Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Minek dolgoznának? Azért jöttek Európába, hogy megkapják a s
  2015-11-03 22:06:19, kedd
 
  Minek dolgoznának? Azért jöttek Európába, hogy megkapják a segélyt!

http://hirtop.in/hamburgi-bevandorlok-nem-akarunk-nemetet-tanulni-mert-dolgozni-s em-akarunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Orbánnak: Fűtsünk fel minden stadiont!
  2015-11-03 21:43:52, kedd
 
 
Üzenet Orbánnak: Fűtsünk fel minden stadiont!
2015.11.02. 18:26

Nemzetünk ragyogó csillaga, népünk nagy tanítója, országunk hős védője, szemünk fénye drága Orbán Viktor. Ne haragudj, hogy így ismeretlenül merek neked írni levelet, de úgy éreztem muszáj tudatnom veled, én végig ott vagyok melletted a küzdelemben a honért. Most a menekültek elleni harc nagyon kifárasztott a kerítés mellett és kórházban vagyok, de azt mondják ha viszek be magamnak gyógyszert, szappant, takarót, élelmet akkor hamarosan meggyógyulhatok.

Ne tudd meg milyen állapotok uralkodnak itt mert gyurcsány annak idején mindent ellopott. A dolgozókról meg ne is beszéljünk, na azok állandóan itt ténferegnek mert szerintük kevesen vannak, és alacsony a fizetésük. Élnének meg a közmunkabérből, ahogy az nekem is nehéz volt eleinte, de én már tovább látok az orromnál, és Te is megmutattad a helyes irányt amely végén tündérország vár szeretett hazánkra. De ezért áldozatot kell hozni mindenkinek, és türelmesnek kell lenni az állandó támadások közepette amely ellen csak Te vagy az egyetlen oltalmazónk. De ezek itt ezt nem veszik észre, valahogy csak el kellene nekik magyaráznod. Lehet nem is értenék meg, hiszen ők nem olyan felvilágosultak mint én, de azért egy próbát megérne.

Pedig már látszanak az eredmények. Reggel mikor lemegy a pára az ablakról a kórteremben, ha az éppen nem fagyott be a rossz fűtés miatt mert akkor tovább kell várni, már látni lehet a szemben épült gyönyörű stadiont. Fenséges látvány, nagyon jól tettétek itt a Szent László kórház előtt, hogy a parkolástól lezártátok az utca egy részét az autók elől. Így jobban látszik a gondozott gyep az építmény körül. Ne parkolgassanak itt akik ide jönnek a betegségük miatt.

De most komolyan, számomra az ilyen látvány felér egy fél gyógyulással. Ezt mondom a családomnak is állandóan, nagyon fontos az életforma váltása, csak így lehet a szép jövőt építeni. A feleségem még nem nagyon érti, szerinte neki vasárnap is dolgozni kellene a boltban a qrva sok adó miatt. Mindig azt mondja így többet kell neki ott dolgoznia, és mégis csökken a fizetése. Ilyenkor csak ránézek, aztán az udvaron fekvő vak komondorra, és egyből tudja igazam van. A gyerek már érti a lényeget, nem is kér reggel semmit enni, büszke szédelgéssel megy az iskolába a kötelező énekórára. Nem kell itt minden egyes problémát úgy felnagyítani, ha nincs pénz a gyerekétkeztetésre, majd megoldjuk itthon. Fontos az öntudat és az áldozat, nélkülük nincs meg siker. Én már beláttam.

Szomorú voltam és bevallom férfiasan sírtam is, mikor meghallottam nem lesz kész a kisvasutad drága Viktor a szülőfaludban. Szerintem a szocik tehetnek róla, de erre már te is biztos rájöttél magadtól. Nekünk ennyire egyforma a gondolkodásunk, hogy ebben biztos vagyok.

Viszont nagy örömmel tölt el a legújabb hír a stadionodról, és bevallom neked akkor is könny volt a szemembe mikor olvastam róla. Mert tévénk az van, de nem tudom fizetni a kábel díjat, viszont a szomszédból minden áthallatszik mikor az tévézik. Most is onnan tudom a jó hírt, de azt ne tudd meg mi volt hozzá a vélemény. Ilyen helyen lakom, de mindent felírtam amit mondanak rólad, egyszer majd elküldöm az illetékeseknek. Postára nem adom fel, mert arra nincs pénzem, de ha megírod hova kell az ilyen jelentést vinni, odáig még elgyalogolok. Hiába is próbálnám nekik elmagyarázni, a szomszéd még ismerhette fel a tényt, csak Te lehetsz ennyire előrelátó, csak neked juthat eszedbe az a kiváló megoldás a foci fellendítésére, fűtsük a gyepet télen is hagy tudjanak edzeni drága focistáink. Ehhez viszont épület kell, és modern technika. Az viszont drága. Nem lehet ingyen megkapni semmit ezen a világon. mindenért meg kell dolgozni. Ezt Te nagyon jól megmondtad annak idején. Én is ezt vallom, és a két diplomám dacára elvégzek minden munkát amit nekem szánsz, mert rám számíthatsz ezt tudnod kell. Abban is biztos lehetsz, ha segíteni kell a kazán építésében megyek azonnal. Nekem nagyon tetszik a stílus, amelyben építed, és bár kicsit drága de saját lábon áll. Milyen szép is lenne ha egyszer minden gyep fűtött lenne ebben az országban.

Lassan zárom soraimat, kicsit szédelgek az éhségtől olyan kevés ez a kórházi koszt. De nem is lehet most betegnek lenni mikor még annyi a feladat előttünk, hogy szebbé tegyük az országot. Ki kell osztani a földeket, és azt csak az olyan nagyon hozzáértők kaphatják meg akik szeretnek téged. Mélyre kell ásni a gaz brókereket, ne figyeljen már rájuk senki. Meg kell vásárolni közpénzből a TV-2 jogait, és ott is el kell kezdeni a folyamatos félre tájékoztatást. Hallgatni kell a kitiltottak listájáról, be kell vezetni a netadót, a meglevőket is lehet még emelni. Ki kell osztani a közbeszerzéséket a haveroknak, a héten még Mészáros Lőrinc nem nyert Neked egy milliárdot sem. Úgyhogy hamarosan megyek, és harcolok érted kedves vezetőm.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/11/02/uzenet_orbannak_futsunk_fel_minden_stad iont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fazekas és a társadalmi igények
  2015-11-03 21:40:58, kedd
 
  Fazekas és a társadalmi igények

"figyelembe véve a társadalmi igényeket, a vadgazdálkodási feladatokat a Földművelésügyi Minisztériumba integrált igazgatóság fogja koordinálni"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csányi a Föld leggazdagabbjai közé került, a gázszerelő is n
  2015-11-03 21:34:28, kedd
 
  A devizahitelesek már sejthetik, hogy kik miatt és miért kellett nekik tönkremenni. Csányi és bankár társaik
semmivel nem dolgoznak többet, mint pl. egy gimnáziumi matematika tanár, vagy egy zenetanár, vagy egy mérnök. A pénz dolgozik helyettük, a kamatok és az általuk kifosztott emberek munkájának eredménye
kerül hozzájuk. A kockázatuk majdnem nulla, mert bankcsőd esetén sem kell elmenniük kubikosnak.

**


2015. 11. 3. 10:20

Csányi a Föld leggazdagabbjai közé került, a gázszerelő is nagyot durrantott

Idén is listázott a Forbes. Az amerikai kiadó és média vállalat magazinjának magyar nyelvű mutációja nyilvánosságra hozta a leggazdagabb magyarországiakat.

A nagy meglepetés az, hogy
Csányi Sándor lett az első magyar dollármilliárdos,

ezzel nem csak a magyar lista élén végzett, de 287,9 milliárd forinttal felkerült a Forbes World's Billionaires nemzetközi elitlistájára is, hiszen átlépte az 1 milliárd dolláros küszöböt. Nem mellesleg a Földön mintegy ezerhétszáz dollármilliárdos él, Magyarország gazdasági helyzetét kiválóan illusztrálja, hogy Csányi ennek a csoportnak így is csak a legaljára fért bele. Csányi nem feltétlenül most lett ennyire kőgazdag, de a Forbes idén nézte át az OTP-vezér szingapúri érdekeltségeinek és befektetési alapjának legfrissebb jelentéseit. Ebből pedig kiderült, hogy az MLSZ elnöke Sertorius nevű alapjában 64,5 milliárd forintnyi pénzt dugott el. Igaz tavalyi vagyonát is 159,5 milliárdra becsülték, tehát biztosan nincs olyan devizahiteles otthona, amiből kilakoltatná az általa irányított bank.

Gattyán György a magyar pornónagyhatalom császára, Jasmine.com tulajdonosa a második helyre szorult, a Forbes szerint 165,4 milliárd forinttal rendelkezik. Idén azonban be kellett csuknia az Andrássy úti luxusáruházát, az Il Bacio di Stilét, amit ráadásul a NAV is zárolt. Hiszen áfa-elkerülés miatt a NAV akkora bírságot szabott ki Gattyánra, amely akár 50 milliárd forint is lehet. Az ügy az Európai Bíróság elé került, egyelőre a pornó-kereskedőnek áll a zászló.

Bige László szerint nem a szexben, hanem a trágyában van a lé. A Nitrogénművek tulajdonosa 157,3 milliárdos vagyon felett székel a harmadik helyen.

A további sorrend: 4. Demján Sándor 155,6 milliárd forint, 5. Széles Gábor 125 milliárd forint, 6. Simicska Lajos 112 milliárd forint, 7. Veres Tibor 107 milliárd forint, 8. Kasza Lajos 92,8 milliárd forint, 9. Wáberer György 81,3 milliárd forint, 10. Rákosi Tamás 78 milliárd.

Széles nem a veszteséges EchoTV-ből és Magyar Hírlapból él, hanem leginkább a Videoton Holdingból, amely európai szinten is a leghatalmasabb elektronikai gyártási szolgáltató. Simicska ugyan már nem Orbán haverja, de nem lett hirtelen csóró, maradt neki valamicske kis pénzecske, amit tejbe és tévékbe apríthat.

Garancsi István Videoton FC tulajdonosa nagyot ment, idén a 20. helyen áll. Orbán Viktor felcsúti földije, a gázszerelőként közismert
Mészáros Lőrinc bekerült a Forbes 33-as listájára.


http://alfahir.hu/csanyi_a_fold_leggazdagabbjai_koze_kerult_a_gazszerelo_is_nagyo t_durrantott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Delejes lett Döbrögi iránytűje
  2015-11-03 20:36:36, kedd
 
  Delejes lett Döbrögi iránytűje

Posted on 2015-11-03


FELÉR PÁR SÚLYOS BEISMERÉSSEL ORBÁN ÚJ IRÁNYTŰJE

orbi
Jobboldali értelmiségiek olyan vitairattal lepték meg a miniszterelnököt, amit ő a következő tíz év iránytűjének nevezett. A dokumentum - ha óvatosan is - komoly kritikákat fogalmaz meg az ország állapotával, így az elmúlt öt év kormányzásával kapcsolatban is. Tesztelje magát, felismeri-e a különbséget a baráti és az ellenzéki kritika közt!
,,Magyarország és a magyar nemzet 2015-ös helyzetét nehéz tömören értékelni, talán a valósághoz legközelebb az áll, ha azt mondjuk: jó irányba halad" - talán ez az óvatosan optimista kijelentés a legjellemzőbb arra a kiadványra, amit pénteken, Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében mutattak be. Az idők jelei című vitairat - amelyet a Keresztény értelmiségiek Szövetsége, a Professzorok Batthyány Köre és a Magyar Polgári Együttműködés egyesület állított össze - az ország előtt álló kihívásokat, lehetséges megoldásokat kívánja összefoglalni. Ahogy a kormányfő fogalmazott: ,,Ez az írás a következő tíz év iránytűjének szerepére joggal aspirálhat."
A mintegy ötven oldalnyi, közéleti témákat körbe járó dokumentumra kettősség jellemző: egyrészt az az optimista hangulat hatja át, hogy a rendszerváltás a második Orbán-kormány alatt befejeződött, de mégis számos (Osztie Zoltán plébános szerint pontosan 661) hiányosságot azonosít. Bár a fogalmazás általában óvatos, és a szerzők hisznek benne, hogy létezik keresztény megoldás, számos esetben ellenzéki politikusokat megszégyenítő nyíltsággal nevezik néven a problémákat, főleg a magyar politika örökzöld kérdéseiben: oktatás, egészségügy, szociális ellátás.
A lenti tesztben kiemeltünk néhány jellemző mondatot a vitairatból, amelyekhez a parlamenti jegyzőkönyvekben kerestünk hasonló témákban ellenzéki megszólalásokat. Próbálja ki, felismeri-e, hogy mi a féltve aggódó kritika, és mi az ellenzéki akadékoskodás, és kitalálja-e, hogy kitől származnak az alábbi idézetek!

1. “Jogos igény, hogy a gyerekkel kiegészült élettársi kapcsolatot is családnak tekintsük."
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP)
Az idők jelei című kiadvány
Latorczai János (KDNP)

2. “Aztán értésére adjuk mindenkinek, hogy házasságot kötni pedig kötelező, merthogy az élettársi kapcsolatban élők nehogy azt képzeljék, hogy ők az új magyar rendszer építőkövei lehetnek."
Harangozó Tamás (MSZP)
Vadai Ágnes (DK)
Az idők jelei című kiadvány

3. "Az értelmiség, a szakmai szervezetek és a polgárok bevonása a döntésekbe elengedhetetlen."
Schiffer András (LMP)
Gyurcsány Ferenc (DK)
Az idők jelei című kiadvány

4. “A hatalom nem kérdez vissza, a hatalom nem egyeztet, a hatalom elmondja, hogy mi lesz."
Szabó Szabolcs (Együtt)
Szakács László (MSZP)
Az idők jelei című kiadvány

5. “A gazdaság zavartalan és sikeres működéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy visszaszoruljon a kormányzati rendszereket is érintő korrupció, amely befurakodott a döntéshozás több szintjére, de nem kerüli el a társadalom széles rétegeit sem."
Az idők jelei című kiadvány
Szél Bernadett (LMP)
Volner János (Jobbik)

6. “A különböző korrupciókutató intézetek felmérései arról tanúskodnak, hogy 2010 óta csak romlott a helyzet, nagyobb lett Magyarországon az Orbán-kormány hivatalba lépése óta a korrupció mértéke."
Schiffer András (LMP)
Az idők jelei című kiadvány
Volner János (Jobbik)

7. “Hazánkban az államháztartás konszolidált egészségügyi kiadásai - Európában egyedülálló módon - csökkennek és 4% alá kerültek."
Az idők jelei című kiadvány
Tukacs István (MSZP)
Schmuck Erzsébet (LMP)

8. “Az egészségügy helyzetének további romlását csak radikális forrásbevonással lehet megállítani. Minden egyes döntés, ami nem erről szól, csak a probléma megkerülését jelenti, azt, hogy a kormány nem tud mit kezdeni a helyzettel."
Hegedűs Lórántné (Jobbik)
Az idők jelei című kiadvány
Schmuck Erzsébet (LMP)


9. “Túl sok az elsajátítandó ismeret, kevés az ismétlés és a gyakorlati foglalkozás; a tanulók kötelező órái messze meghaladják azt a mértéket, amelyet életkoruk szerint elbírnak."
Kiss László (MSZP)
Farkas Gergely (Jobbik)
Az idők jelei című kiadvány


10. “A NAT-ban, illetve a kerettantervekben megfogalmazott tananyag túlméretezett, és még az átlagos képességű gyermekek számára is szinte megtanulhatatlan mennyiségű ismeretanyagot jelent."
Kunhalmi Ágnes (MSZP)
Farkas Gergely (Jobbik)
Az idők jelei című kiadvány

11. “A nyomorúsággal a magyarországi szociálpolitika nem tud mit kezdeni. Nincs rá eszköz, nincs ajánlott módszer, de még egységes szemlélet sem alakult ki."
Az idők jelei című kiadvány
Gúr Nándor (MSZP)
Szabó Tímea (PM)

12. “Lehet tagadni azt, hogy nincs szegénység, lehet azt mondani, hogy nincs mélyszegénység, nincs nyomor, de van, sajnos van. Sajnos, önök erről nem akarnak tudomást venni."
Ikotity István (LMP)
Az idők jelei című kiadvány
Gúr Nándor (MSZP)

13. “Érdemes megnézni, miért keres többet a fodrász, az autószerelő vagy az informatikus, miért értékeljük többre a munkáját annak, aki a hajunkkal, az autónkkal vagy a számítógépünkkel foglalkozik, mint akire a gyermekünket bízzuk. Ez a társadalmunk eltorzult értékítéletét mutatja."
Sallai R. Benedek (LMP)
Az idők jelei című kiadvány
Tóbiás József (MSZP)

14. “Mondok önnek egy példát: 9 év után nettó 93 ezerért a kisgyermekgondozó ott áll, 37 év munkaviszony után ott áll az ápoló 108 800 forint nettó bérrel, és 102 000-et kap 33 év munka után a gondozó."
Az idők jelei című kiadvány
Kórózs Lajos (MSZP)
Szél Bernadett (LMP)
(Forrás: vs)

Bal-Rad komm: Aztán lehetne a 15. pont. Amit a Jóistenért sem mondana ki egyik fél sem. Az ország rombadöntése, kifosztása, reménytelenségbe taszítása! Előre kitervelten, nyereségvágyból, bűnszövetségben, aljas indokból.
Ezt persze egyik politika maffiacsalád fejreolvasója sem mondja ki, mert mindegyik bűnbanda része annak a nagy-egész bűncselekménysorozatnak, ami Magyarország történelmébe úgy vonult be, hogy a RENDSZERVÁLTÁS!

http://www.balrad.com/2015/11/03/delejes-lett-dobrogi-iranytuje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rossz hírek Felcsútról: pepecselés, vacakolás állhat a nagy
  2015-11-03 20:31:33, kedd
 
  Rossz hírek Felcsútról: pepecselés, vacakolás állhat a nagy álom útjában


publikálva
2015. nov. 01., 18:15


Elmaradt a tegnapi nagy átadóünnepség, fészkelődik a nemzetbiztonsági bizottság, rács mögött a kiflis rabló, a farkas megúszni látszik, de visszatér. Nem túl komoly vashírek.

Kutya fülét adtak át tegnap Felcsúton, nem a kis csühöst

Bár a lé dőlt bele, s a szakmai hozzáértésben sem mutatkozott hiány, hisz a Swietelsky Vasúttechnika Kft. építi a kisvasutat, a nagy álom, a felcsúti kisvasút jelentősen megcsúszni látszik. Pedig minden rendesen le is van papírozva, azt írja különös riportjában a Népszabadság, hogy ,,a szerződést július 10-én a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc által vezetett alapítvány és az osztrák tulajdonban lévő építőcég magyarországi vasútépítő leányvállalata írta alá. Egyetlen pályázóként az alapítvány nyerte a kiírást, ami a felcsúti kisvasút építéséről szólt. Az átadást október 31-re ígérték". Nos, tegnap nem volt semmilyen átadás, mostanában már tavaszra ígérik. S milyen igazuk van, ki a bánat akar télen kisvasutazni? Pláne Felcsúton!
De hol megy majd a kisvasút?

Állomás Felcsúton - De hol megy majd a kisvasút?

Fotó: Sióréti Gábor


No, azért ezt a ,,ki akar"-t kezeljük csak óvatosan, hiszen az uniós pályázatban napi 2600-7500 utast lengettek be az alkotók, ami annál is valószínűbb szám, mint hogy Felcsút összlakossága lassan meghaladja az 1800 főt is. Az Úttörő Vasút meg csúcsforgalom idején szállít napi 1500 utast (pajtást), de az ugyebár Budapesten van, ahol nem tudnak élni az emberek.
Ja, a Népszabó riportja annyiban különös, hogy nincs benne megszólaló, Felcsúton hallgat mindenki, mint a sír. Miért? Örömében, mert a nép, az istenadta nép / Oly boldog rajta, Sire!

http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/rossz-hirek-felcsutrol-pepecseles-vacakolas-al lhat-a-nagy-alom-utjaban-97051


**************************



Joszif Sztálin szárnyvasút

Egyik este a téri őr nyitva felejtette az öntözőkutat, reggelre a víz vastagon beborította az egész kiskört, és még másnap este sem lehetett rálépni a sáros utakra. Mint nagy esők után, most is beszorultunk a kocsmába, a téri őr gondatlanságát emlegettük, majd a beszélgetés az emberek hanyagságára, nemtörődömségére terelődött át. Bozó, a szállítómunkás figyelmesen meghallgatta történeteinket, kivárta, amíg mindenki végére ér a mondanivalójának, csak aztán szólalt meg:

- Életem során, kedves uraim, már sokfelé megfordultam, sok csirkefogóval akadtam össze. Emlékszem rá, mikor egy magyar eladott harminc mázsa timsót étkezési sónak; ismertem Bubajt, a cigányt, aki a háború idején kirabolt egy dohányraktárt, és egyetlen fillér nélkül, csak a cigarettákat osztogatva beutazta a félvilágot; találkoztam azzal a bandával, mely sorra járta a falvakat, és az utcák páros házszámait kicserélte a páratlanokkal - persze, nem ingyen; mégis azt kell mondanom, hogy ha az életemben látott összes linkséget egy halomba raknám, akkor sem érnének fel a Joszif Sztálin szárnyvasút építkezésének még a lába ujjához sem.

1951 nyarán a vasútépítőkhöz kerültem, néhány kisebb vonaljavítási munkán dolgoztam, utoljára Hódmezővásárhely alatt. Még nem is értünk a munka végére, mikor váratlanul N. dunántúli bányavárosba rendelték az egész brigádunkat. Hiába tiltakoztunk, hogy a pályaszakasz teljesen leromlik, ha nem fejezzük be a javítását, sőt félig készen még a korábbi forgalmat sem tudja lebonyolítani, vezetőink központi utasításra hivatkoztak, és még azt sem voltak hajlandók elárulni, hogy milyen célból irányítanak át minket N.-be. A kis bányavárosban, legnagyobb megdöbbenésünkre, már száz és száz vasúti lakókocsi állt, valamennyi telezsúfolva munkásokkal, becslésem szerint az ország összes vasútépítő brigádjainak legalább a felét összegyűjtötték itt.

Már több mint egy hete ott rostokoltunk a város szélén, de még senki egy árva szóval sem mondta, hogy mihez kezdjünk. Az emberek unalmukban kártyáztak, és a környékbeli vízhordó lányokat hajkurászták, a lakókocsik közötti bozótban minden este szinte forrtak a bokrok. A várakozás második hetének közepén végre nagygyűlésre hívtak össze minket az n.-i futballpályán.

A beszédet egy magas, elegáns férfi tartotta, őt a minisztérium küldte ki hozzánk, mint országos vasútügyi felelőst - évekkel később egyszer még találkoztam vele, akkor már visszatért eredeti szakmájához: ismét fogtechnikus volt. Bejelentette: minket ért az a megtiszteltetés, hogy felépíthetjük a Joszif Sztálin szárnyvasutat. Ezen a vonalon szállítják majd a szenet N.-ből a sztálinvárosi kohókba. Fontos nemzetgazdasági érdek, hogy a szárnyvasút minél hamarabb felépüljön, határidőnek Sztálin elvtárs legközelebbi születésnapját, 1951. december 21-ét tűzték ki.

Egymásra néztünk: már alaposan benne jártunk a szeptemberben, tehát ezt a körülbelül egy évig tartó munkát két hónap alatt kell majd elvégeznünk, ráadásul olyan évszakban, mikor a hideg időjárás szinte lehetetlenné teszi nemcsak a földmunkát, de még a sínszerelést is. Egy öreg mérnök felállt, kérte, hogy vizsgálják felül ezt a tervet, és amennyiben van rá mód, halasszuk el a munka megkezdését tavaszra, a hátralevő időben a brigádok inkább fejezzék be az országban szanaszét befejezetlenül hagyott építkezéseket, melyek mind forgalmi dugókat okoznak, de az első sorban álló vezetők lehurrogták, a fogtechnikus felírt valamit ezüstszínű blokknoteszébe, másnap az öreg mérnök ott ásta az árkot a segédmunkások között.

Most már elmondhatom, hogy akkor én és még sokan közülünk nem adtunk igazat az öreg mérnöknek. Tudtuk, hogy télen nem szoktak vasutat építeni, de fiatalok voltunk, és azt hittük, hogy nincs a világon semmi, ami felülmúlhatná a mi erőnket. Számtalan kedvezmény táplálta önbizalmunkat: magasabb fizetés, naponta háromszor kaptunk húst, este pedig fél liter bort.

Órákon belül megindult a munkagépek karavánja N. felé: lépkedő exkavátorok, melyeket eddig csak Sztálinváros építkezésén láttunk, bulldózerek, markológépek, földgyaluk, frissen csillogott rajtuk az olaj, látszott, hogy csak nemrégen bontották ki őket fedőrongyaikból. Azt mesélték róluk, hogy honvédségi gépek, egy háború esetére tették félre őket, most is csak a Joszif Sztálin szárnyvasút építkezésének sikeréért vetik be, a munka végeztével mennek vissza ismeretlen tárolóhelyükre.

Bár az időjárás nem kedvezett nekünk - ebben az évben korán megjöttek a talajmenti fagyok, szikrázott a föld, volt olyan reggel, hogy három új, de rosszul megedzett lapát hajlott össze a kezemben -, az emberek munkájának mégis utol kellett érni a gépek tempóját. Még a legöregebb, az egész világot megjárt kubikosok sem láttak töltést, mely olyan gyorsan épült volna fel, mint a mi pályaszakaszunk - igaz, már itt, a földmunkánál elkezdődött a hihetetlen pazarlás és pusztítás.

Ha esett az eső, a teherautók kerekei elé kilométerhosszan deszkákat fektettünk le a töltésig. Mikor az autók belenyomták a sárba, senki sem ásta ki a deszkákat, hanem újakat raktak a tetejükbe, és ki tudja, hányszor ismétlődött ez meg, egész erdők süllyedtek el így. Saját szememmel láttam, mikor a dömperesek, akiknek csak a minél magasabb köbméter teljesítmény volt a fontos, hatvan új csákányra rászórták a földet, és mire hetek múlva elhordták ezt dombot, a csákányok úgy megrozsdásodtak, hogy alig lehetett szétfeszíteni egymáshoz tapadt fejüket.

Nem akarom magukat azzal untatni, kedves uraim, hogy elmondjam egy szárnyvasút felépítésének minden részletét, elég legyen annyi, hogy a földmunkák befejezése után egy ideiglenes, úgynevezett provizor-vágányt fektettünk le, ezen szállítottuk a betongyűrűket, szálvasakat és a többi pályaépítési anyagot. Rendes körülmények között mielőtt a végleges vágány a helyére kerülne, felszedik a provizor vágány síneit és tartozékait, de a Joszif Sztálin szárnyvasútnál erre sem jutott idő, már november közepén jártunk, és még mindig hátra volt a munka nagy része. A fogtechnikus úgy rendelkezett, hogy a munkatempó érdekében a provizor-vágányt ott kell hagyni a helyén, a gépek majd földet hordanak fölé, és erre fektetik rá a végleges síneket. Ott álltunk és néztük, hogy takarja be a göröngyökbe fagyott föld a vágányt, hogy pusztul el örökre ez a milliós érték.

Este a tűznél, míg a bográcsban fövő üres rizslevest néztük - hol volt már a naponta háromszori hús és bor, még az ételszállító teherautóinkat is elvették -, azon tűnődtünk, hogy megbüntetnek-e majd ezért a pazarlásért valaha is valakit? De úgy látszik, a siker mindent igazol, a szárnyvasút a határidő előtt két nappal elkészült, december huszadikán este vezetőink kalapszámra kapták a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat.

Sztálin elvtárs születésnapján került sor a szárnyvasút ünnepélyes felavatására, száz tengelyből álló szerelvény vitte az n.-i szenet Sztálinváros felé. Emlékszem: gyönyörű decemberi nap volt, az évszakhoz képest szokatlanul meleg, ki kellett gombolni magunkon a vastag pufajkát. Tíz órakor a miniszter átvágta a nemzetiszínű szalagot, és a vonat, mozdonyán Sztálin és Rákosi képével, útnak indult. Nem tagadom: a mellemet eltöltötte a büszkeség. Már az milyen nagy dolog, mikor az ember otthon kifarag egy kis széket vagy dobozt, hát még akkor egy ilyen friss, földszínű, hatalmas, sok kilométeres pályát felépíteni, amihez hozzájárult az én kezem munkája is!

Az öreg mérnök állt mellettem, aki ellenezte a téli építkezést, és ezért lefokozták segédmunkássá. Ebben a pillanatban úgy éreztem, hogy nincs igaza, megbocsátottam a fogtechnikusnak és a többi vezetőknek az embertelen, pusztító munkatempóért, arra gondoltam, hogy ilyen nagyarányú vállalkozásokat csak ilyen módon lehet keresztülvinni.

A szerelvény még el sem tűnt a szemünk elöl, mikor egy kanyarban váratlanul megállt. Ahányan voltunk, mind odafutottunk, és megdöbbenve láttuk, hogy a szerelvény alatt a sín úgy meghajlott, mint egy ugrálókötél. A töltés fagyos göröngyeinek nem kellett több, mint egy téli napsütés, felengedtek, és a vonat súlya összepréselte őket. Az egész pályatest szinte önmagától süppedt, olvadozott, ha a szerelvény valamilyen csoda folytán ki tudott volna keveredni a kátyúból, akkor se mehetett volna tovább egy métert sem. Megdöbbenve néztük, mozdulni sem tudtunk, csak az öreg mérnök kezdett őrjöngeni, puszta kézzel akarta feltépni a síneket. Végül is jöttek a vasutasok, szétkapcsolták a szerelvényt, daruk emelték ki a kocsikat, majd vontatók húzták őket vissza az állomásra.

Maguk most azt hiszik, uraim, hogy az illetékesek ezek után belátták, hogy nem lehet erőltetni a téli építkezést, és elhalasztották tavaszra. Sajnos, nem így történt. A munkát folytatni kellett, új határidőt tűztek ki, már nem emlékszem pontosan, hogy mit, talán úgy január végén kellett átadnunk a szárnyvasutat.

Ha van Isten, még ő is eltakarta a fél szemét, hogy ne lássa azt, ami most következett. Megint nem jutott idő arra, hogy szabályszerűen felszedjék a régi síneket, mielőtt az újakat lefektetnék, és mint a provizor-vágányra az első sínek, úgy került rá erre a pályatestre a második, vagyis most már három vasút állt egymás fölött. Nem is mertük felbecsülni, hogy milyen értékekre döngölik rá a gépek a földet! De fönt a fogtechnikus és a többiek csak azzal törődtek, hogy fokozzák az építkezés tempóját, például külön prémiumot tűztek ki annak a brigádnak, mely leggyorsabban tudja kiemelni és szétverni a hatalmas betongyűrűket. Az előző kudarcokból csak annyit tanultak, hogy most már vigyáztak: a föld ne kerüljön fagyosan a döngölők alá, a töltésen éjjel-nappal lángszórós katonai egységek dolgoztak.

Aztán egy nap - persze, megint határidő előtt - újból elkészült a Joszif Sztálin szárnyvasút. Ne kérdezzék tőlem, hogy avatták fel, én nem vártam be az ünnepséget, azon a napon, mikor felemelkedtem a sínek mellől, és láttam, hogy már minden csavar a helyére került, elnéztem messzire, hogy kanyarog a lángszóróktól perzselt, fekete töltés a hóval borított mezők között, leadtam a szerszámaimat, és végleg otthagytam nemcsak a Joszif Sztálin szárnyvasutat, de még a vonatépítőket is.

Évek teltek el, és nem hallottam semmit a Joszif Sztálin szárnyvasút felől. Egyszer, már 1954 tavaszán, Pusztaszabolcson vártam a csatlakozást, itt a váróteremben tudtam meg két bányász beszélgetéséből, hogy az n.-i bánya kapacitását rosszul becsülték fel, alig egy évvel a szárnyvasút felépítése után teljesen kimerült a szénkészlete, egy grammot sem tudott adni a sztálinvárosi kohóknak. Mivel az egész vonalat csak az n.-i szén kedvéért építették fel, a szárnyvasúton többé nem jártak vonatok, csak a környékbeliek hajtották rá kecskéiket és libáikat a sínekre, hogy lelegeljék a feltörő, magas dudvát.
[ Digitális Irodalmi Akadémia ]

http://dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00482a/moldova00488/moldova00488 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögiék zsebére megy a játék-de mi fogjuk nyögni
  2015-11-03 20:18:39, kedd
 
  Döbrögiék zsebére megy a játék-de mi fogjuk nyögni

Posted on 2015-11-03


Ismét megfenyegették Magyarországot
Nem csillapodik a nyilatkozatháború menekültügyben az európai politikusok részéről. Ezúttal megint Werner Faymann osztrák kancellár jelentette ki, hogy ha egy uniós ország nem akar menekülteket befogadni, akkor annak pénzügyi következményekkel kell járnia.
Üzent az osztrák kancellár
Werner Faymann kancellár kedden kijelentette: ha valamelyik uniós állam nem akar részt venni a menekültek Európán belüli elosztásában, vagy kevés menekültet akar befogadni, akkor annak pénzügyi következményekkel kell járnia.
A szociáldemokrata politikus ezzel az uniós támogatás csökkentésének lehetőségére utalt és nagy valószínűséggel Magyarországnak üzent.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten azt mondta, hogy a kormány az európai menekültügyi kvótákkal szemben bírósághoz akar fordulni. Azt is hozzátette, hogy a Nyugat-Európából visszatoloncolni tervezett menekülteket Magyarország nem fogadja vissza.
Az osztrák kancellár tájékoztatása szerint Ausztriában 20 ezer átmeneti befogadóhely áll jelenleg a menekültek rendelkezésére, azonban ezek közül néhányat még téliesíteni kell.
(portfolio)
Bal-Rad komm: A kevesebb pénz “ígérete" olyan Döbrögiéknek, mint ördögnek a tömjénfüst! Irtóztató még a gondolata is! Márpedig ők nagyon nem szeretnék, ha csökkenne az uniós apanázs. Viszont egy üleppel két lovat még a hordavezérek sem képesek megülni!
-Ám ha csökken az abrak, azt mi fogjuk kipótolni! Úgyhogy vagy ebbe-vagy abba fognak beledögleszteni bennünket!


http://www.balrad.com/2015/11/03/dobrogiek-zsebere-megy-a-jatek-de-mi-fogjuk-nyog ni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És így jött el 1956. novembert 4-e hajnala
  2015-11-03 20:16:51, kedd
 
  "Október 28-án Dulles amerikai külügyminiszter Texasban kijelentette: Magyarországot nem tekinti ,,potenciális katonai szövetségesnek". Másnap a moszkvai USA-nagykövet tudatta az oroszokkal Eisenhower elnök álláspontját: ,,Az Egyesült Államok sem most, sem korábban nem támogatta egyetlen védtelen nép nyílt lázadását olyan erő ellen, amely felett várhatóan nem győzhet." Moszkva megkapta a zöld jelzést a forradalom leverésére. És Hruscsov nem késlekedett..."

És így jött el 1956. novembert 4-e hajnala. Jöttek az oroszok, tankjaikon hozták magukkal Kádárékat és elvitték a forradalmunkat.
Világítsanak a mécsesek, így emlékezzünk az áldozatokra!
Hajtsuk meg a fejünket Magyarország előtt, a hős hazafiakra emlékezve!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsákmányolni valóra vágy a horda!
  2015-11-03 20:15:50, kedd
 
  Zsákmányolni valóra vágy a horda!


Posted on 2015-11-03 by Admin


,,A Nagy Fülkeforradalom győzteseinek szinte első dolga volt, hogy elkonfiskálták az »zemberek« 3000 milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári megtakarítását, mondván, hogy rossz helyen van az a pénz a »tőzsdéző pénztáraknál«, majd a szirénszavú, mindig igazat mondó nyugdíjvédelmi biztos megvédi öregkorunk biztonságát. Mindenki nyugodjon meg, az a pénz kinek-kinek az egyéni számlájára kerül majd, s ha eljön az ideje, megfialva visszaadja az állam nyugdíj formájában.
Azóta Selmeczi Gabriella is eltűnt a színről, a pénz is, meg a nyugdíjszámla ígérete is. A napokban előbb Lázár főminiszter vallotta be, hogy a kormánynak esze ágában sincs egyéni nyugdíjszámlákat vezetni, aztán Varga nemzetgazdasági tárcavezető finomított ezen: vannak is, meg nem is egyéni számlák, de azoknak a jelenlegi rendszerben semmi értelme. Azokból legfeljebb annyi derül ki, fizetik-e valaki után a bérjárulékokat vagy sem, és hány év szolgálati időről tud az állam.
Varga miniszter most mégis öngondoskodásra bíztat. Lépjünk be valamelyik nyugdíjpénztárba, mert ez a nyugodt öregkor garanciája. Reménykedjünk abban, hogy nem járunk úgy ezzel is, mint az atomerőmű a »nyugdíjára« félretett tartalékával, vagy mi a 3000 milliárdunkkal."
(mandiner)
Bal-Rad komm: Jajj nekünk! Már megint nyugdíjpénzre fáj a döbrögista horda foga! Megint öngondoskodó spórolásra buzdít!-amit aztán megvédenének!


http://www.balrad.com/2015/11/03/zsakmanyolni-valora-vagy-a-horda/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi tanácsadója egy szimpla szélhámos?
  2015-11-03 20:14:05, kedd
 
  Döbrögi tanácsadója egy szimpla szélhámos?

Posted on 2015-11-03 by Admin


Az életrajzokat közlő kiadó vezetői szerint minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.

hab
Az RTL Klub sikerült felvennie a kapcsolatot az életrajzokat közlő kiadó vezetőjével, aki elmondta: minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.
Az életrajz szerint Habony 1968 január 1-én született Budapesten,1978-1983 között a Kond utcai Álatlános Iskolába járt. Ez az egyetlen, pontosan beazonosítható oktatási intézmény az önéletrajzban, amelyben középiskolaként a Képzőművészeti Szakközépiskola szerepel. Az RTL Klub Híradójának stábja megkeresésére olyan iskolák közül, ahol 1983 ás 1987 között ilyen irányba tanulhattak a fiatalok, három budapesti intézmény mellett több vidéki iskola is azt a tájékoztatást adta, hogy hozzájuk nem járt és érettségit sem szerzett Habony Árpád.
Az életrajz szerint a tanácsadó1987 és 1990 között a Magyar Képzőművészeti Alap, a Magyar Képzőművészeti Főiskola és a Soros Alapítvány restaurátor-képzésén vett részt. A jogutód Magyar Képzőművészeti Egyetemnek az említett restaurátor-iskoláról nincsen tudomása.
A Ki kicsoda szerint Orbán Viktor tanácsadója 1991 és 1993 között Bécsben tanult a Nemzeti Kultúrakutató Intézet kulturális menedzser szakán. Az RTL Klub megkereste a leírásnak leginkább megfelelő intézményt, ahol azt a tájékoztatást kapták: képzéssel nem, csak kutatással foglalkoznak.
(Hír24)
Bal-Rad komm: Ezek szerint született csirkefogó! Mert ha nem képezték sehol!-akkor...akkor legfeljebb a döbrögista önképzőkörben csiszolódott! (Vagy inkább dörzsölődött!)
De hát akárhogy is van, megtalálta a zsák a foltját! Tolvajok, rablók, hazaárulók, politikai és köztörvényes banditák gyülekezete köröz immáron a 26. esztendeje Magyarország fölött. Az ilyesmi féle ténykedést iskolában nem tanítják! Erre születni kell!

http://www.balrad.com/2015/11/03/dobrogi-tanacsadoja-egy-szimpla-szelhamos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.