Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
  2015-12-13 15:32:28, vasárnap
 
  December 13, advent 3. vasárnapja:

3. hét az öröm útjai

A héten szóljon minden az örömről. Lássam meg mindenben, az egész teremtett világban, minden emberben Isten szép képmását, a hálaadó lelkület mutasson utakat, hogyan tekintsek Isten áldásával mindenre pozitívan, örömmel.

- Az imádás csendjében érzett öröm, a mai vezérgondolat.

Ahhoz megértsük, miért öröm vasárnapja a mai, meg kell értenünk Szofóniás prófétát, és Szent Pált.



OLVASMÁNY Szofoniás próféta könyvéből - Szof 3, 14-18a Örvendjetek! Győzelmet aratott az Úr!

Dalolj, Sion leánya, zengj éneket, Izrael!

Örülj és ujjongj egész szívedből Jeruzsálem leánya!

Elvette az Úr ítéletedet, elűzte ellenségedet,

Izrael királya, az Úr közöttetek van, ne félj többé semmi rossztól!

Azon a napon így szólnak majd Jeruzsálemben:

,,Ne félj, Sion! Ne lankadjon kezed!"

Veled van az Úr, a te Istened, az erős Szabadító!

Örül majd neked nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével;

örül majd neked ujjongó örömmel, úgy, mintha ünnepet ülne.



A prófétai könyvekről az juthat eszünkben, hogy mindegyik próféta figyelmezet, ostoroz, felhívja a bűnökre, az Úrtól való hűtlenségre a figyelmet. Sőt néha fenyegetnek is. Azonban a fenyegetések olvastán legtöbbször agyunk blokkol, és észre sem vesszük, hogy például sehol sincs annyi gyöngédség a Biblia könyveiben, mint Izajásnál. A próféták minden intelme után ott van az isteni irgalom, a megbocsátás, a vigasztalás is. Amit kapunk majd a Messiástól, mint kegyelmi adományokat, ezeknek előképe az a jövendölés, amit Szofoniás is meghirdet a Szabadítóról.

De Szofoniás azt is mondja, ezt az örömöt nem adják ingyen, meg kell harcolnod érte! Az örömre hívásban egy picinyke intés is van: Ne félj, ne hagyd lehanyatlani karod! A jelen súlyos talán; de ha az élő és hatalmas Istenben hiszel, nincs okod, nincs jogod kételkedni!

Az új földi Jeruzsálem az Egyház, amelynek mindenki tagja, aki elfogadja Jézust üdvözítőjének. Örülj és ujjongj Jeruzsálem leánya! Karácsonykor kiáradt az Isten szeretete a világra. Azóta tulajdonképpen nincs is hétköznap a hívek életében: minden nap örömnap, ünnepnap.

Egy jó elcsendesedésben, lelkiismeretvizsgálatban, és ebből fakadó igaz bűnbánatban A bűnbánatban megtapasztaljuk azt, amiről Szofoniás próféta írt: ,,Isten az erős Szabadító, aki örül majd neked nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével" (3,17). Ezt az újjáéledést nem tudja megadni semmiféle plasztikai kozmetika, semmiféle vidám vasárnapi buli, hanem csak Isten, az erős Szabadító.

Ima:

Ne engedd, Uram, hogy úgy vágjak neki ennek az elkövetkező hétnek, mint valami mindig egyforma, vágyakat, lendületet hervasztó pusztaságnak! Tele lesz a hét unalmas munkákkal? - Nézőpont kérdése. - Mi adhatna örömet, lendületet? Új ösvényt vághatna Feléd repeső szívem, a megszokott utakat felújíthatná. Hogyan? Ha tartóssá válnék bennem a vágyakozó szeretet, akkor életem nem lenne sivár pusztaság. Add, hogy lelkünk kiemelkedjen önmaga fölé, otthagyva a bajokat, Lendüljön előre, türelmetlenül várja, akarja, vágyja, hogy mit tehet veled együtt a jobb jövőért. Ha így indulok neki a hétnek, akkor megtapasztalom, hogy ez az út csakis Hozzád vezet, az öröm forrásához, s ezen az úton Te is jössz felém.


 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
Pio atyáról
  2015-12-13 09:45:21, vasárnap
 
  Pio atyának, mint lelki vezetőnek öt szabálya volt a lelki növekedésre:
heti gyónás,
napi áldozás,
lelki olvasmány,
elmélkedés és
lelkiismeret vizsgálat.
A heti gyónást a szoba heti leporolásához hasonlította és az elmélkedés és lelkiismeret vizsgálat gyakorlását ajánlotta napi kétszer: először reggel, a napra való felkészülésként, másodszor pedig este, a napra való visszatekintésként.
A teológia gyakorlati alkalmazását gyakran úgy összegezte mára híressé vált gondolatában, hogy:
,,Imádkozz, remélj, és ne aggodalmaskodj"
Rá akarta vezetni a keresztényeket, hogy Istent ismerjék fel mindenben és mindenekelőtt Isten akaratát kívánják teljesíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atyától
  2015-12-13 09:43:12, vasárnap
 
  ,, Vessél örömet testvéred kertjében és meglátod virágozni a te kertedben ,,
Pio atya

,, Élesíteni a ,,fegyvert ,, imával ,hogy nagyobb ereje legyen a mindennapi küzdelemben ,,
Pio atya

,,Fiam ,az Isten nem tesz több nehézséget a válladra mint amennyit elbírsz ,,
Pio atya

Megpróbáltatásokon keresztül vezeti magához Isten a neki kedves lelkeket.
Szent Pio atya

,,Lányom légy erős a küzdelemben ,mert az erős lelkek kapják a díjat ,,
Pio atya

Légy alázatos szívű, súlyos szavak nélkül, óvatos az állásfoglalással ,,
Pio atya.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya lelki gyermekeinek irt pár gondolat
  2015-12-13 09:30:19, vasárnap
 
  "Jézushoz a szíveddel is szólnod kell, inkább mint a száddal; sőt, bizonyos pillanatokban csak a szíveddel szabad szólni."

"Az ördögnek egyetlen bejárata van a lelkünkben: az akarat; egyéb rejtett kapuk nincsenek. Nincs olyan bűn, amit nem akarattal követtek el. Ha az akarat nem egyezik bele, nem bűn történt, hanem emberi gyengeség."

"Az alázatosság és a szeretet együtt járnak. Az egyik megdicsőít, a másik megszentel. Az alázatosság és az erkölcsi tisztaság két szárny, melyek Istenhez emelnek, és szinte megistenítenek minket."

"Amikor Istennél vagy az imádságban, szemléld önmagad igazságát; szólj Istenhez, ha tudsz, s ha nem vagy rá képes, állj előtte, mutasd magad, és ne tégy semmi egyebet. Így megállni Isten jelenlétében, csak azért, hogy megmutasd: szolgái közé akarsz tartozni - a legszentebb, legkiválóbb, legtisztább és legnagyobb tökéletesség. - Isten látja, elfogadja a jelenlétedet, kedves lesz előtte a hallgatásod; egyszer csak megfogja a kezedet, ő szól hozzád, és száz lépést fog veled együtt megtenni az imádság kertjében."

"Felfoghatatlan, milyen megkönnyebbülést nyújtunk Jézusnak, nemcsak a fájdalmai iránti részvéttel, hanem ha talál egy lelket, amely szeretetéért nem vigaszt kér, hanem azt, hogy részesedhessen fájdalmában... ha Jézus örülni akar, akkor beszél hozzám fájdalmáról és kérő, egyszerre parancsoló hanggal meghív engem, hogy testemet az övé mellé helyezzem, hogy kínjain enyhítsek."
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1708
  • e Hét: 4575
  • e Hónap: 10947
  • e Év: 61738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.