|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2015-12-02 22:27:36, szerda
|
|
|
Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1,5 evőkanál kakaópor
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Töltelék:
1 csomag (25 dkg) gesztenyemassza
4 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kakaópor
50 dkg keksz összetörve
3 dl tej
1/4 rum aroma
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojássárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.
A piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, erre simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Borítsuk rá a piskóta másik felét, és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be. Tetszés szerint még lehet díszíteni.
forrás: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-torta/ |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2015-12-02 22:25:19, szerda
|
|
|
20 dkg darált dió
8 tojás
8 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
A krémhez:
10 dkg darált dió
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 tojás
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 dl feketekávé
A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a lisztet és a diót is keverd bele. Egy kivajazott-lisztezett formába öntsd bele, és 180°C-on süsd meg. A krémhez a tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a dióval keverd habosra, majd az előző masszával dolgozd össze.
A megsütött, kihűtött tésztát vágd 3 részre, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is vond be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.
Forrás: http://webcukraszda.hu/eszterhazy-torta-5/ |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2015. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
71 db bejegyzés |
e év: |
498 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1477
- e Hét: 3376
- e Hónap: 7780
- e Év: 39509
|
|
|