Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2015-11-08 23:58:00, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Egy édesapa perecek árulásával tartotta el a családját.
  2015-11-08 23:34:52, vasárnap
 
  Egy édesapa perecek árulásával tartotta el a családját.
Egy nap azonban szörnyű dolog történt vele!

Az családfő szeretett dolgozni, pereceket árult, hogy el tudja tartani feleségét, és három gyerekét. Amikor végzett a munkával, sietett az egyetemre, mert szerette volna befejezni tanulmányait, abban a reményben, hogy a megszerzett diplomával egy jobban fizető munkahelyet fog kapni. Reggeltől estig, hétfőtől szombatig dolgozott és tanult.






A vasárnap volt az egyetlen nap, amit a családjával töltött.

A felesége és a gyerekei sokat panaszkodtak, hogy nem tölt elég időt velük. A férfi igyekezett mindig elmagyarázni, hogy azért dolgozik és tanul annyit, hogy nekik majd jobb legyen. Nehéz volt neki is, hogy mindig távol van, de egyszerűen a sok teendő miatt nem tudott sok időt a családra szakítani.

A családapa sikeresen levizsgázott, szinte minden tárgyból a maximumot kapta. Ezután már egy remek munkahelyet is kapott, felügyelőként helyezkedett el, szép fizetéssel.

Az álma valóra vált. Megtudta adni a családjának, amire nekik szükségük volt: finom ételek, új ruhák, drága nyaralások külföldön.

Mivel azonban továbbra is sokat kellett dolgozni, a feleség és a gyerekek még mindig ritkán látták otthon. Reggeltől késő estig dolgozott, hétfőtől péntekig. Azért hajtott ennyire, mert azt gondolta, egyszer talán az igazgatói széket is megszerezheti. Újabb tanfolyamokra iratkozott be, hogy képesítéseket szerezzen. A család ismét elégedetlenségének adott hangot, de a válasz ugyanaz volt: őértük dolgozik.

És sikerült, előreléptették, később pedig igazgató lett. Egy házvezetőnőt is felvett, hogy megkönnyítse felesége dolgát. Rájött, hogy a háromszobás lakás sem elég már nekik, így házat is vett a családnak.

Elérte azt, amire mindig is vágyott, de a férfi nem igazán tudott leállni. Újabb és újabb kurzusokat végzett el, rengeteget dolgozott. Ez végül odavezetett, hogy a családjától eltávolodott, elidegenedett tőlük, inkább az ügyfeleit ismerte jobban, akikkel hétről-hétre hosszú órákat töltött. Az üzlet annyira jól ment, hogy egy külföldi, tóparti házat is vásárolt, ami óriási volt. Még két évet dolgozott a vállalatnál, végül úgy érezte, hogy ideje most visszavenni a tempóból. Otthagyta a munkahelyét, mert időközben takaros kis vagyonra tett szert, amiből nyugodtan megélhet a család.

- Sziasztok! Vége, nincs több tanfolyam, túlóra, munka, szabad ember lettem. Most elérkezett annak az ideje, hogy sokat legyük együtt - mondta a családjának.

Aznap este nagy ünnepséget csaptak, mindenki nagyon örült.

Reggel azonban a férfi nem ébredt fel, álmában szívrohamot kapott, és már nem tudták megmenteni az életét.

Az életben az apró pillanatokat kell megragadni, azokat is meg kell élni, hiszen az állandó célok hajszolása, követése kimeríti a testet, de főként a lelket is. Örülni kell minden percnek, amit a családdal, szeretteinkkel tölthetünk, mert ez az ami igazából számít, amiért érdemes élni.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Égő házból mentette ki a kisfiát az anya, de az arca csúnyán
  2015-11-08 23:31:13, vasárnap
 
  Égő házból mentette ki a kisfiát az anya, de az arca csúnyán megégett.
Megdöbbentő dolog történt ezután!

Egy nő egészséges kisfiúnak adott életet azután, hogy férje három hónappal korábbal meghalt. A kismama annyira boldog volt, hogy gyereke született, hogy szinte mindig a karjában tartotta legféltettebb kincsét.

Egyik nap, miközben a gyerek a kiságyában aludt, az asszony hátrament a kertbe, hogy a zöldségeivel foglalkozzon. Egy rövidzárlat miatt azonban a ház lángra kapott. Az anya kétségbeesetten szalad fiáért, a szomszédok megpróbálták megállítani, de nem sikerült, így a nő berontott az égő szobába, és kihozta a még életben lévő, síró fiát. Azonban súlyos égési sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, életben maradt, de az arcán örökre ott maradtak csúnya hegek, forradások.

A kisfiú időközben felcseperedett, egyetemre ment, és mikor befejezte tanulmányait, nagyon jól fizető munkahelyet kapott, meggazdagodott, és más városba költözött. Szégyellte az édesanyját. Mikor valaki arról kérdezte, hogy mit csinál az anyja, azt felelte: ,,Az egész családomban nincs még egy olyan csúnya teremtés, mint az anyám".

Ez az asszony fülébe is eljutott, így egy nap elhatározta, hogy meglátogatja egyetlen gyermekét, és elmeséli, hogy miért is van annyi heg az arcán.

Azonban a nő nem érkezett meg, mert az autóbusz hirtelen kisodródott, és szakadékba zuhant. A fiú édesanya a helyszínen életét vesztette. Mikor eljutott a hír a fiúhoz, kissé megkönnyebbült, hogy anyja már nem él. Elment a virrasztóba, ahol a rokonsággal és több szomszéddal is találkozott. Sokan sírtak és fejezték ki részvétüket anyja halála miatt. Ő nem értette, hogy miért jött el ennyi ember végső búcsút venni az édesanyjától.

Később belépett anyja szobájába, és az egyik fiókba egy régi naplóra bukkant. Beleolvasott:

1980. szeptember 5-e: Én lettem az ország legszebbje, a szépségverseny győztese.

1982. január 14-e: A férjem autóbalesetben meghalt, pont ma vagyok hathónapos terhes.

1983. július 2-a: Megmentettem Dávid fiamat, kihoztam az égő házból. A tűz súlyosan összeégetett, leégett a hajam, és az arcomon szörnyű sebek keletkeztek.

Dávid kiejtette kezéből a naplót és zokogni kezdett. Azon gondolkodott, hogy miként lehetett ennyire szívtelen az anyjával szemben. Ha vissza tudná forgatni az idő kerekét, megtenné. De már késő.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Szabaduljunk meg a kínzó isiásztól egy teniszlabda...
  2015-11-08 23:24:53, vasárnap
 
  Szabaduljunk meg a kínzó isiásztól egy teniszlabda segítségével

Az ülőideg az emberi test legnagyobb idege. Ha ez valami miatt folyamatosan nyomás, vagy irritáció terhe alatt van, akkor kialakul a kellemetlen fájdalom, ami az életminőség jelentős romlásához vezet.






A következőkben egy olyan rendhagyó és nagyon egyszerű terápiát ismertetünk, amellyel csökkenthető ez a sok bosszúságot okozó hát- és derékfájás.

Meg kell említenünk azt, hogy az isiász önmagában nem számít betegségnek, ennek hátterében számos kór, sérülés húzódhat. Életkortól függetlenül kialakulhat, ilyenkor az orvosnak biztosítania kell a megfelelő fájdalomcsillapítást, szakorvosi kivizsgálás is szükséges, hogy a beteg nehogy lebénuljon. A most bemutatandó teniszlabdás terápia csak kiegészítésként szolgálhat.

Abban az esetben, ha az isiászt a sérült ülőideg okozza, nem pedig például porckorongsérv, vagy egyéb rendellenesség, akkor nem szabad a teniszlabdás módszert kipróbálni, mert mély súlyosabbá válhat a helyzet.
Mit kell tudni erről a terápiáról?

Ez tulajdonképpen egy masszázstechnika, a preszopunktúra és a reflexoterápia elemeinek felhasználásával. Ez a módszer csillapítja a fájdalmat, ellazítja az izmokat, hiszen a bennük felhalmozódó feszültség, görcs is fájdalommal járhat. A teniszlabda éppen ezen izomcsoportok feszültségét enyhíti, és egyben javítja a vérkeringést, feloldja az izmok merevségét.
Mi a teendő?

Egyszerre több labdát is használhatunk a fájdalom intenzitásától függően, de az is számít, hogy hogyan állunk az egyensúllyal.

Feküdjünk le a földre, majd tegyünk be egy labdát a derekunkhoz, ahol a fájdalmat érezzük. Ha több labdát használunk, akkor a nyomás megoszlik, így hatásosabb lehet a kezelés.

A fájós testrészeket 15-20 másodpercig kell nyomás alá helyezni a labdával, de enyhén körkörös mozdulatokat is tehetünk a labdán. Óvatosan dolgozz a labdával, mert ha túl keményen nyomod a sajgó területet, pont ellenkező eredményt fogsz elérni.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tudod, hogy miért fontos lefekvés előtt a talpmasszázs?
  2015-11-08 23:21:55, vasárnap
 
  Tudod, hogy miért fontos lefekvés előtt a talpmasszázs?
Ha ezt elolvasod minden este megcsinálod!

Ma már az orvosok is tisztában vannak azzal, hogy saját kezűleg alkalmazott masszázsnak gyógyító hatása van, sok betegséget meg lehet előzni, ha rendszeresen alkalmazzuk ezt az ősi és mégis rendkívül egyszerű praktikát.






A masszírozással több olyan sejtszövet serkenthető, amelynek egészségvédő hatása van. Például fokozhatjuk a keringést, a rendszeres masszázzsal megszabadulhatunk akár a zsírpárnáktól, de a nyirokrendszert is beindíthatjuk, ezáltal segítve a szervezet méregtelenítését verejtékezés által.

Ennek hatására a bőr minősége és egészsége is javul, hiszen a véráramlás serkentésével a hajszálereken keresztül több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ezáltal bőrünk bársonyos és puha lesz, és a ráncok is mérséklődnek.

A technika segítségével még az emésztési gondokat is lehet orvosolni, de még az izomlázat is meg lehet előzni vele.

A fenti ábrán megtekinthető, hogy a talpunk különböző pontjain húzódó idegvégződések melyik szervünkhöz kapcsolódnak. Amelyik szervünkkel baj van, azzal érdemes foglalkozni, és lefekvés előtt legalább 10-15 percig azon a helyen alaposan meg kell masszírozni. Közben figyeljünk a légzésünkre, igyekezünk minél jobban ellazulni, megtisztítani az elménket, a lelkünket a negatív dolgoktól.

Ha ezt a jó szokásunkat megtartjuk, az egész szervezetünket kordában fogjuk tartani, megelőzhetjük a betegségeket, a szervműködési rendellenességeket.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító!
  2015-11-08 23:18:18, vasárnap
 
  A leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító! Ezzel a japán módszerrel 5 perc alatt meggyógyíthatjuk magunkat!

Ha nem vagyunk összhangban magunkkal, a környezetünkkel, folyamatosan valami elintéznivalón törjük a fejünket, amitől egyre feszültebbé, stresszesebbé válunk, akkor ennek testi tünetei is lesznek. A következő ősi japán technika segít, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen, és megszabaduljunk a kellemetlen fizikai és lelkik fájdalmaktól.






Annyi a tennivalónk, hogy a tenyerünk bizonyos pontjait megfelelő ideig kell masszíroznunk, nyomkodnunk.

Az eljárás nagyon egyszerű: a jobb hüvelyk- és mutatóujjunkat használva a bal tenyerünkön található 4 pontot kell 1 perc erejéig nyomás alá helyezni. A fenti ábrán ezek a speciális pontok vannak bekarikázva.

A bal hüvelyk és mutató ujjaink közötti rész megnyomásával elillan az émelygés, a fejfájás, a migrén, de még a félelemérzetünk is csökken.

A bal mutató és középső ujjaink közötti terület megnyomásával csökkenthető a megfázással együttjáró rossz közérzet, az ízületi és izomfájdalmak, a fogfájás, és a stresszt is elűzhetjük.

A bal középső és gyűrűs ujjaink közötti rész nyomkodásával megszabadulhatunk a gyomrot, a vesét és a májat érintő fájdalmaktól, de a düh is elszáll, ha 1 percig a két új között területtel foglalkozunk.

A gyűrűs és a kis ujjaink közötti rész kezelésével enyhíthetők a menstruációs panaszok, a hátfájás és a szomorú, depresszív gondolatok negatív hatásai is.

Ajánló: Tudod, hogy miért fontos lefekvés előtt a talpmasszázs? Ha ezt elolvasod minden este megcsinálod!

A praktika hatékonysága érdekében nagyon fontos, hogy megtisztítsuk elménket, kerüljük a zavaró ingereket, és mélyüljünk el a gondolatainkba, koncentráljunk a probléma megszüntetésére.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Viszlát, szintetikus gyógyszerek!
  2015-11-08 23:12:31, vasárnap
 
  Viszlát, szintetikus gyógyszerek! Egy természetes élelmiszer, amely védi a májat, a tüdőt, és szabályozza az emésztést

Az apró kis szorgos méhekről a semmihez sem hasonlítható édes nektár, a méz jut eszünkbe. Ők állítják elő ezt a fantasztikusan egészséges élelmiszert, amelynek minden cseppje igazi kincs. De ezen túl, szinte minden alapanyag, ami a méztermeléshez szükséges, nagyszerű egészségvédő hatással bír.






Ilyen például a mézzel tele lévő sejtek lezárásához használt fedél is, amelyet a méhészek egy speciális fémeszköz segítségével távolítanak el.

A méz kezdeti állapotában sok vizet tartalmaz, ezért a méhek igyekeznek mindent megtenni, hogy a vízmennyiséget csökkentsék. Addig viszik egyik helyről a másikra a mézet, amíg a víztartalom meg nem közelíti a 18 százalékot.

Ha ezt elérték, és hogy ezt megőrizzék, a méhek kis fedeleket készítenek és lezárják a sejteket, úgymond lepecsételik. Ezeket a fedeleket méhviaszból és propoliszból keverik ki. A viasz remekül zár, megakadályozza, hogy levegő kerüljön a sejtbe, de véd is, így más rovarok nem férhetnek hozzá a folyékony aranyhoz. A propolisznak pedig fertőtlenítő hatása van.

Ez a fedélréteg olyan aktív hatóanyagokat tartalmaz, amely szabályozza az emésztést, és más számos betegség ellen is nagyon jó. A lépsejt fedelét be kell venni, és addig kell a szájüregben tartani, ami össze nem olvad. Ezzel máris sokat tettünk a szájhigiéniánkért, főként a fogínyek egészségét védve, de ugyanakkor segít kigyógyulni a légzési betegségekből, enyhíti az asztmás tüneteket is.

Fontos a májvédő tulajdonsága is, és a vérerek rugalmasságának megőrzésében is szerepe van, így ez nagy segítséget jelent, akik keringési problémákkal küzdenek.

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.