Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A vadkacsa tanulságos története
  2015-12-18 15:51:42, péntek
 
  Egy nagy vadkacsa csapat vonult egységes V alakzatban dél felé, hogy a következő évszakot ott töltsék. Ahogy átrepültek egy park felett, minden tekintet rájuk szegeződött, még a gyerekek is abbahagyták a játékot, és csodálták a kötelékben repülő szép vadkacsákat.
A csapat egyszer csak egy farm felett repült, amikor az egyikük meglátta, hogy háziasított kacsák totyognak az udvaron, akik majszolják a tömérdek kukoricát, és nagyon jól el vannak.
Ezt látva úgy határozott, hogy otthagyja a többieket és leszáll a farmra. Bár kérlelték társai, hogy ne tegye, de nem hallgatott rájuk. A farmon egyből nagyon jól érezte magát, mert bőségesen volt ennivaló. Egész nap csak evett, ivott, és lustálkodott. Gondolta, majd ha visszafelé jön a vadkacsa csapat, újra csatlakozni fog hozzájuk.

Egyik nap meglátta a régi barátait, és úgy döntött visszarepül közéjük, mert már kezdte zavarni, hogy állandóan mocskos és sáros. Hirtelen nekilendült, de úgy meghízott, hogy pár méterrel odébb lezuhant. Ezen nagyon meglepődött, de újra megpróbálta, ám ekkor meg nem tudott manőverezni, és nekirepült a kerítésnek, így megint nagyot esett.

Végül feladta, azt tervezve, hogy inkább legközelebb - amikor megint arra repül a vadkacsa csapat - újra megfogja megpróbálni.

Ám pár nap múlva jött a farm tulajdonosa, és sorra levágta a kacsákat. Ezt látva a vadkacsa próbált elrepülni, de a jó dolgában annyira eltunyult, hogy nem sikerült neki, így őt is levágták.

A vadkacsa csapat pedig repül szabadon, minden évben egyik helyről a másikra.

Tanulságos ez a kis történet, mely a tudatosan eltévelyedett keresztény emberről szól. A világ vonzó, kényelmesnek tűnő megoldással csalogat. Ha az ember behódol a bűnnek, rabszolgája lesz, nem tud szabadulni. Ideig-óráig tart a bűn édes mérge, de a végeredmény mindig a halál.

Jézus Krisztus a mi szabadítónk, az Ő csapatában érdemes repülni. Sokszor fárasztó, sokszor túl hosszúnak tűnik az út, sokszor jobb ötletnek tűnik egy sáros, mégis kényelmes helyen megpihenni, de ne tegyük! Az Úr ad nekünk erőt, és ha vele együtt - repülünk kötelékben - áldásos életben lesz részünk.
Demeter Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Karácsonyi ajándék
  2015-12-18 10:02:24, péntek
 
  Máté László: Karácsonyi ajándék
A férfi lassan megmozdult, átfagyott tagjait dörzsölgette. Gondolataiban, a régmúlt karácsonyok emlékei kavarogtak.
A meghitt gyerekkori karácsonyok, amikor a nagy barna mackót, vagy a villanyvonatot kapta. A későbbi éveken, amikor már felnőttként saját családjával ünnepelt.
A kislánya földöntúli boldogsága a játék baba, vagy a bababútor láttán.
Istenem, hogy tudott örülni, és mennyire szeretett hozzábújni - gondolta a férfi. Mennyire apás volt.
Már régóta nem várta a karácsonyokat, sőt egy idő óta egyenesen gyűlölte.
A válása utáni magányos karácsonyokra sem szívesen gondolt. Amióta pedig az utcán tengette életét, gyűlölt minden ünnepet.
Ez a hatodik karácsony, amit hajléktalanként az utcán élt meg, és számára csak az emlékek maradtak.
Megszokta a számkivetettek és megvetettek életét. Először még zavarta egy-egy szánakozó adomány elfogadása, mára azonban a teljes közönyösség és beletörődés vált az életszemléletévé.
A telet nem szerette a hideg miatt, a többi évszakok elfogadhatóvá váltak. A lényeg, hogy legyen egy kis ennivaló és néha-néha valami innivaló.
Az ital, az jó. Elbódít és segít elfeledtetni a kilátástalan helyzetet.
Ismét érezte a csontokig hatoló hideget. Felnézett az égre és úgy gondolta, 10-11 között lehet az idő.
Elhatározta, hogy minden ellenérzését félretéve, elmegy a menhelyre ebédelni.
Nem szerette a menhelyet. Nem tudta meghatározni az okát, de nem szerette. A menhelyen jó meleg, néhány ismerős sorstárs barátságos köszöntése, és ünnepinek éppen nem nevezhető ebéd fogadta.
Az ebédosztó, mikor rákerült a sor megkérdezte, tegnap este miért nem jött, hiszen sült hús volt és még egy szelet sütemény is.
A férfi csak megrántotta a vállát, de nem válaszolt. Az ebédosztó - mintegy kárpótlásul - két kemény tojást adott a főzelék mellé.
A leves meleg és sós volt. Más jót nem igen lehetett elmondani az ételről.
A főzelék íztelen volt, ráadásul nem is szerette. De meg kell enni, mert szüksége van az energiára. A férfi lassan evett és minden falatot jól megrágott.
Nem volt miért sietni. Régóta nem volt miért sietni.
A két tojást a végére hagyta, majd gondolva a holnapra is, csak az egyiket ette meg. A másik kemény tojást egy kétes tisztaságú zsebkendőbe csavarta és a szatyorba rejtette.
Amikor kifelé indult, meglátta a menhely vezetőjét. Nem akart vele találkozni, mert tudta, hogy megint rákezdi, hogy miért az utcán tölti az éjszakát. Szerencséje volt, mert megállították a menhely vezetőjét. A férfi kihasználva a helyzetet, gyorsan távozott.
Az utcán csoszogva megindult a körút felé. Azt gondolta, karácsony lévén az emberek talán adakozóbbak. A szokott helyére ment. Igaz, nem a legjobb hely volt a körúton, de néha egészen jó kis pénz összejött.
A forgalom hullámzó, de inkább gyér volt. Ennek megfelelően a kocsiból kinyújtott forintok is igen kevés összeget adtak ki. Már sötétedni kezdett, és alig több mint négyszáz forint gyűlt össze. Megvárom, amíg teljesen besötétedik gondolta a férfi, azután elmegyek. Sok jó már úgysem lesz.
Ahogy csoszogott a kocsik között látta, hogy a következő autó ablaka leereszkedik és egy kéz az alamizsnát nyújtja. Óda csoszogott, hogy elvegye a pénzt.
A férfi és a sofőrülésen ülő nő tekintete egyszerre találkoztak. Mindketten megkövülve nézték a másikat.
- Apa? - csúszott ki önkéntelenül a nő száján a kérdés.
- Kislányom - dadogta a férfi zavartan.
A lámpa zöldre váltott, de a nő nem indult el. A két ember zavartan megmerevedve nézte egymást.
- Anya miért nem indulsz már? - csivitelte a hátsó ülésen ülő aranyszőke hajú kisfiú.
- Drágám, valami baj van? - kérgezte a nő mellett ülő férfi is.
A hátsó kocsik előbb bősz dudálásba kezdtek, majd szép sorban kikerülték a zöld lámpánál veszteglő kocsit.
A nő visszarakta a fémpénzt a tárcájába, hosszasan kotorászott benne, majd a férfi kezébe nyomott két papírbankót. Az ismét zöldre váltó lámpánál, visító kerekekkel indítva, vadul elszáguldott az autó. A férfi a kezében lévő két darab ötezrest nézte, és szeme megtelt könnyel.
Először könnyezett amióta az utcán él, és először érezte, hogy megalázták.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Pio atya imája Jézus Szent szívéhez a betegek gyógyulásáért
  2015-12-18 08:54:01, péntek
 
  PIO ATYA IMÁJA JÉZUS SZENT SZÍVÉHEZ BETEGEINK GYÓGYULÁSÁÉRT
.
1. Jézusom, Te mondtad: 'Kérjetek és kaptok, keressetek
és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!' Mt 7,7.
Íme, zörgetünk, keresünk és kérjük betegeink gyógyulását.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
2. Jézusom, Te mondtad: 'Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.' Jn 16,23.
Íme, most a nevedben kérjük az Atyától a szentek közbenjárására által a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
3.Jézusom, Te mondtad: 'Ég és föld elmúlnak, de az én igéim nem múlnak el' Lk 21,33.
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.
Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni szerencsétlenek iránt,
légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is!
Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének,
a Te és mi gyengéden szerető Édesanyánknak közbenjárására a kért kegyelmeket!
Szent József, az Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!
.✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atyától
  2015-12-18 08:50:50, péntek
 
  Egy vereség után Cadorna tábornok búnak adta a fejét és öngyilkosságra gondolt. Egyik este, miután beosztotta az őröket, sátrába zárkózott és a revolveréhez nyúlt? Hirtelen belépett egy barnás darócruhát viselő szerzetes, megállt egy pillanatra és rosszalló kifejezéssel fölemelte az ujját:
- Ugyan tábornok, csak nem fog ilyen ostobaságot elkövetni?
Pedig a tábornok szigorúan megtiltotta, hogy zavarják. Esztelen haraggal kirohant, de nem látott senkit. A megkérdezett őrök égre-földre esküdöztek, hogy nem láttak és nem engedtek be senkit. A haragot felváltotta a megdöbbenés, s a gyötrő gondolat egy csapásra erejét vesztette. Az eset nem hagyta nyugton, makacsul töprengett, hogy megtalálja a dolog nyitját. Ki volt ez a fiatal ferences, aki arcátlan módon meg merte zavarni magányát, és elég hatalmas ahhoz, hogy a revolvert kivegye a kezéből?
Közben a háború véget ért. Ekkor kezdtek beszélni Padre Pióról. A tábornok, hogy tisztán lásson a dologban, San Giovanni Rotondóba utazott inkognitóban és civilben.
Nos, ezidőtájt Padre Pio éppen “zár alatt" volt és az orvosi fakultás rendelkezései alatt állt. Lehetetlenség volt beszélni vele! A tábornok azonban erősködött:
- Legalább azt engedjék meg, hogy lássam!
- Jó - válaszolta a gvárdián atya -, maradjon itt a folyosón, míg a templomba indulunk hálaadásra. Menetközben látni fogja.
A tábornok egy sarokba húzódva várakozott. A szerzetesek elvonultak: a tábornok felismerte éjszakai látogatóját. Padre Pio rámosolygott és ugyanazzal a mozdulattal emelte fel ujját -félig kötekedve, félig fenyegetően -, mintha csak azt mondaná:
- Azt a dolgot szerencsésen megúszta!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Karácsonyi kilenced a prágai Kis Jézushoz-3
  2015-12-18 08:48:47, péntek
 
  Karácsonyi kilenced
Szűz Mária, a kegyelmek Közvetítője tiszteletére
III. Szentséges Szűz Mária, Istennek Anyja, tisztelünk Téged, mint közvetítőt Jézus születésének titkában, mert Te mutattad meg a kisded Jézust a pásztoroknak. Ó, Úrnőnk és Anyánk, szerezd meg nekünk a kegyelmet (...) és mutasd meg, hogy szereted, ha minden kegyelem Közvetítője címen tisztelünk. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
  2015-12-18 08:42:04, péntek
 
 
December 18, péntek:

- öröm, amikor nem várt álmaink teljesülnek, mint Józsefnek



A keresztény öröm: a hit, remény, szeretet és bizalom megélésében Szent József példaként áll előttünk. Isten nagy tervéből csak egy kis részt ismerhetett meg, mégis igent mondott az őt ért isteni megszólításra. Szent József és Mária együttműködésének következtében megvalósul az Emmánuel név: Velünk az Isten. József azonban kezdetben nem ezt várta, egy tiszta házasságot várt Máriával, és nem többet. Józsefről azt olvassuk, hogy igaz ember volt. De csak az lehet igaz ember, aki nem szab Istennek feltéteket, sőt annyira megbízik benne, hogy föl meri hatalmazni ara, hogy úgy cselekedjen vele, ahogyan neki tetszik. És ha Isten ilyen emberre talál, akik által véghezviheti szándékát, akkor őt bőségesen megtölti minden kegyelemmel. Igazi örömteli élet: kinyitni szívem kapuját Isten előtt, és hinni, hogy az ő kegyelmével lelki szárnyakat kaphatok, nem várt, nem is remélt álmaim is teljesülhetnek.



Ó jöjj, ó jöjj el, Adonáj,
ki cserjelángból szólalál,
majd kőbe vésted tíz szavad,
jöjj tárt karokkal jómagad!
Eljő, eljő Emmánuel,
hogy üdvözüljön Izrael!



https://www.youtube.com/watch?v=eK89997HekM



?Ó, Adonáj, Izráel házának vezére, ki Mózesnek a vöröslő tűzlángban megjelentél, s neki Sína hegyén törvényt adtál: jöjj el, és válts meg minket kinyújtott karral!? Ó, Jézus Krisztus, Adonáj! E néven hívtak, szólongattak Téged atyáink, az Ószövetség igazai. Te valóban megváltó és törvényt adó Istenünk vagy: szavaiddal, tetteiddel s legfőképpen kereszthaláloddal helyreállítottad igaz állapotunkat, visszahelyezve bennünket az Istennel való élő kapcsolatba, abba az egyetlen helyes és igaz vonatkozásba, amelyet a bűnbeeséskor elveszítettünk, és kinyilatkoztattad nekünk szereteted törvényét. Hálát adunk Neked, hogy feltártad előttünk azokat az ígéreteket, melyeknek az Ábrahám számára adott ígéretek csak halvány előképei voltak, s melyeknek az örökösei mi vagyunk. Kérünk Téged, váltsd valóra ígéreteidet eljöveteled által: jöjj el közénk, és üdvözíts bennünket!

Barsi Balázs





Horváth Zoltán plébános
 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 3872
  • e Hónap: 10244
  • e Év: 61035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.