Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-12-14 23:59:08, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Íme a legszebb karácsonyi dal, amelyet a világhírű tenor...
  2015-12-14 22:45:15, hétfő
 
  Íme a legszebb karácsonyi dal, amelyet a világhírű tenor tesz még csodásabbá! - VIDEÓ

Egészen különleges változatát hoztuk a Csendes Éj/Silent Night-nak, amely karakterében, hangzásában és az előadók nagyságában emelkedik magasra. Ezt mindenképpen látnod kell.






A ThePianoGuys igazán tudja, hogy lepje meg a közönségét és rajongótáborát és ha ehhez még hozzáadódik egy világhírű tenor is, Plácido Domingo, a siker egészen garantált. Az énekes és a srácok egy new yorki katedrálisban vették fel a videót, amelyet már több mint egy millióan láttak.

A csapatot egy gyerekkórus is erősíti. A gyerekek angyali hangja csak még jobban erősíti az ünnepek csendjét, spiritualitását, békéjét és örömét.

Nézd meg a videót és ha te is úgy gondolod, hogy gyönyörű, oszd meg barátaiddal.

Videó:
Link

Forrás: http://doily.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
5 hét indító kijelentés, ami segít leküzdeni a hétköznapi...
  2015-12-14 22:28:10, hétfő
 
  5 hét indító kijelentés, ami segít leküzdeni a hétköznapi problémákat!

Minél gyakrabban adunk hangot annak, amitől jobban és boldogabbnak érezzük magunkat, annál nagyobb az esélye annak, hogy az be is fog következni. Hinnünk kell magunkban, elképzeléseinkben, és ezáltal megnő az esélye annak, hogy álmaink, vágyaink valósággá váljanak.






Ebben segítenek a motivációs mantrák, azaz olyan mondatok, amelyeket ha naponta ismételgetünk, főként reggelente, olyan erőt adnak, hogy a legnehezebb napokat, heteket is képesek leszünk végigcsinálni.

A következő 5 mantra a leghatásosabb. Érdemes kipróbálni, mert erősebbé, kitartóbbá válhatunk tőlük.

1. "Minden nap, minden téren egyre jobban érezem magam."

Ez az idézet Emile Coué híres francia pszichológustól származik, aki arra szerette volna felhívni az emberek figyelmét, hogy minden nehézségre úgy tekintsenek, mint tapasztalatgyűjtésre, amiből tanulni lehet, így a végén jobb és erősebb ember válhat belőlünk. Ismételjük el minden reggel ezt a mondatot, amely megerősíti bennünk azt a hitet, hogy jó úton haladunk.

2. "Elfogadom, ami van. Elengedem, ami volt. És hiszek abban, ami lesz."

Ez tartalmat, keretet ad az életünknek, amellyel, ha nem is teljes mértékben, de kontrollálhatjuk a történéseket, az életünk eseményeit. Ha nehéz helyzetbe kerülünk, előbb fogadjuk el, barátkozzunk meg vele, majd kezdjünk azon dolgozni, ami boldoggá tesz.

3. "Azzá válok, amit gondolok."

Mindenkiben élnek kétségek, hogy vajon jó-e az, amit gondolnak, cselekszenek. Akaraterővel rengeteg minden elérhető. Ha van konkrét véleményünk a dolgokról, és tervünk is arra vonatkozóan, hogy miként élhetünk jobban, nyugodtabban, akkor valósítsuk meg. Még ha néha rosszul döntünk is, még mindig jobb, mintha egyáltalán nem tennénk semmit saját és családunk érdekében.

4. "Nem halasztom holnapra azokat a dolgokat, amiket ma el tudok intézni."

A halogatás sok probléma forrása tud lenni. Ahhoz, hogy megvalósítsuk a céljainkat, mindennap tenni kell azért, mert különben nem fog összejönni. Először saját magunkkal kell megküzdenünk, nem kényelmesedhetünk el, mert kitartó munka nélkül a siker is elmarad.

5. "Ma is teszek egy lépést a céljaim megvalósításáért."

Ha bármi akadályba is ütközünk, keressünk megoldást a problémára, mert van! Ne hagyjuk, hogy bármi is elbátortalanítson. Nem egyszerű, de megéri, és a végén sokkal jobban fogunk örülni a sikernek.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Csalogasd vissza az életedbe a reményt – Tizenhatodik.
  2015-12-14 22:21:50, hétfő
 
  Csalogasd vissza az életedbe a reményt - Tizenhatodik adventi lelkigyakorlat

Azt mondják, amíg élünk, remélünk, és nincs is ezzel bajom, de én a fordítottjában is hiszek. Amíg remélünk, élünk.
Stephen King






Kedves olvasó, egyre finomabb és élet igénlőbb megtapasztalásokra buzdítanak a következő bejegyzések, hiszen ha eddig végigjártad a lelkigyakorlatok minden állomását, akkor már lelked felszabadult sok olyan régi tehertől, amelyet eddig magába hordott. Csak így élheti meg igazán az ember a hit egyik titkos összetevőjét a Reményt.

Egy élettörténetet mesélek el, amely nemrég történt meg környezetünkben, és amely bízom benne, hogy téged is kedves olvasóm arra sarkall majd, hogy megtaláld a remény forrását, még akkor is ha most úgy érzed, hogy elvették tőled, vagy már erőd sincs remélni.

Egy agydaganat műtét után a páciens elveszítette beszédkészségét és jobb oldali végtagjaira teljes mértékben lebénult. A kétségbeesett család minden erőfeszítést megtett, ahhoz hogy a beteg édesanya állapota javuljon. Elvitték kivizsgálásokra és szakemberekhez, akik nem biztatták sok javulással. Sőt egyik orvos, aki épp arra lett volna hivatott, hogy segítse a beteget, hogy a bénult végtagjainak az egészségét helyrehozzák így nyilatkozott a család azon kérdésére hogy miben lehet segíteni:

"Mit akarnak, ég a ház, és azt akarják hogy mossuk az ablakot?"

Mire a férj így válaszolt:

"Ha még egyetlen egy ablak is megmaradt, igen, akkor azt megtisztítjuk!"

Ha elveszed egy betegtől a reményt, elvettél mindent, belerántod a betegségtudat végtelen mocsarába.
Ha meg visszaadod a reményt akkor visszakapta a hitét és az egészségtudatát is.

A mi történetünk hála a Jó Égnek, nem ért véget itt.

A család, mivel közben komoly anyagi nehézségekkel küszködött a Facebookon kért segítséget. Egy gyógyító csoport tagjai felfigyeltek és elhívták egy alternatív gyógyászati kezelés kipróbálására (Reiki energetikai kezelés).
Szelíden megfogták a kezét és az egyik terapeuta azt kérdezte:

"Megígéri önmagának hogy azon az ajtón, amelyen most tolókocsival jött be hamarosan két lábon sétál be?"
A nő válasza az volt: Igen, nem is egy szó volt ez, hiszen még a műtét utáni beszédzavar mindig jelen volt, hanem csak egy alázatos fejbólintás.

És itt kezdődött valahol az a csoda, ami valójában a remény által és a feltétel nélküli szeretet által elkezdődött.
Pár kezelés után a páciens nehezen, de tagoltan beszélt, és közel egy hónap után elkezdett visszajönni az érzés a végtagjaiba. Mára segítséggel de jár és apró lépésekkel, de biztosan halad a gyógyulás felé vezető úton.
Kedves olvasó, találd meg a remény forrását a lelked legmélyén és ha egy lehetőséged van ajándékozz reményt másoknak is.

Sokan mondhatnák, hogy reményt adni puszta illúzió, azonban aki megtapasztalta az jól tudja, hogy valójában nem más mint a hit egyik édestestvére...

Reményteli napokat és jó lelkigyakorlatot.

Váljék egészségedre!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Pártatlanság, elfogadás, megértés – Tizenötödik advent
  2015-12-14 22:10:50, hétfő
 
  Pártatlanság, elfogadás, megértés - Tizenötödik adventi lelkigyakorlat!

Kedves olvasó, mai gyakorlatunk során elérkeztünk egy témához, amely már egy életigenlő magatartás és a lelki szellemi fejlődés egyik fontos alapeleme.






Ahhoz, hogy egy mélyebb megértéshez jussunk ebben a témakörben tudnunk kell, hogy életünk a dualitás (kettősség) tükrében zajlik. Ezek nem ellentétek, hanem egy egységes egésznek az egymást kiegészítő elemei. Ez a kettősség mindenhol jelen van az életünkben, és nap mint nap megtapasztaljuk azt, hogy létünknek része a fény és az árnyék, a jó a rossz, az élet és halál, a pozitív és negatív pólus. Ez alól emberi létünk sem kivétel, amiben szintén fellelhetjük a a test és lélek egymást kiegészítő kölcsönösségét.

Amikor a dolgokról véleményt formálunk, amikor élethelyzeteket elemezgetünk, analizálunk az elme tükrében a dolgok felcímkéződnek, fekete vagy fehér, jó vagy rossz csoportosításokba kerülnek. Ehhez általában szubjektív módon érzelmi energia is társul, és még inkább körvonalazódik egy szubjektív vélemény.

Pártatlannak lenni azt jelenti, hogy nem tesszük le voksunkat és nem címkézünk egyik nézőpont mellett sem, hanem kitágítva a kontextust tudatosítjuk, hogy a dolgok ebből a nézőpontból ilyennek, míg egy másik nézőpontból másmilyennek látszanak kiegészítve egymást.

Egy oktatóm tanított arra, hogy hogyan lehetek önmagammal is pártatlan amikor azt mondta: "Csínján bánj a dicsérettel is, és a szidással is, mert egyik sem azt mondja rólad, ami valójában te vagy"

Az elfogadás és a megértés szorosan kapcsolódik a pártatlansághoz.

Ezekhez meg alázat kell, anélkül nem fog menni.

Ha élni akarsz, egy dolgot meg kell tanulnod: fogadd el a dolgokat úgy, ahogy vannak, és fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy.
Osho

Ehhez ma egy olyan élethelyzetet hozok fel példának, amely egy vakbuzgó vallásos nő életéről szól, aki óriási életleckét kapott fia melegsége kapcsán az elfogadásból.

Olvasd el a bejegyzést és nézd meg a filmet. Egy igaz történet, a hitről, Istenről, elfogadásról, másságról.

Íme egy részlet bejegyzésből és a filmből:

"A homoszexualitás bűn!" - Egy meleg fiú édesanyjának igaz története





Mary Griffith - Fotó: Facebook

A leghitelesebb történeteket mindig a sors keze írja, és gyakran egy váratlan fordulópont vezet ahhoz, ami által megtapasztaljuk az igazi szeretet. Marry Griffith megrázó igaz története a bigott vallástól, a homoszexuálisok elítélésén és a bűntudaton át vezet a felismerésig ahol átminősül a bűn és bűnös fogalma a szeretet meg új értelmet kap. Életének tragédiáját

"Most már tudom, hogy minden amit gondoltam és mondtam bigottság és lebecsülő rágalmazás volt. Hiszem hogy Isten szerette Boby kedves és szerető lényét, mert Istennek a szeretet és kedvesség számít. Nem tudtam, hogy minden alkalommal, amikor örök kárhozatot kértem a melegekre, vagy beteges perverz alaknak neveztem a fiam, akkor az önbecsülését az önértékelését romboltam le. Végül a lelke teljesen összetört. Nem a Jóisten akarata volt! Bobby döntött úgy, hogy felmászik egy magas híd korlátjára, ahonnan közvetlenül egy, több tonnás kamion elé ugrott és azonnal meghalt."


Link

Te mennyire tudsz pártatlan lenni élethelyzeteidben?

Mennyire vagy elfogadó? Mi az amit képtelen vagy elfogadni? Mennyivel lennél szabadabb ha sikerülne elfogadni azt a dolgot?

Kérd a bölcsebb énedet hogy segítsen elengedni előítéleteidet és segítsen tudatosnak, pártatlannak és elfogadónak lenni.

Lelki egészségedre!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Történelmi megállapodás a klíma védelmében
  2015-12-14 21:46:14, hétfő
 
  Történelmi megállapodás a klíma védelmében





A Párizsban szombat este született megállapodás szerint a Föld légkörének felmelegedését 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest.


Egy nappal később ugyan, de véget ért a párizsi klímacsúcs: a résztvevők, azaz mintegy 195 ország vállalta, hogy


a Föld légkörének felmelegedését 2 fok alatt tartja

az iparosodás előtti mértékhez képest. A résztvevők emellett további erőfeszítéseket tesznek annak érdekében is, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.

Utóbbi a tengerszint-emelkedéssel fenyegetett szigetállamok kérése volt, támogatta többek között az USA, az EU tagállamai, de Oroszország, Szaúd-Arábia, India és Venezuela - azaz a legjelentősebb fosszilis energiatermelők is.

Az esemény azért is különlegesnek számít, mert a világ országai most először írtak alá globális klímavédelmi egyezményt. Az országok által az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére tett önkéntes felajánlásokkal és a környezetkímélő technológiákra való átállással párhuzamosan a megállapodás

általános, kötelező érvényű keretet teremt a következő 20-30 évre és a 2020-ban lejáró kiotói egyezményt váltja fel.

Írta: Nagy-Kurunczi Rita

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idén is elmarad a fehér karácsony
  2015-12-14 21:40:48, hétfő
 
  Idén is elmarad a fehér karácsony





Közelednek az ünnepek, havat azonban ne várjunk, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is fekete karácsonyban lesz részünk.

Egyre csökken a fehér karácsony esélye, egymásutánban már sokadik modellfutás enyhe időjárással számol az ünnepekre.

Ráadásul úgy tűnik, hétvégétől a megélénkülő nyugati, délnyugati széllel igen enyhe légtömegek áramlanak majd fölénk, így az ünnepek előtti napokban és minden bizonnyal Szenteste napján sem lesznek ritka a

10-12 fok körüli legmagasabb hőmérséklet.






Időnként előfordulhat majd kisebb csapadék, alapvetően azonban változóan felhős-napos időre van kilátás, hajnalonként elsősorban a szélvédett tájakon pára-, ködfoltokkal.

Télies fordulat az ünnepek idején sem látszik.

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folytatódik az enyhe idő
  2015-12-14 21:36:49, hétfő
 
  Folytatódik az enyhe idő





A következő napokban sem várható télies fordulat, folytatódik az évszakhoz képest enyhe, unalmas idő.

Továbbra sem érkezik meg hazánkba az igazi tél, az előttünk álló napokban is az évszakhoz képest enyhe idő várható.






Szürke, unalmas napok

Kedden és szerdán sem várható lényeges változás időjárásunkban, a ködös reggelek után gyakran lesz erősen felhős, borongós az ég, de csapadék továbbra sem várható. Reggelente többfelé fagypont körül, illetve fagypont alatt alakulhat a hőmérséklet, délutánonként pedig 1-7 fok várható.

Helyenként eshet az eső

Csütörtökön és pénteken már helyenként előfordulhat kisebb eső, de péntekre tovább enyhülhet az idő, az ország egyes részein 10 fokot is mérhetünk majd a délutáni órákban.

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2015-12-14 15:17:10, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 744
  • e Hét: 5258
  • e Hónap: 10296
  • e Év: 140003
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.