Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tallóztam: A kimagaslóan érzékeny emberek
  2015-12-10 23:08:58, csütörtök
 
  Az Empaták és érzékeny emberek 25 jellegzetes ismérve

A kimagaslóan érzékeny emberek gyakran gyengének tűnnek, de ez csupán a látszat. Valójában erősebbek, mint egy átlagember, és csak akkor bontják le a maguk köré emelt védőbástyát, amikor értékes személyes és szakmai kapcsolataikat építik ki.

Amennyiben egy rendkívül érzékeny emberrel ápolod a kapcsolatod, egy idő után te magad is könnyebben meghallod a belső hangod, valamint könnyebben rálátsz életed orvoslásra szoruló területeire is. Arra, ami hiányzik. Igen nagy türelmet igényel megérteni egy ilyen ember belső gondolatait, lényének működését, de meglátod egy idő után hálás leszel a sorsnak azért, amiért befogadott téged az életébe.

Miről ismered fel őket?

1. A szívükkel gondolkodnak

A szívük vágyát követve mérlegelnek és gondolnak át mindent, a legkisebb megerőltetés nélkül. Azonban problémát okoz nekik, ha mély vízbe kell hirtelen fejest ugraniuk, anélkül, hogy alaposan megvizsgálták volna az adott helyzet körülményeit.

2. Mindent kimondanak -ami a szívükön, az a szájukon

Számukra alapszükséglet szabadon kifejezni a gondolataikat, érzéseiket mindennel kapcsolatban, annak érdekében, hogy úgy érezzék, megbecsülik és meghallgatják őket. A sors iróniája, hogy az érzékeny embernek nagyon nehéz mások tanácsait hallgatni, pontosan, azért mert a szavakra érzékeny módon reagálnak, és gyakran bántódnak meg, ha nem megfelelően kommunikál a partner a beszélgetés közben.

3. Nem rohannak, át az életükön- megélik a pillanatokat

Minden egyes pillanatnak az életükben jelentősége és értéke van. Ha bárki nyomást gyakorol rájuk és sietteti őket, rosszul jár... csak a feszültséget növeli bennük, nem erősíti meg a baráti köteléket, sőt, a bizalmat sem, amire viszont nagyon nagy igényük van. Imádnak a körülöttük lévő látványban gyönyörködni, rohanás nélkül, és igyekeznek mindenféle stressz forrást minimalizálni.

4. Megbecsülik, nagyra értékelik az egyedül eltöltött időt

Az érzékeny emberek számára nagyon fontos az egyedül eltöltött idő. Alapszükségletük egyedül kibontakozni, megpihenni... Ugyanis lényükből fakadóan perceken belül magukba szívják a környezetük durva, negatív energiáit.

5. Csak jó dolgokra törekednek

Valóban, tiszta szívből, csak jó dolgokat szeretnének megvalósítani a világban, és szívvel lélekkel csinálják azt, amibe belevetik magukat. Amikor a nagyszerű dolgok, amiken dolgoznak, nem úgy alakulnak, ahogyan eltervezték, mély szomorúsággal tölti őket el. Például a saját kezűleg készített ajándékaik fogadtatása nem egészen olyan, mint ahogyan remélték.

6. Figyelmük kiterjed a részletekre is

Néha túlgondolnak minden apró részletet, mindenféle megközelítésből megvizsgálják az adott helyzetet, ami a környezetüket megőríti kissé. De az alapos szemlélődésük általában lenyűgöző eredménnyel zárul. A figyelmüket a testbeszédre és az érzelmekre összpontosítják, mindenkire és mindenre kiterjesztve azt. A környezettől, természettől, tárgyaktól kezdve az állatokig, emberekig. Gyakran képesek előre eseményeket megjósolni. Így például betegséget, ami még csak lappang a szervezetben, de terhességet, munkahelyi előrelépést vagy természeti katasztrófát is.

7. Kitűnő tanácsokat tudnak adni

Kiváló helyzetelemzők, majd a legjobb tanáccsal tudnak szolgálni. Szeretik azt az érzést, hogy szükség van rájuk, és képesek harcba szállni, amikor úgy látják, a jó tanácsukat nem megfelelő célra használják fel.

8. Többnyire kemény külsővel rendelkeznek

Az érzékeny emberek kívülről sokszor nagyon kemény, szigorú külsővel rendelkeznek, és jellemzően, akaratlanul is haragudhatnak rád hónapokon keresztül is. (ezt pedig szigorú, rideg arckifejezéssel jelzik feléd. )Lehet, egy egészen aprócska dolgot mondtál vagy tettél, így néha vissza kell, majd fognod magad mielőtt cselekednél, annak érdekében, hogy a jó kapcsolatotok megmaradjon, vagy ne szerezz még nagyobb fájdalmat.

Felismerik, mi az, amivel tényleg foglalkozniuk kell, és semmit sem tesznek csupán azért, mert az más önző érdekeit szolgálja.

9. Tisztában vannak az értékeikkel

Az érzékeny ember pontosan tudja, mikor nem értékelik, és kellő erővel rendelkezik kisétálni a mérgező és méltatlan helyzetekből. Mások talán értetlenül állnak egy-egy ilyen helyzet előtt, azonban őt egy rossz szokásokkal teli baráti kapcsolat arra késztet, hogy zöldebb mezőkre látogasson tovább...

10. Jól neveltek és udvariasak

Mindig számíthatsz kitűnő modorukra, és rendkívül udvariasak a körülöttük lévő emberekkel. Cserébe elvárják ugyanezt az udvariasságot, jól nevelt viselkedést, néha pedig még akkor is durvának látnak, ha egyébként nem vagy az.

11. Szenvedélyesek

Legyen szó akár a családról, barátokról, szerelemről, munkáról: a szenvedély sosem alszik ki a mindennapjaikban. Amennyiben nem kapnak megfelelő, vagy kellő visszajelzést, igencsak ,,bekeményítenek" azokkal szemben, akikbe sok energiát invesztáltak. A szenvedélyes személyiségüknek megfelelően, erősíti őket a másoktól kapott elismerés.

12.Spirituális beállítottságúak

Hisznek a karmában, és abban is, hogy minden okkal történik. Hisznek abban is, hogy az univerzum működése szabályos rendben, egy tökéletes kört leírva működik. Harmóniában szeretnek élni, annak ellenére, hogy legbelül nagyon nehezen találnak erre rá.

Legalább egyszer az életükben kipróbálták már a jógát, meditációt, ugyanis folyamatosan a magasabb összeköttetést keresik az elme és a test között.

13. Intuíciójuk kiemelkedő

Gyakran még azelőtt sejtik az esemény kimenetelét, mielőtt megtörténne. Sokszor ez a jó szándékkal ellenkezően sülhet el, és vádolják vagy hibáztatják őket, holott valójában csak ki akarták fejezni magukat, tanácsot adni másoknak, hogyan kellene cselekedni, és milyen megérzéseik vannak, mi fog hamarosan történni, bekövetkezni.

14. Bíznak a testük jelzéseiben

Amikor nagy döntéseket hoznak az életükben, olyan mintha egy életre szóló szerződést írnának alá, és a testük pontosan jelzi, ha valami nem jó. Néha talán bosszantó lehet, eleinte mindenképpen, de már megtanulták, hogy a testük üzenetei a legjobb tanácsadók, és meg is bíznak benne.

15. Empatikusak másokkal szemben

Képesek beleképzelni magukat a másik helyzetébe, megérteni, mekkora problémát okozhat egy adott helyzet mások életében. Ennek a szokásuknak akkor van nagy szerepe, amikor egy vitás helyzetbe csöppennek, ugyanis perceken belül felismerik és átérzik azt, és nyomban segítő kezet szeretnének nyújtani a sértett személynek. Azonban sokszor úgy érzik, hogy az emberek nem viszonozzák ezt az együtt érző magatartást, ami alkalmanként feldühíti őket.

16. Együtt éreznek

Nagyon komolyan tudnak aggódni, amikor egy bonyolult helyzetben látják embertársukat. A különösen érzékeny embernek mélyen együtt éreznek egy kisgyerekkel, aki elesett a biciklivel, vagy megindítja őket egy film karaktere, vagy ha komolyabb káresemény, tragédia ért valakit.

17. Másokat helyeznek előtérbe önmaguk előtt

Néha annyira belemerülnek más emberek igényeibe, hogy elfeledkeznek a sajátjaikról. Azonban sokszor igen keserű pirula számukra, amikor nem méltányolják sem az erőfeszítéseiket, sem az idejüket. Nem az elismerésért segítenek másokon, de egy szimpla ,,Köszönöm" tökéletesen elégedetté teszi őket, és köszönet a fáradozásaikért.

18. Jó emberismerők

Pár percnyi ismeretség után igen nagy alapossággal képesek leírni az illető személyiségét. És ahogyan telik az idő, az érzékeny emberek, csak a vicc és móka kedvéért, meglepetésszerűen elő tudnak rukkolni egy olyan jellemrajzoddal, és tulajdonságaiddal, melyekről nem is tudtad, hogy léteznek valójában. J

19. Szeretik az állatokat

Különleges kapcsolatuk van az állatokkal, és az állatok rendkívüli módon megbíznak bennük.

Méltányolják azt a szeretetet, kölcsönös tiszteletet, amit az állatok feltétel nélkül adni képesek, ugyanakkor érzékelik az állatok szükségleteit, igényeit is. Mindemellett képesek extra figyelmet fordítani a mindennemű kommunikációs formára, ami tőlük érkezhet. (lehet ez egy rejtett üzenet, vagy bármi más is).

20. Rengeteg kérdést tesznek föl

Annak érdekében, hogy megértsék a világot, rengeteg kérdést tesznek föl. Előfordulhat ebből fakadóan kisebb félreértés, vagy baj, mert mély érzelemmel fűtöttek, így politikai, szociális területet érinthetve kellemetlenebb vizekre képesek evezni... Ami viszont mindig jól sül el: pozitív fényben engedik láttatni az adott helyzetet, amire a kérdésük irányul.

21. Minden döntésüket gondosan kiszámítják és mérlegelik azt

A döntéseiket a szívük szava befolyásolja, és minden egyes részletét a belső megérzéseikre hagyatkozva hozzák meg. Rengeteg kérdést tesznek föl magukban, mielőtt a végső döntést meghozzák. ,, Miért érzem úgy, hogy ebbe az irányba kell elmozdulnom?" Olybá tűnik ez, mint egy sakkjátszma, és mindig mindenben az ok-okozati összefüggést keresik, mielőtt cselekszenek.

22. Elégedettségre törekszenek a döntéseiket illetően

Elégedettek, ha egy gondosan megtervezett, fontos stratégiai lépésük pozitívan zárul, és ez általában mindig így történik. Ha mégsem így alakul, keményen megküzdenek a felmerülő önbizalom hiányukkal.

23. Kitűnő probléma megoldók

Lehet, nagyon érzékenyek, de mégsem gondolkodnak egyetlen egy útban a megoldáskeresésük során. Csordultig vannak érzelmekkel, így egy adott problémát legalább ezer úton, módon próbálnak orvosolni. Szeretik feltérképezni az összes megoldást, kiválasztani a legjobbat, majd pontosan tudják, hogyan, mikor és miképpen hajtsák azt végre.

24. Kiállnak az igazukért

Ha konkrét elképzeléssel rendelkeznek valamiről, hallatják a hangjuk, kiállnak amellett, ha kell egyedül is. Látják és érzik, különböznek a többi embertől, és el is csüggednek, amikor felismerik, mennyi érzéketlen ember él szerte a világban.

25. Bevallják, ha tévednek

Tisztában vannak vele, milyen fontos felismerni, és elismerni, ha valamit jól csináltak, vagy helyesen cselekedtek. Éppen ezért nem esik nehezükre bevallani, elismerni a hibáikat, hitelt adva mások véleményének. Beismerve tévedésüket, elnézést kérnek azoktól, akik megérdemlik. Csupán így: ,,Sajnálom, tényleg neked volt igazad"!

Fordította: Lázár Judit
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Kohut Katalin: Játék
  2015-12-10 22:34:09, csütörtök
 
  Gyere játszani farkas és bárányt!
Ne mutogass rám, én az umbuldát szeretem!
Üldözött vagy, vagy üldöző, mindegy,
a győztesé az ünnep, meg az áldicséret.
Koncon rágódni de jó!
Látod, amin Sátán szemem elém tár?
Koldushad hömpölyög felénk,
ezek képesek megmászni e sziklás hegyet.
Döntsünk valamit, mert ideérnek!

1992. Miskolc
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Zöld szemű boszorkány 1987. Telefongyár
  2015-12-10 20:49:53, csütörtök
 
  Csernobil után egy évvel, amikor a börtön bűnözők Sátánja legyőzött - strumaként a nyakamban, agyamban, bal szememben - összerakva a két apokalipszitkus utcát azokkal, akik már 130 éve a magyarok csapásait jelentették, a neveiken való végig haladással termelték, emelték az egész világon a névhasonmásokat, könyveik szerint ismételték a régi korokat, háborúkkal, országokat döntöttek nyomorba, kitermelve mindenütt az új fertelmes réteget - közölték velem, hogy összeverekedtem egy asszonykával, Gór Nagy Mária mondatát, s hogy ínysorvadásom lesz. Idegösszeroppanást kaptam a börtön képviselete, Sophia Loren zöld asszonya helyett a sakk-kártyának. Zöld szemű boszorkánynak neveztek a Telefongyárban, már az összes boszit, mint Sátán feleségeit emelték szerte a világon az én összezúzásommal, majd a szőkéket bárány szerepében Csepregi Évának, japán gésákat japán történelemmel Zoltán Erika ember gyilkosságában. Jöttek a popposok az Interpop fesztivállal. I. emelettel kezdődött a Rákóczi téri rózsakeresztesek felvonulása, a vörös róka helyetti gyalázatával a megyének. Végtelen szappantisztító sorozattól kezdve minden, amit média fertelmeseinek neveznek ebben a két utcában található. Születésem óta nemesednek és tisztulnak.

Álmosfüzetei szerint az idegosztálynak ide kerültek berendezésre a nemesek is együtt a romániai elmeosztályával a menhelyieknek. Apát ölték meg a nemesek őse, a csuklyás halál és szőke, lófarkos felesége helyett. Ezt pár éve ismételték szintén, visszakapták egyesek a birtokokat is, mások a romániai István koronáját cipelik. Ellenségük a nép költője, Petőfi most is.

1998. óta tart az ember kínzása az elmeosztálynak és menhelynek Sátán feleségeként. Én tehetetlen vagyok a kezükben, deformálnak és kapom folyamatosan az elmeosztályok betegségeit, így tisztítják az egész megyét, a cigányságot születésem óta, tündérkirályfiak lettek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márai Sándor: A századvég
  2015-12-10 20:40:57, csütörtök
 
 

A századvég él még néhány nő csókjában, szerelmi modorában, bánatában és epekedésében, örömében és érzékiségében: ezek a nők nem születtek szükség szerint a századforduló körül, de testi és lelki örökségbe kapták a 19. század testi formáit és lelki alkatát. Nagyon ritkán e nők; a divatos görlök között szerényen járnak, mint a papnők a profán tömegben. A titkot őrzik, egy gyakorlat és szemlélet emlékét. Ez a titok a nő, ahogy Isten elképzelte, mikor megmintázta Évát.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Okos
  2015-12-10 20:39:25, csütörtök
 
 
,,Okos nő" - mondják, s néha a nők is bólogatnak, s elismerik egy másik nőről, hogy okos, nagyon okos. S megjegyzik még, finoman mosolyogva: ,,Hja, a női okosság."
Sok idő és türelem kell hozzá, míg ezt a női okosságot egy férfi igazán megérti, s végül talán méltányolja is. Néha már azt hiszem, hogy értem. Tehát: ez a nő okos, mert állandóan ugyanarra gondol; s ezért nem ,,rossz", nem is ,,jó", egyszerűen nő. Amíg a hidakra, a szérumokra, a versekre, vagy az örökkévalóságra gondolunk, a nő velünk gondolkozik, részt vesz munkánkban és életünkben, teljes megértéssel, s ugyanakkor könnyű sóhajjal, mint aki tudja, hogy a hidakra, versekre és szérumokra nagy szükség van, de végül is nem erről van szó. Miről is van szó, élet és halál, születés, termékenység és mesterség közben? Természetesen a férfiak és nők dolgáról van szó. Ezért a nő - a legokosabb nő is - kissé úgy hallgatja a férfit, a legokosabb férfit is, mint egy érdekes és zseniális embert, aki, sajnos, kissé tökéletlen és hülye, mert mindent tud, csak azt nem tudja pontosan, minden következménnyel, miről van szó? ... Ezért mondjuk, mély hangú elismeréssel: ,,Okos nő." S aztán, zavartan, elhallgatunk, mint aki valamilyen bonyolult illetlenséget mondott.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 2498
  • e Hónap: 4857
  • e Év: 57123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.