Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sült gesztenye
  2015-12-07 22:07:49, hétfő
 
  Szinte érzem az illatát



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Juhtúróval töltött palóc lángos
  2015-12-07 22:03:44, hétfő
 
  Juhtúróval töltött palóc lángos

Hozzávalók:
50 dkg főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
2 dl tej
1 evőkanál cukor
25 dkg juhtúró
1 dl tejföl
1 kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.





(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)

Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Nutellás gesztenyepüré
  2015-12-07 22:00:52, hétfő
 
  Nutellás gesztenyepüré

Hozzávalók:
1 kg gesztenye
20 dkg Nutella
10 dkg porcukor
7 dkg kandírozott citrom-/narancshéj
7 dkg reszelt narancshéj
1 pohár tej
1 pohár rum
2 dl tejszín

Elkészítés: A gesztenyét enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. A gesztenyemasszát elkeverjük a tejjel, a Nutellával, 5 dkg cukorral és a rumban előzőleg megáztatott kandírozott citrom- és narancshéjjal. A gesztenyemasszát kelyhekbe adagoljuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tejszínt a maradék porcukorral felverjük, és a püré tetejére halmozzuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fűszeres oldalas teljes kiőrlésű kenyérrel
  2015-12-07 21:58:17, hétfő
 
  Fűszeres oldalas teljes kiőrlésű kenyérrel

Hozzávalók:
1 kg oldalas 8 darabra vágva
3 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dkg ételízesítő

bors

Hozzávalók:
1 kg oldalas 8 darabra vágva
3 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dkg ételízesítő

bors

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalasokat bedörzsöljük sóval és borssal. Beletesszük a fazékba, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a hagymát, a
fokhagymát és az ételízesítőt, majd addig főzzük, míg a csontról le nem tudjuk szedni a húst.

Ezután szép sorban beletesszük egy tepsibe, és kevés olajon szép pirosra sütjük.





Tejfölös burgonyát adunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Palócleves gazdagon
  2015-12-07 21:55:20, hétfő
 
  Palócleves gazdagon

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor kapor
1 fej hagyma
50 dkg burgonya
50 dkg zöldbab
25-30 szem bors
hasonló mennyiségű köménymag
1 nagy pohár tejföl
olaj vagy zsír


Elkészítés: A húst vágd kockákra, és 1 fej hagymával zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel, és hagyd félig megfőni. Ekkor sózd meg, és főzd tovább.

Ha már a hús majdnem puha, add hozzá a répát, a gyökeret (én csak hasábra vágva teszem bele), tedd hozzá a kockákra vágott krumplit és a zöldbabot (használhatsz fagyasztottat is, mindenképpen felaprítva add az ételhez), illetve tegyél még bele kaprot.

Amikor teljesen megfőtt a hús, adj hozzá még annyi sót, amennyit igényel, és tejföllel engedd fel. Én az elfőtt víz pótlására szánt vízzel keverem el a tejfölt, és azt adom hozzá. Lisztet nem teszek bele, elég sűrű lesz anélkül is.





Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Mivel én marhahúsból főzöm, és ragaszkodom a lassú tűzön főzéshez, ezért nem egy kapkodós étel, de aki mondjuk pulykahúsból készíti, az hamar elkészülhet vele.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2015. december 7-13.
  2015-12-07 21:52:12, hétfő
 
  Még mindig késésben van a heti menü megjelenítése a honlapon,
így csak ma tudom feltenni.

Heti menü ajánlat - 2015. december 7-13.

Hétfő:

Előétel: Gesztenyekrémleves
Főétel: Hagyományos paprikás krumpli
Desszert: Narancsos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli galuskával

Kedd :

Előétel: Palócleves gazdagon
Főétel: Fűszeres oldalas teljes kiőrlésű kenyérrel
Desszert: Nutellás gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúróval töltött palóc lángos

Szerda:

Előétel: Hagymaleves sajtos pirítóssal
Főétel: Alföldi vegyes pörkölt
Desszert: Bögrés mákos
Vegetáriánus ajánlat: Csípős csicseriborsó curry

Csütörtök:

Előétel: Fehérbab-gulyás pulykacombbal
Főétel: Székelykáposzta burgonyával
Desszert: Fekete-erdő desszert
Vegetáriánus ajánlat: Kínai tofu pirított rizzsel

Péntek:

Előétel: Gyömbéres-kókuszos vörös lencseleves
Főétel: Vargányás sztrapacska
Desszert: Aszalt gyümölcsös muffin
Vegetáriánus ajánlat: Indiai padlizsánfőzelék

Szombat:

Reggeli: Spenót tükörtojással, teával
Előétel: Tejszínes karalábéleves
Főétel: Csirkekoszorú aszalt áfonyával
Desszert: Túrós-diós rakott palacsinta
Vacsora: Aszpikos sonkatekercs franciasalátával, zsemlével és egy pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Padlizsán és cukkini szezámmagos bundában

Vasárnap:

Reggeli: Tekert kakaós kalács tejeskávéval
Előétel: Aszaltszilva-leves pörkölt dióval
Főétel: Narancsos és zöldséges kacsasült
Desszert: Krémsajtos kehely fekete ribizlivel
Vacsora: Virslis-sajtos töltött lángos sörrel öblítve
Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántott tök

Forrás: Mindmegette.hu - Pasik a konyhában blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2015-12-07 11:30:52, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 4830
  • e Hónap: 18735
  • e Év: 148442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.