Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ha nincs időd szakíts magadnak!
  2015-12-10 16:55:49, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Komoly kapcsolatot keresek...
  2015-12-10 16:55:07, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Te dohányzol?
  2015-12-10 16:54:20, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Vigyázat!!!
  2015-12-10 16:53:26, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Honnan ered az élére vasalt nadrág divatja?
  2015-12-10 16:52:10, csütörtök
 
 


Link

A vasalt nadrág divatja VII. Edward angol királynak köszönheti létét. Azelőtt, mint ismeretes, a férfiak nadrágjukat él nélkül, kürtőszerűen viselték. Amikor VII. Edward még walesi herceg korában egy szép napon futtatásra indult, egyszer csak észrevett egy éktelen foltot, mely gyönyörű, világos nadrágján terpeszkedett. A folt eltávolíthatatlannak látszott, viszont hazatérésre már nem volt idő, a futtatást nem akarta elmulasztani. Bement az első készruha-kereskedésbe, ahol nadrágot váltott, és abban indult tovább. Igen ám, de ez a nadrág élesen ki volt vasalva, ami a készen vett cikkek csalhatatlan jele volt akkoriban. Nemhiába viselte azonban egy leendő angol király - néhány nap múlva az angol társadalom vezető köreinek férfiai kivétel nélkül vasalt élű nadrágban díszelegtek.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Miért spencer a kurta kiskabát?
  2015-12-10 16:50:26, csütörtök
 
 


Link

Az így nevezett ruhadarabot, egy kurta kiskabátot, manapság jégtáncosokon, némely elegáns étterem pincérein és szállodák liftesfiúin lehet látni. Tánczenekarok muzsikusai is hordanak olykor ilyenfajta zekét. Divatja Angliából terjedt el a 18. század végén.

A magyar reformkor egyik jeles utazója, Tóth Lőrinc jegyezte fel 1844-ben ezen "szívded ruhának eredetét".

"Lord Spencer egyike a londoni nagyvilág honjainak, akiket a kisebb illetők is esztelenül és vakon szoktak majmolni, szerelmi viszonyban élvén bizonyos ladyvel, midőn éppen annak aranyszínű fürtjeivel játszott, a legkellemetlenebb vendég, tudniillik a férj által lepett meg. Ily esetben a hidegen számító józan okosság szaladást parancsolván, Spencer úrfi inkább ezt választá. Leugrott hát az ablakon, és semmi egyéb baja nem lőn, mint hogy felső ruhája szárnya - leszakadt. Ő azonban ezzel mitsem gondolván, sőt ez állapotot hiúságnak hízelgő győzelmi jelnek tekintvén, másnap ily megkurtított ruhában lovagolt a Hyde Parkban. A piperkőcség azonnal megragadá az újságot, s a ruha e neme divatba jött, és Spencernek neveztetett."

Az angol etimológiai szótárak ezt a mulatságos históriát nem említik, csupán annyit közölnek, hogy e ruhadarab Lord George John Spencertől (1758-1834) kaphatta a nevét.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Ez aztán szerencsét hoz
  2015-12-10 16:47:56, csütörtök
 
  Ez aztán szerencsét hoz: Link  
 
0 komment , kategória:  Video  
Érdekes felismerés
  2015-12-10 16:38:22, csütörtök
 
  *Megszívlelendő!*

*A négy alábbi felismerés példátlan!*

*1.Ha a gyaloglás egészséges lenne, a postások örökké élnének.*
*2.A bálna úszik egész nap, csak planktont eszik, vizet iszik és mégis
kövér.*
*3.A teknősbéka nem szalad, nem úszik, nem ugrál, nem siet sehova, és 450
évig él.*
*4. A nyuszi szalad, ugrál és vegetáriánus, él 5 évet.*

* Francba a diétával és a sportolással!!!*

*A statisztikák szerint a gépjárműbalesetek 23%-át olyanok okozzák, akik
alkoholt fogyasztottak.*
*Ebből az következik, hogy a balesetek 77%-át olyanok okozzák, akik vizet,
kávét, üdítőt, tejet, energiaitalt és egyéb alkoholmentes italokat
fogyasztanak.*
*Ezek az emberek tehát háromszor olyan veszélyesek!*

*Kerüld a társaságukat, tartsd magad távol tőlük!*

*Ps: Orvos a pacienshez: van problémája az alkohollal? Nincs doktor úr,
csak nélküle!*
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Azonnali gyógyír torokfájásra! Gyógyszerek nélkül.
  2015-12-10 16:36:13, csütörtök
 
  Azonnali gyógyír torokfájásra! Gyógyszerek nélkül.


Azonnali gyógyír torokfájásra! Gyógyszerek nélkül.
Ha reggel torokfájással ébredsz, egy óra alatt visszafordíthatod a betegséged, ha az alábbi teával kezded a napod. Minden alkalommal működik!


Meleg (de ne forró) vízben jól keverj el két evőkanál mézet, két evőkanál ecetet (lehet almaecet is), két evőkanál citromlevet, és egy csipet fahéjat. Húzd le egyben, és egy órán belül elejét veszed a betegségnek. Próbáld ki, tényleg minden esetben működik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
“Rossz koleszterin” – a mítosz és az átver
  2015-12-10 16:35:01, csütörtök
 
  “Rossz koleszterin" - a mítosz és az átverés




Link

Dr. F. Batmanghelidj iráni születésű orvos és kutató írása

Nekünk az orvosi szakmában teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a szervezetben, azonban az embereket teljesen rászedték azzal, hogy elhitették velük, hogy ez az anyag okozza a szív és agy artéria betegségeket. A gyógyszergyártó cégek elég nagy haszonra tettek szert a ,,rossz koleszterin" szlogenjükkel és mérgező kémiai anyagokat hoztak létre, amelyek minimálisan csökkentik a szervezet koleszterin szintjét, de ezalatt emberek ezreinek károsítják a máját és sokan bele is halnak ezeknek a gyógyszereknek a szedésébe.




Link

Elég furcsa, hogy a gyakran idézett és a média által népszerűsített orvosok nem gondolkoztak el azon a tényen, hogy a koleszterinszintet a vénákból vett vérben mérik, de az orvosi irodalomban nincs egy árva eset sem, ahol a koleszterin elzáródást okozott volna a vénákban. A vénákban a vér sokkal lassabban folyik, mint az artériákban, ezért az sokkal jobban ki van téve a koleszterin lerakódásoknak, feltéve, hogy olyan dolog, hogy ,,rossz koleszterin" valóban létezik.* Ez az orvosi szakmában elkövetett nagy tévedés, és a gyógyszergyárak ebből nagy hasznot húzva, egy, a mai napig folyamatos csalás áldozatává tették a társadalmat. *Az artéria az ereknek az a fajtája, ami a szervezetet a szívből érkező friss, oxigéndús vérrel látja el. A koleszterin teória szerint a beszűkülés, azaz a koleszterin lerakódás ezekben az artériákban történik. Az erezetnek egy másik fajtája a vénák. Miután az artériákból elágazó hajszálerek eljuttatták a tápanyagokat és az oxigént a szövetekbe, azután ezek a hajszálerek újra egyesülnek. Innen már vénáknak hívjuk, a vénákon keresztül visszaáramlik az ,,elhasznált" vér a szívbe, hogy a körforgás újra kezdődhessen előröl. A koleszterin lerakódás nem a vénákban, hanem az artériákban történik és mindebben az a logikai bukfenc, hogy a vénákban a vér sokkal lassabb folyik, tehát, ha valahol lerakódásnak kellene képződnie - ahogy a koleszterin elmélet hívői hajtogatják - akkor annak a lassú áramlású vénákban kellene történnie. Ezzel szemben az orvostudomány mai állása szerint a ,,koleszterin probléma" az artériákban van.
A koleszterin hasznosabb, mint gondolnánk

Az igazság azonban az, hogy az úgynevezett ,,rossz" koleszterin sokkal hasznosabb, mint tartják. A koleszterinszint megemelkedésének oka a testben a krónikus és nem szándékos dehidratáció és az ebből származó elégtelen mennyiségű vizelettermelődés. A dehidratáció egy koncentrált, savas irányba tolódott vért eredményez, ami még dehidratáltabbá válik, mialatt áthalad a tüdőn és eléri a szívet - ez a légzés alatt a tüdőből elpárolgó víz miatt van.

A szív vérerei és az agyba vezető fő artériák membránja sebezhetővé válnak a sűrűbb, savasabb vér nyomása miatt. A toxikus vér nyomóereje horzsolásokat és apró repedéseket okoz az artériák bélésében, amik leválhatnak és embóliát [az ér elzáródása] okozhatnak az agyban, vesében és más szervekben. Azért, hogy a test a sérült vérerek falának leválását megakadályozza, alacsony sűrűségű (úgynevezett ,,rossz") koleszterin kabátot képez az erek belsejében, hogy lefedje a horzsolásokat és megvédje az alatta lévő szöveteket, mint egy vízálló kötés, amíg a szövet meggyógyul.

Így az alacsony sűrűségű koleszterin életbevágó és életmentő szerepe bizonyítja, hogy ez az anyag nagyon fontos, hogy megmentse azok életét, akik szervezete nem megfelelően hidratált, hogy a vérük könnyen tudjon folyni az erekben anélkül, hogy kárt okozna bennük.

A koleszterin egy olyan anyag, amiből a hormonjaink nagy része készül. A D vitamint a szervezet állítja elő a napnak kitett bőrben lévő koleszterinből. Koleszterint használ az idegrendszert borító szigetelő membrán is. Nincs olyan dolog, hogy rossz koleszterin. Ha a szervezet minden fő összetevője elérhető a normális működéshez, akkor az emberi test nem fog elkezdeni olyan dolgokat termelni, amik rosszak lennének a túléléséhez. Eddig nem tudtuk, hogy a víz volt az az életbevágóan fontos tápanyag, amire a szervezetnek állandóan szüksége van - megfelelő mennyiségben.

A víz maga - nem koffeines üdítőitalok, amik még jobban dehidratálnak - jobb koleszterincsökkentő orvosság, mint bármilyen kémiai anyag a piacon. Teljesen biztonságos és nem káros a szervezetre, mint a veszélyes gyógyszerek, amiket ma használnak. Kérem, ossza meg ezt az információt azokkal, akik fontosak az Ön számára!

Forrás: Dr. Batmanghelidj weboldala
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 1941
  • e Hónap: 12955
  • e Év: 119099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.