Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2015-11-07 23:59:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Négy fia volt az apának. Egyik nap megkérte őket valamire
  2015-11-07 23:58:53, szombat
 
  Négy fia volt az apának. Egyik nap megkérte őket valamire...
A történet, ami bejárta az internetet!

Volt egyszer egy férfi, akinek négy fia született. A nevelésük során az apa mindig arra törekedett, hogy megtanítsa fiainak, hogy ne ítélkezzenek elhamarkodottan. Mikor már annyira megnőttek, az édesapa mind a négy fiát elküldte a dombon álló almafához, hogy vegyék szemügyre, és majd számoljanak be a látottakról.


Az első fiút télen, a másodikat tavasszal, a harmadikat nyáron, míg a legkisebbet ősszel küldte ki a fához. Amikor mindenki összeült, az apa megkérdezte csemetéit, hogy mit tapasztaltak, mit láttak.

Az első fiú szerint télen az almafa kihalt, kopár volt, nagyon csúnyán festett.

A második fiú ezt már cáfolta, ugyanis szerinte az almafa, amikor ő látta, épp a rügyfakadásra készült, és tele volt élettel.

A harmadik fiú szerint ő virágozni is látta a fát, nagyszerű illata volt, ha ránézett az ember, a szívét gyönyörűség töltötte be.

A negyedik fiú pedig arról számolt be, hogy tele volt ropogós, zamatos gyümölcsökkel, amikor ő ottjárt, és bámulatos volt szemügyre venni a fát.

Az apa ekkor csak ennyit mondott: ,,Gyermekeim, nem lehet ítélkezni semmiről és senkiről, annak alapján, ha csak egyszer, vagy kétszer találkoztunk azzal a bizonyos személlyel, vagy találtuk magunkat abban a helyzetben. A tél a lecsendesedés, a pihenés, a megnyugvás ideje, és enélkül nem jöhet el a tavasz, az élet ünnepe, nem láthatnánk meg a nyár szépségét és az ősz termést hozó heteit. Összességében kell látni a dolgokat, és nem szabad ítélkezni elsőre, mert azzal csak az életünket nehezítjük meg. Emlékezzetek erre mindig!"

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
A gránátalma héja 7 nap alatt meggyógyítja a gyomorfekélyt!
  2015-11-07 23:50:04, szombat
 
  A gránátalma héja 7 nap alatt meggyógyítja a gyomorfekélyt!

A kutatások alapján egyre több gyümölcs esetében derül ki az, hogy a héjban több a tápanyag, a nyomelem és a vitamin, na meg az antioxidáns, mint magában a gyümölcs húsában.






A gránátalma igazi szuperélelmiszernek számít, hiszen annyi jótékony hatóanyagot rejt magában, hogy alig lehet felsorolni. A héja is rendkívül egészséges, hiszen képes megszüntetni a gyomorgyulladást, a görcsös panaszokat is.

1999 decemberében egy orosz folyóiratban egy fitoterapeuta tollából a következő címmel jelent meg egy írás: ,,Hippokratész természetes gyógymódjai, amelyekről megfeledkeztünk", az írásban kiemelik, hogy a gránátalma héja képes meggyógyítani a vérhasat, a hasmenést, a vakbélgyulladást, anélkül, hogy műtéti beavatkozásra lenne szükség.
Készítsünk természetes gyógyszert

Meg kell szárítani a gránátalma héját. Ha ez kész, akkor 200 ml vizet tegyünk oda forrni, és ehhez adjunk hozzá 10-12 g szárított héjat. Födjük le az edényt 15-20 percig. Kész is a csodaszer.

Amennyiben a hasmenést vagy a vakbélgyulladást szeretnénk sürgősen kezelni, akkor egy fél bögrével kell elfogyasztani, hasmenés esetén 10 perc múlva megszűnik a kellemetlen probléma. Itt kiemelnénk, hogy vakbélgyulladás esetén mindenképpen forduljunk orvoshoz, mert ha nem kezelik rendesen komoly következményei lehetnek.

Ha 10 perc múlva nem érezzük magunkat jobban, akkor a háttérben valószínűleg több áll, mint egy szimpla hasmenés. Ezért 3 óránként egy fél bögrével igyunk a főzetből, így 5 óra múlva megszűnhetnek a panaszok.

A gyomorfekély, a vékonybelet érintő fekély, a vastagbélgyulladás kezelésére 7 napig a következő recept szerint kell fogyasztani a gyógykészítményt: a nap folyamán 100 ml főzetet kell meginni, négy részben, tehát egy adag 20-25 ml-t kell tartalmazzon. Az első adagot reggel, étkezés előtt kell meginni, majd 3 óránként következőket, szépen sorban.

A kezelés egy hétig tart, de ha első napon fogyasztottunk a gyógyléből, a második nap szünetet kell tartani, majd ismét jöhet a kúra, utána ismét szünet következik.

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Méregtelenít és vesekő ellen is jó! Íme 3 fekete retek recep
  2015-11-07 23:46:42, szombat
 
  Méregtelenít és vesekő ellen is jó! Íme 3 fekete retek recept!

Nem csodaszépek, sőt első pillantásra kifejezetten visszataszítóak tudnak lenni a fekete retkek, de ízük nagyon különleges, a bennük rejlő gyógyanyagok pedig nagyszerűen enyhítik a köhögést.






Főként késő ősszel lehet nagyobb mennyiségben találkozni velük a piacokon, de sok helyen még most is árulják a fekete retkeket. Nem kerülnek sokba, ezért érdemes pár darabot beszerezni, mert amellett, hogy lereszelve nagyon finommá teszik a salátákat, még egészségesek is, segítenek a betegségek elleni harcban.
1. Méregtelenít

A benne rejlő hatóanyagoknak köszönhetően a fekete retek a máj jóbarátja, hiszen segít, hogy a méreg- és salakanyagoktól könnyebben megszabaduljon a szervezet. Jó hatással van az epeműködésre is, így az emésztés könnyebbé válik. A fekete retek növeli az étvágyat is, így aki nem kívánja az ételeket, egyen fekete retket. A magas rosttartalmának köszönhetően javítja a bélműködést, ezért a székrekedéstől szenvedők is kipróbálhatják a fekete retket.
2. Megakadályozza a vesekő kialakulását

Amennyiben valaki rendszeresen fogyasztja a fekete retket, sokat tesz azért, hogy ne alakuljanak ki a veséjében homokszemcsék, amelyek idővel megkövesednek és sok kellemetlenséget okozhatnak. A mézzel összekevert fekete retek elhajtja a vesekövet, de melléje fogyaszthatunk uborkából, vagy káposztából préselt levet is. A fekete retek leve segít például a fáradékony tinédzsereknek, fiataloknak is, főként vizsgaidőszak előtt érdemes fogyasztani.
3. Három gyógykészítmény-recept fekete retekből

Mézes fekete retek: ez minden köhögés elleni gyógyszernél, szirupnál hatásosabb. Tisztítsunk meg egy fekete retket, vágjuk félbe, majd szép vékonyra szeleteljük fel. Helyezzük egy edénybe, majd jó sok mézet csorgassunk rá. Hagyjuk állni 24 órát, ezután mindennap, 3 alkalommal egy kanállal vegyünk be, amely nagyszerűen enyhíti a csúnya köhögést, de a növekedésproblémákkal küzdő gyerekeknek is remek kúra.

Retek lé: Tisztítsunk meg egy fej fekete retket, vágjuk fel kockákra, majd facsarjuk ki a levét egy gyümölcsprés segítségével. Melléje még préseljünk sárgarépát, zellert és petrezselymet, ezek levét keverjük össze a retek levével, és mindennap pár pohárral igyunk meg ebből az egészséges gyógyitalból. Jót tesz, azoknak, akik asztmában szenvednek, vagy az allergia nehezíti az életüket, vagy éppen az epéjük rakoncátlankodik.

Nyers fekete retek: Hántsuk meg a retket, majd szép vékony szeletekre vágjuk fel, enyhén sózzuk meg, hagyjuk 10-20 percig állni, ekkora már egy kis levet is enged. Öntsünk rá olíva olajat és pár csepp almaecetet. Nagyon egészséges és finom harapnivalót kapunk.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2015-11-07 20:06:03, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
1 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 4782
  • e Hónap: 9820
  • e Év: 139527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.