy minden szerelem múlandó, s az is, hogy mégis akarja a szerelmet és reménytelen boldogságot, s az is, tud-e méltósággal szembeszállni a világgal, s az is, tud-e és mer gyáván megalkudni a valósággal, s az is, hogy levendulás hajvizet használ-e, vagy egyszerűen kölnivizet... Légkör, írod! Vigyázz a szavakkal, mert kissé összetettek.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Krúdy háza
  2015-11-03 15:56:50, kedd
 
 

Hótól, fagytól és napfénytől szikrázó januári délben Krúdy háza előtt állok meg, Óbudán, a Templom utcában. Toprongyos, földszintes ház, a kaputól jobbra és balra két pár ablak. A bal oldali ablakok mögött a szoba, ahol Krúdy gyertyafény mellett, meghalt.

Ez a valóság, gondolom. Ez az író megvalósította azt, amire író egyáltalán vállalkozhat: saját, külön világot teremtett, külön nyelvjárással, éghajlattal, erkölccsel, mondával és vadállatokkal - megalkotta a semmiből az újat. A legnemesebb, legnagyobb író volt, kortársaim között ő az, akit legtudatosabban tisztelek. Világi sorsa természetesen reménytelen volt. E viskóban halt meg, gyertyafény mellett, mint egy cimbalmos, vagy kiöregedett zsoké. Ez rendben is van így: hol is haljon meg egy magyar író? Palotájában, a Faubourg St. Germain egyik mellékutcájában, hercegnők és lakájok karjai között, míg a kapu előtt Rolls-Royce várja?... Ostobaság. Igazi író ide kell jusson, valahová Óbudára, vagy hasonló városszéli magányba, ahol végül lehajtja fáradt fejét. Ne magyarázzák, hogy mulatságra és kártyára többet költött, mint egy bankigazgató, s lakhatott volna a Rózsadombon is, villában, ha akar! Először is, a gyakorlatban, nem lakhatott volna ott, nem kellett igazán az embereknek. Mindig csak a középszerű kell, a hazug, az, ami a tiszta művészeti igényével jelentkezik, s aminek hallatára az olvasó felkiált: ,,Beavatott vagyok!..." Krúdy nem ,,avatott be" senkit világa titkaiba. Fütyült az olvasóra, a világra. Ezzel a tiszta szándékkal csak ide lehet jutni végül, egy földszintes házba, Óbudára. Ez minden, amit elérhetünk. Ez a valóság.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 1178
  • e Hónap: 3537
  • e Év: 55803
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.