Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nem szegények ezek, csak közönséges provokátorok
  2015-12-26 13:55:43, szombat
 
  Nem szegények ezek, csak közönséges provokátorok



Rétvári Bence államtitkár pár napja arra pörgött, hogy a kormányzat hihetetlen sikereket ért el a szegénység felszámolása kapcsán. Hatszázezer ember emelkedett föl a középosztályba, közel százhetvenezren pedig a mélyszegénységben élők száma csökkent. Ez kamu öreg a statisztika szerint is, de az a helyzet, ha ilyen mértékben izmosodott volna a középosztály - ami más mérések szerint nincs is - arról azért tudnánk a keményen dolgozó kisemberek szintjén is. Ha másképpen nem is, de az éppen annyira lenne látványos, ahogyan a nyomor is a pofánkba köp minden utcasarkon.

Nem kérdés, hogy erős a polarizáció; egyik részén a társadalomnak van egy a szegénység és a depriváció különböző stádiumaiban élő milliók alkotta tömege, még a kisebbik szeletet a haverok, a helyezkedők, a nyaloncok, a rokonok és a gátlástalan gazemberek adják. Oké, persze tudom, nincsen szegénység itt. akinek meg üres a gyomra és a kölyke is éhezik - bár Balog király szerint ez bullshit - az maga tehet róla, hogy egy klasszikust idézzünk meg.

Egyiknek a nagy semmit, a másiknak meg gyárakat, földeket hoz a Jézuska.

Minden bizonnyal a Blahán sorban álló közel kétezer ember - akik EGYETLEN TÁNYÉR MELEG ÉTELÉRT mentek ki - csak statiszták a filmpápa valamelyik kibaszott jó ZS-kat filmjében.

1600-an voltak csak, mert a Krisnások annyira kaptak engedély a többit gondolom elküldték, vagy nem tudom. Maga a tény, hogy egy ilyen esemény nem addig megy amíg van mit adni, hanem az engedélyező által megállapított keret kimerültével végződik is elég durva.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A homokbánya titka – Mészáros Lőrinc milliókkal segíti
  2015-12-26 13:50:22, szombat
 
  A homokbánya titka - Mészáros Lőrinc milliókkal segíti az Orbán családot

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2015/50. (12. 10.)



A miniszterelnök családja Mészáros Lőrincnek adott el Felcsúton egy közel négyhektáros földterületet, amelyen ezután is csak Orbán Győzőék bányászhatják a homokot. A felcsúti polgármester cége tehát vásárolt egy bányagödröt, amihez csak húsz év múlva férhet hozzá. Ez aztán a biznisz!

Id. Orbán Győző és a kormányfő két testvére (ifj. Győző és Áron) is több lábon áll: vállalkozásaik tavaly együtt több mint 4,6 milliárd forint nettó árbevételt termeltek. Ennek csak töredékét adja évente az a homokbánya, amit Felcsút külterületén régóta működtethetnek Orbánék. A bányának is otthont adó terület több éven át a kormányfő családjához tartozó Gánt Kő és Tőzeg Kft. egyik regisztrált fióktelepe volt; a közel negyvenezer négyzetméteres ingatlan 1996-ban, még az első Orbán-kormány hatalomra lépése előtt került a céghez, a korábbi állami területet a végül privatizált Csákvári Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt.-től vásárolták meg. Nem sokkal ezután az Orbán család elkezdhette a homok kitermelését, amit máig folytatnak, hiszen idén szeptemberben a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya újabb környezetvédelmi működési engedélyt adott a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-nek 2025 decemberéig; a ,,Felcsút II. - homok védnevű bányatelken" évente maximum ötvenezer köbméternyi nyersanyagot fejthetnek ki.

Valaki nagyon jól járt

Az ügy érdekessége, hogy a környezetvédelmi működési engedély meghosszabbítását 2015 áprilisában kezdeményezték Orbán Győzőék, közvetlenül azelőtt, hogy eldönthették: eladják a homokbányának is otthont adó mintegy négyhektáros ingatlanjukat. Nem lehetett könnyű ilyen helyzetben olyan vevőt találni, aki vállalta, hogy két évtizedig nem kezd semmit azzal a földdel, amit a termelés befejezte után ráadásul rekultiválni is kell. Azért akadt egy érdeklődő: Mészáros Lőrincnek éppen szüksége volt egy bányagödörre. A lapunk birtokába került dokumentumok szerint a felcsúti milliárdos polgármester legnagyobb cége, a Mészáros és Mészáros Kft. idén májusban megvásárolta a még működő homokbányát a szintén Orbán-érdekeltség Nehéz Kő Kft.-től. Azért a Nehéz Kőtől, mert 2015 februárjában ide került át a tulajdonjog a Gánt Kő és Tőzegtől. A házon belüli tulajdonoscsere után eltűnt az ingatlanra bejegyzett 35 millió forintos jelzálogjog is.
false



Fotó: Sióréti Gábor



Helyiek segítségével megtaláltuk a homokbánya területét. A településtől viszonylag távol fekvő terület mellett szántók, erdők és egy nagy szőlős is található, így nem kell attól tartaniuk Orbánéknak, hogy a túlzott zaj- vagy porterhelés zavarná a lakókat. De vigyázniuk kell a fokozottan védett gyurgyalagokra és a védett partifecskékre is, mert ha azok a partfalakba vájnak odút a költési időszakban, akkor mellettük 15 méteres körzetben tilos bányászni. A kormányhivatal engedélye szerint a kitermelés befejezését követően erdőt kell telepíteni a bánya helyére úgy, hogy előtte visszaterítenek némi humuszos anyagot a gödörbe. Érdekesség, hogy a friss környezetvédelmi hozzájárulás megadása előtt a felcsúti jegyzőnek is nyilatkoznia kellett, aki szerint minden a lehető legnagyobb rendben volt, szerinte ,,(...) a tervezett tevékenység az önkormányzati szabályozással és a helyi településrendezési eszközökkel összhangban áll". Amikor a jegyző áldását adta az újabb engedélyek kiadására, már főnöke, Mészáros Lőrinc cége tulajdonában volt a földterület.

Orbán Győzőék mindenképp jól jártak az üzlettel, hisz 2025-re a területen lévő összes homokot kibányászhatják, s nem kell azon aggódniuk, hogy mit kezdjenek a nekik akkor már kevésbé értékes földterülettel húsz év múlva. Mészáros Lőrinc haszna már kevésbé kézzel fogható azon kívül, hogy a környező földekből újabb négyhektárnyi lett az övé. Szerettük volna megtudni, hogy neki ­miért is volt jó üzlet az adásvétel, de lapzártánkig nem válaszolt írásban feltett kérdéseinkre.

Orbán Viktor helyi főbizalmasának Felcsúton, Alcsútdobozon és a szomszédos területeken saját vagyonbevallása szerint is van egy rakás szántója, legelője és erdőterülete, de cégei és családtagjai nevén is több környékbeli ingatlan található. Hogy pontosan mennyi, azt nem lehet tudni, hiszen a rokonok ügyletei nem nyilvánosak, és céges vásárlásai is nehezen felderíthetők. A helyi földviszonyokat ismerők szerint az utóbbi években folyamatosan vásároltak fel eladó földeket. Még tavaly a birtokunkba került egy adásvételi szerződéstervezet, amely szerint a polgármester egyik lánya, Mészáros ­Beat­rix májusban huszonötmillió forintért akart megvenni egy több mint 8 hektáros alcsútdobozi erdőterületet. Mészáros cége, a Búzakalász '66 Kft. és családja korábban 1300 hektárnál is többet nyert a földbérleti pályázatokon, amelynek egy része, mintegy 6-700 hektár most a földlicitek során végleg hozzájuk kerülhet.

Az állami megrendelésekkel feltőkésített Mészáros Lőrincnek minden bizonnyal meg se kottyant az a pénz, amit átutalhatott a miniszterelnök családjának az egyelőre hasznosíthatatlan homokbányáért. De nem ez volt az első furcsa bizniszük, hiszen a milliárdos vállalkozó korábban is segítette Orbán Győzőt, aki a CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-jén keresztül néhány évvel ezelőtt megvásárolta a Felcsút és Alcsútdoboz között található hatvanpusztai majorságot. Ferenczi Krisztina Narancsbőr című könyvében leírja, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégén keresztül 155 millió forintot fizetett ki a CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-nek, cserébe megkapta a 13 hektáros ingatlan-együttes tízéves bérleti jogát. Ezt követően Orbán Győző cége rendezte a majorság megvásárlására felvett hitelét. A CzG-nek papíron évek óta pontosan 15,5 millió forint árbevétele van, ez éppen annyi, amit évente Mészáros Lőrinc vagy valamelyik cége fizet. Az Orbán-vagyon után éveken át kutakodó, a közelmúltban elhunyt újságírónak a felcsúti polgármester 2012-ben azt mondta, a gépeit tárolja a területen. Tavaly és az utóbbi hónapokban többször is jártunk a birtoknál, de semmilyen munkagépet nem láttunk a hatalmas udvarban. Az egész már csak azért is életszerűtlen, mert Mészáros Lőrinc Felcsút határá­ban egy hatalmas telepen tárolja megszámlálhatatlan mennyiségű munkagépét, és néhányat lehet látni a szintén a falu közelében elhelyezkedő Mészáros Autó Javító Kft. épülete mellett is, ahol feltűnnek a Puskás Akadémia buszai is, amelyek egy részét a felcsúti polgármester öccséhez, Mészáros Jánoshoz köthető helyi autószerelő műhelyben tartják karban.

Hogy a hűséges polgármester tényleg meg akarta venni Orbánék területét, vagy csak szépen megkérték rá, talán örökre titok marad. Ám az, hogy Mészáros Lőrinc a cégein keresztül százmilliókat pumpál vissza a miniszterelnök kedvenc hobbijába, egészen nyilvánvaló. Ha máshogyan nem is, a felcsúti focicsapat honlapjáról, mezéről és a Pancho Aréna hirdetőtábláiról egyszerűen nyomon követhető, hogy az egyesület egyik fő támogatója a Mészáros és Mészáros Kft., és a finanszírozók között ott van a Búzakalász 66 Kft., továbbá Mészárosék egyik legújabb vállalkozása, a Vi­vienvíz is. De a csapatot segíti Orbán Győző is, hiszen a családi vállalkozások közül a Dolomit Kőbányászati Kft. és a felcsúti homokbányából termelő Gánt Kő és Tőzeg Kft. is beteszi a maga részét. Talán abból a bevételből is, amit Mészáros Lőrincéktől kaptak a bányaterület eladása után.

Repkednek a milliárdok

A miniszterelnök apjának és testvéreinek a céginformációs adatok szerint a 2010-es kormányváltást követően kifejezetten jól alakultak a bevételeik, a tavalyi esztendő végén pedig korábban sosem látott mennyiségű pénz vándorolt a kasszába. Az Orbán családhoz köthető vállalkozások legnagyobbja, a Dolomit Kőbányászati Kft. évtizedek óta foglalkozik a dolomit bányászatával és feldolgozásával, 2002 óta transzportbetont és közműépítési betonelemet is gyárt. A Dolomit a 2010-es kormányváltás után rövid idő alatt majdnem megduplázta az éves nettó árbevételét, a kft. 2013-as eredménye 1,9 milliárd forint volt a három évvel korábbi 1,04 milliárdhoz képest. A vállalkozás 2014-ben nagyon belehúzott, hiszen már 3,3 milliárd forintos nettó árbevételt termelt a papíron közel hetven főt alkalmazó cég.

A Dolomit Kft. ügyvezetője a miniszterelnök apja mellett az az ifj. Orbán Győző, aki szüleivel 1996-ban alapította meg a kezdetben csak kavics- és kőbányászattal foglalkozó Gánt Kő Kft.-t. A cég néhány évvel később felvette a Gánt Kő és Tőzeg Kft. nevet, és a profilba bekerült a tőzegbányászat is. A gánti telephelyre és a hahóti, a zalaegerszegi, a zámolyi és az iszkaszentgyörgyi fióktelepre bejegyzett társaság 2010 és 2012 között 446, 453 és 489 millió forintos árbevételt termelt, de a vállalkozás 2013-ban már ,,csak" 337 millió forintot hozott. A tavalyi esztendőben aztán újra fellendülés következett: az árbevétel meg sem állt 447 millió forintig.

A miniszterelnök másik testvére, Orbán Áron többségi tulajdonosa és ügyvezetője a 2004-ben alapított Ideális Áron Bt. átalakulása után 2008-ban létrejött Nehéz Kő Kereskedelmi, Logisztikai és Szállítmányozó Kft.-nek. A vállalkozásnak 2013-ban 463 millió forintos árbevétele volt, ám ezzel együtt is - a céginformációs adatok szerint - 30 millió forintnyi veszteséget könyvelhetett el. A korábbi években ugyan némileg alacsonyabb volt a nettó árbevétel, de a mérleg szerinti eredmény pozitív volt: 2012-ben 66, 2011-ben 77 millió forint. A cég saját honlapján közöltek szerint a Nehéz Kő közvetlen kapcsolatban áll a Gánt Kő és Tőzeg és a Dolomit Kőbányászati Kft.-vel, utóbbi szállítmányozási tevékenységét 2012-től végzi. 2014 a Nehéz Kő számára is emlékezetes maradhat, hiszen a 926 milliós árbevétel rekord a kft. számára.
A család érdekeltségébe tartozik még a CzG Ingatlanforgalmazó Kft., és ifjabb Orbán Győzőnek 2015 januárja óta tulajdonrésze van az elsősorban műszergyártással foglalkozó, és tavaly 239 millió forintos árbevételt termelő Gamma Analcont Kft.-ben.

Minden nekik sem sikerülhet

Lehet, hogy az önkormányzatokkal és a hatóságokkal jól kijönnek Orbán Győzőék, de a helyiek nem mindenhol nézik jó szemmel a család érdekeltségébe tartozó vállalkozások tevékenységét. Bicskén éveken át a lakóházak közvetlen közelében poroltak a Nehéz Kő Kft. teherautói, amelyek a gánti telephelyről a Dolomit Kőbányászati Kft. kisszemcsés zúzalékkövét szállították a helyi vasútállomás két rakodójába. Az állomáshoz közelebbi közrakodót és az azzal szemben található lakóházakat csupán egy utca választja el egymástól, ezen többtonnás kamionok is közlekedtek. Az ott élők hiába kérték szinte minden lehetséges fórumon a rakodás áthelyezését, éveken át nem történt semmi. Az egyik utcabeli most arról számolt be lapunknak, hogy néhány hete abbamaradt a zúzalék szállítása.

A Fejér megyei Gánt mellett élőknek a közelmúltban sikerült megakadályozniuk, hogy házaik közvetlen közelében alakítsanak ki Orbán Győzőék egy hulladékfeldolgozót. A beruházás híre idén hónapokig borzolta a helyiek kedélyeit, akik attól féltek, hogy ellehetetlenül az életük, ha melléjük telepítik az üzemet. Tiltakoztak, tüntettek; az egyik lakossági fórumon Orbán Győző is megjelent, akinek aztán a gánti művelődési házból idő előtt távoznia kellett, mert senki sem volt vevő a terveire, mire ő vérig sértődött. A helyiek később sem álltak le, így aztán id. Orbán júliusban bedobta a törülközőt, és elállt a beruházástól.

szerző
Magyar Krisztián



http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/a-homokbanya-titka-97513
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogan nagy fekete autóban, telefonálás közben mentette meg
  2015-12-26 13:39:36, szombat
 
  Na ezt űberelje Viktor!

...szegenynek két órát kellett fagyoskodva billegni a korláton, mire odaért Erdogán megváltani.
Erdogan öngyilkost ment, gyurcsány kislányt, az orbán meg...... .......
a magán nyugdíjat.
Ez majdnem annyira hihető, mint ahogy orbán karácsonyra való tekintettel, 3 napig nem lopott.

*******************


Erdogan nagy fekete autóban, telefonálás közben mentette meg egy öngyilkosjelölt életét

Rényi Pál Dániel

ma 11:58

https://youtu.be/eKPC9VIEr5M

Recep Tayyip Erdogan konvoja épp az iszambuli Boszporusz-hídon haladt keresztül, amikor a török elnök emberei arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi épp öngyilkosság elkövetésére készül - adta hírül a Dogan török hírügynökség. A családi krízisben lévő férfi a híd korlátján túl azzal fenyegetett, hogy a mélybe veti magát. Amikor a konvoj megjött, a rendőrök állítólag már két órája próbálták lekönyörögni a férfit a hídról.

Az elnök öltönyösei meggyőzték a férfit, hogy szándékát beszélje meg előbb az elnökkel, aki a túloldalt az autójában várakozik. Ez sikerült is; a férfit odakísérték az elnöki autóhoz, ahol váltott pár szót a közben végig az autóban ülő és telefonáló Erdogannal, és a hírek szerint végül nem lett öngyilkos. Sőt, az AP szerint az elnök "segítséget" is ígért neki.

(BBC)


http://444.hu/2015/12/26/erdogan-nagy-fekete-autoban-telefonalas-kozben-mentette- meg-egy-ongyilkosjelolt-eletet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák , miért vágyn
  2015-12-26 13:28:45, szombat
 
 
A világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák , miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra.

Elemezzük végig a helyzetet

01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb .
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a roston sült csülökre.)
10. Mindenfelé homok, és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy; kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult .
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A roston sült szamárhúsból készül, és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok zsákformájú ruhát hordanak, és mindig fátyol; takarja őket .
20. Mások választanak neked feleséget.
21. A feleséged annyira be van csomagolva, hogy csak egy fél év után derül ki róla, hogy szakállas.

És ha valaki elég meggyőzően mondja el neked, hogy ,ha meghalsz a paradicsomba kerülsz ,
ahol meglesz mindened, amit a földön eddig nem kaptál meg.......

hát a jó francba, most mondd, nem lennél öngyilkos Te is!!!???
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
EZT A pénzt sem a lerohadó kórházak kapják szerencsére
  2015-12-26 13:24:40, szombat
 
  Van itt pénz: 8,4 milliárdot kap Andy Vajna és a Filmalap

december 24., 13:00

Pluszforrást csoportosít át a kormány: a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 8,4063 milliárd forintot kell haladéktalanul átutalnia a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. számára az emberi erőforrások miniszterének.

Van itt pénz: 8,4 milliárdot kap Andy Vajna és a Filmalap

A kormányhatározat szerint a 2015. évi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma filmszakmai támogatásokat szolgáló keretébe a Miniszterelnökség fejezetéből, a Paksi Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelése jogcím alól csoportosítják át a több mint 8 milliárd forintot.


http://propeller.hu/itthon/3180364-van-itt-penz-4-milliardot-kap

**************

Egy köztörvényes bűnöző, aki az USA-ból gyakorlatilag megszökött az adócsalások miatt, itt ilyen pozíciókat kap. Ez jól jellemzi ország szellemi szintjét.
Nem baj, majd a Fidesz-talpnyaló "politológusok" meg "újságírók" megmagyarázzák, hogy miért jó ez így!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ivócimbik meglehetősen becsípve tántorognak ki a kocsmábó
  2015-12-26 13:13:03, szombat
 
  Az ivócimbik meglehetősen becsípve tántorognak ki a kocsmából. Az egyik átvág az úttesten, a másik azonban lebotorkál a metróállomáshoz vezető lépcsőn.
Amikor a felszínen találkoznak, kérdi az egyik:
- Hát te meg hol voltál?
- Nem tudom - feleli a másik - de látnod kellene, hogy a pincében lakó fickónak milyen fasza kisvasútja van.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nem tőlem loptál
  2015-12-26 12:59:21, szombat
 
  Nem tőlem loptál

Tegnap, 11:57
...hanem azoktól a valódi rászorulóktól, akiknek miattad jut kevesebb.

További Ceglédi Zoltán blogja

Miért jó, hogy ilyen borzalmas állapotban van...
Tudod, én egyébként egy pátoszos, kicsit pityergős, szeretetteli karácsonyi bejegyzésre készültem. Aztán bejöttél a kávézóba, átvertél, megloptál, és arra jutottam, hogy ma sokkal inkább te vagy ez az ország, te vagy a körülöttünk fortyogó ösztön-főzelék, ma rólad szól a világunk. Rólad és neked kell írnom.

Úgy volt ez, hogy ketten ültünk egy belvárosi kávézóban egy kedves ismerősömmel, mikor megjelent az asztalunknál egy kábé huszonéves, egzaltált, csicsás ruházatú fiatalember. Nem kéregető, ránézésre és viselkedésre sem hajléktalan, nem egy éhező, nem az utolsó szalmaszálért kapkodó szerencsétlen. Gazember inkább, pitiáner szélhámos, aki színlelt idegességgel és felháborodással kezdte el hadarni, hogy amott áll a kocsija, megbüntették 17.000 forintra, és mennyire nem hiányzott neki ez így karácsony előtt, és vissza kéne rohannia, de fel tudunk-e váltani kétezer forintot a büntetéshez.

Közbevetőleg mesélem el, hogy én olyan helyen nőttem fel, olyan környezetben szocializálódtam, ahol minden egyes segítségkérést komolyan vettünk, ahol fel sem merült, hogy valaki ilyesmiben hazudik. Aki azt mondta, hogy bajban van, az tényleg bajban volt, aki azt mondta, hogy megadja, az megadta. Pontosan 11 éve, 2004 decembere óta élek a fővárosban, és annak idején az első hónapok komoly átverés-hullámmal jártak számomra - adtam boldog-boldogtalannak, elhittem mindent, büntetést, gyógyszervásárlást, vonatjegyhez hiányzó forintokat. Különösen sokat adtam az aluljáróban gyűjtő agresszív, rossz arcú, erőszakos rohadékoknak, akik rákos gyerekek támogatására kértek; kamu mappa, kamu fotó, kamu kulcstartó... ma már pontosan tudom, hogy ezekből az adományokból soha, egyetlen rákos kisgyereknek se jutott. Azt persze nem tudom, miért nem megy oda soha egyetlen rendőr, vagy bármilyen más hivatalos személy, megtudni, hogy pontosan ki és miért, minek gyűjt, és miért nem olvasom soha az újságban, hogy "hamis adománygyűjtőket tartóztattak le"? Ugyanis mindaz a nem kevés pénz, amit ezek az aljadékok kicsalnak jólelkű emberektől, mind-mind a rákos gyerekeket rövidítik meg. Nekik szánták, nekik akarták adni, az övék lehetett volna. Mindezt a pénzt ezek a bűnözők konkrétan és közvetlenül a halálos betegségekkel küzdő kicsiktől lopták el. Erre kéne törvény és cselekvési terv, drága Fidesz, nem a nagymama hallókészüléke miatt indított vagyonosodási vizsgálatra.

Visszatérve kávéházi emberünkre, ő pedig nem pusztán a két darab ezresemmel lépett le, mert lelépett persze, mondván, máris hozza a kétezres bankót, és hozza azóta is (még másfél órát maradtunk ott, nem jött vissza), de ennél sokkal értékesebb dolgot is ellopott: a bizalmat. Mert persze, egyfelől én vagyok a balek, én vagyok a hülye, hogy még ennyi idő után is megbízok az emberekben. Gyanakodnom kéne, rögtön a legrosszabbat kéne feltételeznem; azt kéne feladatul szabnom mindenkinek, hogy egy durva bűnösségi vélelmet cáfoljon meg. Bizonyítsa, hogy nem bűnöző! De másfelől meg ez a szomorú szocializáció, ez a keserű tanulság arra vezeti az embereket, hogy ne adjanak. Annak se, aki tényleg bajban van, vagy neki is csak néha és nehezen. Ezek a rohadékok, akik bajt, tragédiát, vészhelyzetet hazudnak, pont azokat lopják meg, akiknek tényleg segítség kéne. A következőnél már biztos én is gyanakodni fogok, és erővel kell kényszerítenem magam, hogy ne lássak mindenkiben potenciális bűnözőt.

Sok bajunk van a mai Magyarországgal. Ezek egy részéért könnyű kézzel tudunk rámutatni a politikára: ki a mai kormányban, ki a korábbiban találja meg a kínok okozóját. De te, kedves kávéházi szélhámos, te bizony párt- és politikafüggetlenül vagy rohadék. Neked teljesen mindegy, hogy mit privatizáltak, ki indult a közbeszerzésen, kit neveztek ki vagy váltottak le. Te egyszerűen egy mocsok gazember vagy, aki még terjeszti is a rosszat, és megmérgezi a társadalmat. De mivel karácsony van, amikor az emberek megpróbálják szeretni egymást, próbálnak jók lenni, azt hallják, látják és olvassák mindenhol, hogy lehet jóban lenni, lehet egymással és egymásért élni, egy dolgot muszáj még tudatnom veled. Sosem szoktam ilyesmivel "dicsekedni", most is csak azért teszek kivételt, mert fontos funkciója van: a kávézóból kifelé jövet két másik ezrest odaadtam a kapualjban, dobozokon fekvő, elnyűtt, szerencsétlen hajléktalan néninek. A nevedben. Vegyük úgy, hogy te küldted neki, oké? Karácsony alkalmából, bár nem tervezted, nem is tudtad előre, de mégsem csak rosszat tettél, nem csak bajt okoztál, hanem segítettél is egy embertársadon. Gondold végig, éld át az érzést, és ha tetszik, akkor jövőre, az új esélyt adó új esztendőben megpróbálkozhatsz vele spontán, magadtól is. Ezt a tartozásodat most kiegyenlítettem a sors felé, de van egy olyan gyanúm, hogy akad még pár ledolgozható tétel a rovásodon.

Úgyhogy boldog karácsonyt és boldog új évet - itt az alkalom, kezdj új életet! Értékesebbet, emberhez méltóbbat.

Szerző: Ceglédi Zoltán


http://sztarklikk.hu/cegledi_zoltan_blogja/nem-tolem-loptal/233526
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szarházi még el sem röhögi magát !...
  2015-12-26 12:57:07, szombat
 
  A gyerekvállalást segíti a kormány - mondta komoly arccal Balog Zoltán

tegnap, 13:46

A gyermekvállalás és a gyermeknevelés segítését előmozdító intézkedésekről beszélt az emberi erőforrások minisztere a csalad.hu-nak adott interjújában.

Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben elindított programja kimondja: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon a gyermekvállalás szegénységi kockázat legyen.

Ennek jegyében vezették be a családi adókedvezményt, támogatják az otthonteremtést és könnyítették meg a szülők munkavállalását a gyermek nevelése közben az ellátások megtartása mellett, akár részmunkaidőben is - tette hozzá.

Balog Zoltán nagy előrelépésnek nevezte a családi otthonteremtési kedvezmény megjelenését 2015-ben.

"2016-ban pedig ismét óriási lépés következik: azoknak a házaspároknak, akik három gyermeket vállaltak vagy vállalnak, s ezt tíz éven belül teljesítik, tízmillió forint vissza nem térítendő támogatás jár családi otthonteremtési kedvezmény keretében, felvehetnek tízmillió forint kedvezményes kamattámogatott hitelt három százalék alatti kamattal, és akár ötmillió forintig vissza tudják igényelni az önerőből épített lakásuk, házuk áfáját. Ez huszonötmillió forint. Ezzel a háttérrel el lehet indulni az életben"

- fogalmazott a miniszter.

E támogatás szerinte "olyan unikális dolog lesz az egész világon, amire büszkék lehetünk és bízhatunk benne, hogy működni fog".

A gyerekvállalást segíti a kormány - mondta komoly arccal Balog Zoltán

Becslése szerint ez több százezer családot érhet el. Mint mondta, az bizonyos, hogy a korábbi nevén szocpolként ismert juttatás átalakításával harminchatszorosára nőtt az érdeklődők és a szerződéskötők száma is.

Balog Zoltán arról is szólt, hogy szeretnének minden ügyet Kárpát-medencei dimenzióban szemlélni. Erre példa szerinte az, hogy ma már a magyar állam támogatásával tanulhat egy beregszászi magyar a Kárpát-medencén belül Kolozsváron, vagy egy kolozsvári Kárpátalján, Beregszászon, Pozsonyban, Révkomáromban vagy Szabadkán. "Egységes rendszerben gondolkodunk, és a határon kívüli magyar nyelvű képzéseket is úgy finanszírozzuk, mint Magyarországon" - mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a családpolitikában lassan érnek be az eredmények, a karácsony üzenetében benne van ez a tág perspektíva is - jegyezte meg.

"Nem véletlen, hogy a gyermek áll a karácsonyi történet középpontjában, és a mi karácsonyi családi életünk középpontjában is a gyermekek vannak. Milyen jó, hogy így van!"

- fogalmazott Balog Zoltán.

http://propeller.hu/itthon/3180487-gyerekvallalast-segiti-kormany-mondta-komoly-a rccal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép karácsonyi szokás az ajándékozás, a szeretet jele
  2015-12-26 12:51:56, szombat
 
  2015. december 25., péntek

KARÁCSONYI AJÁNDÉK


Szép karácsonyi szokás az ajándékozás, a szeretet jele.
Általában egyénileg gyakoroljuk, de nem zárható ki, hogy a nemzet ajándékozzon szeretteinek.
Most éppen az Eximbanknak, ennek a kedves és jóindulatú pénzintézetnek, mely az állam szeretett gyermeke, kinek hibátlan pedigréjéhez kétség sem férhet, hiszen száz százalékos állami tulajdon.
Neki tolt most a Szeretett Vezér húsz milliárdot, feltőkésítésre, mert jól viselkedett az éppen az elmúló évben...
A bank csak eltátotta a száját a nagy meglepetéstől, de rajta kívül a kutya sem törődött az üggyel, hiszen ajándékozni szép, ajándékozni jó, és különben is, - ez az ajándékozás időszaka.
Nem is hallotta meg senki, hiszen mindenki el van foglalva saját csomagocskája bontogatásával, ki a franc foglalkozik ilyesmivel bejglimámorban fetrengve néhány szomorúszemű bloggeren kívül.
Mert adni tudni kell, viszont a megfelelően kiválasztott időpont sok többletörömet hozhat az érintetteknek.

De meg is érdemli ez a derék Eximbank az ajándékot, merthogy ő sem volt zsugori, ő is ajándékozott Andy Vajnának úgy hétmilliárdnyi hitelt, kihangsúlyozva, hogy állami pénzt nem érint hitelnyujtás, ami egy állami tulajdonú banknál igazán érdekes fejlemény - persze az is lehet, hogy menet közben a Bank már Mészáros Lőrinc tulajdonába került, csak még nem adták be a papírokat a cégbíróságra, vagy valami hasonló.
De, ha "az állam én vagyok" kitételből indulunk el, akkor erre nincs is szükség, a Bank tudja, hogy ki előtt kell csattogtatni virtuális bokáit.
Minő érdekes véletlen, hogy Andy egy másik állami tulajdonú banktól is kapott hitelt - az MKB Banktól.
Az MKB egy szerény bank, nem hivalkodott, hogy neki futotta erre a bagatell kétmilliárdos ajándékra, sőt, kikérte magának, hogy bárki is a családi ügyeiben kotorásszon.
Ha nem adott volna a költségvetés egymilliárdot kormányzati kommunikációra is, talán igazságtalannak is tarthatnánk az elosztást, de így már semmi gond, az egymilliárdon vásárol majd reklámfelületet a kormány egy baráti tévécsatornánál, és helyreáll az igazság - ez a lóvé is Andy zsebében landol...
Elméláztam a bankok érdekes üzletpolitikáján - ha én kérnék hitelt egy olyan cég megvásárlására, mely vagy tíz éve egy fitying nyereséget nem termelt, vesztesége viszont minden évben óriási, akkor vajon én is kaphatnék-e hitelt egy állami tulajdonú banktól?
Persze tudom, kaphatnék, csak ehhez ott kellene köpködnöm a szotyolát a VIP-páholyban, optimista ábrázattal, bízva a nagyar futball felvirágzásában, melynek jelei már szabad szemmel is láthatók.
Megyünk Párizsba, az Európa-bajnokságra, először az osztrákok állnak majd bosszút rajtunk miniszterelnökük fikázása miatt, de a tény ettől még tény marad, bekerültünk a labdarúgó-annalesekbe, a futottak még ktegóriában...
Az is érdekes kérdés, hogy mi erre a hitelre a fedezet, merthogy a Lumumba utcai objektum nem ér két fillért sem, Andy is igen rozoga, Palácsik Timi is elcsodálkozna, ha megtudná, mennyit is érne a szabadpiacon, úgyhogy el nem tudok képzelni egy épeszű bankárt, aki hitelezné ezt a szép elképzelést.
Nem véletlen, hogy csak állami bank adott hitelt erre a projectre, a magánbankok bizonyára beárazták a Nagy Patrónus jövőjét is, méghozzá reálértéken...
Mindenesetre, most van már pénz a vásárlásra, kérdés, hogy mit lehet kezdeni Simicskával, aki egy Istennek se akar létrát kötöztetni a kocsija tetejére, viszont tenger pénze lesz volt barátja jóvoltából, aki nem tudja türelmesen kivárni, hogy Simi hibázzon.
Így aztán kigyomláltatja Simicska hirdetőoszlopait Budapestről, ami igen érdekes tényállást fog képezni bármelyik bíróságon, többet lehet keresni vele, mint egy autópálya-építésen, és itt még aszfalttal sem kell vesződni...
Persze ezt is karácsony előttre időzítve.
Ez is egy ajándék Simicskának, aki ugyan jogi úton iparkodik megakadályozni a bontást, de azt hiszem, azért csak elbontják azokat, merthogy ha veszít is a Fővárosi Önkormányzat az ügyön, hát úgysem Tarlós fizeti az árát, hanem te, meg én, meg az Ottó - a Tótottó.

Hát ennyit a szeretet ünnepéről, melyről oly szépen énekel Hajós András ...
Nálunk pedig elfogyott a mákosbejgli, mert a fiam olvasási nehézségekkel küzd - hiába mondtam neki, hogy a sütőpapírra írt KJ az azt jelenti, hogy apukájé, nem tudta értelmezni a világos szöveget.
Sajnos, már kiesett a nevelhető korból, jövőre kénytelen leszek a bejglirudat beágyazni, oszt majd éjjelente elcsipegetem, mint liba a kukoricát...
Ha nektek még van, rontsatok rá, mint baloldal a nemzetre és tegyétek magatokévá, mintha gólyatábori szatírok lennétek.
Vagy szatirinák.

A lényeg, hogy tietek legyen a maradék bejgli!

http://www.pupublogja.hu/2015/12/karacsonyi-ajandek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem bír magával a Fidesz: drágábban adja az olcsó gázt, áram
  2015-12-26 12:41:50, szombat
 
  Nem bír magával a Fidesz: drágábban adja az olcsó gázt, áramot és távhőt az Orbán-kormány!



Hatalmas átverés, hogy a Fidesz-kormány még mindig a tavalyi drága áron adja a családoknak a gázt, a villanyt és a távhőt, holott ezek ára jelentősen csökkent - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Az MSZP szerint tűrhetetlen, hogy a Fidesz az embereken nyerészkedik, és a pénzt eldugja. Tóth Bertalan kijelentette: sokadszorra is benyújtják a gáz, a villany és a távhő árának csökkentéséről szóló javaslatukat.

Az utóbbi egy évben egyharmadára esett vissza a kőolaj ára, de a gáz és az elektromos áram is jelentősen olcsóbb lett. A magyar emberek azonban ezt mégsem érzik, mivel a Fidesz-kormány nem hajlandó olcsóbban adni a már nagyságrendekkel olcsóbb energiát. Tóth Bertalan szerint ez több mint botrányos. A politikus emlékeztetett: amikor az MSZP kormányzása alatt csökkent a gáz ára, az akkori kormány 2009. október 1-jétől 14-36%-al csökkentette a lakossági gáz árát. A Fidesz most erre nem hajlandó, ugyanannyiért adják az embereknek a földgázt, a távhőt és az áramot, mintha a világpiacon nem lett volna semmilyen árcsökkenés. Az Orbán-kormány az emberek gázszámláján nyerészkedik, s az így szerzett hasznot eldugja. Tóth Bertalan emlékeztetet: ezt Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkár is elismerte, amikor nemrég elárulta, hogy a fideszes gázdrágításból származó extraprofit a Magyar Földgázkereskedő ZRt.-nél gyűlik. Ez az összeg szakértők szerint akár 100 milliárdos nagyságrendű is lehet.

Tóth Bertalan kijelentette: az MSZP szerint véget kell vetni a Fidesz-kormány nyerészkedő gázdrágításának, ha olcsó az energia, akkor azt olcsóbban kell adni. Ezért az MSZP ismét benyújtja a törvényjavaslatát arról, hogy az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjenek a lakossági gázszámlák, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődjenek a lakossági áramszámlák. A távhődíjat szintén 10 százalékkal javasolják mérsékelni. Az MSZP szerint az árcsökkentést már január 1-jétől alkalmazni kell. ,,A Fidesz-kormány nem csaphatja be az embereket. Nem adhatják drágán az olcsó gázt, az olcsó áramot és az olcsó távhőt! Az olcsó energia nem a Fideszé, hanem ezt oda kell adni az embereknek!" - szögezte le Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Forrás: MSZP

Ádám Lajos

http://24per7.info/nem-bir-magaval-a-fidesz-dragabban-adja-az-olcso-gazt-aramot-e s-tavhot-az-orban-kormany/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&u tm_source=socialnetwork
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.