2015-12-25 09:22:04, péntek
|
|
|
Hozzávalók
60 dkg finomliszt
2 dl napraforgó olaj
2 dl fehérbor
1 db tojás
1 ek só
3 dkg mák
3 dkg szezámmag
elkészítés
A lisztet, olajat, bort és a sót összegyúrjuk, hosszúkásra formázzuk. Folpakra helyezzük, azon sodorjuk ki kb. fél cm vastagra úgy, hogy az egész tészta alatt legyen folpack.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd bőven megszórjuk szezámmaggal. A folpackot -nem vágtuk el!- ráhúzzuk a megszórt felületre, majd ügyesen megfordítjuk az egészet, hogy a szezámos fele legyen alul. Lehúzzuk a tetejéről a folpackot, majd megkenjük tojással és bőven megszórjuk egész mákkal.
Felszeljük egyforma rudakra. Minden rudat megcsavarunk és így tesszük a sütőlemezre, vagy tepsibe, sütőpapírra.
180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül.
sütési hőfok: 180°C
forrás: nosalty.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|