Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
linzer karácsonyra
  2015-12-08 12:02:20, kedd
 
 



Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg margarin
12 dkg zsír
16 dkg porcukor
2 tojás sárgája
2 citrom reszelt héja + az egyik citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
csipet só



A hozzávalókat összedolgozzuk és egy órára betesszük a hűtőbe.

Anyós sorai következnek: “Sok helyen olvasható, hogy a linzer tésztát gyorsan kell összedolgozni. Én csináltam már gyorsan is és normál tempóban is, de különbséget nem fedeztem fel a késztermék élvezeti faktorában."

A tésztát a hűtés után kettő részre oszd és kb 3 mm vékonyra nyújtsd, majd jöhet a formák kiszúrása. (Az alap karika formán túl, attól függően milyen tésztanyomó formád van, lehet csillag, virág, fenyőfa.) Minden alaknak legyen egy középen kis lyukas párja, ami az összeragasztásnál majd felülre kerül.

Előmelegített sütőben, sütőpapíron, közepesnél erősebb lángon 10-15 perc alatt megsütjük. Ha véletlenül picit megégne az alja, semmi probléma, úgy is finom.

Ha elkészült a tészta, hagyjuk kihűlni teljesen és kezdődhet az összeragasztás, amelyhez tetszés szerinti lekvár felhasználható.

Vaníliás porcukorral megszórjuk és ha kibírjuk, másnapig pihentetjük. A napok múlásával egyre omlósabb, finomabb lesz, de ezen állapot elérésére nagyon kevés az esélyük, mert igencsak fogynak. Fémdobozban tárold!

Anyós sorai jönnek ismét: “Egyszer találtunk a kamrában egy pár darab illegalitásba vonult sütit, hát az isteni volt. Máig sem értjük, hogyan történhetett ez meg."

Fenti hozzávalókból két sütőlemezre való karika és egyéb forma jön ki, ami összeragasztva kb negyven darabot jelent.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
rákos betegségek
  2015-12-08 11:47:11, kedd
 
  Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:

1. Minden embernek vannak degeneratív - nem egészséges, azaz ráksejtek a szervezetében.
Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.
Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a csökkenésük okán a degeneratív ráksejteket, mivel azok már nem érik el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A ráksejtek táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só .

b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

c. A ráksejtek virulnak savas környezetben . A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak.

e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét , mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású.
Víz! Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni. Lugos víz segíti a szervezetet.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Florssence, Essiac, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége . A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigén dús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Végül még néhány praktikus tanács:

- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

- Ne tegyünk műanyag palackban vizet a hűtőbe - üvegben tároljuk !

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak , elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára.

Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.

Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe.
Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.

Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.

Forrás:

http://www.hopkinsmedicine.org/
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
tökéletes mézeskalács
  2015-12-08 08:37:50, kedd
 
 



Hozzávalók:
- 4 tojássárgája,
- 15 dkg porcukor,
- 25 dkg langyos méz,
- 5 dkg zsír,
- 1 cs. mézes fűszerkeverék,
- 4 evőkanál tejföl,
- 75 dkg liszt,
- 2 kávéskanál szódabikarbóna

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük.
Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz:
- tojásfehérje,
- porcukor

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.

Forrás: aranygondolatok.com
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
puha mézeskalács
  2015-12-08 08:33:22, kedd
 
 



Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 120 g méz
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál mézeskalács fűszer
A díszítéshez:
- 2 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- vaníliaaroma
- cukorgyöngy

Elkészítése:
A vajat, a cukrot és a mézet egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már hideg, a tojást beletesszük és jól eldolgozzuk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjt és a mézeskalácsfűszert összekeverjük, hozzáadjuk. A tésztát letakarjuk és 6 órán át hideg helyen pihentetjük. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és ünnepi kiszúrókkal kiszaggatjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit és a sütiket egymástól egy kis távolságra tesszük, mert meg fognak nőni. 180 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük a porcukrot, kemény és sűrű kell legyen. Ha túl hígnak tűnik, még adunk hozzá porcukrot. A kihűlt mézeskalácsokat megkenjük vele és cukorgyöngyöket szórunk rá. A tojáshabot habzsákba is tölthetjük és rajzolhatunk is a mézeskalácsokra.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
kakaós mézeskalács
  2015-12-08 08:31:07, kedd
 
 



Hozzávalók:
- 15 dkg méz
- 18 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál tej
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 26 dkg porcukor

Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a vajat és a tejet egy edénybe öntjük, felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, sütőport, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, a mézes keverékhez adjuk. A mézeskalácsfűszerrel ízesítjük, jól összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk, ünnepi kiszúrókkal kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a porcukrot belekeverjük, nagyon sűrűnek kell lennie. Aromákkal ízesíthetjük. Habzsákba töltve dekorálhatjuk vele a kihűtött mézeskalácsokat. Legalább egy éjszakán át pihentessük, hogy puha legyen a tészta.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 294
  • e Hét: 1226
  • e Hónap: 2218
  • e Év: 33947
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.