Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 208 
Tallóztam
  2015-12-31 23:44:59, csütörtök
 
 

Szilveszter éjjelén összeszedtem egy csajt tajt-részegen egy házibuliban. Szerencsére ő is be volt baszva úgyhogy simán ment volna a dolog, csakhogy elég sokan voltak a házban. Elhatároztuk,hogy keresünk valami alkalmas helyet. Mondanom se kell nem sikerült. És akkor jött a nagy ötlet: Az egész utca kihalt (valami külvárosban voltunk). Na meg is találtuk a megfelelő helyet, egy padot asztallal.
Éppen kezdek belejönni a dologba, mikor kb fél méterre tőlünk megáll egy villamos. A kurva életbe hát nem ott volt a megállója. Lehettek rajta vagy 30-an, egy páran még integettek is. Erre én mivel csöppet el voltam ázva, egy szál faszba visszaintegetek nekik. Szerintem ez elég égő!

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Az éjszakai horkolás
  2015-12-31 23:41:29, csütörtök
 
  Ezzel a hat trükkel megszabadulhatsz az éjszakai horkolástól
. - twice.hu

Az éjszakai horkolás hosszútávon a párkapcsolati nehézségek mellett egészségügyi panaszokat is okozhat. Tehetünk az alvás közben fellépő erős hangok meg szüntetése érdekében.

Kevesen tudják, de a horkolás miatt az agyvérzés kockázata is fennállhat, így próbáljuk meg ezt visszaszorítani. Életmódbeli váltással, egészségesebb életvitellel megszüntethetők a panaszok. Ezzel a 6 jó tanáccsal, mérsékelhető az éjszakai horkolás.
Lefekvés előtt ne igyunk bort, sört
Az alkoholfogyasztás felerősítheti a horkolást, mivel hatással van az izomműködésre, amely miatt a légzés nehezebbé és hangosabbá válhat.

Aludjunk oldalt, ne hanyatt
Próbáljunk valamelyik oldalunkon aludni, mert ha a hátunkra fekszünk, növeljük a horkolás esélyét, mivel az állunk, a nyelvünk a levegőáramlás útjába kerül.

Szabaduljunk meg pár kilótól
Az elhízás a horkolás egyik okozója, hiszen a túlsúlyos embereknél a légzőszervek nehezebben működnek, az izmoknak többet kell dolgozniuk, hogy a levegővétel folyamatos legyen. Már pár kiló ledobásával a horkolás intenzitása jelentősen csökkenthető.

Használjunk speciális orrtapaszt
A gyógyszertárakban is kapható olyan orrtapasz, amely kiszélesíti az orrjáratokat, így a levegővétel alvás közben könnyebbé válik, ennek következtében a horkolás is mérséklődhet.

Szerezzünk be egy párásítót
A száraz, éjszakai levegő is a horkolás oka. Egy ilyen készülék megfelelő nedvességet biztosít a hálószobában, és ez nagy segítség a légzőszerveknek is.

Kezdjünk el énekelni
Nem számít, hogy jó hangunk van, vagy sem, hiszen azok a horkolással küzdő személyek, akik naponta 20 percet énekléssel töltöttek, szinte teljesen felhagytak az éjszakai hangoskodással. Az éneklés erősíti a légzésben szerepet játszó izomcsoportokat.
 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni  
Három csodaszer öregedés ellen
  2015-12-31 23:38:30, csütörtök
 
  Három csodaszer öregedés ellen
- Mindegyik van nálatok otthon!

A Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat. A kutatók a kérdéses csodaszereket széleskörűen tanulmányozva - korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve - bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.
Az egyik legjobb fiatalító szer a vörösbor, illetve fő alkotóeleme teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert, ez pedig nem más, mint a resveratrol. A Harvard Egyetem által vezetett kísérletben - amelyről a Táplálkozás és Anyagcsere szakfolyóirat 2006-os 3. számában olvashatunk - azt találták, hogy a resveratrol képes meghosszabbítani a várható élettartamot minden élő szervezet esetében, legyen az penészgomba, féreg vagy muslica. A csodaszer, úgy tűnik, hasonlóan dolgozik, mint a drasztikus kalóriacsökkentés. A kalóriák drámai mérséklése pedig meghosszabbítja az életet. A piacon természetesen számtalan resveratrol étrend kiegészítő található, de a tudósok azt ajánlják, hogy körültekintően válasszunk, mert csak a jó minőség garantálja a sikert.

Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók az étcsokoládét is. Ez nem jelenti azt, hogy egész nap csokoládét kellene enni. A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben találhatók. A tanulmány a csokoládéról és összetevőiről szóló, 1996 és 2005 között publikált 136 tudományos cikket vizsgált át. A mostani elemzés azt találta, hogy napi 50 gramm étcsokoládé 10,5 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ráadásul az ét csokievéssel 19 százalékkal csökkenthetjük az esélyét annak, hogy szívbetegségben halunk meg. Az étcsokoládé antioxidánsokat is tartalmaz, amelyeket világszerte az öregedésért felelőssé tett szabad gyökök ádáz ellenségeként tartanak számon. Ha antioxidánsokat eszünk, fiatalabbaknak nézünk ki, és annak is érezzük magunkat. És semmi sem tartalmazza ezt az anyagot magasabb koncentrációban, mint a tiszta kakaókivonat.

Szintén hatásos fegyver lehet az öregedés ellen a zöld tea.
A nőkkel foglalkozó folyóirat, a Harvard Women`s Health Watch októberi száma szerint a zöld tea hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A kémcsövekben a katekinek sokkal erőteljesebbnek bizonyultak abban, hogy megállítsák a sejtek oxidatív sérülését, mint a C és E vitaminok, és úgy tűnik, hogy további gyógyító hatásaik is vannak. A tanulmányok azt találták, hogy kapcsolat van a zöldtea fogyasztás és bizonyos rákfajták - bőr, mell, tüdő, bél, gége, hólyag - kockázatának csökkenése között. A zöld- és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken. A zöld, fekete és oolong teák antioxidánsai segítenek megállítani az LDL, a rossz koleszterin, és növelik a HDL, a jó koleszterin szintjét, valamint javítják az érrendszer működését. Egy kínai tanulmány szerint, amelyet nemrég publikált a belgyógyászati szaklap, az Archives of Internal Medicine, 46-65 százalékkal kevesebb a magas vérnyomás kockázata az e teákat rendszeresen
 
 
0 komment , kategória:  Okos dolgok  
Tallóztam
  2015-12-31 23:25:45, csütörtök
 
 
Nagy László

Adjon az Isten

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet -
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2015-12-31 23:23:10, csütörtök
 
 
Tudod, az emberek nem bírják elviselni az egyéniségeket.
Ha elég erős vagy, fényed képes megvilágítani másokat, esélyt adva, hogy ők is megtalálják önnön egyéniségüket. De nem bírják sokáig elviselni, ha kilógsz a sorból: ha kibontod szárnyaid, erőnek erejével tartanak a földön. A legtöbb feléd forduló embert nem Te érdekled. Őket csak az érdekli, hogy ne légy több náluk, ne vállald önmagad, ne élj önnön lényed szerint... mert akkor nekik is szembe kell nézniük önmagukkal. De Te csak légy önmagad!
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Megérzi mások halálát ez a macska
  2015-12-31 23:22:09, csütörtök
 
  Megérzi mások halálát ez a macska
- bizzarium.com

Valószínűleg egyetlen macskarajongó sem örülne, ha a lábához dörgölőzne Oscar, hiszen különös képességei vannak: hozzábújik azokhoz, akik az utolsó óráikat töltik a világon.

Természetfeletti képességgel van megáldva Oscar: képes megjósolni, hogy ki fog legközelebb meghalni. A macska egy idősek otthonában él, és már közel 50 dokumentált eset bizonyítja különös képességét.
Onnét lehet tudni, hogy ki fog meghalni, hogy Oscar ahhoz az emberhez bújik oda, akinek már csak néhány órája van hátra. A legtöbben azt állítják, hogy a macska átsegíti az embereket a túlvilágra. Ritkán tartózkodik azok között, akik még az életükért küzdenek. Volt már olyan is, hogy kizárták egy haldokló szobájából: addig kaparta az ajtót, amíg be nem engedték és csak akkor távozott, ha a halál bekövetkezett.

Dr. David Dosa, a Brown Egyetem professzora mesélte el az állat történetét: Oscar az elmúlt 6 évben csak ritkán tévedett. Sokkal gyakoribb volt az, hogy az orvosoknál is jobban tudta a halál idejét. A macskát még kiskorában fogadta be a rhode island-i rehabilitációs központ. Napjainkban már könyv is kapható, ami Oscar mindennapjait meséli el.
 
 
0 komment , kategória:  Okos dolgok  
Ne szégyelld
  2015-12-31 18:23:29, csütörtök
 
  Ne szégyelld

Ne szégyelld, ha lelked gyengédebb, mint másé,
ha mások szíve sokkal-sokkal érdesebb,
mert hidd el, mindig csak a gyenge lélek képes,
ég-magasba emelni a nehéz könnyeket.

Ne szégyelld, ha olykor könny csordul a ráncon,
s elerednek a szomorúság bánat cseppjei,
hisz csak azok tudnak mindig lélek mélyből sírni,
kik megtanultak valaha emberként szeretni.

Ne szégyelld, ha kinevetnek az érzéketlenek,
mit tudják ők mit jelenthet fájdalomból sírni,
s mit tudják ők mit jelent úgy élni az életet,
hogy abban egyetlen percért is érdemes meghalni.

Kun Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Egyszerűbb
  2015-12-31 17:52:10, csütörtök
 
  Visszaszámlálás indul!

A koccintások ideje lejárt, itt az idő, hogy mesés kis retikülödből kivedd a mobilt, és belépj az üzeneteid közé. Egyszerűbb, ha már a nap folyamán beírod az sms-t, melyet választottál, hogy a buli hevében ne kelljen még ezzel is foglalkoznod.
Csokorba szedett összeállításunkból akár többet is kiválaszthatsz, hiszen minden ember másfajta humort értékel.

1.

Buborék van a pohárban,
malac repül a szobában.
Pezsgőt inni most nem szégyen,
önts úgy is, ha nem kérem.
Ma még nagy bulit csinálok,
Boldog Új Évet Kívánok!

2.

Szerencsemalacka farkát, ha megfogom,
az újévre kívánok valami jó nagyot.
Csillogjon szemünkben öröm, s ne bánat,
minden rossz messziről kerülje e házat.
Szebbet és jobbat, mit is kívánhatnék,
adja meg az Isten, hogy ezt hozza az új év.

3.

Telefonálni ma nem fogok,
mert beszélni már nem tudok.
Hányni talán még sikerül,
ahogy kinézek, mindenki kikerül.
Nem is húzom a mondókámat sokáig,
Boldog Új Évet Kívánok...bokáig!

4.

Havas téli lepedő borítja a tájat,
ilyenkor a jó pezsgő serkenti a májat.
Sült malacka vándorol, surran a bendőbe,
kívánok minden jót az új esztendőben!

5.

Képeslapra nem volt időm,
hozzád mennék, de nincs cipőm.
Szánkón csúsznék, ha hó esne,
de maradjunk az sms-ben! B.U.É.K!

6.

Langy esőben, tömör ködben,
holt részegen mély gödörben.
Szilveszternek nehéz napján,
négykézláb az árok partján,
átölelem a világot,
Boldog Új Évet Kívánok!

7.

Ez lenni kici kinaji ujevi szmsz, lenni olco, nem draga, mégisz mutatni, hogy van gondolasz rad. Kivani neked jo uj évet, meg kiccaladod récire öröm, boldogsag.

8.

Igaz, hogy még nincs itt az év vége,
de én lehet, hogy négykézláb érek a végére.
Ezért hát, míg stabilan állok,
Boldog Új Évet Kívánok!

9.

Alufelni, téli gumi, SL Merci, tangabugyi.
Tele pohár, hideg pezsgő, padlógázzal új esztendő.
Fék, bal három, jön az árok! Boldog Új Évet Kívánok!

11.

Napfény felnyitja szemednek világát,
gondolj majd arra, ma este mi vár rád.
Bor, pezsgő, s megannyi jó falat,
azt kívánom, érezd ma jól magad! B.Ú.É.K!

12.

Egy kicsit öregebb, egy kicsit bölcsebb, egy kicsit kerekebb lettem, de még mindig nem vagyok tökéletes. Azért Boldog Új Évet Kívánok!

13.

Vége van az évnek, de nincs vége a létnek.
Buliznak az emberek, ezerrel tépnek.
Szárazon maradnak?! Ettől nem félnek.
Folyadékot garatra csak vederrel mérnek.
Egyszerre és hangosan egy dolgot kérnek:
Boldogabb Új Évet sokszorta Néked! B.Ú.É.K

14.

Szép a szilveszter, szép vagyok én is,
kancsal szemem a pezsgőtől áll össze-vissza, meg szét is.
Na de több rímet ide nem vágok,
Boldog Új Évet kívánok!

15.

Adjon Isten minden jót,
öt-hat tyúkot, jó tojót.
Hízott disznót, sok hurkát,
tele pincét, kamarát,
sonkát, kolbászt, szalonnát,
gond ne bántsa a gazdát. B.Ú.É.K!

16.

Ma van az év utolsó napja,
a hírt mindenki sms-ben kapja.
Kopogtat az új év,
már csak néhány óra,
ne gondolj ma másra
csak a szépre, jóra.

17.

Újévi kismalac csülke lóg a szádban,
hajnali hat előtt ne kerülj az ágyba!
Durranjon a pezsgő, szóljon hát az ének!
Boldog Új Évet Kívánok Néked!

18.

Disznó sivít, petárda robban,
részeg feje a padlón koppan.
Róka család a WC-ben,
Lagzi Lajcsi a tévében.
Több rímet ide nem vágok,
Boldog Új Évet Kívánok.

19.

Elsején, mikor kigyúlnak a fények,
a detoxban csak akkor kezdődik az élet.
Kancsalok a szemek, a fejek kékek,
Mámorosan kívánok szép új évet!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2015-12-31 15:40:50, csütörtök
 
 
Kun Magdolna:

Óév búcsúztató


Visszafájsz mindig, te varázslatos év,
melyben annyi volt a rossz, amennyi a szép.
De az egész élet ilyen - a jó a rosszal vegyül -
akkor is, ha akaratunk ennek ellenszegül

Mégis újra és újra átélnélek megint,
hisz ha tudatom a múltra visszatekint,
látom, mennyi emlék színesít égi vásznakat,
amikre lelkem festette a szivárványokat

Mélabús tudatom most csillagkönnyet ejt,
mert búcsúznom kell attól, ami felemelt.
Egészen fel a magas mennyboltozatig,
hol angyalok vigyázzák léptünk nyomait

Ma szív-batyuba kötök minden pillanatot,
mely boldogságtól ragyog percet, órát, napot,
és bezárom majd ide a lélek-fiók mélyre,
hogy legyen miről mesélnem a következő évben

és elmondhassam nektek újra-újra, újra,
bármilyen gonosz is sorsunk rabtartója,
egy dolog azért van, amit soha el nem vehet,
az ember-ember iránti hűség-szeretet.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Én hívlak élni
  2015-12-31 15:33:55, csütörtök
 
  Hallgasd meg mit suttog az élet,
élni hív újra meg újra téged.
Ne nézz vissza a sáros útra,
legyen előtted minden tiszta.
Emeld fel fejed, lásd meg a szépet
szemed zöldjében égjen a fényed..
Lásd meg végre, hogy szeretnek
még akkor is, ha nevetnek,
hisz mosolyt te csalsz arcukra,
ismerj bennük magadra!
Soha ne bánd, ha fáj,
hisz erőre így találsz.
S mi most bánatot okoz
később nem lesz rá gondod.
Hidd el jól tudom, hogy fáj,
de hinnünk mindig muszáj.
Fogd a kezem, ha úgy érzed,
hogy szívedből kihull az élet.
Ne keresd már, hogy hol tévedtél,
ne sírj azon, mit meg nem tettél.
Gyere velem, én hívlak élni
vérző szívvel is remélni...

Dsida Jenő

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 208 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 3169 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 4381
  • e Hónap: 17810
  • e Év: 17810
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.