Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Harmónia......
  2015-12-16 19:31:44, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-12-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Cizelláltság hatja át.



Pénz - Vagyon, gyarapodás, bőség

Ennek a kártyának szinte nem is kell magyarázat. Jelentése bőség, gazdagság, és ahogy Montekukori is megmondta; Pénz, pénz, pénz. Vegyél lottót, sorsjegyet, vagy ma beszélj a pénzügyi tanácsadóddal! Nézz utána a tőzsdének még akkor is, ha eddig sosem tetted. Adj ma minimum 10 percet pénzügyeidnek. Fejlessz pénzügyi intelligenciádon, olvass gazdasági kérdésekről, pénzkeresetről. A kártya arra is figyelmeztet, hogy a pénz - bár nélküle ebben a világban nehéz az élet - nem minden. A pénz bősége legalább annyi félelemmel és gonddal járhat, mint a pénz szűke. A pénzt, a javakat gondozni kell, rendben kell tartani, különben elpártol tőlünk! Szüntess meg magad körül minden pénzügyi rendezetlenséget! Keress újabb pénzforrásokat, pénztermelő esélyeket, ötleteket. Vállalkozz, ha megteheted.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a családi kassza rendbetétele, a családi vagyon rendezése, a pénzügyi helyzet átgondolása aktuális. Párkeresőknek a gazdag partner ígéretét hozhatja.

Ezt mondja neked:
Engedd el a pénzzel kapcsolatos félelmeidet, a gyarapodás egy teremtő energia!
A gazdagság-szegénység mindig viszonylagos. Gondold át, mennyi az a pénz, amennyivel Te beérnéd!
Ne dicsekedj, hivalkodj a javaiddal, mert a tolvajok nem alszanak.

Erre is gondolj: A Pénz kártyája a cigánykártyában. Keress pénzzel kapcsolatos mondásokat, szólásokat! (Pl.: A pénznek nincs szaga!) ,,Minden javok enyém hát, botom szolgái holtig, / A német pénz az én talján ládámba omlik." írja Vogelweide, Hej, nevethet Rómában... című költeményében.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Benkó Sándor......
  2015-12-16 19:19:59, szerda
 
  A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója 76 éves volt. Az Emmi saját halottjának tekinti a zenészt.
Életének 76. évében váratlanul elhunyt Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója - közölte a család szerdán. A világhírű művészt kedden este érte a halál.



Benkó Sándor Kossuth-díjas dzsesszklarinétos a világ egyik legjobb dixieland-zenekarának alapítója, amely már minden díjat, elismerést elnyert, amit itthon és külföldön kaphatott. Zenekara az 1980-as évek végére a világ élvonalába került.

Link


Sándor Benkó - Petite Fleur

Benkó Sándor 1940-ben született, apját korán elvesztette, anyja egyedül nevelte fel kisebb testvéreivel együtt. Hatéves korában zeneiskolába íratták hegedűt tanulni, de nem igazán szerette a hangszert. Egy népzenésztől kapott egy klarinétot, és beiratkozott idősebb Berkes Kálmánhoz klasszikusokat tanulni.

A klarinét mellett szaxofonon is megtanult játszani. Tizenhét évesen barátjával sokat hallgatta Louis Armstrong lemezeit, majd 1957 februárjában, harmadikos gimnazistaként megalapította a Benkó Zenekart. A hatvanas évek elején, amikor már népszerű volt az Illés, a Bergendy, koncertezett az Omega, többen arra bíztatták, hagyjon fel a dixielanddel, váltson beatre, ő azonban végleg a dixie mellett döntött. Az első hat évben hetvenöt zenész fordult meg az együttesben, köztük Benkő László, Frenreisz Károly, Laux József, Solymos Antal és mások. Már az első albumuk aranylemez lett.

Bejárták a Szovjetuniót, Lengyelországot, Csehszlovákiát és Kelet-Németországot, a hetvenes évektől Nyugat-Európába is eljutottak. 1971-ben a svájci Montreux-ben elsők lettek a dzesszfesztiválon, San Sebastianban 1972-ben közönségdíjat nyertek, a tekintélyes angol Music Week magazin pedig 1976-ban az Év csillagainak választotta őket.





A nyolcvanas évektől Amerikában is megszerették őket: 1982-ben a Sacramentói Jazz Fesztiválon Grand Prix-t nyertek. Egy hónapig turnéztak a műfaj szülőföldjétől, New Orleanstól New Yorkig, az útról készült kétszer egyórás filmet világszerte sugározták a televízióállomások. 1983-ban Az Év nemzetközi dzsesszzenekara lettek Kaliforniában, 1987-ben maga Ronald Reagan elnök tolmácsolta az amerikai nép elismerését és háláját az amerikai dzsessz magas színvonalú műveléséért. 2007-ben George W. Bush az Amerikai Egyesült Államok elnökének kitüntető elismerésében részesítette őket.

Benkó Sándor a muzsikálás mellett 1963-ban a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát, majd a villamos gépek tanszéken dolgozott, utóbb adjunktusként. Több könyve nívódíjas, a Zipernowsky-emlékérem kitüntetettje. Kutatási területe a villamos gépek számítógépes tervezése, doktori címét az elektromágneses terek numerikus szimulációja témakörben szerezte. A Magyar Mérnök Akadémia és Kamara tiszteletbeli tagja volt.

A nyolcvanas évek végén kozmetikai vállalkozásba fogott, megalapította a Sunfleur elnevezésű céget.

A zenekarvezető 1984-ben Liszt Ferenc-díjat, 2006-ban Kossuth-díjat kapott. 1997-ben a zenekar minden tagja átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. 2004-ben Prima Primissima díjat, Pro Urbe Miskolc elismerést, 2005-ben pedig Pro Urbe Budapest díjat kaptak. Benkó Sándor idén március 15-én vehette át a Magyar Érdemrend középkeresztjét.

A Benkó Dixieland Bandnek nem kevesebb mint 1800 professzionális felvétele van, köztük legalább 500 örökzöld dallam. Akkora a repertoárjuk, hogy 25 órán át játszhatnának ismétlés nélkül, folyamatosan. Túl vannak a 10 750. koncertjükön, hetvenkét világsztárral dolgoztak együtt, néhány név a sok közül: Milt Jackson, Freddie Hubbard, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Albert Nicholas, Wild Bill Davison, Warren Vaché.

Benkó Sándor együttese legnagyobb diadalának azt tartotta, hogy sikerült eredeti formájában megőrizniük és világszínvonalon játszaniuk a tradicionális New Orleans-i dzsesszt.

Az Emmi saját halottjának tekinti a zenészt, temetéséről később intézkednek.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élelmiszerláda.-Szeged-......
  2015-12-16 18:53:12, szerda
 
  Link

Szegedi Hírek Élelmiszerláda 2015.12.15.

Népszerű az ételgyűjtő a Rókusi templomnál-( Szeged )

Annyira, népszerű hogy a rászorulók, ha találnak benne valamit, mindent el is visznek, nem hagynak másnak. Pedig a kezdeményezők szerint nem ez a láda célja. (videóval)
Népszerű az ételgyűjtő a Rókusi templomnál

Üres volt a zöld láda, mikor egy adományozó szaloncukrot, banánt és kiflit tett bele. Szinte azonnal gazdára is talált az élelmiszer. Egy hajléktalan nő a Szeged Televíziónak elmondta, naponta többször megnézi a dobozt. Sokan vannak, akik kiszedik az összes élelmiszert, pedig rengeteg rászoruló van.

Kretovics László, a Szent Rókus-templom plébánosa májkrémet tett a ládába. Elmondta, a legtöbben szó szerint kirabolják a dobozt, csak kevesen hagynak benne élelmiszert úgy, hogy másnak is maradjon.

Februárban lesz 1 éve, hogy 7 magánember felállította a gyűjtőt, azóta rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az Ételt adok- Ételt kapok közösségi oldalt több, mint ezren követik.

Somi Béla, Ételt adok-Ételt kapok alapító tagja elmondta, vannak állandó beszállítóik, pékségek, boltok, akik nemcsak a kimaradt élelmiszert, hanem a napi készletből is felajánlanak.

Bár az ötletgazda a Betegápoló Irgalmasrend pécsi házfőnöke volt, a szegediek elsőként csatlakoztak és az ő példájuk nyomán vált egyfajta mozgalommá az ,,enni adok-enni kapok". Mostanra majdnem 20 ilyen gyűjtőláda működik az országszerte. A szegedibe mostanában egyre gyakrabban kerül a karácsonyi ízeket idéző adomány, csoki, szaloncukor vagy más finomság formájában.

Jó lenne csatlakozni másoknak is az ilyen adományokhoz.
Sajnos azok nem olvassák a kérést, akik " kirabolják " sorstársaik előtt az adományozó ládát.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép délutánt kívánok !.....
  2015-12-16 18:39:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2015-12-16 18:37:47, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-12-15)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Intelligencia hatja át.

10 - Tíz - Magasabb összefüggések

A mindent magába foglaló, felölelő, beolvasztó összefüggések száma. Jelzi egy ciklus végét, a befejezést, a megérkezést. Az Isteni Harmónia és a tejút száma is ez. Azt jelzi, hogy új útra lépsz, mely út kitágítja korábbi kereteidet, szétfeszíti a határokat. A vonzás és taszítás, a siker és a bukás egyaránt benne rejtőzik. Arkangyali erejű szám. Ha tizedikén kapod, akkor hatása felerősödik. A számmisztika nem ismeri a 10-es számot - az egy és a nulla együtt újra egyet ad.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ha plátói szerelmed van, ma esélyed van arra, hogy az valóságos legyen. Párkapcsolatban megértés egymás iránt. Ha nincs kapcsolatod, akkor vonzerőd erősebb, mint valaha.

Ezt mondja neked:
Ha új munkahelyet keresel, akkor ma légy igen aktív. Építsd erőteljesen karrieredet.
Olvass romantikus regényeket, nézz filmeket, vagy meditálj párkapcsolatodra.
Játssz ma fejtörőket, kreatív játékokat - ezek segítenek, hogy jobban átlásd a magasabb összefüggéseket.

Erre is gondolj: Tarot lapja a Sorskerék. Menj a Vidámparkba, ülj fel az óriáskerékre. Éld át, milyen egyszer lenn, egyszer fenn lenni!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 2550 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 567
  • e Hét: 1877
  • e Hónap: 6837
  • e Év: 52044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.