Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-12-06 23:54:20, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Így engedd el az irigységet és a féltékenységet az életedből
  2015-12-06 21:14:23, vasárnap
 
  Így engedd el az irigységet és a féltékenységet az életedből - Hetedik adventi lelkigyakorlat

Bizonyára ismerősök ezek az érzések is. Vagy te tapasztaltad meg közvetlenül őket, vagy általad született meg másban ez az érzés. Megbetegítő. Gondolj csak a sárga irigységre. Valóban a májad bánhatja idővel...






Ma lehetőség lesz nem elbújni, hanem szembenézni ezekkel is, a hetedik lelkigyakorlat kapcsán.

Feldmár szerint a rosszindulat három komponense az irigység, féltékenység és a mohóság. Vizsgáljuk meg közelebbről és nézzük meg hogy honnan erednek ezek az érzések.

A fő forrásuk az elégedetlenség, telhetetlenség és az önbizalom hiány. Igaz nem is gondoltad volna hogy az önmagadba vetett hit olyan mértékben csorbulhat hogy irigységre vetemedsz? Pedig megeshet. Ha tisztában lennél a lelkedben és a tudatodban lévő végtelen teremtő erőnek és használnád azt, akkor soha nem kellene szembesülnöd ezzel az érzéssel. Hiszen akkor tudnád, hogy az élet mindenki számára megteremti a legtökéletesebb lehetőséget arra, hogy a legjobbat és a legtöbbet kapja az élet ajándékaiból. Ne légy irigy ha valaki használja teremtő erejét és általa bőséget teremt. Irigység helyett inkább kérdezd meg hogyan csinálja.

Kevesen tudnak örülni más sikerének és örömének. Számomra valahol itt kezdődik egy igazi barátság és egy értékes emberi kapcsolat. Azokban a pillanatokban, amikor egy sikerélmény, egy izzadságos munka vagy egy elért cél után tekintetünk találkozik és boldogságom visszatükröződik az Ő tekintetében. Ritka ez a pillanat és felbecsülhetetlen.

A féltékenység, ha úgy vesszük, igaz és érthető indulat, hiszen nem kíván mást, mint megőrizni, ami a miénk, vagy amiről azt hisszük, hogy a miénk; az irigység iszont puszta düh, mely nem képes elviselni, hogy másnak is legyen valamije.
Francois de La Rochefoucauld

A féltékenység nem más mint a félelem közeli unokaöccse. A féltékenység mögött mindig a bizonytalanság, görcsös ragaszkodás és félelem áll. A feltételhez kötött önző szeretet köszön vissza a féltékenységi rohamokban. Sokszor kontrolálatlan és sérülést okozó féktelen erő ami társas kapcsolatokon belül akár tettlegességig is fajulhat.
Lássuk mihez kezdhetünk a gyakorlatban ezekkel?

Nézz szembe őszintén önmagaddal és keres a lelked zugaiban, hogy megtalálod-e az irigység vagy féltékenység morzsáit.

Sokszor nem is tudatosítod de átsuhan az érzés: a másiknak könnyebb, jobb, szebb. Csinosabb, fiatalabb, erősebb, gazdagabb, boldogabb. Igen ez is már irigység és féltékenység.

Írd át tudatodban pozitív megerősítésekkel ezeket a megtapasztalásokat:

Adj hálát elsősorban azért amid van, és kérd az Univerzumot, Szellemi Vezetőidet, hogy segítsenek megtalálni a módját annak, hogy a benned lévő maximális teremtő erő által bevonzd mindazt amire szükséged van és ami összhangban van lelked és életutad céljával. Így kiteljesedhetsz és abban az állapotban már nincs szükséged többé sem irigységre sem féltékenységre.

Lelki egészségedre váljék.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Engedd el a félelmet az életedből – Hatodik adventi...
  2015-12-06 21:10:27, vasárnap
 
  Engedd el a félelmet az életedből - Hatodik adventi lelkigyakorlat

Az enyhe belső nyugtalanságtól a pánikrohamig erősödő és zsigerekbe hatoló szorongás-félelem állapota a legerőteljesebb emberi érzések közé tartozik.






Félünk megélni magát az érzést. Inkább ellenállunk, tudatunkkal elhárítva és a tudatalatti mélységeibe elrejtve azt. Ez viszont struccpolitika, hiszen minél erősebb bennünk az ellenállás annál inkább energiával tápláljuk azt, és felerősödik. Tudatalattink mint egy óriási érzelmi olvasztótégely magába fogad minden elnyomott érzelmet és kuktához hasonló módon egyre nagyobb és nagyobb feszültségnek lesz kitéve. Ha időnként nem szellőztetődik meg a lélek, akkor ez a nyomás olyan erőssé válhat, hogy bármely lelki és pszichés patológiás folyamatot robbanásszerűen beindíthat.

Ezért is tartom nagyon fontosnak ezt a mai lelki gyakorlatot, hiszen ha helyesen elvégezzük, akkor a lelket egy jó nagy adag tehertől szabadítja fel.
A félelem ősforrása

Ha magát az életet csak a fizikai testtel és az anyagi világgal azonosítod, akkor egy olyan életszemléletet alakítasz ki, amely az életet csak az anyag létezésével kapcsolja össze. Következésképpen a halál által megszűnik az anyag létezni. Az ilyen élet attitűd viszont megszüli a legerősebb félelmet és minden félelem ősét a halálfélelmet.

Az Univerzum ,,Egy-ségéből" való kiszakadás a ,,Fél-elem", azaz a félelem.

Ehhez az Egységhez való visszatérés, a tudatnak a szeretet szintjére való emelése által oltható ki csak a félelem érzése.

Félünk a haláltól, mert nincs fölötte uralmunk. És félünk azért is, mert szeretünk élni. Azt hiszem, a halállal kapcsolatos szorongásunk teljesen normális. Akkor van baj, ha tagadjuk, hogy szoronganánk.
Daniel Gottlieb

Mit kell tenned?

Olvasd el a Filantropikum által készített felmérést, amelyből megtudhatod, hogy melyik a magyar emberek tíz legerősebb félelme. Kattints ide a top 10 félelemlista megtekintéséhez.

Végezz önvizsgálatot, és nézd meg, hogy melyik félelem van jelen a Te életedben is.

Vegyél egy fehér lapot és írd rá nagybetűkkel a félelmeidet. Minden olyat is, amelyet még talán legközelebbi barátoknak sem árulnál el. Ha teljes a félelem lista, akkor keress egy csendes pillanatot, lehetőleg a természetben egy folyó víz partján.

A leírt félelem már energetikailag lekerült az anyag világába és nem tudja meg betegíteni a testedet.
Égesd el a levelet. A tűz mindig megtisztít és eléget valamit. Aztán dobd be a folyó vízbe miközben azt mondod hogy:
Készen állok arra, hogy szeretettel elengedjelek, többé már nincs szükségem rád.

Kérd az Univerzum végtelen bölcsességét, Teremtőt vagy Szellemi Vezetődet, hogy a lelkedben azt az űrt, ami a felszabadult félelem után maradt töltse ki szeretettel.

A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.
Darren Shan

A félelem ellentéte nem a bátorság, hanem a szeretet. Ahol szeretet van ott nincs félelem.

Lelki egészségedre!

Tudod, a félelem jó dolog. Ha nem lenne, minden túl egyszerű lenne, nem volna mit legyőzni.
Papp Dóra

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Így mássz ki a kudarcból és a tehetetlenségből – Ötödi
  2015-12-06 21:06:02, vasárnap
 
  Így mássz ki a kudarcból és a tehetetlenségből - Ötödik adventi lelkigyakorlat!

Ki ne élt volna már át élete során olyan helyzeteket amelyekben úgy érezte, hogy kudarcot vallott.






A teljesítmény orientáltság világában nap mint nap egyre magasabbra kerülnek a célok és az elvárások. Egyrészt ezeket mások helyezik magasra, másrészt mi önmagunk.

A perfekcionista ember mindig tökéletességre törekszik és egyre többet vár el önmagától gyakran nem véve figyelembe a körülményeket. A körülmények, meg általában nagyon fontosak és nem tőlünk függnek. (pl. határidők). A túl magasra helyezett ugróléc és az között amennyit képesek vagyunk ugrani marad egy olyan rés ami maga a frusztrációs zóna.

A túl nagy elvárásoknak ha nem tudunk eleget tenni akkor a sikerélmény helyett a frusztrációt és a kudarcot tapasztaljuk meg.

A tehetetlenség érzésben erőtlenség van és kiszolgáltatottság is egyben.

Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit, és jól figyelj, mert ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen. Az Igaz Ember nem menekül a múltjától, bármilyen sötét volt is, mert kudarcaiból lesz hatóanyag, vereségeiből diadal - tragédiái érlelik naggyá.
Müller Péter

Mai gyakorlatunk elsősorban önismereti jellegű és a legelőnyösebb ha adsz magadnak egy kis időt és válaszolsz a következő kérdésekre:

Összhangban van-e az amit elvárok magamtól azzal, amire képes vagyok? És mások esetében?
Mennyire fontos számodra az elismerés? Ki az akinek a leginkább az elismerésére vágysz?
Mikor érezted magad utoljára tehetetlennek és mivel kapcsolatban?

Vizsgáld meg, hogy nem-e egy olyan dolgot akarsz kontroll alatt tartani vagy megváltoztatni ami nem a te feladatod?
Amikor megválaszoltad a kérdéseket csendesedj el, gyújts egy gyertyát és kérd a Szellemi vezetőidet hogy segítsenek megtalálni azokat a célokat amelyek elérése összhangban van a képességeiddel. Segítsenek figyelmeztetni arra, hogy mindig tiszteletbe tartsd más szabad akaratát és ne várj el senkitől olyat ami ezt megszegné.

Adj hálát azokért a helyzetekért amikor van választási lehetőséged és legyél határozott és magabiztos hogy meghozd a lelkednek legfontosabb döntést. Azokban a helyzetekben meg amikor nincs lehetőséged választani fogadd el a Fenn való akaratát.

Lelki egészségedre váljék!

Álmodni könnyű, egészen addig, amíg nem kell tennünk érte semmit. Mert nem kell szembenéznünk a kockázattal, a kudarccal, a nehéz pillanatokkal, és amikor megöregszünk, nyugodtan hibáztathatunk másokat - a szüleinket, férjünket, a gyerekeinket -, amiért nem valósítottuk meg az álmainkat.
Paulo Coelho

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Így lépj ki a magányból és az egyedüllétből – Negyedik
  2015-12-06 21:01:28, vasárnap
 
  Így lépj ki a magányból és az egyedüllétből - Negyedik adventi lelkigyakorlat!

Kedves olvasó, az Adventi lelki nagytakarítás egy olyan pontjához érkeztünk, ahol egy erős érzéssel kell szembenéznünk.






Ez a magány.

Sokan annyira belesüppednek a magány érzésébe, hogy nem is tudatosítják, hogy valójában a lelkük mélyén állandóan lappangó hiányérzet az ebből fakad.

Tudatunk könnyíteni kívánva a magány érzésén mindig olyan elfoglaltságokat keres, amely próbálja elterelni a figyelmet, lekötve azt és elhárítva így a szenvedés igazi okát.

Nemcsak idősek osztályrésze a magány. Egyre több fiatal esetében is észrevehető, hogy társtalan és magányos. Vagy éppen éli az életét valaki mellett és mégis az. Ez az úgynevezett rettegett társas magány.

“Korunk népbetegsége a magány, néhányan bele is halnak."
Keresztes Ágnes

A magány kétféle képen mutatkozhat meg. Az egyik az otthonülős, bekuckózós, elzárkózós fajta, míg a másik az általam pörgős magánynak nevezett állapot. Ilyenkor az illető személy magányát leküzdendő mindenbe belefog, állandóan úton van, csakhogy ne kelljen szembenézzen a kegyetlen valósággal.

Igen a magány csak ideig-óráig hárítható felszínes emberi kapcsolatokkal, zajos zsibvásárral, állandó járkálással.
Mitől is félünk valójában?

Nem magától a magánytól félünk annyira, mint inkább magától attól az állapottól, ami ezzel jár. Attól, amikor már nincs mese, végre egyedül vagy önmagaddal és a csenddel. Igen a csenddel. A csend, amely olyan mint egy tükör, amelyben visszatükröződik minden gondolatod és érzésed. A csendben nem hazudhatsz magadnak és meghallod azt, amit a szíved lelked súg. Önmagaddal szembesülsz. És igen itt a baj, hiszen ha nem tudod elfogadni önmagad, és nem barátkozol meg azzal aki vagy, akkor elveszíted az utolsó személyt is, aki enyhíthet a magányodon... Önmagadat!

,,Süket csend van, amit már alig lehet elviselni, mert azt jelenti, hogy az ember egymaga van, tök egymaga, a csendbe nem lehet belefogódzni."
Bor Ambrus

Életünk nem monodráma, hiszen társas közegben zajlik, de végső soron tudatosítanunk kell hogy az életfeladatot amit vállaltunk azt egyedül kell végigvinnünk.
Mit tehetsz?

Ha van társad adj hálát és időnként emlékezz arra, hogy milyen jó hogy van, akivel megosztanod az élet örömét és bánatát.

Ha nincs társad ragadj papírt és ceruzát és pontosan írd le, hogy milyen társsal szeretnéd megosztani az életet. Részletgazdagon írd pontosítva mindazt, amit te tudnál nyújtani neki és amivel Ő járulhatna hozzá a te boldogságodhoz.

Adj magadnak esélyt az egyedüllétre és barátkozz meg vele. Ha eleinte a csönd idegtépő is, hidd el idővel megbarátkozol vele. Figyeld a csendben felbukkanó gondolatokat és érzéseket ítéletmentesen. Hagyd, hogy bekússzanak a tudatodba és eltűnjenek. Ez a kontemplatív állapot. Ha ügyesen gyakorlod megérezheted hogy lassan lassan a béke és a nyugalom lopózik a magány helyére.

Jó munkát kívánok neked kedves olvasó.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Engedd el a gyászt, a veszteséget és a fájdalmat az...
  2015-12-06 20:57:14, vasárnap
 
  Engedd el a gyászt, a veszteséget és a fájdalmat az életedből - Harmadik adventi lelkigyakorlat

Nincs olyan emberi lélek, aki földi élete során, ne kellene szembenézzen ezzel a lelki feladattal.





Fotó: Anthony Keiler Photography

Kötődéseink kapaszkodók is egyben, de aki életének vezérfonalát csak görcsös kötődésekből és ragaszkodásból fonja, az csak illúziót köt magának. Ha szakad a kötél borul a Világ, és mindaz amit igaznak hittél és szerettél.

Veszteségeink - legyen szó az anyagi világ veszteségéről vagy emberi kapcsolatok felbomlásáról - annál inkább fájnak, minél inkább próbálunk kapaszkodni abba, aminek, vagy akinek mennie kell.

Ez a hitünk ellentmondása: az öröm a bánatból fakad, és a halálból élet születik. A gyász pedig az út, amely egyikből a másikba vezet.
Walter Wangerin

Az élet és halál örök körforgásában meg kell értenünk az élet befogadását és elengedését. Akárcsak egy mély lélegzet. Magadba szívod és amint megtölti tested élettel könnyedén kileheled. Élet és halál... benne van minden egyes lélegzetvételben!

Bármennyire is éltető a levegő mégsem tarthatod benn. Bármennyire is szép egy-egy emberi élet nem tarthatod a lelket a földi lét rabságában. Amikor eljött az idő a léleknek mennie kell. Kioson a testből egy utolsó lélegzettel.

A szeretett személy elvesztése és a gyász a lélek egyik legerősebb fájdalma. Két dolog enyhít ezen. Az idő és az elengedés.
Mit kell tenned?

Ha úgy érzed gyászod feldolgozatlan és szíved-lelked nehéz (lehet ez eltávózott szeretted vagy egy barát-társ akit úgy érzed elveszítettél), talán vádolod is magad, vagy csak azt érzed hogy nem tudtál elköszönni, akkor a következő gyakorlat segít ebben:

Keress egy helyet ahol csendben egyedül lehetsz, és gyújts meg egy gyertyát. Elmondhatod kedvenc imád is, hogy ráhangolódj a lelked finom rezgéseire és szimbolikusan jelezd önmgada irányába, hogy ez egy megfelelő alkalom ahhoz, hogy letegyél valamit amit oly sokáig hordoztál a szívedben.

A gyász nem dolgozható fel úgy, ha megkerüljük; szembe kell néznünk vele.
Albert Y. Hsu

Kérd a szellemi vezetetőidet vagy a Teremtőt, vagy tudatosabb énedet hogy a következő szavak eljussanak oda ahova hivatottak:

Kérlek bocsáss meg, ha bármivel megbántottalak tudatosan vagy tudattalanul, és én is megbocsájtok neked, azért ami nyomja a szívem. Hálás vagyok hogy életünk egy ideig közös utakon járt. Mindig megőrzöm az irántad érzett szeretetemet, de most szelíden elengedlek. Szabad a lelked és szabad az én lelkem is.
Legyen meg a Teremtő (Univerzum, Jóisten) akarata!

Aztán ismét mondj el egy imát, és maradj még pár percig csendben.

Lelki egészségedre!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Szabadulj meg az apátiától és a reménytelenségtől – Ad
  2015-12-06 20:53:27, vasárnap
 
  Szabadulj meg az apátiától és a reménytelenségtől - Adventi második lelkigyakorlat!

A tegnapi lelkigyakorlat után ma is egy olyan témát hozunk, amely sok ember lelkét valósággal lehorgonyozza. Ezek a megtapasztalások a közöny, apátia, lemondás, reménytelenség.






Valóságos lelki mocsár ez, amelybe ha beleragadsz, akkor mindig kell egy segítő kéz, amely kiránt onnan, hiszen ebben az állapotban pont azt éli meg a tudatod, hogy minden mindegy és nincs kiút.

Ilyenkor jön jól egy szoros ölelés, biztatás és jó szó, ne félj megosztani másokkal tehetetlenséged. Egy barát, családtag, lelki vezető segíthet kimozdítani ebből az állapotból.

Ha hosszabb hetekig hónapokig kerít magába ez az életérzés akkor érdemes szakember segítségét kérni, mert egy depressziós állapot tünete lehet.

,,A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny."
Elie Wiesel

Az apátia a szenvedélytelenség állapota, amikor bármit is csinálsz azt kedvtelenül, céltalanul, vagy akár automatikusan teszed.

Kevesen tudnak lelkesedni napjainkban. Mindaddig míg a lelked a közöny és kedvtelenség mocsarában van addig nem is fog sikerülni. A lelkesedéshez a léleknek szabadnak kell lennie. Ezt meg csak úgy érheted el, hogy apró lépésenként nap mint nap tudatosan lecseréled a közönyt nyitottsággal. A tudatunk mindig azt mutatja meg amelyre fókuszál az elménk. Ha bezárod magad a közöny börtönébe és lemondsz mindarról amit az élet adhat, akkor lelked önmagad rabjává válik.

“A közöny fagyos. A gyűlölet hideg, a szenvedély forró... A szeretet meleg"
Müller Péter

A reménytelenség egy hatalmas erő amely életutunkat negatívan befolyásolja napról napra elérhetetlen távolságba helyezve életcéljainkat. Ez hamar felemészti az életenergiát és akadálya lehet bármely testi lelki gyógyulási folyamatnak.

“Végtelen ürességet éreztem. Ezt a csatát a legnehezebb megvívni. Közönségesen úgy hívják: reményvesztettség."
Bear Grylls

Mit kell tenned?

Nap mint nap tűzzél ki apró elérhető célokat és tudatoddal erősítsd azokat.
Keress olyan elfoglaltságot, amely számodra örömet okoz, bármi is legyen az.
Légy nyitott és befogadó azokra a lehetőségekre amit az élet kínál és engedd meg magadnak hogy kipróbáld azokat.
Ha nem tetszik akkor még mindig megteheted hogy abbahagyod, de ne foszd meg magad egy esélytől.
Töltsd szabadidődet olyan emberek társaságában akik jó életenergiával, humorral élnek. Eleinte frusztráltan érezheted magad de hidd el idővel a lelked ráhangolódik a jó vibrációkra és lelkületre.
Irány a természet. Beindítja az életenergia áramlását és kimozdít a stagnáló állapotból. Az élet egyik lételeme hogy állandóan mozgásban, változásban legyen. Ne állj ellen.
Gyújts meg egy gyertyát, mondj egy imát és kérd szellemi vezetőidet, hogy mutassák meg az utat amely a remény, lelkesedés irányába vezet.

Lelki egészségedre!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Szabadulj meg a bűntudattól és az önvádtól – Adventi e
  2015-12-06 20:49:55, vasárnap
 
  Szabadulj meg a bűntudattól és az önvádtól - Adventi első lelkigyakorlat!

Az adventi lelkigyakorlat első napján azokkal az érzésekkel nézünk szembe, amelyek a leginkább életellenesek és a lélek számára a legnagyobb terhek.






,,Minden vád ellen lehet védekezni, csak az önvád ellen nem."
Juhász Gyula

Amikor a tudat és a lélek a szégyen, az önvád és a bűntudat súlyát cipeli és nap mint nap a lelkiismeret-furdalás szegődik mellé útitársnak nehéz ráhangolódni magára a Szeretetre. Hiába jön a Karácsony, mindaddig amíg ezek a sebek a lelkeden vannak, addig nem tudod megtapasztalni annak igazi üzenetét.

,,A lelkiismeret visszatekint a múltba, és irányítóul szolgál a jövőre."
Charles Darwin

Kedves olvasó könnyíteni szeretnék lelki terheiden. Megsúgok valamit, csak csendben halkan, szelíd hangon, amit csak a lelked hallhat meg. Nincsen sem bűn, sem pedig bűnös. Csak tudatlan esendő ember van és szavak, cselekedetek, amik a tudatlanságból fakadnak. És ennek tükrében bűneink tudatlanságok.

Így ha nincs bűn csak tudatlanság, akkor büntetésnek sem kell lenni. Törekedj a tudatosságra!

Az önvád által magát az életet vádolod és attól szakítod el magad, hiszen te is az élet megnyilvánulásának formája vagy. Önvádad életellenes és eltávolít a benned lévő isteni szikrától és az élettől magától.

Ne kínozd magad ezzel teherrel.

,,Ne menj a romok közé! Ne töprengj azon, hogy alakíthattad volna-e másképp a múltadat. Legfőbb lelki erőd csak a megtörténtek vállalása lehet. Fogadd el, hogy, ami történt veled, amit cselekedtél, az a törvényed. Ezért űzz messze magadtól minden megbánást, bűntudatot, lelkiismeret-furdalást, minden olyan belső történést, szégyent, ami megaláz."
Popper Péter

Ezt kell tenned:

Vegyél egy papírt és ceruzát és írd le mindazt amit szégyelsz önmagaddal kapcsolatban, bármi amit gondoltál, éreztél és tettél valaha és szégyennel tölt el, vagy vádolod magad.Tudatosítsd mindezt, de ne kapaszkodj újra bele a múlt sérüléseibe.

Kérd arra Szellemi Vezetőidet, a Jóistent, az Univerzum végtelen bölcsességét - vagy bárhogy is nevezed te azt - hogy segítsen abban, hogy tudatos lehess mindabban amit gondolsz, érzel, mondasz és cselekedsz. A lelkedben lévő bűntudatot engedd el szeretettel.

A papírt, amelyre írtad elégetheted, és egy gyertya mellett csendben elmondhatsz egy imát.
Lelki egészségedre váljék!

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Adventi lelki nagytakarítás és lelki felfrissülés hasznos...
  2015-12-06 20:46:02, vasárnap
 
  Adventi lelki nagytakarítás és lelki felfrissülés hasznos gyakorlatokkal!

Kedves olvasó, az adventi időszak mindig lehetőséget nyújt arra, hogy felkészüljünk a Szeretet Ünnepére. Energetikai megtisztulás és lelki újjászületés is egyben, ha megértjük ennek a misztériumát. A lélek terhei gyakran nehezebbek mint bármely más súly. A lelki felszabadulás szükséges feltétele annak, hogy rátudjunk hangolódni Karácsonykor a szeretet finom rezgéseire.






Az adventi időszak minden napján egy bejegyzés keretén belül olyan témákat és gondolatébresztőket hozunk, amely mint egy lelki házifeladat minden nappal egyre közelebb visz ahhoz, hogy a Karácsonyt tiszta szívvel, lelki békével és szeretettel éld meg.

Először olyan érzések, érzelmek, megtapasztalások kerülnek előtérbe, amelyek a lélek terhei, fájdalmai. Ezekkel szembe kell nézni és szeretettel elengedni. Amint napról napra könnyebbül majd a lélek úgy a bejegyzések is az élet finomabb megtapasztalásaira vetítenek rá és erősítenek meg benne. Bátran bíztasd szeretteidet is, hogy közösen vegyetek részt benne. Ha megfeledkeznél akkor nap mint nap a hírlevél által szelíden emlékeztetünk az az napi témára.

Íme az adventi lelki nagytakarítás témakörei:

November 29. - Szégyen, önvád,bűntudat, lelkiismeret-furdalás
November 30. - Közöny, apátia, lemondás, reménytelenség
December 1. - Gyász, veszteség, fájdalom
December 2. - Magány, elmagányosodás egyedüllét
December 3. - Kudarc, tehetetlenség, reménytelenség
December 4. - Szorongás-félelem
December 5. - Irigység, féltékenység
December 6. - Sóvárgás-vágy
December 7. - Harag, bosszú-agresszió, düh, gyülölet
December 8. - Hazugság, hiteltelenség
December 9. - Elvárások, itélkezés
December 10. - Büszkeség
December 11. - Bátorság
December 12. - Bizalom
December 13. - Pártatlanság, elfogadás, megértés
December 14. - Remény
December 15. - Megbocsájtás
December 17. - Hála
December 18. - Öröm, derű-boldogság
December 19. - Béke, harmónia-egyensúly
December 20. - Szeretet
December 21. - Életigénlés, Isten akaratának elfogadása

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Továbbra sem jön az igazi tél
  2015-12-06 20:39:26, vasárnap
 
  Továbbra sem jön az igazi tél





Marad az egyhangú, szürke időjárás, legfeljebb csütörtökön szaggathatja fel a megélénkülő szél a ködtakarót.

December második hetében sem érkezik meg az igazi tél, továbbra is csendes, egyhangú, eseménytelen időjárásra van kilátás.

Hétfőtől szerdáig az ország nagy részén továbbra is a ború lesz az úr, főként hajnalban, reggel több helyen köd is nehezítheti a közlekedők életét. Napsütésre inkább csak a magasabb hegycsúcsokon, valamint a hét első napján az Alpokalján van esély. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő. Többnyire fagymentesek lesznek az éjszakák, napközben pedig 5 fok körül alakul a hőmérséklet, viszont a napos tájakon akár 10 fokig is melegedhet a levegő.





Csütörtökre virradóra egy gyenge hidegfront érinti térségünket, melynek köszönhetően előbb a nyugaton, majd, északkeleten és a Tiszántúlon is megélénkülhet az északira, északkeletire forduló szél, mely ezeken a tájakon felszaggathatja a zárt felhőtakarót, így a hét negyedik napján az említett területeken

több-kevesebb napsütésben is bízhatunk.

Péntektől gyengül a légmozgás, előreláthatólag ismét bezáródik fölöttünk a felhőtakaró.

Jelentős lehűlésre, havazásra legalább a hónap közepéig nem számíthatunk.

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 414
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 8324
  • e Év: 138031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.