Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ima Pio atyához betegeinkért
  2015-12-03 14:48:05, csütörtök
 
  MA A CSODATÉVŐ SZENTHEZ ~ SZENT PIO ATYÁHOZ IMÁDKOZTUNK!


Szent Pio atya!
Te, akinek a nevéhez annyi csoda és csodás gyógyulás fűződik,
imádkozz érettünk és a betegeinkért!
Szent Pio atya!
Te, aki Jézus Szentséges Szívének tisztelője vagy,
imádkozz érettünk és a világ összes bűnéért és a békéért a Földön,
nyerj irgalmat nekünk, bűnösöknek Jézus Szentséges Szíve által!
Szent Pio atya!
Te, aki magadon hordoztad Jézus Krisztus öt sebét,
segíts nekünk is hordozni keresztünket, és segíts üdvözülni!
Szent Pio atya!
Te, aki szíveden viselted népünk és nemzetünk sorsát,
könyörögj érettünk és minden magyarért a Földön!
Köszönjük, hogy meghallgattad imáinkat és elviszed Jézus Krisztushoz!
Jézus Szentséges Szíve! Benned bízunk, benned remélünk!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Hogyan fedezzük fel az életcélunkat?
  2015-12-03 14:42:41, csütörtök
 
  Rengeteg ember manapság ráeszmél arra, hogy nem dolgozhat folyton csak olyan helyen, amit nem szeret. Nem végezhet olyan munkát egy életen át ami a lelket nem élteti.



Ezen kívül, ha olyan dolgot csinálunk, amit szeretünk, akkor produktívabban is vagyunk, gyorsabbak és hatékonyabbak. És itt kezdődik az életcél. Jólesik az amit csinálsz, hogy elvégzed a Te személyes kis részed abból a munkából ami a világ jobbá tételéhez szükséges.



Képzeljük csak el micsoda változáson menne keresztül a Föld arca, ha mindenki azt csinálhatná, amit igazán szeret.



Mi az, ami lázba hoz?

Az élet sodrásában gyakran elveszünk, és nem állunk meg elgondolkodni azon, hogy valóban mi az ami lázba hoz minket. Szánjunk egy pár percet arra, és írjuk le hogy mik azok a dolgok amiket szeretünk csinálni. Mindenhol előfordulnak mintázatok, ezért ne csak egy kettő dolgot írjunk le, hanem sokat. Minél többet annál jobb, hiszen így mutatkoznak meg a mintázatok. Még akkor is írjuk le ha úgy gondoljuk, hogy az a valami nem lehet életcél, vagy hogy butaság.



Mit csinálsz a szabadidődben?

Mi az amit akkor csinálsz ha egyedül vagy? Milyen tevékenységek felé húzol a szabadidődben? Talán rajzolsz, varrsz, festesz, zenét játszol, vagy talán youtube videókat csinálsz, esetleg nézel? Mindegy hogy mik azok a dolgok, de figyelni kell rájuk, mert ezek is mondhatnak valamit arról, hogy mi is az amit csinálni szeretnél az életben.

Nagyon sok ember művészkedik vagy sportol, és inspirál más embereket egyszerű és szép módokon. Azok a dolgok amiket ilyenkor teszel, vagy az életcélod részévé válik, vagy kiegészíti azt.



Mit szerettél gyermekkorodban igazán?

A gyermekek ilyen szempontból bölcsek, hiszen rengeteg olyan dolgot csinálnak amit igazán, szívből szeretnek.

Felnőttként aztán ezeket a dolgokat felváltja a munka, és a kötelesség. Próbáljunk meg emlékezni arra, mik volt az azok a tevékenységek amik színessé tették gyermekéveinket.

Hogyan és mivel játszottál legtöbbet?

Kivel szerettél együtt ,,lógni"?

Milyen kirándulás volt a legkedvesebb a számodra?

Milyen sportokat űztél, milyen tevékenységet szerettél?

Ezek mind olyan kérdések amiket feltehetünk magunknak, sok titok rejtezik egy 5 éves gyermek világélményében.



Figyeljünk az álmainkra.



Nagyon sok ember nem emlékszik az álmaira. De ha igen akkor is hamar elfelejti azokat és nem törődik vele. Ez rossz hozzáállás, ha az életcélunkat kutatjuk. Az álom általában pontosan reflektálja azt amire a legtöbbet gondolunk. Ezeknek a dolgoknak pedig általában nagy érzelmi töltetet adnunk. Vegyük számításba azokat a dolgokat, amiket álmunkban csinálunk, mert fontosak lehetnek.



Írd fel, hogy mi az, amik azok a dolgok amiket tenni szeretnél és láss hozzá.

Nagyon sok emberrel találkoztam már, akik úgy képzelik el, hogy az életcéljuk rendkívül távol áll attól, amit jelenleg csinálnak. Tehát egyszerűsítsünk kicsit.



Gondold ki mik azok a dolgok amiket szeretnél megtenni. Egészen a kis dolgoktól a legnagyobbakig sorold fel valamennyit. És kezd a legkisebbel, és sorban haladj a nagyobb felé, mindig egyre nagyobb lépésekkel. Fontos, hogy közben, ha kudarc ér, ne add fel. Próbáld újra kicsit másképp. A lényeg, hogy haladj, nem számít a tempó, ez nem lóverseny.



Ne ragadjon el a fényűzés!

Amikor az életcélról beszélgetünk valakivel felületesen, sokan valamiféle szuper-gazdag üzletembert látnak, vagy politikust, esetleg valami elképesztően tehetséges festőt, énekest vagy művészt. Nem kell megváltani a világot, és főleg nem kell mások életét élni azáltal, hogy ugyan azt tesszük, mint ők. Legyünk egyediek, és legyünk nyitottak a kis dolgokra is, amik nem is olyan kicsit. Vannak emberek, hétköznapi hősök akik minden nap hatalmas dolgot visznek véghez, de mégsem zeng tőlük a média. Az ilyen emberekre nagyobb szükség van mint valaha.



Ne hagyd abba, ha nem sikerül, csak folytasd a felfedezés útját.



Bölcs vagy. Éld az életed úgy hogy hallgatsz az ösztöneidre.

Valóban az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy felfedezd életed célját az, hogy elcsendesíted az elmédet és hallgatsz az érzéseidre.

Forrás: http://www.vasaroljunkokosan.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
  2015-12-03 09:50:36, csütörtök
 
 
December 3, csütörtök

- Jézus az Egyház reménye



A héten arról hallunk ismét híreket, hogy a keresztény alapokat sokan eltüntetnék Európából. Egy olasz iskolaigazgató betiltja iskolájában a karácsonyt. Aztán Norvégiában a menekülteket befogadó állomásokról vegyék le a kereszteket. Ez számomra olyan felfogás, hogy a demokrácia jelszavával a könnyebb utat választva: a kőszikla helyett homokot.

A nyugati liberális gondolkodású ember annyira meg akar felelni a semlegesség elvének, hogy nagyvonalúan lemond akár a legszebb keresztény hagyományokról, jelképekről is, sőt bizonyos hittételekhez való ragaszkodásról. Sőt annyira tiszteletben akarja tartani mások ateizmusát, a mohamedánok vallását, hogy lehetőleg semmi jelét nem adja vallásos elkötelezettségének, s annyira tolerálni igyekszik a másságot, hogy viszonylagosnak tekint mindenfajta erkölcsi normát. De vajon ezen az áron sikerül-e felépítenie egy olyan világot, közösséget, társadalmat, ahol mindenki otthon érzi majd magát? Miután mindent leépített, ami értékes volt az életében, ami megadta identitását, keresztény mivoltának bontott tégláiból ugyan miféle házat rakhat? Nem vétkezik-e valójában azok ellen is, akiknek mindenáron meg akar felelni? Nem árulja-e el azt a legmélyebb hivatását, amelyet felragyogtatva és kibontakoztatva az egész emberiség szolgálatára lehetne, ha megvallaná és felmutatná a világnak Krisztust, aki egyedül képes megszabadítani az ősbűn átkától?

Itt az ideje, hogy végre felkutasd a sziklaalapot, s most már csak arra építs, még ha fáradságos is.



Benedek pápa ,,Spe Salvi", a keresztény reményről írt könyvéből idézek a mai napra:

Szent Ágoston a János apostol első leveléről mondott egyik prédikációjában nagyon szépen mutatja meg az imádság és a remény összefüggését. Az imádságot úgy határozza meg, hogy az a vágyakozás gyakorlása. Az ember nagyra van teremtve - Isten számára van teremtve, arra, hogy ő töltse be az embert. De a szíve túl kicsi ahhoz a nagy ajándékhoz, amit számára elgondoltak. Ki kell tágulnia. ,,Amikor Isten az ajándékot [önmaga ajándékozását] késlelteti, erősíti a vágyakozásunkat; a vágyakozás által tágítja bensőnket; és amikor kitágítja, befogadó képessé teszi [önmaga számára]." Ágoston Szent Pálra hivatkozik, aki önmagáról mondja, hogy az eljövendő felé nekifeszülve él (vö. Fil 3,13), s azután egy szép képet használ az emberi szív fölkészítése és kitágítása folyamatának leírására. ,,Képzeld el, hogy Isten mézzel [Isten gyengédségének és jóságának a képe] akar megtölteni téged, de ha te ecettel vagy tele, hova akarod tenni a mézet?" Az edényt, azaz a szívet előbb ki kell tágítani, majd meg kell tisztítani: meg kell szabadítani az ecettől és az ecet ízétől. Ez munkát igényel, ez fájdalommal jár, de csak így leszel alkalmas arra, amire rendelve vagyunk



Ima:

Mária, ajándékozd nekünk Jézust! Segíts, hogy Őt kövessük és Őt szeressük! Ő az Egyház, Európa és az emberiség reménye, Ő velünk és közöttünk él Egyházában. Vele együtt mondjuk: "Jöjj el, Úr Jézus!" A dicsőség reménye, melyet Ő árasztott a szívünkbe, teremje meg az igazságosság és a béke gyümölcseit!

 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
Egy édesanya levele a kislányához: „Úgy élj, ahogyan a
  2015-12-03 09:46:41, csütörtök
 
  Ez az őszinte levél a mi szívünket teljesen elrabolta, ezért úgy döntöttünk, megosztjuk olvasóinkkal is. A sorok írója egy pakisztáni édesanya, Daniyah Sehar, aki a levelet kislányának címezte. Az üzenet örökérvényű, az édesanyák legfőbb vágyát tartalmazza, azaz, hogy a gyermekük rátaláljon a boldogság útjára.



Daniyah Sehar jelenleg Lahore-ban él. Szabadúszó író és amatőr fényképész is. Kommunikációt és angol irodalmat tanult.

Édes kislányom!

Olyan, mintha tegnap születtél volna. Emlékszem, mikor először a karjaimba vettelek, annyira picuri és törékeny voltál. Fogtad az ujjamat a parányi kezeddel, és rám mosolyogtál. Ez az emlék örökre bevésődött a szívembe és az emlékezetembe.

Drágám, néhány dolgot meg szeretnék osztani veled: a tapasztalataimat és a gondolataimat. Ezt a levelet majd később bármikor előveheted, ha úgy érzed, szükséged van egy kis útmutatásra, biztató reménysugárra.

A legfontosabb az, hogy azt csináld, ami igazán boldoggá tesz. Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja. Ne utánozz senkit, maradj hűséges önmagadhoz, ne tettesd magad, hogy más vagy, csak azért, hogy valaki elvárásainak megfelelhess. Ez a világ sajnos arra kényszerít sok embert, hogy maszkot viseljen. Ezt te soha ne engedd! Ha valaki szerelmes lesz beléd, önmagadért szeressen.

A világ csodálatos hely, de néha az élet kemény is tud lenni. Isten háza mindig is a szeretet köveiből épült, ezért ha úgy érzed, térj be oda, mert ott megnyugvásra lelsz. Tárd ki a szíved, fogadd be a jót, és ne hagyd, hogy a negatív erők és emberek befolyásoljanak. Válaszd az optimizmust a pesszimizmus helyett. A lelked mélyén rejtőző gyereket őrizd meg, hiszen ha ez sikerül, a boldogság és az öröm megtalál majd.

Édes gyermekem! Azt olvastam valahol, hogy minden ember élete, a Jóisten keze által megírt mese. De lesz olyan korszak, amikor úgy gondolod, hogy ez nem igaz, mert azt érzed majd, hogy az életed nem éppen mesébe illő. Ekkor szeretném, ha emlékeznél, hogy a mesékben is vannak gonosztevők, akik megnehezítik a hős életét. A megoldás az, hogy legyőzd ezeket a negatív szereplőket, és a saját démonjaidat is.

Légy merész, bátor, és higgy az álmaidban. Légy nagyon boldog!



Szeretlek, drága kislányom!

Forrás: http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek okkal kerülnek az utadba
  2015-12-03 09:44:01, csütörtök
 
  Az emberek egy okra, időszakra vagy egy életre kerülnek az utadba.



Ha tudod, melyikről van szó, tudni fogod, mit tegyél az illetővel.

Ha valaki egy OKRA jelenik meg életedben, akkor általában egy általad kinyilvánított szükségletnek felel meg.



Azért jöttek, hogy átsegítsenek a nehézségen...

Hogy útmutatást, segítséget nyújtsanak...

Hogy fizikailag, érzelmileg vagy spirituálisan támogassanak...

Talán úgy tűnik, Isten küldte őket - és úgy is van.

Azért vannak itt, mert szükséged van rá, hogy itt legyenek.



Azután anélkül, hogy valami rosszat tennél, vagy egy alkalmatlan pillanatban ez az ember olyat mond vagy tesz, ami kapcsolatotoknak véget vet.

Néha meghalnak...

Néha továbbállnak...

Néha valamihez hűen arra kényszerítenek, hogy állást foglalj...

Fel kell ismernünk azt, hogy szükségleteink kielégültek, vagy vágyaink beteljesültek...

Az ő munkájuk elvégeztetett.

Imád, melyet az égbe küldtél, megválaszoltatott és most ideje tovább lépni.



Néhányan egy IDŐSZAKRA lépnek életedbe.



Mert eljött a te időd, hogy megossz, növekedj vagy tanulj.

Ők békét hoznak vagy megnevettetnek.

Talán olyasmire tanítanak, amit még sosem csináltál.

Általában hihetetlen mennyiségű örömet adnak neked.

Hidd el, ez igaz! De csak egy időszakra.



Az ÉLETRE SZÓLÓ kapcsolatok életre szóló leckékre tanítanak.

Olyan dolgokra, melyekre építened kell, hogy szilárd érzelmi alapod legyen.

Az a feladatod, hogy elfogadd a leckéket, szeresd az illetőt és a megtanultakat felhasználd életed minden más kapcsolatára.

Azt mondják, a szerelem vak, de a barátság látnoki képességű.

Köszönöm, hogy életem része vagy...

Akár egy ok, egy időszak vagy egy életre szóló vagy.

Forrás: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 3114
  • e Hónap: 9486
  • e Év: 60277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.