Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ünnepre Uram
  2015-12-22 20:09:00, kedd
 
  Ünnepre Uram csak annyit kérek,
ne legyen könny az arcokon,
ne nyomja szívét senkinek bánat,
s mosoly legyen az arcokon.
Ne legyen harag, ne legyen bosszú!
Békét, és csöndet áhítok.
S az angyalok, melyet annyira várnak
szálljanak be az ablakon.
A kőszívet, amely jégtömbbe zárva
érzéketlenül ott dobog,
olvaszd fel! Mint a jégvirágot
a napsütötte ablakon.
Én úgy szeretném, hogy minden embernek
áldott legyen az ünnepe!
Hogy el tudja hinni, holnap jobb lesz
s lesz majd munkája, kenyere.
Ó Uram! Én csak annyit kérek,
vesd reánk végre tekinteted,
Hozz el egy békés, jobb világot,
hol nem szenved hiányt senki sem!
.
Meggyesi Éva
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Karácsonyi ima kilenced 7-nap
  2015-12-22 17:10:32, kedd
 
  KARÁCSONYI KILENCED
Szűz Mária, a kegyelmek Közvetítője tiszteletére
VII. Szentséges Szűz Mária, Istennek Anyja, tisztelünk Téged, mint közvetítőt Kálvária hegyén, mert Téged helyezett Jézus maga és mi emberek közé, mikor Anyánknak jelentett ki Téged. Ó, Úrnőnk és Anyánk, szerezd meg nekünk a kegyelmet (...) és mutasd meg, hogy szereted, ha minden kegyelem Közvetítője címen tisztelünk.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Elengedés
  2015-12-22 14:15:18, kedd
 
  Ma elengedem ,azokat az életemből,akik visszatartanak.
Akikhez,amikhez fűződő görcsös ragaszkodásom nem enged tovább járni az utamat.
Köszönöm,hogy életem részei voltatok .
Áldással
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
December 22. - A Fény születése
  2015-12-22 10:21:22, kedd
 
 

December 21-e volt, az utolsó nap az évben, amikor a sötétség tovább tart, mint a világosság. A téli napfordulóval megszületik a Fény, és napról napra visszaállítja uralmát a világban - és bennünk.



Ilyenkor nemcsak a fény születésének ünneplése van fókuszban - a dualitás: önmagunk és a világ fényes és árnyékos oldalának szeretetteljes elfogadása is. Az adventi időszak a megtisztulás, a sérelmek megbocsátásának, az elengedésnek és az elfogadásnak az időszaka is - érdemes ilyen szemszögből is végignézni az évünket.



Az ősi kultúrákban ismerték ezt a természeti jelenséget, a Fény születését, és legtöbbük a nyári és téli napforduló által meghatározott időkeretben élt, így hagyományaik is ehhez igazodtak. A nyári napforduló (amikor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka) alkalmával a nyár beköszöntét, a téli napfordulón pedig a fény újra megszületését ünnepelték. Mivel a nappalok hosszabbodása azt szimbolizálja, hogy a fény ismét győzelmet arat a sötétség felett, érthető, hogy sok nép ettől a naptól számította az új évet is. A keresztény egyház az i. sz. 4. századtól Jézus születésének ünneplését írja elő ebben az időszakban, bár ma már egyértelműnek látszik, hogy Jézus a tavaszi vagy az őszi ünnepkör idején született.

Többek között a keresztény egyház térhódításának, a naptárreform során betoldott néhány plusz napnak és a XX. században eluralkodott fogyasztási láznak köszönhetjük, hogy ma már alig emlékszünk az ünnep valódi jelentésére. Így az is feledésbe merült, mi az a lelki tartalom, ami ilyenkor középpontba kerül.

A fény születését sok kultúrában nagy vigasságokkal ünnepelték, mivel a természettel még szoros közelségben élő népek pontosan érezték, hogy ilyenkor nemcsak a külvilág, de az ember is újjászületik, megújhodik és visszanyeri eredendő fény-természetét, vagyis pozitív minőségeit.

Éppen emiatt a napfordulót megelőző hetekben önvizsgálatot, számvetést tartottak, igyekeztek testben és lélekben is megtisztulni, megbocsátani és megszabadulni minden rossztól, hogy méltóvá váljanak a közelgő Fény beáramlására.

Hosszú évszázadokig elterjedt volt például a karácsonyt megelőző 40 napos böjt. Az ősi magyarok a sötét erők távozását és a fény uralmát tábortüzek melletti vigasságokkal és a kerecsensólyom röptetésével ünnepelték. Úgy hitték, hogy a fény fokozatos erősödésével távozik a sötétség szelleme, ezért fontosnak tartották, hogy a sötétséget önmagukban is legyőzzék, saját sötét foltjaikat befelé fordulva, elmélkedve megtisztítsák és megbocsássanak. Ez a belső gyakorlat lehetővé tette, hogy testben-lélekben tisztán lépjenek át az új esztendőbe.



A természettel egységben élő népek tudata is egységesebb volt abból a szempontból, hogy pontosan tudták, egy duális világban léteznek, amelyben nincs fény sötétség nélkül, a kettő csak egymással egységben értelmezhető és élhető meg. Igaz ez hasonlóképpen az emberre is, akinek értéke azon méretik meg, hogy a fülébe duruzsoló ördögnek vagy angyalnak a szavára hallgatva cselekszik-e. Pontosan ez a szemlélet az, ami segíthet a valódi megbocsátásban, hiszen bennünk is ez a két minőség él, hol az egyik, hol a másik uralkodik inkább, attól függően, hogy melyikre helyezzük mi magunk a hangsúlyt, melyiknek adunk figyelmet, energiát. A jót vagy a rosszat, pontosabban az előrevivőt vagy a lehúzót választani - döntés kérdése, ami az emberi lény örökös feladata. A Lélek szintjén ez egy élethosszig tartó tanulási folyamat, ahogy megtanuljuk a képességeinket kicsiszolni és a bennünk élő isteni minőségeket megnyilvánítani, az emberi gyengeségeinket pedig elhagyni vagy erővé transzformálni és minden döntésünkkel a lehető legjobbat kihozni az életünk helyzeteiből. A folyamat lényeges látszólagosan ,,sötét" elemei a kudarc, a sérülés, a fájdalom, a hibák, mert ezek nélkül nem tanulnánk igazán, nem lennének mélyreható, valódi emberi tapasztalásaink. Minden egyes ilyen ,,negatívként" megélt élmény csak közelebb visz a saját megoldásainkhoz és sikereinkhez. Döntés kérdése, hogy a bennünk élő fénynek vagy a bennünk élő sötétségnek adunk-e lehetőséget a megnyilvánulásra.

A Fény születésére való készülődés során, ha szánunk egy kis időt arra, hogy ilyen szempontból is végiggondoljuk életünk történéseit, megérthetjük a nehéz helyzetek mögött húzódó rejtett összefüggéseket is. Hogy minden éppen azért történt úgy, mert az pontosan úgy tudott bennünket szolgálni a legjobban. Pontosan olyan lökést adott, amire éppen szükségünk volt a továbblépéshez. Innen nézve, talán nem is tűnik olyan nehéznek a megbocsátás - sem önmagunknak a tévedéseinkért, sem másoknak a bántásokért, amiket kaptunk. Ha mégis nehezünkre esik, az adventi időszak - és hosszabban a téli, önvizsgálatra, befelé fordulásra alkalmasabb hónapok - kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a bántó emlékeket újra és újra elővegyük, amíg semlegesen nem tudunk rájuk emlékezni - ezzel sokkal inkább önmagunknak teszünk szívességet, ha begyógyítjuk ezeket a sebeinket.



Kívánom, hogy kössetek ti is békét a sötét részeitekkel, hogy a bennetek élő Fény felszikrázhasson.

Forrás: http://hazateres.net/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 Karácsonyi film, amit feltétlenül látnod kell!
  2015-12-22 10:20:10, kedd
 
  http://joportal.hu/jotippek.php?readmore=2607  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
  2015-12-22 10:13:03, kedd
 
 
December 22, kedd

- Hanna hálaéneke, és Szűz Mária hálaéneke - és az én utolsó szavakba foglalt kimondott hálám?



Mária hálaéneke, melyet Hanna énekéből szerkesztett az ősegyház testvéri köre, magában hordozza az ószövetség jegyeit, az Úr nagyságának és az én kicsiségének hangsúlyát. A magasztalás akkor tör fel az emberből, amikor élményszerűen átéli, hogy kicsisége, gyarlósága ellenére szereti őt az Isten! Vajon legutóbb mikor és miért tört fel belőlem magasztalás?

Szeretném, hogy a hit boldoggá tegye életem? Akkor kövessem a Boldogságos Szűz, Mária példáját és válaszoljak Szent Ambrus püspök felszólítására: ?Magasztaljuk mindnyájan Mária lelkével az Urat, test szerint csak egy anyja van Krisztusnak, hit szerint minden lélekben megszülethet Krisztus, ha befogadja Isten Igéjét. Mária lelke magasztalja az Urat, és szíve ujjong, az üdvözítő Istenben, mert lelkével és szívével az Atyának és a Fiúnak szentelte magát, áhítatos szeretettel imádja az egyetlen Istent, akitől minden származik, ő az egyetlen Úr, akinek erejében minden dolog létezik.?

Csatlakozzunk Mária csodálatos hálaadó imájához. Mária, miután meggyőződött arról, hogy Erzsébetnek valóban hamarosan gyermeke fog születni, s ezzel beigazolódott az angyal által említett jel, a legkisebb kétely sem merül már fel benne arra vonatkozóan, hogy az is valóra fog válni, amit róla mondott az angyal, tudniillik, hogy neki is gyermeke fog születni, ő lesz a Megváltó édesanyja. Magasztaló imájában először azért ad hálát a mindenható Istennek, hogy őt választotta ki arra, hogy méhében hordozza és megszülje az emberré lett Istenfiút. E személyes vonatkozás után mintegy az egész emberiség nevében hálát ad az irgalmas Istennek a megváltás művéért.

Az utolsó adventi napokat használjuk arra, hogy Máriához csatlakozva imáinkban hálát adjunk a megváltásért és a Megváltóért! Ugye nem kell mesterséges ünnepi hangulatot fabrikálnom, hanem jézusi érték látásom engem is igazi ünneplésre, magasztalásra indít?



Ima: Hélder Camara érsek

Mária, Krisztus Urunk és egyházunk anyja, Rád gondolunk, ha küldetésbe készülünk: az örömhír terjesztésére, amit feladatul kaptunk. Hálaadásod csodálatos; a legszebb imádság hálaéneked, amit Erzsébetet látogatva énekeltél. A Keresztelő édesanyja ezzel válaszolt: "Áldott vagy te az asszonyok között!" Boldogságodban nem feledkeztél el a körülötted élőkről, imáidban megemlékeztél az egész emberiségről. mindenkiért imádkoztál! A kicsinyek mellé álltál, ahogy később Fiad tette. Mi az Benned, szavaidban, hangodban, amit senki sem mer bizalmatlan szemekkel méregetni, senki sem mer felforgatónak bélyegezni? A Magnificatban Istenedet magasztalod. "Hatalmasokat elűzött trónjukról kicsinyeket pedig felmagasztalt, az éhezőket minden jóval betölti, a gazdagokat elbocsátja üres kézzel." Add nekünk hangodat, énekelj velünk! Kérd fiadat, hogy beteljesíthessük az Atya ránk vonatkozó tervét!


https://www.youtube.com/watch?v=7xtpJ4Q_Q-4

Te Úr vagy minden nép fölött,
és Szegletkő, mely összeköt,
sárból formáltad hívedet,
most jöjj, fejezd be művedet!
Eljő, eljő Emmánuel,
hogy üdvözüljön Izrael!


Horváth Zoltán plébános
 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 4204
  • e Év: 54995
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.