Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A döntő lépés
  2015-02-27 21:20:02, péntek
 
 "Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek; valaki meghallja az én szómat és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok és ő énvelem." (Jelenések 3,20)

Ennél csodálatosabban nem lehetne leírni A MEGTÉRÉS LÉNYEGÉT. Eszerint a megtérés abból áll, hogy AZ EMBER KINYITJA SZÍVÉNEK AJTAJÁT. Ő ott áll az ajtó előtt. Gyakran nem is látjuk, hogy milyen közel van. Ezért mondja: "Íme" - azaz lásd, figyeld meg jól! Ő áll és vár; mintha neki lenne szüksége ránk, holott mi vagyunk teljesen Reá utalva. Válaszfal van a lélek és Jézus között, mert a bűn elválaszt tőle mindaddig, amíg alázatosan meg nem valljuk azt.

Isten Fia TÜRELMESEN VÁR, amíg az ember kinyitja az ajtót. Ismételten kopog. A szíveken és lelkiismereteken történő kopogtatása AZ IGE ÁLTAL megy végbe. Az ember sokáig nem veszi tudomásul ezt. Egyéb hangok elnyomják és túlharsogják Jézus hangját és szívesen be is tapasztja az ember a fülét és nem is akarja hallani azt. Ekkor Jézus egyéb fenyítéseken és megaláztatásokon keresztül is folytatja a kopogtatást.

Ha valaki meghallja az én szómat." Az igehirdetők szavát csak halljuk, de Jézus szavát nem, és amikor súlyos sorscsapások által beszél hozzánk, gyakran nem ismerjük fel a minket ért események értelmét és célját.

Keressük szorgalmasan A CSENDESSÉGET! Zajban sohasem hallja meg az ember a jézusi szót. Aki azonban megérti és találva érzi magát, elgondolkozik rajta és térdre borul. A Megváltó kopogtatására a válasz mindig A LELKIISMERET MEGSZÓLALÁSA.

Most következik a fődolog a megtérésnél, az ugyanis, hogy megnyitjuk az ajtót Jézus előtt, illetve eltávolítjuk útjából az akadályokat. MAGADNAK KELL MEGNYITNOD az ajtót, mert a Megváltó soha nem nyitja meg azt erőszakkal.

EI kell jutnod eddig: Jézust akarom mindenáron. KERÜLJÖN BÁRMIBE, csak szabad legyen az út Előtte! Amint szabaddá válik az út, rögtön betér. Nem ő az, aki nehezen nyerhető meg, hanem mindig mi. Amikor aztán betér, FELÜDÜLÉST HOZ.

"Vele vacsorálok." Itt nem az úrvacsoráról van szó, hanem arról, ahogyan Jézus táplálja a lelket élettel, és megelégíti. Addig ugyanis a lélek csak senyved. Jézus maga az élet kenyere és itala. Először Ő az, aki felüdít minket, de azután Ő is akar valamit tőlünk. Ha egy lélek megnyitja magát előtte, akkor az Ő Szelleme is megelégszik", lásd Ésaiás 53,11 versét.

VALÓBAN ÉRDEMES JÉZUSSAL TALÁLKOZNI!

Carl Eichhorn "Isten műhelyében" c. könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Az influenza, mint lélekszimbólum
  2015-02-25 22:37:46, szerda
 
  Az influenza, mint lélekszimbólum

Link 
 
0 komment , kategória:  Egészségmegőrzés  
Megküzdeni a nehézségekkel
  2015-02-24 21:36:48, kedd
 
 
,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr... a pusztában, hogy... megtudja, mi van a szívedben..." (5Mózes 8:2)
Isten a pusztában vezette Izrael fiait: ,,hogy próbára tegye jellemüket, hogy megtudja, mi van a szívükben: megtartják-e parancsolatait, vagy sem?" (5Mózes 8:2 NLT). Két választási lehetőségük volt: vagy elpusztulnak a sivatagban, vagy bíznak Istenben, hogy biztonságban elvezeti őket az ígéret földjére. Valaki ezt írta: ,,Hányszor változtattál irányt életedben ahelyett, hogy kiálltad volna a próbát, és túljutva a nehézségeken, eljutottál volna oda, amit Isten ígért? Ő tudni akarja, hogy méltó vagy-e az áldásokra, melyek a Jordán túlsó partján várnak. Van bátorságod szembenézni a kihívásokkal, vagy meghátrálsz, és megelégszel kevesebbel? Ha olyan kihívással nézel szembe, amely közted és az Istentől kapott ígéret között áll... bátorságra találhatsz a Józsué 1:9-ben és a Dániel 10:19-ben. Kérj Istentől bátorságot, hogy bármekkora akadályok állnak is utadban, szembe tudj nézni velük, és ki tudd nyilvánítani igényedet arra, amit Isten készített számodra

." A floridai Everglades mocsár látképét sok helyen tarkítják a szikár, durva kinézetű karibi fenyők. Ezek a fák barátságtalan környezetben tudnak legjobban fejlődni, hosszú szárazságot és erdőtüzet is elviselnek, és kiállják a legnagyobb hurrikánokat is. Sőt, ha jó minőségű talajba ültetik őket, akkor rendszerint kiszáradnak és elpusztulnak. Joni Eareckson Tada mondta: ,,A karibi fenyőkhöz hasonlóan általában lelkünk sem fejlődik a jó időkben. Szívünk önelégültté válik, kevésbé érezzük, hogy szükségünk van Istenre, elhalványul bennünk a menny felé vágyás, és imaéletünk kiszárad... gyönyörű környezetben, ahol minden szükségünk ki van elégítve, és minden szükséges forrás karnyújtásnyira rendelkezésünkre áll... a lelkünk kiszárad... Időnként szükségünk van arra, hogy a próbák vihara lecsapjon ránk, ha azt akarjuk, hogy hitünk érettebbé váljon."

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Igazságban járni
  2015-02-09 14:24:11, hétfő
 
 Igazságban járni
,,Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának..." (Efezus 4:25)
Jézus azt mondta: ,,megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket" (János 8:32). De amíg idáig eljutunk, az igazság fájhat is! Kristin Armstrong mondta: ,,Az igazság nagyon kényelmetlen lehet. Vannak sorsfordító pillanatok, amikor elő kell állnunk vele, ki kell mondanunk, vagy aszerint kell cselekednünk. Az ilyen pillanatok alakítják a jellemet és szilárdítják meg a kapcsolatokat. Például egy nyári napon a bibliatanulmányozó csoportunkból néhány asszonnyal bepakoltuk gyermekeinket az autóinkba, és elindultunk egy barátunk farmjára a hétvégére. Egy másik ismerősünk, aki nem volt meghívva, felhívta az első autó vezetőjét, hogy van-e kedve találkozni vele. A karavánt vezető hölgy megijedt, nem akarta megsérteni barátnője érzéseit, ezért csak motyogott valamit arról, hogy most egészen mással van elfoglalva. Az elhallgatás is hazugság... még ha arra is volt szánva, hogy a másik érzéseit óvja, és megőrizze a kapcsolatot. Nemsokára én is felhívtam ugyanazt az asszonyt, és elmondtam neki, hogy a csoportunk a farmra tart, és hogy majd azután találkozunk. A telefonban hirtelen csend lett. Nem annyira az bántotta, hogy nem hívtuk meg... sokkal jobban fájt neki, hogy a másik barátunk hazudott neki. Szívesebben vette volna az igazság szúrását, mint a félrevezetés elszigetelését. Pál azt mondja: »Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak« (Efezus 4:25). Úgy szocializálódtunk, hogy rászoktattak a mások kedvében járásra, és arra, hogy lehetőség szerint kerüljük a nagy hullámok kavarását, ezért, ha meg akarjuk ismerni az igazságot, sok mindenről le kell szoknunk. Később a bibliatanulmányozó csoportunkban megbeszéltük ezt az esetet. Mindannyian épültünk a beszélgetésből, és megtanultunk egy fontos leckét: bármennyire fájdalmas is, a barátság csak az őszinteség termékeny talaján tud elmélyülni."

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad
  2015-02-02 22:04:03, hétfő
 
 

"Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk" I. János 4,12

Mostanában több filmkritikát is olvastam, és szinte mindegyikben szerepelt az a szó, hogy "szerethető". Ma ez egy divatos kifejezés lett. Szerethető szereplők vannak, szerethető alakítás, szerethető történet... Furcsa szó ez. Nyilván arra utal, hogy könnyebb szeretni azokat az alakokat, akik botladoznak, mint azokat, akik tökéletesnek mutatják magukat. Könnyebb szeretni azt, aki nem görcsös, akivel azonosulni tudunk, aki nem parancsolgat, hanem elfogad bennünket. Ez a kifejezés talán éppen ezért furcsa.
Megkerestem a világhálón, miképpen használták ezt a szót, és kiderült, a 2000-es évek előtt csak autókra és településekre mondták, hogy szerethető. Aztán szép lassan belecsúszott a mindennapi nyelvhasználatunkba, most már emberekre, de gyakorlatilag mindenre mondjuk. Ezzel öntudatlanul is kettéválasztjuk a világot: van egy szerethető és egy nem, vagy nehezen szerethető része. Észre sem vesszük, hogyan manipulálódunk. A már amúgyis miszlikbe vágott világunkon még egy nagy hasítást alakítunk. Szeretjük azt, aki nem túlságosan követelő, aki visszatükrözi azt, amit amúgyis hallani akarunk, és nem szeretjük azt, ami eltér elvárásainktól, és bármilyen erőfeszítést kíván elfogadására.
Márpedig nem nagy kihívás szeretni azt, aki nem kér tőlünk semmit, csak mosolyog ránk. A szeretet nem azt jelenti, hogy lubickolok önmagamban, saját tükörképemet keresem a másikban, hanem éppen azt, hogy kilépek önmagamból. Képes vagyok megérteni, elfogadni valakit, aki nem én vagyok, aki teljesen más, sőt számomra talán elfogadhatatlan.
A Bibliában azt olvassuk egy helyen: "ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, eleven szenet gyűjtesz a fejére." (Róma 12,20) Ha valakinek kialudt a tűz a házánál, akkor kénytelen volt a szomszédjaitól kérni "eleven szenet", izzó parazsat. Ezzel tudott újra tüzet gyújtani. A parazsat egy edényben vitték. Talán fejükön is hordozták ezt a hamuba rejtett, titkos lángot. Ezzel lehetett mindent újra kezdeni. Amikor az egyik ember eltávolodik a másiktól, hosszú utat kell megtenni a tűzért. A haragos szomszéd nem ad parazsat. Vajon hányadik szomszédba kell elmennünk tüzet kérni nekünk, akik csak a szerethetőt keressük? Isten szeretné a szívünket feltüzesíteni. Földi szeretetkapcsolatainkon keresztül megmarad bennünk az Ő tüze. Érdemes megelőlegezni a békülést. Szeretni a szerethetetlent, mert akkor Istennek is szállást készítünk önmagunkban. Hiszen Isten minket mindennél előbb szeretett. Tűzként vitte önmagát az oltárra, hogy onnan bárki vehessen eleven szenet, bárki megújíthassa kapcsolatait.

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 113 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 69
  • e Hónap: 802
  • e Év: 802
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.