Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ha rövid a pöcsöd, told meg egy kisvasúttal!
  2015-11-07 19:38:33, szombat
 
  "Ez az igazi fideszes tempó" - a kis gömböc történetével üzentek Felcsútra

Propeller ma, 15:59

Orbán Viktor ma azt nyilatkozta a legújabb felcsúti fejlesztésről: "ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig". Ezt viszont Szél Bernadett, az LMP társelnöke sem hagyta szó nélkül.

Az ellenzéki politikus az alábbit írta Facebook-oldalára egy link kíséretében, amely a kis gömböc történetéről szóló magyar népmesére mutat:

Luxusfalu luxusproblémája: túl rövid a kisvasút -- és minél jobban beszólunk, annál hosszabb lesz! Ez az igazi fideszes tempó -- ahogy a gyerekek játszanak a terepasztalon, úgy cicomázza Orbán a faluját vagy ami épp neki tetszik -- csak ezeket a vircsaftokat a közös pénzünk bánja. A fideszes képlet az, hogy a magyarok csak adózzanak, mint a katonatiszt, dolgozzanak bagóért, orbánék majd eldöntik, hova kell pénz és hova nem -- és ha beszól neki bárki, ő kétszer akkorát épít és háromszor akkorát vásárol. "Tehetséges" gázszerelők hajrá, Orbán veletek van, ez a fideszes világ a Ti paradicsomotok, tele földdel, mangalicával, annyi kft-tek van, hogy már azt sem tudjátok, mi van a neveteken és mi nincs, ugyebár. Az egyre dagadó kisgömböcök azonban sosem kerülhetik el a sorsukat, ha már a kötelező népmese-olvasás van napirenden, ugyan kattintsatok ide, kedves

Fidesz és KDNP: https://www.youtube.com/watch?v=sSnAbMhMeHs

http://propeller.hu/itthon/3169740-ez-igazi-fideszes-tempo-kis-gomboc?utm_source= mm-2015-11-07&utm_medium=email&utm_campaign=%22Ez%20az%20igazi%20fideszes %20temp%C3%B3%22%20%E2%80%93%20a%20kis%20g%C3%B6mb%C3%B6c%20t%C3%B6rt%C3%A9net%C3 %A9vel%20%C3%BCzentek%20Felcs%C3%BAtra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó kis ország ez, ugye?
  2015-11-07 19:34:20, szombat
 
 
Kapaszkodjon! Kötelező tananyag lehet a futball
Origo Információ2015.11.07. 15:15444

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egy módosítási előterjesztést nyújtott be a kerettantervhez, aminek értelmében a labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag.


Az Origo szúrta ki a Kormány.hu-n a ,,Kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet módosításáról rendelkező előterjesztés tervezete" nevű dokumentumot, amely ugyan egyelőre még csak tervezet, de ismerve a magyar kormány labdarúgáshoz fűződő viszonyát, valamint látva az előterjesztés részletességét, semmi kétség, hogy komoly a szándék a labdarúgás oktatásának kerettantervbe ültetésével kapcsolatban.

Az iskolai labdarúgás kerettantervére vonatkozó előterjesztés egyből az első mondatában leszögezi, hogy fiúkra és lányokra egyaránt kötelezővé tenné a futballoktatást, méghozzá egyből az első évfolyamtól kezdve. A célok és feladatok felsorolásában olyan megállapítások találhatók 6-7 éves gyerekekkel kapcsolatban - például ,,A legtöbb gyermek számára a labdarúgás egyet jelent a szórakozással, a társas együttlét és az önkifejezés fő formájával" -, amelyekről nem tudjuk, mi alapján hivatkozik rájuk a kormány.
Nem baj, hogy a térdükig ér a labda

Az előterjesztés évfolyamokra bontva, igen részletesen taglalja, hogy a heti két kötelező fociórán milyen tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek. A hétéves kislányok például kénytelenek lesznek elsajátítani a ,,védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, valamint labdavesztés esetén a labda azonnali visszaszerzésére irányuló törekvés" rejtelmeit, de ezenkívül is számtalan olyan taktikai elemet sorol fel a tervezet, ami a felnőtt válogatottunknak is komoly gondot okoz.

Fontos az utánpótlás
Forrás: MTI/Beliczay László

A két évfolyamos ciklusokra bontott fejlesztési szakaszok mindegyikénél meghatározták a várható eredményeket, ami például az első két évfolyam végén azt követeli a gyerekektől, hogy technikai és taktikai szempontból képesek legyenek olyan feladatokra, mint például ,,a lábfej különböző részeivel történő labdakezelés" és a "labdavesztés utáni rendezett visszatámadás".
Pénzbe sem kerül

A tervezet értelmében az iskoláskorú magyar népesség egészen 18 éves koráig tanulná a labdarúgást, de a beadványtervezethez mellékelt hatásvizsgálati lap [pdf] szerint bár mindez 400 000 gyereket és 8000 pedagógust érint, ,,költségvetési egyenlegrontó hatása nincs". Más szóval Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint nem kerül pénzbe

sem az ehhez nyilvánvalóan hiányzó pedagógusok képzése,
sem a szintén nyilvánvalóan hiányzó infrastruktúra kialakítása,
sem az egész tervezet eszközigénye.

A mindennapos testnevelésórához sincs elég tornaterem
Forrás: MTI/Czika László

A feladathoz elengedhetetlen felkészült szakemberek, infrastruktúra, eszközrendszer, illetve a társadalmi támogatottság hiánya mellett felmerül az a kérdés is, hogy mi lesz a más sportokhoz vonzódó, azokban tehetséges fiatalokkal, akiknek az izomzatát, a fizikumát és a készségeit nem az általuk önként választott sportág irányába fejlesztik, hanem rájuk erőltetik a labdarúgást.


http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20151107-oktatasi-torveny-nemzeti-kerettante rv-emmi-balogh-zoltan.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadüzenetet küldött Orbánnak az Erste-vezér
  2015-11-07 19:25:57, szombat
 
  Hadüzenetet küldött Orbánnak az Erste-vezér

2015. november 06., péntek, 14:43 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: hvg.hu

Ha a kormány nem csökkenti a bankadót, ahogy megállapodtak, és a bankokkal viteti el a brókerbotrány kárát, az Erste nem adja el neki a magyar leánybank részesedését.

Az Erste orsztrák anyabankja azzal fenyegeti a kormányt, hogy visszalép a megállapodástól, melyben részesedést ajánlott fel az államnak az Erste magyar leánybankjából - írja a Bloomberg. A portál szerint ez meghiúsíthatja Orbán Viktor szándékát, hogy rendezze a kormány kapcsolatait a bankokkal, és ezzel befektetési szintre tornázza fel az ország - jelenleg bóvli, nem ajánlott - hitelminősítését.

Orbán és Treichl a februári megállapodás után.

Fotó: Fülöp Máté

Andreas Treichl, az Erste vezérigazgatója egy pénteki telefonos értekezleten a Bloomberg szerint azt mondta, hogy Magyarország megszegni készül a megállapodást, amit Februárban kötött az Erstével. Ebben a bankadó fokozatos, jelentős csökkentését ígérte a kormány, most viszont a bankadócsökkentés feltételéül a megnövelt hitelezést szabnák. A vezérigazgató azt is mondta, a bankadóval kapcsolatos probléma mellett rendezni kell a vitát a Quaestor Zrt. ügyfeleinek kártalanításáról is (a kormány jelenleg a bankszektorra tolná a károkat).

Ellenkező esetben az Erste visszalép, és nem adja el a magyar leánybank 15 százalékát a kormánynak.

Világossá tettük, hogy ha nem rendezik a kormány és a bankok viszonyát baráti módon, nem lesz részesedés - mondta a vezérigazgató.

A parlament áprilisban jóváhagyta a Quaestor ügyfeleinek kártalanítását 100 ezer euróig, és arra kényszerítené a bankokat, hogy ők állják a számlát. Az Erste szerint ez megsértené a megállapodást, melyben a kormány azt ígérte, hogy csökkenti Európa legmagasabb bankadóját és más módon sem emeli a bankok terheit. A bankok egyébként megtámadták a kártalanítási törvényt az Alkotmánybíróságon.

Az Erste-vezér meglehetősen érzékeny időpontban küldte a negatív üzenetet. Éppen ma fog előállni a Moody's Magyarország hitelminősítésének felülvizsgálatával. Ha a hitelminősítőnél felfigyelnek a hírre, aligha fogják az ország jelenlegi minősítését feljebb tornászni.

http://hvg.hu/gazdasag/20151106_Haduzenetet_kuldott_a_kormanynak_az_Erste
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.