Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Műtétek maradnak el, miközben Orbán Viktor kisvasutazik
  2015-12-02 23:43:15, szerda
 
  2015. 12. 2. 16:01

Lukács László György
Műtétek maradnak el, miközben Orbán Viktor kisvasutazik

Akut aneszteziológushiány lépett fel a budapesti Szent Imre Kórházban, ami sajnos egy fájdalmas és kétségbeejtő tünete az alulfinanszírozott egészségügyi rendszernek - derül ki Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettesének közleményéből.

Egy olyan rendszerben, mint a jelenlegi ellátó rendszer, ahol nem jut elég költségvetési forrás az egészségügyre, hasonló elkeseredett eseményre lehet számítani a jövőben is, amelyért Orbán Viktor tévutas egészségügyi politikája a felelős. Amíg a kormány nem tud azonnali lépéseket tenni az egészségügyi dolgozók haladéktalan fizetésemelése érdekében, addig folyamatosan veszélyeztetik a biztonságos betegellátást, méltatlan helyzetbe hozzák a betegeket és az egészségügyi dolgozókat - fogalmaz Lukács.

A politikus szerint hallatlan, hogy míg tömeges felmondások miatt műtétek fognak elmaradni a Szent Imre Kórházban, addig súlyos százmilliókból hamarosan indul a felcsúti kisvasút és további luxusingatlanokat vásárol a Magyar Nemzeti Bank. Úgy tűnik, Orbán Viktor kormányának arra van pénze, amire igazán szeretné, de az egészségügy nem tartozik ezek közé.

A Jobbik haladéktalan béremelést, a kórházi adósságok orvoslását követeli a kormánytól, hogy az egészségügy válsághelyzetét kezelni lehessen - zárul a közemény.



http://alfahir.hu/mutetek_maradnak_el_mikozben_orban_viktor_kisvasutazik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rizsacsökkentés: Hazudott Németh Szilárd az ingyenességről!
  2015-12-02 22:09:31, szerda
 
  Orbán lapjáról kitiltottak társasága

Rizsacsökkentés: Hazudott Németh Szilárd az ingyenességről!

Közel sem hozott évi 100 ezer forintos családonkénti megtakarítást a rezsicsökkentés: mindössze 6 ezer forintot spórolt meg egy átlag magyar tavaly, egy család körülbelül 20 ezret ez a szám a KSH legfrissebb adatai közűl van.
A Fidesz szerint a KSH más statisztikái őket igazolják.
Állításuk szerint a családok a rezsicsökkentés politikájának köszönhetően jelentős mértékű megtakarításra tehettek szert, és így adósságaikat tudták törleszteni.
A rezsibiztos hangzatos ígéretei rendszerint nem valósulnak meg, ilyen az ingyenes vízóracseréről szóló fogadalom is.
Mindeközben Magyarországon eddig senkinek nem cserélték ki a vízóráját ingyenesen, a társasházak lakóinak a jövőben is le kell szurkolniuk az darabonkénti 10-15 ezer forintot, ha vízóracserére kerül sor.
Ingyenes kéményseprés: csak elsőre lesz ingyenes
Módosító javaslatcsomagot nyújtott be a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényjavaslathoz az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága.
Az előterjesztés szerint az önkormányzatok maguk dönthetnek arról, hogy fenntartják a közszolgáltatási szerződésüket vagy áttérnek a hivatásos katasztrófavédelmi szerv általi szolgáltatásra.
Akár az állami közszolgáltató, akár az önkormányzati végzi a közszolgáltatást, csak a szolgáltatói előzetes írásbeli értesítés szerinti első időpontban lesz térítésmentes az ellenőrzés.
A második és harmadik időpontban kiszállási és vizsgálati díjat kell fizetnie az ingatlan használójának.
Az ellenzék szerint végzetes következményei lehetnek annak, ha a katasztrófavédelemnél nem áll rendelkezésre kellő tapasztalat ehhez a szolgáltatáshoz, és szakmai párbeszédet sürgetett.

Véleményem.: BÖRTÖNBE VELÜK MÁR!!!!!!

RT






https://www.facebook.com/245315675667043/photos/a.245325092332768.1073741827.2453 15675667043/416871435178132/?type=3




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a családjának és a minisztergyerekeknek adta a közbesz
  2015-12-02 22:02:31, szerda
 
  2015.12.02. 09:06


Orbán a családjának és a minisztergyerekeknek adta a közbeszerzést karácsonyra

- Apúúúúúúúú! Tudod mit kérek karácsonyra?

- Mit, kislányom?

- A közbeszerzést!

- Ugyan, azt nem lehet.

- Neked mindent lehet! Te meg tudod változtatni a múltat ha kell, és mi akár november elsejétől ismét indulhatunk közbeszerzésen. Pityu örülne, én meg írnék egy fasza faszbúk posztot a saját lábamról. Márhogy azon állunk. Én meg a Pityu. Illetve nem az én lábamon állunk mind a ketten, hanem a sajátunkon. Érted, na.

- Édesem, ezt akkor se lehet, mert....

- DE LEHET! Csak te nem akarod! Mondd azt akkor!

- Én nagyon szeretném, hidd el, de...

- Neked nem számít a mi boldogságunk! Ha a Pityu szomorú akkor én is szomorú vagyok, és ha én szomorú vagyok akkor geciszar lesz a karácsony. Márpedig a Pityunak szenvedélye a közbeszerzés, és elvonási tünetei vannak mióta...Tudod mióta. Azt akarod, hogy ilyen depis, sírós környezetben nőjenek majd fel az unokáid? Szegénységben? Abban a tudatban, hogy a nagyapjuk nem tett meg mindent ennek elkerülésére?

- Dehogy, édesem, csak...

- Csak mi?! Mi csak?! Ne gyere nekem itt semmilyen csakokkal. Mindenki mindent kérhet és kér is, nézz csak meg Lőrinc bácsit. Ha a Waggoner Ranc nem Texasban hanem Fejér megyében volna, már megszerezted volna neki, én meg egy apróságot kérek és csakozol itt nekem!

- Jó, nem csakozok, de akkor is át kell gondolni ezt az egészet.

- Mit kell ezen átgondolni? Én már kitaláltam, figyeljél: beírod törvénybe, hogy csak a miniszterelnök családja indulhat közbeszerzési eljáráson.

- Most beszéltük, hogy nincsen csak.

- Jó, akkor írd úgy, hogy NEM CSAK a miniszterelnök családja indulhat rajtuk. Indulhat mittom a miniszterek és a fenetudjakik családja is.

- Hmmm. Ez már finomabban hangzik így. A miniszterek, Áder, Kövér is örülni fog, ha...

- Persze! Naná! Képzeld csak el milyen meghatottan fognak rád nézni, mikor a parlamenti karácsonyfa alatt kibontod nekik a törvénycsomagot! Fogadjunk lesz aki kezet is csókol érte!

- Háááát....

- Édesapa, apucikám, látod mennyi jót tennél? Mi boldogok lennénk a Pityuval és örömben úszna a sok harcostársad is.

- De az emberek....

- Lárifári! Kit érdekelnek a buzi pórok?! Nehogymá'!

- Azt fogják mondani, hogy felraktuk a szart a polcra.

- Jól van, tegyünk rá sztaniolt: írd azt is a törvénybe, hogy az induló rokonok nem élhetnek egy háztartásban a kormány és egyéb tagokkal. Még a lázárboldinak is van saját lakása, oszt' korban hol van még a közbeszerzéstől? Szignifikáns lenne.

- Hányszor kértelek, hogy ne használj idegen szavakat! Egyrészt a mi köreinkben ez nem divat, másrészt meg az egyetlen idegen szó az unortodox, aminek tudom a jelentését, úgyho...

- Jól van már, na! Akkor megbeszéltük? Megcsinálod? Lécci...

- Jó. Jó-jó-jó.

- De a novemberig visszahatást ne feledd, édesapa. Tudod, csak a legnagyobbak képesek megváltoztatni a múltat.

- Jóóóóó...

- Tudtam én, hogy te vagy az én remek apukám :-*


http://m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/tiborcz2.jpg

tiborcz2.jpg

- Apúúúúúúúúú! A vagyonosodási vizsgálatokkal is kezdhetnél valamit, ha már, puszi!


http://varanus.blog.hu/2015/12/02/orban_a_csaladjanak_es_a_minisztergyerekeknek_a dta_a_kozbeszerzest_karacsonyra

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak egy sima kis fegyveres rablótámadás!
  2015-12-02 21:49:36, szerda
 
  Csak egy sima kis fegyveres rablótámadás!
2015.11.26. 12:13



Beismerem, fogalmam sincs, Hajdu János, az évi tízmilliárdos költségvetésű TEK főigazgató főtábornoka ért-e a harangöntéshez. De, ha nem is konyít hozzá, ez nem olyan nagy baj, hiszen nem ez a mestersége.

Sokkal nagyobb a probléma azonban, ha ahhoz nem ért, amivel megbízták. A terror elhárításához.

Mert azt még megbocsátottuk neki, hogy olyasmiket könyveltek el hallatlan bravúrnak, amikor egy 72 éves öregúrra álmában törték rá az ajtót, mert egy kispuskát tartott magánál a 92 éves édesanyja védelmére. Vagy amikor Somogykesziben őrizetbe vettek egy láncfűrésszel fenyegetőző férfiút, akinek az elfogását akár egy kezdő körzeti megbízott is sikerrel elvégezhette volna. Sőt még azt is elnéztük, amikor tévedésből ártatlanokkal szemben intézkedtek. pl. a szekszárdi emberkereskedő ügyében, a szomszédokat teperték le a sárba. Istenem, emberek vagyunk, csak az nem téved, aki nem dolgozik.

(Ezeket az eseteket a 444. hu gyűjtötte csokorba. http://444.hu/2015/11/25/a-tek-131-legrosszabb-huzasa)

Ám annak már kevésbé örültünk, de kis morgással még azt is tudomásul vettük, amikor kifejezetten politikai jellegű feladatokat hajtottak végre. Pl. a miniszterelnök háza környékének tartós lezárása.

De a legutóbbi párizsi események után más szemmel nézzük a TEK működését is, hiszen láthatóan már nem babra megy a játék. Ha pedig Hajdú János sejtelmesen hallgat és célozgat, amikor a riporterek a dzsihádisták magyarországi szerepéről kérdezősködnek a legutóbbi TEK akció kapcsán, azzal egyértelműen azt sugallja, igen, már nálunk is...

Csak hát neki éppen, hogy nem a pánikkeltés lenne a dolga. Mert, ha ugyanis, mondjuk, Rogán csapata ijesztget bennünket, akkor többségünk csak legyint, mondván, ezt már megszoktuk, ezt a Fidesz kommunikációs vezérkar által hosszabb ideje szisztematikusan gerjesztett menekültellenes hisztériát De egy terrorelhárító szakember, az azért más. Róla több józanságot feltételezünk

Ezért Hajdú főigazgató úr legújabb kijelentései után ne csodálkozzon hát senki azon, hogy amikor majd a terebélyes anyósom legközelebb meglátogat bennünket, szó nélkül lelököm őt a lépcsőn, mert azt vizionálom, hogy ő valójában egy öngyilkos merénylő, és a derekán húzódó hurka nem zsírpárna ám, hanem robbanóöv.

Vagy amikor a szomszédos ház felől géppisztoly sorozatlövések és robbantások hallatszanak, és én rémülten felhívom telefonon az ott lakó ismerősünket érdeklődni, hogy tán nem terrortámadás történt vajon, akkor a válasz hallatán megkönnyebbülten felsóhajtok majd, amikor nevetve a tudtomra adja, á dehogyis, csak egy sima kis fegyveres rablótámadás.

http://proszektura.blog.hu/2015/11/26/csak_egy_sima_kis_fegyveres_rablotamadas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oktatási alvilág: területfoglalásra készül a kamu doktorik i
  2015-12-02 21:30:53, szerda
 
  Oktatási alvilág: területfoglalásra készül a kamu doktorik ismert lovagja

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. dec. 02., 15:12


Állovagrend, áldoktorik és kamu párt jelzi annak a magát professzornak nevező tanár elmúlt éveit, aki a Narancsnak nem tudta igazolni végzettségeit - de most főiskolát alapítana Sümegen.

Ma már egy budapesti főiskolán tanít, és megkapta Sümeg városának támogatását is két épület formájában az a Kertész-Bakos Ferenc, aki pár éve az országos zöldhatóság vezetőjének kamu doktori címe kapcsán tűnt fel a nyilvánosságban - derül ki a Magyar Narancs legfrissebb számából. Az atlatszo.hu 2013-as cikkében Kertész-Bakos csak mint egy kamu egyetem ,,első embere" szerepelt, ám mostanra már megváltozott a magát kutatóprofesszornak nevező ,,lovag" státusza. Ez a névtábla ma már a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola folyosóján látható:
false



És nemcsak erről van szó: Kertész-Bakos a leendő sümegi közösségi főiskola ,,motorja", és ha minden jól megy, hamarosan meg is kezdődhet az oktatás a Veszprém megyei városban. A probléma csak az, hogy Kertész-Bakos kérésünkre nem tudta igazolni az általa használt doktori cím hitelességét - sőt, amint cikkünkből kiderül, az is kétséges, hogy állítása szerint járt-e egyetemre az USA-ban -, ennek ellenére a Wekerlén népszerű tanárnak számít. Cikkünkből továbbá kiderül az is, hogy Kertész-Bakos évek óta próbált értékes ingatlanokhoz jutni különböző magyar városokban különböző projektjeivel, de a településvezetők - átverést és szélhámosságot gyanítva - rendre elhajtották. Sümeg azonban rendelkezésére bocsátott két városi ingatlant, ahova villámgyorsan be is jegyeztek egy céget.

Hogy mi az, hogy közösségi főiskola, és hogy a zűrösnek tűnő projekt hátterében milyen cégek és milyen megfontolások állhatnak, valamint az, hogyan lepleztük le Kertész-Bakos állítólagos végzettségeit és milyen keresztény fundamentalista nézeteket terjeszt - kiderül a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsból. Az már csak ráadás, hogy a lapunk kérésére megküldött tájékoztatása alapján a Matolcsy-féle Pallas-alapítványok összesen közel nyolcmillió forinttal támogatták eddig Kertész-Bakos intézetének ,,tudományos" tevékenységét.


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/oktatasi-alvilag-teruletfoglalasra-keszul -a-kamudoktorik-ismert-lovagja-97454
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lefoglalták az olaszok a világkiállítás magyar pavilonját
  2015-12-02 21:22:28, szerda
 
  Mi a fenét remélnek az olaszok a végrehajtási értékesítéstől? A vörösréz áránál több nem folyik be ebből.

***********


Lefoglalták az olaszok a világkiállítás magyar pavilonját
Bohus Péter

2015.12.02. 18:51

A milánói világkiállítás magyar pavilonja körüli hullámok nem csitulnak, az olasz bíróság ugyanis lefoglalta az építményt, mert a kivitelező olasz cég szerint a magyar megrendelő állam nem fizette ki őket az RTL Klub Híradója szerint.


A sámándobos építményről már korábban is írtunk, az egyik terv szerint idehaza hasznosítanák az épületet, de most egyelőre nem mozdul az sehova.
Öt döbbenetesen innovatív mód állami milliók eltüntetésére
Az expómutyi nem bír leállni: kastélybérlés közpénzből. Harmincszoros túlárazás. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nejének festményei. Szőcs Géza milánói világkiállítása félmilliárdot kapott egy nem engedélyezett célra is. Tudja meg, miért kiabált velünk az expóbiztos!
Tovább

Szőcs Géza az RTL Klubnak elismerte, hogy lefoglalták a pavilont, mint mondta, valóban tartoznak, de az olaszok követeléseinek egy részét jogtalannak tartja. A megállapodás ugyanis 280 millió forintról szólt, amiből Szőcsék 46 milliót nem fizettek ki minőségi problémák miatt, az olaszok erre még 140 millió forintot követelnek pótmunkáért.

A milánói bíróság a jövő csütörtökre írta ki a tárgyalást.


http://index.hu/belfold/2015/12/02/lefoglaltak_az_olaszok_a_vilagkialitas_magyar_ pavilonjat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januártól nem lehet kérni vagyonosodási vizsgálatot
  2015-12-02 18:26:38, szerda
 
  Januártól nem lehet kérni vagyonosodási vizsgálatot
2015. december 1. Hírtv

A kormány irányítása alá kerül az adóhatóság, amelyet eddig csak felügyelt a nemzetgazdasági miniszter. A kormánytöbbség fél nap alatt átverte a parlamenten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról szóló kormányzati előterjesztést. Január elsejétől a NAV első embere nem szakember lesz, hanem politikus. Az adócsalóknak 2016-tól kevesebb izgulnivalójuk lesz, a kormánypártok a vagyonosodási vizsgálatok korlátozását is megszavazták.

Habony Árpádot, a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadóját rendszeresen támadja az ellenzék a drága ruháiért. Vagyonosodási vizsgálatot is kértek vele szemben az adóhatóságtól.

Kedden a kormánytöbbség nemcsak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását verte át fél nap alatt a parlamenten, hanem a vagyonosodási vizsgálatok korlátozását is.


"A vagyonosodási vizsgálat mint olyan nem fog megszűnni. A becslési eljárásnak az alkalmazása fog szűkülni. Az a célja, hogy az ártatlan adózókat, az átlagadózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ne vegzálja" - fogalmazott Tállai András.

"Félnek a fiúk. Hát ugye, ha nekem is tizenkét ingatlanom lenne, mint Lázárnak, lehet, hogy nekem is tele lenne a nadrágom" - reagált Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialisták szerint a kormánypárti politikusok azon mesterkednek, hogy nehezebben lehessen őket elszámoltatni. "Mi azt is jeleztük, hogy támogatunk minden olyan módosítást, amely arról szól, hogy például a politikusoknál ciklusindulásnál, cikluszárásnál legyen vagyonosodási vizsgálat. Az ne menjen ilyen helyre, akinek takargatnivalója van" - tette hozzá Gőgös.

A Jobbik azt kifogásolja, hogy politikusok ellen akkor sem indul büntetőeljárás, ha a gyanú megalapozott. "Azt, hogy valakivel szemben ilyen bűncselekmény gyanúja van, természetesen a nyomozóhatóság dönti el. Ebben az esetben úgy véljük, hogy visszaélésre adhat okot, főként olyan közszereplők és olyan befolyásos emberek szempontjából, akik ellen mostanában elég ritkán szoktak büntetőeljárásokat indítani, és a megalapozott gyanú esetén sincs gyanúsítás" - jelentette ki Lukács László országgyűlési képviselő.

Januártól az ellenzéki politikusok hiába fordulnak az adóhatósághoz vagyonosodási vizsgálatért. Ilyen eljárást a NAV akkor indíthat egy magánszemély ellen, ha vagy saját maga kezdeményezi, vagy a rendőrség már nyomoz az ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.

"Vagyongyarapodás becslésére csak akkor kerül sor, hogyha fölmerül a költségvetési csalás gyanúja is. Akkor a NAV nyomoz, és a NAV is végzi az adóvizsgálatot is. Tehát azt is mondhatnám, hogy kevésbé vannak kitéve a magánszemélyek ezek után vagyongyarapodási vizsgálatoknak" - fogalmazott Vadász Iván adószakértő.

2016-tól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal politikai irányítás alá kerül, a NAV első embere Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyettese, Tállai András lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színesbőrűek követik el a New York-i erőszakos bűncselekmény
  2015-12-02 18:08:35, szerda
 
 


Színesbőrűek követik el a New York-i erőszakos bűncselekmények 92 százalékát


titkolthirek / 23 órája ago

Meglepetéssel szolgál a kíváncsiskodóknak a New York állam kormányzati honlapjára a napokban kitett bűnözési statisztika,

bigstock-ang-members-on-the-street-fo-39285139-1024x682-728x728.jpg

amely politikailag nem korrekt módon faji szempontból mutatja be a bűnelkövetéssel gyanúsítottak, a miatta letartóztatottak és az áldozatok összetételét.

Mi több, most először a bemutatott időszakra (a tavalyi évre) az adatokat szolgáltató New York Police Department (New York Állam rendőrsége) olyan változtatást hozott az adatok faji alapú bemutatásánál, amelyek a latin-amerikai elkövetőket nem a ,,fehér" kategóriába sorolta.

New Yorkban egyébként borzalmas állapotok uralkodnak bűnelkövetés terén. Csak és kizárólag tavaly decemberben 40 embert gyilkoltak meg, ami persze még mindig jobb a hondurasi fővárosnál, Tegucigalpánál, és a Texas-Mexikó határán a hispanikus oldalon lévő Ciudad Juarezben uralkodó állapotoknál, de azért Kabulban és a kolumbiai Bogotában egy kicsit már biztonságosabb. Nézzük akkor ezeket a riasztóan rasszista adatokat.

A nem fehérek (azaz a feketék és latin-amerikaiak) követik el valamennyi erőszakos bűncselekmény 92 százalékát New York városában. 98 százalékuk a felelős valamennyi lövöldözésért. 91 százalékkal szerepelnek (mármint a fekák és a hispán népesség) valamennyi fegyverrel elkövetett bűntény miatt letartóztattok körében. 88 százalékkal állnak a dobogó tetején valamennyi kábítószerrel kapcsolatos letartóztatás kategóriájában. A lopott tulajdon miatt őrizetbe vettek esetében arányuk 84%, a nemi bűncselekmények miatt rács mögé lökötteknél pedig 88%-os eredményt értek el.

Az NYPD jelentése szerint a nem fehérek valamennyi gyilkosság 94, valamennyi nemi erőszak 91, valamennyi rablás 94 és valamennyi súlyos testi sértés 91%-át követték el. Ez a négy kategória jelenti az erőszakos bűncselekmények hivatalos fogalmi meghatározását. De ez a két faji csoport felelős a lopások elkövetése 84%-áért is.

A libsik eddig azért bírták el idegileg úgy-ahogy a statisztikát, mert korábban a ,,fehér" kategóriába belehelyezték a latin-amerikai népséget is, és a számok azért nem voltak ilyen rettenetesek.

A fenti számadatokból ízelítőt kaptunk arról, hogy a nem fehéreket mennyire sikerült integrálni az amerikai létbe, azaz, hogy mennyire működik az a hangzatos, mondabeli olvasztótégely. Semennyire. És éppen ez az élő színes bőrbe csomagolt bűnelkövetés, amely Amerika oly sok városát veszélyes dzsungellé formálja át. Mint a 620 ezer lakosú Baltimore-t, ahol a múlt hónapig a gyilkosságok száma egy év alatt elérte a háromszázat, panaszkodik a mai Washington Post.

Aki utánanéz New York város konglomerációja (,,nagyobb New York") lélekszámának és faji összetételének, azt találja, hogy a fehér és egyben nem latin-amerikai népesség létszáma 2 733 605, a teljes populáció pedig 8 336 697.

Ennyit a szivárvány kriminalisztikai és kriminológiai lecsapódásáról.

(Kuruc.info nyomán)


https://titkolthirek.wordpress.com/2015/12/01/szinesboruek-kovetik-el-a-new-york- i-eroszakos-buncselekmenyek-92-szazalekat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányszóvivő: Életszerű, hogy a politikusok rokonai is ind
  2015-12-02 17:27:31, szerda
 
  Máriaországamutyisztán jobban teljesít!
Ebben is.

ez a fél magyarországos szöveg voltaképp annak a beismerése hogy a közbeszerzések felét politikusok rokonai nyerik.
Éljen a bennfentes pályáztatás! Az egész világon büntetik, nálunk törvénybe foglalják!
Azt hiszem a régi kommunista vezetők belehalnának az irigységbe. A tanítványaik és leszármazottaik sokkal leleményesebbek és gátlástalanabbak.
Ez az ország egy nagy rakás szar úgy, ahogy van. De meg is érdemli, ha a lakossága többségének ez így jó, ennek örülnek....



Kormányszóvivő: Életszerű, hogy a politikusok rokonai is indulhassanak közbeszerzésen


POLITIKA
ma 16:02


Így életszerű és így betartható.

Ezzel indokolta Kovács Zoltán kormányszóvivő a 444 kérdésére, miért kellett megváltoztatni a közbeszerzésekről szóló törvényt. Az eddigi szabályok szerint vezető politikusok hozzátartozóinak tulajdonában álló cégek nem indulhattak, a kedden elfogadott módosítás szerint viszont ez már csak a vezető politikusokkal egy háztartásban élő rokonokra vonatkozik.

Egy példával: az eddigi közbeszerzési törvény szerint a miniszterelnök veje, Tiborcz István nem indulhatott, az újak szerint már igen.

Kovács szerint alkotmányos aggályokat is felvetett, hogy a november óta érvényes új szabályozás túl sok embert zárt ki a közbeszerzésekből. "Fél Magyarország érintett lett volna" Kovács szerint, ha az itt felsorolt politikusok hozzátartozói mind ki lennének zárva, ezért kellett a technikai módosítás.

Kérdésünkre, hogy nem aggályos-e, hogy ezután vezető politikusok velük nem egy háztartásban élő rokonai is indulhatnak, a kormányszóvivő megismételte, hogy így betartható és életszerű. Arról is kérdeztük, életszerű-e a kormány szerint, hogy egy vezető politikus rokonai ugyanakkora esélyekkel indulhatnak-e egy ilyen versenyben, mint valaki, akinek nincsenek ilyen kapcsolatai, de a válasz lényegében ugyanaz volt. A videón a sajtótájékoztató egy részlete látható.

Az idén ősszel életbe lépett új közbeszerzési törvényről Lázár János korábban azt mondta, "döntően uniós előírások alapján teljesen új alapokra helyezték a közbeszerzés szabályait, növelve az átláthatóságot és a versenyt".



http://444.hu/2015/12/02/kormanyszovivo-eletszeru-hogy-a-politikusok-rokonai-is-i ndulhassanak-kozbeszerzesen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak akarat kérdése!
  2015-12-02 17:17:32, szerda
 
 
Oroszország felmentette magát a strasbourgi bíróság döntései alól


2015/12/02 - 08:59

Oroszországnak jogában áll nem alkalmazni az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntéseit, ha azok ellentétesek az orosz alkotmánnyal - erről fogadott el törvényt az orosz parlament alsóháza, előkészítve a jogi hátteret a Jukosz kőolajipari vállalat egykori részvényesei kárpótlásának elutasításához.

A 438 fős dumában 434 igen szavazattal elfogadott törvény előbbre helyezi az orosz alkotmánybíróság illetékességét az Európa Tanács igazságügyi szervénél, az EJEB-nél.

“Ez problémás" - kommentálta a szavazást Strasbourgban Daniel Holtgen, az Európa Tanács főtitkárának, Thorbjorn Jaglandnak a szóvivője. Hozzátette, hogy a keddi szavazás még nem jelenti a törvény végleges elfogadását. “Ez nem vet véget az orosz hatóságokkal való konstruktív párbeszédünknek" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a főtitkár kapcsolatban marad a duma képviselőivel, remélve, hogy sikerül rábírni őket álláspontjuk felülbírálására.

Az Európa Tanács júliusban már aggodalmának adott hangot, amikor az orosz alkotmánybíróság hangsúlyozta az EJEB döntéseivel szembeni elsőbbségét.

A kedden jóváhagyott törvény értelmében Oroszország nem lesz kötelezhető a jövőben az EJEB döntéseinek alkalmazására, nevezetesen annak a döntésnek a végrehajtására, amely 1,9 milliárd eurós kártérítés kifizetésére kötelezi a 2004-ben pénzügyi csalás vádjával szétdarabolt Jukosz vállalat volt részvényeseinek, közöttük az ellenzéki Mihail Hodorkovszkijnak.

Vjacseszlav Liszakov, a Vlagyimir Putyin elnököt támogató Egységes Oroszország párt képviselője szerint “a törvény lehetővé teszi a kormány számára, hogy megvédje a jogait, ha egy nemzetközi szervezet döntése ellentétes a nemzet érdekeivel".

A törvény ellen szavazó kisszámú képviselők egyike, Dmitrij Gudkov szerint a törvénynek megvan az a veszélye is, hogy feljogosítja Moszkvát: ne csak az EJEB-határozatok, de úgy általában a nemzetközi jog alkalmazásáról is maga döntsön. A képviselő emlékeztetett, hogy 1996-ban Oroszország is aláírta az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

A hágai Nemzetközi Döntőbíróság 2014-ben úgy döntött, hogy Moszkvának 50 milliárd dollár (37 milliárd euró) kárpótlást kell megfizetnie a Jukosz részvényesei számára. Oroszország azonban elutasította az ítélet végrehajtását, Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Moszkva megvédelmezi az érdekeit. Válaszul több orosz bankszámlát és vagyontárgyat zároltak Franciaországban és Belgiumban.

Októberben a duma olyan törvényt fogadott el, amely felhatalmazza a moszkvai vezetést, hogy “kölcsönösségi alapon" Oroszországban vezetett külföldi bankszámlákat és vagyontárgyakat zároljon.

mti


http://karpathir.com/2015/12/02/oroszorszag-felmentette-magat-a-strasbourgi-biros ag-dontesei-alol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.