Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szakadás a NATO-ban: Görögország nem a fősodor véleményét ké
  2015-12-03 22:47:08, csütörtök
 
  hidfo.ru 2015.12.03. 16:25


Szakadás a NATO-ban: Görögország nem a fősodor véleményét képviseli

Görögország honvédelmi minisztere, Panosz Kammenosz egy televíziós interjú során kifejtette Görögország hivatalos álláspontját az orosz-török vadászrepülőgép-incidens ügyében. Mint kiderült, nem a NATO hivatalos állásfoglalását képviselik.

Kammenosz kijelentette, hogy “a támadás szír légtérben történt. Ehhez kétség nem férhet. A török fél ezt jól tudja, különben Ankara hivatalosan is a NATO 5. cikkely (amely a kollektív védelem doktrínájának alkalmazásáról rendelkezik) életbe léptetését és a szövetség hivatalos katonai segítségét kérné". Az eset minden kétséget kizáróan egy másik állam területén elkövetett katonai akció volt - de még lényegesebb a pilóta meggyilkolásának ténye, akit a Szürke Farkasok török extrémista csoport tagjai lőttek le. Arra a kérdésre, hogy Görögország mint NATO tagország kinek az oldalára kellene álljon, Kammenosz azt válaszolta, hogy: “az igazság oldalára. Ha Oroszország sértette volna meg a török légteret, akkor Ankarát támogatnánk."

Az esetre vonatkozóan az orosz védelmi minisztérium részéről Viktor Bondarev, a légierő vezérkari főnöke ismertette az összefoglaló jelentést november 29.-én. A jelentés szerint az incidens zónájában végrehajtandó műveletről az amerikai felet az orosz haderő illetékes kapcsolattartó apparátusa 12 órával a művelet megindítása előtt tájékoztatta, és valamennyi, a közös katonai légtérhasználatról aláírt memorandum által szabályozott kötelező adatot rendelkezésükre bocsátottak. Ezek az adatok a felszállás időpontja, a repülési magasság, a művelet célterülete és a művelet típusa. A két Szu-24 típusú taktikai vadászbombázó a műveleti tervekkel összhangban 09:40-kor felszállt a Hmeimim légitámaszpontról, és 09:51-től 10:11-ig a műveleti terület fölé manőverezte magát a megadott repülési magasság zónájában, 5650 m és 5800 m között. 10:11-kor a vadászgépekkel közölték a célpontok GPS koordinátáit, és a gépek 10:16-kor végrehajtották az első támadást. A célpontokra való ismételt ráfordulási manőver végrehajtása után az egyik Szu-24 vadászbombázót levegő-levegő típusú rakétatalálat érte egy török felségjelű F-16 vadászgép részéről.

A szír és Kelet-Mediterrán légterületet lefedő megfigyelő radarhálózat összegyűjtött adataiból a valós időben dinamikus célokra koordinált adatfeldolgozási folyamat végén a következő tények nyertek megállapítást:

két török F-16 vadászgép az orosz vadászbombázók által célba vett terület közvetlen közelében tartózkodott 09:08-tól 10:29-ig, 4200 méteres magasságon.
A török gépek 08:40-kor szálltak fel és 11.00-kor szálltak le.
A török gépek indítása és fogadása a Dyarbakir légibázison történt, amely 410 km távolságra található az incidens körzetétől.
A török gépek egy órával az orosz gépek felszállása előtt repültek ki a légibázisról, és mivel egyenest a célzónához repültek, kétségkívül tudomásuk volt az orosz gépek várható megjelenéséről a zóna felett.

A később találatot kapott Szu-24 vadászgép egész repülési ideje alatt több mint 5 km távolságot tartott a szír-török légtér határvonalától Szíria felett. A rakéta elindítását megelőzően a török gépek az orosz géppár repülési útvonalára merőleges irányban haladtak, majd az egyik F-16 ebből az irányból egy 110 fokos forduló manőverrel az orosz gép hátuljába pozicionálta magát. Ennek a kanyarvételi manővernek a teljes ideje 1 perc 40 másodperc volt, melynek során a török vadászgép 2 km mélyen belépett a szíriai légtérbe, és melyből 40 másodpercig tartózkodott ott.

A támadó pozíció felvétele után a török gép a megközelítési sebesség elérése után 5-7 km távolságból levegő-levegő rakétát indított az orosz gépre. A támadás előtt egyik rádiócsatornán keresztül sem történt felszólító figyelmeztetés, így a külön erre célra az október 20.-i jegyzékben is lefektetett koordinációs csatornán sem, és a török fél a nemzetközi szerződések által rögzített eljárási procedúrát sem alkalmazta - elfogás, vizuális figyelmeztetés, fedélzeti gépágyú figyelmeztető jellegű, aztán célra irányított használata, és legvégül a megsemmisítés - annak ellenére, hogy ezeknek a szerződéseknek aláírói között Törökország is szerepel.

Bár az Egyesült Államok NATO-követe, Douglas Lute november 30.-i nyilatkozata szerint “az orosz gép behatolt a török légtérbe és ott került lelövésre sorozatos figyelmeztetések után, melyre az USA Védelmi Minisztériumának bizonyítékai vannak", több mint egy héttel az incidens után ezeket az állítólagos bizonyítékokat sem az USA, sem Törökország nem tárta a nyilvánosság elé, míg az Oroszországi Föderáció mindezt az eset után 48 órán belül a maga részéről megtette.


http://www.hidfo.ru/2015/12/szakadas-a-nato-ban-gorogorszag-nem-a-fosodor-velemen yet-kepviseli/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről az Orbán-kormány mélyen hallgat
  2015-12-03 18:35:27, csütörtök
 
  2015. dec 02.

Amiről az Orbán-kormány mélyen hallgat


írta: Mr Flynn Rider

A hétvégén egy öreg fiatal demokratával volt alkalmam beszélgetni. Az idős tanár rám hunyorított, persze politizáltunk és azt mondta:

"Én régi fideszes vagyok, de hogy ezt az oktatást hogy elbaszták..."

Mélyen hallgat arról az Orbán-kormány, hogy éppen felélik Magyarország jövőjét. Legalább akkora hazaárulás, mint eladni bennünket az orosz hitelért cserébe.

Két dolog határozza meg, mennyire sikeres egy ország:
1. Hogy mennyire tanultak, műveltek a polgárai.
2. Hogy ezek a polgárok mennyire munkaképesek, mennyire egészségesek.

Ehhez képest az oktatásból 126 milliárd forintot vontak ki idén; az egészségügy majdnem ugyanannyit kap, mint múlt évben. 126 milliárd: 2015-ben az oktatásra az előző évhez képest 10%-kal kevesebb pénz jut oktatásügyre. A tanárok évek óta nem kaptak fizetésemelést. A Klik ott terpeszkedik minden iskola felett, élet és halál ura, még egy darab krétát se lehet rendelni nélkülük. És persze, annyira túl van adminisztrálva, hogy a kréta sosem fog megérkezni az iskolába.

cz.jpg

Összehasonlításképpen:

Októberben Orbán Viktor Kaposváron járt és 120 milliárd forintot adott oda egy csuklómozdulattal a városnak. Mert Kaposvár "a régi szerelme". Pont annyit, mint amit kivont az oktatásból. Kaposvárnak nagyon jó lesz: az új térkőburkolaton ugyanazok a szerencsétlen, félművelt magyarok nem fognak maguknak állást találni, mint korábban a csúnya, repedezett betonon.
A HVG összefoglalója a 2015-ös költségvetésről itt olvasható, érdemes végigolvasni, kinyílik az ember zsebében a bicska tőle.
Az Abcúg összefoglalója az oktatásügyről, az utóbbi évek pusztításáról itt olvasható, aki mélyebben szeretne utánanézni a dolognak.

Meg is látszik az egész rendszeren, hogy esik darabokra: a gyerekek teljesítménye a nemzetközi felmérések szerint
a béka segge alatt van, a tanárok frusztráltak és rosszul fizetettek, a Klik a saját adósságaival sem tud elszámolni,

nemhogy még menedzselje több száz iskola életét. Mindezt fejeli meg a tantervben hozott összes, szakmailag ostoba újítás az erkölcstantól a hittanig, vagy mondhatnánk a rettenetes színvonalú tankönyveket (amik néha megjönnek, néha nem.)

Mindez előrevetíti Magyarország sikerét a XXI. században. Vagyis inkább: a sikertelenségét. Így akarunk mi nagy nemzet lenni? Kitörni valahová? ...
a hittannal, meg a szegregált oktatással?

Mégis, mielőtt a kardunkba dőlünk, a Magyarországon divatos módon vizsgáljuk meg, ki is a felelős mindezért. Talán Hoffmann Rózsa? Vagy Czunyiné Bertalan Judit? Vagy a főnökük, az emberminiszter, aki bamba vigyorral az esernyő alól nézi az esőben táncoló atlétás gyerekeket a mezőn?

Ezek az emberek csak a legjobb tudásuk szerint megreformálták az oktatást. Olyan lett, mint ők maguk: ostoba, sikertelen, frusztrált, szerencsétlen, álszent, szenteskedő.
Olyan igazi fideszes.

És nem utolsó sorban: funkciótlan. De nagyon akarták. Taps. Nem ők tehetnek róla, hanem Ön, aki olvassa ezt a blogot.

Mielőtt a nyugtatóért nyúl, azért gondolkozzunk el.

Felelősek a szülők. Egyiküknek sem jutott eszébe tiltakozni, amikor a gyerekkel hülyeségeket kezdtek el bemagoltatni.
Felelősek a tanárok. Egyiküknek sem jutott eszébe tiltakozni, amikor megtörténtek az átszervezések. Mindenki kapaszkodott a székébe, ahelyett, hogy együtt felléptek volna az értelmetlen pusztítás ellen.
Felelősek az önkormányzatok. Hagyták, hogy az iskolákat elvegyék tőlük és egy hülye rendszert kényszerítsenek rájuk.
Felelősek az oktatási szakszervezetek, amelyek inkább az irodai üveggel foglalkoznak, semmint a gyerekkel, vagy a rájuk bízott pedagógusok képviselésével.
Felelős az egész oktatási szakma, amely lehajtott fejjel viselte el, hogy beszántsák.

Senkinek nem jutott az eszébe, hogy tüntetéseket szervezzen, hogy ellenálljon, vagy legalább feltegye a kezét és megkérdezze: miért kell egy pedagógusnak jó erkölcsre tanítania a gyereket? Hol lesz a mindennapos testneveléshez elég tornaterem? Miért kell egy székesfehérvári iskolának Budapesten keresztül krétát rendelnie? Mi köze egy klikes osztályvezető döntésének egy miskolci pedagógus felvételéhez egy miskolci középiskolába? Miért zárják be az elit gimnáziumokat, meg lehetetlenítik el az alternatív iskolákat?

Mégis, mit lehet tenni?

Elsősorban hozzáértő embereket kell a megfelelő székekbe ültetni, akik szakmai és nem ostoba pártpolitikai elképzelések alapján hoznak meg olyan döntéseket, amikért a szocializmusban is kiröhögték volna őket.
Felszámolni kell a Klik vízfejét és egy, a gyerekek és az ország érdekeit szem előtt tartó oktatási mechanizmust felépíteni.
Mindehhez az első lépés az lenne, ha az oktatási rendszer, szülőstül, igazgatóstul, tanárostul megfogalmazná az igényeit és ennek hangot is adna. Mert kedves szülők, tanárok: hallgattok. A gyerek meg hülyül. Az ország meg butul.

Rá kellene döbbenni, kedves olvasók, emberek, szülők, pedagógusok és igen, diákok: mindaddig, amíg hagyjuk a Fideszt rombolni, addig csak rombolás marad. A végén pedig a saját gyerekeink és az ország jövője látja kárát a dolognak.


http://egyenlito.blog.hu/2015/12/02/amirol_az_orban-kormany_melyen_hallgat?utm_me dium=noti-dropdown&utm_campaign=fejlec&utm_source=fejlec_bloghu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár: A párizsi merénylet egyik főszervezője járt Budapeste
  2015-12-03 18:22:28, csütörtök
 
  és mit csinált a TEK? Persze az audik suvickolását követően?
a töriszakos nácikat figyelte meg

****************

Lázár: A párizsi merénylet egyik főszervezője járt Budapesten


POLITIKA
ma 14:21


Lázár János a harminckettedik alkalommal tartott Kormányinfó sajtótájékoztatót azzal a kezdte a Parlamentben, hogy

"titkosszolgálati információk alapján megerősíthető, hogy a párizsi merénylet főszervezője járt Budapesten."

A miniszter szerint a Keletinél is járt a terrorista, ahol korábban megtagadta a regisztrációt. A pályaudvarnál csapatot szervezett és azokkal együtt állt tovább, mondta Lázárt.

A miniszter lényegében a belga RTL értesüléseit erősítette meg. A csatorna honlapján szerdán jelent meg az a cikk, ami azt állítja, hogy

http://444.hu/2015/12/03/lazar-a-parizsi-merenylet-egyik-foszervezoje-jart-budape sten

"Salah Abdeslam szeptemberben járhatott Magyarországon egy Belgiumban bérelt autóval, és ekkor vehette fel a Szíriából érkező két embert, akik később részt vettek a merényletekben."

Az osztrák hatóságok regisztrálták is őket október kilencedikén.

http://444.hu/2015/12/03/lazar-a-parizsi-merenylet-egyik-foszervezoje-jart-budape sten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb stadiont jelentett be a kormány: Szeged is kap egyet
  2015-12-03 17:54:32, csütörtök
 
  láttam az épitkezésen 6 altató orvost
végre egyszer jó helyre kerül a tanárok és az orvosok fizetése.


******************************


Újabb stadiont jelentett be a kormány: Szeged is kap egyet

Herczeg Márk
futball
ma 17:10


Jövő ősz végén adhatják át az új szegedi stadiont - közölte a Délmagyarral még tavaly a látványtervet bemutató Kis-Rigó László, a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonosa, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke.

És így is lett. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ma bejelentette: a kormány jóváhagyta, hogy a szegedi Dorozsmai úton megépüljön az új futballstadion. A 6000 fős stadion mellett 2 edzőpálya is lesz 7 hektáron.

A 3 milliárdos beruházás harmadát tao-támogatásból fedezik. (Délmagyar)



http://444.hu/2015/12/03/ujabb-stadiont-jelentett-be-a-kormany-szeged-is-kap-egye t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a Fidesz közeli családja is a saját lábára lophat.
  2015-12-03 17:25:12, csütörtök
 
 
Már a Fidesz közeli családja is a saját lábára lophat.
2015.12.02. 17:24

Mit nem lehet azon érteni, ha támadják a kisvasutat még tovább építjük? Melyik része nem volt világos a netadó eltörlése után bekövetkezett útdíjnak, és a vasárnapi bolt bezárásnak? Ki előtt nem világos a kormánytagok családtagjainak gyorsan jött meggazdagodása? Minek kell még megtörténnie ahhoz világos legyen, Orbán Viktorral nem lehet szórakozni ha ő valamit el akar érni a saját akarata szerint? És még rá is tesz egy lapáttal, csak hogy érezd ki is az úr a közpénz felett. Ha ellent mersz neki mondani, vagy csak annyit jelzel felé, ez nem helyes, esetleg pofátlan, gátlástalan, mocskos, aljas, tróger húzás a családban történt gyors meggazdagodás a közbeszerzéseken, biztos lehetsz benne hoz rá gyorsan egy törvényt maga mellett, és utána még bele is röhög az arcodba.

Most sem történt ez másként a Fidesz nagy családjában melyet Orbán Viktor irányít. Már nagyon kilógott a lóláb a sok gyanúsan megnyert, és persze magasan túlárazott pályázatok elbírálása során kihirdetett nyertesek kormányközeli rokoni kapcsolatai körül. Feleségek, unokatestvérek, szomszédok, barátok, gyerekek álltak saját lábra és vittek mindent jó drágán a közbeszerzési pályázatokon. Ez persze jogosan nem tetszett senkinek akinek még megvan a józan esze, és szóvá is tette az illetékesek előtt. Orbán Viktor a parlamentben először visszautasított mindent, még fel is háborodott a felvetésen is, de most mégis kiderült ismét csak nem volt akkor őszinte, de ez tőle már megszokott. És nem is felejtette el az okot melyet most megszüntetett egy módosítással a közbeszerzési törvényben:

“A módosítás azt jelenti, hogy például ajánlattevőként már akkor is részt vehetnek egyes szervezetek a közbeszerzési eljárásokban, ha az ajánlatkérő a tulajdonos vagy vezető közeli rokonát is bevonta az eljárásba - feltéve, hogy ez a rokon nem él közös háztartásban a tulajjal vagy a cégvezetővel.

De ezentúl indulhatnak és nyerhetnek is közbeszerzésen például Orbán Viktor hozzátartozóinak cégei is, feltéve, hogy ezek a hozzátartozók nem élnek egy háztartásban a kormányfővel. Hasonló elbírálás alá esnek ezentúl például az államfő, a miniszterelnök-helyettes, a miniszterek, az Országgyűlés és a Kúria elnöke, a legfőbb ügyész vagy a NAV-elnök rokonainak cégei is."

Na szóval, hogy világos legyen mindenki előtt ez mit is jelent. Eddig a Fidesz nagy családjában a politikai irányítóknak trükköznie kellett a pályázatokon a családtagok nevében. Most már nem kell. Eddig a saját lábon álló családnak be kellett bizonyítani, ő bizony a legjobb nyertes a pályázaton mert szorgalmas, tehetséges, és bizony ő is kemény munkával dolgozik a sikerért. Most már nem kell neki ennyit sem bizonyítgatni. Vihet mindent törvényesen, és jó drágán, telik rá az adófizetők pénzéből. Eddig lehetett Orbán Viktort, Lázár Jánost, Rogán Antalt, Fazekas Jánost, és a többi faszkalapot támadni a rokoni, családi, baráti, szomszédi sikerekért, mától már nem lehet hiszen törvényes minden. És ami még végképp undorító az egészben, az a visszamenőlegesség. Már egy hónapja szabályosan lopják el az adófizetők pénzét, és viszik az állami földeket haza a műkörmös rokonok. Most lehet elmenni hányni.

Ez a törvény világosan mutatja az Orbán Viktor vezette rablóbanda valóságát. Már a látszatra sem nagyon ügyelnek mikor két marokkal rakják a maguk zsebébe az adófizetők pénzét. Gondtalan arccal röhögnek bele a felháborodás átkaiba, törvényesen lopnak, bekaphatja mindenki. Ez csak a saját meggazdagodásról szól, az ellen meg úgyis kevesen fognak tenni bármit is, ettől még nyugodtan maradnak a hatalomban, ezzel nagyon is tisztában vannak. Néhányan majd hőbörögnek egy kicsit, néhányan tüntetgetni fognak ellene, de aztán minden mehet zavartalanul és most már törvényesen a maga útján. Minden marad a régiben, mert a választó is így akarja. Nem zavarja el Orbán Viktor kormányát azért mert romosak a kórházak, és hosszú a várólista, meg kevés az orvos a nővér, és keveset is keresnek a munkájukhoz képest. A választók nagy része nem beteg, így csak otthon lázad egy kicsit a másikért. Nem hajtja el a választó Orbán Viktort azért sem, mert kevés a fizetése a melósnak, a közalkalmazottnak, a közmunkásnak, ő nem tartozik most éppen egyikhez sem, otthon lázad egy kicsit, és másnap megy minden tovább szépen a maga útján. Nem lázad fel Orbán Viktor ellen a választó az épülő stadionok miatt, nem jár meccsre. Nem kergeti el a magas adók miatt sem Orbán Viktort a választó, szépen kifizeti és megy tovább azért melózni be tudja fizetni az adót, legfeljebb otthon sipákol egy kicsit mennyit lopnak el belőle az éhező gyerekek elől.

Mert ugye a választó annyira tudja kire miért nem szavaz, csak mert az is lopott, csak nem ennyit, meg az is csak magát nézte, de nem ennyire, és az sem lesz jobb ettől. Na igen. A legrosszabb baloldali kormány alatt sem ment ilyen nagyüzemben a közpénz lenyúlása az adózóktól. A sokat szidott szoci kormányok alatt magasabbak voltak a fizetések, kevesebb volt az adó, kisebb volt a törlesztője akinek volt hitele. Iskolák épültek, autópályák, kórházak, gyárak jöttek ide külföldről, vállalkozások létesültek hazai tehetségből. Jó volt a kormányzásuk? Nem, mert le lettek váltva, és abban maguk is hibásak voltak, nem sikerült nekik megújítani magukat. Jó ami most megy már lassan hat éve? Igen, mert újra lettek választva, és azóta csak még többet lopnak az emberektől, manapság meg már családi összefogással fogják folytatni a törvények segítségével. Na akkor még lehet bizonytalannak lenni. BANDITA.



http://banditapolitika.blog.hu/2015/12/02/mar_a_fidesz_kozeli_csaladja_is_a_sajat _labara_lophat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne zavarjuk őket, éppen megint lopnak!
  2015-12-03 17:18:57, csütörtök
 
  Ne zavarjuk őket, éppen megint lopnak!


A társadalom ingerküszöbét meg sem közelíti az állami lopás kategóriája. A korrupció létezése olyannyira erős evidenciaként mászott a magyar ember pórusaiba bele, hogy rezignáltan sóhajt, vagy elfordítja a fejét: ja, hát igen, lopnak, lopnak, mindenki lop, azok is loptak, ezek is mér' ne lophatnának? Az alapfelállás megmarad, a pénzeket ugyanazok nyelik el, mint eddig, de legalább már a látszatra sem kell figyelni.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: H. A. | 2015. december 3. | 1 hozzászólás

tiborcz_istvan_orban_rachelReggeli kávét mindenképpen, esti pálinkát foltokban kiváltó-helyettesítő hír: idén novemberben lépett hatályba az a törvény, amely a politikai vezetőket és rokonaikat - nagyon helyesen egyébként - kizárta a közbeszerzésekből. (Na, nem mintha Tiborcz kartárs nem állami közbeszerzések révén állt volna a saját lábára, de Polt Péternek éppen elég fontosabb és bokrosabb teendője volt ahhoz, hogy ne zavartassa magát egyáltalán amiatt, hogy ez esetleg aggályos. Főleg, hogy ő egyáltalán nem is azért van ott, ahol.) Ez az állapot - mármint az egyébként nagyon helyes kizárás - mindannyian beláthatjuk, tarthatatlan volt, így aztán a kormány egy pillanat alatt “helyreállította" a szerencsétlen botlás okozta károkat. Az a vaskos törvénycsomag ugyanis, amely Tállai elvtársra való tekintettel és tekintet nélkül elvileg a NAV átalakításáról kellene hogy szóljon, lényegében nem szól másról, mint amiről a Fidesz-kormány fennállása óta a törvényalkotás szól. Lebontani minden olyan (jogi) akadályt, féket és ellensúlyt, amely a vezető politikusok pofátlan meggazdagodásának útjában állhat. Rendkívüli eljárásban, már tegnap is késő volt.

Tehát, ha adott egy rossz, kényelmetlen jogszabály, amely mostanig megtiltotta, hogy a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettes, az Országgyűlés elnöke vagy alelnöke, a miniszter, a Kúria elnöke, a legfőbb ügyész, az Alkotmánybíróság elnöke, az Állami Számvevőszék elnöke, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, vagy a Központi Statisztikai Hivatal elnöke tulajdonában álló, vagy a felsoroltak hozzátartozóinak tulajdonában álló cég közbeszerzéseken vegyen részt, azt visszamenőleges hatállyal, hétfőről-keddre, ellentmondást nem tűrően módosítani kell.

Más szavakkal: ezentúl a korrupció elleni harc szellemében, bármelyik nagykutya fia, lánya, apja, anyja, testvére, veje, menye, nagyapja, nagyanyja, keresztanyja, nagybátyja, akárhányadízigleni rokona TÖRVÉNYESEN, HIVATALOSAN indulhat és nyerhet közbeszerzésen, mindössze annyi a feltétel, hogy ne éljen az illetékes vezetővel egy háztartásban. Mert amíg van mit mozdítani ebben a jóval huzatosabb, mint amennyire széles hazában, azt márpedig el kell mozdítani. Lehetőleg bármilyen nevetséges indokra hivatkozva. Téglánként, közbeszerzésenként. Úgyhogy Brüsszel ne nagyon ugráljon Tiborcz-ügyben, vagy ha ugrál is, pont leszarjuk, még akkor is, ha az uniós eljárást nem lehet visszamenőleges hatállyal fércelgetni. Kérem, itt minden törvényi felhatalmazással, teljesen szabályszerűen működik.

(Zárójel: Feri, az a helyzet, hogy kurvára nehéz lesz el- és megmagyarázni, hogy a DK hogy a gyászban szavazhatott meg egy ilyen aljasságot, de ne fáradj, engem nem tudsz átverni. Mindent értek. Ami erkölcsi értelemben (is) összetartozik, az előbb-utóbb biztosan összenő, kár is róla beszélni. Olyan nincs, hogy véletlenül rossz törvényt szavaztok meg! Erre nincs felmentés, legfeljebb szánalmas magyarázkodás. Ja, és ezt Fodor Gábor is nyugodtan magára veheti.)

Dehogy vagyok felháborodva: ahhoz képest, hogy akár még azt is beleírhatták volna jelen salátatörvénybe, hogy rajtuk kívül senki más nem indulhat és nyerhet közbeszerzéseken, egészen csinos munka ez így is. Ha még mindig nincs elég bizonyíték arra, hogy ez egy konszolidált banánköztársaság, akkor már tényleg csak az az egyetlen remény maradt, hogy előbb-utóbb megfelelő számú kézből csavarják ki a szó szoros értelmében is azt az egészségtelen margarinos-zsíros kenyeret ahhoz, hogy ebből a törvényesített korrupcióból elég legyen.

Nem hiszem, hogy mindenki számára értelmet nyert, ezért mondom: pontosan ilyen egy keresztény, családszerető kormány. Az összes többi mellett és után ez az a törvény, amely szavatolja, hogy (ha senki más nem is, de legalább) ezeknek az igazi államférfiaknak és nőknek a sarjai - ükunokák ükunokáinak ükunokáival bezárólag - életük végéig élvezzék a közösből szárba szökkenő jólétet. Hogy ezen dolgoznak hat éve folyamatosan? Igen. Hogy még mindig maradt ellopnivaló mi ellopásra szorul? Igen. Hogy már egyáltalán nem okoz gondot, hogy igenis ezek lopják kapják, nyerik a legtöbbet? Igen. Hogy az (ál)ellenzék cinkosan asszisztál mindehhez? Igen. Van még kérdés? Nincs kérdés.

Merthogy a NER alapvetése szerint, amely mindennél erősebb bizonyosságként szolgálja a napi aljasságok elkövetésének nyugalmát, a társadalom ingerküszöbét meg sem közelíti az állami lopás kategóriája. A korrupció létezése olyannyira erős evidenciaként mászott a magyar ember pórusaiba bele, hogy rezignáltan sóhajt, vagy elfordítja a fejét: ja, hát igen, lopnak, lopnak, mindenki lop, azok is loptak, ezek is mér' ne lophatnának? Egyetlen jogerős bírósági ítélet nem született, amely az effajta ténykedések számonkérésére bátoríthatná a népet. Igen, megtanultunk együtt élni azzal, hogy ez van, és másképp nem lehet.

Megtanultuk (tévesen, rosszul és úgy tűnik, visszafordíthatatlanul), hogy a túlélés talán egyetlen (?) lehetséges módja a csendes alkalmazkodás, a szánalmas kis egyéni alkuk megkötése a hatalommal, a helyi oligarchákkal, amiből nem lesz baj, és amibe simán belefér akár a másik feljelentgetése is. Ebben az értelemben az elmúlt évszázad aligha hozott érdemi változást, a tekintetes hölgyek, urak megszokták, pontosan tudják és ki is használják: teljesen fölösleges olyan ideálokért síkra szállniuk, mint a közjó, a közérdek, mindannyiunk java. A mi javaink kizárólag azért vannak, hogy legyen mit lenyúlni. És jól is van ez így, hiszen mi soha nem állunk ki magunkért: inkább csendben idegösszeroppanunk, félünk, hallgatunk. Vagy egyszerűen elmegyünk. Nem jelent felmentést, hogy a legritkább esetben sem önként dalolva.

Nem kérdezünk. Nem érdekel, hogy milyen jogállam az, ahol éjfélkor benyújtanak, fél kettőre megszavaznak törvényeket; nem zavar, hogy az urak-hölgyek azt sem tudják mi a különbség az igen, és a nem gomb között, arról nem beszélve, hogy egyeseknek fingjuk nincs, miről is szavaznak valójában; fel sem merül a kérdés, hogy talán nem a világ legtermészetesebb dolga az előre megfontolt nagyipari kizsákmányolásunk. Úgy érezzük, ha a törvényeket igazítják a korrupcióhoz, akkor az már nem is korrupció. Mi több, némelyek még mindig abban a hitben ringatják magukat, hogy nem az ő pénzüket lopják, hanem kizárólag az amazokét, a balliberális hazaárulókét. Pedig.

A kutyát nem érdekelné, hogy ki kivel él-hal egy háztartásban rokoni alapon. Leszarnám, hogy együtt élnek, vagy külön, csak egyszer tudnának legalább egy erkölcsileg is támogatható döntést hozni. Ha egyszer nem azon állna, vagy bukna el valami, hogy rokon, nem rokon, stróman, nem stróman. Itt pedig konkrétan erről van szó: már a holdudvar strómanjai sem bírják tartani a lépést ezzel az elszabadult lopási tempóval, ideje beszervezni teljesen legálisan a rokonságot-pereputtyot is. A mű így válik teljessé, így papírozzák le az illiberális állami korrupciót, miközben a derék NERtársak továbbra is hanyagul pöffeszkednek a fotelban és nézik-nézik homályos tekintettel a NERtévében a mesét a gonosz bevándorlókról és a balliberális lépfenéről, akikkel és amellyel szemben dicső kormányunk nap mint nap, életét-jólétét kockáztatva lép fel.

Pedig semmi ok nincs a nyugodt pöffeszkedésre, NERtársak! A törvényhozásba, jogalkotásba csomagolt hűtlen kezelés, amiről itt szó van, csupán a totális szabadrablás előszobája. Különösen azért, mert januártól például nem lehet vagyonosodási vizsgálatot sem kezdeményezni olyan ellen, aki ezt nem akarja. Na, ugye? Az egyébként foltokban olykor valóban félelmetes illegális bevándorlással ellentétben - amin mindenről megfeledkezve tele szájjal illik és szokás csámcsogni a sör böfögése közben -, ez itt arról szól, hogy ezután a tűzhöz közel ülő nagyurak gátlástalanul lophatják ki a szemünk közét is akár. Teljesen legálisan. (Attól tartok, a kettő között semmilyen összefüggés nincs: migránsok jönnek, migránsok mennek, a lopás marad.)

Félreértés ne essék: az, hogy eddig a saját lábra állást törvényileg máshogyan oldották meg, sem akadályozta meg őket semmiben, legfeljebb aggályos volt, és enyhe macerával járt folyton strómanoknak átadogatni a pénznyelő cégeket. Ebben a tudatban pöffeszkedjetek nyugodtan tovább, NERtársak! Az alapfelállás megmarad, a pénzeket ugyanazok nyelik el, mint eddig, de legalább már a látszatra sem kell figyelni. Ilyen a polgári, nemzeti erkölcs, erény, jóízlés. Amelyet elnézve, nem maradt más hátra, mint előre: ha majd a magántulajdon indoklás nélküli elkobzását is bebetonozzák a hatályos magyar törvények sorába, talán az majd eléggé fájni fog. Nem biztos, de talán. És nem biztos, de talán nem csak a soros-zsidóbérenc-balliberális hazaárulóknak. Akkor majd esetleg megértik a nemzeti-keresztény oldalon még mindig elégedetten vegetáló honpolgárok is, hogy a korrupció törvényesítése nem azonos annak felszámolásával, és hogy a kleptokrácia semennyire nem azonos a demokráciával. Lehet, hogy kicsit késő lesz akkor eszmélni, de legalább addig ne zavarjuk őket, és magunkat se zavartassuk! Nem történt semmi, csak a szokásos. Éppen megint lopnak. Most éppen külön háztartásban.

http://gepnarancs.hu/2015/12/ne-zavarjuk-oket-eppen-megint-lopnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenet: csoportos nemi erőszakot követtek el a négerek Aus
  2015-12-03 16:55:24, csütörtök
 
  HOGY A ZSOHÁRT NEM BÍRJA ELKAPNI EGY ILYEN HORDA!

Döbbenet: csoportos nemi erőszakot követtek el a négerek Ausztriában

2015. november 27. 13:58
Hunhír.info

Elképesztő csoportos nemi erőszakra derült fény egy középiskolában. Ráadásul a helyszín nem India, hanem a szomszédos Ausztria. Az eset még májusban történt egy grazi suliban, de csak most kapott nyilvánosságot, hogy az áldozat, egy 15 éves lány átiratkozott egy másik iskolába. Ott ugyanis végre mert beszélni a vele megesett szörnyűségről, miután egy tanár iránt elég bizalmat érzett ahhoz, hogy kipakoljon.

Hat fiú erőszakolta meg, közülük öt - mint az Ö24 hírportál írja - afrikai gyökerekkel rendelkezik. Az övével szomszédos osztályban ,,működő" fiúbanda egy napon körbevette, megragadta és végigrángatta az iskolaudvaron, s behurcolta az ebédlőbe. Ott letépték róla a ruháit, és egyenként megerőszakolták. Állítólag jó néhány tanuló - fiúk és lányok vegyesen - végignézték a gyalázatot.

A tettesek és a nézők ellen is eljárás indult, de sokak megdöbbenésére mindenki szabadlábon van. Sőt, egyikük megpattant Angliába. Információk szerint a főkolompos a tini exbarátja volt, aki így akarta megbosszulni, hogy szakított vele a lány.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=88842
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszesek döntöttek: Magyarországot nem kell megvédeni
  2015-12-03 16:48:59, csütörtök
 
  A fideszesek döntöttek: Magyarországot nem kell megvédeni
2015. december 03. 15:20
Hunhír.info

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén foglalkozott - idén már másodszor - a ,,Magyarországi helyzet" előterjesztéssel. A beadványban a kezdeményező parlamenti bizottság az Európai Bizottságot kéri számon, hiányolva a Magyarországgal szembeni szankciókat - beleértve szavazati jogának esetleges megvonását is. A napirendre vétel nyilvánvaló oka Magyarország bevándorlási politikája volt. A vitában felszólaló balliberális képviselők - köztük két magyar is - a Magyarország elleni szankciók alkalmazását szorgalmazták.


A Fidesz képviselői a vitában nem vettek részt, meg sem jelentek az ülésteremben, vagyis nem védték meg Magyarországot - ahogyan frakciójuk, az Európai Néppárt felszólalója sem. Kiállt ugyanakkor a magyar migránspolitika mellett a brit konzervatívok, a brit Függetlenségi Párt (UKIP), a francia Nemzeti Front és a Jobbik is.

Balóczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában úgy vélte, Magyarországon a jogállamiság és demokrácia viszonyain két helyen kellene javítani: a korrupció és a média kiegyenlítetlensége kapcsán. Magyarországot és a magyar embereket viszont azért támadja az uniós bürokrácia, mert megvédte a magyar és így a schengeni határokat is. A tapasztalható szervezett bevándorlás egy háború része, mely ellen nemcsak közös, hanem eredményes migránspolitikára lenne szükség. Balczó egyúttal határozottan visszautasította, hogy a magyar emberek xenofóbok lennének.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=89046
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőre tényleg bevezethetik a dugódíjat
  2015-12-03 16:40:07, csütörtök
 
  Jövőre tényleg bevezethetik a dugódíjat

2015. 12. 3. 10:58|Utolsó módosítás: 2015. 12. 3. 11:15

Mik ezek?

A jövő év végén vezetik be a fővárosi dugódíjat, évi 10-12 ezer forint lesz a díj azoknak, akik átlépik Budapest közigazgatási határát és a belső zónát - írja a Figyelő.

A budapesti küldöttség nem járt sikerrel Brüsszelben, ,,lepattant a Bizottságról, Brüsszel egyértelművé tette, hogy a 4-es metró támogatási szerződésében vállalt kötelezettséget teljesíteni kell" - fogalmaztak a lap informátorai.

A lap szerint ,,Budapest vezetése és a kormány retteg attól, mi lesz a politikai hatása, ezért igyekeznek olyan szisztémát találni, ami nem jelent elviselhetetlen terhet az érintetteknek."
Szerző: Figyelő - VG

http://www.vg.hu/gazdasag/jovore-tenyleg-bevezethetik-a-dugodijat-461955?utm_sour ce=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1600 facebookozót rabosítanak az önérzetes fideszes miatt?
  2015-12-03 16:16:10, csütörtök
 
  ha nagyon akcióznak, akkor szerintem több 100000 megosztás lesz percek alatt

Ebben az is benne van, hogy a facebookon erősen figyelik a kommentelőket. Akit be lehet azonosítani, avagy a hozzászólása nem éppen megfelelő , lehet rabosítani.
Szólás szabadság lehetősége, földig tiporva.

ha én veszek egy ingatlant, akkor bármikor jöhet a NAV és ő is "értékbecslés" alapján megállapithatja, hogy többet ér, mint ami a szerződésben szerepel. Hiába mondja az eladó és a vevő is: ténylegesen ennyiben állapodtak meg. Az illetéket a Nav értékbecslése alapján állapitják meg, nem érdekli őket a szerződés szerinti ár!!


***

1600 facebookozót rabosítanak az önérzetes fideszes miatt?

ma, 13:10

Hirtelen negyvenszeresére nőtt a megosztások száma azon a blogposzton, amelynek első megosztóit a fideszes Balázs Árpád feljelentése nyomán az ügyészség rabosította.

Balázs Árpád, Siófok korábbi polgármesterének nem tetszett, hogy a helyi ellenzék Facebook-oldala cikket jelentetett meg egy belvárosi lakás eladásáról. Az anonim szerző azt állította, hogy az eladásról szóló önkormányzati jegyzőkönyvek nagyon hiányosak, de így is egyértelmű, hogy feltűnően alacsonyan állapították meg az árat a központi helyen lévő ingatlanért.

A február 10-én publikált írás az ,,Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága" nevű, kifejezetten Siófok és a helyi Fidesz ügyeivel foglalkozó oldalon jelent meg, és annyira felbőszítette a volt polgármestert, hogy a hatóságokhoz fordult, és - mivel a cikkíró ismeretlen - a cikket megosztók ellen tett becsülete csorbításáért feljelentést.

A történtek idején Balázs Árpád már rég nem volt polgármester, hiszen a 2014. októberi önkormányzati választáson csúnyán megbukott. A húsz évig regnáló fideszes politikus 35, míg a függetlenként induló ellenfele, az egykori rendőrkapitány, Lengyel Róbert 62 százalékot kapott. Balázs még a képviselő-testületbe sem került be.

1600 facebookozót rabosítanak az önérzetes fideszes miatt?

A fonyódi ügyészség az írás 43 megosztójából 17 siófoki polgár ellen indított büntetőeljárást az elmúlt hetekben. Főként a helyi ellenzék, a DK és a szocialisták embereit idézték be, majd rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt rabosították őket.

A facebookozók vegzálásának történetét múlt pénteken írta meg a 444.hu. Azóta felrobbant a megosztásbomba: a februári cikket néhány nap alatt több mint 1600-an osztották meg, tömegesen megvalósítva ugyanazt a bűncselekményt, amivel a 17 siófokit gyanúsítja az ügyészség.

Amennyiben következetes a nyomozást végző hatóság, a Balázs-ügyből a magyar igazságszolgáltatás történetének egyik legnagyobb büntetőügye alakulhat ki: több mint 1600 embert kellene rabosítani.

Az Index szerette volna megtudni a fonyódi ügyészségtől, hogy tervezik-e az összes megosztó meggyanúsítását, vagy szelektálnak a megosztók között, ha pedig szelektálnak, milyen alapon teszik. Egyelőre mindkét sajtós elfoglalt, senkit nem sikerült megszólaltatni az ügyben.


http://propeller.hu/itthon/3175666-1600-facebookozot-rabositanak-onerzetes-fidesz es-miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.