Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Grillezett mozzarella
  2015-12-19 23:36:14, szombat
 
  Grillezett mozzarella

200 g mozzarella sajt
fehér kenyér (bagett vagy szendvicskenyér)
1 fej fodros saláta
olívaolaj
Az öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál borecet
1 kanálnyi dijoni mustár

cukor

Elkészítés

A kenyeret szeleteljük fel, kenjük be olajjal, és sütőben vagy grillsütőben pirítsuk meg. A felszeletelt mozzarellát grillezzük aranyszínűre. Az olajat keverjük össze a mustárral és a borecettel, adjunk hozzá sót és cukrot. A salátaleveleket helyezzük tányérokra, és öntsük rájuk a kész mártást. A grillezett mozzarellakarikákat helyezzük a kenyérszeletekre, és a salátával díszített tányérokon tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Franciasaláta, kaszinótojás
  2015-12-19 23:35:30, szombat
 
  Franciasaláta, kaszinótojás



Kaszinótojás hozzávalói:
10 tojás
mustár
margarin
majonéz
tejföl
petrezselyem

bors
Franciasaláta hozzávalói:
1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás

bors
ételízesítő
Díszítésnek:
1 fejes saláta / jégsaláta
tojás
paradicsom
kígyóuborka
majonéz



Kaszinótojás elkészítése:
1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.

Franciasaláta elkészítése:
1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást.
4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk.
6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)









Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Mézeskalács
  2015-12-19 23:34:54, szombat
 
  Mézeskalács

Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 sütőpor
10 dkg margarin
20 dkg méz
1 nagy tojás
csipet só
3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szórjuk, a margarint a mézzel felolvasztjuk/meglangyosítjuk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, a sót, a mézeskalács-fűszert, majd hozzáadjuk az egész tojást és a langyos margarinnal elkevert mézet. Az egészet jól összegyúrjuk, nem baj, ha eleinte ragad kicsit. A tésztát nem szükséges pihentetni.

Lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 5-8 perc alatt kész, a formák nagyságától függően, tehát figyeljünk oda!

Sütés előtt különféle magokkal, ha megsült, cukormázzal díszíthetjük.





Megjegyzés

A recept 2-3 gáztepsire elég. A kész mézeskalácsok frissen is nagyon finomak és sokáig elállnak, puhák maradnak.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Görög húsgombócok
  2015-12-19 23:34:23, szombat
 
  Görög húsgombócok

Hozzávalók:
2,5 dl zsemlemorzsa
1,25 dl tej vagy tejföl
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja

őrölt bors
1 kávéskanál mustár
szárított majoránna
25 dkg darált sertéshús (a fele marha is lehet)
1 tojás
A sütéshez:
kb. 1,25 dl olaj
A paradicsommártáshoz:
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág zeller
2 evőkanál olaj (lehetőleg olíva)
75 dkg paradicsom
bazsalikom
1 babérlevél
1 ág rozmaring
csipetnyi chilli vagy erős paprikakrém
csipetnyi cukor

őrölt bors
0,5 dl fehérbor
1 dl víz

Elkészítés: A zsemlemorzsát meg a tejet villával összekeverjük. A hagymát, a sárgarépát a petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromhéjjal együtt apróra vágjuk. A legegyszerűbb konyhai robotgéppel elvégezni. Akinek nincs, a répát meg a citromhéjat reszelje le, a többit pedig vágja finomra. Ha kész, összekeverjük a sóval, a borssal, a mustárral és a majoránnával. A darált húst jól összekeverjük a tejes morzsával, a fűszerekkel meg a tojással.

A masszából nedves kézzel kis gömböket formálunk, és az olajban közepes lángon megsütjük. Ez kb. 10 perc. Utána szűrőlapáttal kiemeljük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.

Elkészítjük a paradicsommártást. A hagymát és a fokhagymát finomra, a halványzellert apróra vágjuk. Együtt az olajon megfonnyasztjuk. Közben a paradicsomot meghámozzuk, fölaprítva az előzőekhez adjuk. A többi hozzávalót is belekeverjük, fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 35 percig főzzük. Ezután a felét kimerjük, merülőmixerrel pépesítjük és visszaöntjük a többihez, így sűrítjük a mártást. Ekkor belekerülnek a húsgombócok, és lefedve, kis lángon még 15-20 percig főzzük.





Tálalhatjuk pitával vagy tésztával, rizzsel is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Maroshegyi gombócleves
  2015-12-19 23:32:17, szombat
 
  Maroshegyi gombócleves

Hozzávalók:
3 evőkanál zsiradék
1 fej hagyma
50 dkg sertéscomb
5 evőkanál mustár

bors
2 evőkanál szárított zöldségkeverék
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 zöldség
1/4 zeller
1 pohár tejföl
A krumpligombóchoz:
4 szem krumpli
1 tojás
liszt

szerecsendió

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.

Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, tovább pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük sóval, a zöldségkeverékkel, a babérlevéllel, és puhára főzzük a húst. Közben a zöldségeket gyufaszálszerűre szeljük.

A krumplihoz hozzádolgozzuk a tojást, sót, szerecsendiót és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázni lehessen.

Mikor a hús puhára főtt, hozzátesszük a metéltre vágott zöldségeket, kb. 10 percig főzzük, majd apró gombócokat formázunk a krumplis masszából, és azt is belefőzzük a levesbe. Akkor jó, ha feljönnek a gombócok a leves tetejére.

Tejföllel gazdagítjuk, ha szükséges, utánsózzuk vagy savanyítjuk.





Megjegyzés

A hús lehet bármilyen sovány hús, csirkemell, pulykacomb, borjúcomb. Általában másnap még finomabb a leves.

Klock Eszter

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Tojásrántotta, ki hogyan szereti
  2015-12-19 23:31:38, szombat
 
  Tojásrántotta, ki hogyan szereti

Hozzávalók 2 személynek:
6 tojás
kb. 20 szelet kolbász
1 fej hagyma

bors
ételízesítő ízlés szerint
olaj

Elkészítés: Felaprítjuk a hagymát, és szeletekre vágjuk a kolbászt.

A tojásokat egy tálba beleütjük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Villával vagy kézi habverővel pár percig verjük, amíg jól összekeveredik a fehérje és a sárgája.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, és üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ha kicsit megsült, akkor beleöntjük a tojásokat, és folyamatosan keverve készre sütjük.





Megjegyzés

Legjobb teflonos serpenyőben sütni, akkor sokkal nehezebben ég (ragad) oda, és kevesebb olaj kell hozzá. Amikor az olajat öntjük, érdemes számolni a kolbász zsírjával, hogy ne legyen túl zsíros a végén.

Gáspár Bernadett

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Békés adventi hétvégét!
  2015-12-19 19:31:16, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1276
  • e Hét: 5790
  • e Hónap: 10828
  • e Év: 140535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.