Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Ő ezt kapta karácsonyra.
  2015-12-19 21:34:47, szombat
 
  Ő ezt kapta karácsonyra.

“A megbízás értelmében L. Simon László látja el a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedben történő elhelyezésével kapcsolatos intézkedésekről szóló 1837/2015. (XI. 24.) Korm. határozatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter felelősségi körébe utalt feladatokat."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán kiadta: Kötelező a Vodafone-hoz szerződni
  2015-12-19 21:16:54, szombat
 
 
Orbán kiadta: Kötelező a Vodafone-hoz szerződni

A Vodafone-hoz szerződik azonnali hatállyal a kormány. Az erről szóló határozat abban a Magyar Közlönyben jelent meg, amelyben felhatalmazzák Orbán Viktort a Telekommal kötendő partnerségi megállapodásra.

Kiegyensúlyozottan kezeli a mobilpiac szereplőit a kormány. Miközben a szerdai Magyar Közlönyben a kormány felhatalmazta Orbán Viktort, hogy partnerségi megállapodást írjon alá a Deutsche Telekommal és leányvállalatával, a Magyar Telekommal, egy másik határozatban arra szólította fel a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy azonnali határidővel szerződtesse át a kormányzati szervek, minisztériumok, állami hivatalok nagy részét a Vodafone-hoz.

A Vodafone január elején írt alá a Központi Szolgáltatási Főigazgatósággal egy nettó 4,5 milliárd forint értékű keretszerződést, miután megnyerte az erre vonatkozó közbeszerzési pályázatot. A szerződés több tízezer előfizetésre, több száz intézményre terjed ki, beleértve a minisztériumokat, kormányhivatalokat, a rend- és közvédelmi szerveket - például az Országos Rendőr-főkapitányságot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot -, vagy a hatóságokat, mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Gazdasági Versenyhivatal, illetve többek között olyan intézményeket érint, mint például az Országos Mentőszolgálat.

Év elején még piaci forrásaink azt magyarázták, hogy a Vodafone tendergyőzelme nem jelenti automatikusan a több mint százezer kormányzati előfizető azonnali átszerződését. Az ilyen beszerzésben győztesnek lenni azért kivételezett pozíció, mert ha az érintett állami intézmények új előfizetést kötnek, vagy lejár a flottaszerződésük és szolgáltatót váltanak, akkor elsősorban a mostani beszerzésen győztes Vodafone szolgáltatását kell igénybe venniük. Ha ez technikailag nem lehetséges, akkor választhatnak a második helyen végzett Magyar Telekom és a harmadik helyen végzett Telenor szolgáltatásai közül is.

Ehhez képest most új elem, hogy a kormány azonnali határidővel arra szólította fel Németh Lászlónét, hogy az érintett intézmények "helyett és nevében" kösse meg a szerződést, méghozzá azonnali határidővel. Eddig sehol nem cáfolt piaci információk szerint jelenleg a Telekomnak százezret jóval meghaladó, míg a Telenornak mintegy húszezer állami SIM kártya van az állományában. Bő két hete a Vodafone illetékese harmincezerre becsülte a rövid időn belül hozzájuk kerülő állami előfizetések számát.

Kérdés persze, hogy a kötelező átszerződésre és átszerződtetésre milyen jogi lehetősége van a miniszternek: a legtöbb állami intézmény határozott idejű szerződéseket kötött a szolgáltatókkal, a kilépés tehát kötbérfizetési kötelezettséggel jár együtt. Azt nem tudjuk, hány állami előfizetőnek van most is érvényes határozott idejű szerződése, így becsülni is nehéz, milyen összegű kötbér ütheti az azonnali átszerződések esetén a Telekom és a Telenor markát.

A Magyar Telekom mintegy százezer előfizetője azért érezhető bevételkiesés a cégnek, annak ellenére is, hogy a piaci közvélekedés szerint az állami előfizetések már jó ideje nem jelentenek zsíros üzletet a szolgáltatóknak. Több szakértő szerint minden egyes állami SIM ráfizetés a cégeknek. A havidíjak lebeszélhetőek, a percdíjak pedig alacsonyabbak voltak, mint a hívásvégződtetési díjak (ezt fizetik a szolgáltatók egymásnak hálózaton kívüli hívás esetén) eddig is.

A Vodafone Magyarország ajánlatában sincs ez másként: kiemelkedően kedvezményes hívás- és SMS-, valamint adatcsomagjaival járul hozzá az intézményi szektor távközlési költségeinek optimalizálásához - írta a cég január eleji közleménye. Tarifájának a közbeszerzési eljárásban adott ajánlati ára (mintafeladatban 796 forint) csaknem fele volt a Telenor 1548 forintos ajánlatának, de jóval alatta maradt a Telekom 1040-esének is. Ezer forintért adnak öt gigabájt mobilnetet az állami mobil előfizetőknek, a hang csomag havidíja 715 forint, ami lebeszélhető, egy gigabájt mobilnettel pedig 890 forint a havidíj. A szolgáltató ingyen adja az sms-t, s mindössze 2,85 forintért ad egy perc beszélgetést. A csoporton belül pedig nulla forint a percdíj, azaz felmerül a kérdés: mekkora bevétele lesz a cégnek az állami előfizetésekből? Ezt egyelőre kár volna találgatni, de annyi már biztos: megérte milliárdokkal fejleszteni a cég hálózatát, melynek során 98,3 százalékra növelték a mobilinternet beltéri lefedettségét, s növelni a hálózat kapacitását is. Az állami előfizetők ugyanis jelentős terhelést jelentenek a mobilhálózaton, főleg ilyen percdíjak mellett.

Az intézkedés nyomán viszont felpöröghet a hazai készülékpiac, hiszen az átszerződésekkel vélhetően új készüléket is kell, hogy vegyenek az állami előfizetők, vagy akik használják a telefonokat. A korábbi előfizetésekhez ugyanis hálózatfüggő telefonokat kaptak, akárcsak az egyéni előfizetők.


http://nol.hu/gazdasag/orban_kiadta__kotelezo_a_vodafone-hoz_szerzodni-1446059
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha van állatorvosi lova a zsidó hatalomnak és a magyar meghu
  2015-12-19 21:11:56, szombat
 
 
Ha van állatorvosi lova a zsidó hatalomnak és a magyar meghunyászkodásnak, az a Hóman-szobor ügye
2015-12-17 23:16

Villáminfó azoknak, akik a Marsról csak most tértek vissza Pannónia földjére: itthon, közpénzen eltartott zsidók által indított, nemzetközi zsidó nyomásra az Orbán-kormány teljes fordulatot vett, és lefújta a Hóman-szobor székesfehérvári felállítását annak ellenére, hogy azt ő és a fehérvári önkormányzat milliókkal támogatta. A kóseriáda pontosan dokumentált részleteit olvasóink e honlapon könnyedén megtalálják.

Az eset a tökéletes állatorvosi ló meséje. És most nézzük e ló különböző oldalait, vég- és egyéb tagjaival egyetemben.

A leginkább szembeötlő ismételten a Fidesz-kormány botrányos viselkedése egy olyan terepen, amelyen az elmúlt években és első kormányzása idején is olyannyiszor szenvedett vereséget. És lehetett szemtanúja annak, ahogyan hasonló helyzetekben az Antall- és Boros-kormány is szégyenletes visszavonulót fújt minden egyes esetben, amikor konfrontálódott zsidó szervezetekkel, illetve a jelképügyi zsidó érdekérvényesítéssel.

Az ész fényénél érthetetlen tehát, hogy a Fidesz és a Cser-Palkovics önkormányzat mindennek tudatában miért támogatta a szoborállítást, és ezzel miért hitegette az ország jobb részét Hóman Bálint egykori akadémikus tiszteletére emelendő szobor leleplezésével..

A Hóman-szoborról magyar nem dönthet

Erre a jóindulatú válasz az lehet, hogy a szoborállítás pénzügyi megtámogatása ügyében szokás szerint hebehurgya döntés született, amit netán a ,,főnöknek" elfelejtettek bemutatni. Holott zsidóügyben neki mindent látnia kell, mert ő tudja, ha az utcán holnap kippával a fején, tallit imasállal a nyakában, és egy-egy fekete taffilin bőrdobozzal egy-egy karjára erősítve bukfencezik be parlamenti termébe, akkor is rajta marad a Lauder-félék gyanús személyekről készült listáján.

Egy olyan Orbánról van szó, akinél az sem elég, ha mindkét legfontosabb szóvivője zsidó (Kovács Zoltán és Halász János), akik a miniszterelnöki hivatalt igazgató, bizonyos nyelvek szerint zsidó Lázár János társaságában szoktak kiállni a nyilvánosság elé. Ha Lázár havi másfél milliójával tartott Zoltai Gusztáv volt mazsihiszes főzsidó és volt munkásőr tanácsadóval megfűszerezett kóser énekkar nem elegendő az antiszemitizmusvész elhárítására, akkor, tehetné fel minden épeszű polgár a kérdést, mi lehet az, ha az ellenállás akarata hiányzik? Miközben az óhéberügyi Fellegi Tamás Amerikában kapja a nagy pénzeket, hogy hárítsa el a kormány feje felől az Amerikában gyülekező, zsidók szponzorálta felhőket.

De menjünk tovább az állatorvosi ló szemlélődésében. Nézzük most a gerincet.

Orbán meghátrálásával is önmagába lőtt. Azt mondta, nem lehet szobra olyan embernek, aki egy szuverenitását vesztett országban a hatalommal kollaborál. És egy szuszra elmondta, Horthy sem kaphat szobrot, amivel úgy gondolta, végre még egy húsz centivel mélyebbre kéreckedik a Wiesenthal-féle végbélnyílásokba.

Válogatott társaság

Ugyanez a miniszterelnök viszont tavaly teljes csendben volt, amikor Horn Gyulának a XIII. kerületi Gyermek-téren állítottak fel szobrot. Igen, a pufajkás-géppisztolyos, szovjet megszállókkal kollaboráló Hornról van szó.

Most már a ló nemi szerve felé haladunk.

Ahol a jobboldal egy része található. Azok, akik úgy adják be a derekukat a gyávák által ,,háttérhatalomnak" és ,,sötét hatalomnak" nevezett zsidóuralomnak, hogy rossz nézni.

Mire gondolunk?

Arra, hogy a jobboldalon napi rendszerességgel nem egy, de olykor több izgatottan továbbított e-mail cirkulált a jövendő Hóman-szobor éppen aktuális történetéről, illetve az ellene fenekedő zsidókról. És mi történt a kormányfői visszalépés után? Egy rohadt e-mail, de annyi sem keringett a jobboldali nethálózaton a Hóman-szobor ügyében. Orbán szokás szerint beadta a derekát, amiről, fiúk-lányok, legyen kuss, mert aki még ezután is pofázni mer, annak a Magyar Időkben provokátor lesz a neve! Értitek!?

Hírdetés

Nos, ez az MTI ma ,,lefordította" azt a jelentést, amit a Zsidó Világkongresszusnak elnöke, a sukorói bűnözőként is ismert Ronald S. Lauder adott ki az Orbán-féle meghátrálás nyomán. Mely félrefordítást azonnal átvette többek között a mandiner.hu is.

Az MTI szövege szerint ,,A Zsidó Világkongresszus üdvözölte Orbán döntését a Hóman-szobor ügyében".

És mi a hiteles, eredeti szöveg? Itt elolvasható angolul. Látjuk, ugye? Nem ,,üdvözölte" (,,welcomed"), hanem ,,dicséri" (,,praises"). Likud Viktort dicséri Lauder, naphegyi cukikáim! Hát nem örültök? Vagy féltek a közszolgálatot a háttérből irányító Várhegyitől, hogy a vereséget a hű fordítással még keserűbbé tevő, de hűen fordító munkatársat seggbe rúgnák?

Megjegyzendő, Lauder szervezete nevében, szintén még júliusban, és december elején is oly sok amerikai zsidó szervezet és amerikai zsidó kongresszusi képviselők egy csoportja mellett ágált a ,,közpénzből történő" szoborállítás ellen.

És most már az állatorvosi lovunknak egészen a nemi szerve közelébe értünk, és megállapíthatjuk, nehéz ennél modell étékűbb esetben szemléltetni az ivarérett, már nem az és a még azt elé nem ért korosztályoknak a kaftános elit ellenkezés nélkül tűrt totális uralmát fölöttünk.

Ira Forman, az ,,antiszemitizmus elleni amerikai megbízott" (mert ilyen is kell, sőt főleg ez kell ezekben a vészterhes, hómani szellemű időkben) a szobor ügyében még eljött Pestre is. Vajon ugyanannak a kormánynak bármely, hasonló rangú képviselője eljött volna-e hozzánk, ha egy természeti katasztrófa során százezer honfitársunk meghal? (A vele készült interjút lásd a mai Népszabadságban. Az interjút Bőhm Ágnes készítette, hogy Forman fajilag ne érezze magát még arra a fél órára se magányosan a nagy budapesti antiszemita forgalomban.)

Aki azt hiszi, hogy a ,,választott nép" hatalma olyan korlátlan, amelynek nem lehet ellenállni, az gyáva és harcra képtelen.

E zsidó hatalom november elején rohant neki a lengyel kormánynak azért, mert antiszemitának kiáltották ki az új honvédelmi minisztert, amiért 13 éve azt találta mondani, a Cion bölcseinek jegyzőkönyve realisztikus forgatókönyv. A politikailag kóser világ azonnali leváltását követelte. Leváltották? Lószart, mama, mondaná Gyurcsány ebben az esetben is, ha nem a feleségétől kölcsönkapott zsigereivel nyilatkozgatna zsidóügyben, azaz nem csak akkor, ha Magyarországról, álhazájáról van szó.

Ami a Hóman-szobor ügyében történt egészen a teljes kormányzati meghátrálásig, szörnyű vereség és szégyen.

Mindebben az igazi jobboldalnak egyetlen kis vigasza lehet. Amihez le kell kaparni emlékezetünk egy megkérgesedett rétegét.

Még 1992 szeptemberében a földalatti Magyar Egyensúly és Szimmetria Párt tagjai erővel távolították el Lukács György tizedelő exnépbiztos mellszobrát, amely az MSZMP Ajtósi Dürer soron lévő volt politikai főiskolájának külső falán volt látható. Óriási nyivákolást kiváltva a balliberális oldalon. E párt tagjai azért tették ezt, mert ők se hittek a ,,háttérhatalmak" mindenhatóságában, és úgy gondolták, egyetlen reccsentéssel kész tények elé lehet állítani a zsidó hatalmat.

Orbán ugyan tanulhatna e sajnos köd nyelte párttól, de nem fog. Újra és újra meg fog hátrálni, ezzel elárulva a magyarságot, mint ahogyan azt követelni fogják tőle a lauderek, wiesenthalok és a füttyükre ugráló Barack Hussein Obama-féle dísznégerek, amikor ismételten látják, egy olyan emberről van szó, aki képtelen nekik nemet mondani. És beleszólásaik egyre agresszívebbek lesznek.

Abruzzo

(Kuruc.info)

http://nemzeti.net/ha-van-allatorvosi-lova-a-zsido-hatalomnak-es-a-magyar-meghuny aszkodasnak-az-a-homan-szobor-ugye-3649892.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Testvér a testvértől!
  2015-12-19 21:08:00, szombat
 
 

december 19, 2015

A török elnök Izraeltől próbál gázt koldulni az orosz embargó miatt!

A török elnök tárgyalásokat kezdeményezett Izraellel, a két ország meglehetősen rossz kapcsolatának javításáért.

Victor Nadein-Rayevsky orosz politikai elemző elmondta, hogy Törökország megpróbálja Izraellel normalizálni kapcsolatát amiatt, hogy Oroszországgal egyre romlik a viszonya. Törökország megpróbál felkészülni arra az estre ha Oroszország elzárja a gázcsapot-mondta el Rayevsky.

Victor Nadein-Rayevsky szerint Oroszország nem fog nehezményezni Izraelre ha létrejön az üzlet a törökökkel.

A török-orosz kapcsolatok akkor kerültek mélypontra, amikor a török légierő lelőtt egy orosz Szu-24-es bombázót, ami állítólag megsértette a török légteret.

Forrás: sputniknews.com


http://hirvilag.co/a-torok-elnok-izraeltol-probal-gazt-koldulni-az-orosz-embargo- miatt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugati sajtó: "Tragikus, hogy a magyarok többsége belenyugs
  2015-12-19 20:22:08, szombat
 
  Nyugati sajtó: "Tragikus, hogy a magyarok többsége belenyugszik Orbánba"

ma, 15:59

Magyarországon megbüntettek egy vállalatot, mert egy kormányközeli zenész világnézetét merészelte kritizálni - olvasható a Der Standard című osztrák napilap szombati számában. A lap szerint mindennek az az üzenete, hogy aki Magyarországon “morog", az számolhat a kormány haragjával.

A Der Standard szerint ebben az a tragikus, hogy a magyar emberek többsége támogatja vagy tudomásul veszi Orbán kormányzását. Európa többi részén működő civil szervezeteknek, szakszervezeteknek, pártoknak vagy vállalatoknak azonnal meg kellene fontolniuk, hogy miképpen lehetne a magyar civil társadalmat feléleszteni.

Nyugati sajtó: "Tragikus, hogy a magyarok többsége belenyugszik Orbánba"

Eközben a Süddeutsche Zeitung című német lap arról ír: a demokrácia leépítése Lengyelországban olyan gyorsan zajlik, hogy a pesszimisták is meglepődtek, és még Orbán Viktor magyar kormányfő sem volt ennyire hatékony 2010-ben, amikor másodszor hatalomra került, pedig ő "azért nagyon sietett".

Brüsszelben és nyugat-európai fővárosokban meg is jelent az aggodalom, hogy Lengyelország “a magyar modellt utánozza", de ez nem sikerül majd, mert “a magyar modell a maga nemében egyedülálló".


http://propeller.hu/nagyvilag/3179452-nyugati-sajto-tragikus-hogy-magyarok-tobbse ge
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Párttitkár elvtárs!
  2015-12-19 20:02:46, szombat
 
  Tisztelt Párttitkár elvtárs!
Hétfőn az állami üzemekben, a közhivatalokban, a CBA-ban és Mészáros művekben a dolgozók spontán röpgyűlésen tiltakoznak a Telekom agressziója ellen és szolidaritásukról biztosítják Kovács Ákost.
Minden Fidesz-hívet felszólítok, hogy mondja le a Telekom előfizetését, de még az áramot és a vizet is kapcsoltassa ki. Éljen abban a középkori sötétségben, amilyen a fejében lakozik.
Központi Bizoccság

Búz Sándorné a Rákosmenti Mgtsz kiiváló dolgozója megvizsgálja, hogy a családjának van-e érvényes szerődése a Telekommal s ha igen, csatlakozva a magyar kormány döntéséhez, felbontja azokat. Búz Sándorné a kormány meggyőződésével minden tekintetben egyetért, miként ezt már egy a korábban a menekültkérdében Kovács Zoltánnal történt kézfogója során ország világgal tudatta. Már csak egyetlen kérdés maradt, Búz Sándorné. tudja-e egyáltalán ki az a Kovács Ákos?
Nem tudja, de teljesen igazat ad neki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Békés Megyei Önkormányzat is felmondja Telekomos szerződ
  2015-12-19 20:01:31, szombat
 
  Mondjuk azt még vizsgálják, hogy van-e egyáltalán szerződésük a céggel.

Milyen ciki lenne, ha először megvizsgálnák, hogy van-e szerződésük egyáltalán és kiderülne, hogy nincs. Akkor hogyan tudnák kifejezni viktorhoz való hűségüket?
Ha ezek így haladnak akkor sikerül az államigazgatást megbénítani. Csak szólok, hogy rengeteg község van Magyarországon ahol az egyetlen szolgáltató a telekom. Persze át lehet menni másikhoz, de addig nem működik a banki utalás, iskolákban az enapló, kormányablak stb. ha a számhordozhatóságot nem oldják meg akkor új levélpapír, névjegy stb. A másik szolgáltató majd a t hálózatát bérelve valószínűleg drágább lesz.

****

A Békés Megyei Önkormányzat is felmondja Telekomos szerződéseit

erdelyip
ákosozás
ma 12:04


Remélem sosem lesz vége ennek a sorozatnak!

"A Békés Megyei Önkormányzat is megvizsgálja, van-e érvényes szerződése a Telekommal, s ha igen, csatlakozva a magyar kormány döntéséhez, felbontja azokat. A megyei önkormányzat a kormány meggyőződésével egyetért, mely szerint elfogadhatatlan az a szemlélet, hogy hazánkban ma bárkit a véleménye vagy a nézetei miatt ilyen formában diszkrimináljanak."

Ezt írták a véleményszabadság szakértői közleményben a beol-nak. A kormány, Ákos és a Magyar Telekom sztorijáról, és az események mögött húzódó érdekekről itt írtunk részletesen.

http://444.hu/2015/12/19/a-bekes-megyei-onkormanyzat-is-felmondja-telekomos-szerz odeseit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jegybanktól kapott 500 milliós hitelt az Origót megvásárol
  2015-12-19 19:51:26, szombat
 
  Aszonta a butykos a minap,hogy nem tűri a korrupciót.
Az a lényeg, hogy jó kezekben van az MNB családi bank.
éppen jobban teljesítünk

Naponta vásárolják fel a fideszesek az újabb és újabb országos csatornákat, hírportálokat, rádiókat, a teljes magyar médiapiacot. Ilyen jellegű és mértékű koncentráció valószínűleg Rákosiék alatt volt utoljára.

És nem hogy nincsenek fellógatva a fideszesek, senki nem szól egy büdös szót sem...

*********


A jegybanktól kapott 500 milliós hitelt az Origót megvásároló New Wave testvércége

Rényi Pál Dániel
PÉNZ


A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának forrásaiból kapott 500 millió forint hitelt a New Wave Production Kft, az Origót megvásároló New Wave Media Kft. testvércége.

"Az összeghez azon az NHB Növekedési Hitel- bankon keresztül jutott hozzá a társaság, ami Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdona egy másik társaságon keresztül" - írja a jobboldali lap.
Matolcsy György. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A hír azért érdekes, mert a New Wave Production testvércége, a New Wave Media is a cseh Bawaco befektető tulajdonában van. A Bawacoról két éve a cink.hu írta meg, hogy valószínűleg Szemerey érdekeltsége. A valódi tulajdonos, Jan Nagy több cégben társa Szemereynek, egy vállalatban pedig alkalmazottja is volt.

(Magyar Nemzet)


http://444.hu/2015/12/19/a-jegybanktol-kapott-500-millios-hitelt-az-origot-megvas arolo-new-wave-testvercege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Salzburgi Egyetem megvonta a Nobel-díjas Konrad Lorenz do
  2015-12-19 19:42:14, szombat
 
  A kommunizmus nem bűn. A nácizmus az. Tessék jól megtanulni.

A politikai nézetei mennyiben befolyásolják a tudományos teljesítményének az utólagos megítélését? Mekkora baromság...
Ha német emberek nem lépnek, megérdemlik a pusztulást.

***


A Salzburgi Egyetem megvonta a Nobel-díjas Konrad Lorenz doktorátusát náci múltja miatt

Rényi Pál Dániel
tudomány
ma 17:56


A Salzburgi Egyetem megvonta a világhírű Nobel-díjas etológus, Konrad Lorenz doktorátusát náci múltja miatt. Az egyetem csütörtöki közleményében egy 1938-ban kelt dokumentumra hivatkozik, amiben Lorenz kéri felvételét Adolf Hitler náci pártjába.
(MTI/EPA/Jan Woitas)

A levélben Lorenz nemzeti szocialistának vallja magát. Az etológus-kutató csak jóval a második világháború után, a dokumentum nyilvánosságra kerülését követően vallotta be, hogy az NSDAP tagja volt.

Az egyetem szerint Lorenz részt vett a rasszista náci ideológia alapjainak terjesztésében, ezért megvonták doktorátusát.

Lorenz 1973-ban kapott fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat magatartáskutaói munkássága miatt.

(US News / AP)


http://444.hu/2015/12/19/egy-salzburgi-egyetem-megvonta-a-nobel-dijas-konrad-lore nz-doktoratusat-naci-multja-miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felszólítást kaptak a rendőrök
  2015-12-19 19:30:05, szombat
 
  Bruttó 90 az nettó 58 Ft, 2 doboz gyufa ára !

Az a rendőr, aki ennek a hatalomnak szolgál, megérdemli, hogy így bánjon vele EZ a hatalom! Ha ezekben a rendőrökben lenne egy kis önérzet, hazaszeretet, emberség, - már rég nem létezne ez a kormámy, ez a hatalom, ez a politikai maffia-elit. Nem hat meg az sem, hogy "most" éppen a határon ténykedtek, hiszen ezt leszámítva csakis a hatalom érdekeit védik a nép érdekeivel szemben, és a hatalom kiszolgálásban igencsak elvtelenül buzgólkodnak. Most így jártak... A régi öregek tudnának róla mesélni, hogy a hatalom hogyan bánik saját s***nyalóval, - hát valahogy így.


HA BENYELIK , MEGÉRDEMLIK!
MOST KÉNE EGY NORMÁLIS RENDŐRSZAKSZERVEZET,AKI MEGMONDANÁ, MERRE KÉNE A SZURONYOKAT FORDÍTANI, HA MAGUKTÓL NEM TUDJÁK!

*

Túlóra

Felszólítást kaptak a rendőrök

Pilhál Tamás, 2015. december 19., szombat 08:39

A Tettrekész rendőrszakszervezet főtitkára szerint törvénytelen és rendkívül tisztességtelen az eljárás
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
Karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában. A Tettrekész szakszervezet főtitkára szerint tisztességtelen, jogalap nélküli eljárásról van szó, és ha kell, bíróság előtt is kiállnak kollégáik igazáért.

A felszólításban azt közölték a rendőrökkel: az illegális migráció miatt Csongrád és Baranya megyébe történt átrendelésükkor, szeptemberben és októberben több túlszolgálatot számoltak el nekik, mint amennyit teljesítettek. Ezért követelik, hogy a levél kézhezvételétől számított 8 naptári napon belül fizessék vissza a különbözetet. A lapunk birtokába került egyik felszólító levélben arra hivatkoznak, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatójának október 20-i állásfoglalása alapján ,,a csapatszolgálati századok átrendelése során a pihenőben töltött időszak készenlétnek minősül. Amennyiben ezen időtartam alatt tényleges szolgálatteljesítésre nem került sor, úgy sem rendes szolgálat, sem túlszolgálat nem számolható el."

Ez azért kulcsfontosságú, mert a készenléti szolgálatért csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg a túlszolgálatért normál munkadíjat, óránként bruttó két-háromezer forintot kell fizetni.
,,Téves jogszabály-értelmezés"

A levél idézi a rendvédelmi szervek szolgálati törvényét, amely szerint: ,,A szolgálati elöljáró a hivatásos állomány tagját kötelezheti arra, hogy a szolgálatteljesítési időn kívül szolgálati érdekből, szolgálatképes állapotban olyan elérhető - szolgálati helyen kívüli - helyen tartózkodjon, ahonnan szolgálati feladatra bármikor igénybe vehető." Az iromány végén közlik, hogy korábban ,,téves jogszabály-értelmezés" miatt tekintették túlszolgálatnak azt, ami a valóságban csupán készenlét volt.

Szima Judit, a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkára lapunkat arról tájékoztatta: egyelőre körülbelül negyven kollégáról tud, akiktől 200-260 ezer forint közötti összeget vennének vissza, de az érintettek száma várhatóan emelkedni fog. Tudomásuk szerint egyelőre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartozó kapitányságok rendőrei kaptak ilyen felszólítóleveleket, például a kisbériek. Az érdekvédő kiemelte: törvénytelen és rendkívül tisztességtelen az elvégzett túlórákért kifizetett pénzt visszavenni, ráadásul éppen most, az ünnepek előtti napokban. Szima Judit kiemelte: minden kollégájuk érdekében el fognak járni, akitől erre meghatalmazást kapnak.
Bíróság elé mehetnek

- A menetrend az, hogy a rendőrség fizetési meghagyást küld, ami ellen kifogással élnek, így az ügy a bíróság elé kerül, amely reményeik szerint megállapítja majd, hogy jogalap nélkül követeli vissza a rendőrség a már kifizetett túlórákat - mondta a Tettrekész főtitkára. Arról is beszélt: tudomásuk szerint a déli határra vezényelt Készenléti Rendőrség és több más kapitányság munkatársai sok esetben szintén csak készenléti szolgálati óradíjat kaptak túlszolgálatért, ami ellen szintén panaszt tesznek majd az országos főkapitánynál. Megjegyezte: a rendőrök óriási munkát végeztek, végeznek a déli határokon, 16 órákat töltenek szolgálatban, embertelen körülmények között.
Még folyik az ellenőrzés

Lapunk megkeresésére az ORFK kommunikációs szolgálatán azt közölték: az illegális bevándorlással összefüggésben elrendelt túlszolgálatok elszámolásának ellenőrzése most is tart, így jelenleg nem tudják megmondani, hány rendőrnek és összesen mennyi túlóradíjat kell visszafizetnie. Megjegyezték: a rendőrség a szolgálati törvényt és annak végrehajtási rendeleteit betartva jár el, és amennyiben a hivatásos állomány tagja készenlétben volt, úgy azt készenlétként fogják elszámolni.

Emlékezetes, Papp Károly országos rendőrfőkapitány augusztusban jelentette be, hogy hat határvadász egységben összesen 2016 rendőrt küldenek a szerb határ védelmének megerősítésére, köztük 876 rendőr-szakközépiskolai tanulmányait még be nem fejezett próbaidős fiatalt. Azt megelőzően ezer helyi rendőr és háromszáz készenlétis próbálta útját állni az illegális bevándorlóknak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 19.


http://mno.hu/belfold/felszolitas-rendoroknek-1319907
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.